8. schôdza

3.6.2020 - 10.6.2020
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.6.2020 o 16:46 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie v rozprave 16:24

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, ctené kolegyne, kolegovia, tu som bol týmto pánom (rečník ukázal na navrhovateľa) tak nepekne nálepkovaný, tak vám to trošku vrátim. Vážený pán protislovenský zapredaný agent Jaroslav Naď, opäť ste nám predložili na stôl to isté, čo nám tu predkladal váš predchodca z tzv. Slovenskej národnej strany, na ktorej slovenské ani národné nebolo prakticky vôbec nič, a to je posilnenie tzv. Predsunutej vojenskej prítomnosti Severoatlantickej aliancii na hranici s Ruskou federáciou. Ono je to krásne slovné spojenie, predsunutá prítomnosť, v skutočnosti to znamená obyčajnú, úbohú vojenskú provokáciu.
To vaše odôvodnenie, ktorým ste argumentovali, prečo má Slovenská republika už nie na pol roka, ako to robil predchodca pána protislovenského agenta Naďa, posielať 152 slovenských vojakov do Lotyšska a do ďalších republík na tú rotačnú prítomnosť, tak dnes už tu máme návrh na štvorročné, to znamená až do roku 2023, pôsobenie slovenských vojakov.
Ja si pamätám veľmi dobre, keď tu predkladal práve bývalý minister obrany tento návrh a hovoril o tom, že je to dočasná prítomnosť, že my dočasne potrebujeme riešiť situáciu, dočasne potrebujeme zabrániť eskalácii napätia medzi týmito štátmi, a hovoril, že to vychádza z nejakej, z nejakého napätia, z nejakej atmosféry, ktorá vznikla práve po tej anexii Krymu, ktorú ste tu spomínali, a preto sa nemusíme báť, že to bude trvalé. My sme vtedy už, samozrejme, racionálne hovorili, že nič, čo toto NATO robí, nič, kde NATO pôsobí, nie je dočasné, ale práve naopak, že to bude trvalé. A dnes to tu máme potvrdené: Poďme až do roku 2023, schváľme to, bude to tam.
A tá argumentácia, ktorú ste použili, je úžasná. A poviem vám prečo. Vy hovoríte, že v roku 2014 Rusko anektovalo Krym a kvôli tomu potrebujeme prijať nejaké opatrenia, aby náhodou Rusi nenapochodovali, hej, až do Karlových Varov, ako sme to tu vtedy počúvali od rôznych polobláznov, ktorí dnes robia aj, bohužiaľ, štátnych tajomníkov na niektorých ministerstvách. Ja vám poviem niečo, ak za anexiu Krymu potrebujeme stavať vojská NATO, aj naše vojsko, na ruských hraniciach a robiť bububu, aby sa tí Rusi zľakli, ako ste povedali, princípom odstrašenia, tak čo ideme robiť s Izraelom, pán Naď? Premiér Izraela Benjamin Netanjahu otvorene povedal, a je to jeho vládny politický program, že budú anektovať ešte väčšie časti západného brehu Jordánu. Severoatlantická aliancia, Spojené štáty americké mu tlieskajú. V čom je rozdiel? Veď smejete sa tu ako blbeček, ale ja sa vás pýtam, v čom je rozdiel. V čom je rozdiel, keď anektuje územie Izrael a keď anektuje územie Rusko? No poďme do toho! Podajte tu návrh: Ideme posielať vojakov na hranicu s Izraelom. Či Izrael môže, Rusko nemôže? Izrael môže? Toto je tá spravodlivosť, toto je ten rovnaký meter?
Viete, všetky tie floskuly, tie trápne reči o humanitárnych akciách, o predchádzaní násilia, o svetovom mieri, to si strčte za klobúk, to, povedzte to na rovinu, je to odporná mocenská politická hra. Pretože keby vám išlo o spravodlivosť, tak prvý tu kričíte, čo si to dovoľuje Benjamin Netanjahu robiť a že rovnaké veci jednoducho musíme trestať rovnakým spôsobom. Lenže o to nejde. Rusko je zlé, Rusko robí neuveriteľné veci. Musíme robiť bububu, ale keď úplne to isté a v horšej miere, pretože to tam osídľuje rôznymi extrémistickými židovskými osadníkmi, ktorí naozaj k tým Palestíncom nemajú veľmi vrúcny vzťah, tak tí môžu, Izrael môže všetko. A vy ako pajác to nebudete mať odvahu kritizovať, vy sa nepostavíte a nepoviete to na rovinu, pretože to sú vaši chlebodarci, proti nim vy nepoviete vôbec nič, pán Naď, pán protislovenský zapredaný agent. A toto je presne ten problém. A na toto nikto z vás nevie reagovať, pretože sa na to reagovať nedá.
Ak by vám išlo o spravodlivosť, tak prvý tu poukazujete na ten Izrael. A to isté robil váš predchodca, teda predchodca, v bývalom volebnom období pán Klus, ktorý je dnes štátnym tajomníkom. To isté robil. Poukazoval na zlé Rusko, ale to, že Izrael v jeden deň postrieľal viac ako 50 palestínskych protestujúcich na palestínskom území, to odsúdiť nevedel. A to nebudete vedieť urobiť ani vy. Pretože keby Rusko robilo to, čo dnes robí Izrael, tak tu máme úplnú katastrofu. Hovorilo by sa tu, dokonca poviem, aj o tretej svetovej vojne.
Ale nie, pretože tento návrh nemá nič spoločné s nejakou spravodlivosťou. Nemá nič spoločné s nejakými snahami o mier. Presne opak je pravdou. A mne je úprimne ľúto, že Slovenská republika sa spolupodieľa na takýchto hlúpych, trápnych a úbohých aktivitách. A hlavne keď to tu predkladajú ľudia, ako je pán Naď. Ľudia, ktorí sú vo svojej podstate tak zbabelí, že sa nezmôžu na nič, akurát posielať strašiť a prípadne posielať na smrť niekoho iného. Keby ste vy boli hrdina a obliekli si tie kanady, maskáče, zobrali zbraň a išli a rovno do Ruska, nielen na ruské hranice, do Ruska, choďte im to tam ukázať, zdvihnite tie bicepsy a ukážte, aký ste silný, aký vy ste bojovník! By som vás veľmi rýchlo chcel vidieť. A toto je presne, keď o osude slovenských vojakov rozhodujú zbabelí úbožiaci, tak to potom vyzerá takýmto spôsobom. Vyzerá to takto.
A toto mne je ľúto, pretože kto je extrémista? Ten, kto tu verejne vyhlasuje slová, ktoré môžu teoreticky viesť k vojne, alebo ten, kto sa tu postaví a apeluje za mier? My ste tí extrémisti, ktorí tu chceme predchádzať vojenskému napätiu a ktorí hovoríme, nepodporujme tieto agresívne snahy, nesnažme sa tu provokovať vojenský konflikt a neposielajme vojakov zbytočne provokovať na ruské hranice, alebo je extrémista tento protislovenský zapredaný agent, ktorý hovorí niečo úplne opačné. Poďme protestovať, poďme bojovať, poďme sa tlačiť k Ruskej federácii! Ale keď urobí to isté Izrael, tak sa mu až pretočia očičká, pretože nevie reagovať, pretože taká je pravda.
Chcem apelovať na celé toto plénum. Ja viem, že tu títo dvaja naľavo ani napravo, to nemá zmysel k nim niečo hovoriť, oni sú platení za to, aby robili to, čo robia, a aby popierali pravdu a zrejmú realitu, ktorú vidia aj vlastnými očami, ale vlastný názor dávno zapredali za 30 strieborných ako takí Judáši. Ako zapredali aj Slovenskú republiku do rúk Severoatlantickej aliancie a Spojených štátov amerických; a to je tiež jedna perla. Tie Spojené štáty americké, ktoré majú pomaly občiansku vojnu vo svojich uliciach, sú tie posledné, ktoré nám môžu niečo hovoriť o nejakom predchádzaní napätia a o nejakom mierovom spolužití. Oni si nevedia urobiť poriadok ani vo vlastnom štáte s anarchistickými skupinami, ktoré im tam rozbíjajú obchody, ktoré im tam ničia jednoducho celé mestá. Oni chcú robiť poriadok niekde tisíce a tisíce kilometrov ďaleko od vlastného územia, veľmi, veľmi ďaleko. (Reakcia navrhovateľa.) Vidíte. A argumenty tohto protislovenského agenta, ktorý mi tu teraz rozpráva, že vraj hádžem kamene do malých detí, no, to je minister obrany. Proste človek, ktorý je úplne mimo reality.
No a preto na záver môjho prejavu vás chcem všetkých poprosiť, ja verím tomu, že sa medzi vami nájde, ja nechcem lámať tu palicu, ale verím tomu, že sa medzi vami nájde zopár tých príčetných poslancov, ktorí si povedia, že už nemá zmysel ďalej podporovať túto medzinárodnú agresiu, a tých ľudí, ktorí si povedia, že ak nekonáme proti Izraelu, tak predsa nemá zmysel konať proti Rusku, pretože spravodlivosť má platiť pre všetkých rovnako a nemajú existovať dvojaké kilometre. A verím tomu, že sa medzi vami nájde dosť tých, ktorí už odmietnu toto povzbudzovanie vojenského napätia a postavia sa tak ako my za mier, za to, aby sme mohli normálne žiť, aby sme tu nemali nejaký vojenský konflikt, aby sme nevynakladali ďalšie a ďalšie miliardy eur, ako si to praje tu pán protislovenský agent Naď, na zbrojenie, ale aby sme sa starali o rozvoj našej vlastnej infraštruktúry a zlepšenie života našich vlastných ľudí. Preto jednoznačne budem hlasovať proti a vyzývam celú túto snemovňu, celé toto plénum, aby hlasovala rovnako.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

3.6.2020 o 16:24 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:32

Miroslav Suja

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:32

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Nebudem vám, pán Mazurek, odplácať rovnakou mincou, ako ste vy urážali a nadávali pánovi ministrovi Naďovi, tak nebudem na vašu adresu hovoriť žiadne prívlastky, ale keď ste teda o ňom hovorili ako zbabelcovi, tak kto už je väčší zbabelec ako niekto, kto vyprovokuje útok na štyri ženy a tri malé deti a potom sa zmôže len na to, že sa vyhovára, že on kamene nehádzal? No možno že ste ich vy osobne nehádzali, hádzali ich vaši kamaráti.
No a čo sa týka tých nárekov nad tým, ako tu chce niekto vyprovokovať útok na Rusko a ohroziť bezbranné Rusko nejakým obrovským armádnym kontingentom, tak sa pozrime, že koľko vojakov má Ruská federácia. Zbraní má 766-tisíc, mužov v zálohe 2,5 milióna, počet jadrových hlavíc 3-tisíc kusov, počet tankov 15 938, lietadiel 3 429, bojové vozidlá pechoty 31 298, samohybné bojové prostriedky 5 972, raketomety 3 790 a vojenské plavidlá 352 kusov. Proti nim teda stojí obrovská armáda NATO v počte 5-tisíc mužov, z toho slovenský kontingent je 152 vojakov a ich výzbroj tvorí 300 zbraní ručných. To je to ohrozenie, to myslíte naozaj?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.6.2020 o 16:32 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:34

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Ešte raz ti ďakujem že si sa, Milan, nenechal vyprovokovať. Ja za štyri roky aj nejaké mesiace som nevidel žiadneho ministra, ktorý by tak rušil primitívnym správaním rečniaceho v rozprave. Môže si podať ruky s Poliačikom.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.6.2020 o 16:34 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:34

Miroslav Urban
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pekný prejav, Milan. Ja stále nechápem, prečo je Rusko pre nás hrozba. Rozpočet armády Ruskej federácie je 60 mld. euro a rozpočet štátov NATO je 900 mld, z toho je 600 mld. USA. Čiže máme 15-krát väčší rozpočet a bojíme sa Ruskej federácie. Myslím si, že tieto zbytočné provokácie na hranici s Ruskou federáciou k ničomu neprospejú, a uvedomme si, že ak vypukne nejaká vojna, tak to už nebude vojna s konvenčnými zbraňami, ale bude to vojna nukleárna, ktorá bude znamenať vlastne koniec našej civilizácie.
Stretol som sa s vojakmi, ktorí chodia na misie aj teda do Pobaltia, ale i do Afganistanu a pýtal som sa ich napríklad, čo vlastne robia v Afganistane, že čo tam strážia nejaké skaly alebo čo? Človek má takú predstavu o tom Afganistane, taká vyprahnutá, skalnatá krajina, nič tam nie je, tak som sa ich pýtal, čo tam vlastne robia, či ničia napríklad tie ópiové políčka. Vieme, že napríklad Afganistan produkuje až 90 % celkovej produkcie ópia. Najprv ich ničili, tie ópiové polia, ale potom prišli na to, že tí chudobní Afganci sú ešte chudobnejší, ako boli. Tak som rozmýšľal prečo, čo tam vlastne šírime, či nejakú demokraciu, keď vieme, že mentálne tie krajiny sú niekde v stredoveku a šíriť tam demokraciu je nezmysel. A potom človek príde na to, že je to zase len o zdrojoch, o zemnom plyne, že sa tam buduje projekt TAPI, čo je vlastne výstavba zemného plynovodu z Turkmenistanu cez Afganistan, cez Pakistan do Indie, čiže projekt TAPI, to si môžte naštudovať, čiže čisto tam ide len o stratégiu, vývoz zemného plynu, aby sa obišla Ruská federácia, aby Irán nevyvážal ropu do Indie. Čiže vždycky ide len o peniaze, o zdroje týchto krajín.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.6.2020 o 16:34 hod.

MUDr.

Miroslav Urban

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:36

Juraj Krúpa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. No, ja som sa teda zabavil a bolo to super. Ináč musím uznať, pán Mazurek, že máte skvelý prejav, ale niekedy si tiež neustriehnete niektoré veci. A mne sa najviac páčilo na vašom prejave, že ste uznali, že došlo k anexii Krymu. (Reakcia z pléna.) Teraz ste to povedali. Mne sa to ohromne páčilo, čiže kvitujem to, takže chápete, čo sa deje, chápete a tým pádom ste pochopili, že došlo k porušeniu medzinárodného práva. Tak som rád, že konečne vám to dochádza po tých rokoch.
Zároveň ale dokazujete to, že máte, že nemáte ani elementárne znalosti o NATO ako takom. Keby ste si aspoň prečítali Washingtonskú zmluvu, ktorá má len desať článkov, tak zistíte, prečítajte si čl. 6, ktorý jasne definuje geografické vymedzenie a pôsobenie Aliancie ako takej. A keď vy porovnávate teda NATO a jeho pôsobnosť a proste porovnávate Rusko s Izraelom, tak by ste vtedy pochopil, že o čo naozaj ide. Ale to je na vás asi príliš veľa pri vašom všetkom hejtovaní. A takisto porovnávať Izrael s Ruskom, to je tak pritiahnuté za vlasy a je to tak dlhodobý problém, ktorý jednoducho nemá riešenie. Každopádne, ja vás uisťujem, že vôbec nesúhlasím s tým, čo Izrael robí na západnom brehu Jordánu a tak ďalej, ale ja nepovažujem toto za dôvod, aby sa NATO nejakým spôsobom angažovalo a išlo napadnúť niekoho na Blízky východ, veď, keď vidíte sám, čo sa tam deje.
A zároveň sa mi tiež páčilo, že vy tu apelujete za mier, vy ste za mier. To jako všetci sme tu za svetový mier, ale na druhej strane vyzývate, aby sme išli teda do toho Izraela urobiť poriadok. Tak ako to máte v tej hlave vašej, tak ste za mier alebo ste za to, aby sme išli do Izraela.
Takže; a to je vaše prirovnanie k USA, veď akože prvé, čo ma napadlo, keď som videl tie obrázky z Philadelphie alebo z hociktorých miest Spojených štátov, tak som si to hneď, hneď som si spomenul na vás a už to tu bolo niekoľkokrát spomenuté. Tak sa, prosím vás, dajte dokopy, lebo ja by som si tiež želal, aby naše, naša polícia vtedy oveľa prísnejšie voči vám zakročila, ale už to nebudem komentovať. Každopádne díky moc.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.6.2020 o 16:36 hod.

PhDr.

Juraj Krúpa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:38

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci.
Milan, veľmi pekne ďakujem za tvoj príspevok. A protislovenský agent, sluha USA a mopslík NATO, pán minister obrany Jaroslav Naď nemá právo v tomto pléne urážať niekoho a dehonestovať jeho prácu a ako poslanca Národnej rady označovať ho za extrémistu alebo nálepkovať ho inými spôsobmi. Je to nehodné ministra akéhokoľvek rezortu a ministra obrany detto.
Rusko nie je v žiadnom prípade hrozba, nakoľko Rusko nikoho nikdy neohrozovalo a myslím si, že ohrozovať nebude. Nakoľko slovanské národy nemajú v DNA niekoho ohrozovať (reakcie z pléna) na rozdiel od národov an-glo-sas-kých, ktoré týmto svojím spôsobom prezentujú v celej histórii ľudstva svoju akúsi nadradenosť. Ak by bola naozaj Ruská federácia vzala na vedomie túto, v úvodzovkách, provokačnú hrozbu, ktorú sa NATO aj za účasti slovenských vojakov snaží dokázať, tak jednoducho členské štáty, ktoré sú v tzv. prvej nárazníkovej zóne alebo v prvej obrannej línii, majú jednoducho smolu. Západné krajiny nás jednoducho obetujú.
A čo sa týka všemocného NATO, ktoré tu tak hrdo obhajujete a myslím si, že váš názor sa nikdy nezmení, súhlasiť môžem akurát s tým, že NATO, USA podporujú najväčšiu zločineckú organizáciu, najväčšieho zlodeja pôdy, pozemkov a tým je štát Izrael. Nakoľko niet väčšieho zlodeja, niet väčšieho agresora, ako je Izrael, ktorý jednoducho zaberá to, čo mu nepatrí a nikdy patriť nebude.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.6.2020 o 16:38 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:40

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne kolegom za reakcie. Čo sa týka pána Benčíka a pána Krúpu, tak mňa úprimne, veď to sa týka aj pána Naďa, fascinuje, že človek tu hovorí o Amerike, o NATO a oni sa stále budú vracať, lebo to je jediné, na čo sa zmôžu, do roku 2015 na Hlavnú stanicu v Bratislave. To je proste spojené úplne so všetkým, lebo keď nemajú argumenty, tak potrebujú vyťahovať tieto nezmysly bez ohľadu na to, že som sa už tristokrát ospravedlnil, tak to budeme vyťahovať stále. Ale vždy som na tom tisíckrát lepšie ako váš tu pán kolega Osuský, ktorý človeka vyfackal na ulici už ako poslanec Národnej rady, nie ako 20-ročný sopliak, ale ako muž v pokročilom veku, ktorý by už mohol mať v hlave trochu viac rozumu.
No a čo sa týka pána Benčíka, tak vy mi tu hovoríte, že mi tu nebudete oplácať nejaké urážky. Viete, ja som nezačal pána Naďa nazývať pravým menom len tak pre nič za nič. Správal sa tu ako hulvát predtým, tak som si povedal, že mu trošku dám ochutnať vlastnej medecíny.
Čo sa týka toho počtu vojakov, ktoré Rusko má, je úplne bezpredmetné, akú armádu si Ruská federácia buduje na svojom vlastnom území, to je proste úplne sci-fi, čo vy hovoríte.
A čo sa týka, pán Krúpa, vy hovoríte, že nemám elementárne informácie o NATO. No možno, keby som mal švagra aj brata v tej organizácii zamestnaného, ako má pán Naď, tak by som toho mal trošku viac. (Povedané s pobavením.) A tiež sa mi páči jednu vec, že predseda branno-bezpečnostného výboru Národnej rady Slovenskej republiky vlastne priznal, že Izrael porušuje medzinárodné právo, že anektuje západný breh Jordánu a že porušuje ľudské práva. To je veľký pokrok. To sa v minulom volebnom období nestalo aj napriek tomu, že sme tu k tomu vyzývali, a je veľmi pekné, keď ste to priznali.
No a čo sa týka tých, tých, tej dichotómie, ktorú ste tu načrtli, že na jednej strane sa snažím, na jednej strane sa snažím apelovať za mier a na druhej strane vraj údajne vyvolávam nejakú vojnu k Izraelu. Nie, ja som proste len, ja som sa snažil dať do kontextu vaše výroky, že keď vám ide naozaj o spravodlivosť, tak by sme museli ísť aj na tie hranice Izraelu. Lenže to, čo robí Rusko, je jedna vec, ale to, čo robí Izrael, omnoho, omnoho horšie, to je úplne tolerované.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.6.2020 o 16:40 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:43

