7. schôdza

30.6.2016 - 6.7.2016
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:25 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:25

Eduard Heger
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán kolega, ja by som chcel tiež tak doplniť k tej polícii, lebo toto je, myslím si, že veľmi dôležitá skutočnosť, na ktorú tiež nesmieme zabúdať, pretože keď sa aj pozriem na pána Budaja, tak mi to pripomína, akú zlú skúsenosť zanechal vlastne bývalý režim, bývalá éra a práve v oblasti alebo v pohľade na políciu. A naozaj si myslím, že je to citeľné, že mnohí ľudia ešte tak podvedome nemajú v krvi to, čo dnes polícia má vo svojom hesle: "Pomáhať a chrániť." A to je veľmi dobré, že to tam je a že to začíname ľuďom prinášať, aby chápali, že polícia je tu na to, aby chránila, ale povedzme si na rovinu, mnoho ľudí si toto ešte neuvedomuje.
A práve akékoľvek konanie aj ministra vnútra, ktorý stojí nad políciou, ktorý môže diskreditovať políciu, je konanie, ktoré opäť prinavracia povesť polície do starých dôb a tomuto by sme sa naozaj mali vyhnúť, a preto som vďačný, že ste to aj z tohto pohľadu nasvietili. Lebo to je dôležitý fakt. Už len toto samotné je, myslím si, že dostatočným signálom na to, aby možno minister si uvedomil, že už len to, že bude diskreditovaný alebo aj tým podozrením, že navracia staré meno polícii, ktoré tu tak dlhodobo a ťažko sa mení na dobré meno. Tak to je proste veľmi dôležitá skutočnosť a je dôležité, aby sa na ňom zamyslel, že tu naozaj nejde len o samotného pána ministra, ale ide tu o meno polície, ktoré sa tu buduje a chceme tu budovať. A tak ako aj predtým sme povedali, proste z chýb sa treba jasne poučiť a treba konať nápravu.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:25 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:27

Ján Podmanický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, súdiť iného človeka môže len človek, ktorý má vysoký morálny kredit, ktorý je bezúhonný, ktorý nie je podozrivý zo žiadneho nekalého správania. Vy ste si radšej mohli svoje vystúpenie odpustiť. Do tohto parlamentu ste sa zrejme dostali podvodom ako Biela vrana, pritom nedávna minulosť preukázala, že tento titul ste získali neoprávnene. Ste podozrivý z manipulácie pri verejnom obstarávaní.
Vy, pán poslanec, nemáte morálne právo, aby ste vystupovali a kritizovali kohokoľvek iného. Preto nabudúce, pán poslanec, ak budete chcieť vystúpiť, vystúpte radšej k inej téme, toto je aj z vášho pohľadu a z pohľadu vašich kolegov nepochybne kontraproduktívnej vystúpenie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:27 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:28

Alan Suchánek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja by som reagoval len na pána Podmanického. Absolútne nehovoríte pravdu. Ja som nekandidoval do volieb ako Biela vrana. Ja som kandidoval ako lekár, ktorý odhalil kauzu CT. Ako Biela vrana nie. (Reakcie z pléna.)

Hrnčiar, Andrej, podpredseda NR SR
Poprosím, pán poslanec.

Suchánek, Alan, poslanec NR SR
Takže chcem ešte raz povedať, že vôbec nie ako Biela vrana, ale ako lekár, ktorý odhalil kauzu CT. Skúste to spochybniť. Môžme sa o tom baviť. To nedokážete spochybniť.
Nikdy som nemal nečestný ani zlý úmysel. Ak ma vy chcete z niečoho podozrievať, nech sa páči. Ja som vždycky zastával len to, aby pacientovi nebolo poškodené, aby pacient mohol dostať to, čo potrebuje. Jedine preto som presadzoval, alebo som mal úmysel, aby sa čím skôr kúpil CT prístroj v piešťanskej nemocnici. Ja som tú výberovú komisiu neurobil, ja som ten výber neovplyvňoval a jediné, čo som chcel presadiť, bolo to, aby sa to cétečko kúpilo. Do dneska tam nie je.
Do dneska v mnohých nemocniciach sú také staré CT prístroje, ktoré sú už dávno za životnosťou. Tie vyšetrenia trvajú dlho, dávajú veľké dávky žiarení, pacienti sú poškodzovaní, a pritom vaša strana z posledných desiatich rokov osem rokov vedie ministerstvo zdravotníctva. Neurobila absolútne nič! Absolútne. A práve sa podpisuje za úroveň nášho zdravotníctva, ako momentálne vyzerá.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:28 hod.

