Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.5.2017 o 15:36 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.5.2017 18:26 - 18:27 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán kolega Kéry, neviem, čo ste väčšinou tejto faktickej poznámky chceli povedať. Ja som čakal, že sa vyjadríte k obsahu návrhu zákona a že budete kritizovať jednotlivé články v rámci paragrafového znenia a že navrhnete nejaké ešte možno vylepšenie alebo niečo podobné, ale vy ste tu sami priznali, že ste veľkí zlodeji. No áno, mám taký názor, že vy, smeráci predovšetkým, ste naozaj veľkí zlodeji. A keď som aj hovoril v tejto rozprave, tak ja som hovoril, že nám je jedno, či je asociál z osady alebo akýkoľvek zlodej dreva, ktorý to využíva v rámci svojho ekonomického profitu. Ide o to, že chceme lesy chrániť, že chceme dať polícii, lesnej správe, komukoľvek reálne právomoci na to, aby mohli postihovať kriminálnikov ešte pred tým, než dôjde k samotnému nelegálnemu výrubu.
No a čo sa týka Banskobystrického samosprávneho kraja, síce tam nepôsobím, nežijem, nepracujem, ale môžem vám povedať jeden konkrétny krok a to bol program krompáče a lopaty, ktorý spustil predseda Marian Kotleba, ktorému sa podarilo na jednej sezóne zamestnať nám skoro 90 ľudí, dlhodobo nezamestnaných ľudí, skoro, z čoho, možno polovica skoro tvorili Cigáni.
A viete, čo je najsmutnejšie, pán Kéry, a demonštruje to to, akú v podstate schizofréniu má tento vládny SMER? Na jednej strane nám vyčítate, že neriešime cigánsky problém v Banskobystrickom kraji a na druhej strane ste práve vy zodpovední za to, že namiesto toho, aby tento program na ďalšom roku fungoval ešte lepšie, navýšil sa, možno zdvojnásobil, tak ste znemožnili jeho ďalšie fungovanie. To znamená, vy ste sa postavili proti riešeniu cigánskej otázky v Banskobystrickom kraji a dnes vy ako poslanec SMER-u neváhate bez hanby, bez chrbtovej kosti hovoriť nám, čo sme v Banskobystrickom kraji urobili. Ja naozaj neviem, čo mám na to povedať.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 17.5.2017 18:09 - 18:21 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Ďakujem vám za slovo. Dovoľte mi na úvod mojej rozpravy k tomuto nášmu návrhu zákona povedať jeden svoj zážitok spred pár rokov, ktorý dokonale ilustruje situáciu, ktorú sa snažíme práve týmto návrhom zákona riešiť. A som si istý, že mnoho obyvateľov východného a stredného Slovenska má podobných zážitkov naozaj habadej.
Medzi Spišskou Belou a Vysokými Tatrami sa tiahne asi desať kilometrov dlhý cyklistický chodník, pri ktorom sa nachádza napríklad cigánska osada v Rakúsach, ale aj veľa polí, lúk a lesov. Tento chodník využíva mnoho stoviek ľudí na dennú rekreáciu, na športové aktivity a tak som sa tam raz ocitol aj ja so svojím známym a oproti nám išla skupinka asi desiatich asociálnych Cigánov, najpravdepodobnejšie z osady v Rakúsach. Títo Cigáni mali pri sebe sekery a píly a kráčali oproti nám, pričom prakticky napádali, obťažovali každého okoloidúceho, prevažne mladé dievčatá na korčuliach alebo na bicykloch. Rozhodli sme sa, že to nenecháme len tak, a keď sme sa pri týchto asociáloch zastavili, dôrazne som im vysvetlil, že práve takýmto správaním nabádajú väčšinovú majoritnú populáciu k tomu, aby si vytvárala predsudky aj voči slušným pracujúcim Cigánom. Hovoril som im o tom, že práve tým, že sa chovajú k ľuďom a okoliu takto, ako to teraz predviedli, spôsobujú nárast predsudkov a nenávisti, o ktorom tu častokrát hovoríme. Samozrejme, moje slová sa nestretli s nejakým pochopením a okrem množstva vyhrážok smrťou a odseknutia všetkých možných končatín som sa dopočul aj to, že im ako plánujúcim ľuďom, ktorí plánujú nelegálny výrub stromov, nemôže polícia ani žiadny štátny orgán urobiť nič, pretože pohyb so sekerou len tak po lese nie je trestný čin. Oni sú si toho dôrazne vedomí. Aj keď zavolám políciu, nestane sa nič, pretože ich je viac, a žiadne naše slová nedokážu ich vyhrážky smrťou, teda nebezpečné vyhrážanie alebo tento plánovaný trestný čin.
