Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2020 o 3:55 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2020 10:19 - 10:21 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán kolega, povedal si to pekne aj pravdivo, ale zasa vidím tú dvojtvárnosť, že napríklad ja to vnímam veľmi zle, lebo naša rodina ako Danková a Valentová, kde viacerí dostali trest smrti alebo desiatky rokov väzenia, teraz počúvajú, ako sa zastávame ich, ale na druhej strane tu dokážeme sedieť s ľuďmi, ktorí udávali ľudí, ktorí dostávali tresty smrti a desiatky rokov väzenia, ako je pán Benčík, a to nám nevadí. Mali by sme odsúdiť aj jeho správanie a takých ľudí, ako bol on, lebo vďaka nim aj rodina Danková a Valentová dostala trest smrti. Darmo, Jožko, sa dívaš, to ty nepochopíš. Ale je to tak (reakcie z pléna), dostali trest smrti obesením na Pankráci, dostali desiatky rokov basy vďaka ľuďom, udavačom, ako tu sedí s nami. Ja súhlasím, aby sme to odsúdili, ale mali by sme poukázať aj na toto. Mňa vytiahli na základnej škole z náboženstva a nemohol som si ísť dať prihlášku na strednú školu za to, že som tam chodil. Môj otec dal stroj ako riaditeľ ČSAD alebo dispečer na ČSAD, aby sa v Detve zbúrala fara, a dokonca, kým nepadli komunisti, tak sme mali za to problémy. Takže ja toto cítim veľmi citlivo aj vnímam to citlivo.
A veľmi ma uráža, že mňa tu niekto ide, alebo mne tu niekto ide nadávať do fašistov, nejaké teľce alebo vylízaní hlupáci a človek, vďaka ktorému, alebo vďaka ktorému ako on ľudia chodili do basy na desiatky rokov, si tu veselo sedí, alebo dostávali tresty smrti, a tvári sa, ako keby nič.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 16:20 - 16:22 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pán poslanec Dostál, ja vás beriem ako intelekt... inteligentného kolegu a poslanca, ale vám chýbajú základy slušného správania. Slušný človek príde a pozdraví sa, keď sa mu niekto odzdraví alebo pozdraví, tak opätuje pozdrav, ale vy tu chodíte ako teľa, arogantné teľa, ktoré tu chodí a nedokáže sa ani odzdraviť. A čudujem sa tomu, lebo vás beriem ako inteligentného človeka... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Poprosím, pán poslanec, slušne sa vyjadrujte.

Suja, Miroslav, poslanec NR SR
Ako inteligent... K človeku, ktorý mňa ide nazývať fašistom, sa nemám, toto ešte slušne som sa vyjadril, pán predsedajúci. V živote som nebol skinhead, v živote som nevyznával žiadnu takúto ideológiu a takýto človek, takéto teľa ma ide nazývať fašistom? Čo sa nevie ani pozdraviť, keď ráno ja prídem a sa mu slušne pozdravím. Chýbajú mu základy slušného správania, a pritom je to inteligentný človek a uznávam ho ako odborníka.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 10:29 - 10:30 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pán kolega Blaha, skoro vo všetkom s vami súhlasím. A s tým, že máte pravdu, vidno aj na reakciách pani Kozelovej, Šudíka, Dominika a predpokladám, že aj Šefčík potvrdí, že máte pravdu. A k vyjadreniam pani Zemanovej sa netreba ani vyjadrovať.
Ale v jednej veci s vami nemôžem súhlasiť. Nemôžte kritizovať súčasnú vládu, že dáva niečo mimovládnym organizáciám, keď ste im vy dali desiatky miliónov. Týmto vlastne všetko, čo ste povedali, to dobré, touto jedinou vetou ste to všetko pokazili. Lebo takisto ste ich kŕmili, týchto nenažrancov, ako ich kŕmia oni.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2020 4:42 - 4:43 hod.

Miroslav Suja
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2020 4:11 - 4:12 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Igor, pekný kultivovaný prejav, ale v niektorých veciach s tebou nesúhlasím. Keby bolo všetko, ako hovoríš ty, tak minister pôdosprostaži..., pôdohospodárstva by sa vyjadroval asi ináč. Keby bolo presne, ako hovoríš ty, tak by tu sedeli všetci koaliční partneri, ale je im to nepríjemné, tak radšej sú na chodbách alebo sa radšej dne..., alebo sa vôbec nezúčastnili.
