Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2017 o 11:24 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.9.2017 14:21 - 14:22 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vaša chvála na adresu pani ministerky má jednu chybičku. Prečítajte si paragraf, § 11 ods. 3: Obeť trestného činu sexuálneho zneužívania nemá nárok na odškodnenie, ak obžalovaný alebo obvinený je, pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedný.
Čiže keď nejaký 13-ročný asociál znásilní nejakú ženu, nebude mať tá žena odškodnenie. A to by ste sa čudovali, čo takí trinásťroční gunkoši dokážu. Skúste mi to vysvetliť, že či dobre tomu chápem, tomu odseku, alebo nie.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.6.2017 19:00 - 19:02 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Dostál, nemusel som vymyslieť vážnu faktickú poznámku na váš príspevok. Prečítam vám jeden komentár z internetu, prispievateľ má meno E. T. Evidentne je z vašej galaxie, pozná vás dobre. "Jediný, kto vymyslel tému popieranie, nacionalizmus, extrémizmus, neznášanlivosť, sú slovenské štvavé médiá a kopec uškriekaných potratov, nebudem ich už menovať." To vravel ten autor, nie ja, to hovoril E. T. "Svojou dennodennou štvavou kampaňou sa snažia do spoločnosti vniesť chiméru fašizmu. Dokazuje to zložka zákonov, špeciálne komando NAKA či prezidentom pochválený udavač, šovinistická komisia na určovanie extrémizmu. Chcú nám zavrieť ústa a dať definitívnu bodku slobode slova. Nastupuje diktát názoru a jediná správna informovanosť."
Predstavte si, pán Dostál, práca prokurátora, vo veľkej časti sa vám aj páčila práca prokuratúry. Prokurátorovi nevadí v mojom spise od vyšetrovateľa fotka potoka za mojím domom či listy vlastníctva mojich pozemkov a lesov. Čo to má spoločné s meritom veci?
Ale řeknu vám tajemství, ale děsně tajný. V potoku mám skryté extrémistické ponorky a v mojich lesoch sa pohybujú paradesantné brigády zelených mužíkov z Ruska, ale nepovedzte to prokurátorovi.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.6.2017 15:01 - 15:03 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vďaka, Rasťo. Trošku by som rozšíril tvoju reč. Venoval by som sa extrémizmu.
Na Slovensku je takýto extrémizmus, je tu extrémne rozkrádanie štátnych, verejných a euro-financií. Sú tu extrémne obrovské mediálne klamstvá. Je tu extrémne zvýhodňovanie určitých skupín obyvateľstva. Je tu extrémne presadzovanie agendy LGTB, multi-kulti a propagácia moslimov. Je tu extrémne urážanie slovenských symbolov. Napríklad Kalmus s Lorenzom, ktorí dali slovenský znak do grafickej značky, nechcem povedať, čoho. Sú tu extrémne tresty za nič. Sú tu extrémne zákroky polície. Sú tu extrémne heslá na antifa demonštráciách, že nie sme národ, za národ, ani za Boha. "Začnime s vysťahovaním" - to sa môže klasifikovať aj ako holokaust, návod na holokaust. A ešte je tu jedna vec. Bolo tu extrémne dovážanie extrémistov značky moslim z Guantánama.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 16.6.2017 14:39 - 14:49 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Budem stručný. Ciele novely uvedené v bodoch a, b, c sú správne. Vy, pán poslanec, vždy vlastne máte správne ciele, ale o postupe si dovolím vážne zapochybovať. Vysvetlím to.
Navrhujete komisionálne skúšanie po 25 percentách vymeškaných vyučovacích hodín, ospravedlnených či neospravedlnených. Učil som na škole, kde bežne toľko hodín dokázalo spraviť, dokázala spraviť zhruba štvrtina až tretina žiakov, a takých škôl v mojom okolí je strašne veľa. Učitelia by potom nerobili nič iné, len komisionálne skúšali celé dni, to znamená, školy, kde je 250 žiakov, keď 70 žiakov splní to kritérium vaše, tých 25 %, no to je absurdné, to ja si neviem predstaviť, žeby ja alebo moja manželka to dokázali a kolegovia, lebo z každého predmetu predpokladám. Takže tak.
A týchto 35 % vymeškaných hodín je zlý nápad napríklad pre dobrého žiaka, ktorý by musel opakovať ročník. Príklad, žltačka alebo vážnejší úraz, to by vlastne ho tak psychologicky zdeptalo, že je prepadlík.
Toľko som chcel povedať. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 16.6.2017 14:35 - 14:36 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vážení prítomní, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený Výborom Národnej rady pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona (tlač 576). Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona v druhom čítaní výbory prerokovali do 31. augusta 2017 a gestorský výbor do 5. septembra 2017.
Prosím, pán predseda, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2017 12:16 - 12:16 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Krajniak, odkiaľ ste prišiel na to, že pani Žitňanská je liberálnodemokratická ministerka. Ja by som jej prisúdil úplne inú politickú charakteristiku, ale nechcem platiť ďalšiu pokutu.
A čo sa týka tých dražieb, dražby, exekútori, to je jedna z najhorších morových rán po roku ´89.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2017 11:24 - 11:25 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Beblavý, to je snáď úžas. Vy hovoríte o odboroch, akurát vy? Však vy ste bol vo vládnej koalícii, ktorá nerešpektovala odbory. Zrazu ste odborár?! Mne sa snáď sníva! Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.6.2017 15:36 - 15:37 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Natália, správne si rozobrala tému. Áno, treba si uctiť pamiatku obetí vpádu vojsk Varšavskej zmluvy. Ale treba si uctiť aj obete v Juhoslávii, keď, kde spáchala Dzurindova vláda vojnový zločin, povolila totižto vtedy prelety lietadiel NATO, hoci sme my v NATO neboli, nemali sme žiadne záväzky. Zabitých boli 2-tisíc civilistov, 5-tisíc bolo zranených. A nebol to vtedy náhodou Dzurindov parťák Ján Budaj jeho, súčasťou jeho koalície? Toto ho netrápi. Netrápi ho 14-tisíc hodených bômb, častokrát s ochudobneným uránom. Toto je typický Budaj. Netrápi ho, že sme boli súčasťou agresívnej akcie NATO. A toto vám hovorím ako chlap, čo dakedy nosil budajku.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.6.2017 16:55 - 16:55 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Budaj, ešte aj v rokovaní o Ústave pamäti národa a jeho predsedovi musíte vsunúť prezidenta a jeho šialené reči o extrémizme. Čo to má spoločné s týmto rokovaním? Čo tu vsúvate prezidenta, ktorý nie je prezidentom všetkých Slovákov? Dokázal to po voľbách, keď neprijal zástupcu 200-tisíc voličov. Nie je prezidentom všetkých Slovákov. Aj internetové diskusie to dosvedčujú. Bežný výraz v debatách pre neho je "sluha Sionu". Nie je to môj výraz, je to výraz internetu. Aj minule v Bystrici držal taký plagát jeden demonštrant.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.6.2017 15:34 - 15:34 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Je tragédiou, keď zahraničný agent, obdivovateľ sionizmu, islamu a všelijakých inakostí pľuvne svoj švejkovský pľuvanec na čestného historika Martina Lacka, ktorý sa venoval americkému bombardovaniu Apolky Američanmi, čo mu Krajňák aj vyčítal a tuším to bol aj jeden z dôvodov, prečo bol prepustený.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis