Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.2.2020 o 9:43 hod.

Ing.

Miroslav Ivan

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.2.2020 9:43 - 9:45 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Som rád, Igor Janckulík, že si, že si spomenul ten most, a to je presne to, čo som aj ja mal na mysli v mojej rozprave, že ak Národná diaľničná spoločnosť nedostane svoje peniaze za diaľničné známky, tak to bude musieť nahrádzať ministerstvo dopravy, ktoré im bude musieť posielať tieto peniaze na účet. Tie peniaze, to sú tie peniaze, ktoré ministerstvo dostáva z rozpočtu na dotácie do Slovenskej správy ciest na cesty I. triedy a na mosty. Samozrejme, ak bude musieť nájsť 80 mil. a nahrádzať tento výpadok v NDS-ke, tak o to menej bude mať na cesty I. triedy, a preto ja som ich aj spomenul, aj keď téma sú diaľnice, pretože tie veci súvisia, a potom nechcem vidieť, jak, jak si budeme šklbať po jednom eure peniaze na, na cesty I. triedy, ale predovšetkým na tie mosty. A my veľmi dobre viem, čo to znamená, keď je nejaký most zablokovaný na sieti ciest I. triedy, to znamená obchádzky niekedy až 100 a viac kilometrov pre nákladné motorové vozidlá kvôli nosnosti iných mostov na cestách II., III. triedy, a nielen to, ďalšie vyvolané náklady, lebo musíme posilňovať, staticky posilňovať mosty, ktoré neboli na to dimenzované, na cestách II., III. triedy, pretože na tranzit máme cesty I. triedy, a to sú úplne že vyhodené peniaze von oknom v tom prípade.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.2.2020 9:23 - 9:25 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Pán kolega Pamula, vy hovoríte úplne o niečom inom, už keď teda ste si chceli a spomenuli alebo vrátili sa v čase, tak ten návrh nebol o žiadnych nálepkách v spojitosti s Národnou diaľničnou spoločnosťou, tak vám to teda pripomeniem.
Boli to nálepky, ktoré si motoristi lepia po absolvovaní stanice technickej kontroly a emisnej kontroly, ktoré, za ktoré platia motoristi úplne, ale že úplne zbytočne, pretože dnes je, dnes má motorista u seba po prvé, nálepku, po druhé kartičku a potom ešte aj osvedčenie. A to, čo my sme predkladali, je, aby sa tá nálepka vypustila, pretože sú s tým spojené zbytočné náklady, administratívne náklady pre ST, stanice technických kontrol, zbytočné náklady motoristu, ktorý to musí kupovať, a jediné, čo by bolo treba riešiť tam, pretože, pretože ak by ste hlbšie sa na túto tému pozreli, tak práve týmito nálepkami sa čiastočne financuje tá, práve tá centrála, tá správa tých staníc technickej kontroly, a ale keby sme ich zrušili, tak to budeme financovať a motoristi by ušetrili.
Aj keď sú to malé peniaze, ale v žiadnom prípade z tohto sa nefinancujú žiadne diaľnice, to vás len chcem upres..., alebo upresne vysvetliť vám, ako toto funguje, rád vám k tomu poviem aj detaily.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 21.2.2020 9:02 - 9:19 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Dámy a páni, prítomní, skoré ráno, je vidieť, že niekto asi mešká. Možno na úvod by som povedal tiež pár slov k tomu, prečo sme pridali podpisy na to, aby táto schôdza bola otvorená, a už to povedali moji kolegovia, dali sme, zaprezentovali sme sa, aby sme pomenovali problémy, ktoré tu napáchali predchádzajúce vlády a zároveň, aby sme aj povedali, čo si myslíme o tých návrhoch, ktoré tu v parlamente pristáli na stole. Teraz konkrétne k návrhu zákona, ktorým vláda chce zrušiť diaľničné známky. Hneď na úvod by som chcel povedať, že to, čo si myslí minister dopravy tejto krajiny o tomto zákone, je zrejmé z toho, že ho neprišiel ani predložiť do pléna Národnej rady. Vyjadril sa, že je to, že je to zlý nápad, že je to, že je to, že to nemá čo tu hľadať také niečo, a ja len, ja, mne sa tlačí do úst rovno povedať, že je to, prepáčte za výraz, hlúpy nápad.
