Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2020 o 9:38 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2020 11:15 - 11:16 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pani ministerka, vládni predstavitelia, vy koaliční poslanci, všetci ste sa vyjadrili o kvalite prihlásených kandidátov a že všetci sú výborní. Nečudujem sa, lebo predtým ste hovorili, že sú zlí niektorí a vadila vám tajná voľba. Ale teraz, keď podľa vás sú všetci dobrí, prečo vám vadí, keď sú všetci dobrí? Jasné, v minulom období vám vadila. Ako som povedal, nečudujem sa. Ale teraz? Nerozumiem tomu, prečo teraz? Vy sami ste sa vyjadrili, vládni predstavitelia, Matovič, koaliční poslanci, že každý je stopercentný alebo každý je výborný, nie je tam taký, že zlý, že spĺňa tie podmienky a nemajú proti nemu výhrady. A zrazu je problém s tajnou voľbou. Prečo je potom problém, keď sú všetci dobrí? Tak teraz sa dá vybrať s kľudným svedomím jedného dobrého bez toho, že by nebol nátlak toho blázna z Trnavy a podobne. Lebo tomu predpokladám, že niekto vadí.
Hovoríte o praxi, o praxi v bežných krajinách, aby sme sa pozreli. Ale v iných krajinách je aj bežná prax, že je sloboda slova a my ju nemáme. Alebo že niekde je trest smrti a my ho tiež nemáme. A sú to demokratické krajiny. To znamená, že v niektorých demokratických krajinách sú iné postupy, ako sú u nás.
Teraz to neznamená, že automaticky všetko preklopíme, či ideme teraz, keď je v Amerike, kolíske demokracie, trest smrti, ideme zaviesť aj my znova trest smrti? Ideme zaviesť absolútnu slobodu slova aj u nás, keď v Amerike je?
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2020 10:09 - 10:10 hod.

Miroslav Suja
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec, ďakujem za vaše vysokoodborné vystúpenie a som rád, že ste poukázal, že tu chýba akákoľvek poistka a že to môže byť zneužité a ako vidíme vládnutie súčasnej mafie, tak to aj zneužité bude a sudcovská rada bude všetko možné, len nie nezávislá. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2020 9:38 - 9:40 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán Šeliga, vy sa tu nehrajte na svätého, prosím vás. Hovorili ste pekne, ale viete, kedy vám uveríme? Keď kukláči zabúchajú v Poprade a zoberú toho daňového podvodníka, úžerníka a kriminálnika, ktorý sa sám priznal na videách. Potom mi môžte tu moralizovať a niečo hovoriť a hrať sa na svätého.
Hovorili ste, že tu niekto z politiky sa stretával s mafiánmi a podobne. Ale účelovo ste zabudli povedať Sulíka, Matoviča, Kisku s Reichelom a podobnými prípadmi, keď sa stretával. To ste, dáko vypadlo vám to. O Kollárovi ani nehovorím, ktorý chodil na dovolenky, po bordeloch a s ku**ami kade-tade a s najväčšími mafiánmi v Bratislave. Tak nehrajte sa tu na svätého a nemoralizujte tu, prosím vás. (Zaznenie gongu.)
Mne tu ide niekto z vás vykrikovať, že ja som sa stretol s mafiánom Černákom? Ja som v živote s ním nerozprával, v živote som sa s ním nerozprával. To hovorím o vašich kolegoch, ak by ste chceli reagovať. V živote. V živote som s ním nikde nebol ani v aute jednom nesedel. Že som robil v tej firme, kde on ju vlastnil, to je jedna vec. Ale títo vaši, čo ste tu zabudli povedať, aktívne s nimi žili, robili, okrádali Slovensko. A vy idete moralizovať? Tak potom, keď Kisku zavrú a predvedú na výsluch v putách ako normálnych každých slušných ľudí za názor, tak potom vám uveríme, že chcete niečo zmeniť. Hej? Ide o to, že moralizujete, nehovorím teda k zákonu a k vášmu vystúpeniu, že tu nás idete poučovať a účelovo vyberáte pár mien. A najväčších mafiánov alebo ich spoločníkov teraz má vládna koalícia vo svojich radoch, lebo ostatní sú zavretí.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2020 16:56 - 16:56 hod.

