Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.9.2018 o 16:50 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.11.2018 10:42 - 10:44 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pani poslankyňa Blahová, ja plne kvitujem vaše slová o Andrejovi Dankovi, veď nerobme si ilúzie, nerobí si ilúzie ani Slovenská národná strana a jej poslanci. Vieme, že Andrej Danko či už po morálnej, vzdelanostnej alebo iných, akýchkoľvek iných kvalitatívnych ohľadoch nemá čo robiť na funkcii predsedu Národnej rady. A je to neuveriteľná hanba, že my tam takéhoto človeka máme, či už privatizéra, podvodníka, klamára a jednoducho človeka, na ktorom sa zabávajú úplne všade, kde sa len pozrú na jeho tlačovky. Nevyzerá to dobre, nerobí to dobré meno.
Čo ale mňa tak fascinuje, udivuje, keď počúvam vaše vystúpenie predovšetkým z poslaneckých klubov SaS a OĽANO, ako sa snažíte veľmi moralizovať. Moralizujete, hovoríte o vysokých hodnotách, o ušľachtilých cieľoch, o veciach, ktoré by mali slušní, zodpovední, inteligentní politici, ktorým záleží na budúcnosti nášho štátu, dodržiavať a ktoré by mali byť pre nich sväté, ale vy rovnako, tak ako aj Andrej Danko a podobní ľudia, trpíte selektívnou slepotou.
Jednoducho, ak ide o Andreja Danka, čo, opakujem, plne kvitujem a tento človek musí byť jednoducho odvolaný, ak si chceme zachovať ešte akú-takú tvár, ale ak ide o nejakých iných politikov, ktorí majú doslova a do písmena možno ešte viac špiny na svojej hlave ako Andrej Danko, napríklad Andrej Kiska, tak vtedy ste ticho. Vtedy ste ticho a dokonca ešte väčšie špinavosti v mnohých ohľadoch dokážete obhajovať.
Vy ste ľudia, ktorí na jednej strane kričia na Danka, že odpísal z piatich knižiek rigoróznu prácu, ktorú možno ani sám nepísal - veď prečo by to on robil, však hovorí sa o tom, že keď robil skúšku, tak vždy išla fúra dreva z Revúcej a takto robil tú vysokú školu -, ale keď niekto kúpi v dobrej viere za 1 800 eur pozemok v hodnote milióna a na kúpnej zmluve ani nemá uvedené číslo listu vlastníctva, tak to je v poriadku, tam nie je nič podozrivé, hej?
Čiže buďme féroví, buďme objektívni. Jak Danko, tak aj Kiska. A dúfam, že sa to aspoň raz v živote od vás nejakým spôsobom dočkám.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.9.2018 18:38 - 18:39 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Presne tak, ako bolo spomenuté, neexistuje žiadne logické opodstatnenie na potrebu prijatia takéhoto návrhu zákona. Naozaj nechápem okrem možno pána Andreja Danka, pána Bernaťáka a ešte zopár ďalších jedincov, koho v skutočnosti trápia tieto problémy, ako sa ktorá strana volá, koľko má členov. Občania si v demokratických voľbách môžu sami rozhodnúť, tak ako to tu bolo povedané už mnohokrát. No, a okrem toho samotného, že tento zákon v podstate nerieši nič akútne, že nerieši žiadnu reálnu potrebu vychádzajúcu z vôle občanov okrem vôle ega pána Danka, tak tento zákon obsahuje state, ktoré sú absolútne nedomyslené. A teraz to pán Bernaťák videl, keď sa strápnil pred celým plénom, že jednoducho tento zákon má stať o názve strany, ktorá je absolútne nelogická, pretože keď sa niekto bude volať Jozef Strana, tak je každá strana, ktorá by chcela mať názov Strana vybavená. A on to síce tvrdí, že takto to nebude, ale zo..., vy..., z toho paragrafového znenia, ktoré tam navrhujú, to zrejmé nie je. To znamená, je to jeho názor, iný môže mať iný názor.