Najprv k forme, akou sa tento návrh zákona tu ocitol, a to návrh na skrátené legislatívne konanie. Prečítam tú stať, kedy rokujeme o zákonoch v skrátenom legislatívnom konaní. Za mimoriadnych okolností, keď môže dôjsť k ohrozeniu základných ľudských práv a slobôd alebo bezpečnosti, alebo ak hrozia štátu značné hospodárske škody. Ani jedna z týchto podmienok nie je podľa mňa splnená, samozrejme, argumenty budú, že to je váš názor, pán poslanec, ale v samotnom, v samotnom návrhu zákona, v úvode, v ktorom sa tu argumentuje o naliehavosti predloženia a prerokovania tohto bodu, je: „Naliehavosť prijatia návrhu zákona vyplýva z aktuálnej situácie, ktorá si vyžaduje účinné riešenia v záujme zvýšenia disponibilného príjmu širokých skupín obyvateľstva znížením ich výdavkov na platenie diaľničných známok.“
Tak potom tu môžme v skrátenom legislatívnom konaní rokovať o všetkých zákonoch, ktoré zvyšujú disponibilný príjem obyvateľstva. Tak toto, to je veľká hanba pre túto vládu, že takýmto spôsobnom predkladá návrh zákona o zrušení diaľničných známok. Skrátene, teda sa jedná o sociálny balík, povedzme si to na rovinu. Je to sociálny balík. Ale aký? Sociálny balík, v ktorom príde Národná diaľničná spoločnosť o 80 mil. ročne. O 80 mil., ktoré jej budú chýbať na opravu a údržbu diaľnic a rýchlostných ciest. Pozrel som si výročnú správu Národnej diaľničnej spoločnosti za rok 2018. Náklady, náklady na údržbu a opravu diaľničnej siete, teda diaľnic a rýchlostných ciest, sú ročne, tipnite si aké. 88 mil. Teda viac, ako dostane Národná diaľničná spoločnosť z diaľničných známok za rok. Samozrejme, že na opravy diaľnic a rýchlostných ciest sa využívajú peniaze z mýta, ale vieme, koľko z toho, čo sa vyberie, nakoniec v štátnej kase ostane. Tá kauza o tom, že sa vybralo 1,6 mld. a, a 800 mil. za celé to deväťročné obdobie, čo tu máme mýtny systém, odišlo poskytovateľovi, ďalších 40 %, lebo tých 800 je 50 %, ďalších 40 % skonzumovala administrácia na Národnej diaľničnej spoločnosti a len 10 % z tejto celej sumy išlo nakoniec, nakoniec na výstavbu diaľnic. A kto to teda zaplatí? Keď my vezmeme Národnej diaľničnej spoločnosti 80 mil., tak zaplatia to všetci občania, samozrejme, pretože len zo štátneho rozpočtu budeme musieť napumpovať peniaze späť do Národnej diaľničnej spoločnosti. Na to, aby sme opravovali diery na asfalte, na to, aby sme mali na posypovú soľ, na to, aby sme mohli odhŕňať sneh na diaľniciach, tak to musia sa vykladať všetci občania Slovenskej republiky. Snáď nechceme nechať diaľnice len tak bez opráv, bez údržby. To asi nie. Ale kto to vlastne sú tí všetci občania, ktorí budú prispievať na údržbu a opravu diaľnic. Sú to tí, ktorí majú autá, ale aj tí, ktorí autá nemajú.
Takže, vážení občania, všetci sa budete odteraz, ak by takýto zákon prešiel, čo teda ja dúfam, že, že, že nik príčetný za toto nezahlasuje, tak, tak všetci sa budete skladať na to, aby štát našiel nejakých 80 mil. a presunul ich do Národnej diaľničnej spoločnosti a budú sa skladať aj tí, čo autá nemajú. Samozrejme, budú sa skladať aj tí, ktorí sa chovajú ekologicky. Jednoducho niektorí, ktorí auto nemajú, lebo naň nemajú, niektorí, ktorí auto nemajú, lebo nechcú, chodia verejnou dopravou alebo chodia na bicykli, alebo inak do práce, z práce. Aj oni sa budú potom skladať na opravu a údržbu diaľnic, a nielen motoristi. A budú sa naň skladať aj ľudia s najnižšími príjmami zo svojich daní. A ja si rád, ja si rád pripomínam výroky nášho kolegu poslaneckého, ktorý je teraz v europarlamente, Eugena Jurzycu, ktorý vždy, vždy ako dobrý príklad na takéto nové daňové zaťaženia si vezme príklad povedzme krajčírky zo Sniny, ktorá zarába jeden malý príjem, ale aj z neho platí dane. Tak aj takáto krajčírka zo Sniny bude prispievať na opravu a údržbu diaľnic, pretože takto je koncipovaný teraz tento návrh zákona. A takíto ľudia, ja som si predstavil takú, takú jednu takú, takú normálne bežnú situáciu, kedy, kedy takýto človek bývajúci povedzme v paneláku ide do práce ráno, takáto krajčírka zo Sniny, a dole pri vchode stretne iného pána, ktorý nasadá povedzme do auta za 100-tisíc eur, a ten sa musí teda naozaj baviť na takejto situácii, keď musí, keď, keď, keď vie, že táto suseda jeho, ktorá v živote, povedzme si, nebude môcť dovoliť takéto auto, ale prispieva na opravy a údržby diaľnic, po ktorých jazdí jej sused na 100-tisícovom automobile.
Ďalšie dôsledky, to, že my urobíme naše diaľnice prístupné zadarmo, bude mať ešte horšie dôsledky v iných veciach. Samozrejme, každý kto, kto doteraz po diaľnici nechodil pre rôzne účely pre rôzne dôvody, a tu by som rád, rád možno upriamil pozornosť na zahraničných motoristov. Toto je návrh Slovenskej národnej strany, my to vieme a často počúvame, aké národné záujmy má strana Slovenská národná strana. Tak neviem, aký toto je, ako toto je povedzme v kontexte týchto národných záujmov, pretože, pretože nám vodiči, ktorí si budú môcť vybrať, kade tranzitovať, či cez Slovensko, alebo cez Českú republiku, povedzme z Poľska do, do Rakúska, do Talianska, tak si vyberú Slovenskú republiku a pôjdu po našich cestách.
Vy veľmi dobre viete, čo sa tu deje v Bratislave, aké sú tu zápchy, ale aj na celom Slovensku, a že kým nemáme vybudovanú diaľničnú sieť, tie zápchy budú, tak poďme tam pridať ďalšie vozidlá, pretože toto bude mať takýto dôsledok. A keď sme pritom v argumentáciách tu pána ministra, ktorý to predložil, že nám chýba 1 100 km diaľnic dostavať a že toto jeden z dôvodov, prečo nechceme pýtať od motoristov peniaze za známky. Tak ja som si to vydelil počtom kilometrov, ktorým, aké tempo my máme výstavby, to je nejakých 13 až 15 km ročne, no tak to je 85 rokov, pán minister. 85 rokov budeme mať bezplatné diaľnice? Veď to je strašné dačo!
Na záver možno ešte by som chcel povedať jednu vec, že my nieže ich chceme dať zadarmo, diaľnice, my nemáme, my máme rozbité ostatné cesty my potrebujeme dať viac peňazí do ciest a vy z nich ešte berete. Máme cesty I. triedy v takom zúfalom stave, že keď minister tejto vlády preberal svoj post v roku 2016, tak bolo 37 % siete, cestnej siete I. triedy v nevyhovujúcom alebo havarijnom stave. A odovzdáva ich po štyroch rokoch svojho pôsobenia tak, že nie 37 % tejto siete je v tomto zúboženom stave, ale 41 %. To sú štatistiky a pevné čísla. Takže ak, ak v tejto situácii stratí štát alebo Národná diaľničná spoločnosť príjem 80 mil. a bude to musieť tam dať ministerstvo dopravy, a teda všetci my, tak o to menej bude mať ministerstvo dopravy peňazí na dotácie pre Slovenskú správu ciest, ktorá sa stará o cesty I. triedy. Nechcem vidieť, v akom stave budú v takomto prípade diaľnice.
A na záver jednu vec, keď sme pritom skrátenom legislatívnom konaní. Nedávno sme tu mali veľké štrajky dopravcov. Nakoniec pod rôznymi tlakmi predovšetkým externými zo strany aj veľkých výrobných závodov, že jednoducho môžu hroziť nejaké hospodárske škody, sa vzdali tohto štrajku a tohto, tejto formy nátlaku a aj za cenu, hoci nie obidve združenia, aj za cenu toho, že, že sa urobili nejaké daňové ústupky a vláda schválila isté zľavy na dani z motorových vozidiel. Ale tento návrh - a schválený vládou, schválený návrh o znížení daní z motorových vozidiel ostal na vláde a neprišiel sem.
