Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2020 o 14:56 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 16:08 - 16:08 hod.

Miroslav Suja
Pani poslankyňa Hatráková, po dlhom čase prejav koaličného poslanca, kde sa nevracia do minulosti, neútočí a vyjadruje sa vecne k veci, ktorá teraz trápi nás všetkých. Ďakujem vám za to. Ďakujem, že ste zdôraznili, že ľudia kladú otázky nám, lebo my sme boli volení nimi, a nie ako napríklad pán Mikas. My musíme prevziať politickú zodpovednosť, a nie sa jej zbavovať. Ešte raz ďakujem za váš prejav.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 16:01 - 16:01 hod.

Miroslav Suja
Ďakujem za slovo. Tomáš, povedal si, že táto vláda o sebe vyhlásila, že je najlepšia vláda, aká kedy bola. Najlepšia, aká kedy bola. Dopredu, skôr ako niečo dokázala, tak takéto vyhlásenie, ja si myslím, pán podpredseda vlády, je veľmi silné. Toto môžu vyhlásiť len občania Slovenska alebo ľudia, ktorí vám vystavia vysvedčenie. A buďte radi, ak to bude len to vysvedčenie, že to neprídu vystaviť osobne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 15:45 - 15:46 hod.

Miroslav Suja
Stanko, ďakujem za tvoje vystúpenie. Aj napriek, aj napriek tvojmu veku a hlavne zdravotnému stavu sa svedomito pripravuješ na každú schôdzu Národnej rady a sedíš tu asi najdlhšie z nás. Nechodíš si to sem odsedieť ako mnoho poslancov koalície a ako mnoho poslancov koalície, ktorým je zaťažko sem vôbec prísť, ako sme boli mnohokrát svedkami za túto schôdzu, ktorá akurát prebieha, takže máš môj veľký obdiv.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 15:27 - 15:28 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec, ľudia to vnímajú tak, že Igor Matovič dal tých 45 dní naschvál, aby potom mohol vyhlásiť ďalších 90 dní. A keď zistil, že zákon mu to neumožňuje, tak ste sa vrátili k tým 45 dňom a dostali ste tých 90 dní, tak to vnímajú ľudia. Viacerí právnici sa zhodli, niektorí, máte pravdu, že mali iný názor, že ste vlastne takto obišli zákon. Najmä, dúfam, že o tom niekedy Ústavný súd bude rozhodovať a rozhodne, či to bolo správne, alebo nie. Ale toto je názor väčšiny ľudí.
A ja sa vás chcem spýtať, kde je garancia toho, že to nebude menej ako 20 dní vyhlásenie núdzového stavu odteraz. Kto nám to môže zagarantovať? Ja by som len to chcel vedieť. Raz som sa pýtal, asi včera alebo predvčerom na váš názor ohľadom tých pozmeňujúcich návrhov, vy ste povedal, že áno, že sú zlé a dobrý je len Alinov, vidíte, neprešiel ani ten. Tak preto by som chcel vedieť, že kde je garancia alebo kto nám zagarantuje to, že to bude naozaj tých 20 dní a viacej, aby sme mohli o tom rozhodnúť, a nie menej. Aby takto sa neobchádzal parlament.
Mňa len toto zaujíma, tá kontrola, lebo v súčasnej situácii tu nikto nič negarantuje. (Povedané so smiechom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 15:14 - 15:15 hod.

Miroslav Suja
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Viete čo, pán predseda alebo podpredseda, viacero vecí, čo robí, robí vaša vláda, nedáva zmysel. Tak sa nečudujte, že vám neveríme, keď hovoríte, že nemôže ten núdzový stav vyhlásený na 14, 15, 16, 17, 18 alebo 19 dní. Môže. Aj keď to zmysel nedáva. Už sme si pri vašej vláde na to zvykli. Tak preto je táto otázka, si myslím, oprávnená a odpoveď, že to nedáva zmysel, to je asi, podľa mňa nie je veľmi dobrá.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 15:05 - 15:06 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán kolega, nielen prezidentka, ale aj viacerí členovia vlády, ako vidíme, aj vládni poslanci zastávajú rovnaký názor, že Igor Matovič by mal prestať. Len nečakajme, že blázon prestane alebo odstúpi sám. Vážení poslanci z vládnej koalície, je čas, aby ste ho vymenili za niekoho iného z vás, lebo doplatíme na to úplne všetci, všetci občania na Slovensku. Toto je vaša zodpovednosť. Sami dobre cítite, že to nie je správne. A toto je jeden z návrhov. Vymeňte ho za niekoho z vás a pome ďalej.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 14:49 - 14:51 hod.

Miroslav Suja
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 14:23 - 14:24 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, čakal si niečo iné? Jožko je taký istý zbabelec ako Matovič, vezme ovce a ide preč. A nemusel nič ani jesť na obed. Takže keď už ideme takto zoširšia, tak hovorme tak pravdu. (Reakcia z pléna) Reagovať naňho... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Šeliga Juraj, podpredseda NR SR
Hovoril aj o vás pán Mazurek, pán Pročko, teda, aby som bol férový.

Suja, Miroslav, poslanec NR SR
Reagovať naňho je úplne zbytočné, tu pomôže uňho len niekoľkoročná ústavná liečba a tvrdé elektrošoky a možno by sa dostal na tú správnu koľaj a bol by ticho.
Alibizmus, zhodiť toto na Mikasa, tak to je vám podobné. Odvolávate sa na Nemecko a podobné štáty, však Merkelová dneska vyhlásila, že ak niečo uzavrie, tak len po Vianociach. Ale vy nie, vy chcete ľudí zavrieť cez Vianoce doma. Vy chcete totálne zničiť podnikateľov, aj keď v SaS-ke hovoria niečo iné, ale hlasujú úplne nejak ináč. Takže toto je váš štýl a iní už nebudete. Takže zbytočne my sa tu budeme rozčuľovať.
Ja by som vám doprial celé tie štyri roky.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 9.12.2020 11:19 - 11:20 hod.

Miroslav Suja
Pán predsedajúci, ja navrhujem, aby sme si teraz hneď stiahli z platu o tisíc euro, keď pán Pročko takto hovorí, a my pôjdeme príkladom. Hneď vám to dám písomne, akurát sa to píše. Takže o tisíc euro každý poslanec Národnej rady, hej, aby Jožko nemusel robiť debila a holý behať! (Potlesk.) O tisíc! A teraz sa ukážte, vy farizeji! (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2020 14:56 - 14:57 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán poslanec Cmorej, vy ste rasista? Lebo ináč si neviem vysvetliť vaše vystúpenie. Alebo fašista? Skúste si to prehrať potom, čo ste vlastne povedali.
A, pán poslanec Šefčík, ja neviem, ako mám reagovať na klamára. Toto z vášho klubu čo zaznieva aj na výboroch, vyhraj voľby a môžeš všetko, to ja neviem, teraz ste to sám povedali, ale ja neviem, či, na to sa nedá reagovať. To škoda na vás slov.
Ja by som nechcel sa dožiť, aby moje deti niekto učil taký ako vy, to by som sa nechcel dožiť. Lebo keď vám vyhovuje, tak ste kresťan, ale akonáhle to chcete zobchodovať, tak podporíte tie najliberálnejšie návrhy.
Takýto ste vy klamár a farizej. Ja neviem, ako vy môžte chodiť do kostola a vopchať prsty do svätenej vody a prežehnať sa, že to nesyčí, keď tam ste.
Skryt prepis