Takže SNS narýchlo z čistého egoizmu a potrieb pána Andreja Danka, ktorý si mýli demokraciu s diktatúrou, resp. chcel by zaviesť diktatúru, prichádza s takýmto návrhom, ktorý je nedomyslený, nelogický a absolútne zbytočný.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.9.2018 18:28 - 18:28 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec Berňaták, vy ste povedali, že v názve strany Sloboda a Solidarita nie je meno pána Slobodu. A ako to vy viete? Ja sa vás pýtam, lebo ja si teraz napríklad môžem myslieť, že Sloboda, je to Vladimír Sloboda, je to v názve politickej strany. Vysvetlite mi, ako vy to môžete vedieť. (Povedané so smiechom.) Čo keď ja som presvedčený o niečom inom? Lebo naozaj v tom návrhu to absolútne nemáte doriešené. Teraz naozaj sme sa dostali do stavu, kedy vy môžete mať takýto názor, ja budem mať takýto názor. A teraz ako napríklad povedala aj podpredsedníčka Národnej rady, oni možno vstupovali do strany s tým, že oni vstupujú do strany pána Slobodu, že v tej strane je pán Sloboda a je tam aj Solidarita.
Naozaj vôbec to nemáte doriešené.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.9.2018 17:10 - 17:12 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec Beblavý, mňa skutočne udivuje vaša logika, kedy ste tu počas vašej rozpravy prezentovali, že je v podstate dobrým nápadom, ak strane, ktorá bude rozpustená Ústavným súdom, pretože údajne porušuje také a také zákony, zakážeme teda jej predstaviteľom podieľať na výkonných orgánoch v novej strane a tak ďalej a tak ďalej.
Skutočne ma to zaujíma, pretože ak by ste vy povedzme skutočne boli opozícia voči tejto, povedzme si, skorumpovanej zlodejskej bande, ktorá dnes tvorí vládnu koalíciu, nebudete sa báť, že raz si, proste, ten kapitán Andrej Danko vo svojom vlastnom egoizme povie, že rozpustím toho Beblavého, lebo mi už veľmi lezie na nervy, a nejakí skorumpovaní sudcovia rozpustia aj vás. Potom vám to bude logické, keď nebudete môcť ďalej sa podieľať na nejakom výkonnom orgáne strany? Alebo už dnes viete, že ste len fiktívna opozícia, ktorá sa nikdy nedostane do konfliktu s vládou, ktorá si následne vymyslí fiktívne zámienky pre rozpustenie vašej strany. A preto viete, že toto divadielko jednoducho pred občanmi hrať budete, ale nemusíte sa takýchto hrozieb reálne báť, pretože naozaj keby ste pre týchto zlodejov predstavovali hrozbu, čo my reálne predstavujeme, vtedy by ste takisto čelili podobným reštrikčným opatreniam ako my.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.9.2018 16:50 - 16:52 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Tak ďakujem za reakcie mojim kolegom. No a k pánovi Dostálovi. Hovorili, že ste z úst predstaviteľa fašistickej strany počuli reči o autokracii. Neviem, či poslanci SaS hovorili niečo o autokracii, to nechám na vás.
Čo sa týka, Stano, hovoril si, že Andrej Danko sa musí za nás hanbiť v Izraeli, že to sám priznal. No ale čo všetci tí občania, ktorí sa musia hanbiť za Andreja Danka v zahraničí, lebo určite ich nie je málo. Veď si stačí pozrieť jeho tlačové konferencie alebo jeho prejavy, či už v parlamente, alebo aj na dôstojných pietnych spomienkach, ktoré sa stávajú terčom ľudových vtipov a podobne, pretože ťažko nájsť nejaký prejav, kde by sme ho mohli s rešpektom považovať za skutočne druhého najvyššieho ústavného činiteľa, a nie za ľudového komika.
No a čo sa týka vás, pán Bernaťák, tak ja viem, že pravda sa počúva ťažko, že vtedy treba jednoducho reagovať, že sú to polopravdy a podobne, a čo ste vypichli ten, tú takú perličku, ten Zákonník práce, ja som to uviedol ako príklad toho a nepovedal som to ironicky, ale povedal som ako príklad toho, že Andrej Danko spomínal, že sa tu budú ujednoťovať legislatívy v rámci celej Európskej únie. To znamená, že bude Európska únia prinášať jednotné legislatívy úplne pre všetkých, čo je politika globalizácie a nevychádza to len z toho jedného prejavu, ale z viacerých prejavov, kedy hovoril o tom, že Slovensko sa musí stať súčasťou tohto globalizovaného priestoru a národný a globali..., globálny je skutočne v tomto ohľade antagonistický prvok. To znamená, nemôže politik, ktorý hovorí, že je národniar, za druhé bojovať aj za globalizáciu svojho vlastného štátu.
No a to, že je pán Andrej Danko na, na tejto, tejto spomienke, ja som to nehovoril ironicky, ja som to hovoril normálne vážne. To znamená, keďže tu nie je, tak dúfam, že si to vypočuje. To nebola žiadna urážka, nič podobné. Ja hovorím alebo myslím si, že za pána Danka a za jeho prácu hovorí to, čo reálne v tejto, v tomto pléne urobil a čo sa mu podarilo za ten čas, za ten krátky čas skutočne, čo je predsedom Národnej rady, navystrájať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 19.9.2018 16:29 - 16:45 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené kolegyne, kolegovia, táto novela zákona o politických stranách z dielne Slovenskej - takzvane - národnej strany, ktorá je tu predložená a o ktorej práve rokujeme v druhom čítaní, kedy sme v podstate, kedy ste teda v podstate pozmen... (reakcie z pléna, odmlčanie sa rečníka a zaznievanie gongu), kedy ste teda v podstate pozmeňujúcim návrhom v rámci spoločnej správy výrazne zmenili pôvodný obsah tejto novely a pridali doň ho body, ktoré sa tam v prvom čítaní ani len nenachádzali, a to sme ešte nevideli body, ktoré ste tam chceli pridať pôvodne, ktoré neprešli cez vaše rôzne rokovania našťastie, tak tento návrh zákona je asi takým najväčším marketingovým produktom pána Andreja Danka, predsedu Národnej rady, s ktorým sa prezentuje či už v mediálnych debatách, na nejakých stretnutiach, jednoducho všade, kde je to len možné, opakuje svoje slová o tom, ako obmedzí, resp. zreguluje činnosť politických strán na Slovensku, ako zlepší fungovanie politických strán, stransparentní ich financovanie a tak ďalej a tak ďalej. Každý sme to mohli vidieť.
Práve preto si myslím, že by bolo namieste, keby som adresoval svoj prejav práve pánovi Andrejovi Dankovi a preskúmal dôvody, ktoré ho viedli k podaniu takejto novely, a, samozrejme, aj k daným pozmeňujúcim návrhom, ktoré fakticky priviedli túto novelu do stavu, ktorý tu riešime dnes, a to je stav, kedy sa určité doslova autokratické praktiky snaží strana SNS presadiť touto novelou, a ktoré skutočne nepomôžu občanom Slovenskej republiky fakticky v ničom, iba akoby tak ukolíšia ego Andreja Danka, ktorý si uvedomuje, že strana SNS vzhľadom na jeho poslednú činnosť, odkedy je opäť v parlamente, je doslova potápajúca sa loď, ktorú opúšťajú či už členovia z radovej členskej základne, alebo aj jej voliči, ktorí rozhodne nie sú spokojní s činnosťou tejto politickej strany. A takýmito možnosťami, kedy sa doslova snaží, či už zakázať iné politické strany, alebo ich obmedziť na legálnej, priamej, ústavou garantovanej politickej súťaži sa snaží si zabezpečiť akúsi možnosť ešte aj do budúcnosti sa podieľať na moci v našom štáte.
Čo teda zrejme viedlo pána Andreja Danka k tomu, aby prišiel s takýmto návrhom zákona, kedy prichádza s návrhmi, ako že meno predsedu strany nemôže byť v samotnom názve strany, som, by som chcel vedieť, ako by na toto asi reagoval Andrej Hlinka, otec slovenského národa, alebo podobní politickí predstavitelia.
No a keď začneme skúmať samotnú činnosť Andreja Danka v politike, dôjdeme k dôsledkom práve týchto jeho konaní. Musíme si uvedomiť, že pán Andrej Danko ako predseda Národnej rady, ako predseda Slovenskej národnej strany fakticky úplne zradil svoje predvolebné sľuby, svoj predvolebný program, svoje hodnoty, ktoré prezentoval a s ktorými chcel byť zvolený do tohto pléna. Či už išlo o jeho výroky, kedy sa stavial proti diktátu Európskej únii, kedy hovoril o tom, že Slovensko si musí ako hrdý, suverénny štát zastávať svoje právo aj v rámci európskeho kontinentu, že kedy si Slovensko musí jednoducho stáť za svojím a nerešpektovať Európsku úniu, teda bruselský diktát vo veciach, ktoré nám škodia, tak túto vec nám fakticky Andrej Danko úplne zradil.
Jeho posledné vyjadrenia, keď napríklad hovoril o tom, ako to bude fantastické, keď Európska únia prijme napríklad jednotný Zákonník práce, ktorý bude fungovať v rámci všetkých členských štátov Európskej únie, je prakticky v rozpore s akoukoľvek národnou politikou, pretože globalistický a národný sú antagonistické pojmy. Pán Andrej Danko, ak si to neuvedomujete, tak v tomto prípade idete sami proti svojim údajným proklamovaným hodnotám.
Hovorili ste aj tom, ako si musíme zvykať alebo ako si musíme uvedomiť, že Slovensko nemôže byť nejakou odtrhnutou súčasťou sveta, kde sa nebudú rozširovať všetky tie neresti a tzv. výhody západného sveta, že aj tu prídu tie útoky, ten multikulturalizmus, že aj tu sú, tu sa budú diať tieto veci. A toto ste ako predseda Národnej rady hovorili priamo ľuďom. Vaše reči, ktoré ste mali pred voľbami o tom, ako budete sa snažiť vyvažovať ten americký imperializmus, ktorý už úplne stratil hranice, ako sa budete snažiť nerešpektovať všetky tie nariadenia Severoatlantickej aliancie, ktoré si myslia, resp. ktoré dávajú Spojeným štátom americkým možnosť vystupovať na svetovej politickej scéne ako nejaký svetový policajt, a že budete proti tomu bojovať, že budete zastávať hrdé Slovensko, všetky tieto ste doslova spláchli. Uvedomte si, že ste teraz nakúpili za peniaze slovenských daňových poplatníkov stíhačky, predražené americké stíhačky práve od tých istých, ktorých ste pred voľbami kritizovali. Hovorili ste o tom, že tu nebudete tolerovať žiadne základne NATO, že si tu možno Američania môžu urobiť jedno-dve cvičenia, ale nebudete tolerovať základne. Aká je realita? Pozývate si tu vojakov, posielate slovenských vojakov provokovať na ruské hranice, zrádzate národ, zrádzate všetko, na čom bol pôvodný odkaz Slovenskej národnej strany vybudovaný. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Pán poslanec, chcem vás opýtať, k čomu vystupujete?

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Pán predsedajúci, bol by som, akože akceptoval by som vašu námietku, keby som nebol na tejto schôdzi svedkom snáď desiatok rôznych vystúpení - aj v druhom čítaní -, ktoré sa absolútne netýkali návrhov zákona, vtedy by som to akceptoval, keby nešlo aj o vašich poslancov, ale v tomto prípade, keď vám vadí obsah môjho prejavu, tak to jednoducho akceptovať nebudem.
(Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Ale musíte vstupovať k zákonu, ktorý sa volá alebo hovorí o tom, ako má vypadať politická strana, takže... ( Reakcie z pléna.) No prepáčte, o tom nehovoril, hovorí o pánovi podpredsedovi, teda predsedovi Národnej rady. A čo, čo to má spoločné s týmto zákonom? Prepáčte.
Nech sa páči, pokračujte.

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Ďakujem pekne za možnosť pokračovať ďalej, dúfam, že takýto budete aj ku koaličným poslancom, keď... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Vždy som bol taký.

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Samozrejme.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
A budem taký.

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Samozrejme.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Keď chcete, môžem použiť to, čo mi právo dáva teda podľa zákona, že zastavím rokovanie, keď chcete, aj toto sa dá. Bol som taký, už som to aj urobil.
Takže pokračujte.

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Keď vám to bude vyhovovať, kľudne využite svoje práva, ja vás rešpektujem. Viete, tento návrh zákona, ktorým sa naozaj Slovenská národná strana snaží obmedziť slobodný, demokratický výkon práv jednoducho zvolených funkcionárov politickej strany, ktorými svojimi staťmi jednoducho naozaj pripomína rôzne autokratické režimy, a tuto aj uvedomme si, že toto je stále len ten prvý krok, s ktorými Slovenská národná strana prichádza a ktorý naozaj len takouto prvou cestičkou, taký, tak otvára tie dvere, tie vráta pre Andreja Danka, ktorý chce fakticky aj s tými poslednými jeho vystúpeniami aj s tými uzneseniami, ktoré tu dáva, podľa môjho názoru úplne zlikvidovať aj posledné zvyšky demokracie, ktoré v štáte ešte ostali, tak v spojitosti s týmto návrhom zákona je podľa mňa dôležité občanom Slovenskej republiky, keďže pán Andrej Danko, predkladateľ tohto návrhu, tu nie je, nie je ani v budove, ani asi v Bratislave tak je podľa mňa dôležité občanom vysvetliť pohnútky, ktoré ho podľa môjho názoru viedli k podaniu takéhoto návrhu zákona. Pretože stretávam sa častokrát na rôznych akciách aj s členmi Slovenskej národnej strany, ktorí sú absolútne nespokojní s týmto predsedom, ktorí opakovane tvrdia, že ich možno už len nejaké kšefty alebo nejaké ekonomické záujmy držia v tejto strane, ale nesúhlasia s tým samým, čo ich poslanci robia, čo sami predkladajú do tohto pléna.
