Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

22.9.2020 o 10:16 hod.

Bc.

Dominik Drdul

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.9.2020 11:09 - 11:09 hod.

Dominik Drdul
Dobrý deň, pán predsedajúci, ja by som len chcel nahlásiť, že včera počas hlasovania 115 ma hlasovacie zariadenie vykázalo ako za a bol som proti.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2020 10:16 - 10:17 hod.

Dominik Drdul Zobrazit prepis
Kolega, ja ti chcem poďakovať. Veľmi správne poukazuješ alebo si poukázal na, na dôvod, pre ktorý sa bavíme o tomto návrhu zákona, a síce na to, že komunistický režim bol skutočne nemorálnym režimom, protiprávnym režimom aj z pohľadu právneho poriadku Slovensku republiky, tak ako ho máme momentálne platný a účinný, ktorý potláčal ľudské práva a slobody svojich občanov, svojich vlastných občanov. Je preto našou povinnosťou spomínať, lebo inak budeme nútení si túto povinnosť zopakovať. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18.9.2020 10:34 - 10:34 hod.

Dominik Drdul
Nemám procedurálny návrh, len by som chcel dať do pozornosti, že mi nefungovalo hlasovacie zariadenie pri poslednom hlasovaní. (Reakcia predsedajúceho mimo mikrofónu.) Že mi nefungovalo hlasovacie zariadenie pri poslednom hlasovaní, tým pádom ma neevidovalo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 15:31 - 15:31 hod.

Dominik Drdul
Pán Mizík, zase ste sa prekonali, ale ja mám na vás iba dve veci. Jednu sa chcem spýtať a druhú iba konštatovať. Otázka znie, kedy už teda bude dokonaná tá okupácia, keď tak trvá desaťročia?
A, prosím vás, ja by som naozaj nechcel žiť v takom svete, ako žijete vy, je mi vás naozaj ľúto. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 10:23 - 10:24 hod.

Dominik Drdul
Pán Blaha, vy ste úplne fantastický! Úplne fantastický v tom, ako viete hovoriť len to, čo vám vyhovuje, len tú časť toho, čo vy nazývate pravdou, a donekonečna to opakovať bez úcty k realite a pravde v nejakej celistvosti. Bez kontextu, úplne mimo akýchkoľvek intencií reality. Presne ako ste povedali, hrubo a cynicky.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2020 1:29 - 1:30 hod.

Dominik Drdul Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Richter, hovorili ste niečo, že sme od témy, o súlade so zdravotným postihnutím a pomoci týmto osobám. Nuž dovoľte vyjadriť svoj názor smerom k sociálnej politike, ktorá tu bola uplatňovaná doteraz.
Z môjho pohľadu a z pohľadu mnohých organizácií, ktorým som aj ja zástupcom v súčasnosti, to bola politika v podstate platenia dávok a ich zvyšovania a lepenia očí a zapchávania úst týmto osobám cez tieto, toto zvyšovanie týchto dávok. Výsledkom tohto systému, ktorý je neudržateľný, a s ktorým keď táto vláda niečo nespraví a neprenastaví ho znova, bude jeho zrútenie, je iba väčšia izolácia týchto osôb a mnohokrát ešte ich väčšia vylúčenie.
Vaša politika zamestnanosti týchto osôb je robená naoko. Agentúry podporovaného zamestnávania nemajú konštantné financovanie. Agenda pracovných asistentov nefunguje tak, ako by mala fungovať. Dochádza stále k tomu, že je výhodnejšie tieto osoby ani len nezamestnať a využívať rôzne náhradné plnenia než sa seriózne zaoberať tým, ako túto politiku nastaviť tak, aby si oni samé dokázali zarobiť na seba v tej miere, v akej sú toho schopné a aké je ich, je to v západných krajinách.
Iba toľko som chcel.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2020 20:25 - 20:25 hod.

Dominik Drdul
Ďakujem za slovo. Pani ministerka, to, že sme tu mali veľmi schopných manažérov, to sme si tak nejak akože všimli. Ale mňa by osobne zaujímalo, že aj na ministerstve kultúry boli takí multitalentovaní právnici? A čo tam, prosím pekne, no, tak som myslel, a čo tam, prosím pekne, robili títo ľudia? Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2020 18:14 - 18:15 hod.

Dominik Drdul
Pán minister, ja sa vám chcem veľmi pekne poďakovať za to, že ste vo svojom príspevku poukázali na to obrovské pokrytectvo tu prítomných, plne morálne integrovaných akademikov, ktorým, prosím pekne, morálne poklesky a metodologické problémy s diplomovými a záverečnými prácami vadia výlučne vtedy, keď sú vecou a problémom ich politických oponentov. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2020 16:39 - 16:40 hod.

Dominik Drdul Zobrazit prepis
Pán Pellegrini, vravíte o nejakej ekonomickej katastrofe, ktorú nikto nepopiera. Áno, bude to mať ťažké, lenže zabudli ste na takú jednu vec, na taký detail, že my sme sa do nej dostali najmä kvôli dvanástim rokom vlád SMER-u, ktoré nikdy za väčšinu svojich rokov, kedy boli pri moci, neboli schopné míňať tie peniaze takým spôsobom, aby nevyrobili deficit. Ak aj vďaka týmto vládam sme sa ocitli v zásadne horšej situácii, než by sme boli bývali, keby Slovensko malo vládu, ktorá by bola zodpovedná a ktorú by si zaslúžilo. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 15:50 - 15:50 hod.

Dominik Drdul Zobrazit prepis
Pán Kamenický, ja by som sa len teda rád spýtal, že keď nám tu vravíte teda množstvo vecí, ráno pol hodinu, teraz desať minút, že teda čo by ste na našom mieste robili vy. Lebo však koronu si nevypýtal nikto. Vám, myslím, tá volebná prehra sa vám momentálne aj celkom hodí. Pretože jednoducho tú zodpovednosť máme, bohužiaľ, my a jednoducho verte, že to pre nás nie je ľahké. My si uvedomujeme, čo to robí, ale na druhej strane akože akým spôsobom by ste to na našom mieste riešili?
Ďakujem.
Skryt prepis