54. schôdza

16.9.2015 - 7.10.2015
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie spoločného spravodajcu

18.9.2015 o 13:24 hod.

Ing.

Milan Panáček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Uvádzajúci uvádza bod 13:03

Peter Kažimír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Cieľom návrhu zákona je upraviť zdaňovanie cigár a cigariek tak, aby bol pre tento tabakový výrobok základ dane vyjadrený v kilogramoch, a ustanoviť sadzbu dane na cigary a cigarky za kilogram tohto výrobku.
V ďalšom chceme znížiť administratívnu záťaž pri oznamovaní údajov o prijatých kontrolných známkach prostredníctvom informačného systému na odber kontrolných známok. Chceme spresniť práva a povinnosti finančného riaditeľstva a štátnej tlačiarne, napr. pri likvidácii kontrolných známok, chceme upraviť mechanizmus dočasného pozastavenia prístupu do elektronického systému prepráv tabakových výrobkov pre rizikové daňové subjekty rovnako, ako je upravené v zákonoch o spotrebnej dani z minerálneho oleja a alkoholických nápojov.
Chceme znížiť sankcie pre podnikateľské subjekty za prekročenie limitu, množstva a nenávratne zničených kontrolných známok a zaviesť sankcie za porušenie ustanovení upravujúcich niektoré povinnosti pri tlači kontrolných známok a pri nakladaní s kontrolnými známkami. Chceme stanoviť predaj spotrebiteľského balenia cigariet s počtom 20 kusov cigariet a spotrebiteľského balenia tabaku s možnosťou 30 gramov.
Návrh zákona bude mať pozitívny vplyv na rozpočet verejnej správy, a to vo výške vyše 26 mil. eur v roku 2016. V súvislosti so zmenou zdaňovania cigár a cigariek sa predpokladá dopad aj na podnikateľské subjekty, ktoré obchodujú s tabakovými výrobkami, a subjekty, ktoré odoberajú kontrolné známky od štátnej tlačiarne.
Účinnosť zákona sa navrhuje do 1. novembra roku 2015, pričom ustanovenia upravujúce zmenu u zdaňovania cigár a cigariek nadobúdajú účinnosť 1. januára 2016 a ustanovenie upravujúce počet kusov a cigariet, cigariet a hmotnosti tabaku v spotrebiteľskom balení nadobúda účinnosť až 1. marca roku 2016.
Ďakujem.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

18.9.2015 o 13:03 hod.

Ing.

Peter Kažimír

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 13:05

Štefan Hreha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

217.
Ďakujem pekne. Vážený pán predseda, dovoľte mi, prosím, ako určenému spravodajcovi výboru predniesť spoločnú správu výborov Národnej rady o výsledku prerokovania vládneho návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 106/2004 Z. z. o spotrebnej dani z tabakových výrobkov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 377/2004 Z. z. o ochrane nefajčiarov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 1570) vo výboroch Národnej rady Slovenskej republiky v druhom čítaní.
Výbor Národnej rady pre financie a rozpočet ako gestorský výbor podáva Národnej rade túto spoločnú správu výborov o prerokovaní vyššie uvedeného vládneho návrhu zákona.
Národná rada uznesením č. 1832 z 23. júna 2015 pridelila vládny návrh zákona týmto výborom: výboru pre financie a rozpočet, ústavnoprávnemu výboru, výboru pre hospodárske záležitosti, výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, výboru pre zdravotníctvo. Gestorský výbor nedostal do začatia rokovania o vládnom návrhu stanoviská poslancov Národnej rady.
K predmetnému vládnemu návrhu zákona zaujali výbory tieto stanoviská: odporúčanie pre Národnú radu návrh schváliť výbor pre zdravotníctvo uznesenie č. 166 zo dňa 30. júna 2015; odporúčanie pre Národnú radu návrh schváliť s pozmeňujúcim a doplňujúcimi návrhmi výbor pre financie a rozpočet uznesenie č. 453 zo dňa 3. septembra 2015; ústavnoprávny výbor uznesenie č. 637 zo dňa 8. septembra 2015; výbor pre hospodárske záležitosti uznesenie č. 469 zo dňa 10. septembra 2015; výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie uznesenie č. 362 zo dňa 8. septembra 2015.
Z uznesení výborov Národnej rady uvedených pod bodom III tejto správy vyplynuli pozmeňujúce a doplňujúce návrhy uvedené pod bodom IV tejto spoločnej správy.
Gestorský výbor odporúča o návrhoch výborov Národnej rady, ktoré sú uvedené v spoločnej správe hlasovať takto: o bodoch spoločnej správy 1 až 11 hlasovať spoločne s návrhom gestorského výboru schváliť.
Gestorský výbor na základe stanovísk výborov vyjadrených v uzneseniach uvedených pod bodom III tejto správy a v stanoviskách poslancov gestorského výboru vyjadrených v rozprave k tomuto návrhu zákona odporúča Národnej rade vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 106/2004 Z. z. o spotrebnej dani z tabakových výrobkov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 377/2004 Z. z. o ochrane nefajčiarov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 1570a) schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi.
Predmetná správa výborov schválená uznesením gestorského výboru č. 466 zo dňa 16. septembra 2015 bola schválená uznesením gestorského výboru. Výbor ma určil za spoločného spravodajcu výborov. Súčasne ma poveril predniesť spoločnú správu výborov na schôdzi Národnej rady, navrhnúť Národnej rade Slovenskej republiky postup pri hlasovaní.
Ďakujem, pán predseda, skončil som, otvorte rozpravu.

Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

18.9.2015 o 13:05 hod.

Ing.

Štefan Hreha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 13:09

Peter Kažimír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

219.
Ďakujem veľmi pekne za slovo, pán predseda. Predloženým návrhom zákona upravujeme sankcie, pokuty tak, aby pri ich ukladaní bolo zohľadnené časové hľadisko s cieľom motivovať daňové subjekty k riadnemu, včasnému a dobrovoľnému plneniu si daňových povinností.
Zavádza sa absolútna zásada v prípade, ak sa jedna osoba dopustí viacerých správnych deliktov rovnakého druhu na rovnakom úseku verejnej správy jednou osobou, t. j. daňovníkovi, ktorý sa dopustí viacerých správnych deliktov, bude uložená už len jedna pokuta.
Navrhujeme použiť, použitie dane z pridanej hodnoty, ktorá sa vracia do zahraničia, na nedoplatky v rámci medzinárodného vymáhania. Tiež upravujeme niektoré ustanovenia daňového poriadku na základe poznatkov z praxe tak, aby sa zefektívnila správa daní.
V rámci výborov Národnej rady bol v návrhu zákona predložený pozmeňujúci a doplňujúci návrh, ktorého obsahom je ustanovenie možnosti colníkom predviesť daňovému úradu osobu, ktorá sa na výzvu nedostaví na daňový úrad, a v ďalšom ide aj o určenie minimálnej, maximálnej výšky pokuty s cieľom dodržať súčasný princíp ukladania pokút, kedy je určená dolná a horná hranica pokuty alebo pevná suma pokuty.
Ďakujeme veľmi pekne za podporu týchto pozmeňujúcich návrhov aj zo strany opozičných poslancov, členov výboru, finančného výboru.
Toľko, ďakujem pekne.

Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

18.9.2015 o 13:09 hod.

Ing.

Peter Kažimír

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 13:10

Vladislav Petráš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

221.
Vážený pán predseda, dovoľte mi, prosím, ako určenému spravodajcovi predniesť spoločnú správu výborov Národnej rady o výsledku prerokovania vládneho návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 563/2009 Z. z. o správe dani (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákona (tlač 1580), vo výboroch Národnej rady Slovenskej republiky v druhom čítaní. Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet ako gestorský výbor podáva Národnej rade túto spoločnú správu výborov.
Po prerokovaní vyššie uvedeného vládneho návrhu zákona Národná rady uznesením č. 1833 z 24. júna 2015 pridelila vládny návrh zákona týmto výborom Národnej rady: výboru pre financie a rozpočet, ústavnoprávnemu výboru a výboru pre hospodárske záležitosti. Gestorský výbor nedostal do začiatku rokovania stanoviská poslancov Národnej rady.
K predmetnému vládnemu návrhu zákona zaujali výbory tieto stanoviská: odporúčanie pre Národnú radu návrh schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi: výbor pre financie a rozpočet uznesením č. 454 zo dňa 3. septembra 2015; ústavnoprávny výbor uznesením č. 639 zo dňa 8. septembra 2015; výbor pre hospodárske záležitosti uznesením č. 470 zo dňa 10. septembra 2015.
Z uznesení výborov Národnej rady uvedených pod bodom III tejto správy vyplynuli tieto pozmeňujúce a doplňujúce návrhy uvedené pod bodom IV tejto spoločnej správy. Gestorský výbor odporúča o návrhoch výboru, ktoré sú uvedené v spoločnej správe, hlasovať takto: o bodoch spoločnej správy č. 1 až 9 hlasovať spoločne s návrhom gestorského výboru schváliť.
Gestorský výbor na základe stanovísk výborov vyjadrených v uzneseniach uvedených pod bodom III tejto správy a stanoviskách poslancov gestorského výboru vyjadrených v rozprave k tomuto návrhu zákona odporúča Národnej rade vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní, daňový poriadok a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 1580) schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi. Predmetná správa výborov bola schválená uznesením gestorského výboru č. 467 zo 16. septembra 2015, výbor ma určil za spoločného spravodajcu výborov a súčasne ma poveril predniesť spoločnú správu výborov na schôdzi Národnej rady, navrhnúť Národnej rade Slovenskej republiky postup pri hlasovaní.
Pán predseda, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu.

Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

18.9.2015 o 13:10 hod.

Ing.

Vladislav Petráš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 13:14

Peter Kažimír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Cieľom návrhu zákona je zabezpečiť legislatívne prostredie pre zriadenie registra právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci ako jedného zo základných registrov podľa Národnej koncepcie informatizácie verejnej správy. Projekt register právnických osôb má rozhodujúci vplyv na plnenie globálneho cieľa Operačného programu Informatizácia spoločnosti, ktorým je efektívna verejná správa.
Register právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci má poskytovať platné údaje umožňujúce jednoznačnú identifikáciu všetkých právnických osôb orgánov verejnej moci a podnikateľov evidovaných v zdrojových registroch. Register právnických osôb bude primárne slúžiť ako na komunikáciu, na vybavovanie vecí ako zákonom uznaný jediný zdroj identifikačných, lokačných a administratívnych údajov s garantovaným obsahom, čiže ako ekvivalent zákonom stanovených prvotných dokladov pochádzajúcich zo zdrojových registrov, ako sú obchodný register, živnostenský register, register organizácií s medzinárodným prvkom, register nadácií a podobne.
Register právnických osôb má integrovať obsah všetkých existujúcich a budúcich zdrojových registrov, v ktorých je právny subjekt, teda právnická osoba, orgán verejnej moci a podnikateľ registrovaný do jedného dátovo konzistentného zdroja. Používateľ takéhoto registra právnických osôb bude jeho prostredníctvom môcť rovnakým spôsobom overiť výskyt z evidovaného právneho subjektu prichádzajúceho do styku s verejnou správou kedykoľvek a v ktoromkoľvek informačnom systéme verejnej správy, ku ktorému bude mať prístup.
Z ekonomického pohľadu primárnym prínosom zavedenia tohto registru je odstránenie povinnosti právnických osôb a podnikateľov nahlasovať svoj vznik a zmenu svojich údajov na viacerých miestach. Tieto vykonávajú len v zdrojovom registri a údaje sa prostredníctvom tohto registru automatizovane dostanú do všetkých tých ďalších informačných systémov verejnej správy, ktoré potrebujú pracovať s referenčnými údajmi o právnických osobách. Ďalšími výhodami sú napríklad eliminácia rizika nepridelenia alebo časového sklzu pri pridelení IČO napríklad a tým aj zrýchlenie prístupu k podnikaniu, výrazná redukcia času potrebná na vyplňovanie tlačív, plnenie lehôt a tak ďalej.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

18.9.2015 o 13:14 hod.

Ing.

Peter Kažimír

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 13:16

Dušan Bublavý
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. Vážené kolegyne, kolegovia, vážený pán minister. Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj ako gestorský výbor k vládnemu návrhu zákona o registri právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 1579) podáva Národnej rade Slovenskej republiky v súlade s § 79 ods. 1 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky spoločnú správu výborov Národnej rady Slovenskej republiky.
Národná rada uznesením č. 1875 z 30. júna 2015 pridelila vládny návrh zákona na prerokovanie týmto výborom: Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady a Výboru Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Výbory prerokovali predmetný vládny návrh zákona v lehote určenej uznesením Národnej rady Slovenskej republiky.
Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému vládnemu návrhu zákona.
Výbory Národnej rady Slovenskej republiky, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, zaujali k nemu nasledovné stanoviská: Ústavnoprávny výbor Národnej rady uznesením č. 642 z 8. septembra 2015 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pripomienkami; Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj uznesením č. 243 z 2. júla 2015 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť.
Z uznesení výborov Národnej rady uvedených pod bodom III tejto správy vyplývajú pozmeňujúce a doplňujúce návrhy, ktoré nebudem čítať, lebo máte spoločnú správu pred sebou. Gestorský výbor odporúča o návrhoch výborov Národnej rady, ktoré sú uvedené v spoločnej správe hlasovať takto: hlasovať spoločne o bodoch 1 až 33 s odporúčaním gestorského výboru schváliť. Gestorský výbor na základe stanovísk výborov vyjadrených v uzneseniach uvedených pod bodom III tejto správy a v stanoviskách poslancov gestorského výboru vyjadrených v rozprave k tomuto vládnemu návrhu zákona odporúča Národnej rade vládny návrh zákona o registri právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 1579) v znení schválených pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov uvedených v spoločnej správe a prednesených v rozprave schváliť.
Spoločná správa výborov Národnej rady bola schválená v druhom čítaní uznesením gestorského výboru č. 248 zo 16. septembra 2015. Výbor ma určil za spoločného spravodajcu výborov a súčasne ma poveril predniesť spoločnú správu výborov na schôdzi Národnej rady a navrhnúť Národnej rade hlasovať o pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhoch, ktoré vyplynuli z rozpravy, a hlasovať o predmetnom vládnom návrhu zákona ihneď po ukončení rozpravy k nemu, zároveň po skončení druhého čítania, pristúpiť k tretiemu čítaniu ihneď.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

18.9.2015 o 13:16 hod.

Mgr.

Dušan Bublavý

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 13:20

Dušan Bublavý
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda.
1. V čl. I v § 3 ods. 2 písm. e) sa za slovo "forma" dopĺňa sa slovo "podnikania".
Odôvodnenie: Vzhľadom na obsahovú nejednoznačnosť zapisovaného údaju o "právnej forme" fyzickej osoby - podnikateľa je potrebné jeho spresnenie, a preto sa navrhuje explicitne vyjadriť, že ide o právnu formu podnikania, teda rozlišovanie medzi viacerými právnymi titulmi, zákonmi, na základe ktorých fyzické osoby podnikanie vykonávajú.
2. V čl. I v § 5 ods. 1 sa vypúšťajú slová "a osoby podľa § 4 ods. 1 až 7".
Odôvodnenie:
Predmetné ustanovenie je potrebné spresniť, keďže v odkazovaných ustanoveniach § 4 ods. 1 až 7 sa ukladajú povinnosti len orgánom verejnej moci, a nie iným osobám. Preto sa navrhuje vypustiť zmienku o "osobách podľa § 4 ods. 1 až 7".
Ďakujem, pán predseda, skončil som.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

18.9.2015 o 13:20 hod.

Mgr.

Dušan Bublavý

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 13:22

Peter Kažimír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

229.
Ďakujem veľmi pekne, pán predseda za slovo. Cieľom návrhu novely zákona č. 305/2013 Z. z. o e-Governmente je výraznou mierou modernizovať a zefektívniť fungovanie verejnej správy a zvýšiť úroveň informatizácie Slovenska.
Novela upravuje platný správny stav v troch hlavných oblastiach. Je to oblasť úpravy podmienok identifikácie a autentifikácie, kde sa napríklad vďaka zavedeniu autentifikačného kvalifikovaného certifikátu zavádza možnosť prístupu do informačného systému a k elektronickej komunikácii nielen pre oprávnenú fyzickú osobu, ale aj pre orgány verejnej moci a právnické osoby, čiže pracovník už nebude potrebovať pre prístup do informačného systému vlastný, vlastnú ID kartu, ale cez svoje prístupové heslo bude automaticky autentifikovaný a vďaka autentifikačnému certifikátu bude jeho komunikácia považovaná za legitímnu. V ďalšom ide o zjednodušenie procesov týkajúcich sa platobného modulu, kde racionalizujeme procesy platobného modelu, zjednodušujeme množstvo úkonov potrebných na zabezpečenie informácií a evidencií úhrad platieb za služby orgánov verejnej moci a zefektívnenia aj samotného procesu výberu akreditovaných platiteľov. Žiadateľ už nebude musieť predkladať veľké množstvo dokladov potrebných pre udelenie oprávnenia na činnosť. A v neposlednom rade ide aj o zavedenie inštitútu zdrojového registra slúžiaceho na prvozápis úradu, ktorý sa následne bude preberať do referenčných registrov.
Ďalšou oblasťou sú legislatívno-technické zmeny, ktoré vyplynuli z praxe orgánov verejnej moci aplikujúcich zákon e-Governmente. V nadväzujúcich novelizačných článkoch sa oprie o súvisiace procesy. Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, naozaj mi dovoľte požiadať vás o podporu pre prijatie a schválenie predloženého vládneho návrhu zákona.
Ďakujem.

Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

18.9.2015 o 13:22 hod.

Ing.

Peter Kažimír

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 13:24

Milan Panáček
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

231.
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. Vážené panie poslankyne, páni poslanci, Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj ako gestorský výbor k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 1578) podáva Národnej rade v súlade s § 79 ods. 1 zákona Národnej rady č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady spoločnú správu výborov Národnej rady.
Národná rada uznesením č. 1874 z 30. júna 2015 pridelila vládny návrh zákona na prerokovanie týmto výborom: Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady, Výboru Národnej rady pre hospodárske záležitosti a Výboru Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Výbory prerokovali predmetný vládny návrh zákona v lehote určenej uznesením Národnej rady Slovenskej republiky. Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému vládnemu návrhu zákona.
Výbory Národnej rady, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, zaujali k nemu nasledovné stanoviská: Ústavnoprávny výbor Národnej rady uznesením č. 642 z 8. septembra 2015 s vládnym návrhom súhlasil a odporučil Národnej rade schváliť ho s pripomienkami; Výbor Národnej rady pre hospodárske záležitosti uznesením č. 471 z 10. septembra 2015 s vládnym návrhom súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pripomienkami; Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj uznesením č. 243 z 2. júla 2015 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť. Z uznesení výborov Národnej rady uvedených pod bodom III správy vyplývajú tieto... Pardon.
Gestorský výbor odporúča o návrhoch výborov Národnej rady, ktoré sú uvedené v spoločnej správe hlasovať takto: hlasovať spoločne o bodoch 1 až 45 s odporúčaním gestorského výboru schváliť.
Gestorský výbor na základe stanovísk výborov vyjadrených v uzneseniach pod bodom III tejto správy a stanoviskách poslancov gestorského výboru vyjadrených v rozprave k tomuto vládnemu návrhu zákona odporúča Národnej rade vládny návrh zákona, ktorým sa mení zákon č. 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 1578) v znení schválených pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov uvedených v spoločnej správe a prednesených v rozprave, schváliť.
Spoločná správa výborov bola schválená v druhom čítaní uznesením gestorského výboru č. 250 zo 16. septembra 2015.
Výbor ma zároveň určil za spoločného spravodajcu výborov. Zároveň ma poveril predniesť spoločnú správu výborov na schôdzi Národnej rady a za druhé navrhnúť Národnej rade Slovenskej republiky hlasovať o pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhoch, ktoré vyplynuli z rozpravy, a hlasovať o predmetnom vládnom návrhu zákona ihneď, zároveň po skončení druhého čítania pristúpiť k tretiemu čítaniu ihneď.
Ďakujem pekne, pán predseda.

Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

18.9.2015 o 13:24 hod.

Ing.

Milan Panáček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 13:29

Milan Panáček
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

233.
Ďakujem pekne. Dovoľte mi predniesť pozmeňujúci a doplňujúci návrh k vládnemu návrhu zákona.
V čl. XIV sa slová "bodov 62, 63, 66 a 99 až 106" nahrádzajú slovami "bodov 54 a 87 až 94", slová "v bode 60" sa nahrádzajú slovami "v bode 48", slová "bod 87 a § 39 ods. 6 v bode 97 a čl. XI" sa nahrádzajú slovami "bod 75 a § 39 ods. 6 v bode 85 a čl. X", slová "§ 23a ods. 1 až 6 v bode 64" sa nahrádzajú slovami "bodov 50 a 51 a § 23a ods. 1 až 6 v bode 52" a slová "v bode 64" sa nahrádzajú slovami "v bode 52".
Navrhovaná zmena je legislatívno-technickou úpravou, ktorá zosúlaďuje ustanovenia o delenej účinnosti s textom novely a vychádza z potrieb úpravy postupného nábehu účinnosti novely vo vzťahu k jednotlivým projektom v oblasti informatizácie spoločnosti.
Ďakujem pekne.

Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

18.9.2015 o 13:29 hod.

Ing.

Milan Panáček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video