Ja som sa síce odradiť nenechal a zavolal som na policajnú hliadku. Ale už na dispečingu mi bolo oznámené, že síce hliadku pošlú, no nemám si robiť veľké nádeje, pretože takéto trestné činy sa veľmi ťažko dokazujú. A v podstate to, čo mi povedal ten asociál, je pravda. Pohybovať sa len tak so sekerou po lese predsa nie je trestný čin, tak čo by sme na tom hľadali. Policajná hliadka nakoniec prišla, ale medzitým už asociáli dávno zmizli v lese. A ja som im mohol akurát tak ukázať, ktorým smerom sa vybrali. Bolo mi síce prisľúbené, že urobia všetko pre to, aby týchto kriminálnikov dolapili a pokúsia sa ich chytiť pri čine. No dodnes neviem, či sa vôbec niečo v tejto veci pohlo. Každopádne aj títo policajti mi potvrdili, že dokazovať takýto trestný čin je nanajvýš náročné a že je to skoro až nemožné. Aj napriek tomu, keď sa im to podarí, tak väčšinou páchateľ vyviazne s nejakou pokutou, ktorú aj tak nezaplatí, pretože pochádza z asociálneho prostredia, nemá nijaký príjem a jednoducho sa o tieto veci nestará.
Vtedy som si už úplne uvedomil, že na Slovensku nevládne právny štát, práve naopak, na Slovensku vládne úplne bezprávie. Asociál, idúci z osady, očividne plánujúci páchanie trestnej činnosti, sa vám smeje do tváre a vy nemôžte urobiť nič. Čo je ale ešte horšie, ani polícia alebo akýkoľvek iný štátny orgán nemá efektívne možnosti na to, aby mohli voči takýmto kriminálnikom zasiahnuť.
A práve preto som si už aj v tej chvíli povedal, že toto jednoducho raz musíme zmeniť. Že takýto stav na Slovensku jednoducho nemôže pretrvávať, pretože donekonečna sa predsa takto fungovať nedá. A som nesmierne rád, že mám teraz ako poslanec Národnej rady možnosť predkladať tento návrh zákona skupiny poslancov z Ľudovej strany Naše Slovensko, ktorým sa práve túto problematiku snažíme riešiť. Som nesmierne rád a verím tomu, že sa tento zákon stretne s pochopením a so súhlasom u každého jedného poslanca, ktorý má reálne záujem chrániť naše slovenské lesy. Pretože či už si vezmeme cigánsku osadu v Rakúsach, v Lomničke, v Podhoranoch, v Krížovej Vsi, v Stráňach pod Tatrami, v Jarovniciach, v Moldave nad Bodvou alebo v Krásnohorskom Podhradí, nech si vezmeme akúkoľvek geografickú polohu v rámci východného alebo stredného Slovenska, všade je situácia rovnaká.
Všetky lesy v okolí týchto osád sa premenili na pusté pláne a jediným posledným svedkom bývalých lesov sú tam do metrovej výšky sa týčiace kmene stromov. Pretože, ako všetci vieme, asociálom sa nechce rúbať tieto stromy pri koreni od zeme, ale rúbu ich tak v metrovej výške z vlastnej pohodlnosti a vedia, že je to aj efektívnejší spôsob ako tieto stromy zoťať.
Čo je smutné? Vláda od roku ´89, parlament, všetky tie štandardné politické strany, medzi ktoré sa s hrdosťou označujete, neurobili pre riešenie tohto problému vôbec nič. Neurobili nič pre to, aby sa akýmkoľvek spôsobom pohlo v riešení tejto otázky, aby sa zabránilo pokračujúcemu protiprávnemu výrubu stromov v Slovenskej republike a znížila sa tak miera drancovania a plienenia našich lesov, teda nášho veľkého bohatstva.