Samozrejme, mal si pravdu aj s tými prieskumami, veľa koaličných strán alebo niektoré koaličné strany by mali straty, áno, to si povedal správne, a niektoré koaličné strany (povedané so smiechom) by sa sem ani nedostali. A, samozrejme, musím súhlasiť s tebou, keď si hovoril, že niektoré mimoparlamentné strany robia špinavú robotu alebo veľmi dobre robia špinavú robotu a ide im to veľmi dobre. S tým si mal absolútne pravdu. Ale nečuduj sa, keď im dávate takéto zámienky, nečuduj sa, že tu riešime diplomovú prácu, a váš premiér, keď sa riešila iná, tak tu vyskakoval od rána do večera. Tak sa nečuduj tým mimoparlamentným stranám, že to teraz využívajú a zneužívajú voči vám.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2020 3:55 - 3:57 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Miňo, ďakujem za vynikajúci prejav. Vidno od kolegov, ako ti ticho závidia, že to nedokážu, tak sa ťa snažia zhodiť iným spôsobom, ale nie každý na to má. Keby bol Igor Matovič na tvojom mieste, takisto tam je s nejakým plagátom, na ktorom je krásne napísané: „Zlodej, klamár, plagiátor“, a pekná šípka na to prázdne miesto a stváral by tu iné cirkusy. Tak, kolegovia, darmo sa usmievate, viete, že tak by to bolo. Ty si sa zaobišiel aj bez toho a som rád, že si nemusel zo seba robiť takéhoto šaša a dokázal si to povedal jednoducho. Presne si poukázal na to, ako Igor Makovič klame. Sľuboval hory-doly, to vyčítal smerákom, ale presne to isté sľuboval aj on, takže klame. Klame ľudí a klame ich aj naďalej. Finančné skupiny, na začiatku hovoril, ako chce proti nim bojovať, potom ich priamych nominantov dáva do vedúcich funkcií. Banky ani nehovorím. Hovoril, že SMER to hral na voličov. A on to hrá na koho? Je najlepšie hovoriť alebo počúvať, keď klamár iných nazýva klamárom. A sa mi páči, keď dneska z úst človeka, ktorý obhajuje špicľovací zákon, a on sám nahráva svojich vlastných kolegov alebo politických oponentov, alebo svojich vlastných koaličných partnerov.
Takže pekne si to poukázal (ruch v sále a zaznievanie gongu), aký je náš premiér klamár. Reagujem naňho, pani poslankyňa Zemanová, ale som rád, že ste taká inteligentná a naháte ma dohovoriť.
Ale najlepšie tie jeho výhovorky a klamstvá: „Neviem, či som odpisoval“ a „Nepamätám si“. No jasné, že nevie, či..., alebo si nepamätá, keď to nerobil, ani vy by ste si to nepamätali. Je to úbohé.
Milan, ďakujem, že si poukázal, aký je premiér Slovenskej republiky veľký klamár.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.7.2020 16:35 - 16:36 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán podpredseda, hovoríte, že prokurátorka sa bála, že by mohla mať kontrolu spisov. Ak by nemala čo skrývať, čoho sa mala čo báť? Teraz taká istá prokurátorka sa bude báť zobrať napríklad, sprostý príklad poviem, vášho predsedu alebo ho obviniť, lebo zasa že môže mať kontrolu spisov alebo, nedajbože, že niekto zobere oné, odmeny. Ako tento príklad nie je dobrý, že oni sa neozvali, že sa boja ozvať. Ako tomu nerozumiem. Toto znamená, že sú a vlastne, keď tam ostanú, takisto politicky ovládateľní. Takisto ako prednostovia okresných úradov.
