Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2023 o 10:21 hod.

JUDr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.6.2023 10:21 - 10:22 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Kolega Mizík, viackrát si položil otázku, načo nám je Európska únia. Ja sa úplne stotožňujem s tým, čo si povedal, že je nám na nič a keď na niečo slúži, tak slúži na to, aby rozkladala národné štáty, svoje členské štáty, a to aj práve tým, že podporuje túto nelegálnu migráciu, že nielenže nedokáže ochrániť tieto svoje členské štáty, pred tou masovou migráciou, ale ona ju ešte podporuje, o čom svedčí práve ten nedávny, nedávny migračný pakt, ktorý bol uzavretý v Luxemburgu.
Ale tu treba povedať jedno, ak by sme neboli členským štátom Európskej únie, tak sa nás nič z tohto netýka, mali by sme voľné ruky, neboli by sme zviazaní žiadnymi nezmyselnými nariadeniami a smernicami, a predovšetkým treba povedať aj to, že ak by Slovenská republika nesúhlasila, alebo teda ak by nebola prijatá Lisabonská zmluva, tak by sa nestalo to, čo sa stalo teraz v Luxemburgu, že sme boli prehlasovaní, pretože bez ohľadu na to, ako by sa minister Šimko zachoval, samozrejme, mal byť proti, ale aj keby, aj keby bol proti, tak by sme boli prehlasovaní, čo umožňuje Lisabonská zmluva, pretože dovtedy, dokým bola, dokým nebola ešte prijatá, tak oblasť azylovej a prisťahovaleckej politiky bola oblasť, kde sme mohli toto rozhodnutie, spoločné rozhodnutie Európskej únie zablokovať. Mali sme právo veta. Teraz sme ho stratili. To znamená, každý jeden politik, ktorý je za členstvo Slovenskej republiky v Európskej únii, a každý jeden, ktorý podporoval a hlasoval za Lisabonskú zmluvu aj v tomto parlamente, je spoluzodpovedný za to, že sa nenachádzame dnes v takej situácii, že nás môžu v tejto veci prehlasovať. A treba povedať aj to, že za tú Lisabonskú zmluvu hlasovali aj politici súčasnej štandardnej opozície, a ja to budem stále vyčítať aj, aj poslancom za stranu SMER, pretože aj oni hlasovali za Lisabonskú zmluvu. A takisto sám Pellegrini, predstaviteľ HLAS-u, za túto Lisabonskú zmluvu hlasoval. Čiže aj títo ľudia sú zodpovední dnes za to, že nás môžu prehlasovať a nanucovať túto svoju šialenú migračnú politiku.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.6.2023 9:57 - 9:58 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Kolegovia Mizík, Kotleba, ja by som to možno tak zhrnul, toto je jednoducho vláda kontinuity permanentného zrádzania slovenských národných záujmov a služby cudzím záujmov globalistov. Nič viac k tomu nemám čo dodať.
Pán poslanec Dostál, samozrejme, všetci občania Slovenskej republiky bez ohľadu na národnosť sú si pred zákonom rovní. Ja nijakým spôsobom nespochybňujem to, že každý sa môže stať premiérom. Ale nepovažujem za normálne a nepovažujem za, v súlade s nejakými demokratickými pravidlami, keď má príslušník menšiny byť jeden z troch ústavných činiteľov, ktorý reprezentuje celú Slovenskú republiku, kde väčšinový národ je národ slovenský, pretože v demokracii je to o tom, že väčšina vládne menšine, nieže menšina vládne väčšine. Takéto niečo, ako som povedal, by bolo celkom nepredstaviteľné v akomkoľvek inom štáte, dajme tomu aj v tom samotnom Maďarsku a Poľsku. A ani tam by som to neobhajoval, aby bol Slovák, príslušník slovenskej národnostnej menšiny predsedom vlády v Maďarsku, pretože by to bolo nenormálne. Bolo by to v rozpore práve s týmito demokratickými pravidlami.
A ja si neviem predstaviť, ako by sa napríklad na to pozerali naše národné osobnosti, napríklad taký Ľudovít Štúr, ktorý celý život bojoval práve so západným liberalizmom, ktorý celý život bojoval s maďarizáciou, že po toľkých rokoch, keď sme sa dopracovali k vlastnej štátnosti a vlastnej samostatnej Slovenskej republike, tak bude predsedom vlády nie príslušník väčšinového slovenského národa, ale príslušník menšinovej, maďarskej menšiny, ale predovšetkým liberál a človek, ktorý slúži cudzím záujmom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 14.6.2023 9:32 - 9:52 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci. Hneď na úvod treba povedať hádam to najdôležitejšie, to, čo tu už odznelo aj včera, ale čo treba stále opakovať, a to je fakt, že táto vláda, ktorá nás dnes žiada o vyslovenie dôvery, nemá žiadny demokratický mandát od občanov Slovenskej republiky, nemá žiadnu demokratickú legitimitu, nevzišla z volieb, a teda nemôže logicky zastupovať vôľu slovenských občanov. Čiže prakticky je možno aj zbytočné, aby sme nejako dopodrobna rozoberali to, s akým dokumentom sem prišla, ale aj napriek tomu, že táto skupinka ľudí za mnou sú v podstate bezvýznamné postavy, tak, bohužiaľ, ten systém je nastavený tak, že do tých predčasných volieb má stále ešte veľké množstvo kompetencií, ktoré môže využiť na to, aby Slovenskú republiku a jej občanov poškodila, a preto je potrebné, aby, aby naši občania, ktorí možno aj sledujú dnes túto rozpravu, vedeli, čo je táto vláda zač, kto ju tvorí a s čím vlastne predstúpila pred nás, pred poslancov.
Predovšetkým musíme povedať, že táto nelegitímna vláda na Slovensku zastupuje a reprezentuje liberálnu prezidentku Zuzanu Čaputovú. Každému je jasné, že ona je tá, ktorá ich menovala do funkcie, a opäť zdôrazňujem, nie na základe demokratických volieb, ale na základe svojich osobných politických preferencií, respektíve na základe ideológie strany, z ktorej prezidentka Čaputová vzišla, teda zo strany ultraliberálov zo strany Progresívne Slovensko. Čiže táto vláda predovšetkým reprezentuje vôľu liberálnej prezidentky Čaputovej, vôľu ultraliberálov z Progresívneho Slovenska, ale reprezentuje aj tie najrôznejšie pofidérne mimovládne organizácie financované zo zahraničia. A tomuto sa budem venovať a hoci tu odznelo relatívne veľa faktov ohľadom tohto, ale treba to neustále ľuďom pripomínať, aby si uvedomili, čoho sú všetky tieto mimovládky schopné a kam až ich chápadlá siahajú.
Pozrime sa len na personálne zloženie tejto vlády, na čele ktorej je premiér Ľudovít Ódor. Ten si len v svojom oficiálnom životopise stále uvádza, že od januára 2016 je hosťujúcim profesorom na takzvanej Stredoeurópskej univerzite v Budapešti, ktorá je známa tým, že je to vlastne súkromná univerzita známeho medzinárodného finančníka George Sorosa, pôvodným menom Györgyiho Schwartza, univerzity, ktorá sa netají nijako tým, že chce, chce šíriť tú ideológiu takzvanej otvorenej spoločnosti, čo je normálne, keďže samotný George Soros založil tú sieť nadácií otvorených spoločností po celom svete vrátane Slovenska. A v tejto chvíli je absolútne jedno, že či premiér Ódor tam vyučuje politológiu alebo vyučuje filozofiu, alebo vyučuje nejaké, nejaké ekonomické alebo hospodárske študijné predmety, podstatné je, že pokiaľ by sám nevyznával tú ideológiu, ktorú vyznáva George Soros a jeho Nadácia otvorenej spoločnosti, tak by na takejto univerzite nemohol nikdy prednášať, a ja si aj sám neviem predstaviť, že keby som bol nejaký pedagóg, že by som na takejto univerzite prednášal, pokiaľ by som sa ja sám nestotožňoval s tými hodnotami.
A keď sa pozrieme na to, čo sú to tie hodnoty otvorenej spoločnosti, ktoré sa teraz budú premietať aj do činnosti tejto úradníckej vlády, tak to nie je nič iné ako podpora agendy LGBT, deviantov, všadeprítomný multikulturalizmus, podpora migrantov, dekriminalizácia drog, zachovanie legálnosti vykonávania umelých potratov a podobné liberálne odpornosti. Toto je hodnotová orientácia súčasnej vlády. A svedčí o tom aj fakt, ktorý tu takisto zaznel, že len sotva sa táto vláda ujala funkcie, tak už ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pod vedením Soni Gaborčákovej uzavrelo zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku v sume 13 miliónov eur so Sorosovou mimovládkou Nadácia otvorenej spoločnosti. Je to 13 miliónov eur, bolo tu povedané, že 21, ja to chcem uviesť na správnu mieru, pretože aby sme sa vyjadrovali presne, ten zvyšok do tých 21 miliónov sú vlastné zdroje tej mimovládky alebo respektíve konzorcia tých mimovládok, ktoré tie, ktoré tých 13 miliónov eur dostanú. A to všetko má pomôcť nie, nie Slovákom alebo aspoň občanom Slovenskej republiky, ale len na pomoc, pomoc Ukrajincom. Presne teda v duchu tej Sorosovej ideológie otvorenej spoločnosti. No a ja sa teraz pýtam, že či práve toto, že ideme dávať 13 miliónov eur nejakej mimovládke, pofidérnej, či práve toto je to efektívne využívanie peňazí, na ktoré sa viackrát odvoláva programové vyhlásenie vlády. A treba povedať aj to, že síce pani ministerka Gaborčáková hovorila o tom, že ona to musela podpísať, ale ja si neviem predstaviť, ako môže byť nejaký minister donútený do toho, aby podpísal dokument, s ktorým nesúhlasí. Ako ho môžete k tomu donútiť? To jednoducho možné nie je a to, že to začalo ešte za bývalého ministra, to je dobre, že zaznelo, aspoň vidíme, že tá kontinuita, čo sa týka podpory mimovládok, ide naprieč celým politickým spektrom takzvaných štandardných politických strán.
Ďalej tu máme ministerku spravodlivosti Janu Dubovcovú, ktorá je známa tým, že ešte ako ombudsmanka vyvesovala dúhovú vlajku tu v Bratislave, aby tým demonštrovala ako ona veľmi podporuje ten pochod tých úchylákov ulicami Bratislavy. Či práve toto je tá jej odbornosť, tak ja si myslím, že nie, toto nie je odbornosť, to je prihlásenie sa k jednej ideológii, jednej rozkladnej ideológii, liberálnej, ktorá tu chce na Slovensku vládnuť. Ale treba povedať to, že pani, pani Dubovcová je presne ten typ človeka, ktorý, ktorý nieže nereprezentuje tú odbornú stránku, ale ona reprezentuje čistú politiku, pretože vieme, že, vieme, že v posledných voľbách kandidovala dokonca za Progresívne Slovensko, takže tváriť sa, že teraz ona nie je nejaký politik, že, že ona je odborník, tak je to absolútne smiešne a za tú jej, za tú jej politiku, ktorú viedla ako ombudsmanka, bola, alebo ktorú viedla ešte aj predtým, bola v podstate aj ocenená tými mimovládkami. V roku 2009 dostala od mimovládok VIA IURIS a Aliancia Fair-play ocenenie, pripomínam, že ide o dve mimovládky, ktoré takisto dostávajú peniaze od Sorosa, od tej Nadácie otvorenej spoločnosti. Aby som bol presný, aby sme tu nehovorili len nejaké heslá, aby sme hovoril fakty, tak VIA IURIS bola tretia najviac obdarovávaná mimovládka zo strany Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti, dostala za celé to obdobie nejakých 270-tisíc eur, Aliancia Fair-play 258-tisíc eur, bola zase na piatom mieste najviac obdarovávaná zo strany Sorosa, no a tieto mimovládky ocenili tu prítomnú pani ministerku Dubovcovú a, samozrejme, nezabudol ju oceniť aj americký veľvyslanec, a to v roku 2014, čo samo o sebe ukazuje, komu je táto pani ministerka, nazvem to tak, poplatná.