Mnoho občanov, ktorí sú vlastníkmi hospodárskych lesov a teda podielnikmi v rôznych urbariátov, už dávno stratilo vieru v to, že sa s týmto problémom nejakým spôsobom pohne. Hovoril som s množstvom z nich pri práci na tomto zákone a každý jeden mi povedal, áno, tieto problémy tu sú. Áno, naše lesy sú drancované. Áno, môj vlastný majetok je ničený skupinami asociálov a ja s tým nemôžem urobiť nič. Zavolám políciu, nestane sa nič. Zavolám lesnú stráž, povedia mi, že s tým nič nemôžu urobiť. Jednoducho nemajú občania v tomto štáte, ktorý si hovorí právny štát, možnosti ako chrániť svoj vlastný majetok. Ak existuje väčšia ilustrácia bezprávia a toho, v akom štáte v skutočnosti žijeme, tak budem rád, keď mi ju predstavíte.
Každopádne práve preto sme prišli s touto novelou zákona, kde sme nastavili efektívne možnosti alebo právomoci pre štátne orgány, ktoré takto môžu zabrániť v pokračovaní v tejto protiprávnej činnosti. Keďže ale nechceme, aby sme akýmkoľvek spôsobom obmedzovali práva ľudí, ktorí sa po lesoch pohybujú v rámci voľnočasových aktivít, v rámci, neviem akých, survivalových alebo kempingových aktivít, tak sme nastavili za nástroje, za sečné nástroje alebo nástroje použiteľné na efektívne pílenie dreva v lesoch, s ktorými sa nemôže pohybovať osoba, ktorá nemá k lesu či už vlastnícke právo alebo iné užívacie právo, alebo si neplní práva a povinnosti, ktoré vyplývajú z jej postavenia v rámci ochrany života, zdravia alebo majetku, viac ako 35 centimetrov pri sečných nástrojoch a viac ako 40 centimetrov pri nástrojoch, ako sú píly a podobne. Keďže z vlastných skúseností viem, že v rámci kempingových aktivít vám úplne, ale maximálne postačuje malá kempingová sekerka na to, aby ste zapálili oheň, aby ste si nerobili triesky, nepotrebujete so sebou do lesa vláčiť veľkú sekeru, pretože táto vám pri tejto činnosti pôsobí maximálne tak obmedzujúco. Rovnako to platí aj u pílkach, keď sú malé kempingové píly, tak dostatočne poskytujú možnosti na to, aby ste sa v rámci takýchto či už survivalových alebo kempingových aktivít mohli vynájsť maximálne.
No a teda tým, že by sme polícii, resp. všetkým štátnym orgánom dali reálne právomoci na to, aby mohli asociálov alebo akýchkoľvek iných zlodejov pochádzajúcich z akéhokoľvek prostredia postihovať už za to, že reálne tento trestný čin nelegálneho výrubu plánujú, čo je očividné, pretože neexistuje iné ospravedlnenie na pohyb skupinky osôb, ktoré nemajú k lesu ani vlastnícke, ani užívacie právo, ani nijaké iné právo podľa osobitného predpisu a pri sebe majú veľké sekery použiteľné na efektívny výrub stromov alebo píly, ktoré rovnako slúžia na efektívne pílenie stromov.
A práve preto, ja viem, že množstvo z vás, poslancov z týchto štandardných strán prevažne z vládnej koalície má s drevom perfektné kšefty. Viem o tom, že výrazne profitujete na tom, že sa slovenské lesy drancujú rôznymi zahraničnými firmami a naše drevo, nespracovaná drevná surovina sa vysiela do zahraničia. Veď pán minister Žiga by o tom vedel hovoriť. No v tomto prípade riešime nelegálny výrub stromov zo strany rôznych asociálov a malých zlodejov, voči ktorému sa tiež môžme postaviť a ktorý je tiež nanajvýš závažný. Pretože keby ste boli napríklad, ako spomínam, v Stráňach pod Tatrami a videli tie pláne, tie prázdne holé pláne, ktoré niekedy bývali lesmi, aj vás by to pri srdci zabolelo, ako veľmi, ako hlboko klesla vaša vlastná vlasť, ako veľmi si nechávame drancovať náš vlastný majetok a do akého veľkého úpadku sme sa v skutočnosti dostali.
