Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

16.6.2021 o 15:32 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 17.6.2021 9:12 - 9:13 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Áno. Žiadam na zaradenie bodu programu zákon o plošnom odškodnení malých podnikateľov v najviac postihnutých segmentoch súvisiacich s pandémiou COVID-19 do programu schôdze.
Zdôvodnenie: Do podateľne sme v pondelok predložili návrh odškodňovacieho zákona, ktorý by pomohol tisícom podnikateľom a živnostníkom poškodeným, alebo poškodenými vašimi opatreniami alebo opatreniami tejto vlády. Vzhľadom na to, o akú aktuálnu záležitosť sa jedná a akútnu, žiadam jeho prerokovanie na tejto schôdzi. Mesiace tu sľubujete, že predložíte tento zákon, a klamete malých podnikateľov, živnostníkov, malé a stredné firmy, že máte záujem riešiť ich problémy. Žiaľ, zatiaľ počúvame len reči a skutok ušiel. Teraz máte možnosť pomôcť minimálne 200-tisíc podnikateľom a viac a niekoľkám stoviek tisíc ich zamestnancov, tak verím, že zahlasujete za zaradenie tohto bodu do programu, vážení kolegovia, kolegyne, hlavne zo SaS-ky.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 17.6.2021 9:11 - 9:12 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja mám dva procedurálne návrhy, jeden stiahnutie bodu, jeden doplnenie. K tomu stiahnutiu, povedal to už predrečník poslanec Kuffa, ja by som to len chcel upresniť, odôvodnenie, aby to bolo zrozumiteľné pre všetkých. Tam ide o to, že sa absolútne vynecháva medzirezortné pripomienkové konanie, čo je pri takomto dôležitom bode, si myslím, že je nezodpovedné, je to aj v rozpore s druhým článkom smernice Európskeho parlamentu a Rady z roku 2003/35, to je Európska smernica o dohovoroch, a podľa stanovísk predsedu Slovenskej lesníckej komory, predsedu Rady združení vlastníkov neštátnych lesov, predsedu Únie regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska, prezidenta Dozornej rady Zväzu spracovateľov dreva, tajomníka Slovenského zväzu rybárov, predsedu Slovenského zväzu včelárov, členov prípravného výboru Združenia lesných robotníkov, riaditeľa Združenia obcí mikroregiónu Muránska planina, predsedu Spoločenstva obcí mikroregiónu Uličskej doliny, predsedu krajskej organizácie dobrovoľníkov požiarnej ochrany Slovenskej republiky, predsedu PEFC Slovenska, na základe všetkých tých žiadam o stia... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 16:46 - 16:47 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Pán poslanec Kuffa sa vyjadril k pani poslankyni Remiášovej. Ja vo svojom vystúpení som sa jej nedotkol ani som hu neurazil, a ak to tak brala, tak sa ospravedlňujem.
Ale jej vystúpenie, ako si podotkol, pán poslanec Kuffa, ak niekoho týrajú v kolúznej väzbe, ak je tam mučený, tak je to v poriadku, lebo je živý, a vtedy sa ja viem pozrieť do očí. Takže až vtedy sa nepozriem do očí, ak náhodou v tej kolúznej väzbe ho zabijú alebo nešťastnou náhodou nejak zomrie. Toto je trošku zvrátené. Týranie v kolúznej väzbe je okej?
Ja si myslím, tam sú nevinní ľudia, nebola im preukázaná vina. A ja som na to poukazoval, ako pán poslanec Kuffa to veľmi správne povedal, že pán Pčolinský má tu svoju manželku a že vy ako matka, čo ste prežili strašné niečo, by ste to mohli pochopiť, že toto nie je správne. Ale zjavne ste to nepochopili, mrzí ma to, ale aj tak súcitím s vami a je mi vás veľmi ľúto.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 16:23 - 16:24 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani poslankyňa, to, že sa páchali zlé veci, to, že sa za predchádzajúcich vlád porušoval zákon, to ospravedlňuje súčasné konanie ministra Mikulca? To, že on cez svojho podriadeného si vypýta nejakú províziu alebo úplatok, z ktorého je spísaný úradný záznam, ktorý nám tu bol prednesený, asi 15-tisíc euro, to je v poriadku? Hej, lebo predtým sa kradlo, tak je to okej, keď to robí aj on. Ja neviem. Je spísaný o tom úradný záznam, pani kolegyňa. O tom ani slovo na jeho obhajobu.
Vaša reč, to bol pekný prednes niekde na Slavíne alebo tak, že za štát, alebo missky keď niečo hovoria, za svetový mier. Len viete, čo je problém? Že ani vy nedodržujete ústavu, ani zákon a to je fakt.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 15:53 - 15:55 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pani poslankyňa Majorová Garstková, vadí mi, že to bolo v minulosti, vadí. Ale viete, čo na rozdiel od vás mne vadí, že to je aj teraz. Takže.
Pán Potocký, systém pokračuje, je horší a Matovič vynáša rozsudky alebo ho nepočúvate? Matovič je ten, čo tu vynáša rozsudky dopredu. Minister Mikulec v Denníku N dva dni skôr, ako je človek obvinený. Oni vynášajú rozsudky. Dobre?
Pán poslanec Pollák, no koho mám zastávať? Vášho otca, čo Cigáňom alebo Rómom predá solárko a zarába na fondoch? Alebo rozkráda fondy, tak toho mám zastávať? No toho asi nie, pán poslanec Pollák, to uznajte. Rómom solárko? Ako fakt.
Pán poslanec Žiak, som veľmi rád, že ste tu spomenul, že tí, čo sú vo vláde, kradnú, lebo máte s tým vlastné skúsenosti. Teraz ste vo vláde, my kradnúť nebudeme, keďže nie sme, ale vy kradnete. Áno, sám ste to potvrdil, čo predtým naznačoval aj Sulík. SaS-ka je vo vláde, kradne podľa slov Žiaka.
A, áno, ja som schopný povedať pravdu a to vám vadí. Keď som ticho, ste taký, že v pohode, Suja nekričí. Keď kričím, tak ľudia to počúvajú a to vám vadí, že to počúvajú.
Pán poslanec Šefčík, prečo ste nevystúpil, keď sa mi tu včera vyhrážal minister Mikulec? (Reakcia z pléna.) Prečo ste nevystúpil, keď sa mi včera vyhrážal poslanec, minister Mikulec? To vám už nevadilo, bol ste ticho.
Viete, a, pán poslanec alebo Marian Kotleba, mne je jedno, kto koho je nominant. Mne je to úplne jedno, ja neberem na vašich ľudí, našich ľudí, ja berem na to, čo sa tu deje. A keď raz mu bola zaobhájená právo na obhajobu, právo na to, aby nám vysvetlil, čo sa stalo, nebol zbavený mlčanlivosti, tak ho, to beriem ako politického väzňa.
Mohol by som ukazovať na iných, ale potom na mňa budú útočiť, že zastávam SMER. A to nepotrebujem, SMER má toho za prstami dosť.
Ja hovorím o vás, ako ste zapchali ústa vlastnému človeku. Veď keby vypovedal, možno zistíme, že je vinný. Takže toto, Marian Kotleba, toto je problém. Nie že zastávam práve jeho, je problém, mne je jedno, kto koho človek je. Chcem... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 16.6.2021 15:32 - 15:43 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Vážení kolegovia, kolegyne, pán minister Mikulec, dneska počúvame historické okienka, čo všetko bolo za predchádzajúcich vlád a vôbec nepočúvame alebo nikto nehovorí, alebo neobhajuje ministra Mikulca.
Ale povedzte mi, vážení kolegovia, ako sa dá obhájiť niekto, ktorý prihrá svojej rodine 100 miliónov? Ako? Alebo tri milióny, pán poslanec Zajačik, ak si to neviete vy prerátať, lebo tá suma bola aj v korunách, aj v eurách. Čo vám lepšie pasuje. Ja viem, že je to problém u vás, ale tak skúsme. Radšej ste sa odhlásil z rozpravy, ako ste tu mal koktať, že? Ale v pohode, smiať sa viete.
Takže sa vám nečudujem, vážení kolegovia z OĽANO, že ho nechcete obhajovať a radšej ste sa niektorí odhlásili z rozpravy. Ako obhájite 100 miliónov, že pridelil svojej rodine, keď v programovom vyhlásení vlády presne bojujete proti tomuto? Presne proti tomuto! Že je to ťažké teraz tu takto sedieť a tváriť sa, že nič? No?