No a keďže Slovenská národná strana okrem úplnej, naozaj úplnej neschopnosti riadi štát, ukázala, že jej naozaj nejde o národ, že jej naozaj nejde o štát, že jej nejde ani o hrdosť, ani o kresťanskú vieru, veď si to spomíname: nikto sa nebude s islamu vysmievať, popierať ho - slová predsedu Národnej rady, ktorý hovorí, že je národniar a že je kresťan. Absolútne neprijateľné, nepredstaviteľné ešte donedávna, dnes, bohužiaľ, realita. No a práve to, že ste sklamali voličov svojej strany, že sklamali, že neustále zvyšujete tú mieru sklamania svojich vlastných členov, vás potom vedie, Andrej Danko, k predkladaniu takýchto noviel zákonov, ktoré naozaj, naozaj otvárajú cestu kedy sa Slovensko premení na nejaký autokratický režim, ktorý už nebude mať nič spoločné s demokraciou.
A môžeme to vidieť aj na tom vašom poslednom uznesení, ktoré ste tu predložili. Je skutočne podľa môjho názoru hanbou, keď predseda Národnej rady Slovenskej republiky na tlačových konferenciách doslova prosí médiá, aby naňho neútočili, aby útočili na tých iných, na tých zlých, lebo on nie je ich nepriateľ. Keď predseda Národnej rady ako nejaké malé šteniatko doslova skuvíňa pred médiami ako nejakým božstvom, ktoré to tu celé riadi, nechajte mňa na pokoj, pomôžte mi v boji proti tým zlým, ja nie som ten zlý, naozaj, mne môžete veriť. Veď to je nepredstaviteľná potupa, doslova potupa funkcie predsedu Národnej rady ako druhého najvyššieho ústavného činiteľa! Donedávna ešte nepredstaviteľné, dnes úplne realita. A práve preto aj, pán Bugár, je dôležité hovoriť o dôvodoch, ktoré viedli k tomuto návrhu zákona, pretože tu otvárame skutočne tie nožnice, ktoré neskôr budú viesť k odstráneniu demokracie, a ja mám právo z pozície poslanca Národnej rady, z tohto pléna varovať občanov Slovenskej republiky, k čomu tu môže dôjsť, keď Andrejovi Dankovi necháme voľné ruky. Keď mu necháme voľné ruky, aby tu zavádzal tieto chorobné protidemokratické nariadenia, pravidlá, zákony, ktoré naozaj oklieštia ústavné demokratické práva občanov Slovenskej republiky.
Skutočne, ak by som mal povedať pravdu, mám v posledných mesiacoch, možno posledného polroka, možno aj rok dojem, že pán Andrej Danko je agentom cudzej moci. Uvedomme si to! Pán Andrej Danko prichádza s návrhmi, s nariadeniami, s nápadmi, ktoré sa až podozrivo podobajú návrhom, ktoré by predložil možno nejaký poslanec knesetu, možno nejaký predseda vlády Izraela, ale nie predseda Slovenskej národnej strany. Uvedomme si, že odkedy sa pán Andrej Danko vrátil z Izraela, prichádza s jedným chorobným protidemokratickým návrhom za druhým.
A ja sa preto chcem aj opýtať z tohto miesta, keď si to náhodou pán Andrej Danko vypočuje, on rád reaguje na tlačových konferenciách, možno môže aj na toto reagovať, či je agentom cudzej moci, či zastupuje národnoštátne záujmy ako druhý najvyšší ústavný činiteľ, alebo je mu prednejší, ako to uvádza vo svojom uznesení, to už asi bude aj nebezpečné to hovoriť, štát Izrael pred štátom Slovensko. Čo je vám prednejšie? Čo je vášmu srdcu bližšie? Na čom vám záleží viac? Pretože z vašich posledných činov, z vašich posledných predkladaných návrhov, uznesení vyzerá, že naozaj ten Izrael vám je bližší a že ste agentom cudzej moci. A to by bolo naozaj veľmi nebezpečné! Veď si len predstavme stav, že by druhý najvyšší ústavný činiteľ, predseda Národnej rady Slovenskej republiky bol agentom cudzej moci, ktorý by tu prinášal návrhy, uznesenia, zákony, ktoré by obmedzovali demokraciu a slobodu slova slovenským občanom v záujme cudzej moci. Tentokrát konkrétne Izraela.