Nedávno som bol na spomienkovej akcii v Krásnohorskom Podhradí, kde sme si pripomenuli vypálenie hradu Krásna Hôrka a neschopnosť tejto vlády tento hrad opraviť. A tiež mi bol ukázaný jeden veľký kopec, ktorý je takisto len holou pláňou, a pýtal som sa, na čo tam títo ľudia poukazujú. A hovoria mi, že tu ešte pred tromi, štyrmi rokmi bol les. A hovorím, čo sa s tým lesom stalo? Obyvatelia tam dole, pričom mi ukázali na cigánsku osadu, tento les jednoducho, ľudovo povedané, spratali.
A práve preto ja verím, že všetci z vás, nech ste z Bratislavy alebo z akéhokoľvek iného veľké mesta a vôbec vás príroda alebo lesy nezaujímajú, netrápia, urobíte všetko pre to, aby tento návrh zákona prešiel. Urobíte všetko pre to, aby sa slovenské lesy konečne začali chrániť tak, ako to reálne potrebujú. A práve aj týmto návrhom zákona môžme zvýšiť šancu na akýsi sociálny zmier medzi asociálnou časťou cigánskeho etnika a majoritnou bielou spoločnosťou, pretože páchanie takejto trestnej činnosti v prevažnej miere ovplyvňuje, ako by som povedal, také tie predsudky alebo zášť tých majoritných obyvateľov voči Cigánom, ktorí žijú v ich blízkosti. Ale vy sa im ani nemôžete diviť. A keby sme vyriešili túto kriminalitu, tieto problémy, tak by výrazne kleslo toto sociálne napätie a pomohli by ste tak reálne k riešeniu cigánskej otázky.
A argument, ktorý častokrát počúvam a z ktorého sa naozaj musím len smiať, o tom, že asociáli nemajú dostatok peňazí na to, aby si mohli kupovať palivové drevo tak, ako všetci slušní občania, je naozaj smiešny. Pretože ktokoľvek z vás, či už žijete v okresoch, ako ja v Kežmarskom, kde je podstatná miera obyvateľstva tvorená práve asociálnymi Cigánmi, alebo žijete kdekoľvek inde, príďte sa pozrieť počas dní, kedy sa vyplácajú sociálne dávky, do obcí v okolí pôšt, kde sa tieto dávky vyplácajú. Najväčšiu, alebo, resp. skoro stopercentnú časť zákazníkov stávkových kancelárií a rôznych iných herní v dni, kedy sa vyplácajú sociálne dávky, tvorí práve toto etnikum. A toto mi nemôže poprieť vôbec nikto. Takže výhovorka na to, že nemajú dostatok peňazí, ak majú dostatok peňazí na stávkovanie, gamblerstvo, alkoholizmus, drogy, naozaj neobstojí.
Preto ešte raz chcem apelovať na toto plénum, aj keď hovorím v podstate k prázdnym laviciam a stoličkám, aby ste si vstúpili do svedomia, aby ste porozmýšľali, či nie je konečne čas začať chrániť naše lesy, začať chrániť našu vlasť. Keď už ste nepodporili náš zákon na vyhlásenie dreva za strategickú surovinu, môžte tak urobiť aspoň v tomto prípade a ukázať slovenským občanom, že im chcete pomôcť, že chcete poskytnúť štátnym orgánom efektívne právomoci na to, aby mohli bojovať aj s touto formou kriminality. A že chcete Slovensko uchrániť aj pre budúce generácie, pretože ak sa k tomu nepostavíme teraz, nechcem si ani len predstaviť, čo tu bude o jednu, dve generácie, keď bude miera toho protiprávneho výrubu týchto stromov pokračovať v takejto miere.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 17.5.2017 18:03 - 18:07 hod.

