Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.6.2018 o 9:29 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.6.2018 12:14 - 12:15 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Beblavý, viete, v prvom rade si myslím, že keď popierate, že to nemá slúžiť na zvyšovanie príjmov miest a obcí, nehovoríte pravdu.
Chcete odstrániť vizuálny smog. Pekne. Ale prečo ste nezahlasovali za náš návrh zákona, keď sme chceli odstrániť vizuálny smog, televízne reklamy alebo obmedziť ich v televízii? Zoznam: Beblavý proti nášmu návrhu, Macháčková proti nášmu návrhu, Dubačová proti nášmu návrhu. Pritom obidva návrhy sa snažia odstrániť vizuálny reklamný smog.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.6.2018 9:29 - 9:30 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, tému si vyčerpal absolútne a bravúrne. Som zvedavý, čo ti odpovie pani Cséfalvayová na tvoje otázky. Apropo, ten steroidový vrah mladého Henryho bol Maďar z Dunajskej Stredy, vyznávač hip-hopu, kamarát černochov... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec Poliačik, poprosím vás, kľud v sále.

Mizík, Stanislav, poslanec NR SR
A zase vyrušuje pán Poliačik.

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec Poliačik, poprosím vás, kľud v sále. Ale vám nikto neskákal do reči.
Poprosím vás, ešte raz dajte čas pánovi poslancovi.
Pán poslanec Poliačik!

Mizík, Stanislav, poslanec NR SR
Ďakujem za slovo. Dúfam, že ma teraz už nebude vyrušovať známy skokan do reči pán Poliačik. Tému si, Milan, vyčerpal absolútne a bravúrne. Som zvedavý, čo ti odpovie pani Cséfalvayová na tvoje otázky. Apropo, ten steroidový vrah mladého Henryho bol Maďar z Dunajskej Stredy, vyznávač hip-hopu, kamarát černochov v Anglicku. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2018 17:58 - 17:58 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Pčolinský, pýtal ste sa pléna, či niekto pozná takýchto ľudí. Ja som poznal jedného. Dostal infarkt deň po návšteve exekútora a zomrel. A pán Danko zjavne nepochopil moju faktickú poznámku, keď som povedal, že mnohí zomrú. Dúfam, že vy ste to pochopil. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Nemôžte naňho reagovať!

