Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

11.10.2017 o 11:33 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 17:31 - 17:33 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pán premiér, dovoľte nadviazať na vašu komparáciu.
Naozaj nikdy sme nezasahovali do slobody médií, zatiaľ čo strana Sloboda a Solidarita nechala odpočúvať novinárov.
Naozaj nikdy sme nezasahovali do Ústavného súdu, zatiaľ čo prezident Kiska protiústavne blokuje Ústavný súd a nechce vymenovať kandidáta Národnej rady Slovenskej republiky.
Nikdy sme nezneužili tajnú službu, kdežto pán Galko odpočúval nielen novinárov, ale ešte aj kamionistu.
Nikdy sme nezneužili generálneho prokurátora, zatiaľ čo prezident Kiska si vlastný daňový podvod dohadoval s generálnym prokurátorom. To sú vážne prešľapy.
Nikdy sme nepáchali daňové podvody. Zatiaľ čo prezident Kiska a poslanec Matovič sú usvedčení daňoví podvodníci.
Nikdy sme nemali kontakty s mafiou, zatiaľ čo pán Boris Kollár si robí s mafiánmi fotečky. A kedysi bol obvinený z toho, že prevážal v zaváraninových fľašiach ťažké drogy. To sú vážne prečiny.
Žiadne kontakty s mafiou sme naozaj nemali, ale pán Sulík mával raňajky s pánom Kočnerom, len pripomínam.
Nikdy sme neskákali do reči ako pani Blahová, ktorá sa správa ako nevychované decko.
Nikdy sme nebrali palice, protiústavne, palice invalidným dôchodcom ako kedysi pán Beblavý, ktorý sa dneska hrá na čistého politika, ale bol jeden z lídrov SDKÚ v časoch Gorily. Nikdy sme takéto veci nerobili.
Sme normálna, štandardná sociálnodemokratická a koaličná vláda a ja verím tomu, že budeme mať šancu, aby sme pracovali bez toho, aby nás neustále očierňovali rôzni mafiáni a neonacisti.
Páni kolegovia, Kiska, prezident Slovenskej republiky, hovoril o mafiánskom štáte. Ja by som si dovolil hovoriť o mafiánskej opozícii na čele s padlým anjelom.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 17:03 - 17:05 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pán minister, ja som citlivá duša a mne už naozaj je ľúto kolegov z opozície, ako im nakladáte a vidíte, akí sú z toho, chúďatká, hotoví.
Ale naozaj treba im pripomínať, treba im pripomínať a dobre to robíte, že Rajtár obabral ľudí v konsolidačnej banke, že klamal o svojom vzdelaní a že využil pravdepodobne svojho asistenta Rybaniča na spáchanie trestného činu - a toto treba veľmi jasne pripomínať.
Treba pripomínať to, že Matovič obabral ľudí a na daňových podvodoch pri využití a zneužití svojej vlastnej matky sa snažil naozaj pripraviť tento štát a pripravil tento štát o veľa peňazí.
Pripomínajme aj Sulíkove raňajky u Tifany Kočnera, pretože to sa naozaj nedeje pravidelne, že by sa stretával líder opozície s človekom, ktorého pravidelne obviňujú z toho, že je mafián.
Ako naozaj myslím si, že toto sa nedeje v žiadnej krajine a u nás máme hneď dvoch politikov, ktorí majú túto záľubu stretávať sa s mafiánmi, a to je Boris Kollár a Richard Sulík.
Pripomínajme aj pánovi Kiskovi jeho letecké dobrodružstvá, lebo naozaj si asi poplietol svoj úrad s Cestovnou agentúrou Bubo a cestuje nielen do Popradu, ale najnovšie aj do Argentíny, do Mexika a na piesočné pláže, do Kene a podobne, čiže naozaj hovorme o týchto veciach, pretože verejnosť málo vie o tom, ako zle a ako chybne sa správa opozícia.
Ja mám pocit, že to sú takí strašní diletanti a takí podvodníčkovia, že našou je priam povinnosťou to pripomínať.
Ďakujem, pán minister.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 16:51 - 16:52 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pán Rajtár, vy sa tu naozaj historicky strápňujete a strápňujete aj celú stranu Slobodu a Solidaritu a veľmi dôstojne vám sekunduje pán Baránik, ale ja vám naozaj odporúčam, aby ste s tým prestali.