Milan Mazurek
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.5.2017 15:51 - 15:52 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pani poslankyňa Gaborčáková, vy ste vo svojom prejave spomenuli jeden problém, ktorý účelovo opomínajú televízie, rádiá, noviny, jednoducho každý. A to je ten problém, že v roku 2020 končí Slovensku možnosť čerpať zdroje z prostriedkov Európskej únie. Vy ste sa pýtali, čo to bude pre Slovensko znamenať. No tie prostriedky teraz tvoria v príjmovej časti slovenského rozpočtu viac než 3 mld. eur, to znamená, deficit by nám mal vzrastnúť skoro na dvojnásobok. Preto, práve preto sa vláda, ale aj veľká časť opozície tomuto problému vôbec nevenuje. Pretože, keď príde ten rok 2020, tak už aj tie posledné argumenty, prečo ešte zotrvať v tom potápajúcom sa Titaniku, zvanom Európska únia, úplne padnú.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.5.2017 15:36 - 15:37 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pani podpredsedníčka Nicholsonová, ja nemôžem povedať, že by som s vami vcelku nesúhlasil, dokonca sa našli aj dva prípady vo vašom prejave, s ktorými musím úplne súhlasiť. V prvom tom z nich ste hovorili o tom, že v prípade tohto návrhu zákona nesmiete byť liberálka, ale musíte použiť zdravý rozum, to sa mi naozaj páčilo, pretože ste v podstate liberálne myslenie postavili do opozície k zdravému rozumu, s čím naozaj musím súhlasiť.
No a druhá vec, o ktorej ste hovorili, je, že tento problém, problém týchto cigánskych komunít a týchto asociálov sa nerieši, dlhodobo nerieši a jednoducho sa to stále zhoršuje. Ja už sedím v tomto pléne viac než rok a stále sa tu vedú len reči, reči dookola, neskutočne, neustále, bez prestávky a naozaj sa nepohlo vôbec v ničom. A keď to pôjde takto ďalej, verím tomu, že ani za 20 alebo 30 rokov by sa to vôbec nepohlo, vôbec nijakým smerom. A nemôžete sa diviť ľuďom na východe a strednom Slovensku, že jednoducho už na to nemajú nervy, že im tie nervy došli a že proste vám, štandardným politikom, nedôverujú.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2017 14:31 - 14:33 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec Kollár, bolo to naozaj veľmi pekné promo, ale keď som hovoril o tej Matici, tak som myslel práve pani Dubačovú a pána Dostála. Neviem, kde ste z toho vypočuli vaše meno.
Pani poslankyňa Pfundtner, my k menšinám necítime absolútne žiadnu nenávisť. Ja s cigánskou menšinou žijem v podstate od narodenia, žijem v okrese, ktorý je väčšinovo cigánsky. A nemám s nimi žiaden problém, s tými, ktorí sú slušní. Problém bude skôr v tom, že vy cítite určitú nenávisť k slovenskému národu, k slovenskej kultúre, k slovenskému jazyku a k všetkému, čo sa toho týka. Tak zrejme si toto budete musieť vyriešiť sami.
No a, pán Bugár, vy ste hovorili o zdemontovávaní demokratického systému. Ja som sa musel naozaj zasmiať, pretože veď to bola práve vaša pani ministerka, ktorá prijala fašistický náhubkový zákon, ktorý v podstate zrušil prezumpciu neviny, zaviedol prezumpciu viny a začal trestať ľudí za ich politický názor. Vaša pani kolegyňa, ktorá sedí vedľa vás teraz, je zo strany, ktorá podala jeho návrh na jeho prešetrenie na Ústavný súd. Veď jasne nedemokratický, fašistický zákon. Jediný, kto tu zdemontováva demokraciu, ste vy vládna koalícia, ľudia ako, jednoducho ako vy.
A ako k tým populistickým veciam, čo ste potom prešli, vila pána Kotlebu, luxusné BMW, 23-ročný poslanec. Pán Bugár, vy sám viete, že neveríte tomu, čo rozprávate. Rozprávate to len kvôli týmto ľuďom, len kvôli obrazovkám. Vila pána Kotlebu. Veď sa tam choďte pozrieť. To je stranícke sídlo. Pán Kotleba už trištvrte roka býva stále na sídlisku Sasova v Banskej Bystrici. Všetci jeho susedia ho vídavajú a pochopili vďaka tejto kauze, ako veľmi médiá klamú. A je smutné, keď vy ako inteligentný človek nedokážete prezrieť takúto úbohú lož.
