Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho

7.2.2019 o 14:37 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

13.9.2019 18:50 - 18:50 hod.

Ján Podmanický
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2019 18:32 - 18:34 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
22. 10. 2010, 18.59
Kočner: "Zajtra môžem až o desiatej. Daj vedieť. Ďakujem."
Sulík, mimochodom, pán poslanec Baránik, pán poslanec zo SaS, pán poslanec Baránik, pán Sulík je predseda politickej strany SaS, vtedy bol predseda parlamentu. (Reakcia z pléna.) Ja vám len chcem doplniť vaše (reakcia z pléna), ja vám len chcem doplniť vaše informácie, tak tento pán predseda strany SaS odpovedal pánovi Kočnerovi.
Sulík: "OK, ráno napíšem."
Kočner: "Teraz mi žena povedala, že cez víkend máme maliarov, takže lepšie by bolo v nedeľu večer."
Sulík: "V nedeľu večer máme Republikovú radu. Dám vedieť, kde by sme sa mohli stretnúť."
A teraz je to dôležité, pán poslanec. Kočner hovorí: "Bohužiaľ, mám informácie na môjho priateľa Juraja Drobu."
Nie je to náhodou poslanec, bývalý poslanec za SaS a súčasný predseda Bratislavského samosprávneho kraja za vašu stranu, pán Baránik?
"Zisťujem okolo toho viac," pokračuje Kočner, ale hnedáci to veľmi taja, ale ja to zistím, na to môžeš vziať jed. Ďuro je môj priateľ a majiteľ apartmánu v Residence hoteli" a tak ďalej.
Pán poslanec Baránik, koho priateľ je Marian Kočner?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2019 18:12 - 18:13 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
20. 10. 2010, 7.49 h
Kočner: "Dobré ráno, pošli SMS, keď môžem volať. Dík."
Sulík - ak by ste nevedeli, kto to je, je to predseda strany SaS a vtedajší predseda parlamentu - odpovedá: "Teraz."
Kočner: "Haló, haló, tak ako to vyzerá? Sú nejakí ďalší kandidáti? Myslím podaní? Dík vopred za info."
Sulík: "Ja viem o Trnkovi, Mišíkovej, Hrivna. Zajtra ti dám vedieť presne."
Kočner: "OK, dík. A prečo podporujete Mišíkovú?"
Sulík: "To je veľmi komplikované. Dnes sa to celé vymklo z rúk."
Kočner: "To je divná odpoveď."
21. 10. 2010
Kočner: "Zdravím ťa, pane. Ešte to je vymknuté?"
Sulík: "Asi pôjdem v sobotu ráno behať."
Kočner: "Čakám ťa."
Sulík: "Evidujem, že si ma požiadal o stretnutie, prídem v sobotu o deviatej."
Kočner: "Ďakujem pekne."
Kočner: "P. S. Myslím, že vás všetkých hranol dobehol."
Takže koho bol kamarát Kočner a koho zosmiešňoval? (Reakcie z pléna a smiech v sále.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2019 17:55 - 17:57 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
Pán poslanec, zhodneme sa v tom, že každý, kto vo svojej funkcii pácha trestnú činnosť, musí byť vyšetrený a potrestaný, a to je jedno, že či je to z vládnej strany, alebo z opozičnej strany. Jednoducho preto, aby ľudia naozaj mali dôveru v štátne inštitúcie, tak je dôležité, aby táto elementárna spravodlivosť fungovala. V tom sa zhodneme.
Musíte uznať, že, a Peter Pellegrini to niekoľkokrát povedal, že čo sa týka tohto prípadu vraždy Martiny a Jána, majú policajti absolútne rozviazané ruky, aj v prípade inej trestnej činnosti majú rozviazané ruky, majú si vykonávať svoju prácu a musíte uznať, že naozaj aj polícia, aj prokuratúra v tomto prípade postupujú bez akýchkoľvek pochybností, a sám ste to aj napokon niekoľkokrát vo svojom príhovore v podstate priznali a potvrdili.