Pretože povedať o Policajnom zbore, že má dôveru dneska iba 53 %, keď dobre viete, že v roku 2006 mal 36 % a to bolo po vláde Dzurindu, po vláde pravice, kde bol aj Daniel Lipšic a ďalší veľkí spravodliví, tak to je naozaj trápne. No musíte uznať, že minister Kaliňák tú políciu aj dôveryhodnosť zvýšil. A vy to tu dneska ešte hovoríte ako kritiku.
Na druhej strane som veľmi rád, že ste spomenuli Kiskove vyjadrenia, že je mu trápne. No bodaj by mu nebolo trápne. Človek, ktorý zneužil štátnu letku na lety domov a prelietal jeden milión euro, človek, ktorý sa priznal k daňovým podvodom, prezident Slovenskej republiky. Takéto niečo si nedovolil naozaj ani žiaden africký náčelník.
A hovorí sa, že opakovaný vtip už nie je vtipom, keď už používate druhýkrát ten váš žartík, že korekcia na ministra vnútra, že by mal odísť. Viete, ono to nebolo vtipné ani prvýkrát, a keď to zopakujete, nebude to znova vtipné. Takto to nefunguje, pán kolega. Keď nemáte v sebe tú charizmu a humor, tak to jednoducho nemáte v sebe a skúste sa s tým zmieriť.
Posledná vec. Vy sa chcete zaoberať ekonomickými vecami, čo je naozaj dobrý zámer. Tak to konečne urobte a urobte si ekonomickú školu. To vám naozaj odporúčam.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 16:06 - 16:08 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán minister, už dlho tak niekto nezhovadil opozíciu ako vy a chcel by som popriať opozícii, aby zvolala ešte niekoľko takýchto mimoriadne úspešných mimoriadnych schôdzí a potom bude mať SMER opäť 44 %.
Kolegovia, ďakujeme pekne, aby ste umožnili pánovi ministrovi porozprávať niečo o vás, lebo je to naozaj o vás.
Som veľmi rád, že pán minister pripomenul, že SaS je vlastne akciovka pána Kočnera. Všetci to vieme, je dobré, že to pripomenul.
Som veľmi rád, že pripomenul, že pán Sulík čachroval s pozemkami a nechutne zarába na Bratislavčanoch. To treba naozaj pripomínať.
Treba pripomínať, a to bola nová informácia a to som veľmi vďačný, že pán Rajtár naozaj podvádzal z hľadiska svojho vzdelania. Ja som si to nevšimol a teraz som si pozeral ten titul, čo má za menom, že Dip Mgmt. Som si najskôr myslel, že to je nejaký chemický prvok, že horčík s draslíkom, ale nakoniec zisťujeme, že to je vlastne vraj nejaký vedecký titul. Viete, toto je hrozné, správať sa v parlamente, ako bol kedysi taký film, že Talentovaný pán Ripley s Mattom Damonom, možnože si pamätáte. No, pán Rajtár sa správa ako takýto istý podvodník.
Ale mňa ďaleko viacej zarážajú podvodníci daňoví. Pretože tí kradnú peniaze daňovým poplatníkom občanom Slovenskej republiky a pán Kaliňák veľmi správne spomenul troch najznámejších daňových podvodníkov na Slovensku. Prvý je bratislavský podvodníček Ladislav B., druhý je trnavský podvodníček Igor M. a tretí je popradský podvodníček Andrej K. Ja osobne som presvedčený, že všetci traja si zaslúžia trest. Tak Bašternák, tak Matovič, ako aj Kiska.
Ale špeciálne si zaslúži trest Matovič, ktorý dokonca na svoje daňové podvody zneužil vlastnú matku! Lebo to už nie je len podvod, to je čistý hyenizmus. A myslím si, že by sa mal nad sebou zamyslieť tak najvyšší ústavný činiteľ prezident Kiska, ako aj líder opozície Matovič. Hanba im!
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 14:20 - 14:21 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pán Rajtár, ja naozaj netuším, prečo si opozícia do úlohy predkladateľa vybrala práve vás, keďže na to zjavne nemáte a pôsobíte ako také veľmi účinné sedatívum na všetkých, ktorí vás počúvajú.
