Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.2.2019 o 10:01 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2019 18:30 - 18:32 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Skutočnosť je taká, presne ako si hovoril, Martin, že na východe Slovenska by ľudia mohli rozprávať o stovkách a stovkách príbehov o tom, ako rôzne organizované skupiny maloletých kriminálnikov, ktorí, bohužiaľ, v súčasnom systéme a nastavení slovenského právneho systému nepodliehajú trestnej zodpovednosti a mnohokrát sú dokonca svojimi rodičmi vedení ku tejto kriminalite páchajú najrôznejšie formy trestnej činnosti, či už ide o žobranie, prepadávanie, lúpenie, dokonca násilnú kriminalitu v podobe toho, že niekoho dobijú, zmrzačia a častokrát aj zabijú a vidíme, že jednoducho množstvo takýchto páchateľov ostáva na slobode. A to vedomie tých rodičov, najčastejšie ide o osadníkov, nebudeme si pred tým zakrývať oči, to vedomie, že tie ich deti, ktoré už sú dostatočne fyzicky vyspelé v 12, 13 rokoch napríklad na to, aby páchali najrôznejšie formy kriminality, ale zároveň nepodliehajú trestnej zodpovednosti, ich častokrát motivuje k tomu, aby práve podnecovali v týchto deťoch tú, toto správanie a ja si myslím, že znížiť vekovú hranicu trestnej zodpovednosti predsa nemôže ublížiť nikomu. Kto chce žiť slušne, kto sa chce správať normálne, kto chce žiť hodnotným, zmysluplným životom, ktorý je pre spoločnosť prínosom, tak sa jednoducho nemusí obávať toho, že sa tu zníži veková hranica trestnej zodpovednosti. Tento zákon je úplne priamo a účinne mierený iba na kriminálnikov a na tie organizované skupiny, ktoré využívajú vlastné deti k tomu, aby páchali túto kriminalitu a týmto im môžeme úplne efektívne zabrániť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.3.2019 10:11 - 10:12 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pani poslankyňa, ďakujem vám za vaše vystúpenie. Ja som nesmierne rád, že ste spomenuli všetky tie mimovládne organizácie, ktoré aj tu na Slovensku, bohužiaľ, pôsobia. Ony sa už ani nezakrývajú, sú otvorene protislovenské a protikresťanské a mohli ste to vidieť aj napríklad tu teraz, veď ste boli zrejme toho svedkom, keď niektorí zástupcovia týchto mimovládnych organizácií aj tu priamo v pléne povedia napríklad, že pán farár Kuffa šíri nejaké nenávistné bludy a podobné veci. To znamená, že ľudia, ktorých najväčším úspechom bolo, keď si dali čistý heroín, hodnotia ľudí, ktorých životný príbeh inšpiroval desaťtisíce ďalších. Do takýchto absurdností sme tu dospeli v Národnej rade.
A tieto mimovládne organizácie skutočne, skutočne škodia Slovenskej republike, skutočne škodia našim národným záujmom a musíme sa týmto lobistickým skupinám postaviť. Ale v tejto veci je vždy potrebné podotknúť, že je to práve strana SMER a táto vládna koalícia, ktorá ich dotuje desiatkami miliónov eur každým rokom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.3.2019 9:28 - 9:29 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pani poslankyňa Verešová, ja vám chcem normálne úprimne za seba poďakovať za všetku tú prácu, ktorú ste vykonali v rámci všetkých týchto tém, či už ide o témy života nenarodených detí a ich ochrany, alebo túto tému Istanbulského dohovoru.
Ale ja mám z vás taký pocit a ten pocit som mal aj pri tom, keď sme predkladali návrh zákona o interrupciách, ktorý ste tu vy nepredložili v podstate za celé volebné obdobie a my sme to museli urobiť, alebo pri tomto návrhu uznesenia, ktoré dáva SNS, že vy máte stále ten problém, ale ja som už tri roky tak bojovala, ja už dva roky, ja som mala také problémy za to a vy ste mi tú tému ukradli, vy ste mi teraz zase tú tému ukradli a ja preto nemôžem podporiť ani toto, ani hento!