A keď sa už bavíme o tej odbornosti, pretože ja som člen ústavnoprávneho výboru, čiže jej rezort v podstate patrí do môjho výboru, tak mňa zarazila len jedna vec, mali sme nedávno ústavnoprávny výbor a tam pani ministerka obhajovala tú novelu, veľkú novelu Trestného zákona, s ktorou prišla ešte predchádzajúca vláda, a obhajovala aj napriek tomu, že jej tam bolo priamo v paragrafe vysvetlené, že táto novela okrem mnohých iných veľmi zlých vecí prináša aj to, že sa tam znižujú tresty pre drogových dílerov. A to nie drogových dílerov nejakých len ľahkých drog marihuany, ale dokonca drogových dílerov heroínu. Bolo to tam v podstate popierané alebo obhajované, a to napriek, že tam boli ľudia ako napríklad prof. Čentéš, ktorí sami konštatovali to isté, čo som tam povedal ja, a dali mi v podstate za pravdu. Takže to sú tí odborníci na ministerstve spravodlivosti, ktorí, ktorí tú odbornosť pretavujú do toho, že poďme znižovať tresty pre drogových dílerov. Samozrejme, sú tam aj iné veci ako napríklad znižovanie trestov pre výrobcov detskej pornografie, pre zlodejov a pre všetkých možných vagabundov, zločincov a kriminálnikov. Takže to je odbornosť pani, pani ministerky Dubovcovej, ktorá tu nesedí.
Ďalej tu máme ministra školstva, vedy a výskumu Daniela Bútoru, o ktorom viete, že je to syn Martina Bútoru. Opäť známeho mimovládkara, ktorý, ktorý pôsobí v inštitúte pre verejné otázky IVO a ktorý, ako tu takisto bolo povedané, je dokonca členom Rady starších v tej Sorosovej Nadácii otvorenej spoločnosti. Čiže opäť vidíme aj prepojenie tu prítomného pána ministra školstva na Sorosove mimovládky. Ale to o tom prepojení v podstate svedčí aj samotný, samotný bod alebo taká veta z programového vyhlásenia vlády zo strany päť, kde sa hovorí o tom, že vláda bude vytvárať podmienky pre transparentnú a efektívnu podporu mimovládnych neziskových organizácií z verejných zdrojov a prostriedkov EÚ. Čiže táto vláda sa ani nejako netají tým, že poďme nalievať ďalšie peniaze do týchto mimovládok.
Dámy a páni, ale to, čo najlepšie, najlepšie ukazuje, že táto vláda je v podstate rovnaká ako tie vlády predošlé, ako všetky tie vlády zradcov a zapredancov, tak to dokazuje v podstate tá jej tzv. zahraničnopolitická orientácia, ku ktorým sa v mnohých miestach hlási v tom programovom vyhlásení vlády, a to tá jednostranná, jednoznačná až ponížená orientácia na Európsku úniu, na ten žalár národov a na tú zločineckú organizáciu NATO. Dokonca tu v podstate tak nadrzovku hovorí o tom, že, že tá orientácia na tú, na tú európsku transatlantickú jednotu a tá domáca podpora členstva v Európskej únii a NATO je garanciu vraj našej štátnosti, bezpečnosti a prosperity. A teraz otázka je. Akej našej štátnosti, keď práve Európska únia nám zobrala kľúčové kompetencie v mnohých oblastiach spoločenského, ekonomického, hospodárskeho života? Čiže Európska únia nám práve odbúrava tú našu štátnosť a našu suverenitu. Ale vy tu tvrdíte, že vlastne orientácia na Európsku úniu je, nám prospieva nejako k našej štátnosti. Naopak, orientácia alebo členstvo v Európskej únii likviduje našu, našu nezávislosť a našu suverenitu.
Hovoríte tu o tom, že to je garancia nejakej našej bezpečnosti. Ale práve naopak, členstvo v Severoatlantickej aliancii je garanciou toho, že či skôr či neskôr budeme vo vojnovom konflikte, napríklad s Ruskou federáciou, alebo že budeme zapojení do nejakej inej, inej operácie, operácie NATO a že naši vojaci budú musieť prelievať krv za cudzie záujmy. A hovoríte o tom, že to je záruka nejakej našej prosperity. Ale pozrime sa napríklad len na oblasť pôdohospodárstva. A pozrime sa na to, aký bol stav pôdohospodárstva pred vstupom do Európskej únie a aký je teraz. Keď si to porovnáme, keď si porovnáme fakt, do akej miery sme boli vtedy potravinovo sebestační, ako sme dnes potravinovo sebestační, tak vidíme, že Európska únia nie je žiadnou zárukou našej prosperity, ale práve naopak.
Hovoríte tu o tom, že Slovensko je integrálnou súčasťou politického Západu. Čo je toto za nezmysel? My nie sme ani integrálnou súčasťou politického Západu, ani nijakého politického Východu. Historicky sme vždy patrili do akéhosi stredu medzi Západom a Východom, ale nie je to dôležité rozoberať, ale vy v podstate ste len vymenili službu jedným cudzím záujmom, tak ako v bývalom režime pred rokom ´89 boli politici, ktorí slúžili záujmom Východu, slúžili záujmom komunistického Sovietskeho zväzu, tak vy teraz idete slúžiť záujmom toho kapitalistického Západu, záujmom Spojených štátov amerických. Vy ste len jedného pána vymenili za druhého a ešte sa tým hrdíte, ako je Slovensko súčasťou politického Západu.
Ďalej tu hovoríte, že vláda odmieta hrozbu alebo používanie sily v medzinárodných vzťahoch. No ak teda naozaj odmietate hrozbu a požívanie sily v medzinárodných vzťahoch, tak opäť hovorím, že by ste tam mali mať niečo také, že Slovenská republika má vystúpiť zo zločineckej organizácie NATO. Pretože práve táto organizácia po celom svete používala alebo teda porušovala medzinárodné právo a používala silu v medzinárodných vzťahoch. Veď toľko omieľané bombardovanie Juhoslávie, čo iné ako použitie sily v medzinárodných vzťahoch to bolo? Ale to by sme potom nemohli mať na poste súčasného ministra úradníckej vlády Ivana Šimka. Opäť politika z KDH, potom zakladal SDK. Bol dokonca ministrom Dzurindovej vlády a v čase, keď bombardovali Juhosláviu, bol jeden z tých, ktorý bol vládny, vládny poslanec. A opäť musím pripomenúť aj to, že on je to taký odborník, že teraz keď bol v Luxemburgu, tak namiesto toho, aby rovnako ako Poľsko a Maďarsko hlasoval proti tej novej migračnej politike, ktorá nám hovorí to, že buď zoberme si tých migrantov k nám na Slovensko, alebo ak si ich nezoberiete, tak za každého z nich zaplaťme nejakých 20-tisíc eur. Tak namiesto toho, aby proti otvorene vystúpil, tak nemal ani tú odvahu, ako mali tí Poliaci a Maďari, ale on sa len alibisticky, alibisticky zdržal.
Ďalej tu máte pokračujúcu podporu Ukrajiny. Čiže presne to, čo robila tá minulá vláda, ktorá tým, že posielala zbrane, muníciu na Ukrajinu, tým, že cvičila ukrajinských vojakov, nás čoraz viac priblížili do tohto konfliktu a ženie nás vyslovene do nešťastia, čo musí každý normálny človek vidieť. Tak vy ste v podstate opäť prihlásili. Opäť tam hovoríte o tom výcviku ukrajinských vojakov, o darovaní vojenského materiálu. Jednoducho žiadna zmena politiky, ale stále pokračovanie toho trendu služby západným globalistom. Toho, čo si oni želajú, to tu na Slovensku idete vy plniť.
Potom tu hovoríte o tom, že sme tiež slabí v lákaní mozgov z iných krajín. A uvádzate tu, že v roku 2021 malo Slovensko tretí najnižší počet cudzincov v Európskej únii. No koho toto trápi, že sme tu mali najnižší podiel, tretí najnižší podiel cudzincov v Európskej únii. Keby sme mali aj najnižší podiel cudzincov v Európskej únii, aj na celom svete, tak by som ďakoval Bohu za to, aké máme šťastie. Pozrite sa na také Japonsko, koľko tam majú cudzincov. A aký je tento štát vyspelý práve preto, že je to homogénna spoločnosť a nie nejaká multikulti utópia, ktorú si predstavuje niekto na Západe. A keď chcete riešiť to, že tu nie sú nijaké mozgy na Slovensku, tak poďme riešiť to, ako dostať na Slovensko tých ľudí späť, ktorí zo Slovenska odchádzajú, alebo ako si ich tu udržať, a nie ako sem doviesť nejakých iných cudzincov a ako im umožniť, aby tu na Slovensku žili a pôsobili.
Potom tu hovoríte o pomoci marginalizovaným, tzv. marginalizovaným rómskym komunitám, čiže v preklade v podstate pomoci cigánskym komunitám. Ale opäť, kde je nejaký záväzok pomáhať nie vybranej konkrétnej národnostnej menšine, ale väčšinovému slovenskému národu. Lebo ak je táto vláda demokratická, tak predovšetkým by mala reprezentovať záujmy väčšiny. Ale vy keď tu aj hovoríte o tom, že treba riešiť chudobu v programovom vyhlásení vlády, tak absolútne tú chudobu nevzťahujete na všetkých, ale hovoríte tu v podstate len o chudobe len v súvislosti, v súvislosti s tými cigánmi. A opäť otázka znie, jedna vec je riešiť chudobu, ale kedy začneme napríklad riešiť cigánsku kriminalitu, ktorej sa dopúšťajú práve mnohí jednotlivci z tejto cigánskej komunity. Aby sa nestávalo to, čo sa stalo naposledy na Nový rok v Michalovciach pri tej brutálnej vražde sestričky Eriky alebo čo sa stalo len nedávno pri Košiciach, kde, kde práve cigánsky recidivista sa pokúsil znásilniť 82-ročnú starenku. Toto vás absolútne netankuje. Toto vás nezaujíma. Toto ako keby vôbec neexistovalo. Lenže aj toto je problém, ktorý sa týka, týka ľudí, jednotlivcov z tejto komunity.
No a keďže hovorím o tom, tak hovoríte tu napríklad o tzv. zelenej transformácii. O tom, ako idete podporovať tú zelenú ekonomiku. Tu možno otázka, aby som vám dal aj otázku, pán, pán premiér, tak máte pod tým na mysli, že ideme podporovať teraz ten, ten zákaz spaľovacích motorov? Pretože SaS, ktorá vám už vyjadrila podporu, tak sa tá vyjadril... tak tá vystupuje proti tomu zákazu spaľovacích motorov, tak možno by bolo dobré, keby aj oni počuli, či vaša politika zahŕňa aj podporu tohto nezmyslu Európskej únie.
A možno na záver, lebo už nemám veľa času, tak keď si dáte to vaše programové vyhlásenie vlády niekde do, alebo dáte si tam fulltextové vyhľadávanie a dáte si tam slovo národ, Slovák alebo Slováci, tak tam nenájdete ani jednu jedinú zmienku. Ale zato tam nájdete kopec vecí ako sú dezinformácie, hoaxy, propaganda a podobné veci, proti ktorým vy chcete bojovať. Ale opäť, tu základná otázka znie, kto je ten, ktorý bude určovať to, čo je tá dezinformácia, čo je pravda, čo je lož? Nejaké vaše ministerstvo pravdy, ktoré povie, že toto je dezinformácia, ktorú si ľudia môžu myslieť, a všetko ostatné je lož, ktorú treba potierať? Všetci dobre vieme, že za týmto sa neskrýva nič iné ako snaha o potieranie slobody slova. Áno, robili to aj predchádzajúce vlády a vy to chcete ešte posunúť ďalej. Pretože vy neviete nejakým spôsobom vyargumentovať, vyvrátiť to, čo hovoria vaši politickí oponenti. Vy im potrebujete zalepiť ústa. Vy ich potrebujete umlčať pod hlavičkou toho, že bojujete proti dezinformáciám.
Teda ak by sme to zhrnuli. Toto, čo ste tu vy zostavili alebo čo zostavila vaša, vaša prezidentka Čaputová, to nie je nejaká vláda odborníkov. To je len vláda ultraliberálov, poplatná zahraničným mimovládkam, poplatná Spojeným štátom americkým, poplatná západným globalistom. A navyše, aby sme to zobrali aj z toho národného hľadiska, tak po prvýkrát v histórii tu pán prítomný premiér nereprezentuje ani väčšinový štátotvorný národ, pre ktorý Slovenská republika vznikla, teda slovenský národ, pretože je príslušníkom národnostnej menšiny. A možno si poviete, že na tom nejako nezáleží, ale ja si neviem predstaviť, že napríklad v Maďarsku by bol jeden z troch ústavných činiteľov, predseda vlády dajme tomu, príslušník slovenskej národnostnej menšiny v Maďarsku. Maďari by takéto niečo nedovolili a tak by to bolo aj správne. Pretože by to bolo v rozpore s demokratickou vládou väčšiny, kde je logické, že tie najvyššie miesta v štáte obsadzujú reprezentanti väčšinového, teda v našom prípade slovenského národa. Preto neexistuje, neexistuje jediný dôvod, prečo by sme mali túto vládu a toto programové vyhlásenie podporiť. Naozaj len totálny blázon alebo liberál, čo je v podstate jedno a to isté, by mohol takúto vládu podporiť. Rozhodne ale nie my.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 25.5.2023 16:52 - 16:53 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Dámy a páni, čo by dali, čo by dali Angličania, čo by dali Francúzi, čo by dali Nemci za to, keby sa pred rokmi našiel niekto, nejaká politická strana, nejakí poslanci v ich domovských parlamentoch, ktorí by predložili trebárs len takúto legislatívu, ktorú sme tu dali dnes my, ktorá by aspoň nejakým spôsobom riešila ten proces vyhosťovania týchto nebezpečných nelegálnych migrantov. Vtedy ešte tie štáty západoeurópske, tie západoeurópske národy neboli stratené, ale dnes už sú.
Ale my na Slovensku tú šancu ešte máme. My to ešte môžme zastaviť v podstate v zárodku, ak budeme prijímať aj takúto legislatívu, ktorú sme tu dnes predložili. Preto vás chcem poprosiť, aby ste to posunuli do druhého čítania, aby sme tu diskutovali aj v júni o tom, ako ochrániť Slovensko pred týmto problémom, ktorý sa už na Západe im vymkol z rúk, spod kontroly, ale nám na Slovensku sa ešte nemusí vymknúť, ak budeme schvaľovať aj takúto legislatívu.
A preto ďakujem všetkým, ktorí sa vyslovili za to, že podporia tento náš návrh zákona.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.5.2023 16:34 - 16:36 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Pán poslanec Benčík, vy ste ako taký verklík, vy vlastne ani nepotrebujete, aby ste tu fyzicky sedeli, úplne stačí, keď by ste ako reakciu na naše vystúpenia len zapli len nejakú nahratú kazetu, vlastne kazety už ani dneska, nie, tu už nemáme, ale možno zapli nejaké, nejakú svoju nahrávku a púšťali to tu sále dokola. Lebo načo, načo to stále opakovať, načo to hovoríte dokola? Pustite si tú nahrávku a splníte si tak svoju povinnosť, odškrtnite si to a budete sa vnútorne cítiť, že aký ste vy hrdina, ako ste proste nám to tu povedali, tie svoje nezmysly, ale horšie je skôr to, že ako to vnímate vy, keď hovoríte, že, že tí migranti sa nám vyhýbajú ako čert krížu.
Ako sa nám vyhýbajú? Veď vy ste to nejako nesledovali, to, čo hovoria priamo aj naše orgány, ktoré, ktoré zaregistrovali ten nieže pohyb, nejaký zvýšený pohyb, ale, ale ešte raz, ja som tu citoval štatistiku, ktorú povedal sám šéf Hraničnej a cudzineckej polície, že ten nárast, medziročný nárast minulý rok na jeseň bol o 480 %. Tak ako sa nám vyhýbajú? Tí migranti tadeto chodia, a tu sú, a či sú tu jeden deň, alebo sú tu mesiac, už len to, že sa tu môžu voľne pohybovať napriek tomu, že sú tu nelegálni migranti, napriek tomu, že sú to ľudia, ktorí sa len vyhovárajú na to, že pochádzajú z nejakého štátu, kde je vojna, pretože v skutočnosti u nás nežiadajú o azyl, tak už len toto samotné je problém. Dnes ich je tu možno tisíc, možno dvetisíc, možno päťtisíc, zajtra ich tu môže byť podstatne viacej, a to ako to dopadne, keď sa ich tu začne usadzovať, alebo keď ich tu bude podstatne viacej, čoho sú schopní, tak to vidíme práve na tých štátoch západnej Európy, tak sa z toho poučme a netvárme sa, že to nie je nejaký problém a že ho netreba riešiť.
