Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.4.2019 o 14:22 hod.

Mgr.

Peter Pčolinský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.6.2019 18:20 - 18:22 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Vy ste, kolegovia, pesimisti. Ale rozumiem akože vašim výhradám. Práve preto hovorím, že choďte za ministrom, choďte za Antalom a otravujte ich. A keď máš, Martin, akože zlú skúsenosť, že za deväť rokov. No, ja neviem ako, nechcel som to tu nikdy rozprávať, ale mne napríklad prešlo 21 pozmeňovákov v tejto Národnej rade, ktoré si koalícia osvojila, ani o tom neviete. A prečo? Lebo som išiel, otravoval, rokoval, doniesol nejaké štúdie, nejaké podklady a jednoducho niečo prešlo, niečo neprešlo.
Mne nejde o to, aby to bolo moje, lebo vy, pani kolegyňa, ste povedali, že Sólymos chce byť lídrom v separovaní. Pre mňa, za mňa nech bude lídrom aj zemegule, je mi to jedno, ak to pomôže veci. Alebo ide len o to, že kto bude ten líder, že kto bude ten najekologickejší, že ja, ja, ja? Lebo treba tlačovku urobiť, teda mať mediálny výstup nejaký? Na to ja kašlem.
Však keď si všimnete, my máme minimum tlačoviek. Kašleme na to, nepotrebujeme robiť divadlo a cirkus. Lebo častokrát za posledné štyri roky, čo som tu, o chvíľu sa to končí, možno už tu nebudem, možno tu budem, ja neviem, ale častokrát mi to prišlo smiešne, tri tlačovky denne, len aby som mal tlačovku.
Skúsme sa pozerať na veci, na ich podstatu a skúsme hľadať riešenia. Ja opakujem, ja nemám až také zlé skúsenosti s mnohými, nie všetkými ministrami. Niektorí sa ani baviť nechcú. Ale väčšina ministrov, ktorých som oslovil s nejakými návrhmi, lebo je mi jasné, že môj ako opozičný návrh neprejde, no tak sklopím uši, ego ide bokom a idem rokovať. Keď mi ide o vec, tak skúsim presvedčiť ministra a skúsim presvedčiť poslancov. Kľudne si to dajte ako vlastný návrh zákona. Je mi to úplne jedno. Ale ide mi o tom, aby to prešlo.
A to odporúčam aj vám. Choďte, nech si to podajú oni ako vlastný pozmeňovák a možno to prejde. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

18.6.2019 18:06 - 18:16 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ľudia neseparujú a neseparujú preto, lebo nie sú motivovaní. Ja napríklad tiež neseparujem odpad, sa priznám (reakcie z pléna), lebo sa mi nechce a nie som motivovaný, že prečo by som to mal robiť. Priznám sa, je to tak, nebudem sa tu tváriť, že som nejaký poctivý, svedomitý. Ľudia nie sú motivovaní.
Ja osobne som presvedčený, že tento zákon je dobrý, ale nie je dokonalý. Dobrý je preto, lebo bude motivovať ľudí, aby separovali odpad. Určite ich bude motivovať a bude ich motivovať preto, lebo za to dostanú peniaze.
Ja by som na vašom mieste, kolegovia, nepodceňoval ľudí, že nevedia a to je komplikované. Nie, nie je to komplikované. Keď chodíte do Chorvátska na dovolenky, tak v Chorvátsku si môžte všimnúť v tých apartmánoch, kde sa ubytujete, že tí domáci odkladajú plastové fľaše. Ja som to videl prvýkrát, myslím, že pred dvomi rokmi a pýtal som sa toho domáceho, že načo to tam skladuje všetko, však to daj do kontajnera, veď máš tam kontajner. A on mi hovorí, že nie, že príde auto, zoberie čítačku, naskenuje nejaký jeho QR kód, že to je dotyčná osoba, potom naskenuje tie fľaše, zobere ich a on dostane potom peniaze. Úplne jednoduché.
Čo dneska stojí čítačka - 130 euro, 140 euro? Však to je zanedbateľná položka pre firmy.
Čo s firmami, teraz hovorím o tých argumentoch, ktoré tu odzneli, čo s firmami, resp. s prevádzkami do 300 m2? A to je zase priestor na biznis, na biznis pre ľudí, ktorí budú motivovaní. Ja vám poviem čo. V Chorvátsku napríklad tie plasty zberajú bezdomovci, kde len vidia, dvihnú tú fľašu a odnesú ju. Teraz si predstavte, že v tých dedinách, kde kolegyňa Zemanová hovorila, že sú tie malé prevádzky, ktoré nebudú povinné vykupovať tie zálohové fľaše, tak ja si viem kľudne prestaviť, že naši spoluobčania, ktorí dnes zberajú železo, začnú zberať plastové fľaše. To je úplná realita. Dnes už železo nie je také výhodné zberať a odniesť do šrotu, aké to bolo kedysi, ale myslím si, že - koľko to je, Peter, pomôž mi, 12 centov za fľašu? - 12 centov, no 12 centov je dosť, 10-12 centov. Tak teraz si predstavte, že tí naši spoluobčania budú obiehavať tieto dediny, a to len akože príklad, budú tým babkám, ktoré nemôžu ísť do toho okresného mesta, dávať polovičnú cenu hneď na ruku a oni si to odvezú. Vám garantujem, že to urobia, oni sú podnikaví. A ja hovorím, prečo nie? Keď to pomôže tomu, že sa budú zberať tie plastové fľaše v katastroch, mimo katastrov, v prírode, prečo nie? Nebudú páchať škody ako pri zbere železa, lebo častokrát hraničia s trest..., alebo sú za hranicou, resp. sa stávajú trestnými činmi. Však to vieme, poklopy, koľajnice, všetko možné. Čo nie je zvarené, no tak dostane nohy. Ale plastové fľaše? Veď sa choďte pozrieť v okolí našich riek, samá plastová fľaša. Pozrite sa v lesoch, pozrite sa popri cestách, samá plastová fľaša.
Skúste ísť napríklad do takého Egypta. A keď idete mimo tých turistických destinácií, to sú plastové polia. Všade, všade plast, všade plast. Pozrite si videá, pozrite si fotky, ako vyzerajú niektoré prístavy. Samý plast.
Tak prečo kritizujeme niečo, s čím ministerstvo prichádza. Veď to skúsme, veď nebuďte v kuse len pesimisti, a preto, lebo to predkladá Sólymos, lebo to predkladá koalícia, tak je to zlé. A len hľadáme, prečo je to zlé.
Mne sa tiež nepáči, že opozičné návrhy neprechádzajú, lebo sú opozičné. Áno, je to úplná blbosť takto pristupovať k politike, ale, bohužiaľ, hej, musíme si zvykať. Ja verím, že po ďalších voľbách, keď sa nejakým spôsobom zmení, nová vláda nebude takto pristupovať, že my sme koalícia, tak len naše budú prechádzať. Veď kedy Béla Bugár povedal, keď zákon pomôže čo i len jednému človeku, tak je to dobrý zákon. A ja hovorím to isté. Keď tento zákon je nejakým prvým krokom k tomu, aby sme sa zbavili plastov v prírode, prečo ho nepodporiť a kľudne ho v druhom čítaní vylepšíme. Veď, kolegovia, dajte na papier pozmeňovacie návrhy, ja vyzývam pána ministra, aby bol ústretový k pozmeňovacím návrhom, aby bol ústretový k rokovaniu a nájdeniu nejakého kompromisu, tak vylepšíme ten zákon. V praxi uvidíme, ako ten zákon funguje. Keď nebude fungovať dobre, tak zmeníme zákon, vylepšíme ho. Ale prečo a priori odmietame? Je to zlé a to nebude fungovať a to sa nedá.
Keď si pamätáte, kto počúval, istého času aj Ivan Mikloš o rovnej dani, nie, to sa nedá, to je zlé, to nebude fungovať. Fungovalo to, ľuďom to pomohlo. A to môžme menovať x vecí, čo sa nedalo, že nebude fungovať.
Viete, čo je sranda? Všetci hovoria, že sa niečo nedá, potom príde hlupák, ktorý nevie, že sa to nedá, a urobí to. Skúsme byť optimisti a skúsme nájsť nejaký kompromis, skúsme upraviť ten zákon alebo skúsme dať šancu tomuto zákonu a naozaj skúsme s tými plastami niečo robiť. Ja sám to vnímam tiež, na sám to tiež vnímam v okolí, všade samé platy.
Ja napríklad som rád, že jednorazové plastové výrobky zmiznú. Ja napríklad som rád, že tento zákon je tu a uvidíme, ako bude vyzerať v praxi, ale považujem to za dobrý krok. Veď viete veľmi dobre, hovorí také nejaké príslovie, ktorého autor je všetko možné, ale nikto nevie, kto presne, že aj tisícmíľová cesta začína prvým krokom. A toto je prvý krok k tomu, aby Slovensko sa zbavilo plastov v prírode. A môžme ísť potom ďalej. Môžme si pozrieť na ďalší odpad.
Nevedia, čo majú robiť s odpadom, Martin? Ak nevedia, čo majú robiť s tým odpadom, tak sú hlúpi. A vieš prečo? Pretože odpad je normálna komodita, s ktorou sa obchoduje. Odpad je jeden s najväčších biznisov na svete. Mám pravdu? Mám pravdu, pán minister? Mám.
Ja osobne mám známeho, ktorý pracuje v takejto firme, ktorá sa zaoberá obchodom s odpadom. Nemajú zberné suroviny, nemajú autá, nie je to nejaká firma, ktorá zberá odpad, a oni obchodujú s odpadom. A napríklad hovorí, že chodia prosiť do veľkých obchodných reťazcov, že budeme od vás vykupovať ten odpad, budeme chodiť k vám brať ten odpad. A stále narážajú na neochotu a špekulácie a cenu a neviem čo. Sú firmy, ktoré chcú ten odpad, lebo ten odpad je veľmi dobrá komodita. Myslím, že - ktorá to je krajina? - Švédsko nemá odpad. Dováža odpad. Chápete? Oni dovážajú odpad. Prečo si nezoberieme príklad zo Švédska? Však nevymýšľajme teplú vodu, keď už ju niekto vymyslel? Pozrime sa na krajiny, kde to funguje.
A hovorím, ja tento zákon považujem za prvý krok. Nechcem chváliť pána ministra, ale ja osobne si myslím, že za toto volebné obdobie je to z môjho pohľadu asi, asi najlepší zákon, s ktorým prišiel, o ktorom som presvedčený, že môže výrazne zmeniť situáciu, dajme tomu v životnom prostredí, lebo toho plastu je naozaj všade veľa, to musíme uznať aj sami.
Čiže ja vás len prosím, pán minister, aby ste boli ochotný a ústretový počúvať opozičných poslancov. Opozičných poslancov vyzývam, choďte rokovať, nieže dám pozmeňovák a schváľte mi ho. Takto to nefunguje, to viete veľmi dobre. Volajte ministrovi, píšte mu, otravujte Antala, choďte na ministerstvo, sadnite si s úradníkmi, žerte im nervy, tak som to robil ja neraz a oni vás budú počúvať. A vám garantujem, že na tom ministerstve je veľmi veľa kvalitných ľudí, veľmi veľa fundovaných ľudí, ktorí rozumejú problematike a sú ochotní počúvať. Že veci nefungujú tak, že tu je pozmeňovák, a keď ho neschválite, budeme kričať a hneď, samozrejme, päť minút nato si urobíme tlačovku. A tí hajzli nám to neschválili! A my sme chceli to dobré, všeobecné, svetový mier, a oni nám to neschválili. Choďte rokovať, choďte na ministerstvo a otravujte ich. Tam sedia hore, sa usmievajú a veľmi sa tešia na vás.
Z mojej strany všetko. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 17.5.2019 11:08 - 11:08 hod.

