11. schôdza

27.11.2012 - 19.12.2012
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vstup predsedajúceho

28.11.2012 o 9:34 hod.

Ing.

Ján Babič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

17:28

Mikuláš Huba
Skontrolovaný text
Zasadanie výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie bude v zasadačke výboru o 8.30 hod. zajtra. Ďakujem.
Skryt prepis

27.11.2012 o 17:28 hod.

prof. RNDr. CSc.

Mikuláš Huba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 17:28

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milí kolegovia, kolegyne, vážený pán predseda, dovoľte mi niekoľko slov k navrhovanému kandidátovi na predsedu Ústavu pamäti národa... (Ruch v sále. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Paška Pavol, predseda NR SR
Pán poslanec, prepáčte. Dámy a páni, poprosím vás, pokračujeme v rozprave alebo venujte pozornosť vystupujúcemu, alebo radšej odíďte zo sály.

Kuffa, Štefan, poslanec NR SR
Pán predseda, spokojne môžu si tuná takto štebotať, ja si svoje poviem a kto chce, nech počúva, a kto nechce, nemusí počúvať. Nemusíte ich upozorňovať, ja to zvládnem, to je niekoľko slov, ktoré chcem povedať.
Pán Mikloško je človek, ktorý je aj nositeľom, dalo by sa povedať, aj roku 1989, roku teda slobody, ale aj toho predchádzajúceho roku, roku ´88, kedy s odvahou sa dokázal aj s ďalšími ľuďmi postaviť na odpor vtedajšej totalite. Má tu svojho brata. Ja by som to tak povedal, že tí Mikloškovci mali odvahu postaviť sa totalite a komunistickému režimu na odpor.
Dneska tuná čelíme v týchto chvíľach zase inému, inej novodobej totalite. Prepáčte mi, možno niektorých sa to dotknem, ale to je ten liberalizmus. Rovnaký je to náročný a ťažký súboj, aký sa viedol pred rokom ´89.
František Mikloško je osobnosťou, ktorému nechýba odvaha. Je to charakterný človek, a teda chcel by som aj vyzvať kolegov z ľavice, tí, ktorí naozaj tak to budú cítiť vo svojom vnútri a vo svojom srdci a nebudú nejak viazaní nejakým príkazom a straníckou príslušnosťou, chcel by som ich poprosiť o podporu.
Myslím si, že z pravej stany spektra nebude problém tohto kandidáta podporiť. Neviem si ani predstaviť, že by mohol byť ešte lepší a vhodnejší kandidát na tak vážny post a vážnu pozíciu.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.11.2012 o 17:28 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