MUDr.

Alan Suchánek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:30

Jozef Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážený pán predsedajúci, kolegyne, kolegovia, myslím, že položiť si na začiatku vystúpenia pri tejto schôdzi otázku podobne, ako si ju položil Ján Budaj, a to je, čo objavné, čo podstatné, čo nové sa dá pri odvolávaní ministra Kaliňáka po príbehu štyroch mesiacov tejto schôdze alebo ambície schôdzu zvolať, schôdzu odrokovať a schôdzu ukončiť, ako to podstatné.
Myslím si, že naozaj sa na pôde alebo v rámci tejto debaty odhalilo mnohé z toho, akým spôsobom chce súčasná, vtedy ešte vládna štvorkoalícia, keď sme schôdzu zvolávali, a dnes už vládna trojkoalícia riešiť problémy zodpovednosti morálnych kreditov a tým, ako bude spravovať všeobecné veci verejné, či už pre samých pre seba, či už pre opozíciu, či už pre občanov voličov, alebo teda všeobecne povedané, ako bude vládnuť.
Presne na tom formáte, presne tu je vidieť ten cynizmus, ten teflonový skafander, kde akýkoľvek argument, akékoľvek doplnenie toho, čo bolo na začiatku schôdze, čo sa stalo v priebehu a počas leta, čo priniesol pri ambícii odhaliť korupčný mechanizmus, korupčný uzol, chobotnicu, mafiu, akokoľvek to nazveme, ktorá nám de facto vládne a je nad, pod, okolo nášho súčasného, metaforicky nazývaného, aj vládneho zlepenca oligarchov.
Jedno aj počas tejto debaty, aj počas vývoja tej schôdze je ale evidentné, a to je, že váha argumentov, váha obžaloby a váženie morálnych kreditov nie je pre túto debatu takpovediac podstatná. Pretože tak, ako zareagoval kolega Podmanický na, tuná v predchádzajúcom vystúpení, na pána poslanca Suchánka, je podľa mňa asi najväčší prejav toho cynizmu, ktorý zažívame. Tu niekto pri odvolávaní ministra Kaliňáka ide šermovať morálnymi kreditmi.
No tak dotiahnime hĺbku morálneho kreditu o niečom sa vyjadriť do dôsledkov. Ak by sme vystúpili a uvažovali s tým, že prečo sa tejto debaty nezúčastňuje alebo aj debaty predchádzajúceho bodu odvolávaní samotného premiéra, vládni poslanci, tak potom ten mentálny svet pána Podmanického celkom dobre budeme chápať. Preto nevystupujú v rozprave, pretože cítia, že nemajú argumenty a nemajú morálny kredit vystúpiť a obhájiť svojho vlastného premiéra, obhájiť svojho ministra. Jediné, na čo sa zmôžu, sú ad hominem osobné útoky na vystupujúcich poslancov z opozície, a to je obžaloba, akým spôsobom krajinu chcú spravovať, akým spôsobom chcú viesť debatu v tomto parlamente. Osobné útoky, útoky na morálnu alebo osobnú integritu a to je, bohužiaľ, kúsok sveta, ktorým sa tu deň čo deň pri schôdzach musíme stretávať. A myslím si, že nič neubližuje viac Slovensku a obhajobe verejného záujmu ako tento typ debaty.
Ja si na váženie morálneho kreditu alebo morálnej váhy dávam setsakra pozor a myslím si, že ak by reprezentanti franforcov SIET-e, ktoré sa včlenili do MOST-u a tým pádom aj MOST - HÍD, reprezentanti SNS a reprezentanti SMER-u zobrali kúsok k srdcu to, čo napríklad teraz odkázal pán Podmanický pánovi Suchánkovi, tak minister Kaliňák nie je dávno ministrom. Tam totiž je základný kameň úrazu, preto bola zvolaná táto schôdza, a preto si myslím, že by mali veľmi oni veľmi hlboko vážiť slová a brať si do úst tak ťažkú kategóriu, ako je morálka voči iným ľuďom tohto pléna.
To nové, tie nové fakty, tie otázky, prečo sme túto schôdzu zvolali, prečo žaluje súbor poslancov podpísaných pod túto schôdzu ministra Kaliňáka a obžalováva ho zo zlyhania, sú de facto naozaj prepraté zo všetkých možných strán. A čo je pre mňa ale najdôležitejšie, to je to, že nám poskytli tým, že nám chceli zalepiť ústa a odpratať schôdzu až na dnešný čas, pritom my sme mali ambíciu a právo ju zvolať a prerokovať pred letom, koniec koncov môže slúžiť aj heslu, že všetko zlé je na niečo dobré. Pretože počas vývoja tej kauzy sme sa dozvedeli nové veci, a tak ako mnohé médiá a celá verejnosť mali možnosť viac a dlhšie svietiť na kauzu ministra Kaliňáka a dozvedeli sme sa skutočnosti, ktoré by tak, ako je často spomínané, v iných krajinách odvolali dávno možno aj celú vládu, nie jedného ministra, môžme sa voľne domnievať, prečo je takto neodvolateľný, môžme o tom špekulovať, ale myslím si, že teflonový skafander, ktorý nosia poslanci a držia moc ministra Kaliňáka odvolať, alebo teflonový skafander, od ktorého sa odrážajú všetky obvinenia a argumenty samotného ministra Kaliňáka, je len zdanie. Myslím si, že tým, ako sme strávili v uliciach mnohých miest počas leta, kde ľudia si už nebrali servítky pred ústa a rozprávali pri podpisovaní petície za odvolanie Kaliňáka a tým dávali najavo, že majú záujem, aby tento človek už ďalej z tejto funkcie nereprezentoval Slovensko, že presne týmto dávali najavo, že vedia, že vidia, že majú záujem, aby ak niekto pochybil, ak niekto kryl zločinca alebo bol v zločine priamo zainteresovaný a prišla váha dôkazov, či už to priniesol pán Rybanič, či už na základe výskumu verejne dostupných zdrojov, či už na základe pôsobenia novinárov v tejto kauze, že tento obrovský mechanizmus, ktorý funguje, korupčný mechanizmus sa jednoducho pod koberec zamietnuť nedal, vidia a cítia, že by mala nastať zmena.
Pre mňa je ešte dôležité, že, hovoril som to na jednom z tých mítingov, že padli počas tohto leta dva mýty. Prvýkrát sa podarilo aj počas letných mesiacov zorganizovať sériu protestov a držať tému, ktorá nesmie, nemôže a nebude zametená pod koberec. A tým pádom, že aj politika nemá v lete prázdniny, pretože ona skutočne nemá prázdniny, pretože aj cez letné mesiace tu táto kauza svietila a počas či už zberu podpisov pod petíciu, alebo organizovanie protestov v krajských mestách alebo pred korupčným sídlom, alebo sídlom korupcie, alebo domovom korupcie v komplexe Bonaparte, kde sa týždeň čo týždeň v pondelok zhromažďovali. Čiže tento mýtus padol a ľudia skutočne chodili a téma bola živá.
A druhý mýtus, ktorý, dokonca motto samotného pána ministra Kaliňáka, ktorý hovorí o tom, že, a myslím, že to hovoril viacerým kolegom v pléne, že treba sa na voliča na Slovensku dívať nasledovným, nasledovnou optikou: malá kauza vydrží týždeň alebo o tri dni sa o nej nebude hovoriť, väčšia mesiac a tému dokáže volič držať v hlave nanajvýš pol roka. Myslí si, že a potom už je zametená pod koberec. Myslím si, že tu a tým, že sme vydržali až do tohoto bodu, je jasné, že označenie bašternákovci, motto, ktoré priniesol Igor Matovič na tomto plagáte, "Slušní ľudia platia dane a zlodeji si žijú za ne", bude symbolom tohto vládneho obdobia, tohto funkčného obdobia tejto Národnej rady, a kým bude zotrvávať minister vnútra vo svojej pozícii, tým viac sa toto, táto veta zapíše ľuďom do pamäti. A dúfam a ja verím, že po tom lete, že padol aj tento mýtus, že volič nie je to, čo sa píše v Gorile, ako to hovoril Haščák, a že dokáže záujmy, svoj vlastný záujem a takto mohutné obvinenie, ktoré prichádza či už od novinárov, ako som spomínal, alebo na základe práce Igora Matoviča, Veroniky Remišovej, Joža Rajtára, Daniela Lipšica, jednoducho nevypadne z pamäti.
Dúfam teda, že ak budeme vážiť morálne kredity, ak budeme mať skutočne na mysli obhajobu verejného záujmu, nech z akéhokoľvek uhla pohľadu znamená čokoľvek, tak bude jasné, že umelé, mocenské, arogantné, cynické držanie ministra Kaliňáka vo funkcii nebude zametené pod koberec a bude to naozaj symbolom vládnutia vlády Roberta Fica číslo 3.
A keďže som nemal možnosť vystúpiť aj v tej predchádzajúcej schôdzi, myslím si, že aj samotný pobyt, ako to tu hovorili, je tým posledným a z môjho pohľadu aj pri tejto téme odvolávania ministra Kaliňáka dôležitý pobyt premiéra v byte daňového podvodníka je takisto jedna z vecí, ktoré dáva korunu tomu, akým spôsobom je spravované Slovensko. A že ak by nebol znel generálny príkaz vodcu "opustite sálu" pre vládu aj pre poslancov koalície, tak by sme mohli dúfať, že táto koruna bude sňatá, že táto verejná hanba bude vyriešená hlasovaním tohoto pléna.
Keďže vieme a vidíme, že táto ochota tu nie je, dokonca tu nie je ani ochota sa navzájom vypočuť, z jednej strany obhájiť ministra, z druhej strany priniesť kritiku, tak môžem vzniesť iba apel na samotného ministra: Neubližujte Slovensku viac, ako je nutné, a skúste nájsť posledné zbytky svedomia, zamyslieť sa a povedať, kedy mandát ponúknete na to, aby vás niekto vo funkcii ministra vnútra vymenil.
Bolo by to dobré z hľadiska všeobecnej atmosféry vo verejnosti, bolo by to dobré z hľadiska vnímania spravodlivosti, bolo by to čestné a dokonca, čo pre mňa je veľmi dôležité, bolo by to aj chlapské. Pretože ak by prišlo toto gesto, malo by ďalej zmysel rozprávať sa s vami, vážení členovia vládnej koalície, o morálnej váhe, o morálnych kreditoch a o tom, čo môže obhajoba verejného záujmu z tak vysokého postu, ako je minister vnútra a podpredseda vlády, znamenať.
Dúfam, že, a blížim sa ku koncu vystúpenia, že sa dostaneme pri prerokovávaní nových vládnych zákonov, pri nových parametroch, ktoré chcú zalepiť ústa opozícii, čiže nových parametroch rokovacieho poriadku, k tomu, že debata o verejnom záujme, o tom, čo je dobré pre obyčajných ľudí, akým spôsobom definovať na Slovensku slová ako slušnosť, česť, odvaha a spravodlivosť, že opozícia nebude vytesnená, kriminalizovaná, a napriek možno nepriazni osudu a napriek tomu, že máme iba ambíciu vykonávať svoje právo a prerokovávať nami zvolené témy pri mimoriadnych schôdzach a schôdzach na odvolávanie ministrov pod váhou dôkazov, že toto bude do budúcna zdobiť toto plénum a nie naopak, že to bude vyzerať takto, že nie sme sa ochotní ani vypočuť.
Nie sme ochotní a nie ste, vážení predstavitelia vládnej koalície, počúvať váhu argumentov a iba strieľať od pásu a ísť po členkoch v osobných útokoch, v útokoch na morálne kredity.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

23.9.2016 o 16:30 hod.

Mgr.

Jozef Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:46

Ján Budaj
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Pán Viskupič veľmi správne podčiarkol tému a problém mocenského cynizmu. Mocenský cynizmus, s ktorým sa povie, dobre, tie naše aféry zaberú jeden deň, týždeň, mesiac, ľudia zabudnú, pôjdeme ďalej, valec pôjde ďalej. Od nepamäti u nás zažívame tieto semidemokratické skupiny, ktoré veria na to, že zvalcujú to Slovensko, že odvyknú ľudí od pozornosti politiky, že ich nejak znechutia, že umlčia tú krikľavú opozíciu, ktorá či už to bolo v časoch, keď pán Bugár stál pred takýmto pultom a držal transparent proti Lexovi, alebo je to dnes, keď čakáme na okamih, kedy za tento transparent, ktorý, ktorý len pokojne leží na zemi, bude potrestaný Igor Matovič.
Tieto vlny, ako som ich nazval, semidemokratické sa vracajú a Slovensko ich vždy znovu pošle do minulosti. Je to spor, ktorý je mimoriadne nepríjemný, lebo to je spor kultúrny, je to spor medzi husákovsko-jakešovským svetom, kde ten, kto nekradne, okráda svoju rodinu a kde ruka ruku vždy musí umývať, a medzi svetom európskej demokracie, kde platí právo a kde platí slušnosť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:46 hod.

Ján Budaj

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:48

Ján Podmanický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, spomínali ste ma, takže krátko na vás zareagujem. Ja sa tu nechcem s vami predháňať v tom, kto má nejaké väčšie morálne právo alebo väčší morálny kredit, aby súdil iných.
Ja som hovoril v prípade pána Suchánka len o tom, že ak on vo svojom vystúpení vyzval k odstúpeniu ministra vnútra zo svojej pozície, tak práve on to nemá morálne právo hovoriť, nakoľko je podozrivý z toho, že bol vo výberovej komisii pri výbere cétečka, v ktorom vyhrala ponuka s najvyššou cenou, s cenou vyššou o viac ako 250-tisíc euro od druhého uchádzača. Navyše s ponukou, ktorá bola podvodná. Keď sa na to prišlo a chceli túto ponuku firmy Siemens vylúčiť, tak on bojoval za to, aby táto spoločnosť zostala v hre. Je dôvodne podozrivý, že ovplyvňoval verejné obstarávanie pri nákupe CT prístroja.
Získal ocenenie "Biela vrana", ktoré bolo získané podvodom, na základe toho sa stal poslancom Národnej rady, teda zrejme tiež podvodom. 
Takýto človek, asi uznáte, pán poslanec Viskupič, nemá právo vyzývať hocikoho iného, aby odstúpil zo svojej pozície. Ja som chcel povedať len toľko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:48 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:50

Jozef Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, kolegovia, za faktické poznámky, budem reagovať na pána Podmanického. Viete, vy keď vystavávate ten argument, tak nemôžte sa vyhnúť tomu moralizátorskému prístupu a opäť ste tam zasunuli, že Alan Suchánek nemá morálne právo. Z môjho pohľadu ho má. Ja totižto pri konaní Alana Suchánka, ak vyzýva ministra Kaliňáka na odstúpenie, nevidím, že by Alan Suchánek mal nejaký podobný vzťah s pánom Bašternákom alebo niekým, ako má tuná minister Kaliňák. Ja som v konaní Alana Suchánka neidentifikoval, že najprv takýto vzťah poprie, že vôbec takéhoto človeka pozná, pod váhou dôkazov ho následne teda nejakým spôsobom legitimizuje, potom, alebo prizná sa, že ho pozná, pod váhou vyšších dôkazov povie, že teda keď mu to dokážu, že teda s ním dokonca obchoduje a kupoval od neho podiel, tak až potom postupne priznáva, až keď sa odhaľujú a nedá sa jednotlivým dôkazom utiecť. Alan Suchánek nič takéto nerobil.
A myslím si, že používať tak tvrdé slová, ako ak hovoríte, o podvodoch a podobne, toho máte vždycky plné ústa, ale len na ľudí, ktorí prednášajú kritiku a vyzývajú vašich ľudí, kde je prirodzene a nad všetku pochybnosť dokázané, že jednoducho pochybili, klamali, klamali v priamom prenose.
Čiže nemerajme morálne práva vystúpiť v pléne, skúsme, aby všetci vystúpili, lebo na to majú jednoducho právo, nepomerávajme výšku morálneho práva... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:50 hod.

Mgr.

Jozef Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:52

Boris Kollár
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Ja budem veľmi krátky. Ja osobne nie so všetkým s bývalým ministrom vnútra pánom Lipšicom súhlasím, nie so všetkým. Ale musím povedať, že sa zachoval ako chlap, zachoval sa ako chlap a odstúpil. Tiež nie je odsúdený, ale urobil gesto, urobil gesto, ktoré je hodné nasledovania, pán minister Kaliňák. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

23.9.2016 o 16:52 hod.

Mgr.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:52

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Pán kolega Kollár, ja chcem tiež teda, keď ste túto myšlienku vytiahli, tak povedať, že aj náš poslanec Andrej Medvecký nebol odsúdený a vzdal sa mandátu, nenastúpil na výkon mandátu a dodnes nie je odsúdený, ale jednoducho sa tak rozhodol. Čiže takých charakterných ľudí tu bolo viac, len kým o niekom sa spievajú chválospevy, tak niekto iný sa iba haní - a to je ten dvojitý meter.
Ale som rád, že ste to vytiahli.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:52 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:52

Boris Kollár
Skontrolovaný text
Pán kolega, súhlasím s vami, aj váš poslanec urobil gesto.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.9.2016 o 16:52 hod.

Mgr.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video