Na výbore pre ľudské práva a národnostné menšiny ste povedali, že vy síce ste za to, aby sa Istanbulský dohovor zastavil, aby sa ten proces ratifikácie stopol, ale zdržali ste sa pri tomto uznesení. To znamená, ja chcem tie veci zastaviť, ale len keď ich podám ja osobne! Ja chcem ich zastaviť, chcem proti nim bojovať, ale len keď ich dá naša strana!
Pani Verešová, veď sa pozrite na nás, označujete nás za nejakých extrémistov, ktorí si prevzali nejaké vaše témy? Ale veď naozaj ja nemám problém hlasovať za uznesenie SNS, nemám problém hlasovať za vaše uznesenie, za váš návrh zákona, za čokoľvek, čo považujem za dobré. Veď skúste sa povzniesť nad tú tému. Naozaj, že ja, čo ja, čo ja.
Ja naozaj ďakujem vám za to všetko, čo ste urobili, ale veď teraz už nestojí otázka, akú majú motiváciu SNS k tomu, aby to dávali teraz pred prezidentskými voľbami. Motivácia naša musí byť: chceme zastaviť tento Istanbulský dohovor alebo nie? Ak chceme, povedzme jasne, podporíme to bez ohľadu na to, čo viedlo SNS k tomu, aby to dalo, alebo si povieme, že jednoducho nie, lebo to nedávame my a my tu budeme hrať tieto svoje politické hry a nikdy sa na Slovensku nič nezlepší. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.3.2019 9:13 - 9:15 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Ďakujem aj pánovi Dostálovi za jeho reakciu. Naozaj ten Istanbulský dohovor zavádza tú gender ideológiu, aspoň o nej hovorí a mení súčasné definície tak, ako by to chcelo vyhovovať nejakým neomarxistickým predstavám.
Ja si nepamätám presne, ktoré tie články boli, čítal som to už mesiace dozadu, viem, že to bol asi článok 3, kde sa hovorí o tom, čo je to rod a že rod je len nejaký súbor spoločenských rolí a že to nemá nič spoločné s pohlavím. Viem, že som tam čítal o tom, ako je potrebné v rámci edukačného procesu malých detí vychovávať tieto deti k búraniu nejakých rodových stereotypov, to znamená k búraniu tých tradičných rolí muža a ženy. A mne toto všetko naozaj, pán Dostál, stačí na to, aby som sa proti takémuto dokumentu postavil, ale tým, samozrejme, nehovorím, že mi nevadí nejaké násilie na ženách. Každý z nás sa tomu chce postaviť, každý z nás chce prijať účinné legislatívy, ktoré by pomohli predchádzaniu násilia na ženách, ale nie za tú cenu, že spolu s tým musíme akceptovať nejaké nové definície pohlavia, ktoré tu zavádzajú možnosť deťom vyberať si, či sú chlapec, či sú dievčatko, či sú 58. pohlavie a podobné veci, ktoré dnes vidíme napríklad v Nemecku a Švédsku.
Ale to nejde len o ten Istanbulský dohovor, to je rôzny súbor rôznych vecí, či už ide o tie LGBTI agendy, ide o zavádzanie registrovaných partnerstiev, návrhov na manželstvá týchto homosexuálov, pochody homosexuálov po Bratislave tu, ktorí hovoria, že sú hrdí na to, že sú homosexuáli a tú hrdosť si vydobývajú tým, že vlastne pochodujú s holými zadkami po námestiach. Toto všetko je celý komplexný súbor vecí, ktoré tu niekto pretláča aktívne, aby rozložil spoločnosť ako takú, aby rozložil tie tradičné hodnoty, na ktorých tisícročia stojí naša civilizácia.
A ja viem, pán Dostál, za tie 3 roky, čo som tu v parlamente, som sa už naučil, že vy nemáte žiadnu úctu k tradíciám, nemáte žiadnu úctu k Slovensku, ku kresťanstvu a že vám by úplne vyhovovalo, keby sa to tu celé rozložilo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 29.3.2019 8:53 - 9:09 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, kolegyne, kolegovia, aj keď je vás tu málo, ale ešte sme len začali. Rokujeme tu v podstate už viac ako deň o uznesení, ktoré by zastavilo proces ratifikácie Istanbulského dohovoru, o ktorom je značná časť obyvateľov Slovenskej republiky, tá konzervatívnejšie naladená časť obyvateľov Slovenskej republiky, presvedčená, že sa jedná o nebezpečný dokument, dokument, ktorý zavádza tzv. gender ideológiu, s ktorou sa jednoducho nijaký podľa môjho názoru racionálne konzervatívne uvažujúci človek nemôže stotožniť.