Mizík, Stanislav, poslanec NR SR
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2018 17:41 - 17:42 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Danko, opäť ste predviedli hlbokú politickú úvahu hodnú vašej povesti. V niečom máte pravdu, ale vaším filozofovaním situácia sa bude zhoršovať, zhoršovať a viac a viac ľudí bude padať a padať do hlbšej a hlbšej existenčnej biedy. Mnohí zomrú. A podľa vašej filozofie to bude vyriešené podľa môjho názoru až na nejakého svätého dindy. A tento marazmus treba riešiť hneď, keď niečo máte, dajte to na stôl a hneď, nech sa to rieši, ako povedali predrečníci, že im to je jedno, kto to bude riešiť, ale nech sa to rieši hneď. Ja som toho istého názoru.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2018 16:11 - 16:11 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán minister, ja si myslím, že je dobré, že pán Beblavý zdupkal od zodpovednosti, že mohol byť za SIEŤ ministrom školstva, tuším tak ste to povedal. Národne a kresťansky zmýšľajúci učitelia nemôžu byť šťastnejší. Ale vďaka za tú novinku, že to bolo tak určené. Preboha, Miroslav Beblavý minister školstva! Tak nech si ďalej ďubká, ako ste povedal. Takže on mal byť minister školstva vo vašej vláde za SIEŤ. Ešte raz vďaka za pikošku. Takže takto ste to mali podelené. Ojoj.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2018 15:33 - 15:35 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Heger, váš prejav svojou faktickosťou bol úplne profesionálny. Váš názor ste prezentovali podľa svojich vedomostí, názorov a tiež ste načrtovali svoje vízie. Ale opäť ste skĺzol, a to dosť jednostranne, do klasického ideologického klišé. Myslím si, že okrem Henryho ste mal na vyváženie spomenúť, že policajti chýbajú nielen v Bratislave, ale aj na ostatných územiach a asociáli veselo vraždia aj Slovákov, nielen Maďar z Dunajskej Stredy cudzinca. Dám na príklad, vražda v Polomke, keď asociál znásilnil matku dvoch detí a brutálne ju podrezal, takže jej skoro odrezal hlavu. Alebo napr. vražda v Geči, keď asociál sekerou zabil starenku a ďalší ľudia z toho majú doživotnú traumu. Policajti chýbajú aj na vidieku, ale viete, kde sa tí policajti najviac nachádzajú? Napríklad teraz som mal Špecializovaný trestný súd v Pezinku, tie manévre, čo som tam videl kvôli jednému obyčajnému Mizíkovi, možno aj dvesto policajtov tam bolo. Kukláči, obyčajní policajti, psovodi, tak asi na to sa používajú policajti, ktorí inde ináč potom chýbajú v teréne a hlavne na vidieku, kde asociáli okrádajú ľudí. Takže by som poprosil, keď už ideologicky, tak keď cudzinci, tak aj Slováci.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.6.2018 18:01 - 18:02 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo a zároveň ďakujem Milanovi za jeho reč. Demografická krivka je determinovaná mnohými faktormi. Vymenoval si ich všetky, spôsob života, žiadne sociálne istoty a tak ďalej a tak ďalej.
Ja by som tu zdôraznil akcent bezbrehého liberalizmu, konzumného spôsobu života a zrieknutia sa starých, dobrých konzervatívnych hodnôt. Tu má veľký podiel aj téma, ktorú sme dnes preberali. Je to reklama propagujúca tie nuansy života, ktoré doviedli tzv. západné liberálne, tzv. demokracie do absolútneho marazmu. A tá reklama je systematická, keď je šikovnejší režisér, je silne podprahová. Samozrejme, veľký dôraz sa kladie na multi-kulti reklamy. A to je podľa mňa, ten najväčší akcent, nasledovanie toho západného liberalizmu a straty našich dobrých hodnôt. Tam je asi možno ten pes zakopaný najskôr.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.6.2018 17:21 - 17:22 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kollár, uf, ale ste sa rozvášnil. Kľud, toľké vášne sú tu v parlamente možno škodlivé, treba si ich nechať na inú situáciu.
Tak teda k veci, pán Kollár, niečo vám poviem. Viem, ako začínalo Fun rádio, viem to z prvej ruky. Jeden z prvých, čo tam fungoval, bol mladý muž zvaný Pupek. Mal zbojnícke meno Šangala, ale Rasťo Šangala. Bol to môj kamarát z detstva. Býval vedľa mňa. Fungovalo to Fun rádio.
To, že ste mal teraz dotáciu, je zaujímavé. A keď ste povedal, že Markíza je veľa rokov v strate, tak ako to, že podniká? Že je firma dlhodobo, dlhoročne stratová, tak ide do úpadku asi, nie? Či sú niektoré firmy vyvolenejšie, ako tie druhé? A ešte nechápem, ako môže byť súkromná televízia v strate, keď sa pred reklamou nedá nikde ujsť. A často sú tie reklamy synchrónne. Ja osobne napríklad už pozerám len Viasat History a Animal Planet, a nie takéto programy.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.6.2018 17:07 - 17:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Stano, áno, je potrebné regulovať čas na reklamu pre tieto spoločnosti, ktoré žijú z reklám. Je potrebné regulovať tieto súkromné spoločnosti tak, ako bolo potrebné regulovať rôzne úžernícke pôžičkárne, pretože škodili. A tú zákonitosť, čo si povedal, kde je menej času na reklamu, tak sa zvýši cena, resp. reklamy sa zhutnia, je pravdivá táto vec. Aj tak útočia na konzumenta podprahovo. Nech budú inovatívnejší, biznis bude bežať a možno ešte lepšie. Väčšina, keď nie väčšina, tak polovica reklám je stupídna produkcia neschopných autorov.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.6.2018 16:40 - 16:41 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, aby som dal plastický obraz o práci novinárov, ako vedia urobiť z hračkárskeho autíčka naozajstnú formulu, pripomeniem mediálnu hystériu ohľadom vraždy Daniela Tupého. Médiá vyvolali demonštrácie proti údajným extrémistom, čo sa obrátilo okamžite, samozrejme, proti národne orientovaným vlastencom. A čo vyšlo na povrch po rokoch? Neboli to žiadni extrémisti ani skinheadi. Boli to členovia bandy piťovcov, ktorí mali taký zvyk, že chodili v maskáčoch. Tak toto je ilustrácia, plastický pohľad na prácu novinárov, čo vedia urobiť, a nakoniec to je všetko ináč.
Skryt prepis