Peter Pčolinský
Pán predseda, na základe včerajšej informácie sme sa mali o jedenástej nejako dohodnúť, že ako ďalej bude pokračovať rokovanie. Tak by som poprosil o nejakú informáciu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.5.2019 15:39 - 15:41 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Veronika, spomínala si Nord Stream. To je jedna z vecí, ktorá vadí aj nám, že máme tu dnes nejaké ruské sankcie a tie ruské sankcie v praxi fungujú tak, že Nemci si ďalej hája svoje obchodné záujmy, ďalej si riešia svoj biznis, kdežto krajiny ako Slovensko musia dodržiavať sankcie a sú v podstate škodné po ekonomickej stránke. Len nedávno myslím, že nemecký minister hospodárstva bol otvárať nový závod Mercedesu v Rusku. Čiže opakujem, ten dvojaký meter, ktorý funguje dnes v Európskej únii, je veľmi zlý, veľmi škodí. A ten dvojaký meter je aj jednou z príčin, prečo tu potom vznikajú rôzne tendencie, že niektoré krajiny chcú vystupovať z Európskej únie. A potom ten dvojaký meter je príčinou šírenia, to si dobre pomenovala, rôznych nezmyslov, ktoré odzneli v kampani v Británii, keď sa rozhodovalo o brexite, lebo naozaj tá kampaň o brexite bola v Británii plná rôznych nezmyslov a rôznych, rôznych konšpirácií. Čiže chcel som len upozorniť na to, že ten Nord Stream je krásny príklad toho, aký dvojaký meter v Európskej únii používame a tiež ako príklad toho, že sankcie voči Rusku z môjho pohľadu nemajú veľký zmysel. Radšej sa bavme o politických sankciách voči Rusku, ale tie ekonomické jednoducho nie sú v poriadku. Jedni ich dodržiavajú, druhí ich nedodržiavajú. Tak buď platia pravidlá v Európskej únii pre všetkých, alebo pre nikoho.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.5.2019 11:26 - 11:26 hod.

Peter Pčolinský
Ďakujem, ja len stručne. To bola ukážka tej selanky, o ktorej tvrdíte, že v koalícii vládne, to bola ukážka tej, tej, toho kľudu a pokoja a vecnosti, čo prezentujete navonok verejnosti, že jak to v koalícii funguje. Krásny príklad, aká je realita. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2019 15:13 - 15:15 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán poslanec Budaj, nebol som v sále, nestihol som.
Elemír, to isté, čo ty, tvrdil Andrej Danko, keď som poukázal na to, že tá veta tam bola úmyselne, čoho dôkazom sú vyjadrenia jeho poslanca. Gratulujem, už si na úrovni Andreja Danka, myslím, že si jeden druhého zaslúžite. (Potlesk.)
Pán kolega Dostál, medzi zvolávateľmi tej akcie a myslím, že aj medzi rečníkmi bol istý pán, nebudem ho menovať, istý pán veľmi angažovaný v kauze v obci Rohovce, kde sa veľmi angažuje v tom, aby nevznikla slovenská trieda v tejto obci. Veľmi aktívny človek v tejto, v tejto kauze. Túto akciu zneužili a bola zneužitá mnohými extrémistami, videli sme tam niekoľko a nie málo fanúšikov futbalového klubu DAC Dunajská Streda. Dokonca takýto človek so šálom DAC-u Dunajská Streda bol prijatý predsedom Národnej rady, čomu som sa trošku divil, že predseda Slovenskej národnej strany prijme v budove slovenského parlamentu ľudí s maďarskými šálmi a so šálmi DAC-u Dunajská Streda na krku, čiže o nejakej, nejakej slušnej akcii ja by som veľmi nehovoril.
A čo sa týka názvu Felvidék, ten bol používaný, pokiaľ viem, za Rakúska-Uhorska a označoval Hornú zem, čiže Slovensko.
Pán Dostál, neviem, ako vy, ja žijem v Slovenskej republike, nie na Hornej zemi.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 9.5.2019 15:00 - 15:06 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážený pán prísediaci podpredseda, vážené pani poslankyne, páni poslanci, budem stručný, pretože táto celá situácia je veľmi komická a komická je z niekoľkých dôvodov.
Strana SNS, hrdá a národná v úvodzovkách, pripravila tento návrh zákona a veľmi dobre vedela, čo v tomto zákone je. Veľmi dobre ste to vedeli, páni poslanci za SNS, páni predkladatelia. Dôkazom tohto sú vyjadrenia vášho kolegu poslanca za SNS pre televíziu JOJ. Tieto vyjadrenia si viete ešte dnes prečítať na portáli noviny.sk. Tam sú presné citácie, ktoré hovoria o tom, teraz parafrázujem, veď predsa nebudú v Dunajskej Strede na futbalovom zápase spievať maďarskú hymnu. Vy ste veľmi dobre vedeli, čo tam dávate. Veľmi dobre.
A zrazu počúvame predstaviteľov SNS, že nedorozumenie, nepochopenie a všetky tieto omáčky. Zahmlievate, vyhovárate sa a snažíte sa vyviniť. Faktom je, že ste veľmi dobre vedeli, čo tam dávate.
A teraz, pán kolega Jakab, k tej pozornosti, že Zsoltika nevie, o čom hlasuje. A poslanci strany MOST vedeli, o čom hlasujú, keď sa hlasovalo o pozmeňujúcom návrhu Ondreja Dostála, ktorý toto chcel vyriešiť? Nie. Lebo kto by hlasoval z koalície za nejakého Dostála a jeho pozmeňováky. Kto by čítal opozičné návrhy, kto by, preboha, z koalície čítal pozmeňovacie návrhy opozičných poslancov. Veď to vidíme tri roky. Pri našej exekučnej amnestii tu tliachate dve na tri, ani ste si ju neprečítali. Tvrdíte niečo, čo tam nikdy nebolo. A môžme ísť rad radom pri našich, teraz hovorím za opozíciu, opozičných návrhoch zákonov. Vy to ani nečítate.
Ale čo je najväčšia sranda, vy ani nečítate zákony, ktoré váš vlastný koaličný partner predložil. A prečo? Lebo tam je taká veľká dôvera. Lebo ja neviem, ja na strane MOST-u veľmi neverím návrhom SNS. Päťkrát si ich prečítam. A to isté platí aj naopak.
Pán poslanec Jakab, ja rozumiem, že trhá vás, faktickú poznámku, tam je taký gombík číslo 3, kľudne stlačte, prihláste sa, môžte na mňa reagovať, nevykrikujte, porušujete rokovací poriadok, ktorý ste si vy sami schválili.
Poslanci strany MOST netušili, o čom hlasujú, vyviňujú sa, sypú si popol na hlavu. A keď im niekto povie pravdu, tak sa urážajú. Poslanci strany SNS veľmi dobre vedeli, sú na to dôkazy, ľahko dohľadateľné vyjadrenia vašich vlastných poslancov.
Takže o čom sa tu bavíme? Že kto je na vine? Aj jedni, aj druhí.
A viete, čo je výsledkom toho všetkého? V nedeľu idem do mesta okolo Národnej rady a pred Národnou radou, ja neviem, 50 maďarských vlajok. Netušil som, o čo ide. Tak som zastavil a spýtal som sa, že o čo ide. Tak demonštrácia proti zákonu o štátnych symboloch. Odparkovaný autobus s maďarskými ŠPZ-kami, autá s maďarskými ŠPZ-kami. Jednoducho Maďari žijúci v Maďarsku prišli pred Národnú radu Slovenskej republiky s desiatkami vlajok, na mnohých s nápisom Felvidék, a demonštrovali.
A ja sa pýtam, prečo demonštrovali? Kto ich tam navozil? Keď už niekoľko týždňov je známe vyjadrenie koalície, že tento zákon bude opravený, pretože došlo k nejakému omylu vraj, tak ho opravia. Ja sa pýtam, že kto vykopáva otvorené dvere? Prečo tu tí ľudia boli demonštrovať za niečo, o čom sa vopred vedelo, verejné vyjadrenia boli, že sa to ide opraviť? Otázka je, kto tu hraje s maďarskou kartou? Kto tu zneužíva túto situáciu? No neverím, že SNS ich tu navozila. Neverím, že MOST ich tu navozil. (Reakcia z pléna.) Nikdy nevieš, áno, mohol aj MOST ich tu navoziť, to je pravda.
