Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Uvádzajúci uvádza bod

30.6.2016 o 13:58 hod.

JUDr.

Andrej Danko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.9.2016 17:39 - 17:41 hod.

Andrej Danko
Ďakujem. Pán poslanec Martin Nemky s faktickou poznámkou. (Reakcie z pléna.) Ďakujem.
S faktickou poznámkou pán poslanec Martin Poliačik.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 13.9.2016 16:54 - 17:04 hod.

Andrej Danko
Na vystúpenie pána poslanca – môžte mi ukázať? – 8 alebo 9 faktických poznámok? Osem faktických poznámok. Poprosím, pán poslanec Jozef Viskupič.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2016 16:49 - 16:50 hod.

Andrej Danko Zobrazit prepis
Chcel by som, pán poslanec Baránik, vás dôrazne upozorniť, aby ste na politický boj, ktorý medzi nami je a niekedy je tvrdý, nevťahoval trestnoprávne veci a ešte aby ste nás spájal s takými skutkami, ako ste opisoval a vťahoval nás do toho, že nás tu obviňujete. A ani nechcem opakovať, z akých skutkov. Ja si to v mene celej našej koalície, a opozičných, a teraz poprosím aj opozičných poslancov, aby naozaj nás v tom podporili, aby nejaký poslanec Národnej rady obvinil pri svojom vystúpení na základe bludných udalostí ministra práce, sociálnych vecí a rodiny a celú koalíciu, že sa podieľa na perverzných trestných činoch. Tak to ste veľmi hlboko klesli. A ešte raz vás prosím, aby ste také veci neopakovali, pretože na to nemáte žiadne, žiadne právo.
A opakujem ešte raz, veľmi radi vo svojich vystúpeniach dávate útoky, názory a hovoríte o slušnosti, čestnosti, ale vy sa bežne dopúšťate vecí, ktoré sú ľudské dno. Bežne útočíte na rodiny a keď sa niekto bráni, tak ste z toho v šoku. Opakujem ešte raz a vyzývam vás, aby ste už nikdy nespájali koalíciu s tými udalosťami, ktoré sú dnes vyšetrované v Galante, pretože to je hyenizmus, to je, prepáčte, ani neviem, aké slovo použiť, aby ste parazitovali na tých veciach, ako parazitujete na deťoch a na ďalších témach, ktoré sa vám mediálne hodia.
Môžete sa za to svoje vystúpenie naozaj hanbiť! (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2016 16:19 - 16:21 hod.

Andrej Danko Zobrazit prepis
Vážený pán poslanec Viskupič, rozprával si takmer 45 minút a veľmi si sa nadýchol, keď vošiel predseda vašej strany, rozdal pokyny pánovi Baránikovi a vám, aby ste ťahali čas a rozprávali už zo zúfalstva o niečom, čomu ste ani sám nemohol rozumieť. Stalo sa už opakovane, že vojde Igor Matovič, rozdá lístky, aby ste ťahali čas v diskusiách a rozprávali niečo, čo už dávno nemáte pripravené, a vyzývali na veci, ktoré sami robíte. Tak ako je tu opakované, to, čo ste robili, zabúdate, ako ste sa správali. Mňa ste opakovane vyzvali na slušnosť. Počul ste dnes len reakciu na to, ako sa správal váš predseda. A ešte raz vám hovorím, že ja nie som žiaden skunk a svojho otca milujem. A nie ja som začal urážať, ale vy. A viete, stále vnášate tú istú taktiku. Vydráždite nás, rozdávate facky, potom dostanete a trasie sa vám spodná sánka.
Chcem vám povedať, že áno, dali sme sa dokopy normálni ľudia v koalícii a budeme presadzovať normálne veci. Nie bláznovstvo, hystériu, škaredé slová, urážky. Viete, ste jeden z tých štyroch, ktorí politický systém využívajú, aby zarábali milióny. Vy sa bojíte, aby náhodou niekoho v tej strane neodvolali, a presne tak isto vystupujete v parlamente. Charizma, osobnosť. Chcel by som vidieť, keby v tej vašej strane bolo 600 ľudí. Aspoň 600. Ako by ste vy štyria obhájili svoje posty. Nie, vy tam ostanete. Budete si deliť peniaze, zneužívať, klamať verejnosť a urobíte z toho, čo je strana, len sektu. To je presne vaša komunikácia.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2016 14:22 - 14:24 hod.

