29.
Pán poslanec Kamenický, ďakujem veľmi pekne, že ste vysvetlili kolegom, že aj oni hlasovali za 13. dôchodok a toto naozaj nevedia poprieť.
A dneska sú to oni, ktorí tento 13. dôchodok likvidujú. A to je obrovské pokrytectvo a podvod na voličoch. Darmo sa vyhovárajú na SMER, pretože SMER pomáhal dôchodcom a ten proces bol kontinuálny. To znamená, že najskôr sme prišli s 13. príspevkom, vianočným príspevkom, ten sme zdvojnásobili, ten sme zvyšovali, až kým to neprišlo k tomu riadnemu vianočnému, resp. 13. dôchodku. Takýto bol proces. A medzitým sme pomáhali dôchodcom s dôchodkovým stropom, s doplatkami na lieky, s vlakmi zadarmo a tak ďalej, minimálnym dôchodkom a mohol by som pokračovať. Čiže vytvárať tu ilúziu, že sme nič nerobili, iba na konci sme prijali niečo pred voľbami, je, samozrejme, len volebná propaganda pravicových strán.
Mňa však zaujala tá poznámka pána Kamenického o Arca Capital, pretože je naozaj neuveriteľné, že Matovičovci dajú do investičného fondu 10 mil., ale nevedia nájsť zopár euro na dôchodcov, takíto papaláši, ktorí vlastnia hotely v Trnave, pozemky, haciendy, historické budovy. Takýto človek nevie pochopiť, čo to je pre dôchodcu 460 eur na Vianoce. Nevie pochopiť, on má milióny. On sa o takýchto ľudí nestará. A Matovič, pán premiér, sa vyhovára, že on sa Pavlínke nestará do toho, kam tie milióny či miliardy, či koľko peňazí, preboha, majú, investuje.
Ale veď to je tak neuveriteľné počúvať od človeka, ktorý tam stál pred schránkovými firmami na Cypre, pred Počiatkovou vilou, ktorý sa tu oháňal Belize a vymýšľal tu na každého neuveriteľné nezmysly, tak tento človek nevie zdokladovať svoje milióny a či ich nedefraudoval, pretože je tu obrovské podozrenie, že Arca Capital má zvýhodnené postavenie voči Matovičovcom len preto, že Igor Matovič je premiér. Toto je taký škandál. Ešte väčší než ten, že papaláši sa vysmievajú seniorom.