Čiže dostali sme sa do situácie, kvôli vašej hlúposti sme sa dostali do situácie, že tu niekto zneužíva a vyťahuje maďarskú kartu. Mne ako poslancovi Národnej rady bolo veľmi nepríjemné, že pred slovenským parlamentom boli desiatky maďarských vlajok s nápisom "Felvidék". Veľmi nepríjemné. A jedno šťastie, že som nenašiel narýchlo poruke slovenskú vlajku, pretože som mal sto chutí sa tam pred nich postaviť a dať im jasne najavo, že toto je Národná rada Slovenskej republiky.
Teraz si predstavte, že by sme zorganizovali takýto zájazd pred maďarský parlament so slovenskými vlajkami, na ktorých by bolo napísané "Maďari za Dunaj". Páčilo by sa im to? No asi veľmi nie. Ani mne ako poslancovi Národnej rady sa nepáčilo to, čo som videl v nedeľu. Kto za to môže? SNS a MOST. To je vaša robota, vaša kapusta. Tak si to vyžerte!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.4.2019 14:41 - 14:42 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán Jakab, za vaše vystúpenie. Dovolím si nesúhlasiť s niektorými vašimi tvrdeniami. Vychvaľovali ste tu pána ministra dopravy za skvele odvedenú prácu, ale ja mám, ja mám takú otázku na vás: Prečo potom, keď tá práca je taká skvelá a všetko šľape, ako má, prečo potom mnohí poslanci tohto parlamentu zo Zemplína chodia cez Maďarsko, nie cez Slovensko? Vraveli ste tu, že každý človek, ktorý sa pozrie na tú mapu cestnej siete na Slovensku, že musí uznať, ako to dobre šľape. No, bohužiaľ, ja keď sa pozriem na mapu, na cestnú mapu Slovenskej republiky, tak mne sa chce skôr plakať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.4.2019 12:50 - 12:52 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja skúsim tak trošku odľahčene. Na Slovensku je to tak, ani jeden kilometer diaľnic sme nevedeli postaviť bez predraženia, bez dodatkov, bez meškania. Ani jeden úsek reálne nebol kompletný, urobený načas a bez tých rôznych dodatkov. V iných krajinách to vedia. My tuná na Slovensku sme zjavne menej inteligentní, keď to nevieme tak ako v iných krajinách a vždy je nejaký problém, nejaká kauza, pri každom tendri. Už je to taká komédia. Ja mám občas pocit, že kým sa tá diaľnica na Slovensku dostavia, tak už z toho bude aj pomaly národná kultúrna pamiatka.
A čo sa týka tých letísk, o ktorých si, Boris, hovoril, no národný prepravca sem, národný prepravca tam, ja sa obávam, že kým aj naše letiská budú nejakým spôsobom vyriešené a v nejakom normálnom fungujúcom stave, tak okolité krajiny tu už budú mať možno aj národných vesmírnych prepravcov.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.4.2019 14:22 - 14:23 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Dostál, popísali ste, myslím, že všetko. Ja by som chcel len dodať, že ste spomínali vo svojom vystúpení, že nie je ohrozená potravinová bezpečnosť. Tak ja chcem len povedať, že potravinová bezpečnosť je ohrozená už niekoľko rokov, nakoľko v prípade nejakej krízy Slovenská republika nie je schopná zabezpečiť výživu a potraviny pre svojich občanov, ale to len tak na margo. Súhlasím s tým, že to už sa stáva takým nejakým zvykom od Slovenskej národnej strany, že sa používa plagiátorstvo. Nie je to prvýkrát, čo Slovenská národná strana alebo aj strana SMER okopírovali opozičné návrhy zákonov, nie je to prvýkrát. Vedeli by sme niekoľko príkladov uviesť. A ja na záver by som len povedal, že hlavne odborne.
Skryt prepis