Pretože mnohým to možno bolo ešte nepredstaviteľné, aby predseda Slovenskej národnej strany navrhoval potrestanie poslancov Národnej rady len za to, že legitímne kritizujú zahraničnú politiku jedného štátu, ktorý je jeho srdcu naozaj blízky. Len za to, že otvorene kritizujú a hovoria to, čo hovorili mnohí iní, dokonca držitelia Nobelovej ceny, biskupi, možno aj pápeži, len za toto dávať poslancom pokuty. Dnes je to realita! Takéhoto máme predsedu Národnej rady.
Ale čo je v konečnom dôsledku najhoršie a demonštruje to nie len celé toto plénum, koalíciu, vládu, ale hlavne Andreja Danka, vy ste sa absolútne odtrhli od problémov bežných ľudí. Vy ste sa absolútne odtrhli od toho, čo ľudí trápi, od ich životných podmienok, od bezpečnosti v našom štáte. Veď tu sa pán Pellegrini vyjadril, že, nedávno, že pán Gašpar, ktorého ste dali na nejakú tú funkciu poradcovskú, zastupuje takú úplne nedôležitú vec, akože je cigánska kriminalita na východe, absolútne nedôležitá vec pre túto koalíciu. Vy ste sa všetci odtrhli od problémov bežných ľudí a riešite skutočne veci, ktoré sú z pohľadu, z pohľadu bežného človeka, človeka, ktorý tvrdo pracuje na rozdiel od vás, považované za absolútne nezmysly. Ako sa človek naje z toho alebo ako sa človeku zlepšia, Slovákovi, jeho životné podmienky, keď tu prijmete nejaký diskriminačný autokratický zákon o politických stranách? Ako sa zlepšia jeho podmienky, keď tu prijmete nejaké uznesenie o antisemitizme a podobných veciach? Vy ste Slovenská národná strana, ktorá by mala pracovať pre ľudí! Ako sa zlepšia podmienky života slušných pracujúcich ľudí, keď budete nakupovať stíhačky?
Pán predsedajúci, hovorili ste, že rovnako ako ku mne, ale aj k poslancom SaS vás nevidím takých aktívnych. No, už teraz stíchli, ale doteraz sa veselo zabávali. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Tak dobre!

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Tak môžete odísť pán Klus, mne chýbať nebudete. Dobre, späť k téme a na záver.
Keďže, pán Danko, odchádzajú vám voliči, odchádzajú vám členovia a vy si dobre uvedomujete, že prichádzajú k nám, k Ľudovej strane Naše Slovensko, k poslednej národnej a kresťanskej strane, tak prichádzate s takýmito návrhmi, ktoré sú priamo, jasne a zreteľne zamerané voči určitým politickým subjektom, ktoré vychádzajú z vášho egoizmu, z vašej vlastnej neschopnosti zaujať ľudí na Slovensku skutočným politickým programom, skutočnou prácou pre národ, skutočným, ako to vy hovoríte, štátnickým umením a podobne, ale z vášho strachu, z toho, že raz môžete byť nahradený a možno aj potrestaný za to, čo ste na slovenskom národe napáchali. Veď keby sme sa opýtali bývalých zamestnancov Lesostavu Revúca, či si mysleli v tej dobe, že tunelár a privatizér, ktorý vykradol celý podnik, raz bude druhým najvyšším ústavným činiteľom, tak by tomu jednoducho asi neverili, chytali by sa za hlavu, že tak hlboko slovenský národ jednoducho padnúť nemôže, že tak hlboko Slovenská republika nemôže klesnúť, ale dnes je to realitou.