A čo sa týka môjho strašne luxusného, perfektného BMW z roku 2011 kúpeného na lízing, s najazdenými cez 240-tisíc kilometrami, tak to vám gratulujem. Ja som si istý, že každý z vašich poslancov má lepšie, drahšie, luxusnejšie auto a niektorí, ako pán Gábor Gál, veľké vily v Chorvátsku a vy, ktorý kšeftujete s pozemkami pod rýchlostnými cestami, o tom... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 10.5.2017 14:13 - 14:21 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, vážení členovia vlády, vážené kolegyne, kolegovia, síce vás tu veľa nie je, ale aj tak by som rád už v druhom čítaní opakovane povedal k tomuto návrhu zákona niekoľko slov z môjho pohľadu, ale aj z pohľadu bežného slovenského pracujúceho občana, pretože som s mnohými ľuďmi na túto tému na východnom Slovensku hovoril. Opäť raz v druhom čítaní predkladáte totálny nezmysel. Nie nezmysel z obsahovej stránky, ale z toho dôvodu, že samotná opodstatnenosť existencie takéhoto návrhu je pri súčasnom stave slovenskej ekonomiky absolútne zbytočná. Je to jednoducho hlúposť. Ja viem, že snažiť sa hovoriť pravdu a apelovať na nejaké národnostné cítenie, ako som spomínal teraz vo faktickej poznámke, k vám poslancom tohoto pléna, či už je to vládna koalícia zložená z rôznych štandardných politických strán, teda zo zoskupení zlodejov, mafiánov a oligarchov, alebo k tejto fiktívnej opozícii, ktorá tu verejne prehlási pred celým národom, že zrušiť alebo prestať financovať Maticu slovenskú by bolo nejaké riešenie. To sú ľudia, ktorí k Slovensku necítia absolútne nič a medzi nich sa, bohužiaľ, zaraďuje súčasný minister kultúry pán Maďarič. A práve to je dôvodom, prečo prichádzajú s týmto návrhom zákona. Podporovať slovenskú kultúru sa im nechce, podporovať kultúru národnostných menšín, to je skvelý, to je fantastický nápad.
Samozrejme, opakujem aj slová kolegu poslanca Uhríka, my nemáme nič proti podpore kultúry národnostných menšín, ten problém je ale taký, že Slovensko sa len za posledný rok zadlžilo o ďalšie dve miliardy eur, ale nedávno sme prijali zákon o štátnom rozpočte, v ktorom sme ho zadlžili o ďalšie dve miliardy eur. To znamená, keďže máte do roku 2020 také predsavzatie prijať vyrovnaný štátny rozpočet, nechápem, ako to chcete dosiahnuť pri neustálom navyšovaní výdavkov na rôzne nepotrebné veci. Pretože áno, podporiť kultúru národnostných menšín v dvojnásobnej výške oproti predchádzajúcim rokom je v súčasnosti nepotrebná vec.
Určite pán Bugár bude protestovať, pretože tento zákon prijala vládna koalícia iba z toho dôvodu, že si ho vyloboval MOST – HÍD, ktorý chce, ako som už spomínal v prvej rozprave, apelovať na voličov hlavne maďarskej národnosti, keďže väčšina týchto prostriedkov bude použitá práve na maďarskú národnostnú menšinu, aby sa nejakým spôsobom prinavrátila ich dôvera, keďže ako vieme, charakter rozhoduje a charakter po voľbách aj rozhodol.
Nedokážem ale pochopiť, čo vyvolalo či už v poslancoch Slovenskej národnej strany alebo v poslancoch SMER-u, ktorí častokrát hovoria o tom, že sú hrdí na slovenský národ a že sa cítia byť Slovákmi, taký veľký odpor k Slovensku, k svojej vlasti. Čo vyvolalo celé toto divadlo? Všimol som si, že hovoriť k tomuto plénu je ako hovoriť k hluchému davu, ktorý jednoducho nepočúva. Ktorý sa nezaujíma o problémy bežných Slovákov, ktorého nezaujíma to, ako žijú slovenské rodiny, nezaujíma ich to, že tisíce slovenských rodín hladujú, nemajú čo dať jesť svojim deťom, oni ale, respektíve vy, idete dať ďalšie 4 milióny eur na podporu úplne zbytočného a nezmyselného projektu.
