Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 15:55 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2018 16:03 - 16:03 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Klus, keď hovoríte o hrôzach Islamského štátu, t. j. hlavne znásilňovanie a odrezávanie hláv, tak potom hovorte aj o hrôze rozrezaného novinára, ktorého rozrezali Saudi, najlepší spojenci Spojených štátov, ktoré nič moc proti tomu neurobili. A ten rozrezaný novinár Chášukdží ani nevstal z mŕtvych ako pán Skripaľ. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2018 15:55 - 15:56 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, Milan, áno, trafil si klinec dobre, presne po hlavičke. Všetky takéto vlády, ako aj v Iraku, sú len také silné, aké veľké množstvo amerických zbraní a vojakov je za ich chrbtom. Mohol by som povedať aj za zadkom.
Tam funguje kmeňové a rodové zriadenie. A k tomu je ešte rozdelené rôznymi náboženskými vetvami toho istého náboženstva, ktoré sa obyčajne nenávidia. Tak ako Rusi odišli z Afganistanu, mali by odísť aj Američania z celého regiónu, nielen z Iraku. Keď to zjednodušene poviem, Rusi dostali rozum aj vďaka ekonomickým tlakom, ktorý tam vtedy bol už, trošku boli slabší. Ale Amerika nie, ona rozum nedostane.
Možno pred rokom som vymenoval všetky vojny a prevraty vedené Američanmi. Pri väčšine konfliktov som poskytol aj čísla mŕtvych. To k tomu, Milan, čo si vravel ohľadom tej americkej čižmy. A s tou hrou vyzbrojovania, čo si vravel, tak to je trefa. A ja by som k tomu dodal ešte aj ropa. Čiže vyzbrojovanie dvoch proti sebe stojacich skupín a hlavný ich zmysel – ropa.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2018 15:41 - 15:43 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Takto by som to povedal: žiaden sunnita ani šiita sa nám neodvďačí za našu pomoc, takzvanú pomoc, priam niekto by snáď od vás povedal, za nejakú bratskú pomoc. Budeme ich chrániť pred ISIL-om. My sme túto situáciu nespôsobili a my na to v konečnom dôsledku aj doplatíme.
Keď som pred dvoma rokmi hovoril, že je tu nápor moslimov do Európy a medzi nimi, že sú aj teroristi a, veru, že aj sú, už to potvrdzujú aj západné spravodajské služby, tak som bol za zlého. A teraz ideme chrániť, ideme sa chrániť pred teroristami tým, že ich tam budem učiť odmínovávať? Ešte raz hovorím, veď oni to všetko veľmi dobre vedia.
Pán Gajdoš, viete, ako sa vyrábajú výbušniny? Keď nie, tak si to zistíte. Dajú vám spravodajské informácie, ako to vyrábajú Palestínčania, oni sami, ako to vedia urobiť. Navštívia jednu drogériu a urobia výbušniny.
Takže toľko by som k tomu dodal. A tých našich vojakov tam môže zabiť aj nejaký vojak z tej jednotky, ktorú budú práve naši vojaci cvičiť, ako sa to už neraz stalo u rôznych národov. Američania, Česi, tuším. Aj tak. Čiže aj toto môže byť. Toľko k tomu.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 3.12.2018 15:34 - 15:40 hod.

Stanislav Mizík
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2018 12:43 - 12:45 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Sopko, trošku ma zarazil výraz, ktorý ste použili pri konci svojej rozpravy. Povedali ste, že nie sú medzi nami až také rozdiely. No ja si myslím, že veru, že sú. Medzi deťmi, ktorých rodičia pracujú za minimálku, medzi deťmi, ktorých rodičia vôbec nikdy nepracovali, a medzi deťmi, ktorých rodičia pracujú za normálnu mzdu, z ktorej sa dá úplne v pohode vyžiť. No a pre mnohé deti je reálny život taký, že keď nemajú dotovaný obed v školskej jedálni, mäso vidia raz za mesiac. Je to bežné v mnohých regiónoch, aj v takom regióne, ako ja žijem.
Viete, viete, aké je bežné menu v chudobných viacdetných rodinách v niektorých regiónoch Slovenska? Aj keď rodičia pracujú, ale pracujú za minimálku, prípadne za menej. Fazuľa sa u nás volá "buab". Tak teraz vám predstavím menučko domácej stravy pre deti z chudobných rodín, ktoré nechodia do školských jedální, lebo nemajú dotovanú stravu. Pondelok – "buab" na kyslo. V utorok – "buab" na sladko. Streda – "buabový" prívarok, štvrtok – bôbová fašírka a bôb na kyslo. Piatok – bôb na zeleno. A nie je to anekdotálna evidencia, že to jeden prípad vyťahujem. To je v mnohých, mnohých rodinách.
