Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 16:56 hod.

MUDr. PhD.

Štefan Zelník

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.5.2017 9:02 - 9:04 hod.

Štefan Zelník Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Aj keď tu nie je pán kolega Dostál, chcem len povedať, že Slovenská národná strana mala personálne problémy, ktoré si vyriešila. Slovenská národná strana ale ochraňovala a bude ochraňovať národnoštátne záujmy, aj vďaka Slovenskej národnej strane máme dnes Slovenskú republiku a dnes môžeme rokovať ako suverénna slovenská Národná rada. Obhajoba národnoštátnych záujmov ale nepopiera spoluprácu s inými národmi. Sme na strane spolupráce jednotnej Európy. Na druhej strane to neznamená, že sa máme vzdať rozhodovania o svojej republike a nemáme brať ohľad na záujmy občanov našej republiky.
Boli tu politici, ktorí presvedčili obyvateľov, že štát je najhorší vlastník a všetko vyrieši trh a zahraničný kapitál. Len taký malý príklad. Východoslovenské železiarne boli vyhlásené vtedy, že idú do kolapsu, do krachu, predali sme ich za 70 mil. Počas toho obdobia 100 mld., páni a dámy, 100 mld. sa vyviezlo zo Slovenskej republiky a dnes sa predávajú za 1,5 mld. To bol teda obchod!
Podľa vás je zlé, keď chceme posilniť cez ústavu ochranu toho najcennejšieho - pôdy? Som presvedčený, žeby to mala byť samozrejmosť a povinnosť všetkých poslancov, aby takýto ústavný zákon podporili.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.5.2017 18:44 - 18:45 hod.

Štefan Zelník Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Trocha som bol prekvapený, pán kolega Dostál, lebo keď sa jednalo o výstavbu diaľnic, tak hovoríte treba zachovať majetok a vlastníctvo občana, teda nestavajte a nech títo robia obštrukcie, keď to je v záujme všetkých nás. Keď sa jednalo teda na druhej strane o sprísnenie podmienok a zmenu ústavy, aby sme uchránili dedičstvo otcov a teda najmä teda pôdu, tak zase ste proti tomu a hovoríte o tom, že čo hovorí Európska únia.
Pán kolega, môžete túto republiku nenávidieť, nemusíte ju mať radi, ale ja vám pripomeniem sľub, ktorý ste skladali: "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov." A toto by ste mali, prosím vás pekne, plniť, keď už pre iné nie, beriete poslanecký plat, na ktorý sa skladajú všetci občania, a ste povinný obhajovať záujmy Slovenska, a nie Európskej únie.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2017 18:42 - 18:44 hod.

Štefan Zelník Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Ja chcem oceniť vystúpenie pani poslankyne, pani kolegyne, pretože naozaj z toho vystúpenia je vidieť, že sa dlhodobo s tým zaoberá, dobre pozná túto problematiku a zúčastnila sa aj výboru pre zdravotníctvo, kde bola okolo toho diskusia. A to, čo sme dostali odpoveď z Úradu verejného zdravotníctva, bola, že túto kompetenciu úrad má. Na monitorovaní spodných vôd ale túto kompetenciu má aj ministerstvo životného prostredia a zrejme asi tu dochádza ku problému komunikácie medzi ministerstvom životného prostredia a Úradom verejného zdravotníctva. A ja som prisľúbil pani poslankyni, že z iniciatívy predsedu výboru urobíme jedno stretnutie, možno ešte počas tejto schôdze, aby sme si pozvali zástupcov ministerstva životného prostredia a Úradu verejného zdravotníctva, pretože my naozaj môžeme schváliť čokoľvek do zákona, ak je tam chyba komunikácie a niektorí tí ľudia si neplnia svoju povinnosť, teda povieme o konkrétnom príklade, napríklad o tej vrakunskej skládke. A pani poslankyňa, keďže je v tom naozaj dobrá, je v tom doma, tak budeme radi, keď na tom výbore sa zúčastní, aby úradníci priamo povedali, keď takáto situácia nastane, kto čo má robiť, aby sme na praktickom príklade si to urobili takú malú generálku a ak naozaj tam takáto potreba v zákone je, ešte doplniť nejakú kompetenciu neni potom problém. Ale zatiaľ tá vedomosť od pracovníkov Úradu verejného zdravotníctva je taká, že momentálne zákon to rieši a toto, čo predkladá pani poslankyňa v dobrej viere, by bola len duplicita toho, čo už zákon obsahuje.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 10.5.2017 11:41 - 11:41 hod.

Štefan Zelník
Ďakujem pekne za slovo, vážený pán predseda. Na dvanástu hodinu zvolávam výbor pre zdravotníctvo do zasadacej miestnosti určenej pre zasadnutie zdravotníckeho výboru. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.4.2017 16:56 - 16:57 hod.