Ale vy ste hovorili o dôstojnosti a na to musím reagovať, o dôstojnosti premiéra.
Ja nepoznám nič nedôstojnejšie, ako keď jeden z opozičných lídrov spácha daňový podvod a zneužije na to vlastnú matku.
Nepoznám nič nedôstojnejšie, ako keď spácha daňový zločin prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska a do daňového priznania a vratky si žiada aj náklady na vlastnú prezidentskú kampaň.
Nepoznám nič nedôstojnejšie, ako keď váš asistent, poslanecký asistent spácha trestný čin a vy ho v tom nechápe vymáchať ako posledný zbabelec. Nepoznám nič nedôstojnejšie.
Nepoznám nič nedôstojnejšie, ako keď vy si dovolíte kopať do čestných policajtov a čestných prokurátorov ako jeden posledný opilec z krčmy. Nepoznám nič nedôstojnejšie.
A nepoznám nič nedôstojnejšie ako Galko. Tam netreba nič iné dodávať.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 30.11.2017 11:21 - 11:21 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Dovoľte iba pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o 12.00 v miestnosti č. 149 máme zasadnutie výboru. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.10.2017 12:02 - 12:02 hod.

Ľuboš Blaha
Poprosím kolegov z európskeho výboru, aby hneď po tajnom hlasovaní išli na výbor, začína o 12.00 hod., čiže už meškáme. V miestnosti č. 149. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.10.2017 15:15 - 15:17 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Galek, začali ste tým, že ste poďakovali ministrovi Žigovi, čo bolo veľmi sympatické, za to, ako rieši daný problém, a to bolo naozaj veľmi presné. Pretože minister Žiga tento problém rieši, vyvodil zodpovednosť a snaží sa znížiť tú odmenu, ktorá bola naozaj nechutne vysoká.
A to je práve niečo, na čom sa vieme maximálne zhodnúť, že tá odmena bola nehorázna, že bola obludná, že bola nespravodlivá. V tomto my nemáme spor. Rozdiel je možno v tom, že pán minister Žiga koná, kdežto vy o tom iba hovoríte.
A ja som veľmi rád, že pán minister koná veľmi razantne, že odvolal všetkých tých, ktorí boli zodpovední. A že dokonca hľadáme systémové riešenie, čo je podľa mňa kľúčové, to znamená, aby sme aj zákonom nastavili tie stropy, ktoré by tam mali byť v tých zmluvách. Mimochodom, ten zákon tvoril, mám takú informáciu, pán Daniel Lipšic, čiže to je opäť niečo, čo systémovo ste zapríčinili, žiaľ, vy ako opozícia.
Ale kľúčové je to, v čom sa nezhodneme. A my sa nezhodneme v tom, ako ste sa vy postavili k právnemu sporu s Enelom. A tu je ten zásadný rozdiel. SMER bol vždy proti privatizácii a miklošovskej rabovačke. Vždy sme to kritizovali, a keď sme mali možnosť to napadnúť, tak sme tak aj urobili. V čase, keď sme sa išli súdiť s Enelom, líder opozície Sulík hovoril: "V kauze Gabčíkovo ide o spor, ktorý Slovenská republika s vysokou pravdepodobnosťou prehrá."
Vy ste boli zbabelí ísť do tohto sporu. My sme neboli zbabelí ísť do tohto sporu a my sme ten spor vyhrali. SMER tento spor vyhral, 700 mil. euro, čo je vážna suma pre občanov Slovenskej republiky. A vy keď hovoríte teraz o tom, že 5 600 rokov by pracovali ľudia na Slovensku za odmenu toho právnika, tak niekoľko desaťtisíc rokov sme ušetrili ľuďom za to, že sme vrátili Vodnú elektráreň Gabčíkovo Slovensku. A to je to najdôležitejšie v tejto kauze.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18.10.2017 11:58 - 11:58 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Dovoľte mi takisto pripomenúť výbor pre európske záležitosti práve teraz o dvanástej v miestnosti č. 149. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11.10.2017 11:33 - 11:33 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Dovoľte iba pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o dvanástej máme v miestnosti č. 149 výbor. Ďakujem.
Skryt prepis