Andrej Danko Zobrazit prepis
Takže ešte raz, ďakujem za reakcie. Pán Dostál, nemusíte ma vyzývať. Dole neboli žiadne prístupové listiny, boli to umelo vytvorené listiny kvôli tomu, aby boli dané do vitrínky. Práve som dal taký pokyn, že nájde sa miesto aj na listiny, ktoré túto udalosť deklarujú, ale tie listiny, ktoré boli dole, nimi neboli.
Po druhé. Viete, Igor Matovič dosiahol dnes svoj znova mediálny výstup, kde využil svojho otca. Ja neviem, či jeho oco žije, či nežije, ani neviem, či zomrel na rakovinu, ale ja som desať dní tŕpol, že či ju nemám. Ale nikdy by som mediálne neotočil tú vec spôsobom. V tejto sále pán Matovič povedal niekoľkokrát, že som špina, skunk, zlodej. Skunk povedal opakovane vo svojom prejave. A ešte mimo môjho otca spomenul aj sestru, aj mamu. Ešte tú jednu výhodu mám, že ešte vždy som oproti nemu lepší. A tak sa zamyslite, keď mňa vyzývate, pani poslankyňa, na slušnosť.
A čo som urobil? Pomohol som vo veľa technických zabezpečeniach, aj vám konkrétne. To som urobil. Áno, sledujem tu aj nájazdové plošiny, technické veci, pomoci, starám sa aj o lustre, aj o vaše nové stoličky, starám sa o všetko. O to, čo by sa predseda Národnej rady starať mal. Snažím sa každú polhodinu prijímať veľvyslancov a pracovať, aj zaskakovať kolegyňu, ktorá je na materskej. To všetko sa snažím, popri tom cestovať do Poľska, do Rumunska a všade inde. Nie som tu naveky, ani sa netrasiem o to, či som tu alebo nie. Ale keď budem mať mandát a dôveru ľudí, budem to robiť s najlepším vedomím a svedomím. To, že urážal niekto mňa v tejto sále osobne?
A prepáč, pán poslanec Kollár, statusy, aký som trapko, ty sa za mňa nemusíš ospravedlňovať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 13.9.2016 11:19 - 11:35 hod.

Andrej Danko Zobrazit prepis
Tak na úvod poviem jednu vetu za nás všetkých koaličných poslancov a poviem ju preto, aby ste vedeli, že sme jednotní. Pretože my dokážeme prekonať aj rozdiely, napriek tomu, že sme v koalícii, sme sa nezlúčili. Spája nás jedno, to je rozum, racionalita, jeden cieľ, aby Slovensko nemalo hanbu na európskej politickej scéne. Rozdiel slovníkov, aké používate vy, od skunka cez šťal, ale uvedomte si, a máte malé deti, videl som ich na bilborde, čo povedia, keď uvidia svoju mamu tak rozprávať (potlesk). A v mene nás, poslancov Národnej rady (potlesk), v mene nás, poslancov Národnej rady, koalície dávam odkaz všetkým tým vyvrheľom v tom ústave, ak sa to dialo, že im sľubujeme, že budú potrestaní. (Potlesk.)
Často zneužívate deti, témy. Vaše mítingy spôsobili skrvavenie ľudí. Jeden z vás vyfackal človeka, nech je, aký chce. Čo by ste robili, keby Robert Fico vyfackal novinára?! Čo by ste povedali Andrejovi Dankovi, keby po jeho mítingu v Terchovej ostala skrvavená žena?! To je vaša politika. Urážať, z 27 minút vystúpenia človeka, ktorý má plné ústa našich sloganov, ktorý svojou exhibíciou zakrýva to, že si vytvoril stranu, ktorú používa na cucanie štátnych peňazí, urážky, ktorému nejde o nič iné (ruch v sále), ktorému nejde o nič iné, len o urážky, ktorý mi zatelefonuje, že mi poradí, ako môžem byť premiér a chce sa so mnou cez víkend stretnúť. (Potlesk.)
Ja, predseda SNS, najstaršej politickej strany, sa snažím SNS znovu dostať tam, kde je. Pretože keď SNS bola v parlamente a štandardné strany, ktoré urobili chyby, priznávam, a zhoršili štát, tak také zhluky náhodných ľudí, ktoré vy ste dali dokopy, ktorí často nevedia, čo je poslanecké grémium, tak také dostali parlament, kde sú. Začalo to SaS-kou, pokračovalo vami. Vy neviete, čo je politická zodpovednosť. Vy neviete, čo je to sadnúť si za stôl. Vy viete po voľbách povedať: "No veď ten Danko, s ním by sa dalo, poďme vytvoriť vládu." Ale za chrbtom budete bodať dýku. Budete urážať. Ja neviem, kto je váš otec, ani či vás bil, ani ma to nezaujíma. (Potlesk. Reakcie z pléna.)
A ešte jednu vec. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim. Reakcie a krik z pléna.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Páni poslanci! (Krik v sále.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Ešte jednu vec. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Ukľudnite sa! (Krik v sále.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Dovolím si teraz povedať nahlas... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Ukľudnite sa! (Reakcie a krik z pléna.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Dovolím si... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim. Reakcie z pléna.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán Matovič! (Reakcie a krik z pléna.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Dovolím si... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec Matovič! (Reakcie a krik z pléna.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
... pokračovať, pán poslanec.

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Vás musíme tiež koľkokrát počúvať, tak zneste slová aj iného! (Reakcie a krik z pléna.) Ukľudnite sa! Ukľudnite sa!

Danko, Andrej, predseda NR SR
A viete, čo vám poviem? (Vyslovené s pobavením.) To som chcel vyvolať, lebo vy ste rozprával o mojom.

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec Matovič! Upozorňujem vás niekoľkýkrát. (Reakcie a krik z pléna.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Takže poďme, poďme k rokovaciemu poriadku. Všetci tí, ktorí chceme, aby štát fungoval, všetci tí sa musíme spojiť, aby sme ľudí, ktorí tak urážajú druhého človeka, vyvolávajú emócie a sami ich nezvládajú a potom sú takí hulváti v pléne, tak sa správajú za, pred nami, vyhrážajú sa kolegom, ako ich to bude mrzieť, vyhrážajú sa vyšetrovateľom, policajtom (potlesk), to má zmeniť rokovací poriadok! (Doznievanie potlesku.)
A poviem verejne, mám toho plné zuby, tých urážok, tlačoviek každého poslanca ku všetkému, k ústavu, k téme, ktorú zneužívate. Áno, nech konajú orgány činné v trestnom konaní, nech koná systém, ale na to musí nejaký systém fungovať. (Reakcie z pléna.) Skúste, skúste naozaj, aby sme racionálne rozprávali o rokovacom poriadku.
Rokovací poriadok vznikol na základe iniciatívy, áno, priznávam sa, mojej a z poverenia pracovnej skupiny ľudí, ktorí tu dvadsať rokov pracujú a ktorí dnes s úžasom niektorí pozerajú, kam sa Národná rada dostala. Dal som vyšpecifikovať všetky oblasti, ktoré Národná rada so svojimi problémami a život priniesol. Dal som urobiť naozaj komparatistiku, ak sa to niekomu ťažko vyslovuje (reakcia z pléna), komparatistika je porovnávacie... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec!