To znamená, že potrebujeme dostať na pozíciu alebo chcete dostať na pozíciu a to je tak stavané, svojho vlastného generálneho prokurátora, aby dokázal takýchto prokurátorov, ktorí sa boja, ovládať. No ako nepriamo ste to tak naznačil, tak dúfam, že to tak nie je.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.7.2020 15:11 - 15:12 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán kolega, vnímam vás ako inteligentného poslanca, a preto celkom nerozumiem vášmu prejavu. My v zákone nezakazujeme interrupcie. Slová zákaz beriem, že nemôžu byť vôbec. A potom keď to takto prezentujeme, tak to tak ľudia vnímajú navonok, že vôbec tu nemôžu byť interrupcie, že tam neni nejaký časový horizont do ktorého áno, do ktorého nie, ale hovoria, že, aha, tí chcú komplet to zakázať. Ale to v tom zákone nikde nie je, že my to chceme zakázať. Takže preto z toho vášho prejavu vidím takú nejasnosť, skôr by som videl že úmysel, lebo ako hovorím, vnímam vás ako inteligentného poslanca. (Povedané so smiechom.)
A takisto nerozumiem jednej veci, my nezakazujeme mať rodiny, preto som nepochopil, keď ste hovorili, že budú ľudia odchádzať alebo mladí ľudia budú stadeto odchádzať do zahraničia, a tam si zakladať rodinu. Však ak si chcú založiť rodinu, tento zákon im to nejako nezakazuje. Však môžu si tu bezprostredne založiť rodinu. Veď rodina podľa nás je muž, žena a deti. Ak nechcú mať deti, môže si založiť rodinu aj na Slovensku a nemať deti. Ale ak chceme, aby mali rodiny a podporovať rodiny tento zákon im to absolútne nezakazuje. Preto toto vaše vyjadrenie nebolo celom fér. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.7.2020 14:56 - 14:57 hod.

Miroslav Suja
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec, ďakujem ti za veľmi presný a kultivovaný prejav a odvahu nahlas povedať pravdu a povedať pravdu koaličným partnerom. To si zasluhuje veľkú odvahu, a preto jediné slovo, že bravo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.7.2020 9:54 - 9:56 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Miňo, povedal si pravdu od srdca a vidíš, ako hady prskajú, keď počujú pravdu. (Smiech v sále.) Dokonca sa aj stupídne smejú. A aký dvojitý meter majú, keď na teba reagujú. Tebe idú niečo spomínať, ale takisto by mohli útočiť aj na ich ministerku kultúry, čo mala oveľa horšie vyjadrenia, keby si to povedal ty, tak už sedíš v base. Ale to sa im už nepáči. To sa vám už nepáči. Takže si vyberáte. Tak sa skonsolidujte vy! To je jedna vec. Liberáli majú vlastný názor, je to ich názor, podľa mňa nie je správny, ale neberiem im ho, ale zastávajú ho stále.
Ale tí farizejskí kresťania, ktorí sú medzi nami a tvária sa, že sa o nič nejedná, a hľadajú si výhovorky, ako za tento zákon zahlasovať, no rád si počkám na výhovorky ich dneska, lebo, vážení kolegovia, ktorí sa tvárite, že ste kresťania, aj ten s tým tučným palcom, ktorý tu teraz nie je, veď je to na posmech. Buď hájime nejaké hodnoty, alebo nie! Ale tieto trápne výhovorky za to, že predložil ten návrh alebo ten, je už, sú už smiešne. Liberáli sa nehanbia a povedia aspoň na rovinu, aj keď zlý názor podľa mňa, ale je to ich názor. Ale vy svoj vlastný radšej potlačíte na, neviem, na aký všetkých úkor, či už finančný, alebo aby ste neviem ako nemuseli hlasovať, alebo aké výhody za tým vidíte. Ale keby ste naozaj obhajovali ten život, tak zahlasujete za zákon, jedno, kto ho podal, lebo keď vám to vyhovuje, tak naše hlasy máte radi. Aj Zemanovej zákon prešiel len vďaka nám. Keď vám to vyhovuje, tak vám to nevadí.
Ale buď chcem zachrániť život, alebo nie a nepozerám sa, kto ho predkladá. Rád si pozriem to zdôvodnenie. Nečudujem sa liberálom, lebo od začiatku sú proti. Nečudujem sa. Ako som povedal, majú nesprávny názor. Ale čudujem sa, vážení kolegovia, vám kresťanom, ktorí máte mnohopočetné rodiny, ako sa správate!
Skryt prepis