Ako chcete obhájiť správu SIS, kolegovia z OĽANO a koaliční poslanci? No tá je vrcholom. Tá ukazuje, čoho všetkého ste schopní vy a vaši ľudia, čoho všetkého ste schopní! Ukazuje na pracovnú skupinu a jej metódy, ktorá na pokyn zatvára a kriminalizuje ľudí. A čoho ste schopní ešte, keď v utajenom režime tu jednáme? Keď položím priamu otázku Aláčovi, riaditeľovi SIS, tak mu zobrať slovo, aby nemohol povedať, ktorí členovia vlády riadia túto skupinu!
Vážení koaliční poslanci, zobrať slovo, aby nemohol povedať, že túto skupinu riadi Mikulec, to nakoniec povedal, že túto skupinu riadi Matovič a Kolíková. Pravde nezapcháte ústa, vážení kolegovia koaliční poslanci, hlavne tí z OĽANO.
Presne tú skupinu, ktorá vyhľadáva svedkov, ktorých vydiera, kupuje a podobným spôsobom pripravuje na svedčenie proti ľuďom, ktorých si sami vyberiete, ktorých si vyberie táto trojica, ktorú som povedal, Mikulec, Kolíková, Matovič. Sľubuje za to beztrestnosť. Prípadne, keď sa to nedá, tak nižšie tresty. Pekne sme to dopadli, čo?
Ťažko sa vám počúvala správa SIS. A ak ste ju videli celú, ja neverím, že ste ju dokázali prečítať, a tu teraz sedia ako keby nič.
Takže táto skupina vyfabrikuje dôkazy a záver je toho, na koho títo traja páni a jedna dáma, alebo dvaja páni a jedna dáma ukáže.
Ale nerátali s tým, že prídu ľudia, ktorí poukážu na činnosť tejto skupiny a že táto skupina existuje. Tak, samozrejme, víťaz môže všetko, ste sa rozhodli, že ich zavriete. Každý, kto poukázal, že existuje táto skupina, ktorá sústavne porušuje zákon a právny štát rozobrala úplne na drobné, každý, kto na to poukázal, sedí v base alebo je obvinený, alebo ho vyšetrujú. Každý jeden. (Reakcia z pléna.)
Kto? Pčolinský. Pčolinský. A, pán kolega, vysvetlite mi, ak neni Pčolinský politický väzeň, ak je Pčolinský vinný, tak prečo sme mu nedovolili tu vystúpiť a povedať: „Ty klameš.“ Ak je Pčolinský vinný, prečo sme ho nezbavili mlčanlivosti? Ak je Pčolinský vinný, prečo sme mu nedovolili, aby tuná vystúpil? Ak je Pčolinský vinný, prečo sme nedovolili alebo nerobíme s ním žiadne úkony? Prečo sme, vyšetrovateľ nepožiadal, aby ho prezidentka zbavila mlčanlivosti?
Lebo keď toto všetko nerobíte, tak je tu jediná otázka, Pčolinský je potom politický väzeň. Ak je vinný, ak je vinný, v poriadku, tak nech ho odsúdia. Ale ak je vinný, tak prečo mu odopierame tieto všetky práva? Potom nerozumiem. A to neni nominant bývalej vlády. To je nominant vašej vlády, ktorý poukázal, že pracovná skupina existuje a že robí nezákonným spôsobom a že to je ďaleko za hranicami právneho štátu.
Takže čo bolo dôležité? Izolovať ho, nezbaviť ho mlčanlivosti, nerobiť s ním žiadne úkony, čo najdlhšie ho takto držať. Lebo ak by bol vinný a boli by ste si istí, tak to rýchlo spustíte.
Ja sa ho nezastávam, ja neviem, či je vinný, či nie. Ale všetci ľudia teraz to vnímajú tak, že keď nám chcete zapchať ústa, keď mu nedovolíte sem prísť, že je nevinný, že sa bojíte niečoho, že Mikulec sa niečoho bojí (reakcia ministra), že Matovič...
Áno, som sprostý, pán Mikulec, som sprostý, kľudne, môžte mi nadávať.
Že Matovič sa niečoho bojí, Kolíková sa niečoho bojí.
Aspoň vidíme jeho črty, povahové vlastnosti. Keď poviem pravdu, tak som sprostý. Ďakujem za titul, pán minister Mikulec.
Viete, nesedí tu teraz pani poslankyňa Remiášová. No pred chvíľou Mikulcovi podávala ruku. Organizovaná skupina ľudí v minulosti zabila jej syna, strašná špinavosť, strašná. Ona bojuje proti spravodlivosti. Takáto organizovaná skupina je tu aj teraz. Ako sa môže pani Pčolinskej, jej kolegyni, pozrieť do očí?! Ako sa môže?! Ja by som sa jej spýtal, pani Remiášovej, ako sa môže? (Reakcia z pléna.) Keď si spomenie na svojho syna. (Zaznievanie gongu.) Ja by som sa jej na to rád spýtal. Ja ju neurážam, ja sa len spýtam.
Pán Zajačik, naučte sa čítať a môžte tu vypovedať, potom rozprávať, koľko chcete, neskáčte mi do rečí, ale ďakujem. Nemali ste sa odhlásiť, mohli ste bojovať za Mikulca.
Ak chceme očistiť tento štát, tak sa vás musíme zbaviť, lebo vy ste nádor. Nádor, ktorý Slovenskú republiku zabije. Súčasná vláda je nádor, ktorý pomaly, ale isto zabíja zvyšky Slovenskej republiky a zvyšky právneho štátu, ktoré tu ešte ostali.
Vy hovoríte, že ďakujete tým vyšetrovateľom, ktorí sa neboja a vyšetrujú ďalej. Ale tí, čo sa nebáli a poukázali, že sa porušuje zákon, tak ako skončili? Tak tí ďalší, čo sa neboja, sú radšej ticho. Sú radšej ticho a budú hovoriť, keď vy skončíte.
Viete, kde sme to dospeli? Galko. Vy ste ho teraz dali za riaditeľa Leteckých opravovní, veselo prekračuje embargo alebo porušuje embargo Európskej únie a NATO a Spojených štátov, ale nevadí.
A čo robí Mikulec? On dá vyšetrovať a sledovať vlastného suseda za to, že sa mu vyškiera alebo že mu oští psov (pes, pozn. red.) plot? To sme krásne dopadli. On nemá problém sa spojiť s mafiánskou skupinou takáčovcov, len aby mu, tomuto človeku dohovorili. Krásne. Toto je vo vašom programovom vyhlásení vlády? Toto je klamstvo alebo je to oficiálny zápis zo spisu? Ja budem rád, keď mi na to odpoviete.
Zo správy, ktorú sme tu mali, Mikulec požiada svojho podriadeného, aby si, pýtať nejakú províziu alebo úplatok v hodnote 15-tisíc euro. Toto je ten boj proti korupcii, našim ľuďom? Tu, čo bola písaná, oficiálny záznam, čo sme tu dostali? Klobúk dole, kolegovia z OĽANO. Klobúk dole.
Viete, poslanci hnutia Republika nekradli, nekradneme a nebudeme kradnúť. Preto my nebudeme nikomu brániť, ak vás bude niekto chcieť v budúcnosti vyšetrovať, ak tak rozhodnú orgány činné v trestnom konaní. Ja nebudem, ako moji kolegovia povedali, že sa k tomu neznížim. Ak sa tak rozhodnú, nech tak je. Lebo ja nepotrebujem, aby sa to nevrátilo mne. Ja nekradnem, nekradol som a nebudem. To znamená, že budú mať voľnú ruku. A ja si neviem predstaviť, keď začnú vypočúvať túto pracovnú skupinu, ako sa vy budete tváriť.
Tu keď sme hovorili alebo keď tu kolega z opozícii (opozície, pozn. red.) povedal, že ide prečítať správu SIS, tak pani ministerke Kolíkovej prišlo tak zle, že si normálne zložila rúško, pozrite si to na zázname, a asi dve minúty ani rúško si nedala, čo bola hotová. Našťastie zasiahol predseda parlamentu a povedal, že stopne schôdzu, ak to bude čítať. Tak sa upokojila a dala si ho.
Lenže toto nebude naveky. Vy tu nebudete naveky. Vy hovoríte, že máte silný mandát od ľudí. Mali ste, mali ste. Tí ľudia vám ho zobrali, a ak bude referendum, tak vám vystavia vysvedčenie.