Skryt prepis
 

25.5.2023 16:23 - 16:30 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážení kolegovia, keď sa pozrieme na to, aký je dnes stav, čo sa týka migrácie, tak myslím si, že je úplne pravdivé konštatovanie, že v Európe stále trvá migračná kríza, počas ktorej je tento svetadiel doslova zaplavovaný nelegálnymi migrantmi, a to prevažne mladými mužmi z ďalekej cudziny a táto kríza nezačala v tom roku 2015, lebo tak je to prezentované, že to všetko vypuklo len v tom roku 2015 a odvtedy tie pošty klesajú, ako sa nám to snažia teda niektorí nahovoriť, ale táto kríza, táto migračná kríza trvá v Európe už desiatky rokov, pretože už desiatky rokov sú najmä štáty západnej Európy, tieto štáty na svoje územie prijímajú nelegálnych migrantov, doslova a priam s otvorenou náručou a dnes v dôsledku tejto politiky otvorených dverí čelia takým problémom, ako je terorizmus, masívna kriminalita, sociálne napätie, ohrozovanie tradičnej kultúry, práva a hodnôt.
Práve pod vplyvom liberálnej propagandy si mnohí pôvodní obyvatelia týchto štátov vôbec neuvedomujú, že milióny cudzincov, ktorí sa valia do Európy z Ázie či z Afriky predstavujú pre európske národy doslova existenčné riziko, pretože integrácia týchto ľudí do zatiaľ väčšinovej európskej populácie je, ako sa ukázala, ako sa ukázala v praktickom živote obyvateľov týchto štátoch, tak táto integrácia je takmer nemožná. Dlhodobá plánovaná premena Európy na to pre liberálov vysnívané multikultúrne spoločenstvo jednoducho zlyhala vo všetkých ohľadoch. Státisíce stratených životov Európanov sú dostatočným dôkazom zlyhania tohto politického princípu a jeho deštruktívneho pôsobenia na všetky národy, v ktorých sa začala aplikovať. Právom teda môžme konštatovať, že tá idea multikulturalizmu môže byť spolu s vražednými ideológiami 20. storočia, alebo tým militantným, islamistickým extrémizmom považovaná za jednu z najväčších svetových hrozieb útočiacich na samotnú podstatu existencie európskych národov.
Či už je to epidémia znásilnení švédskych žien imigrantmi, a nielen tých, ale aj mnohých iných, vojny tých rôznych neeurópskych gangov s políciou v nemeckých mestách, rabovanie a podpaľovanie štvrtí v Anglicku, tie nákladné autá riadené migrantmi a rútiace sa vysokou rýchlosťou do davu ľudí v Španielsku, v Nemecku, Španielsku alebo Francúzsku, to všetko sú príklady aplikácie multikulturalizmu a s ním súvisiaceho dovozu nelegálnych neeurópskych migrantov do Európy.
V tejto skutočnosti vyvolávajú narastajúcu potrebu urýchleného prijatia účinnej legislatívy chrániacej tak aj záujmy Slovenskej republiky, ako aj bezpečnosť jej obyvateľov, a to aj v súčasnosti, keď sa tento problém čoraz viac dotýka aj priamo nášho územia a občanov. Napokon dokazujú to aj verejné vyjadrenia Róberta Guckého, súčasného riaditeľa Úradu hraničnej a cudzineckej polície Policajného zboru, podľa ktorého dosiahol príliv nelegálnych migrantov na územie Slovenskej republiky na jeseň minulého roku stav, ktorý možno prirovnať veľkej migračnej kríze z roku 2015, pričom len oproti roku 2021 bol zaznamenaný až 480-percentný nárast počtu týchto migrantov na Slovensku.
No a, panie poslankyne, páni poslanci, tá situácia z minulého roku, z tej jesene sa môže kedykoľvek, kedykoľvek zopakovať. Aj preto sa dnes pripravuje ten tábor pre migrantov v Malackách, pretože tie orgány, ktoré sú zodpovedné za riešenie aj tohto problému, už teraz počítajú s tým, že tá situácia bude eskalovať.
Súčasná právna úprava regulujúca vstup a pobyt cudzincov na našom území je ale napriek tomuto všetkému krajne nedostatočná, pretože policajné orgány častokrát odmietajú vyhosťovať nelegálnych migrantov z nášho územia práve s poukazom na to, že v krajine ich pôvodu je vraj ohrozený ich život a zdravie, a teda že existujú tzv. prekážky administratívneho vyhostenia. No a na základe toho im potom vydávajú potvrdenia, že môžu na našom území zotrvať a vďaka tomu sa môžu v podstate voľne pohybovať po uliciach našich miest a dedín, a tým aj ohrozovať našich obyvateľov. Ukazuje sa pritom, že ak by skutočne boli títo nelegálni migranti ohrození vo svojich domovských štátoch na živote a zdraví, tak by požiadali o udelenie azylu alebo o poskytnutie tzv. doplnkovej ochrany, teda o medzinárodnoprávnu ochranu v prvom štáte, do ktorého po opustení svojho materského štátu vstúpili. Ale nelegálni migranti to v drvivej väčšiny prípadov nerobia, a dokonca ani na Slovensku, keď vstúpia na naše územie, nežiadajú o medzinárodnoprávnu ochranu, čím vlastne sami potvrdzujú, že v skutočnosti neexistujú prekážky ich administratívneho vyhostenia.
Ďalším závažným nedostatkom súčasnej legislatívy je mimoriadne benevolentný prístup k cudzincom, ktorí sa síce na Slovensku zdržiavajú legálne, teda majú tu buď trvalý pobyt, prechodný pobyt, ale počas svojho pobytu u nás porušujú právne predpisy, či dokonca ohrozujú bezpečnosť štátu, verejný poriadok, alebo verejné zdravie. Zákon totiž dáva policajným orgánom len možnosť, nie však povinnosť takýchto cudzincov administratívne vyhostiť z nášho územia, čím, keď sa nad tým zamyslíme, vzniká priestor na korupciu, na klientelizmus či na hľadanie rôznych zámienok, prečo nakoniec nie sú zo Slovenska vyhostení.