Vypočuli sme si rôzne vystúpenia na túto tému, či už zo strany liberálov, zo strany konzervatívne naladených poslancov, ale aj jedno podľa mňa úplne nepríčetné vystúpenie zo strany pána Poliačika, ktorý tu hovoril o tom, ako - prišlo mi to - ako keby Lenin polroka pred nástupom k moci, ako on tu zatočí s tými konzervatívcami, ako príde tá liberálna, progresívna vláda a odsunie tých konzervatívcov niekde na okraj a zavedie tieto veci a ratifikuje Istanbulský dohovor a konečne tu bude raj, konečne tu budú všetky tie vymoženosti, ktoré vidíme v západnej Európe, a konečne sa nám všetkým bude žiť dobre. Takže asi toľko z postrehov, mojich postrehoch k tejto rozprave.
Každopádne, tak ako mnohí ďalší, odmietam ratifikáciu Istanbulského dohovoru, a to hlavne preto, pretože Istanbulský dohovor, ktorý sa tvári ako dokument, ktorý chce zabrániť násiliu na ženách, v skutočnosti zavádza do spoločnosti nebezpečné ideológie, pojmy a predstavy, ktoré nemajú nič spoločné nielen s kresťanským, ale aj s čisto racionálnym videním sveta a práve preto sa musíme proti tomuto dokumentu postaviť.
Istanbulský dohovor totižto vo svojom obsahu definuje rod ako čosi, čo je oddelené od biologického pohlavia. To znamená, zavádza tú tzv. gender ideológiu, o ktorej liberáli tvrdia, že neexistuje, že to je nejaký výmysel konšpirátorov, fanatikov, pravicových extrémistov a podobné nezmysly. Gender ideológia vo svojej podstate hovorí o tom, že človek sa nerodí ani ako muž, ani ako žena, ale ako akýsi nepopísaný papier a že to, čo poznáme pod pojmom pohlavie, že to je len nejaký sociálny konštrukt, to znamená nejaký súbor spoločenských rolí, ktoré spoločnosť akceptuje alebo prideľuje k tej konkrétnej osobe, a že každý z nás si môže vybrať, či on chce ten súbor rolí ako muž, či súbor rolí ako žena, alebo či chce byť tretie, štvrté, piate a dokonca, ako som videl nedávno v západnej Európe, sedemdesiate prvé pohlavie. To znamená, dohnali to do takých absurdností, že keď sa dnes registrujete na sociálnej sieti Facebook v Anglicku, môžete si vybrať zo sedemdesiatjedna pohlaví. Nežartujem, nerobím si srandu, naozaj to tak je, môžete si to overiť.
A ak toto je ten progres, ten pokrok, tá úžasná postupnosť, ku ktorej sa máme dopracovať týmto skvelým liberalizmom, ktorý tu propagujú mnohí poslanci, tak ďakujem pekne, ale o nič také neprosím, nič také si pre Slovensko nežiadam.
Pretože pre mňa vždy bude existovať, a to je úplne racionálny pohľad, tak to definoval Boží zákon, tak to definuje príroda, pre tých, ktorí sú neveriaci, jednoducho existuje len muž a žena. Pohlavie ako také je biologicky dané, nie je to žiaden sociálny konštrukt. Jedná sa o danosť, s ktorou sa všetci rodíme. Buď sa narodím ako muž, alebo sa narodím ako žena. Nič tretie, štvrté, päťdesiate, sedemdesiate ne-e-xis-tu-je. A ktokoľvek, kto to chce zavádzať, iba aplikuje rôzne neomarxistické pohľady na spoločnosť. Pohľady vychádzajúce z kritickej teórie, ktorá je základom neomarxizmu a ktorá jasne hovorí o tom, že musíme relativizovať všetky stáročiami a tisícročiami akceptované a zavedené pojmy. To znamená relativizovať rodinu, rodina už nie je len muž, žena, deti, rodina je, aj keď otec sa volá Jožo a mama sa volá Fero a tí si adoptujú deti. Rodina je dokonca už, aj keď žije niekto povedzme so zvieraťom, ako to vidíme v západnej Európe, rodina je dokonca dve ženy, rodina je jednoducho čokoľvek, len nie to normálne, to tradičné, čo pod pojmom rodina poznáme my všetci.
To je nebezpečná vec, pretože takáto postupná akceptácia týchto zvráteností a úchylností vedie k tomu, že sa spoločnosť naozaj rozkladá, naozaj sa rozkladá a postupne všetko to, čo tu tisícročiami formulovalo našu civilizáciu, naše hodnoty, jednoducho prestáva platiť. A ja nechcem žiť v spoločnosti s úplne relativizovanými hodnotami, na ktorých sme boli jednoducho všetci vychovaní.
Rovnako táto neomarxistická kritická teória, ktorú aplikuje aj tento Istanbulský dohovor, chce relativizovať pojem pohlavia a práve o tomto tento Istanbulský dohovor je, resp. o tom je tá nebezpečná časť, ktorú v sebe Istanbulský dohovor skrýva a proti ktorej sa musíme jasne postaviť.
Ďalším nebezpečenstvom je to, že v Istanbulskom dohovore sa jasne píše o tom, že sa musíme postaviť proti stereotypným roliam (pozn. red.: správne "rolám") mužov a ženám (pozn. red.: správne "žien") v spoločnosti. To znamená, že musíme búrať tie tzv. stereotypy.
Ale čo sú tie stereotypy, čo je to stereotypná rola muža a ženy? To je to, keď muž je otec, keď muž je ten, ktorý ťažko, tvrdo pracuje, keď muž je ten, ktorý je ochranca, ten, ktorý sa má postaviť, ktorý má byť silný, ktorý sa má starať o svoju rodinu, to je tá zlá stereotypná rola muža? A čo je stereotypná rola ženy? Že je matkou, že chce sa starať o svoju rodinu, že chce vychovávať deti, že im chce dať svoju lásku, že chce to priviesť na svet potomstvo? To je stereotypná rola ženy, ktorú musíme odbúravať?
A dokonca sa v Istanbulskom dohovore jasne píše, že už na základných školách už v školskom procese musíme edukovať deti tým spôsobom, aby sme búrali tieto stereotypné predstavy o svete. To znamená, že žena nebude žiadnou matkou, muž nebude žiadnym otcom, každý si môže vybrať, čo len chce, byť mužom, ženou, neviem akým, tretím, štvrtým, päťdesiatym pohlavím, hlavne všetko, čo je tradičné, normálne, racionálne zničme, utopme to niekde hlboko a postavme sa za všetky možné zvrátenosti.
Ja chcem uistiť každého jedného z vás, a hovorili to aj všetci moji predrečníci, každý jeden s konzervatívnym pohľadom, nikto tu neobhajuje nejaké násilie na ženách. A práve to je nešťastím tohto dokumentu, že pod takým vznešeným, pod takou vznešenou snahou, pod takým vznešeným úmyslom, ako je predchádzanie násilia na ženách, zavádza vo svojej skrytej podstate tieto choré zvrátenosti v podobe gender ideológie, v podobe týchto LGBTI, neviem čo všetko, agend a snaží sa spoločnosť pretvoriť na nie ten normálny, nie na tú normálnu podobu, ale na podobu, ktorú si vysnívali nejakí liberálne zmýšľajúci občania, ktorá nemá ale žiadnu oporu ani vo vede, ani v kresťanstve, ani v prírode, jednoducho vôbec v ničom.
To znamená, že my sa musíme postaviť proti tomu, aby nejaká skupina či už feministiek, alebo ultra liberálne naladených občanov hovorila o tom, že musíme búrať stereotypy. Že ľudia, ktorí sú vychovávaní k tomu, že rodina je muž a žena, že muž má byť otcom rodiny, má byť silný, má byť jednoducho ochranca, že má tvrdo pracovať, že žena je matkou, že toto všetko treba zničiť, zbúrať, lebo to sú tie zlé, staré stereotypy, a že ľudia, ktorí takto uvažujú, patria do stredoveku, ako sme si tu vypočuli.
Do stredoveku nás posielajú iba preto, že si myslíme, že človek sa rodí iba ako muž a žena, do stredoveku nás posielajú iba preto, že si myslíme, že rodina je muž, žena, deti, a do stredoveku nás posielajú preto, že je podľa nás normálne, ak žena chce byť matkou, ak chce vychovávať svoje deti.
Za toto nás liberáli posielajú do stredoveku. Sú to fanatici, extrémisti, tí skutoční extrémisti, nie tie nezmyselné nálepky, ktoré dávajú ľuďom, ktorí sa postavia za to, čo je normálne, tradičné a skutočne hodnotovo cenné. Toto sú tí skutoční extrémisti, ktorí chcú búrať všetko, na čom stojí spoločnosť, a Istanbulský dohovor je prvý krok v rámci tej salámovej metódy a ako budú postupne dávať jeden kúsok, druhý, tretí, štvrtý, tak sa im podarí presadiť celú tú salámu a to bude koniec, ktorý dnes vidíme v západnej Európe.
Na záver poviem môj zážitok zo Švédska, osobne som to videl, mesto Uppsala, Švédsko, futbalový štadión, šatne pre mužov, pre ženy a pre tretie pohlavie. A keď som sa pýtal tých Švédov: "A čo to je to tretie pohlavie? Viete, lebo ja som ten zaostalý Slovan z východnej Európy, ja tomu nerozumiem, poučte ma, že čo to je tretie pohlavie?" "Tak to je človek, ktorý sa necíti ani ako muž, ani ako žena, ale predsa musí mať na výber, veď ho nemôžeme diskriminovať." Tak ja som si tak skromne povedal, no ale takýto človek je duševne chorý, má nejaký problém identifikovať sa svojím biologickým pohlavím, potrebuje odbornú pomoc. No a tí Švédi mi povedali: "Áno, máš pravdu a u nás, keď to povieš, tak páchaš trestný čin." Pretože vo Švédsku je trestné urážať rodovú príslušnosť v Trestnom zákone. A pod rodovou príslušnosťou sa môže myslieť čokoľvek.
To znamená, že keď mi pán Dostál napríklad, ktorý tu sedí vpredu, povie, že on je 20-ročná fotomodelka, a ja mu poviem, že on nie, tak on ma môže zažalovať vo Švédsku, pretože to je trestný čin, čo pácham. Do takej absurdnosti sa tieto spoločnosti dostali!
Ale ja to tu hovorím ako varovanie, že my nemôžeme ísť tou istou cestou a Istanbulský dohovor je tým prvým krokom. My nemôžeme nasadnúť na ten istý vlak, aby sme sa dopracovali k tomu, že tu budú šatne alebo záchody pre tretie pohlavie a že keď si nejaký dvojmetrový stopäťdesiatkilový chlap povie, že on je žena, tak môže ísť na ženský záchod. Veď my sa nemôžeme k tomuto dopracovať. A naozaj Istanbulský dohovor, keď si prečítate tie jednotlivé články, ako definuje rod, pohlavie a podobne, je prvým krokom.
To znamená, podporím toto uznesenie a verím tomu, že aj všetci tí, ktorí sa na výbore pre ľudské práva zdržali z nejakých zvláštnych pohnútok, podporia toto uznesenie, lebo je úplne jedno, z akých pohnútok to SNS-ka dáva, dôležité je to, že sa musíme Istanbulskému dohovoru postaviť.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.3.2019 10:20 - 10:22 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Presne tak, ako si povedal, Miňo, Istanbulský dohovor tou salámovou metódou postupne zavádza prvky gender ideológie, ktorá je nesmierne nebezpečná. Naši liberálni kolegovia opakovane hovoria, že nič také ako gender ideológia neexistuje, že sú to len nejaké nezmysly, konšpiračné teórie, ide o akési extrémistické prejavy a podobné hlúposti. Tak ako si hovoril, teória o tom, že biologické pohlavie sa líši od nejakej spoločenskej roly daného konkrétneho človeka, to je práve tou gender ideológiou. To znamená, že niekto sa nenarodí ani ako muž, ani ako žena, ale že sa narodí ako taký nepopísaný papier a sám si to môže vybrať. A presne ako si hovoril, v tých západných štátoch už aj vďaka takýmto dokumentom, ako je Istanbulský dohovor, ktorí posúvajú tú latku akceptácie týchto zvráteností a doslova neúmernú mieru, došlo do takého štádia, že deti v materských škôlkach sú učené to, že ony nie sú ani dievčatká, ani chlapci, že oni môžu byť tretie, štvrté, piate pohlavie, že si to pohlavie môžu meniť, že si ho môžu vyberať, že ony sa môžu cítiť, akokoľvek len chcú.