Danko, Andrej, predseda NR SR
... áno, a poprosím vás ešte raz, aby som mohol dopovedať svoju vec, pretože sami hovoríte, že my nie sme hrdí, odborní, slušní, ale pozrite sa potom zo záznamu, ako vy reagujete dnes na moje vystúpenie.
Chcem povedať nahlas, nie je žiadnym porušením demokracie, ak sa stanoví limit na vystúpenie. A zaznelo to niekoľkokrát, že poznajú rokovacie poriadky štátov taký limit. Tá demagógia, že opozícia nebude mať zastúpenie vo vedení Národnej rady. Dnes koalícia za to nemôže, že nemáte zastúpenie vo vedení Národnej rady. A spôsobujete si ho sami. Keď niečo sa snažíme vysvetliť, okamžite to pretáčate do emocionálnych vystúpení, do urážok. Zneužívate deti, zneužívate kauzy, veci na to, aby ste zúfalo upútavali politické body.
Dnes, v čase, kedy Národná rada potrebuje naozaj prijímať zákony, a ja chápem, že vás ide v SaS-ke roztrhnúť, že SNS zruší daňové licencie, že SNS zvýši paušálne výdavky, že SNS pomôže kúpeľníctvu, že SNS sa dohodne so SMER-om aj vo veciach strategických firiem a ďalších vecí. Vy sa nemusíte báť o program Slovenskej národnej strany. A ja na rozdiel od vás sa nebojím o to, či som tu, alebo nie. O tom rozhodnú voliči, o tom rozhodnú ľudia. A ja som len rád a dávam na to silu po tých ťažkých veciach, ktoré som zažil, že ľudia nás povzbudzujú, že nám dávajú podporu aj v týchto zmenách. Prepáčte, nebudem už tie slová opakovať, ale skúste sa naozaj niekedy zamyslieť nad tým, že či je dobré v prvej šore mať horalku v ústach. Aj keď sa to stalo fenoménom, horalka, tričká, tu nie je problém rokovania Národnej rady, problém je to, že nám nedovolíte pracovať. Problém je to, že blokujete naše iniciatívy svojimi exhibíciami, teátrami, ktoré naozaj sa s jediným cieľom tu dejú, že vás zaujíma rokovanie Národnej rady len do druhej, kým majú médiá uzávierku. Potom sa stratíte. (Potlesk.)
Robíte tlačové besedy, exhibície, prenosy online. Vy tu nie ste kameramani, vy ste poslanci Národnej rady. Médiá robia prenosy, nie vy. Ale jednu vec, ktorú vás naozaj chcem poprosiť, ja vás chcem jednu vec poprosiť, neurážajte kolegov osobne. Ide z vás zlo, z vás dvoch ide zlo. Zlo. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec Matovič, niekoľkýkrát vás upozorňujem, neskáčte, hej?

Danko, Andrej, predseda NR SR
Hej? No. Je to ťažké nemať dostatok lásky v detstve, no. (Smiech v sále. Potlesk. Reakcia z pléna.) Je, teraz je.

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec Galko, na vás sme tu čakali, môžte sa ukľudniť?

