Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.10.2017 o 9:36 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.11.2017 15:00 - 15:01 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem. Máte pravdu, je to technická a ešte technickejšia úprava. Dôkladne som si preštudoval tento návrh zákona. Tento návrh zákona vlastne priznáva v bode 5, keď sa upravuje oprávnenie príslušníka zboru pri osobných prehliadkach. To je prenos zakázaných prostriedkov, alkoholu, omamných látok, psychotropných látok, nepredpísaných liekov do väzníc. Tieto látky sa tam musia nejako dostať. Ako sa tam dostanú? Veď je všeobecne známe, že sa tam používajú tabletky, tzv. klepky, anaboliká. Všimnite si niekto väzňov, akú muskulatúru majú po rokoch väzenia. Čiže nie kontrola väzňov, ale vstupná kontrola zamestnancov, hlavne civilných, a kontrolovať je potrebné aj právnikov, ktorí častokrát spolupracujú, niekedy aj nad rámec toho, čo majú robiť.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.11.2017 14:36 - 14:37 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Znalec by mal byť nestranný. Hm, hm. Myslím si, pán Dostál, že v mojom prípade môžte byť spokojný. Národná komediálna agentúra si vybrala na môj prípad znalca, ktorý je blogerom z Denníku N, vám určite blízkym. V tom denníku pracuje aj Šimečka, ktorý nedávno vyhlásil Sorosa za svojho priateľa a že peniazmi pomáhal mimovládkam zvaliť vládu Mečiaru. Takže toľko o nestranných znalcoch. Bolo by dobré, aby sa odhalil kľúč na výdrž znalcov, čo už, čo musí spĺňať, aké kritériá. Lebo ja už teraz mám posttraumatický šok.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2017 13:35 - 13:36 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Dostál, vaša slovná ekvilibristika je bohapustá demagógia, ktorá zakrýva vaše ciele, t. j. zvýšenie platov, chcete zvýšiť platy. Platy máme dosť veľké a bola by nehorázna drzosť, keby sme si ich ešte zvýšili. A ja osobne by som ich zmrazil aj sudcom, aj generálnemu prokurátorovi. Ľudia na Slovensku otročia za almužnu a vy si chcete zvyšovať platy. To je odporné, fuj! (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.10.2017 10:20 - 10:21 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Sopko, učil som deti, také aj také. Ku všetkým som pristupoval rovnako, dokonca ma mali radi, veľmi radi, ale na rozdiel od vás si myslím a na základe mojich vlastných skúseností, že návrh pani poslankyne Zimenovej tento problém nevyrieši. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.10.2017 10:00 - 10:00 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pani Nicholsonová, rozprávali ste sa s učiteľkami z Dobšinej. Dobšiná je ďaleko, Mizík je 30 metrov od vás. Mohli ste sa rozprávať s Mizíkom, moje prvé učiteľské miesto bol Luník IX v Košiciach a posledných 19 rokov som učil na škole, kde boli väčšinou žiaci, poviem to vašimi slovami, zo sociálne znevýhodneného prostredia. Rozprával by som vám hodiny a hodiny, aby ste boli v obraze. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.10.2017 9:47 - 9:47 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Marosz, vy ste, vy ste vravel prevažne o inteligentných rodičoch. Zabudol ste na desaťtisíce ľudí, ktorí sú na úrovni mentálnej retardácie, žijúcich v osadách. Tí sa nebudú a ani nechcú venovať svojim deťom. Majú iné priority. Nebudú sa ťuťuli-muťuli rozprávať po slovensky aj po rómsky so svojím dieťaťom. Chápete? Ste v obraze? Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.10.2017 9:36 - 9:36 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Prepáčte, pani predkladateľka, ale z môjho pohľadu je váš návrh, vyzerá tak, ako keby bol vypustený z klietky Georga Sorosa. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 12.10.2017 15:50 - 15:51 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán minister, vážené kolegyne, kolegovia, členstvo Slovenskej republiky je historický omyl, ktorý sme nemali dopustiť. Spojené štáty americké, ktoré sú lídrom NATO, na základe lživých informácií, vyslovených klamstiev spôsobili nevýslovné utrpenie irackého civilného obyvateľstva. Pre Iračanov bol ich života za Saddáma Husajna hotový raj na zemi. Len v rokoch 2003 a 2006 podľa medicínskych časopisov zahynulo na následky agresie 600-tisíc ľudí.
Pýtam sa teda, na žiadosť irackej vlády ideme pomáhať tam, kde členovia NATO urobili totálny rozvrat? Nie je v Iraku dosť amerických súkromných bezpečnostných služieb?
Odsúdenie slovenskej účasti v agresii voči Iraku je stále tabu, dlho ale nebude. Príde deň, keď sa táto najhoršia agresia 21. storočia, ktorá destabilizovala celý región, keď bude odsúdená, to si píšte.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.10.2017 17:07 - 17:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Fecko, vy aj váš predrečník ste na to nechtiac poukázal. A na čo ste nechtiac poukázal? Poukázal ste na byrokraciu u nás, ktorá je tlačená z Európskej únie, to znamená z molocha. Sú to obmedzujúce polená pod nohami a je zlé všelijaké finty robiť a barličky v zákonoch, len aby sme sa prispôsobili Európskej únii. Mali sme potravinovú sebestačnosť? Mali sme aj bez Európskej únii. Pochybujem o tom, že by bolo omnoho horšie životné prostredie vtedy a bolo podstatne viac kusov dobytka napríklad.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.10.2017 16:03 - 16:03 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo.
Pán Dostál, pozorne som počúval aj vás, aj ostatných. Vy to chcete vlastne akýmsi spôsobom liberalizovať. Ďalší kolega dal zdrvujúcu kritiku, ďalší bol hŕŕ, už to malo byť, ďalší chcel uberať z podielov. No a na všetky tieto debaty má určite argumenty pani ministerka, však je od fachu, bola šéfka fondu, ona to určite podrobne vysvetlí, do podrobností a ja si to tiež rád vypočujem.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis