Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

18.10.2017 o 17:08 hod.

PaedDr.

Peter Šuca

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.10.2017 17:23 - 17:24 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem za slovo, vážený pán predsedajúci. Vážený pán Dr. Baránik, človek by si myslel, máte vznešené povolanie, ste právnik, ste advokát, že budete mať troška košatejší slovník, troška šťavnatejšiu slovnú zásobu. Niekoľkokrát som pánovi Osuskému povedal, že jeho diskusné príspevky sa dajú počúvať, lebo to je slovná ekvilibristika. Vy máte zjavne obmedzený slovník a vaša slovná zásoba sa zhmotní iba do pojmu organizovaná skupina, na to sme si už zvykli. Možno ste nepočúvali, čo rozprával minister Žiga, možno ste nevnímali dianie okolo toho, čo tu dnes riešime, čo sa dialo. Tak vám zopakujem iba toľko.
Minister dal nariadenie rokovať o nižšej sume, ihneď konal. Jasne povedal, že suma je neakceptovateľná. Poslal okamžite do MH Manažment ministerskú kontrolu, dal si vypracovať stanovisko advokátskej komory, ktorá upozornila na fakt, že zmluva je platná, len keď sa zverejní v plnom rozsahu. Vyvodil dôsledky v deň, ako mal k dispozícii výsledky ministerskej kontroly. To znamená, že nie je pravdou, keď tvrdíte, že minister nekonal. V súčasnosti nefunguje dozorná rada, rozpustená, v súčasnosti nefunguje predstavenstvo, všetkých odvolal. Minister konal uvážene a robil presne to, čo robiť mal.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.10.2017 17:08 - 17:09 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem za slovo, vážený pán predsedajúci.
Ctená a vážená pani poslankyňa Remišová, vy máte vážnu odvahu vystúpiť takto v rozprave, ako ste vystúpili? Vy si myslíte, že vy máte morálne právo mentorovať našich ministrov a rozprávať, aké vystúpenie majú? Vy si myslíte, že môžte pustiť z vašich úst to, čo ste pustili, že typická ukážka kultúry ministrov?
Podľa môjho názoru minister Peter Žiga vystúpil veľmi vecne, konkrétne, argumentačne podloženým diskusným príspevkom. A prosím vás, čím sa vás dotkol, ako vám ublížil?
Predtým, keď som skončil vysokú školu, bol som, keď som skončil vysokú školu a učil som, predtým som bol robotník, chodil som v smradľavých montérkach, ktoré mi prala moja mama, vôbec sa za to nehanbím, žil som z roboty, ktorú som žil. Čím sa vás dotkol minister Žiga? Skúste mi povedať!
Máte morálne právo vystúpiť, ako ste vystúpili? Kultúru našich ministrov? Čo tu predvádzajú vaši koaliční, vaši, vaši parťáci z opozície, slová ako "vy ste taký trtko", váš kolega z opozície! Váš pán šéf na nášho premiéra "ty vagabund, ty zlodej"! Vy máte pocit, že máte morálne právo takto vystúpiť?!
Povedali ste, že ľudia na Slovensku si takéto vystúpenie nezaslúžia. Ja si myslím, že ľudia na Slovensku si takéto vystúpenie, ako predviedol minister Peter Žiga, zaslúžia a žiadajú po takýchto vystúpeniach.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.10.2017 18:13 - 18:15 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Pani podpredsedníčka, veľmi pekne ďakujem, vážim si to. Veľmi pekne ďakujem celému plénu.
Martin, ja si myslím, že ty si múdry človek, ktorý sa sa venuješ tomu, čomu rozumieš. Tvoje diskusné príspevky sa dajú počúvať. S mnohými vecami, ktoré si povedal, absolútne súhlasím a stotožňujem sa. Aj s tým susedom, že suseda si človek nevyberá. Ale podľa toho, čo si teraz ty povedal, keby niekto chcel chovať nejaké exotické, podľa tvojho názoru, nebezpečné zviera, tak predtým, keď si ho pôjde kúpiť, pôjde po povolenie na obecný úrad. Tak? Dobre som to pochopil? A keď to ten človek neurobí, že po to povolenie nepôjde, a si ho kúpi, a keď sused pôjde na obecný úrad a povie, Šuca má nejaké nebezpečné zviera. A príde ku mne starosta a ja mu poviem, že ho nepustím na svoj dvor. Čo potom? Máme domyslenú aj ďalšiu legislatívu v náväznosti na to, či pôjde po súdny príkaz, či ako? Kto ma donúti pustiť nejakú kontrolu z obecného úradu do môjho, do môjho domu?
Druhá otázka. Spomínal si tu nebezpečné bojové plemená. No, ja mám doma tri psy a ja som presvedčený, že bojové plemená neexistujú. V plemennej knihe bojové plemená neexistujú. A poznám ľudí, ktorí sa venujú profesionálne chovu psov, a on dokáže urobiť nebezpečného psa aj z čivavy. Poznám ľudí, poznám doktorov, poznám profesorov, ktoré, ktorí chovajú kaukazské ovčiaky, ktoré chovajú stredoázijské ovčiaky, sú to slušní, normálni ľudia. A ten pes, aj keď je veľký, mohutný, a ty mi povieš, že je to nebezpečné plemeno, vôbec nebezpečné nemusí byť. Ja si myslím, že to, ako je to zviera nebezpečné, to je vizitka jeho majiteľa, jak sa k nemu správa, ako ho vychováva.
Ďakujem pekne za možnosť vystúpiť s faktickou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 12.10.2017 15:48 - 15:50 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážená pani predsedajúca, vážený pán minister, ctené panie poslankyne, páni poslanci, dovoľte mi predniesť správu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť o výsledku prerokovania návrhu na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky na budovanie obranných a bezpečnostných kapacít Irackej republiky.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť ako gestorský výbor k návrhu na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky na budovanie obranných a bezpečnostných kapacít Irackej republiky podáva Národnej rade Slovenskej republiky túto správu.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky svojím rozhodnutím č. 755 zo 6. októbra 2017 pridelil návrh na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky na budovanie obranných a bezpečnostných kapacít Irackej republiky na prerokovanie Zahraničnému výboru Národnej rady Slovenskej republiky a Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Oba výbory Národnej rady Slovenskej republiky prerokovali návrh na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky na budovanie obranných a bezpečnostných kapacít Irackej republiky v určenej lehote a odporučili Národnej rade Slovenskej republiky na základe čl. 86 písm. 1 Ústavy Slovenskej republiky vysloviť súhlas s návrhom na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky na budovanie obranných a bezpečnostných kapacít Irackej republiky. Prílohou tejto správy je návrh na uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý teraz prednesiem.
Návrh na uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k návrhu na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky na budovanie obranných a bezpečnostných kapacít Irackej republiky:
Národná rada Slovenskej republiky na základe čl. 86 písm. 1 Ústavy Slovenskej republiky vyslovuje súhlas s návrhom na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky na budovanie obranných a bezpečnostných kapacít Irackej republiky.
Skončil som, pani predsedajúca, otvorte, prosím, rozpravu k predmetnému bodu rokovania.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 12.10.2017 15:36 - 15:39 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Prajem príjemný deň. Ďakujem pekne za slovo, pani predsedajúca. Vážená pani predsedajúca, vážený pán minister, ctené kolegyne, kolegovia, dovoľte mi predniesť správu Výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť o výsledku prerokovania návrhu na aktualizáciu vojenského zastúpenia Slovenskej republiky pri orgánoch a vo vojenských štruktúrach NATO a EÚ a vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do tohto vojenského zastúpenia.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť ako gestorský výbor k návrhu na aktualizáciu vojenského zastúpenia Slovenskej republiky pri orgánoch a vo vojenských štruktúrach NATO a EÚ a vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do tohto vojenského zastúpenia podáva Národnej rade Slovenskej republiky túto správu.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky svojím rozhodnutím č. 749 zo 4. októbra 2017 pridelil návrh na aktualizáciu vojenského zastúpenia Slovenskej republiky pri orgánoch a vo vojenských štruktúrach NATO a EÚ a vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do tohto vojenského zastúpenia na prerokovanie Zahraničnému výboru Národnej rady Slovenskej republiky a Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť. Oba výbory Národnej rady Slovenskej republiky prerokovali návrh na aktualizáciu vojenského zastúpenia Slovenskej republiky pri orgánoch a vo vojenských štruktúrach NATO a EÚ a vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do tohto vojenského zastúpenia v určenej lehote a odporučili Národnej rade Slovenskej republiky na základe čl. 86 písm. l) Ústavy Slovenskej republiky vysloviť súhlas s aktualizáciou vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do vojenského zastúpenia Slovenskej republiky pri orgánoch a vo vojenských štruktúrach NATO a EÚ. Prílohou tejto správy je návrh na uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý teraz asi prednesiem, pani predsedajúca.
Návrh, uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k návrhu na aktualizáciu vojenského zastúpenia Slovenskej republiky pri orgánoch a vo vojenských štruktúrach NATO a EÚ a vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do tohto vojenského zastúpenia:
Národná rada Slovenskej republiky na základe článku 86 písm. l) Ústavy Slovenskej republiky vyslovuje súhlas s aktualizáciou vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do vojenského zastúpenia Slovenskej republiky pri orgánoch a vo vojenských štruktúrach NATO a EÚ.
Ďakujem pekne za pozornosť.
Pani predsedajúca, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu k predmetnému bodu rokovania.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.9.2017 10:09 - 10:10 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, vážený pán predsedajúci. Pán poslanec Grendel, tieto správy, ktoré predkladajú dotknuté orgány štátnej správy, sú v zmysle zákona, áno, súhlasím s vami, že je to suché konštatovanie čísel, ale je to presne tak, ako to má byť.
Čo sa týka komisie, ktorá má dbať na dodržiavanie zákonnosti pri nasadzovaní informačno-technických prostriedkov v zmysle zákona, veľmi dobre viete, že sa tu nejedná o žiadne politikárčenie, jedná sa tu o fakt, že máme problém s pánom Galkom, s vašou nomináciou opozičnou pána Galka do tejto komisie. Veľmi takticky a umne ste vo svojom diskusnom príspevku sa vyhli tomu, prečo máme problém. Ja to zopakujem ešte raz.
Máme problém s nomináciou pána Galka preto, že je dôvodne podozrivý z toho, že keď bol minister obrany, zneužíval informačno-technické prostriedky a nasadzoval ich, jednoducho povedané, ľudsky povedané, halabala. Človek, ktorý je podozrivý z toho, že odpočúval premiérku vlády Slovenskej republiky, podľa môjho názoru nie je hoden toho, aby v takejto vážnej komisii sedel.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

19.9.2017 9:56 - 9:58 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci, vážení prítomní, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť predkladá v súlade s § 9 zákona č. 166/2003 Z. z. o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov Správu výboru o stave požitia informačno-technických prostriedkov za I. polrok 2017.
V súlade s § 9 zákona č. 166/2003 Z. z. o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov výbor požiadal Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky - Policajný zbor, Ministerstvo spravodlivosti - Zbor väzenskej a justičnej stráže a Ministerstvo financií – Finančná správa v mesiaci júl 2017 o zaslanie Správy o použití informačno-technických prostriedkov za I. polrok 2017. Správu o použití informačno-technických prostriedkov za I. polrok 2017 predložili všetky dotknuté subjekty vo verzii neobsahujúcej utajované skutočnosti. Údaje o použití informačno-technických prostriedkov neobsahujúce utajované skutočnosti, tak ako ich jednotlivé dotknuté subjekty predložili, sú uvedené v predloženej správe.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť uvedenú správu prerokoval 24. augusta na 33. schôdzi, zobral ju na vedomie a odporučil Národnej rade Slovenskej republiky vziať ju na vedomie. Návrh uznesenia je súčasťou správy.
Pán predsedajúci, prečítam návrh uznesenia teraz.
"Uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k Správe Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť o stave použitia informačno-technických prostriedkov za I. polrok 2017 (tlač 628).
Národná rada Slovenskej republiky berie na vedomie Správu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť o stave požitia informačno-technických prostriedkov za I. polrok 2017 (tlač 628)."
Pán predsedajúci, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu k predmetnému bodu rokovania.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 13.6.2017 19:34 - 19:39 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážené panie kolegyne, páni kolegovia, dovoľte mi predniesť spoločnú správu k predmetnému bodu rokovania. Spoločná správa výborov Národnej rady Slovenskej republiky o prerokovaní návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Evy Smolíkovej, Jaroslava Pašku, Magdalény Kuciaňovej a Tibora Bernaťáka na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, tlač 514, druhé čítanie.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť ako gestorský výbor k návrhu zákona podáva Národnej rade Slovenskej republiky v súlade s § 79 ods. 1 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov spoločnú správu výborov Národnej rady Slovenskej republiky. Národná rada Slovenskej republiky uznesením č. 627 zo 16. mája 2017 pridelila návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Evy Smolíkovej, Jaroslava Pašku, Magdalény Kuciaňovej a Tibora Bernaťáka na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na prerokovanie týmto výborom: Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky, Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť ako gestorskému. Výbory prerokovali predmetný návrh zákona v stanovenej lehote.
II. Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému návrhu zákona v zmysle § 75 ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov.
Bod III. Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky uznesením č. 227 zo 6. júna 2017 odporučil Národnej rade Slovenskej republiky návrh zákona schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi. Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport uznesením č. 90 zo 7. júna 2017 odporučil Národnej rade Slovenskej republiky návrh zákona schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi. Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť uznesením č. 81 zo 6. júna 2017 odporučil Národnej rade Slovenskej republiky návrh zákona schváliť s pozmeňujúcim a doplňujúcim návrhom. Gestorský výbor odporúča o pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhoch hlasovať takto: o bodoch 1 až 3 hlasovať spoločne a tieto schváliť.
Bod IV. Gestorský výbor na základe stanovísk výborov k návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Smolíkovej, Pašku, Kuciaňovej, Bernaťáka na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, tlač 514, vyjadrených v ich uzneseniach uvedených pod bodom III tejto správy a v stanoviskách poslancov vyjadrených v rozprave k tomuto návrhu zákona v súlade so zákonom o rokovacom poriadku Národnej rady odporúča Národnej rade Slovenskej republiky predmetný návrh zákona schváliť v znení schválených pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov uvedených v tejto správe. Gestorský výbor určil spoločného spravodajcu výborov Petra Šucu vystúpiť na schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky k uvedenému návrhu zákona v druhom a treťom čítaní, predniesť spoločnú správu výborov a odôvodniť návrh a stanovisko gestorského výboru a predložiť Národnej rade Slovenskej republiky návrh podľa § 81 ods. 2, § 83 ods. 4, § 84 ods. 2 a § 86 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov.
Spoločná správa výborov Národnej rady Slovenskej republiky k návrhu poslancov Smolíkovej, Pašku, Kuciaňovej a Bernaťáka na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 404/2001 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v druhom čítaní bola schválená uznesením Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť č. 87 na svojej 31. schôdzi.
Pán predsedajúci, skončil som. Otvorte, prosím, rozpravu k predmetnému bodu rokovania.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 16.5.2017 15:59 - 16:01 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážená pani predsedajúca, ctené pani poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľte mi predniesť informáciu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť o výsledku prerokovania návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Martina Fedora a Martina Glváča na prijatie Deklarácie Národnej rady Slovenskej republiky o nevyhnutnosti podpory obrany Slovenskej republiky.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť ako gestorský výbor k návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Martina Fedora a Martina Glváča na prijatie Deklarácie Národnej rady Slovenskej republiky o nevyhnutnosti podpory obrany Slovenskej republiky (tlač 519) podáva Národnej rade Slovenskej republiky túto informáciu.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky svojím rozhodnutím č. 531 z 21. apríla 2017 pridelil návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Martina Fedora a Martina Glváča na prijatie Deklarácie Národnej rady Slovenskej republiky o nevyhnutnosti podpory obrany Slovenskej republiky na prerokovanie Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť prerokoval návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Martina Fedora a Martina Glváča na prijatie Deklarácie Národnej rady Slovenskej republiky o nevyhnutnosti podpory obrany Slovenskej republiky v určenej lehote a odporučil Národnej rade Slovenskej republiky Deklaráciu Národnej rady Slovenskej republiky o nevyhnutnosti podpory obrany Slovenskej republiky schváliť. Prílohou tejto správy je návrh na uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý prednesiem.
Uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Martina Fedora a Martina Glváča na prijatie Deklarácie Národnej rady Slovenskej republiky o nevyhnutnosti podpory obrany Slovenskej republiky (tlač 519).
Národná rada Slovenskej republiky schvaľuje Deklaráciu Národnej rady Slovenskej republiky o nevyhnutnosti podpory obrany Slovenskej republiky.
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci, skončil som, otvorte rozpravu k predmetnému materiálu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 12.5.2017 10:18 - 10:20 hod.

Peter Šuca Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážený pán predsedajúci, ctené panie poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľte mi predniesť spravodajskú informáciu k predmetnému návrhu zákona. V súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený Výborom Národnej rady pre obranu a bezpečnosť za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona (tlač 514). Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona. Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre obranu a bezpečnosť. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďakujem, pán predsedajúci, skončil som, otvorte rozpravu k predmetnému bodu rokovania.
Skryt prepis