Miroslav Suja
Ďakujem za slovo. Pán kolega, ďakujem za vecný príhovor a podporu školstva, aj keď vláde a koaličným poslancom je to úplne jedno. Svojim pridajú 200 %, ako si povedal, učiteľom nedajú, bankám darujú stovky miliónov, dôchodcom zobrali, deťom zobrali. Im vyhovuje, aby boli deti na úrovni Jožka Pročka. Ináč si to neviem vysvetliť. Toto je tá bomba atómová blázna z Trnavy.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2020 16:14 - 16:15 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Súhlasím s vami, pán poslanec Kamenický, že nechcú povedať, koľko stálo toto bláznovstvo Igora Matoviča, lebo keby to povedali, tak neviem, ako by to ustáli pred ľuďmi. Nedokázali by toto obhájiť. To sa proste obhájiť nedá. Radšej, ako bolo povedané, sme mohli postaviť tri-štyri nemocnice špičkovo vybavené, ako urobiť pokusných králikov zo všetkých občanov Slovenska. A výsledok tejto atómovej bomby Matovičovej, ako to on rád hovorí, to je bomba, ako povedal kolega, ale na rozpočet, je viac ako 100, možno 200 mil., a teraz použijem jeho slová, hodených do Dunaja. Ak to takto ďalej pôjde, tak v Dunaji bude toľko peňazí a testov, že už pomaly voda nebude mať kade tiecť. Takže toto je výsledok vlády Igora Matoviča.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 27.11.2020 10:13 - 10:13 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Ja len krátko. Ja by som chcel vedieť len dve informácie, na pána ministra otázky, či sme toto nevedeli vtedy, keď sa ten zákon schvaľoval, že sa niečo takéto pripravuje v Európskej únii, alebo tam nemáme žiadnu väzbu, lebo predpokladám, že to neprišlo zo dňa na deň, že oni vedeli, že niečo takéto prijmú a že načo sme potom ten zákon schvaľovali. A chcel by som sa spýtať ešte, ktoré iné krajiny to takisto schválili skôr a teraz to menia? To je všetko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.11.2020 17:58 - 17:59 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo, ďakujem za tvoje vystúpenie a za to, ako hájiš práva poškodených. Z praxe vieme, že veľakrát si polícia odfajkne vyriešený prípad aj za cenu nevýhodnej dohody, len aby naplnili tabuľky vyriešených prípadov, a vôbec im nie je, im nie je..., na..., ako by som..., je im ľahostajné, je im ľahostajné, ako to vplýva na poškodených, na ďalší ich život, a že tu sú potláčané ich práva.
Veľakrát sa stretávame s tým, že títo poškodení chodia v strachu len za to, že vyšetrovateľ a prokurátor vyriešili rýchlo prípad, dohodli sa na vine a treste a miesto toho, aby tento poškodený išiel pred súd, riadne bol súdený a odsúdený, tak si chodí po slobode a naďalej vo veľa prípadoch ohrozuje poškodenú osobu. Preto som rád, že si toto navrhol, takto to zdôvodnil a že hájiš takto záujmy týchto poškodených. Verím, že koalícia nemôže mať voči tomuto návrhu zákona žiadne pripomienky, a ak nepôjde o politikárčenie, tak tento tvoj návrh podporia.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.11.2020 17:48 - 17:49 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Jožko, ďakujem za tvoje vystúpenie. Ako si podotkol, korupcia je tu zrejmá a máme dennodenné príklady či už z prokuratúr, alebo zo súdov, že toto je bežné, a nie ojedinelé, čo si hovoril, že môže sa stať, že obvinený, prokurátor, prípadne sudca sa dohodnú na nejakom treste a poškodený do toho vôbec nemôže zasiahnuť.
Preto som rád, že si to tu predniesol, a apelujem aj na koaličných poslancov, sami ste tu hovorili, aká korupcia je na súdoch, aká korupcia je na prokuratúre, to znamená, že tento návrh zákona, si myslím, že nikomu neprekáža a nemal by byť nejak politicky motivovaný.
Ďakujem za vašu podporu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.11.2020 11:35 - 11:35 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predzacúji..., pán predsedajúci.
Pán poslanec, súhlasím s tebou, ďakujem ti za vecné a kultivované vystúpenia a prejav, ale koaličným poslancom sa ťažko počúva pravda a ešte ťažšie sa im počúva, keď predtým za toto hlasovali a teraz chcú hlasovať ináč. To potvrdzujú aj ich reakcie na tvoje vystúpenie, kde sa len vracali do minulosti a nevedeli nič konkrétne k tvojmu vystúpeniu povedať ani ináč reagovať, len sa znížiť k vulgarizmom a osobným útokom.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.11.2020 10:39 - 10:40 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pani kolegyňa, rád by som vám veril, ale keď počujem vyjadrenia vašich kolegov, ako sú 13. dôchodky somarina a podobne, ako vy hovoríte na začiatku vety, že vy ste za to, aby, že by ste boli za to, aby všetky deti dostali tie obedy zadarmo, ale potom poviete, že nie, lebo nie sú financie a dochádza k mareniu a podobne.
Ale 300 mil. odpustiť bankám vám nevadí? Tam to už neni somarina? Ale dať všetkým deťom, s ktorým, vy ste sama povedala, že súhlasíte, je O. K., hej, podľa vás? Ale zahlasujete, aby nedostali. Ale takisto zahlasujete, aby 300 mil. sa odpustilo bankám.
Vy máte pomýlené hodnoty. To neni možné, toto. Chcete, aby všetky deti podľa vás mali, ale zahlasujete ináč. A vaši kolegovia sa vyjadrujú, že toto a 13. dôchodky je somarina? Tak moja mama bola rada za 13. dôchodok. Aj by bola rada, aj všetci dôchodcovia, ja som, kde som, spod Poľany, boli radi. A ich vôbec netrápi, že vy odpustíte 300 mil. bankám a nemáte na 13. dôchodky a na deti zadarmo na obedy.
Skryt prepis