Možno si poviete, čo sú to 4 milióny. Štyri milióny sú možno len kvapka v mori, prečo sa tu poslanci Ľudovej strany Naše Slovensko stavajú za nejaké 4 milióny eur, veď tu boli väčšie rozkrádačky, boli tu väčšie plytvania, 10 miliónov, stovky miliónov. Samozrejme, všetko je to dôležité a my budeme stále vystupovať, ak pôjde o nehospodárne vynakladanie verejných prostriedkov, lenže aj tieto 4 milióny eur sú dôležité, pretože keby ste tieto 4 milióny eur miesto nezmyselného navyšovania kultúry národnostných menšín použili na napríklad stavbu nejakých nízkonákladových bytov niekde v Kežmarku, v Spišskej Novej Vsi, v Trebišove, niekde na východe alebo na strednom Slovensku, kde sú tieto veci reálne potrebné, tak som si istý, že občania týchto miest, týchto regiónov by vám boli naozaj navždy vďační.
Nie, podpora mladých rodín, podpora slušných ľudí, podpora pracujúcich, tvorba pracovných miest, to sú veci, ktoré vás jednoducho netrápia. Síce vláda pred voľbami aj po voľbách chodila po jednotlivých regiónoch a aj na východnom Slovensku sľubovala akési akčné plány, sľubovala investície, stavbu štadiónov, priemyselných parkov, firiem, nárast zamestnanosti, dodnes ale nevyčlenili absolútne žiadne finančné prostriedky. Nevyčlenili nič, nič sa nepohlo, nič sa nezačalo riešiť.
Stále počúvame tú istú výhovorku, ak sa jedná o navyšovanie platov štátnych zamestnancov, o platoch pre zdravotné sestry, učiteľov kohokoľvek. Nie sú finančné prostriedky. Ak však ide o úplný nezmysel, ako je tento zákon, zrazu finančné prostriedky vieme nájsť, zrazu vieme Slovensko ešte viac zadlžiť, veď prečo by to niekomu vadilo, nebudete to platiť vy štandardní politici, platiť to budú občania Slovenskej republiky, ktorí každý deň od pondelka do piatku chodia do práce a tvrdo pracujú na to, aby vy ste mohli takýmito nezmyselnými projektami hlúpo a neúčelne vynakladať ich finančné prostriedky.
Všimol som si za ten rok aj niečo, čo tu sedím, že pomoc nášmu národu, vzhliadnutie na jeho potreby alebo snaha o zlepšenie života slovenských občanov je vám úplne ukradnutá. Vy sa staráte len o seba a o svoje vrecká, o svoje kšefty, o to, aby ste sa mohli luxusnými autami voziť po Bratislave, vysmievať sa ľuďom do tváre, v nedeľu v televízii sa pretŕčať pred kamerami a tváriť sa ako tí, ktorí chcú Slovensko zachrániť. V skutočnosti sú ale vaše záujmy úplným opakom.
Je mi veľmi ľúto toho, že mladí ľudia na Slovensku, s ktorými sa každý deň stretávam, naša mladá generácia, postupne čoraz viac a viac prestáva dôverovať v samotné štátne zriadenie Slovenskej republiky. Začínajú Slovensko nenávidieť. Nenávidia vás všetkých a reálne na to majú dôvody. A pri takýchto krokoch, keď títo mladí ľudia musia chodiť do zahraničia pracovať, robiť častokrát podradné práce len preto, aby sa mohli akýmsi základným štandardom uživiť, aby mohli zarobiť aspoň čiastočne na to, aby mohli žiť normálnym dôstojným životom, aby mohli mať vlastné bývanie, aby si mohli zakladať rodiny, niet divu, že vás začínajú nenávidieť. Vy totižto robíte všetko preto, aby nielenže tento stav pretrval, ale aby sa ešte aj zhoršil. A aj tento zákon je toho jasným dôkazom.
Viem, štyri milióny nie sú nejaká radikálna, obrovská suma, ktorá to celé zmení, ale je to jedna z týchto kvapiek, ktorých vy neustále pridávate viac a viac, až z toho vznikajú celé rieky, potoky a moria. Naozaj vás zaujíma úplne všetko, len nie osud slovenského národa, nezaujímajú vás vaši vlastní ľudia, nezaujíma vás osud slovenských rodín, čo je nám veľmi ľúto.
A verím tomu, že slovenskí občania uvidia pravdu. Verím tomu, že sa im otvoria oči, a verím tomu, že v budúcich voľbách sa rozhodnú vás za to spravodlivo potrestať. Pretože kým vy, takzvaní štandardní politici, pre mňa len zlodeji, mafiáni a oligarchovia, opakujem, nezačnete pracovať v prospech vôle štandardných, v prospech vôle občanov Slovenskej republiky, my poslanci Ľudovej strany Naše Slovensko svoj boj nevzdáme. Budeme bojovať naďalej, budeme bojovať tvrdo, budeme šíriť informácie a pravdu priamo do domácností slovenských občanov bez ohľadu na to, ako veľmi sa budete snažiť cenzurovať naše myšlienky a názory. A verím, že v ďalších voľbách vás všetkých vymeníme.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2017 14:12 - 14:13 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Ja sa bojím Miňo, že z logických príčin aj po tom, čo sme doteraz videli, je apelácia na, respektíve apelovanie na nejaké národnostné cítenie, na nejakú národnostnú hrdosť a snaha o to povedať týmto ľuďom, ktorí tu sedia, nie je ich tu veľmi veľa, že dôležitejšie, respektíve rovnako potrebné je podporovať aj kultúru Slovenska, kultúru slovenských inštitúcií, je úplne zbytočné, pretože títo ľudia k Slovensku, k nášmu národu, k našej kultúre, ku kresťanstvu necítia vôbec nič a teraz to zase len dokázali.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.4.2017 9:29 - 9:30 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Rasťo, zhrnul si to naozaj výborne. No, bohužiaľ, v tomto pléne je hovoriť pravdu niečo, ako hádzať hrach na stenu. Či už je to pán kapitán Danko alebo tu prítomný inžinier parkovacích systémov pán Raši, či už je to koalícia alebo tá fiktívna opozícia. Tam niet žiadneho rozdielu. Všetci z nich sa zaujímajú len o svoje výplaty, o to, kde koľko môžu nahrabať, koľko môžu ukradnúť, kde ktorú štátnu zákazku môžu prideliť spriatelenej firme, no pravda, zdravý rozum, realita, to im nič nehovorí. To, že medzi týmito štandardnými politikmi opozícia, opozícia a koalícia niet vôbec žiadneho rozdielu, jasne demonštruje fakt, že okrem Ľudovej strany Naše Slovensko majú všetky tieto politické strany svojho zástupcu v skupine priateľov rasistického štátu Izrael. To znamená, tá hnusná zvrhlá sionistická ideológia je zakorenená vo všetkých týchto parlamentných stranách.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.4.2017 15:09 - 15:10 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Milý pán sionista Dostál, ja už som veľakrát v rozpravách, vo faktických poznámkach hovoril o tom, že nedokážem pochopiť ako vy, človek, ktorý sa označuje za liberála, za obhajcu liberálnej demokracie, môže zároveň obhajovať islam. Viete, islam je totiž absolútne v príkrom rozpore so všetkým tým, čomu vy údajne veríte, čo údajne kážete a za čo sa staviate. Ja z týchto všetkých vašich vyjadrení, ktoré tu stále máte, mám taký pocit, že vám by byť moslimom úplne vyhovovalo, vy by ste chceli mať 4 manželky, môcť ich zbičovať, keď vám povedia niečo zlé, zakazovať im ísť na ulicu, zakazovať im ísť s kamarátkami na kávu, v 45-stupňových horúčavách by ste ich nútili nosiť veľké čierne záclony, aby vyzerali jak veľké vrece odpadku. Jednoducho úplne by vám toto všetko vyhovovalo, lebo inak, inak sa to naozaj vysvetliť nedá.
Ak ste v skutočnosti obhajca liberálnej demokracie, liberálnych hodnôt, to znamená hodnôt slobody, nemôžete zároveň obhajovať islam. Rozumiete, jednoducho je to v príkrom rozpore. A buď si to uvedomíte, alebo vyhľadáte odbornú lekársku pomoc.
Skryt prepis