Ja som na predposlednej schôdzi Národnej rady navrhoval jeden bod, zaraďme do skráteného legislatívneho konania návrh a zaviažme vládu, aby pripravila návrh skráteného legislatívneho konania, lebo končí volebné obdobie, aby sme tento návrh, ktorý sa týka veľkých dopravcov, tu ešte mali toto volebné obdobie, pretože teraz tam ten, ten schválený návrh na zníženie cestnej dane alebo dane z motorových vozidiel, ako chcete, leží, ten tu mal byť dnes, ten návrh tu mal byť. Tam hrozia hospodárske škody, dámy, páni. To sú tie dôvody, prečo som tu a prečo na to upozorňujem. Tí, tí dopravcovia nám krachujú jeden za druhým a my tu riešime sociálny balík s diaľnicami. Tento návrh tu mal teraz byť a za ten by sme zahlasovali všetci, predpokladám. A ja sa, ja sa toho strachujem, že sa opäť vyberú na cesty dopravcovia a prejavia tú zlosť z toho, čo sa tu deje, ako, ako, ako šlendriansky sa pristupuje k tak vážnym veciam, ako je, ako je dopravná situácia na našich cestách a, a starostlivosť, a mať dostatok financií na to, aby sme, aby sme si vedeli udržiavať prevádzkyschopnú našu cestnú sieť. Veď to je tepna našej ekonomiky. Vy stade vyťahujete peniaze, ktorých je tam už teraz málo. A nikto z motoristov, keby tu bola nejaká všeobecná, nejaký tlak, všeobecný tlak verejnosti, že, preboha, jaké máme drahé diaľničné poplatky, 11 alebo 12 rokov sa nemenili a súhlasím v tomto s pánom Érsekom, že nemenili sa, nejaké úseky pribudli. A vy teraz argumentujete, nie, chýba nám 1 100 km, tak nebudeme vyberať, vyberať za ne peniaze.
Asi všetko, čo som chcel, toto ja, ja, toto nesmie prejsť v žiadnom prípade a dúfam, že naozaj každý súdny človek toto nemôže postúpiť, postúpiť ďalej a musí to tu hneď skončiť po, po tomto prerokovaní.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 21.1.2020 13:38 - 13:39 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Navrhujem, aby bol do programu Národnej rady Slovenskej republiky zaradený nový bod, a to návrh uznesenia v znení: Národná rada žiada vládu Slovenskej republiky, aby ešte na túto schôdzu predložila v skrátenom legislatívnom konaní novelu zákona č. 361/2014 o dani z motorových vozidiel.
Odôvodnenie: Slovenskí dopravcovia platia jednu z najvyšších daní z motorových vozidiel v Európskej únii. Ich daňové zaťaženie a mýtne poplatky sú tak vysoké, že pristúpili až k štrajku, pretože už nemajú čo stratiť. Končí sa volebné obdobie a akékoľvek úpravy tohto zákona budú možné najskôr o tri až päť mesiacov. Treba preto urýchlene prijať riešenie, ktoré nebude mať zásadný vplyv na rozpočet, vyrovná podmienky slovenských dopravcov EÚ a zabráni škodám, ktoré môžu Slovensku z dôvodu štrajku vzniknúť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.11.2019 11:52 - 11:54 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Ja by som chcel doplniť kolegu Joža Rajtára, že keď hovoril o tých investíciách, zrovna mi padol do oka, informácia o tom, koľko má Česká republika vyhradených peňazí v Štátnom fonde dopravnej infraštruktúry na budúci rok. Je to 93 mld. českých korún, čo je v prepočte 3,7 mld. eur na budúci rok na cesty a železnice.
Pozrel som sa, koľko máme v rozpočte Slovenskej republiky na budúci rok. Tak na železnice približne 20 mil., na cesty financované zo štátneho rozpočtu máme v kapitole komplet na cesty 300 mil., ale keď odpočítame platby za rýchlostnú cestu R1, projekt PPP 125 mil. a už rezervovaných 22 mil. na obchvat Bratislavy, tak ostalo nám 150 mil.; 150 plus 20 a ešte keď pripočítam eurofondy 105 mil., ktoré sú plánované na budúci rok, tak to máme 250 mil. proti 3,7 mld. Potom sa nečudujme, ako to u nás vyzerá s infraštruktúrou, príjmom alebo prílevom kapitálu, investorov a tak ďalej a tak ďalej, rozvoju ekonomiky o tom, že ministerstvo dopravy v tomto prípade absolútne ignoruje inštitút hodnoty a Útvar hodnoty za peniaze je už známa vec a v podstate verejná.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 25.10.2019 10:15 - 10:17 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja mám len otázku na pani ministerku zdravotníctva. Na mňa sa obrátili nejaké odborné kruhy od všeobecných lekárov a v zákone uvádzate, že v zdravotníckych zariadeniach sa mení a znižuje sa teplota v miestnosti pre uloženie mŕtvych tiel z 15 stupňov na 10. To by som chcel vysvetlil prečo. Prečo to meníte, lebo istým spôsobom sa zvyšujú náklady zdravotníckym zariadeniam.
A tiež by som sa chcel spýtať, že prečo v tomto zákone neriešime narábanie s mŕtvymi v sociálnych zariadeniach, lebo v časti zákona o tom, ako narábať s mŕtvymi telami, sa riešia zvlášť zdravotnícke zariadenia a sociálne zariadenia. A dnes je prax taká, že v tých sociálnych zariadeniach čakajú na prevoz mŕtveho výrazne viac jak dve hodiny a nedáva sa im povinnosť taká, ako sa dáva zdravotníckym zariadeniam, to znamená ani zriadiť chladiace zariadenie, ani zriadiť miestnosť, ktorá má mať určitú teplotu, kým príde ten, čo zabezpečuje odvoz mŕtveho.
Takže ak chceme a hovoríme o nejakej piete k mŕtvym ľuďom, tak hovorme aj tých, čo umierajú v tých sociálnych zariadeniach, a chcel by som pani ministerku požiadať, aby nám toto ozrejmila.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.10.2019 11:59 - 12:01 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pôvodne som chcel vystúpiť, ale skúsim to do dvoch minút. Súhlasím s Janou Cigánikovou. Jednoducho, a odzneli tu aj také tie, že argumenty sloboda jednotlivca končí tam, kde začína sloboda iného jednotlivca, ja zase hovorím, že zabudli sme tu hovoriť o slobode podnikania. A dnes tí, ktorí majú krčmy, reštaurácie, akékoľvek verejné stravovanie poskytujú, tak dnes musia mať, keď majú určitý počet sedení, zvlášť toaletu pre mužov, zvlášť toaletu pre ženy. Potom tam majú ďalších tisíc regulácií, ktoré všetky musia splniť. A toto všetko nemajú v zahraničí a my tu ideme teraz prirovnávať toto s nejakými inými krajinami. Zažil som reštauráciu, kde bola jedna záchodová misa a vonku bolo osemdesiat miest na sedenie a podnikali, boli úspešní, fajčilo sa, kto chcel, kto nechcel a komu sa tam nepáčilo, ten odišiel. Láskavo to nechajme, preboha živého, na rozhodnutie toho, čo prevádzkuje takúto živnosť. Ak nechce človeka, ktorý fajčí, zakáže fajčiť aj na terase, aj vo vnútri. Ak chce a chce vytvoriť podmienky, dobre, možno riskuje, že si odplaší nefajčiarov, ale, preboha, nechajme tu už niečo aj na ľudí. Nech sa rozhodnú slobodne. Furt im len niečo diktujeme, ako sa majú chovať a čo od nich chceme a jak majú. Však dobre, nastavme pravidlá také, že keď bude niekto fajčiar, tak mu, poďme to riešiť výškou zdravotných odvodov, lebo náklady na jeho liečenie sú vyššie ako na liečenie nefajčiara, ale toto je, prepáčte, celé zlé. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 23.10.2019 14:43 - 14:44 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, vážení prítomní študenti, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti ma určil za spravodajcu k návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Karola Galeka a Anny Zemanovej na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 250/2012 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach v znení neskorších predpisov (tlač 1722). V súlade s § 73 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku podávam v prvom čítaní spravodajskú informáciu o predmetnom návrhu zákona.
Konštatujem, že uvedený návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a Legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní. V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady Slovenskej republiky navrhujem, aby návrh zákona prerokovali výbory: Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. Odporúčam, aby výbory predmetný návrh zákona prerokovali do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky v prvom čítaní.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 23.10.2019 14:30 - 14:32 hod.

Miroslav Ivan Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vážení prítomní, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti ma určil za spravodajcu k návrhu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Karola Galeka na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 250/2012 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach v znení neskorších predpisov (tlač 1721).
V súlade s § 73 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku podávam v prvom čítaní spravodajskú informáciu o predmetnom návrhu zákona.
Konštatujem, že uvedený návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a Legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa, ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady Slovenskej republiky navrhujem, aby návrh zákona prerokovali výbory: Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. Odporúčam, aby výbory predmetný návrh zákona prerokovali do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky v prvom čítaní.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.10.2019 9:12 - 9:12 hod.

Miroslav Ivan
Ďakujem. Ja mám len procedurálnu otázku. Ja keď som sem vchádzal, zobral som si všetky pozmeňujúce návrhy, ktoré tam boli predložené, a tento som tam nenašiel. Takže neviem, ako sa k nemu môžem dopracovať, pán kolega, kedy bol predložený do podateľne alebo na webe, na, na Národnej rade som to tiež nenašiel, tento pozmeňujúci návrh. Takže mám faktickú otázku na toto.
Ďakujem.
Skryt prepis