A trošku ma zaujala vaša úvaha, hej, to už len tak nezáväzne pri tej vašej reči, že čo je chutné pre deti, že sa má variť tak, aby to bolo pre deti chutné. No k tomu by som, žiaľ, povedal, že súčasná mladá generácia, hlavne z miest je nastavená na pizzu, bagety a hamburgery.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.11.2018 12:37 - 12:38 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Natália, správne si podotkla, že v súčasnosti sú mnohé európske ocenenia skôr ocenením dotyčného, že drží líniu a krok s globálnym predátorom, ktorý určuje geopolitické procesy tak politické, ako aj ekonomické a v súčasnosti aj migračné. Aj pani Merkelová, ktorá znivočila Nemecko, dostala Kalergiho cenu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.11.2018 12:28 - 12:29 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Heger, pýtali ste sa, načo sem ťaháme investorov, keď nemáme pracovnú silu. Ja sa tiež pýtam, načo sa za obrovských dotácií ťahá tu ďalšia a dotiahla montážna dielňa automobilov, keď v tejto oblasti je skoro 100-percentná zamestnanosť. A k tomu by som len doplnil to, čo som už neraz vravel tu v parlamente, akurát vtedy ste tu boli vy aj pani Kiššová. Jednostranná, jednostranne orientovaný priemysel je veľké riziko. Náhly otras svetovej ekonomiky a ekonomika takej krajiny sa môže zrútiť ako domček z karát. Toto je riziko jednostranne orientovanej ekonomiky.
Američania majú jedno heslo z minulosti: "Pamätajme na Alamo!" A ja by som k tomu pridal moje heslo: "Pamätajme na Chicago!"
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 16:45 - 16:47 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Nuž, pán Poliačik, zabŕdol ste do témy anekdotálna evidencia. Nenechajte sa presvedčiť len na základe skúseností jedného jediného človeka.
Povedali ste, Švédsko viacej migráciou získalo, ako stratilo. Pán Poliačik, vo Švédsku sa autá a domy ešte pred rokmi nezamkýnali, neboli znásilnenia, neboli pouličné gangy, študenti, žiaci neútočili na svojich učiteľov, neboli prepady, neboli znásilnenia. To len jeden môj kolega povedal? Štatistiky kriminality vo Švédsku sú alarmujúce. To ste chceli použiť anekdotálnu evidenciu jedného poslanca a nebrať do úvahy reálny stav vo Švédsku? Povedzte mi, čím obohatili Švédsko?
Ako pani Cséfalvayovej som povedal príklad zo života, keď imigrant znásilnil a zavraždil dcéru vysokého bruselského politika, aktívneho podporovateľa imigrácie. Je to anekdotálna evidencia alebo nie je? Pozrite si internet, či to bolo jediné znásilnenie a vražda vo Francúzsku. Isto, istotne ste počítačovo zručný, takže vám dám návrh. Hľadajte slová: psychicky narušený mladík.
A keďže som pani Cséfalvayovej dal reálny príklad, dám aj vám zo Švédska. Pred určitým časom, keď bola pred, no začínala migračná kríza, bolo známe video, keď jedna krásna blonďatá Švédka obcovala s jedným obrovským černochom a mala na sebe - no neboli vidno tieto veci - a mala na sebe švédsku a európsku zástavu. O nejaký čas ju našli zavraždenú na smetisku. No, je to anekdotálna evidencia alebo nie je, keď som to povedal?
Tiež skúste hľadať po internete kľúčové slová: psychicky narušený mladík pod vplyvom psychofarmák.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 16:23 - 16:24 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený najmladší minister obrany sveta, váš slovník mi pripomína 50. roky, rozvratní populisti, rozvratní extrémisti, to sú 50. roky, sú to reči tvrdých stalinistov. Váš prejav mi pripomenul prokurátora Urválka a to bol poriadne číslo.
Čo sa týka pána Lajčáka, ste povedal, že sami znehodnocujeme prácu nášho ministra. No on sa totižto, podľa môjho názoru, znehodnotil sám, on sa sám samozdeštruoval. A keď tvrdíte, že ste proti uceleným moslimským komunitám, tak vám poviem, vážený bývalý najmladší minister obrany sveta, oni si tie komunity vytvoria sami. V tom majú bohatú prax a takí ľudia, ako vy im v tom pomáhali v západných krajinách.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 15:55 - 15:56 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Cséfalvayová, nie ste tu, ale možno to počujete v kaviarni. Spomínali ste to, ako ste boli dieťa. Ako mladá dievčina ste navštevovali - dvakrát tuším - olomouckú letnú školu, prepáčte mi moju angličtinu, Olomouc Summer Young Leaders Institute. Táto sorosovská organizácia kreuje totižto mladých vodcov. Pracovali ste na projekte Postavenie imigrantov v Slovenskej republike, a čo je zaujímavé, na tomto projekte ste pracovali pred migračnou krízou, o ktorej nebola ani, nebolo ani chýru, ani slychu. Kto inšpiroval túto tému? No, logickou dedukciou si to viem predstaviť. Bol to určite taký človek alebo ten, čo vedel, čo príde.
A čo ste spomínali o tej histórii a o strachu. Poviem vám taký plastický príklad. Vysoko postavený politik v Bruseli podporujúci migráciu mal dcéru. Už ju nemá. Zavraždil ju imigrant. Stačí toľko?
Ďakujem.
Skryt prepis