Na záver. Viete, keď sa bude končiť vaše obdobie, či už predčasnými voľbami, čo verím, že budú, alebo normálnymi, tak budete radi a v zrýchlenom konaní meniť kolúznu väzbu. Veľmi radi, ale to už bude, vážení kolegovia, veľmi neskoro.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 15:21 - 15:23 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Pán poslanec Žiak, takže vojna policajtov. To tvrdia, asi každý denník, každá televízia, každý reportér, kto stojí teraz dole v Národnej rade, že tu je vojna policajtov. Tak mali by ste sa na to spýtať ich a vynadať im, že klamú. Vy jediný nevidíte, že tu je vojna policajtov.
Viete, že chceme skriviť pravdu. Takže správa SIS, ktorá tu bola čítaná, je skrivenie pravdy. Kollár, keď čítal správu SIS, ktorú potvrdil Aláč, takže Kollár skrivil pravdu. Pčolinský, keď vystúpil a poukázal na nezrovnalosti, skrivil pravdu podľa vás. A to sú všetko vaši ľudia. Pčolinská, ktorá radšej ani nevystúpila, tak aj tá skrivila pravdu.
Mikulec, ktorý klame, že o ničom nevie, Pčolinskému do očí, že nevedel o jeho bratovi, ten skrivil pravdu, lebo sa mu pozeral do očí a je schopný sa pozerať jeho manželke do očí, že o ničom nevie, tak ten skrivil pravdu.
Viete, vy ste perfektný replikátor. Štyrikrát sme tu dneska počuli, vy ste síce tu nebol, čo všetko Fico povedal. Presne ste to odcitovali. Tak sme to od vás počuli piatykrát. Originál nadšenia predsedníctva SaS-ky. Trikrát sme počuli o USB kľúči u Mikulca. Zasa sme počuli štvrtýkrát niečo. Ak som vás povýšil, tak sorry. Štvrtýkrát niečo sme od vás počuli, zase USB kľúč. Ale nič ste nám nepovedal niečo na jeho obhajobu a na to, čo sa mu kladie za vinu.
Ale zase ste spomenul Kočnera. Ale akosi ste zabudol Kočnera spomenúť v súvislosti so Sulíkom. V SaS máte čo, amnéziu pamäti? Sulík nechodil s Kočnerom na raňajky, pán poslanec Žiak?
Vy ste taká postavička v tej SaS-ke zábavná. Ja sa čudujem, že tam ešte niečo robíte. Ale potrebuje možno niekoho takého jednoduchšieho na takú špinavú robotu a na to ste vy ideálny, na to ste vy, pán poslanec Žiak, ideálny. Takže Kočner so Sulíkom vám nevadí. Paráda.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 14:51 - 14:53 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Šeliga, začal ste tak odľahčene, tak ja tak nadviažem na vás.
V ktorej časti ZA ĽUDÍ ste vy? Tá, čo má tie nízke percentá, ako ste hovoril, alebo v tej druhej, ktorá nemá žiadne? (Reakcia z pléna.)
Správa SIS. Mikulec, pracovná skupina. Aj preto sa odvoláva, lebo ste sa pýtal kvôli čomu. Hovoril ste, že záznam troch firiem, ktoré nám tu Naď mával. Ale to nič nedokazuje. To nič nedokazuje! Tie tri firmy si spravíte aj vy. To nikto nepreveril, či je to pravda alebo nie. Takže ten záznam nedosahuje absolútne nič.
Že mu niekto podhodil USB a on odvtedy má právo porušovať zákon? Že vtedy bol porušený zákon pri ňom, tak on teraz je akurát beztrestný, že do smrti bude porušovať zákon on?
A kto je zodpovedný za Policajný zbor, ak nie minister Mikulec? Lebo hovoríte, že on neni zodpovedný za Policajný zbor, tak kto potom? Ja si myslím, že on.