Štefan Zelník Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja len veľmi krátko. Ja si myslím, že každá práca by mala byť ohodnotená. Ja súhlasím s názorom, že malo by sa platiť za výkon, a nie za funkciu, ale zase ak chceme mať vo vláde skutočných odborníkov a ľudí, ktorí rozhýbu ekonomiku a budú zodpovedne pracovať, tak to nemôže byť na úrovni minimálnej mzdy. Potom by sme tam naozaj dostali iba ľudí, ktorí, no asi, asi by to nebol celkom správny, správny názor, ale je to, je to, samozrejme, môže to zaujať masy ľudí, pretože vždy je otázka, kto koľko zarába, je predmetom polemík, ale mali by sme si teda ctiť vládu a ľudí, ktorí sú vo vláde, ale ja zase hovorím, ja netvrdím, že mal by to byť paušál, ja by som sa skôr prihováral k tomu, aby to bola práca za výkon a odmena za vykonanú prácu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.4.2017 10:58 - 10:59 hod.

Štefan Zelník Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Myslím si, že viacerí sme tí, ktorí si myslíme, že nedeľa by mala byť na oddych, ale mne troška vadí tá argumentácia pri sviatkoch, ktoré sa predtým v zákone schvaľovali, a nerobme z tých Slovákov alebo Bratislavčanov tých, ktorí, keď je u nás voľno a vo Viedni budú otvorené obchody, že to bude nejaký exodus a nejak. Áno, robilo sa to vtedy, keď sa otvorili hranice, ale myslím si, že ten tovar je tak u nás, ako aj vo Viedni, a teda, že neplatí to, že keď je u nás voľno a v Rakúsku je otvorené, že teraz pol Bratislavy ide nakupovať do Viedne. Dávno to už nie je pravda. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 28.3.2017 11:35 - 11:35 hod.

Štefan Zelník Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážený pán predseda Národnej rady, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľte, aby som vás pozval na workshop na tému alebo pracovné stretnutie na tému očkovanie a jeho význam, kedy budete mať možnosť vypočuť si naozaj autority slovenského zdravotníctva, ktoré majú skúsenosť nielen s liečbou detských pacientov, ale aj s prevenciou, bude vám odpovedané na všetky vaše otázky, na ktoré budete chcieť, aby vám boli odpovedané, bude to v kinosále o 12. 00 hod., srdečne všetkých pozývame. Ďakujem.
Skryt prepis
 

23.3.2017 9:43 - 9:45 hod.

Štefan Zelník Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážený pán minister, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, ako spoločný spravodajca výboru predkladám spoločnú správu k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 360a).
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky pridelil návrh zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti na prerokovanie ústavnoprávnemu výboru a výboru pre zdravotníctvo, ktorého súčasne určil za gestorský výbor. Výbory, ktorým bol návrh zákona pridelený, ho prerokovali v stanovenej lehote, súhlasili s uvedeným návrhom zákona a odporučili Národnej rade návrh zákona schváliť s pripomienkami, ktoré sú obsiahnuté v IV. časti spoločnej správy.
Gestorský výbor nedostal žiadne stanoviská poslancov, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol návrh zákona pridelený. Gestorský výbor na základe stanovísk výborov k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 360a), vyjadrených v ich uzneseniach uvedených pod bodom IV tejto správy a k stanovisku gestorského výboru, odporúča Národnej rade Slovenskej republiky vládny návrh zákona schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi.
Súčasne gestorský výbor odporučil hlasovať o bodoch 1 až 6 uvedených v IV. časti spoločnej správy spoločne s návrhom gestorského výboru schváliť. Spoločná správa výborov bola schválená uznesením č. 48 z 21. marca 2017, kde ma výbor poveril za spoločného spravodajcu predniesť spoločnú správu výborov na schôdzi Národnej rady a návrhy v zmysle § 83 ods. 4 a § 84 ods. 2 zákona o rokovacom poriadku.
Pán podpredseda, skončil som, môžete otvoriť rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.3.2017 9:33 - 9:34 hod.

Štefan Zelník Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, vážený pán podpredseda. Samozrejme, že ochrana pitnej vody je záujmom všetkých nás a ja len chcem sľúbiť pani poslankyni, že keď to budeme prerokovávať na výbore pre zdravotníctvo, tak pozveme všetkých kompetentných a, samozrejme, budú vítaní aj ostatní poslanci, pretože toto nemôže byť len záležitosťou nejakej skupiny poslancov, ale je dobré, ak prídu s názormi všetci tí, ktorí sa do toho vyznajú. A ja sa budem snažiť, aby sme zabezpečili naozaj širokú odbornú verejnosť na takomto zasadnutí.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 14.2.2017 11:41 - 11:42 hod.

Štefan Zelník
Ďakujem pekne za slovo, vážený pán predsedajúci. Chcem poprosiť členov zdravotníckeho výboru, o 12. hod. začíname zdravotný výbor. Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis