42. schôdza

8.11.2014 - 10.11.2014
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.11.2014 o 14:11 hod.

Dr. h. c. mult. prof. JUDr. CSc.

Mojmír Mamojka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 13:57

Jozef Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Nechcem dať procedurálny návrh, že aby sme odhlasovali vysielanie na dvojke, keďže som bol priamo vyzvaný, lebo sa to proste nedá, ale čo urobiť môžme, je požiadať zodpovedných, nechcem citovať, že „ak vyhráš voľby, môžeš všetko“. Čiže ak zavolám ja, bude to mať menšiu silu, ako keby ste zavolali vy, pán, teda ty, pán predseda, alebo niekto, aby sa naozaj stalo. Pretože bežať, aby bežala na STV dvoje Panoráma, tak naozaj v rámci tej programovej štruktúry by sme mohli urobiť zadosť ľudom, ktorí to naozaj chcú. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

10.11.2014 o 13:57 hod.

Mgr.

Jozef Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 13:58

Ľudovít Kaník
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. S veľkou ľútosťou musím konštatovať, že vystúpenie, ktoré tu prebehlo, nesmierne znížilo úroveň tejto schôdze, mimo iného, že ju aj zdržalo a že malo presne tento cieľ. Znížiť úroveň a vyprovokovať k reakciám poslancov, aby sa poskytla zámienka, že táto schôdza nemala úroveň, bola plná urážok a znevažovania. Takúto funkciu mal plniť a plnilo vystúpenie pána Blahu. To na úvod.
Ja som veľmi nerád a nepáči sa mi, keď sa tu používajú neslušné slová, vulgarizmy, napádanie jednotlivých poslancov. A to je jedno, z ktorej strany pochádzajú.
Vážení páni poslanci, ukážte mi jedno jediné moje vystúpenie, kde na ktoréhokoľvek oponenta použijem vulgárne slovo, kde použijem znevažujúce slovo. Ukážete mi jedno jediné! Keď poviem, že niekto klame, poviem preto, lebo naozaj klame. Nikdy nepoužívam žiadne vulgarizmy ani znevažovanie na rozdiel od pána Blahu, ktorý sa strašne rád snaží perliť. Ktorý sa strašne snaží zaujať znevážením, kvázi vtipným znevážením protivníka, preplietané s nepravdami, polopravdami a klamstvami.
A tu musím povedať, že takto sa nechová čestný človek. Pretože čestný človek nepoužíva podpásové metódy a klamanie na to, aby dosiahol požadovaný efekt. Pán Blaha, musím povedať to, že keby - už tu dneska viackrát zaznelo -, že ako si ja môžem dovoliť niečo hovoriť o klientelizme. Pán Blaha vo svojom vystúpení moje meno asi 20-krát spomenul, až nie viac. Ako snažil sa opäť mi nasadiť psiu hlavu, už som to zažil od pána Fica, keď som bol minister, a ten dôvod je opäť rovnaký. Ja vás viem trafiť do čierneho. Chcem viesť vás trafiť presne tam, kde vás to bolí, ale nie podpásovými ranami, nie klamstvami, nie urážkami, ale tým, že vystihnem podstatu problému a že sa vám to jednoducho nepáči. A keďže nemáte argumenty, tak potom sa uchyľujete k takýmto metódam. Niektorí, nie všetci. Pán Blaha je toho svetlým príkladom. Aj teraz, samozrejme, keď na neho reagujú ľudia, tak sa im vie akurát tak smiať do tváre, nevie počúvať, ale smiať sa im do tváre a znevažovať ich aj týmto spôsobom. Ale keď si má vypočuť reakciu na svoje klamstvá, aby počul reálnu, ako to je, aby umožnil tomu človeku vyvrátiť nepravdivé tvrdenia, tak to radšej ujde, aby mohol znova klamať pri ďalšom vystúpení a znova počítať, že klamstvo získa vlastný mýtus, získa vlastné krídla a bude plávať ďalej.
Pán Blaha, ja nemám za sebou, ako vaši ministri, žiadne veľké kauzy. Keby pán Richter napríklad nemal, alebo určite by bol z hľadiska tohto porovnania rád v mojej situácii, pretože ja nemám Star EU na svojich pleciach, kde lietajú milióny. Ja nemám ani napríklad za sebou kauzu, kde sa za 800-tisíc nakupovali lepiace bločky a neviem čo pre celý rezort, len aby sa minuli peniaze. A to by sme mohli pokračovať ďalej.
Bolo tu 105 káuz, konkrétne 105 káuz za tieto dva dni spomínaných a rozvíjaných. Ja nemám ako pán Počiatek na svojich pleciach kauzu návštevy jachty J&T, kde za miliardy otočili na základe kurzu, ktorý bol zrejme, táto informácia bola zrejme posunutá. Nemám za sebou ani mýtny tender, ani ďalšie veci, ktoré súvisia s výstavbou diaľnic. Ja nemám ako pán Malatinský na svojich pleciach firmu Grandwood a ďalšie, ktoré sú tam mnohé. A takto by sa naozaj dalo pokračovať, ale som sľúbil, že nebudem hovoriť dlho a nechcem hovoriť dlho, a keby ma k tomu neprinútil svojimi klamstvami pán Blaha, tak ani by som nevystúpil.
Takže k tomu, čo bolo povedané, pán Blaha, znova zopakujem, ani ja, ani nikto z mojich blízkych za celú éru nezískali z eurofondov ani cent. Môj brat áno, požiadal a normálne súťažil o grant na výstavbu rekreačného strediska, tak ako mnoho iných. A tento grant uspel. A potom bola odmietnutá z politických dôvodov, aby bola podpísaná s touto firmou zmluva. Z politických dôvodov. Ani cent z toho nešlo, a pritom to bolo úplne férové a nemal som s tým, môj rezort ani nič, absolútne nič spoločné.
Moja manželka požiadala tiež o taký malý grant, menší grant, inak úplne tie čísla, ktoré ste tam hovorili, sú mimo misu, absolútne, keby ste si aspoň naštudovali, ako sa veci naozaj majú. Jej žiadosť nebola úspešná, jej žiadosť bola zamietnutá, neúspešná, odložená. Až potom nejakým spôsobom sa o tom začalo písať, keď bola dávno zamietnutá.
A ja som preto, aby sme nedávali verejnosti pocit, že tam za tým niečo mohlo byť, a už sme boli v čase, keď som sa stal pre pána Fica terčom, tak ako som dnes pre pána Blahu, tak som podal demisiu. Ale žiadne pochybenie nenastalo. Žiadne pochybenie, ani cent, žiadna kauza, naopak, za mnou zostali také výsledky ako žiaden iný rezortný minister už v danom rezorte nedokázal, či už preto, že mal buď málo času, aby som bol spravodlivý tuto ku kolegovi Mihálovi, pretože tam bol veľmi krátko, alebo jednoducho preto, že na to išiel zlými prostriedkami a robil nesprávnu sociálnu politiku. Za môjho pôsobenia klesla nezamestnanosť z rekordných 19 %, až následne prelomila hranicu 10 % po nástupe novej vlády, ale na základe tých reforiem, ktoré sme spravili.
Boli sme svedkami rekordnej tvorby nových pracovných miest. Zaviedli sme dôchodkový, reformovali dôchodkový systém, ktorý rekordne zdvihol dôchodky. Vytvorili sme druhý pilier, kde ľudia majú na svojich osobných účtoch už 6 mld. korún, bez náznaku tieňa podozrenia korupcie, klientelizmu, čohokoľvek, aj keď išlo o veľké reformné zmeny.
A toto je ten pravý dôvod, ktorý vedie vždycky mojich oponentov, keď nemajú argumenty, aby sa ma snažili napadnúť osobne, aby sa ma snažili znevážiť a takým spôsobom spochybniť, že je to, čo robím, dobré. Robil to pán premiér Fico ako opozičný poslanec, pretože nič iné nevedel spraviť, a dnes sa o to pokúša, robiť pán Blaha.
A na záver poviem jednu vec. Ja mám korektné vzťahy s každým, kto sa ku mne správa korektne. A ten, kto sa ku mne nespráva korektne a neopodstatnene ma napáda, skôr či neskôr rýchlo zistí, že to nie je správny prístup. Ja to vnímam, že aj mnohí poslanci, ktorí prišli do parlamentu a boli tu noví a poznali ma možno len z novín, toto skúšali, ale veľmi rýchlo zistili, že asi to nie je celkom to správne, ten správny prístup. A naozaj nikto nemôže povedať z poslancov, že ja sa k niekomu správam zákerne, že na neho útočím a používam podpásové formy boja. Jedine pán Blaha si pri tomto zostal. Ešte dokonca aj pán minister Kaliňák, s ktorým som mal v predchádzajúcom období jeden taký konflikt, už dnes si veľmi dáva pozor a vždy, ešte aj minule, včera, keď sme tu boli, keď išiel okolo mňa, tak povedal, že ale bol som korektný. Áno, pretože ja viem diskutovať aj s oponentom férovo a korektne.
Pán Blaha by zlyhal v hodnotovej debate, pretože keby nesmel používať urážky a keby nesmel používať klamstvá a obvinenia, tak by sa zrazu ukázalo, že je ab-so-lút-ne slabý. Z hľadiska logických súvislostí, konzekvencií a schopností obhájiť svoju pravdu by zhorel ako fakľa. Jedine takýto jeho špecifický prístup mu umožňuje vytvárať u niekoho dojem, že niečo za ním je. Nič za ním neni okrem množstva naštudovanej literatúry a citátov, ktorými, ktoré sem-tam vie používať.
A veľmi, veľmi ma, poviem úprimne, zarmútilo, ten podpásový útok pána Jarjabka vo faktickej poznámke, že sprofanovaný privatizér. Pán Jarjabek, čo som sprivatizoval? Povedzte, čo som sprivatizoval! Pretože ja som nesprivatizoval vôbec nič. Ani nikto z mojich blízkych. Ako ma môže niekto potom nazvať sprofanovaným privatizérom? Len ten, kto sa ma pokúša opäť nepravdivými a podpásovými metódami pred verejnosťou nejakým spôsobom natrieť nejakou čiernou farbou, nasadiť mi psiu hlavu. A to je smutné a úbohé.
A pána Jarjabka, keď stretnem na chodbe, tak je nesmierne žoviálny a priateľský: "Ako?" Tuto ruku podať. Takto sa chová čestný človek? Neformálne a neoficiálne je veľký kamarát, a keď sú tu kamery, keď sú tu mikrofóny, tak sa postaví a neváha vás špinavo a hnusne osočiť. To nie je správne.
A, vážení kolegovia na vládnej aj opozičnej strane, vráťme sa ku korektnému jednaniu. Toto bola zbytočná a hlúpa odbočka. A mali by sme sa jej všetci vyvarovať. To hovorím o všetkých. Nech sú z ktoréhokoľvek politického tábora. Používanie vulgarizmov, nadávok a znevažovanie politického oponenta je nízke, prízemné a zaslúži si to odsúdenie, nech to povie ktokoľvek.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

10.11.2014 o 13:58 hod.

Ing.

Ľudovít Kaník

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:09

Jozef Mihál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán podpredseda. Tak popritom všetkom, čo sa tu deje, sa napríklad dozvedáme, čo asi môj predrečník ešte nestihol zaznamenať, tak ja by som to v jeho mene ako keby doplnil.
Nový štátny tajomník, nový štátny tajomník ministerstva zdravotníctva je pán Radoslav Čuha, tiež výborná kvalifikácia, výborné predpoklady, pretože doteraz bol riaditeľ v prešovskej nemocnici, pred rokom 2012 bol riaditeľom siete nemocníc Svet zdravia, ktoré patria pod Pentu. A je známy z markizáckej kauzy bielenia záznamov, záznamov v prešovskej nemocnici, kedy prešovská nemocnica potrebovala ututlať prípad pacientky, ktorá trpela na následky pôrodu vyše dvoch rokov, a vtedy televízia Markíza o tom vysielala reportáž. Možnože si niektorí spomeniete. Takže takéhoto máme nového štátneho tajomníka. Takýmto spôsobom nominuje politická strana SMER na takýto dôležitý post ďalšiu osobu, tá kvalifikácia je teda a tie predpoklady sú teda asi zrejmé.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.11.2014 o 14:09 hod.

RNDr.

Jozef Mihál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:10

Ľubomír Petrák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pán kolega Kaník, mňa akurát dvihlo alebo dvihlo mi i žlč trošku vaše prirovnanie, že vystúpenie tejto schôdze znížil úroveň vášho predrečníka. Ja chcem v tejto súvislosti povedať, že po včerajšom význame slova „Ego“ som dneska dostal iný výklad tohto slova a myslím si, že oba sú zhruba zrovnateľné. Mal som doteraz rád tie pekné kvetiny, ktoré na jar pekne žlto kvitnú, ale myslím, že budem musieť prehodnotiť aj k nim svoj postoj.
Ak sa sťažujete na to, že v tejto krajine sa výrazne znížilo aj úroveň vládnutia, tak skúste adresovať tým dámam a pánom, ktorí sedia v prvom rade napravo z vášho pohľadu, poučenie, že netreba poučovať len tu, stačilo urobiť tak málo a nepovaliť vlastnú vládu a tá úroveň vládnutia tu mohla byť excelentná dlhé roky.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.11.2014 o 14:10 hod.

Ing. CSc.

Ľubomír Petrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:11

Mojmír Mamojka
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja ďakujem za slovo. Ak dovolíte, reagoval by som na veľmi takú čarovnú skratku SPP, ktorá bola spomínaná, kauzy, antikauzy u pána poslanca Kaníka, potom u pána poslanca, myslím, Matoviča.
Len veľmi stručne. Keď bola táto kauza prerokovávaná pred piatimi-šiestimi rokmi v parlamente a mal som možnosť byť informovaný o niektorých fragmentoch zmluvy o SPP, tak ja som vtedy povedal, že niečo obludnejšie som nevidel a nečítal. Čo si pamätám, lebo tu sa spomínal predaj SPP. No, SPP sa vôbec nemal privatizovať. Predstavenstvo, hoci štát mal majoritu ako akcionár, tak v stanovách bolo povedané, že musí mať štát v sedemčlennom predstavenstve troch členov, hoci bol majoritný akcionár, privatizéri štyroch. To znamená, v predstavenstve štát nemohol presadiť nič. V prípade súdneho sporu bolo zvolené anglické obyčajové právo, hoci sa predával náš podnik. V prípade súdneho sporu nie všeobecný súd, ale anglickí arbitri z Veľkej Británie, ktorí o tom neviem čo vedeli. Nebola tam tzv. menová doložka, o tom sa debatovalo, čo s tým. No mala tam byť tzv. menová doložka, to vie prvák na právnickej fakulte. Privatizačný poradca bol zaplatený nehoráznym spôsobom. A tu niekto spomenie SPP, že štát by to mal kúpiť späť? To sa vôbec nemalo privatizovať týmto obludným spôsobom! Právne, spoločensky i politicky obludným spôsobom.
Pán poslanec Mihál, škoda, je preč, viete, ono v civilizovanom štáte etika, ale nie servilná nahrávka na smeč, keď sa bývalému ministrovi povie minister, keď sa prezidentovi povie prezident, je to slušná etiketa. Prečo nie? Je to úcta k tomu človeku, úcta k funkcii, ktorú zastával. Ja som mal tiež zato, že pán poslanec Mihál je fundovaný celkom vecne, odborne, ale on, myslím, povedal prvý raz to slovo "čvarga" včera a podobné výrazy.
Ale ja okrem toho ako človek z učiteľskej rodiny, otec učil slovenčinu, filozofiu, nemčinu, mne trhá žalúdok, keď počujem latka a látka, ľavica a lavica. Lavica jedna vec a ľavica jedna vec. Keby som povedal kolegovi, že má oblek z peknej latky, tak je asi rozdiel, či... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.11.2014 o 14:11 hod.

Dr. h. c. mult. prof. JUDr. CSc.

Mojmír Mamojka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:13

Jozef Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja by som nadviazal na ten, na ten začiatok, kedy si hovoril, že naozaj rokujeme tu ako keby bez pozornosti, lebo nie je možné sa pripojiť na stránky online vysielania Národnej rady. A dokonca aj náš digitálny šampión, bývalý, z ministerstva financií, teraz vo funkcii ministra školstva, tu sedí, tak možno aby sme už konečne naliali troška svetla do toho, tak ono to celkom nie je tak, že my tu bežíme na 100-megovej linke, my cez spoločnosť SWAN, a som to vytresoval, síce sto megami vysielame odtiaľto, lenže cez pätnásť hopov, ideme cez americký streamer, ten streaming beží na click2stream.com a myslím si, že tá kapacita je dostatočná.
Ďalej mi tu ľudia poslali, že toto je obstarané a tento stream zabezpečujeme za sumu 126 200 euro bez DPH. Ja to chcem ešte overiť, a preto by ma naozaj zaujímalo, ešte raz 126 200 eur bez DPH, či je toto pravda, pretože to už nepíšu ľudia, lebo naozaj sú na to vytočení, ktorí by sa laicky tým zaoberali, ale sú to profesionáli. Tak skúsme naozaj teda zabezpečiť a ja si to považujem za povinnosť upozorniť ako člen výboru pre kultúru a médiá, aby sme niečo s tým urobili, lebo zbytočne naštvávame ľudí, majú pocit, že tu konáme niečo tajné, čo asi nikto s tým nesúhlasí a nie je to v nikoho záujme.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.11.2014 o 14:13 hod.

Mgr.

Jozef Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:15

Antonín Cicoň
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Veľmi krátko. Pán Kaník, ja som tu vo vašom vystúpení zaregistroval také frázy, že zníženie úrovne schôdze a zdržovanie. Však, ale však to robíte od soboty. Alebo vulgarizmy, klamstvá. Veď to počúvam z pravej strany, z vašej strany od soboty. Chcel by som vás poprosiť, aby ste si v prvom rade urobil poriadok vo vlastnom košiari a upozornil kolegov, pretože od našich poslancov som od soboty nič také nepočul.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.11.2014 o 14:15 hod.

Ing.

Antonín Cicoň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:16

Viera Tomanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Pán poslanec Kaník, ja vám v žiadnom prípade nechcem ubrať, ja vás považujem za vynikajúceho rozprávača a perfektne viete všetko predať, ale toľko demagógie, koľko sa objavuje vo vašich vystúpeniach, je hrozné. Ja nikdy nepochopím, prečo vy potrebujete brať do úst moju dcéru a klebety z bulváru. Áno, v noci, keď som sa vrátila, prišla som sem. Takže ja, ja sa čudujem.
Ale na druhej strane nehovorte o tom, že sa nedá u vás hovoriť o klientelizme. Spomeňte si na projekty, ktoré ste pridelili S.P.A.C.E., bývalej nadácii alebo pani Volekovej, jej, jej nadácii. Ktože to bol v tých správnych radách? Boli tam predsa minister financií, konkrétne budem hovoriť o S.P.A.C.E., boli to dva projekty, šesť, deväť miliónov. Mám hovoriť o Volekovej, kde ste boli vy členom? Nehovorte preto veci, ktoré skutočne nie sú pravdou.
Musela by som hovoriť o čerpaní peňazí zo Svetovej banky, dokonca musím povedať aj to, že prichádzajú mi na mobil informácie o tom, Gergel 110 000 plat a podobne. Akým spôsobom ste ho zamestnávali na tomto projekte? Dávky zo Svetovej banky, pôžičky zo Svetovej banky a podobne. Nechcem to rozoberať. Ja už som svoje povedala a už sa ku Kaníkovi vracať nebudem. Ale nevystupujte takto.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.11.2014 o 14:16 hod.

Ing. PhD.

Viera Tomanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 14:17

Ľudovít Kaník
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Myslím si, že aj takto sa dá. Áno, toto je spôsob, akým si vieme povedať, nemusíme so sebou súhlasiť, veď, samozrejme, ani nesúhlasíme, ale dá sa to aj kultivovanou formou a ja k nej budem vždy vyzývať a ja sa jej budem držať, pokiaľ sa to bude dať, pokiaľ to nebude na druhej strane absolútne extrémne iné.
Ja niekedy aj ťažko, lebo nič také tam nebolo povedané, ale pán Mamojka spomenul SPP. No ja som ho vo svojom príspevku nijak nespomínal, keď sa to tam zaplietlo, neviem, ale ja som pred piatimi rokmi tu nebol, ale je pravdou, že to, čo urobila Ficova vláda s SPP, je taký kšeft a také oslabenie pozície štátu voči tej predchádzajúcej situácii, aké nikdy nebolo. Odovzdali sa ziskové dcéry do rúk súkromných vlastníkov a stratová matka s tým, že budeme na ňu sa všetci skladať, sa stala vlastníkom štátu. To len vyzerala alebo sa predáva ako niečo pozitívne. Je to brutálny kšeft. A ešte aj peniaze na kúpu toho celého odovzdal štát a vytvoril podmienky, aby tí súkromníci na to nevynaložili ani korunu alebo ani cent.
Pán Cicoň, no, viete, tie vulgarizmy aj znevažovanie je úplne na tej istej úrovni a ten pán Blaha to tu predvádza a predviedol veľmi, veľmi dokonale.
A, pani Tomanová, cením si ten vecný tón. A aj keď nemusíte súhlasiť, ja si za všetkým stojím a viem si, ako kľudne môžme hovoriť o pani Radičovej, Volekovej, keď nepôsobili v politike a mali a pôsobili v sociálnej sfére, spravili projekt a bol dobrý, prečo by, tak ako iný, nemal byť podporený. Kľudne si aj za projektom Svetovej banky, za celým, do posledného centu, tam nebolo nič, čo by nebolo využité v prospech a v zmysle toho projektu a v prospech... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie

10.11.2014 o 14:17 hod.

Ing.

Ľudovít Kaník

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 14:19

Igor Hraško
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. V rámci môjho procedurálneho návrhu by som sa chcel verejne ospravedlniť dcére poslankyni Tomanovej Petronele za to, že som uviedol citáciu vo svojom prejave z elektronickej verzie denníka SME, zverejneného v utorok 5. marca 2013 o 20.49 hod., kde sa písalo na konci článku: „Centrum vzdelávania sa dostalo do povedomia za prvej vlády Roberta Fica, keď vtedajšia ministerka práce Viera Tomanová dosadila za jeho šéfa Ivana Bernátka po tom, ako pre výhrady premiéra skončil ako riaditeľ Sociálnej poisťovne. Tomanová pôvodne prosila Fica, aby vyhodený Bernátek mohol ísť do Bruselu. Jej tajnú prosbu zachytil mikrofón televízie Markíza. Týždenník Plus 7 dní v auguste 2007 písal, ako sa Bernátek stretáva s Tomanovej dcérou Petronelou.“
Za toto sa verejne ospravedlňujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

10.11.2014 o 14:19 hod.

Ing.

Igor Hraško

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video