Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.5.2020 o 14:25 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.7.2020 15:08 - 15:08 hod.

Miroslav Suja
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán Dostál, pochopil som, že žiadate, aby Boris Kollár odstúpil z funkcie sám. Ja sa pýtam, ak tak neurobí, odídete vy z koalície?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.6.2020 10:05 - 10:05 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Pán predsedajúci, ďakujem za slovo. Pán poslanec Šefčík, vy kritizujete Babišovu previerku a chápem vaše rozhorčenie. Ale potom nechápem, prečo ste v klube OĽANO? Však keď ste taký rozhorčený, však prečo potom váš predseda (povedané s pobavením) sa stretáva s Babišom? Prečo neapelujete naňho, aby sa s ním nestretával, keď tak morálne na to tlačíte? Predseda parlamentu, podpredseda Šeliga sa s ním včera stretol. Premiér sa s ním stretne vo štvrtok. Tieto rozhorčené slová by ste mal adresovať im. A ja by som vás kľudne podporil.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.6.2020 16:02 - 16:03 hod.

Miroslav Suja
Pán predsedajúci, ďakujem za slovo.
Pán poslanec, vážim si to, čo si teraz povedal. Rešpektujem tvoj názor a dovolím si povedať, že si jeden z mála poslancov koalície, ktorí si dovolia povedať to, čo si myslia, aj robiť to, čo si myslia.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.6.2020 14:46 - 14:47 hod.

Miroslav Suja
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pán poslanec Stančík, skúste sa dohodnúť s vaším premiérom, lebo on hovorí jedno a vy hovoríte druhé, tak si to nejako ujasnite, že vlastne aký chcete mať výsledok za váš klub alebo za vašu stranu. A rád by som vedel, že ako ste prišli k tomu číslu, že tisíce ľudí prídu o prácu. Na základe čoho ste to vypočítali alebo aký inštitút alebo skade ste čerpali zdroje.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 17:12 - 17:13 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. (Ruch v sále.) Počkám chvíľu, kým sa to utíchne. Poprosím potom o čas. (Vstup predsedajúceho.)

Šeliga, Juraj, podpredseda NR SR
Dobre. Panie poslankyne a páni poslanci, tí, ktorí máte záujem počúvať, sledovať a zapájať sa ďalej do rozpravy, poprosím vás, aby ste sa utíšili a mohli sme pokračovať, a tí, ktorí máte iný program alebo idete do svojich pracovní, tak tiež vás poprosím, aby ste tak učinili, aby sme mohli rokovať ďalej. (Ruch v sále. Krátka pauza.) Dobre.
Pán poslanec Suja; a ostatných poprosím, aby sa utíšili; nech sa páči, váš čas.

Suja, Miroslav, poslanec NR SR
Ďakujem, pán predsedajúci, za slovo.
Pán minister, ak som dobre porozumel, keď sme pozvaní štátmi, jedno, či sú v NATO, alebo nie sú v NATO, aby sme tam prišli, tak je to v poriadku, na hranice. Áno, dobre? Lebo tiež boli aj Rusi pozvaní na Kubu a Američania sa vtedy išli zblázniť a neviem si predstaviť, že teraz by tam prišli znova s nejakými vojskami, čo by ste vy aj všetci podobní vám hovorili. Takže ak je to tak, že sme pozvaní, tak myslím, že potom to odsúhlasíme všetci, ale myslím si, že je tu dvojaký meter. (Reakcia z pléna.) Viete čo, vtedy ste hovorili, že to je jedno, že Sovieti nastupujúci sú Rusi, ale dajme tomu, že teraz by tam išli Rusi, hej. Keď hovoríte, že, alebo vám podobní, že západná pologuľa je vplyv Ameriky a ostatní sa tam nemajú miešať, ani keby tam išli na pozvanie, takže vidím tu taký dvojaký meter.
A, pán minister, nečudujem sa, že vás Miňo Mazurek nazýva zahraničným agentom. Nečudujem, lebo tu ako ste vystupovali, povedali ste niekoľko klamstiev. Ako máme hovoriť, že hovoríte pri ostatných veciach pravdu? Lebo neviem, po kom hádzal a po akých deťoch Milan Mazurek skaly. Skúste ukázať jeden dôkaz. Už váš kolega to chcel, potom povedal, že nie, ospravedlním sa, nakoniec nebol chlap, ani sa neospravedlnil, podmienil to ďalšími, inými vecami. Takže normálne ste nás tu všetkých do očí klamali, že Milan Mazurek hádzal po nejakých deťoch skaly. Takže keď klamete pri jednej veci, klamete pri druhej. Pred voľbami ste hovorili, že žiadne politické ani stranícke nominácie, pán minister, a viete, kde je vaša priateľka? Hovorkyňa na ministerstve vnútra. Takže klamali ste aj vtedy. (Reakcia ministra.) No jasné, že je šikovná, ale šikovných je aj milión ľudí, tak ste to nemali vyhlasovať, že nebudú takéto nominácie. Nikto jej to nebere. Takže zasa ste len klamár. Tak sa nečudujte Mazurekovi, že vás nazýva zahraničným agentom. Lebo iný minister alebo iný predstaviteľ vlády by sem prišiel a povedal poslancom pravdu. (Prerušenie vystúpenia časomerom. Ruch v sále.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 16:32 - 16:32 hod.

Miroslav Suja
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.5.2020 14:25 - 14:26 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Pán predseda, my vítame návrh tohto zákona a podporíme ho, ale chcel by som upozorniť na jednu vec, že veľa pracovných miest, a tým pádom aj vás o pomoc, aj pána ministra, keď tu je, je ohrozených, aj čo sa týka fitnescentier a autodopravcov. Tak skúsme už aj toto zahrnúť, lebo si myslím, že tie veci, ktoré sú nastavené napríklad pri tých fitnescentrách, že sme odstavili od dneska vyhlásením aj kluby športové profesionálne, že nemôžu trénovať s trénerom, je nešťastné riešenie, nechcem hovoriť, že hlúpe, aj keď si to myslím, ale nie šťastné, a aj vzhľadom na to, že všetky okolité krajiny už dávno majú tieto zariadenia otvorené pre širokú verejnosť. A my chceme aspoň, keby ste to povolili pre športovcov vrcholových. A nevidím dôvod, prečo by to nemalo byť aj pre verejnosť.
Tak, samozrejme, podporíme ten zákon, ale skúsme sa pozrieť aj na týchto ľudí, lebo to sú desiatky, nieže desiatky, sú to stovky, možno tisíc pracovných miest, čo sa týka autodopravcov a tých fitnescentier.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.5.2020 9:17 - 9:19 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pani poslankyňa, súhlasím s vami. Opatrovatelia sú nedocenení a problém vidím takisto ako vy v byrokracii a akýkoľvek návrh na zlepšenie ich situácií radi podporíme.
A ešte by som chcel povedať jednu vec. Spolupracujem s viacerými ľuďmi, ktorí buď pre mňa pracujú, alebo si nejako pomáhame, ktorí sú postihnutí, uvediem príklad jeden konkrétny. Nemá nohu daný človek, ale nedostane preukaz, aby mohol parkovať na invalidoch. A stále ho volajú, či sa mu zdravotný stav nezlepší. Tým, že nemôže parkovať na invalidoch, prechádza úplne z diaľky k obchodným centrám aj do úradov a opotreboval si tak kĺby, že teraz momentálne ide podstúpiť operáciu bedrových kĺbov. A skúšali sme to vybaviť na okresnom alebo na úrade sociálnych vecí vo Zvolene a nepodarilo sa mi to. Rád by som s vami to potom, ak bude mimo pléna, prediskutoval.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.5.2020 10:56 - 10:57 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec Susko, súhlasím s vami, čo ste povedal. Najdôležitejšia vec, ktorá tu je, je nedostatok času. Možnože kolegovia sú rýchlejší, rýchlejšie to pochopili, ale ako vidieť, v predchádzajúcom zákone Ústavný súd rozhodol ako rozhodol a ja si myslím, že toto je ten istý prípad, len v inej farbe. Takže súhlasím s vaším návrhom, aby sme v tomto ďalej nerokovali.
A takisto mám problém, kto a ako bude nakladať so získanými údajmi, aká je tam kontrola? Takže ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.5.2020 14:59 - 15:01 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. To isté som chcel ja povedať, čo povedal predrečník Marian, 4- až 5-tisíc je nereálne, tie čísla nemôžu byť. Ako to vám niekto povedal zlú informáciu.
A chcel by som sa vrátiť naspäť k tej vode. Pani poslankyňa, každá legálna stavba na Slovensku musí mať prístupovú cestu, vodu, elektriku a napojenie na kanalizáciu alebo čističku. Každá legálna. To znamená, že hovoríme o tých nelegálnych, ktoré stoja na cudzích pozemkoch, a tým chcete zabezpečiť prístup k pitnej vode. Potom ako sa postavia tí ostatní k tomu, keď teraz ide štát alebo obec, ak to dáme na obce, ak som tomu dobre porozumel, a mestá, skade na to vezmú, aby vybudovali prípojky na pitnú vodu, pozemky vykúpi štát, dobre, alebo vymení, ale ako zaťažíme rozpočty obcí a miest? Jedna vec.
A druhá. Keď na to prídu normálni, slušní ľudia, ako k tomu prídu? Ja teraz niekde v národnom parku si postavím chatrč, takú luxusnejšiu, a počkám, kým mi štát vymení pozemok, napíšem si tam nápis že obydlie a obec, v ktorej katastri to bude, aby mi zaviedla pitnú vodu, myslíte, že to je férové? Lebo keby sme to robili takto všetci, takto začali zneužívať, tak potom tento štát položíme už len na tomto.
Ďakujem.
Skryt prepis