A ako si hovoril, ďalší typ absurdností, vo švédskom meste, bol som tam, Uppsala majú štadión, futbalový štadión, kde sú šatne pre mužov, pre ženy, pre tretie pohlavie. Záchody - pre mužov, pre ženy, pre tretie pohlavie. Ako si hovoril, na záchod pre ženu môžu ísť aj muži, lebo stačí im, že si povedia, že sú žena. Na záchod pre ženu, na záchod pre muža môže ísť žena, stačí, že si povie, že ona je muž. Proste normálna Sodoma a Gomora v priamom prenose. Nám sa to zdá ako zvrátené, ako choré, možno ako niečo, k čomu ani nie je normálne dospieť, ale vo Švédsku je toto prezentované ako najväčší pokrok. A začalo to rovnako ako u nás, registrované partnerstvá, istanbulské dohovory a podobné veci, ktoré hovorili o tom, že oni chcú vlastne pomáhať ženám, že oni chcú pomáhať diskriminovaným skupinám, ale vždy postupnými krokmi, s tými dobrými vecami zaviedli aj tieto choré zvrátenosti, ktoré postupne rok po roku nabaľovali a došlo to až do takejto miery. To je priamy útok na podstatu celej európskej civilizácie na podstatu našej kultúry, národov, viery, jednoducho všetkého.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 26.3.2019 13:09 - 13:10 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Dávam návrh, aby sa do programu 43. schôdze Národnej rady zaradilo uznesenie o vyhlásení k eskalácii násilných útokov v spoločnosti spôsobených nečinnosťou a zlyhaním štátnych orgánov. Odôvodnenie: Len nedávno Národná rada Slovenskej republiky takmer jednohlasne odsúdila brutálnu vraždu Filipínca Henryho v Bratislave a vydala tak jasný signál, že netoleruje takéto útoky a že odsudzuje takéto hanebné činy. Asi ste všetci počuli, že mladého Štefana v Dobšinej ubil vrah z osady palicou zozadu na smrť aj napriek tomu, že týždeň predtým so sekerou v ruke vylúpil krčmu a prokurátor ho, bohužiaľ, stíhal na slobode, čím mu umožnil tento trestný čin spáchať. Navrhujem preto, aby Národná rada rovnakým spôsobom odsúdila aj túto vraždu, vydala jasný signál a ukázala tak všetkým občanom Slovenskej republiky, že život Slováka má pre ňu rovnakú cenu ako život Filipínca. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.2.2019 20:41 - 20:43 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Presne, ako si spomínal Milan, ono je nepredstaviteľné, že v demokratickej spoločnosti ministerstvo školstva využíva peniaze získané z daní pracujúcich ľudí na to, aby vytvárala akési, aby vytváralo akési príručky pre politrukov, ako rozpoznať zlých, extrémistických žiakov na základných a stredných školách, extrémistických žiakov. A čo je neuveriteľné, a môžu sa páni z SNS-ky smiať, oni dávajú peniaze pracujúcich ľudí na Slovensku členom hnutia OĽANO a podpredsedníčke Progresívneho Slovenska na to, aby svoje extrémne ultraliberálne názory tlačili do detí. Ono to je neuveriteľné. Ale ako je možné, že SNS-ka prostredníctvom svojej ministerky dáva peniaze Progresívnemu Slovensku na to, aby vymývali deťom mozgy?
Druhá vec, nielen toto. Oni robia ešte aj školenia pre učiteľov. Sám som videl taký, takú pozvánku, že „Vzrastajúci extrémizmus. Aj vy ste ho zaznamenali?“ Nebojte sa, páni učitelia, z dotácií ministerstva školstva máme pre vás pripravené špeciálne školenie, ako rozpoznať extrémistov, a dali to učiteľom na základných školách. Konkrétne mám túto informáciu, môžem vám to všetkým ukázať a školiteľkou bude pani Bihariová. To znamená vy, SNS-áci, využívate peniaze daňových poplatníkov na to, aby ste dávali peniaze podpredsedníčky progresívneho, podpredsedníčke Progresívneho Slovenska, to znamená liberálom, otvoreným liberálom, ktorí nenávidia Slovensko, ktorí s pojmom národ operujú ako s niečím zlým, stredovekým, odporným, vy to máte v názve strany a oni potom chodia a školia učiteľov, ako rozoznať extrémistov.