Juraj Šeliga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Dámy a páni, my, moja generácia, kde patria tridsiatnici, aj generácia kolegu Mazureka, ktorý je trochu mladší, nezažila hrôzy vojny. Môžme alebo mohli sme o tom počúvať od našich starých rodičov alebo prastarých rodičov, o tom, čo sa dialo na Slovensku, Československu predtým. Mohli sme o tom počúvať od našich rodičov, aké to bolo v roku 1968, a môžme dnes o tom čítať, čo sa deje v Donbase a na Kryme.
Nerozumiem, naozaj nerozumiem tým osobným invektívam, ktoré tu zaznievajú na adresu ministra obrany Naďa. Myslím, že je to prejav veľkej nerozumnosti, pán Mazurek. Lebo ak sme členom NATO – a ja som rád, že sme členom NATO a že tento minister obrany a táto vláda nabrala odvahu na to, aby sme si riadne plnili svoje povinnosti v NATO –, tak je veľmi správne, že vysielame, resp. predlžujeme misiu vojakov v Lotyšsku, v Estónsku, Litve a Poľsku. Bude neskoro, keď ktokoľvek, akýkoľvek štát zaútočí na člena Severoatlantickej aliancie. A tá aliancia je taká silná, aké silné je spojenectvo tejto aliancie. Na to človek nemusí byť ani odborník na bezpečnostné štúdiá, ani mať vojenskú kariéru. Jednoducho v kolektíve a vo väčšine je sila.
My si plníme svoje záväzky. Som rád, že si ich chceme plniť aj naďalej. A som rád, že táto vláda sa k tomu hlási. Hlási sa k tomu otvorene, oveľa jasnejšie a aktívnejšie, ako kedy nabral minister za stranu SNS alebo bývalá vláda Petra Pellegriniho, alebo Roberta Fica.
To, čo tu predvádzate vy, pán Mazurek, je rétorické cvičenie, piate cez deviate dávate dokopy, ale naozaj nerozumiem, že vy ako predstaviteľ generácie, ktorá nezažila vojnu, odmieta preventívne kroky k tomu, aby tu akákoľvek vojna bola. Práve preto sme vstúpili do NATO, práve preto máme zostať v NATO a práve preto je správne, aby slovenskí vojaci boli aktívni, aby sme neboli len tí, ktorí požívajú výhody z toho, že sme členmi NATO. A úroveň tejto diskusie svedčí aj o účastníkoch tejto diskusie a svedčí aj o vás.
Ja som veľmi rád, znovu to zopakujem, že táto vláda našla odvahu, rozširuje a predlžuje ten mandát a že minister Naď sa hlási k Severoatlantickej aliancii, lebo to je miesto Slovenska, to je naša bezpečnosť. Veľká vďaka, pán minister.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

3.6.2020 o 16:43 hod.

Mgr.

Juraj Šeliga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:46

Milan Mazurek