17:28

Dušan Jarjabek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda. Dámy a páni, dovoľte, aby som vás oboznámil so správou Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá k návrhu na voľbu členov Rady pre vysielanie a retransmisiu. Máte to pod tlačou 304.
Predseda Rady pre vysielanie a retransmisiu listom zo dňa 4. októbra 2012 oznámil predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky, že podľa § 9 ods. 3 zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov skončí dňom 15. decembra 2012 funkčné obdobie pani Dane Podrackej a dňom 26. januára 2013 pánovi Vladimírovi Holanovi a pánovi Milanovi Vendrinskému.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky sa listom z 9. októbra 2012 obrátil na predsedov všetkých poslaneckých klubov, profesijné a občianske združenia pôsobiace v oblasti kultúry, periodickej tlače a ostatných prostriedkov verejných informácií, aby v určenej lehote predložili Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá návrhy kandidátov na členov rady. Výbor dostal tieto návrhy kandidátov na doplnenie členov rady: Mgr. Rastislav Blaško, PhDr. Marta Danielová, Mgr. Ján Dianiška, Mgr. Ingrid Fašiangová, PhDr. Štefan Fejko, Mgr. Marián Gábor, Vladimír Holan, Mgr. Jozef Chudík, PhDr. Eva Jaššová, Mgr. Ľubomír Kmec, PhDr. René Lužica, PhDr. Dana Podracká, Ing. Ladislav Štibrányi, Ing. Dušan Vagaský, Bc. Peter Vrábel.
Gestorský výbor posúdil predložené návrhy kandidátov na voľbu členov Rady pre vysielanie a retransmisiu a konštatoval, že všetci kandidáti spĺňajú požadované náležitosti a predložené návrhy sú v súlade s kritériami uvedenými podľa § 7 zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov.
Pani podpredsedkyňa Národnej rady, nevykrikujte, lebo nepočujem sa tuná.
Gestorský výbor posúdil predložené návrhy kandidátov na voľbu členov Rady pre vysielanie a retransmisiu a konštatoval, že všetci kandidáti spĺňajú požadované náležitosti a predložené návrhy sú v súlade s kritériami uvedenými podľa § 7 zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č.195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov. Gestorský výbor po zvážení týchto skutočností v prijatom uznesení č. 51 z 21. novembra 2012 vyslovil súhlas s návrhom na voľbu členov Rady pre vysielanie a retransmisiu (tlač 304) a odporúča Národnej rade Slovenskej republiky, aby
po prvé, konštatovala, že dňom 15. decembra 2012 skončí funkčné obdobie pani Dane Podrackej a dňom 26. januára 2013 pánovi Vladimírovi Holanovi a pánovi Milanovi Vendrinskému;
po B, je potrebné zvoliť troch členov rady, aby Rada pre vysielanie a retransmisiu mala 9 členov (§ 6 ods. 1 zákona);
po druhé, zvolila podľa § 6 ods.1 a 8 ods. 3 zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov troch členov rady na obdobie šesť rokov. Jednému členovi rady, ktorý získa najvyšší počet hlasov, začne funkčné obdobie plynúť dňom 16. decembra 2012 a dvom členom rady začne plynúť dňom 27. januára 2013;
po tretie, voľba sa uskutočnila tajným hlasovaním podľa § 39, teda verejným hlasovaním, ale skupina poslancov dáva návrh na tajné hlasovanie. Podľa § 39 ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov použitím hlasovacích lístkov;
po štvrté, uskutočnila druhé kolo voľby v prípade, že v prvom kole nebude zvolený potrebný počet členov z navrhovaných kandidátov. Do druhého kola postupujú tí kandidáti, ktorí v prvom kole neboli zvolení a získali najvyšší počet hlasov. Počet kandidátov druhého kola je minimálne dvojnásobok počtu členov, ktorých treba zvoliť. Pri rovnosti počtu hlasov postupujú všetci kandidáti, ktorí majú rovnaký najvyšší počet hlasov.
Ďakujem, pán predseda, skončil som, prosím, otvorte rozpravu.
Skryt prepis

27.11.2012 o 17:28 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
11. schôdza NR SR - 2.deň - A. dopoludnia
 

Vystúpenie v rozprave 8:55

Jozef Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pani podpredsedníčka. Kolegyne, kolegovia, dovoľte mi prečítať zápisnicu o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Správnej rady Ústavu pamäti národa, ktoré sa konalo 27. novembra 2012.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Správnej rady Ústavu pamäti národa bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 144 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 144 poslancov. Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Správnej rady Ústavu pamäti národa všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 144 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 20 neplatných.
Zo 124 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že
- za Michala Dzurjanina hlasovalo za 12 poslancov, proti 55 poslancov, zdržalo sa hlasovania 57 poslancov,
- za Františka Mikloška hlasovalo 52 poslancov, proti bolo 32 poslancov, zdržalo sa hlasovania 40 poslancov.
Na voľbu predsedu Správnej rady Ústavu pamäti národa je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov prítomných poslancov Národnej rady Slovenskej republiky.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní nebol zvolený žiadny kandidát za predsedu Správnej rady Ústavu pamäti národa. Keďže nebol zvolený predseda Správnej rady Ústavu pamäti národa, uskutoční sa opakovaná voľba, do ktorej postupujú obaja kandidáti.
Toľko k zápisnici k voľbe, k tajnej voľbe predsedu Správnej rady Ústavu pamäti národa.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.11.2012 o 8:55 hod.

Mgr.