Ono keby sme žili v 1952., tak by som sa nedivil, ale vy to stále používate tie moderné argumenty, že je rok 2019, no ale pozrite sa, čo reálne robíte, a ako toto obhájite, to by som veľmi chcel vidieť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.2.2019 10:01 - 10:02 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán kolega Heger, ja tak isto považujem obmedzenie reklamy na alkohol za naozaj dobrý nápad, pretože sám síce alkohol vôbec nepožívam, neviem koľko dlhých rokov som nemal ani kvapku alkoholu a ani to neplánujem, pretože mi v živote vôbec nechýba, ale žijem na východe Slovenska a vidím, čo robí alkoholizmus, či už s mladými ľuďmi, ale aj staršími ľuďmi. Vidím, ako rozvracia celé rodiny, vidím, ako ničí otcov rodín, ako dobrých chlapov, zručných chlapov proste dostáva na ulicu a ničí im celé životy. A keď vidím tú obrovskú loby, ktorá stojí za tým alkoholizmom a za alkoholom ako takým, že tá reklama sa na nás tlačí pomaly zo všetkých strán, kde sa len pozrieme, aké je to fajn, aké je to štýlové, aké je to správne, tak ma to pravidelne rozčuľuje.
K tejto téme sa staviam rovnako ako k hazardu, pretože je to nemorálne a považujem to mnohokrát za zvrátené, zarábať na ľudskom nešťastí a hlavne keď to ľudské nešťastie musím vídať pravidelne okolo seba. To znamená, že na mnohých témach sa možno nezhodneme, možno mnohé veci vidíme inak, ale ja na alkohol, možno by som to povedal aj mnohokrát tvrdšie ako vy, ale na alkohol veľa dobrého určite nepoviem.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.2.2019 9:45 - 9:47 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Rasťo, v tvojom výbornom prejave odznelo ďalšie obrovské množstvo podnetných argumentov, ktoré sú jednoducho nespochybniteľné a ktoré musia každého aj toho najväčšieho podporovateľa potratov donútiť k tomu, aby sa aspoň čiastočne zamyslel nad tým, či je to jeho stanovisko správne a že či nie je čas aspoň čiastočne, keď už nič, prehodnotiť to svoje stanovisko. To znamená, prestať s tou podľa mňa hlúpou podporou tejto politiky, ktorá stála život, ako hovoríš, ročne 26 miliónov ľudí na celom svete.
Minule som čítal niekde, neviem, či je tá informácia pravdivá, že potrat je buď prvou najzávažnejšou príčinou smrti vo svete, alebo dokonca druhou. To znamená, tu sa nebavíme o nejakých maličkých problémikoch, ako častokrát hovoria liberáli, že tá a tá, ten počet potratov klesá, tak sa na to vykašlime, možno o 40 rokov to klesne na tisíc potratov. To, že medzitým bude zabitých ďalších milión detí, to ich vôbec nezaujíma. A my, ktorí sme označovaní za extrémistov, sa staráme o to, aby každý ľudský život mohol byť na Slovensku zachovaný. To je ten obrovský kontrast. A ja práve v tomto nechápem, že kde sú všetci tí liberáli, tí odporcovia tohto návrhu zákona jedného aj druhého, tí, ktorí propagujú, že žena má mať právo voľby, že to je jej telo, že ona si môže sama rozhodnúť a tak ďalej a tak ďalej, väčšinou emotívne náreky, nič faktické, kde sú? A prečo nás nechcú presvedčiť o tom, že to ich stanovisko je správne? Oni z tejto tak pomyselnej bitky úplne ustúpili, nechali to čisto na nás, aby sme si to zdôvodňovali, a neargumentujú, nechcú nás presvedčiť o tom, že nemáme pravdu. Pretože oni sami sú si vedomí, že proti týmto argumentom nemajú čo povedať. Ale ich myseľ je už, pre mňa síce nepochopiteľné, ale tak zvrátená, že im to príde úplne prirodzené. Zabime to dieťa, je to vôľa matky, ona má kariéru, školu, proste čokoľvek, dôvod si vždy nájde, musíme je to povoliť.
Skryt prepis