A teraz sme sa pýtali o tých politických väzňoch. No v kontexte skutočností, ktoré sme sa dozvedeli v správe SIS, ktoré odzneli v Národnej rade Slovenskej republiky, je politickým väzňom podľa mňa Pčolinský, lebo keby nebol, tak ho zbavíte mlčanlivosti, keby nebol, tak by mal právo sa obhájiť, keby nebol, tak sú s ním vykonávané nejaké úkony, ktoré doteraz neboli. Pán Šeliga, preto si myslím, že Pčolinský je politický väzeň. A ak sa mýlim tieto tri dôvody, ktoré som vymenoval, tak mi povedzte. A nebolo to šaškáreň opozície, ale aj koalícia hlasovala, aby ten Pčolinský sem prišiel a vysvetlil. Ale nie, on je politický väzeň, potrebovali sme ho upratať, zavreť mu hubu, pardon, za výraz, preto ste to nedovolili, vy vládna koalícia, aj keď časť chcela. Tak preto je on politický väzeň.
Chceli ste vecne, snažil som sa vám vecne na to odpovedať a podľa mňa aj slušne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 14:31 - 14:33 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Eštok, toto, čo sa tu deje, je podľa nich očista štátu. Týmto sa snažia ospravedlniť činnosť tzv. pracovnej skupiny, ktorá nemá problém porušiť zákon a zavrieť na príkaz hocikoho, kto sa jej určí. Ale očista štátu nastane vtedy, keď sa zbavíme predstaviteľov tejto vlády, až vtedy tu nastane očista štátu.
Viete, súčasní predstavitelia sa vyhrážajú každému v opozícii, ľuďom, čo majú iný názor, alebo prípadne ľuďom, ktorí mali tú drzosť a dovolili si poukázať, že porušujú zákon. Tým sa už nevyhrážajú, tých rovno zatvárajú.
A kým sa týchto ľudí nezbavíme, tak tento štát nedokážeme očistiť, to môžme si hovoriť, čo chceme. Kým poslanci vládnej koalície, ktorí tu vôbec nesedia, možno ich tu je, neviem, desať, budú na povel dvíhať ruky, tak budú vedieť, že sú krytí. Kým budú platiť poslancom vládnej koalícii, teraz myslím OĽANA, aby im tu nejak na povel schválili všetko, čo dajú, tak sa budú cítiť beztrestní.
Ale všetko raz začína a končí, vážení kolegovia z OĽANA, a skončí aj vaša vláda, váš mandát a som zvedavý, ako budete sa tváriť, keď príde rad na vás.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 14:07 - 14:09 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán kolega, poukázali ste na bezpečnostnú previerku, ktorú stratil minister vnútra Mikulec, a že mu bola odobraná a doteraz nám nevysvetlil a nejaké zahmlieval, že prečo. Áno, ako vidíme, aj pri tomto sú koaliční poslanci hluchí, vlastne teraz nemusia byť hluchí, lebo tu neni nikto, okrem teda pani Remišovej alebo Remiášovej, ani jeden z OĽANO. Doteraz nieže len hluchí, ani sem nechodia, nám neodpovedali na to, že prečo stratil alebo prišiel o túto bezpečnostnú previerku.
Hovoril ste, že by mali mať ruky zviazané zákonom, ale to ste nemyslel vážne isto. Lebo im zákon nehovorí absolútne nič. Absolútne nič. Každý, kto poukázal na to, že porušujú zákon, teraz sedí v base a bude trestne stíhaný. Každý, kto poukázal, že porušujú zákon, teraz sedí v base alebo je trestne stíhaný.
A aby toho nebolo dosť, lebo toto všetko spustila správa SIS, ktorú nedokážu vyvrátiť, lebo vedia, že je pravdivá, tak sa vyhrážajú SIS-ke, že ju rozpustia. Podpredsedníčka vlády sa ide vyhrážať, že rozpustí SIS-ku, aby im naznačila, že ešte raz príde takáto správa a niečo podobné, že príde aj na nich.
Tak, vážení kolegovia koaliční poslanci, až dvaja, ktorí tu sedíte, traja, pardon, traja, no dobre, predsedajúci, tak štyria, z deväťdesiatich piatich štyria, tak skúste porozmýšľať aj nad týmto. Skúste. Toto je právny štát? Každý, kto poukázal, sedí a idete sa vyhrážať ešte aj SIS-ke rozpustením, podpredsedníčka vlády, tá slávna, čo objavila škatuľky o odpočúvaní a nakoniec nič, skutok sa nestal?
Skryt prepis