Jozef Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 8:55

Pavol Goga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

Ďakujem za slovo. Dobré ráno. Vážená pani podpredsedníčka, kolegyne, kolegovia, dovoľte mi, aby som prečítal zápisnicu o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu členov Rady pre vysielanie a retransmisiu, ktoré sa konalo 27.novembra 2012.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu členov Rady pre vysielanie a retransmisiu bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 143 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 143 poslancov. Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu členov Rady pre vysielanie a retransmisiu všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 143 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 12 neplatných a 131 platných.
Podľa platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že
- za Rastislava Blaška hlasoval za 1 poslanec, proti hlasovalo 81 poslancov, zdržalo sa hlasovania 49 poslancov,
- za Martu Danielovú hlasovalo 73 za, hlasovalo proti 31 poslancov, 27 sa zdržalo hlasovania,
- za Jána Dianišku nula poslancov hlasovalo za, 81 poslancov hlasovalo proti, 50 sa zdržalo hlasovania,
- za Ingrid Fašiangovú nula poslancov hlasovalo za, 81 poslancov hlasovalo proti, 50 sa zdržalo hlasovania,
- za Štefana Fejku 1 hlasoval za, proti hlasovalo 81 poslancov, 49 poslancov sa zdržalo hlasovania,
- za Mariána Gábora nula poslancov hlasovalo za, 80 poslancov hlasovalo proti, 51 sa zdržalo hlasovania,
- za Vladimíra Holana 72 poslancov hlasovalo za, 32 poslancov hlasovalo proti, 27 poslancov sa zdržalo hlasovania,
- za Jozefa Chudíka nula poslancov hlasovalo za, 82 bolo proti, 49 poslancov sa zdržalo hlasovania,
- za Evu Jaššovú 1 poslanec hlasoval za, 78 hlasovalo proti, 52 sa zdržalo hlasovania,
- za Ľubomíra Kmeca 72 poslancov hlasovalo za, 32 poslancov hlasovalo proti, 27 poslancov sa zdržalo hlasovania,
- za Reného Lužicu 39 poslancov hlasovalo za, 60 poslancov hlasovalo proti, 32 sa zdržalo hlasovania,
- za Danu Podrackú 1 poslanec hlasoval za, 82 poslancov bolo proti a 48 poslancov sa zdržalo hlasovania,
- za Ladislava Štibrányiho 28 poslancov hlasovalo za, 67 poslancov sa zdržalo, pardon, hlasovalo proti, 36 poslancov sa zdržalo hlasovania,
- za Dušana Vagaského 9 poslancov hlasovalo za, 76 bolo proti, 46 sa zdržalo hlasovania,
- za Petra Vrábela 42 poslancov hlasovalo za, 57 poslancov bolo proti a 32 sa zdržalo hlasovania.
Na voľbu členov Rady pre vysielanie a retransmisiu je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní boli za členov Rady pre vysielanie a retransmisiu zvolení Marta Danielová, Vladimír Holan a Ľubomír Kmec, pričom Marta Danielová bolo zvolená na funkčné obdobie od 16. decembra 2012, Vladimír Holan a Ľubomír Kmec boli zvolení na funkčné obdobie od 27. januára 2013.
Overovatelia poverujú svojho člena Pavla Gogu oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďakujem, skončil som.

Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.11.2012 o 8:55 hod.

PaedDr.

Pavol Goga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 9:09

Daniel Duchoň
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážená pani podpredsedníčka, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľte, aby som vám odôvodnil návrh výboru pre financie a rozpočet na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 120 o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov v druhom a treťom čítaní.
Návrh je podaný v súvislosti so súčasným stavom verejných financií a ekonomickou situáciou Slovenskej republiky, pričom navrhuje v roku 2013 neuplatniť zvýšenie platu podľa § 2 zákona č. 120 o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov v znení neskorších predpisov, ale navrhuje ponechať platy na úrovni 2011. Predmetný návrh sa v pôvodnom predloženom znení týkal ústavných činiteľov okrem sudcov, sudcov Ústavného súdu a prokurátorov. Chcem vás však informovať, že na rokovaní výborov bola aj táto oblasť implementovaná do návrhu zákona formou pozmeňujúcich návrhov. Taktiež boli na výboroch posúdené a zapracované pripomienky vlády k tomuto návrhu zákona, ktorý je v súlade s Ústavou Slovenskej republiky, platnými zákonmi a ostatnými všeobecne záväznými právnymi predpismi, ako aj medzinárodnými zmluvami, ktorými je Slovenská republika viazaná.
Ako už bolo skonštatované, predmetný návrh zákona bude mať pozitívny dopad na štátny rozpočet, pretože sa navrhuje ponechať platy v rovnakej výške ako v roku 2011 a 2012, čo predstavuje úsporu vo vzťahu k predpokladanej výške výdavkov štátneho rozpočtu na rok 2013. Účinnosť návrhu zákona je navrhovaná na 1. január 2013, vzhľadom na skutočnosť, že návrh zákona aj so svojimi finančnými dopadmi je naviazaný na návrh zákona o štátnom rozpočte na rok 2013.
Týmto si vás dovoľujem požiadať o podporu predloženého návrhu, ktorý máte uvedený ako tlač 323.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie

28.11.2012 o 9:09 hod.

Ing.

Daniel Duchoň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 9:34

Vladislav Petráš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Dovoľte mi, aby som sa najskôr vydýchal. Vážená predsedajúca, vážení páni poslanci...

Laššáková, Jana, podpredsedníčka NR SR
Kľudne sa vydýchajte, pán spravodajca.

Petráš, Vladislav Poslanec NR SR
...vážené kolegyne, dovoľte mi, aby som predniesol spoločnú správu výborov o výsledku prerokovania návrhu výboru pre financie a rozpočet. Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet ako gestorský výbor podáva Národnej rade túto spoločnú správu výborov:

Laššáková, Jana, podpredsedníčka NR SR
Vydýchajte sa, pán poslanec, kľudne.

Petráš, Vladislav Poslanec NR SR
Ja som kľudný, len som trošku akože, aby som to stihol, tak som utekal.

Laššáková, Jana, podpredsedníčka NR SR
Ja viem, že ste.

Petráš, Vladislav Poslanec NR SR
Národná rada Slovenskej republiky uznesením č. 344 z 27. novembra 2012 pridelila návrh Výboru Národnej rady pre financie a rozpočet prostredníctvom skráteného legislatívneho konania týmto výborom: Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet a po druhé Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky. Uvedené výbory tento návrh zákona prerokovali v stanovenom termíne. Gestorský výbor nedostal do začiatku rokovania o návrhu výboru o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov stanoviská poslancov.
K predmetnému vládnemu návrhu zákona zaujali výbory Národnej rady Slovenskej republiky tieto stanoviská: 1. odporúčanie pre Národnú radu tento návrh schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi, za ďalšie, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet uznesením č. 130 zo dňa 28. novembra 2012, Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky uznesením č. 156 z 28. novembra 2012. Z uznesenia výborov Národnej rady Slovenskej republiky pod bodom III tejto spoločnej správy vyplynuli tieto pozmeňujúce návrhy, máte ich uvedené v spoločnej správe. Neviem, či už ju máte rozdanú, ale asi áno.
Gestorský výbor odporúča o návrhu výborov Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sú uvedené v spoločnej časti hlasovať takto: o bodoch spoločnej správy č. 1 až 4 navrhuje gestorský výbor schváliť. A gestorský výbor na základe stanovísk výborov odporúča Národnej rade Slovenskej republiky návrh Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov, schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi.
Predmetná správa výborov bola schválená uznesením gestorského výboru č. 131 z 28. novembra 2012. Výbor určil mňa, poslanca Vladislava Petráša za spoločného spravodajcu výborov. Súčasne ma poveril predniesť spoločnú správu výborov na schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky a po druhé, navrhnúť postup pri hlasovaní o pozmeňujúcich návrhoch.
Skončil som.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.11.2012 o 9:34 hod.

Ing.