Danko, Andrej, predseda NR SR
Aspoň niekedy nástroj svätí prostriedky a aspoň sme videli pravú tvár. Tú, ktorú skrýva Igor Matovič pred novinármi.
Dovoľte mi, aby som pokračoval v ustanoveniach, ktoré dnes oceňuje predseda českého parlamentu. Ustanovenia, s ktorými sa dnes zaoberajú predsedovia parlamentov, ktorí sa sem chystajú na návštevu.
Tak ja poviem, čo robievam, prečo to nemôžem počúvať, keď ma osobne uráža. Od jednej mám každú polhodinu prijatie veľvyslancov. Pripravujem a pozval som sem a chcem mať poriadny rokovací poriadok, predsedov všetkých parlamentov. Vypočul som si svoje o silných národných parlamentoch, čo si to dovoľujeme, počas neformálnej schôdze. Minulý týždeň som preto obehával, predtým Rumunsko, Poľsko a kontaktoval všetkých predsedov parlamentov. Pretože čo im chcem povedať? Že dokážeme nájsť cestu národných parlamentov k Európskemu parlamentu a ako jeden z prvých parlamentov v tomto ustanovení rokovacieho poriadku budeme mať možnosť priamo, aby v pléne Národnej rady vystúpili europoslanci. Aby sme si vypočuli a priblížili sa ich iniciatívam, práci. A keď sa o tých krokoch, ktoré priblížia a zjednotia Európu vo veciach, ako je Schengen, vo veciach, ktoré je treba spojiť, bavím, prepáčte, vidím nadšenie. Naposledy pána predsedu Ramačku, ktorý povedal, že je to dobrý, my sa o to tiež pokúsime. A to je niečo, čo mi za to stojí. Z hľadiska rokovacieho poriadku teda máte ustanovenie, ktoré umožní jasne a taxatívne vystúpiť. Dokonca z úst podpredsedníčky SaS zaznela veta, je to fantastické. Škoda, že to nepovie pred kamerou.
Z hľadiska podávania pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov často zaznievajú návrhy pri rokovaniach, ktoré ani sám, kto ich prednáša, nevie presne špecifikovať obsahovo, textovo. Z hľadiska iných ustanovení, možností zrátania účasti poslancov sme sa snažili, aj niektoré veci z hľadiska registrácie, zjednodušiť. Ale, vážení páni poslanci, vážené pani poslankyne, sme v prvom čítaní. Ešte je možnosť a ja ešte raz prosím opozíciu, ktorú ani raz som nevidel pri návrhu paragrafového znenia, ktoré aj ju trápi. Ešte vždy je možnosť. A ja prosím opozíciu, aby osobne neurážala vo svojich vystúpeniach politickú stranu, najmä moju, SNS, kvôli tomu, že sa snažím robiť poriadok a sa za to nehanbím. Takým istým správaním som urobil poriadok s ľuďmi podobným vám, ako bol Slota. V SNS. Také isté správanie, také isté hulvátstvo, taký istý štýl. A bojoval som s tým, zmenila sa strana a ja verím, že tak zmením aj niektoré správanie spoločnosti a že tento rokovací poriadok zabezpečí minimálne disciplínu spôsobom, akým je možný. Niektorým pánom poslancom by nepomohli žiadne represné nástroje. Niektorým pánom poslancom aj keby sme dali putá, zapchali ústa, nepomôže nič. Ale nech tých pánov poslancov hodnotí verejnosť. Nech tých pánov poslancov pri voľbách, tak ako nás všetkých, zhodnotí volič.
Prial by som si, ale možno len v tom najhoršom sne, aby niektorí z vás aspoň skúšobne 5 minút v tom rýchlom sne boli premiérmi, ako by ste sa správali k ľuďom. Keby ste mali moc. Vy po nej túžite, ale boli by ste zlí, pretože ste útoční, agresívni, osobní, pretože nič iné neviete. Ženie vás nenávisť. A ja chápem, že nie sú ľudia v spoločnosti, ktorí inklinujú k takému stavu. Sám som išiel do politiky, pretože som mal plné zuby určitého správania, arogancie moci štátu, ale v každom prípade som prišiel a niektoré veci sa mi darí meniť. A rozdiel medzi tým, čo vy rozprávate, a medzi tým, čo my robíme, je, že my sme si dokázali potlačiť svoje niektoré programové veci, aj svoje egá na to, aby sme si sadli. To vy nedokážete. Vy nedokážete si sadnúť ako lídri. A ja vždy hovorím, že ťažko je dnes hovoriť o opozícii, pretože opozícia neexistuje. Je to exhibícia jednotlivcov. Celý ten stav atakov, útokov je k tomu, aby sa človek dostal na vašu úroveň.
Nikdy v živote nebudem už niektorých poslancov vyslovovať meno, pretože tie osobné veci a tým spôsobom, ako to chcem deklarovať, je to, že sa netreba správať ako oni.
Bavme sa o veciach praktických. Je tu dnes rokovací poriadok, ktorý zabezpečí rovnaké práva opozičným aj koaličným poslancom, a kto rozpráva niečo iné, tak klame. Je tu rokovací poriadok, ktorý nie je v rozpore so žiadnymi ustanoveniami a je ešte oveľa benevolentnejší ako rokovacie poriadky iných štátov. Nevznikal na zelenej lúke, je podložený prácou právnikov, odborníkov, konzultácií. Konzultácií o právnom systéme, porovnávaním. Je to rokovací poriadok, ktorý môže vniesť poriadok, ale nevyrieši všetky problémy. Nevyrieši myslenie niektorých poslancov, nevyrieši to, že niekto tu môže povedať, ešte raz, skunk, šťať. Pani poslankyňa, krásne slovo, krásne slovo. Opakujem ho len preto, aby ste si uvedomila nabudúce, že to slovo patrí niekde inde. (Potlesk.)
Vážení poslanci, ja veľa z vás si vás ctím, aj v opozícii. Ináč rozprávate v kuloároch, ináč štyri oči, ale je medzi vami aj veľa slušných ľudí. Veľa slušných ľudí, medzi ktorých považujem aj Richarda Vašečku. Ale aj Richard Vašečka povie, že nesúhlasí s prejavmi Igora Matoviča. A Richard Vašečka, jeho poslanec, to povie v rozhovore a verím, že to nepoprie (rečník sa obracia na osloveného), že má problém so správaním svojho poslanca a predsedu. O mne to moji poslanci nepovedia. O mne moji poslanci nepovedia nič také za mojím chrbtom.
Pán Vašečka, pán Vašečka, vracali sme sa z návštevy Svätého otca, mali ste 15-minútový monológ o tom, aký Igor Matovič je neslušný človek. (Potlesk.) Takže poprosím vás, rozprávajte to, čo rozprávate, verejne. A to nebol osobný rozhovor, tam sedelo viac ľudí, takže si dovolím povedať, lebo ja esemesky, rozhovory, nahrávania, udávania, trestné oznámenia, ja tak nežijem. A bolo by na čo dávať. Takže vás poprosím, keď niečo rozprávate, pozrite sa aj vy do zrkadla, urážajte vtedy, keď ste schopní prijať urážku, a bojujte zbraňami, ktoré naozaj, ako sa hovorí, kto akými zbraňami bojuje, takými môže zhynúť. Ja bojujem férovo, slušne, stojím si za rokovacím poriadkom a verím, že prinesie zmenu. A verím ešte jednej veci, že niektorých vás z opozície naša politika, slušná politika vytlačí z parlamentu a že ďalšie obdobie tu nebudete. A o tom rozhodnú voliči.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 30.6.2016 13:58 - 13:58 hod.

Andrej Danko Zobrazit prepis
Ďakujem spoločnému spravodajcovi.
Otváram rozpravu o tomto bode programu. Ako prvý je prihlásený predseda vlády Robert Fico, ktorý požiadal o možnosť vystúpenia so stanoviskom vlády. A v zozname poslancov rečníkov prihlásených do rozpravy písomne je pán poslanec Rajtár, pani poslankyňa Kiššová, Galek, Baránik, Číž, Jurinová, Blahová, Poliačik, Blaha, Cigániková, Mihál, Krajniak, Sloboda, Verešová, Vašečka, Heger, Budaj, Suchánek, Viskupič, Kollár, Zemanová.
Poprosím, pán predseda vlády, máte slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2016 11:59 - 12:01 hod.

Andrej Danko
Ďakujem.
Poprosím vás vzhľadom na čas, chcel by som pozdraviť v mene pána poslanca Fecka pani učiteľku a žiakov zo Základnej školy z Fintíc z okresu Prešov (potlesk).
Súčasne prerušujem schôdzu Národnej rady do 14.00 hodiny. Ďakujem vám.

(Prerušenie rokovania o 12.05 hodine.)

(Pokračovanie rokovania o 14.00 hodine.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 18.5.2016 11:30 - 11:31 hod.

Andrej Danko
Ďakujem.
Pán poslanec Martin Fecko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.4.2016 12:39 - 12:41 hod.

Andrej Danko Zobrazit prepis
Ďakujem. V prvom rade krátka poznámka. Áno, Slováci aj národnostné menšiny tu žijúce sú skromné a stačia im prefarbené vlaky aj menej kvalitné potraviny v obchodných domoch. A o tom som rozprával.

Po druhé, čo sa týka parlamentu, ja rozumiem, pán Dostál, že tu je diskusia, ale musíte uznať sám, že tu nie je priestor, aby sme si tu čítali spisy alebo aby sme sa tu urážali a používali emočné slová, a mám veľkú úctu aj k odbornej časti prejavu, ktorú dajú rôzni poslanci.

Nedá mi ešte jednu vetu nepovedať pánovi Galkovi. Samozrejme, reálne činy môžte napĺňať, len pokiaľ ste vo vláde, preto som poukázal na to, že v tom momente, pokiaľ sú vyhlásené voľby, prichádza dôležité rozhodnutie politika a prehltnutie boja. A tie politické rany bolia. To viete všetci tí, ktorí ste v tejto sále, ako je ťažké politicky bojovať, hájiť, ako je ťažké napĺňať ideály, hľadať kompromisy a prehltnúť niektoré rany. Aj ja som dostal v politickom boji rany, aj ja som dostal vyhlásenia a nájdete veľa vyhlásení z môjho raného politického pôsobenia časového, kedy som sa dotkol osôb aj pána Fica, aj Bugára, aj Procházku aj Lipšica, aj Matoviča, ale po voľbách je zodpovednosť politika, aby si sadol a urobil koaličnú dohodu, aby si možno vedel štrngnúť, dohodnúť sa na tom. Poďme napĺňať každý to svoje, tak ako pán Bugár, tak ako ja, to neznamená, že pri ďalších parlamentných voľbách sa zlúčime alebo budeme spolupracovať.A na záver mi nedá nepovedať jednu vec. Prial by som vám ten pohľad odtiaľto. Iba jeden politik s rafinovaným úsmevom za vami vám zatlieskal. Tým politikom, ktorý sa tešil z toho, že znova ste sa pokúsil dať tŕň medzi mňa a pána Bugára, bol pán Kotleba.
Skryt prepis