Mne čo prekážalo vo vašom vystúpení, je určitá neúprimnosť, pretože ak sa jedná o vášho predsedu a vysvetľovania jeho stretnutia s Marianom Kočnerom, tak to ste vysvetľovali ako, že bol vylákaný, že ešte nemal politické skúsenosti, a našli ste si ďalších dvadsať dôvodov, ako to nejakým spôsobom pekne zaobaliť, vysvetliť a nejako tak podať, aby to aj vaše svedomie mohlo akceptovať. Ale keď sa jedná o niekoho od nás zo SMER-u alebo z vládnej koalície, tam nepripustíte ani milimeter, že by tiež mohlo ísť o stretnutie, ktoré sa nemuselo tak udiať, ako hovoríte, ktoré mohlo byť úprimné, kde nemusel, kde mohol byť len omyl, kde mohla byť chyba. Mne toto prekáža, že keď sa jedná o vašich, tak vylepšujete im fasádu za každú cenu, keď sa jedná o tých druhých, tak nahádžete na nich blato, v podstate... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2019 17:11 - 17:13 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani poslankyňa Blahová, to je niekedy údel, taký ťažký údel predsedov poslaneckých klubov, ísť obhajovať niečo, čo sa obhájiť nedá, a z celého vášho vystúpenia mám naozaj dojem, že ste to potrebovali rýchlo prečítať, čo ste si možno sami napísali, možno vám to dali na vašom poslaneckom klube. (Reakcia z pléna.)
Ale, ale to už, ako teda som povedal, to je údel predsedov poslaneckých klubov. Môžete, pani poslankyňa, zvyšovať hlas, ako len chcete, môžete sa tváriť vážne, môžete používať vznešené frázy, vznešený tón, vznešené slová, môžete dokonca sťahovať tie videá Sasanky z internetu, kde sa to len dá, bohužiaľ, nepodarí sa vám dosiahnuť to, že by ľudia zabudli na to, že práve váš predseda sa stretal s Marianom Kočnerom a riešil s ním množstvo vecí, o ktorých tu už bolo veľa povedané.
Z tohto pohľadu, pani poslankyňa, naozaj ja vás môžem považovať alebo môžem o vás povedať, že vy ste Kočnerova poslankyňa. Pán poslanec Klus je Kočnerov poslanec. Mnohí ďalší poslanci zo SaS-ky sú Kočnerovi poslanci. A to, pochopiteľne, nie je pre vás jednoduchá úloha, ísť v takejto konštelácii, keď váš predseda sa stretal dokázateľne, preukázateľne familiárne s Marianom Kočnerom, naozaj to nie je jednoduché ísť obhajovať. A, ako som povedal, to je údel niekedy smutný predsedu poslaneckého klubu.
No a k vašim obavám o tom, že či je SMER personálne vyprázdnený. No tak na jednej obyčajnej členskej schôdzi v kraji, ktorých máme X, je niekoľkonásobne viac poslancov ako v celej vašej strane. Takže nemusíte mať obavy o to, či je SMER personálne vyprázdnený, alebo nie je personálne vyprázdnený.
No a na adresu Petra Pellegriniho. Tak neviem, ktorá politická strana by nebola rada, že jej... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie 12.9.2019 10:24 - 10:26 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Dovoľte mi predložiť spoločnú správu výborov Národnej rady Slovenskej republiky o prerokovaní vládneho návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o orgánoch štátnej správy (tlač 1517).
Národná rada Slovenskej republiky uznesením č. 1896 z 20. júna 2019 pridelila predmetný návrh zákona na prerokovanie ústavnoprávnemu výboru a výboru pre sociálne veci. Určila zároveň výbor pre sociálne veci ako gestorský výbor a lehoty na prerokovanie návrhu zákona v druhom čítaní vo výboroch.
Predmetný vládny návrh zákona prerokovali a odporučili Národnej rade schváliť oba určené výbory. Z uznesení výborov pod bodom III tejto spoločnej správy nevyplývajú žiadne pozmeňujúce ani doplňujúce návrhy. Gestorský výbor odporúča návrh zákona schváliť.
Spoločná správa výborov o prerokovaní vládneho návrhu zákona vo výboroch v druhom čítaní bola schválená uznesením výboru pre sociálne veci č. 187 z 10. septembra 2019. Týmto uznesením ma výbor zároveň poveril, aby som na schôdzi Národnej rady pri rokovaní o predmetnom návrhu zákona informoval o výsledku rokovania výborov a predkladal návrhy v zmysle príslušných ustanovení zákona o rokovacom poriadku.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 20.6.2019 10:30 - 10:31 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
Dobrý deň. Ďakujem za slovo. Vážený pán podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky, pán Béla Bugár, vážený pán minister, vážení kolegovia a kolegyne, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol predsedníčkou výboru určený za spravodajcu k návrhu zákona, ktorý je uvedený pod tlačou 1517. Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. V zmysle oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady č. 1608 z 3. júna 2019 navrhujem, aby návrh zákona prerokovali ústavnoprávny výbor, výbor pre sociálne veci. Za gestorský výbor navrhujem výbor pre sociálne veci a odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 6. septembra 2019 a v gestorskom výbore do 9. septembra 2019.
Prosím, pán podpredseda, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 13.5.2019 18:09 - 18:11 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážený pán podpredseda, vážené pani poslankyne, páni poslanci, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol predsedníčkou výboru určený na spravodajcu k tomuto návrhu zákona. Predkladám informáciu.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a Legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je stanovisko ministerstva financií.
V zmysle oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady č. 1570 z 25. apríla 2019 navrhujem, aby návrh zákona prerokovali: ústavnoprávny výbor, výbor pre financie a rozpočet, výbor pre sociálne veci a výbor pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Za gestorský navrhujem výbor pre sociálne veci a odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 17. júna 2019 a v gestorskom výbore do 18. júna 2019.
Pán podpredseda, otvorte, prosím, všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 7.2.2019 15:40 - 15:43 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
Dobrý deň. Vážená pani podpredsedníčka Národnej rady, vážení páni ministri, dovoľte mi, aby som interpeloval ministra dopravy Slovenskej republiky pána Árpáda Érseka. Chcem nadviazať na diskusiu, ktorú sme mali v rámci hodiny otázok, a samotný pán minister ma vyzval, aby sme si informácie, ktoré mi poskytol, doplnili na ďalšej hodine otázok, ale to sa mi zdá odkladanie možno až na ďalšiu schôdzu, preto si dovolím touto formou interpelovať ministra dopravy o poskytnutie podrobnej a komplexnej informácie v súvislosti s výstavbou diaľnice D3.
Chcem sa, pán minister, spýtať, ako sú pripravené jednotlivé úseky, ktoré, na ktorých ešte nezačala výstavba. Osobitne ma zaujíma, aké kroky ste prijali v prospech toho, aby bola urýchlená príprava. Zaujíma ma aj stav majetkoprávneho vysporiadania na tých úsekoch, ktoré sa pripravujú na výstavbu. Zaujíma ma objem finančných prostriedkov, ktoré sú vyčlenené na toto majetkovoprávne vysporiadanie. Zaujíma ma takisto, či existujú riziká, ktoré ohrozujú tie plánované termíny, ktoré ste uviedli vo svojej odpovedi, a ak áno, aké sú to riziká a ako sa mienite s týmito rizikami vysporiadať.
Vážený pán minister, chcem vám pripomenúť, že ide o úsek, ktorý je mimoriadne exponovaný, každý, kto si pustí rádio cez deň, tak počuje o kolónach pri Kysuckom Novom Meste, pri Čadci, sú to hodinové kolóny minimálne každý, každý deň. Je to trasa medzinárodného koridoru, je to cesta, ktorá je lievikom do Poľskej republiky, do Českej republiky, nehovoriac o tom, že je to cesta, ktorá smeruje do Nemecka, a odtiaľ je 6 hodín do Berlína, takže je to úsek, ktorý je mimoriadne zaťažovaný, a obyvatelia tohto regiónu sa právom pýtajú, ako pokračuje príprava na týchto úsekoch.
Chcem vás požiadať, pán minister, o podrobnú odpoveď, takú, ktorá by uspokojila aj mňa, aj iných poslancov Národnej rady, ale hlavne obyvateľov tohto regiónu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho 7.2.2019 14:37 - 14:38 hod.

Ján Podmanický Zobrazit prepis
Pán minister, veľmi pekne vám ďakujem za vašu odpoveď. Chcem vám aj poďakovať za všetko, čo robíte pre to, aby sa táto diaľnica dostavala. Viem, že to nie je jednoduché a že tých požiadaviek máte z celého Slovenska veľmi veľa. Faktom však je, že tento úsek je jeden z najkritickejších na Slovensku. Treba si uvedomiť, že ide o medzinárodný koridor, o lievik k Poľskej republike, k Českej republike, takže chcem vás poprosiť, aby ste naozaj svojou autoritou tlačili na to, aby všetky tie procesy bežali tak, ako bežať majú.
Zároveň však ste naznačili, že dva úseky by sa podľa plánu mali začať stavať v roku 2020, čo je teda za rok. Chcem sa vás preto spýtať, v akom stave máme majetkoprávne vysporiadanie týchto úsekov, pretože to je asi kľúčové, a to je vec, ktorá môže naplno bežať, ak sa na nej pracuje.
Ďakujem pekne za odpoveď.
Skryt prepis