Problémom je napokon aj to, že ak aj k procesu administratívneho vyhostenia cudzincov nakoniec dôjde, tak tento proces v mnohých prípadoch trvá neprimerane dlho, a práve preto sme navrhli novelizovať zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov tak, aby boli prekážky administratívneho vyhostenia zo strany policajných orgánov akceptované len v prípade, ak cudzinec po prekročení hraníc Slovenskej republiky požiada buď o azyl, alebo o doplnkovú ochranu v zmysle medzinárodného práva a našej legislatívy do dvoch hodín od jeho prvej kontroly policajným orgánom. Súčasne navrhujeme, aby mali policajné orgány nielen právomoc, ale aj povinnosť administratívne vyhostiť cudzincov v taxatívne vymenovaných prípadoch, napr. ak ohrozujú bezpečnosť štátu, verejný poriadok, alebo verejné zdravie, alebo uzavrú účelové manželstvo, alebo maria výkon rozhodnutia štátneho orgánu. Pre urýchlenie celého procesu administratívneho vyhostenia zároveň navrhujeme, aby príslušný policajný útvar rozhodoval o tejto veci bezodkladne a aby sa skrátili lehoty, ktoré môže určiť cudzincom na vycestovanie.
Dámy a páni, čo dodať na záver, prestaňme rečniť o ochrane Slovenska, ale začnime namiesto toho konať, a to aj tak, že prijmeme účinnú legislatívu, ktorá aspoň po právnej stránke vytvorí všetky predpoklady na to, aby sa u nás nemohli voľne pohybovať a u nás voľne zotrvávať nebezpeční migranti.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 25.5.2023 16:21 - 16:21 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Takže vážené panie poslankyne, páni poslanci, opäť tu spoločne s kolegom Martinom Beluským predkladáme návrh zákona, len teraz návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. V tomto prípade cieľom tohto návrhu je zabezpečiť ochranu Slovenskej republiky a jej obyvateľov pred nelegálnymi migrantmi a inými cudzincami, ktorí bez oprávnenia vstupujú alebo sa zdržiavajú na území Slovenskej republiky, ako aj všetkými ostatnými, ktorí sa u nás zdržujú síce legálne, no predstavujú svojím životom a správaním hrozbu pre bezpečnosť Slovenskej republiky a jej obyvateľov.
Viac opäť v rozprave, do ktorej sa hlásim ako prvý.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.5.2023 16:18 - 16:20 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Vďaka za faktické. Kolega Stano Mizík, dobre si to povedal v tom, že skutočne všetky vlády, ktoré majú prsty v tom, že dnes sme súčasťou zločineckej organizácie NATO, budú zodpovedné raz aj za to, ak práve kvôli tomu, že sme súčasťou tohto vojenského paktu, budeme raz zatiahnutí do nejakej vojny, a, samozrejme, tú zodpovednosť nesú aj... aj alebo niesla aj, aj tá vláda, ešte raz zdôrazním, aj tá vláda, ktorá tu bola len nedávno, vláda Eduarda Hegera a Igora Matoviča, pretože tieto podnikli také kroky, ktoré, ktoré nás vyslovene míľovými krokmi približujú do toho, aby sme boli zatiahnutí do toho konfliktu, ktorý teraz prebieha na východ od nás.
No a, pán poslanec Benčík, môžte tu pripomínať Rusko, ale my nevidíme len to, čo je na východ od nás, my vidíme aj to, čo je na západ od nás, a vidíme to, čoho je schopná Severoatlantická aliancia, vidíme to, čoho je, čoho sú schopné Spojené štáty americké, čiže pozrite sa predovšetkým na to, akú politiku vedú už desiatky rokov po celom svete, a potom sa môžme baviť o nejakej agresívnej politike a o tom, čo nám hrozí, keď budeme spojencom takéhoto štátu.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 25.5.2023 16:10 - 16:17 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Ďakujem. Panie poslankyne, páni poslanci, zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo je vlastne úlohou, resp. čo by malo byť úlohou Ozbrojených síl Slovenskej republiky, a v podstate v prípade mobilizácie, ak by sme tu mali vojnu alebo vojnový stav, aj všetkých ostatných mobilizovaných vojakov?
Keď vychádzame z Ústavy Slovenskej republiky, tak je to v podstate jednoznačné. Ústava Slovenskej republiky totiž v preambule deklaruje záujem Slovenskej republiky o trvalú mierovú spoluprácu s ostatnými demokratickými štátmi a v čl. I ods. 2 skutočnosť, že Slovenská republika uznáva a dodržiava všeobecné pravidlá medzinárodného práva, medzinárodné zmluvy, ktorými je viazaná a svoje ďalšie medzinárodné záväzky. V podstate z tohto dôvodu je v zmysle Ústavy Slovenskej republiky nemysliteľné, aby sa Slovenská republika podieľala na akejkoľvek útočnej vojne či inej forme vojenskej agresie voči iným suverénnym štátom. Zároveň platí, že nie je v záujme Slovenskej republiky, aby sa zúčastňovala ani vojen a iných ozbrojených konfliktov tretích strán. Naopak, zapojenie sa do takýchto konfliktov môže zásadným spôsobom ohroziť našu zvrchovanosť a územnú celistvosť, a teda v konečnom dôsledku aj bezpečnosť a prosperitu našich občanov a našich obyvateľov.
Čo z toho teda vyplýva? V podstate len to, že jedinou legitímnou, čestnou a správnou formou výkonu vojenskej služby v záujme Slovenskej republiky je vojenská služba vykonávaná výlučne s cieľom obrany Slovenskej republiky. A tá sa môže vykonávať výlučne na našom vlastnom území, na území Slovenskej republiky, a nie niekde v bližšej či vzdialenejšej cudzine, napríklad niekde na Ukrajine, niekde v Iraku, Afganistane či hocikde inde v zahraničí. To by sme ale nemohli mať pri moci také vlády, aké tu už v podstate roky máme, vlády, ktoré nás jednak zatiahli do zločineckej organizácie NATO, alebo toto členstvo v NATO roky podporovali ako nejakú svoju integrálnu súčasť svojho programu, a to dokonca aj po skúsenostiach s tým, čo všetko, čoho všetkého je NATO ako organizácia, ako vojenský pakt schopné. A to nie pri obrane svojich členov, ale pri útoku na iné suverénne štáty, ktoré nikoho z členských štátov NATO nijako neohrozovali. Áno, hovorím už o toľkokrát tu na tejto pôde spomínanom bombardovaní Juhoslávie v toku 1999. A hovorím to preto, že práve na tomto príklade vidieť, že podporovať členstvo Slovenska v NATO znamená, že skôr či neskôr budú aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky zatiahnuté do takejto či inej podobnej vojny na strane agresora, na strane porušovateľa medzinárodného práva páchajúceho na cudzom území vojnové zločiny.
Kto by však ale vtedy povedal, že po vládach, pre ktorých je tá zločinecká organizácia NATO ich životným záujmom, a teda nejakým tým nespochybniteľným programom, sa tu objaví aj vláda Igora Matoviča a Eduarda Hegera, ktorá len pred nedávnom viedla takú zahraničnú a vojenskú politiku, ktorá nielenže uprednostňovala cudzie záujmy pred domácimi slovenskými záujmami, čo nakoniec robili aj všetky vlády pred tým, ale robila to ešte aj takým nebezpečným spôsobom, ktorý nás dnes v podstate priviedol na prah vojny viac, ako tomu bolo kedykoľvek predtým. O posielaní zbraní na bojujúcu Ukrajinu, o cvičení ukrajinských vojakov, ktoré sú v ozbrojenom konflikte s Ruskom, na našom území, v podstate dneska nemá zmysel nejako hovoriť, ale každému rozumne uvažujúcemu človeku musí byť jasné, že sú to kroky, ktoré nás čoraz viac približujú a zaťahujú do tohto konfliktu. Podstatné ale je, čo z tohto všetkého vyplýva pre našich vojakov, či už tých profesionálnych, alebo tých, čo by mohli byť mobilizovaní v prípade zatiahnutia Slovenska do vojny prebiehajúcej mimo nášho územia.
Môže totiž nastať situácia, že vojaci súčasných Ozbrojených síl Slovenskej republiky alebo v prípade mobilizácie aj všetci vojaci mimoriadnej služby, teda aj bežní občania Slovenskej republiky podliehajúci brannej povinnosti budú musieť namiesto obrany Slovenska bojovať v zahraničí za cudzie, neslovenské záujmy. Tak je totiž nastavená súčasná legislatíva, tak je nastavený súčasný zákon č. 281/2015 Z. z. o štátnej službe profesionálnych vojakov, ktorý sa, na ktorý sa teda primerane vzťahuje aj na služobnú disciplínu vojakov v aktívnej zálohe a vojakov mimoriadnej služby. V zmysle tohto zákona totiž vojak nemá právo odoprieť spáchanie, alebo teda splnenie vojenského rozkazu, nariadenia, príkazu alebo pokynu, a to ani takého, podľa ktorého by musel vykonávať službu mimo územia Slovenskej republiky. V prípade, že by tak predsa len urobil, dopustil by sa v zmysle súčasnej legislatívy disciplinárneho previnenia, čiže dokonca trestného činu neuposlúchnutia rozkazu podľa § 393 Trestného zákona.
No a pre nás je takýto stav absolútne neprijateľný a myslím si, že je neprijateľný aj pre každého jedného Slováka, ktorý nechce bojovať, ale nie že by nechcel bojovať pri obrane Slovenskej republiky, ak by nejakí cudzí vojaci na naše územie vstúpili a ohrozovali našu územnú celistvosť, našu suverenitu, ale nechce bojovať jednoducho za záujmy cudzích, za záujmy západných veľmocí niekde v zahraničí, niekde mimo nášho územia, kde a tam teda nechce zomierať za, za nejakých cudzích.
Všetci vojaci Ozbrojených síl Slovenskej republiky vrátane všetkých občanov Slovenskej republiky povolaných do vojenskej služby v prípade mobilizácie musia mať podľa nás plné právo slobodne sa rozhodnúť, či sa chcú zúčastniť takýchto ozbrojených konfliktov vedených mimo nášho územia, a teda či chcú nasadzovať svoje životy v zahraničí, opäť zdôrazňujem, nie pri obrane vlasti, ale pri obrane záujmov iných štátov, preto sme teda navrhli novelizáciu uvedeného zákona tak, aby teda, ešte raz, profesionálni vojaci, vojaci v aktívnej zálohe, ako aj vojaci mimoriadnej služby, osobitne by som vypichol v prípade mobilizácie aj policajtov, príslušníkov zberu... Zboru väzenskej a justičnej stráže a hasičov, aby mali legálne právo odoprieť splnenie vojenského rozkazu, nariadenia a príkazu alebo pokynu veliteľa na výkon štátnej služby mimo územia Slovenskej republiky alebo smerujúci k takémuto výkonu štátnej služby, pretože jedine to je zárukou toho, že ani jeden, ani jeden Slovák nebude proti svojej vôli nasadený v zahraničí, vo vojne, ktorú nevyvolal, vo vojne, ktorú si neželal, vo vojne, v ktorej nebráni Slovensko, ale cudzie záujmy veľmocí.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 25.5.2023 16:07 - 16:07 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, spoločne s kolegom Martinom Beluským tu predkladáme návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 281/2015 Z. z. o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Cieľom tohto návrhu zákona je umožniť profesionálnym vojakom, vojakom v aktívnej zálohe, ako aj vojakom mimoriadnej služby, a to vrátane policajtov, príslušníkov ZVJS a hasičov odoprieť vojenskú službu mimo územia Slovenskej republiky.
Viac poviem v rozprave, do ktorej sa hlásim ako prvý.
Skryt prepis