To znamená, tieto snahy budú pretrvávať, ale ja verím, keďže poslancov, či už týchto štandardných fiktívnych opozičných strán, alebo poslancov vládnej koalícii, nepresvedčím o tom, že za takýto návrh zákona nemajú hlasovať, verím tomu, že sa občanom otvoria oči a pochopia, že Slovenská národná strana, takzvane, už dávno nie je národná a že sa kľudne môže premenovať, ja neviem, na slovenskú sionistickú stranu alebo podobne, čo by omnoho viac vystihovalo skutočnú podstatu jej aktuálnej politickej činnosti.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.9.2018 10:46 - 10:47 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Tak ako si hovoril, Milan, slovenský národ nemá potrebu alebo nemusí zdôvodňovať, prečo by malo normálne logicky platiť, že sa slovenské deti môžu na slovenskom území učiť v slovenských školách v slovenskom jazyku.
Bolo zaujímavé sledovať, keď bola táto kauza medializovaná v posledných mesiacoch, ako sa k tomu zachovala, resp. ako k tomu pristúpila ministerka školstva nominovaná práve Andrejom Dankom. To znamená stranou, ktorá si hovorí, že je národná, ktorá povedala, že s tým jednoducho nevie nič robiť a že to je kompetencia samospráv a oni majú zviazané ruky. To znamená, nielenže neprisľúbila, že sa bude snažiť nejakým nátlakom na vládu dosiahnuť akési riešenie, ona rovno povedala, nedá sa s tým nič robiť, máte jednoducho smolu.
No a práve z toho dôvodu bude veľmi zaujímavé sledovať v tomto pléne hlasovanie poslancov Slovenskej tzv. národnej strany, podľa mňa už s národnou nemajú nič spoločné, ako hlasovanie o tomto návrhu zákona, teda ako sa k tomu postavia a či podporia práva slovenských rodín, slovenských rodičov a hlavne slovenských detí, aby mohli na svojom vlastnom území získavať vzdelanie vo svojom rodnom jazyku, čo musí byť jednoducho ústavné právo garantované pre všetkých.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2018 16:46 - 16:48 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pani poslankyňa Nicholsonová, skutočne, ako bolo povedané, emotívne vystúpenie, ale skúsme sa vrátiť z emócií do reality, pretože vy vnímate tú realitu veľmi zjednodušeným spôsobom. A všimol som si, že vyvodzujete závery vstupov, ktoré tu ani v podstate neboli. To znamená, vyvodzujete závery a dávate otázky, na ktoré už dávno bolo v rozprave odpovedané. Pretože hovoríte, že ste tú rozpravu pozorne sledovali. Opakovane ste sa nás pýtali, pomaly až po jednom každom z nás, ako prijatie takéhoto zákona ohrozí náš, povedzme, partnerský život, našu výchovu detí a tak ďalej a tak ďalej. Ale my sme už tu opakovane vysvetlili. Toto je prvý krok, ktorý vedie k ďalšej postupnosti krokov, ktorá nakoniec vedie k adopciám detí homosexuálmi. A môžete hovoriť, že som konšpirátor, odkazujem vás na slová pána Dostála, ktorý povedal áno, oni toto chcú, toto chcete, vy si prajete, toto by bol pre vás ideálny stav.
A potom vám poviem, komu to ohrozuje. Ohrozuje to tie deti, preto to celé robíme, pretože to ohrozuje deti, ktoré sa v budúcnosti môžu stať terčom normálneho, jednoducho, ako by som, neviem, ako by som to nazval, ale môžu byť proste umiestnené do homosexuálnej rodiny, čo ja považujem za brutálny zásah do ich ľudských práv. Každé dieťa má právo na otca, matku a nemôžeme jednoducho dieťa dať do takejto rodiny.
A toto je celý ten princíp, s týmto začínate, sami ste sa demaskovali, chcete viac, chcete viac. Ale ja som veľmi rád, že táto debata prebieha. Nešírime tu nenávisť, to sú vaše domnienky, zase vyvodzujete závery z ničoho. Ale som veľmi rád, že prebieha, pretože ste sa tu odhalili v celej svojej nahote. To znamená, či už pani Cigániková, poďme si meniť pohlavie, to sú ľudia, ktorí sú psychicky narušení naozaj. To, keď si povie zo dňa na deň, ja som žena, tomu človeku treba pomôcť a nie akceptovať to, áno, tak budeš žena. Keď si človek povie, ja som pes, áno, budeme to akceptovať. Nie, toto sú nebezpečné veci. A ešte raz, koho to ohrozuje? Deti.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2018 16:11 - 16:13 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Ďakujem. Pani poslankyňa Cigániková, v prvom rade ja som hovoril o tom, že tá homosexualita bola z toho zoznamu vyradená práve kvôli politickému nátlaku, pretože, keď tí psychiatri, ktorí tam boli, ten kongres, hlasovali o tomto, tak sa im vyhrážali doslova ľudia smrťou, že keď za to nebudú jednoducho hlasovať, aby to nebolo zrušené, tak sa im môže jednoducho niečo stať. Tam boli radikálne, v Amerike, tie skupiny, polovojenské, rôzne ľavičiarske, extrémistické a tak ďalej a tak ďalej. To znamená, my odstránenie homosexuality zo zoznamu duševných chorôb nemôžme brať ako nejaký medicínsky pokrok, ale iba ako výsledok prehnanej, chorej, zvrátenej politickej korektnosti a ustupovanie ľavicovým extrémistom.