Vladislav Petráš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 9:34

Igor Matovič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, milé dámy, milí páni, priznám sa, chcel som stihnúť do druhého čítania vypracovať taký pozmeňovák, aby, ja som aj spomínal na výbore, že ktorý by v podstate zmrazil platy ústavných činiteľov až dovtedy, dokedy Slovenská republika nedosiahne vyrovnaný štátny rozpočet. Lebo keď sa pozrieme na to, tak posledných štyri alebo päť rokov tak či tak každý rok vlastne túto tortúru poslanci, alebo takého kvázi samobičovania, podstupujú, každý rok si poslanci platy zmrazujú. A ja som teda pevne presvedčený, že aj do budúcna, kým ten vyrovnaný štátny rozpočet nebude, naďalej si svoje platy každý rok zmrazovať budú. Možno to je marketingovo výhodná politika, že každý rok vlastne takéto samobičovanie poslancov alebo ústavných činiteľov v Národnej rade prebieha a možno vieme niečím takto kŕmiť média, ale myslím si, že racionálne by bolo naozaj, že by sme teraz jedným zákonom vlastne si schválili zmrazenie do presne určeného termínu, dovtedy, dokedy bude Slovenská republika hospodáriť iba z toho, čo naozaj od ľudí a od firiem vyzbiera. Keďže sa mi to nepodarilo, stihnúť druhé čítanie, tak pravdepodobne to potom predložíme niekedy v nasledujúcich mesiacoch ako samostatný návrh. Jednoducho takto by sme si do budúcna ušetrili prácu a môžeme sa venovať iným zmysluplnejším robotám a zároveň by sme si sami dali nad krk, alebo by to bolo pre nás také memento, a o to viacej by sme sa snažili spoločne hľadať cestu na to, aby Slovensko malo vyrovnaný štátny rozpočet, konečne po tých dlhých rokoch.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.11.2012 o 9:34 hod.

Mgr.

Igor Matovič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 9:34

Peter Žiga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani predsedajúca. Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vládny návrh zákona o obchodovaní s emisnými kvótami a o zmene a doplnení niektorých zákonov upravuje obchodovanie s emisnými kvótami skleníkových plynov v Slovenskej republike medzi osobami registrovanými v Slovenskej republike, v Európskej únii a v krajinách uvedených v Keltskom protokole. Ďalej upravuje obchodovanie s emisnými kvótami znečisťujúcich látok, práva a povinností toho, kto riadi alebo prevádzkuje stacionárnu prevádzku, práva a povinnosti prevádzkovateľov lietadiel, ostatných účastníkov schémy obchodovania a účastníkov systému obchodovania a pôsobnosť orgánov štátnej správy.
Návrh zákona nadväzuje na nariadenia a rozhodnutia Európskej únie, ktoré ustanovujú monitorovanie a nahlasovanie emisie skleníkových plynov, overovanie správ o emisiách, správu o tonokilometroch a akreditácii overovateľov, zriaďovanie aj registra Únie na obdobie obchodovania začínajúce 1. januára 2013.
Účelom návrhu zákona je zabezpečiť efektívne fungovanie schémy obchodovania v podmienkach Slovenskej republiky tak, aby z pohľadu životného prostredia boli v schéme obchodovania začlenení prevádzkovatelia, ktorí majú významný vplyv na celkové emisie skleníkových plynov v Slovenskej republike. Verím, že vládny návrh zákona o obchodovaní s emisnými kvótami schválime, schválite.
Ďakujem pekne. Pani predsedajúca, skončil som.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.11.2012 o 9:34 hod.

Ing. PhD.

Peter Žiga

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vstup predsedajúceho 9:34

Ján Babič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

Ďakujem za slovo, vážená pani predsedajúca. Vážené kolegyne, kolegovia, vážený pán minister, Národná rada Slovenskej republiky uznesením č. 345 z 27. novembra 2012 pridelila vládny návrh zákona o obchodovaní s emisnými kvótami a o zmene a doplnení niektorých zákonov, tlač 289, na prerokovanie výborom: Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky, Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti a Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Za gestorský výbor určila Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Výbory prerokovali predmetný vládny návrh zákona v lehote určenej uznesením Národnej rady Slovenskej republiky. Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému vládnemu návrhu zákona.
Výbory Národnej rady Slovenskej republiky, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, zaujali k nemu nasledovné stanoviská: Ústavnoprávny súhlasil s vládnym návrhom zákona a odporučil ho Národnej rade Slovenskej republiky schváliť. Podobne výbor pre hospodárske záležitosti taktiež súhlasil s vládnym návrhom zákona a odporučil ho Národnej rade schváliť. Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie uznesením č. 91 z 28. novembra 2012 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade Slovenskej republiky schváliť s pripomienkami, ktoré sú v časti IV spoločnej správy. Gestorský výbor odporúča hlasovať o bodoch spoločnej správy nasledovne: o bodoch spoločnej správy 1 až 16 hlasovať spoločne s návrhom gestorského výboru uvedené body schváliť.
Skončil som, pani predsedajúca, prosím, otvorte rozpravu.

Skryt prepis

Vstup predsedajúceho

28.11.2012 o 9:34 hod.

Ing.

Ján Babič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video