Čo sa týka tých vyhlásení z internetu, ktoré ste čítali, tak ja použijem rovnakú logiku ako vy. Na internete koluje také video, možno asi na vašich stránkach. Je tam jedna pani poslankyňa, ktorá zachytáva svoj pracovný deň od rána do večera. V podstate vyznie to, ako keby sa vysmievala občanom, že: pozrite, ja nemusím dokopy nič robiť, žijem si snobský bratislavský život. A keď si pozriem komentáre pod tým videom, tak keby som to tu citoval, tak by ste riadne videli, poriadne, čo to dokážu tí ľudia napísať. A mohol by som povedať, pozrite, to sú tí vaši ľudia na vašich stránkach, toto reálne píšu. To znamená, takáto logika, to môžme používať v materskej škôlke, ale nie v Národnej rade, že niekde ste čítali nejaké komentáre. To môže si na Facebooku založiť profil ktokoľvek a písať kdekoľvek, čokoľvek. To proste jednoducho nedáva logiku.
Ale čo bolo nosnou témou môjho vystúpenia, ktoré ste tak veľmi kritizovali, bolo to, že vy síce argumentujete tým ako je potrebné zaviesť tieto nejaké tri inštitúty, dedenie, OČR a podobne, aby mali tí homosexuáli nejaké základné jednoduché práva. Ale ja som argumentoval celý čas tým, že toto je len začiatok, začiatok. A vy ste sa síce tvárili, že nie, nie, nie je to tak, vy len chcete pomôcť, ale počas tej rozpravy ste sa všetci odkryli, úplne demaskovali a priznali. Áno, chceme viac, tento by im dával aj manželstvo, aj deti by im, štyri, dal rovno. Jednoducho úplne ste sa demaskovali, že to, čo hovoríme, tá hrozba je úplne reálna a prichádza práve z vašej strany.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2018 14:33 - 14:35 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec Budaj, škoda, že ste odišli, ale tento váš prejav ako eštebáka ku kresťanským hodnotám, k nenávistným náboženstvám, k láske k Bohu a tak ďalej, o zlom totalitnom komunizme a, neviem, o čom všetkom, to, to jednoducho zastávalo rozum všetkým ostatným, ktorí aspoň trošku vedia niečo o vašej minulosti. Keď ste hovorili o politike nenávisti, o nenávistnom náboženstve, o nenávistných ľuďoch, ktorí k homosexuálom pristupujú tak či onak, radikálne, chcú ich, neviem čo všetko, tak to presne vlastne sedelo, tá vaša definícia na to islamské náboženstvo, ktoré váš pán predseda Matovič tak obhajuje a ktorému chce stavať mešitu. Ale celkovo ten váš výstup ako takého kazateľa, ktorý tu hovoril o pápežovi a tak ďalej, to by vám možno niekto aj zobral vážne, keby nevedel o tom, aká je vaša minulosť. Naozaj, pán Budaj, ako bolo povedané, najprv sa treba pozrieť na seba a potom vystupovať.
A čo sa týka celého vášho poslaneckého klubu, je neuveriteľné. Najprv vystúpi Jozef Lukáč, ktorý hovorí o tom, aký je to zlý návrh, aké je to zvrátené, ako to nemôžme prijať a že to jednoducho dehonestuje inštitút manželstva, a potom vystupujú ďalší poslanci OĽANO, ktorí to schvaľujú, ktorí hovoria, aké to je vlastne super a nachádzajú pre to skutočne famózne dôvody, ako sa to podarilo aj vám. Naozaj poslanecký klub OĽANO je v tomto skutočne výnimočný.
Skryt prepis