31. schôdza

15.6.2021 - 16.6.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:05 hod.

PaedDr. Ing

Marcel Mihalik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:05

Marcel Mihalik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán Šeliga, spomínali ste tuná o politických väzňoch, že títo ľudia, ktorí sú zatvorení, sú politickí väzni a nechcel som vystupovať, ale ste mi nahrali v tomto smere. Pán minister tuná spomínal Slobodníka a jeho výpoveď. Ja by som možno dodal ešte k tomu zopár vetičiek, ktoré povedal on: „Ľudia celý život makali a majú 400-eurové dôchodky. My sa tu hráme na bohov a za peniaze sme schopní urobiť všetko“ a následne priznáva státisícové úplatky v bezpečnostných zložkách, v hospodárstve, finančníctve a podobne.
Ďalej spomínal, že „z titulu svojej funkcie som sa stretol s množstvom ľudí, ktorí nemali možnosť vďaka týmto konaniam domôcť sa práva“.
Ja tam absolútne nevidím nič, že by títo ľudia mali byť politickí väzni. Veď práve ak to tak nie je, opravte ma, je to za politické názory, politickí väzni. Takže podľa týchto, podľa tejto schémy si myslím, že ľudia, politickí väzni, skutoční, z 50. rokov sa musia v hrobe obracať dnes.
A ak pán minister Mikulec je zodpovedný za to, že zatvorením údajných politických väzňov, ktorí podľa mňa nie sú politickí väzni, spravil niečo zlé a má odstúpiť, tak osobne si myslím, že vôbec nemá odstupovať a ja za takéto uznesenie vôbec nezahlasujem, čiže moju podporu má.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:05 hod.

PaedDr. Ing

Marcel Mihalik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:06

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Šeliga, akoto, že sme sa nedozvedeli skoro nič o pánovi Mikulcovi? Pán Šeliga, dozvedeli sme sa celý vagón vecí, súčasný stav štátu je neúnosný, vo všetkých sférach. A Policajný zbor či orgány činné v trestnom konaní nezaostávajú v neúnosnosti, ony sú priam na čele pelotónu neúnosnosti.
Čo iné sa dá povedať o celom cirkuse? Napríklad viď zásah policajnej inšpekcie na NAKE, kde museli rafinovane získavať kópie kópií overené notárom. Či zadržanie Szabóa a jeho obvinenie z korupcie, o ktorej sa vedelo. Zadržanie Pčolinského. Policajti podozrievajú tajných, tajní podozrievajú policajtov, inšpektori podozrievajú policajtov, policajti podozrievajú inšpektorov. Každý podozrieva každého. Toto snáď nie je normálne, toto je vojna, toto je anarchia, toto je snáď vojna pankáčov. Štát je v rozklade.
Bol jeden najslávnejší francúzsky cirkus, kvôli korone skrachoval, tuším sa volal Slnko, ak ma pamäť neklame. Vláda Matoviča a Hegera ašpiruje na nástupníctvo tohto cirkusu. Už im chýba iba licencia.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:06 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:08

Anna Remiášová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Šeliga, chcem sa vám poďakovať, pretože to bol najlepší príspevok z celých dvoch dní. Vyjadril ste a vysvetlil ste podstatu všetkého, iba hlupák to nepochopí a stále chce nejaké vysvetlenie.
Sedemdesiat rokov minimálne tu neexistuje spravodlivosť, vždy rozhodovali o spravodlivosti len politici. Posledných 30 rokov takisto, pretože nasledovníci a vlastne ľudia, ktorí, ktorí odskočili od Komunistickej strany a pokračujú dnes, takisto rozhodujú a doteraz rozhodovali.
A ja som nesmierne vďačná, nesmierne vďačná, že po tých 25 rokoch, čo veľmi, veľmi sa snažím a bojujem za spravodlivosť, nielen za môjho syna, ale aj za Jána Kuciaka, za Paľa Rýpala a za mnoho, mnoho ľudí, ktorí sa stratili, ktorých dal tento systém zavraždiť, a ktorí už, už nemajú možnosť sa brániť, veľmi som vďačná, že konečne začali vyšetrovatelia robiť svoju prácu a postupne každý jeden zločin bude objasnený.
A nerobte z Lučanského a z Jankovskej svätých. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:08 hod.

Anna Remiášová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:10

Juraj Šeliga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za všetky faktické poznámky. Tak si to zhrňme. Ak som dobre pochopil, vyšetrovať chcete, ale nie úplne všetkých chcete vyšetrovať. A už vonkoncom z tých, ktorí môžu byť vyšetrovaní, nie všetci by mali byť vo väzbe. Ale kľúč k tomu, kto a kde, ako tam má byť, má podľa vás Roman Mikulec. To je absurdná logika. To je prvá poznámka.
Druhá poznámka je, že o politických väzňoch, o tom, či ste ochotní dať ruku za Dušana Kováčika do ohňa, či ste ochotní dať ruku do ohňa za Kajetána Kičuru, ani pol slova. Mne sa to javí tak, ak to tak mám povedať, že vám je vlastne úplne jedno, kde tí ľudia sú, čo je dôležité, je, aby nerozprávali. To je celé.
Ja si nemyslím, že je tu dôvod na to, aby Roman Mikulec odstupoval. Zopakujem to, čo som povedal. Ak je problém s políciou, je dôležité zavolať si policajného prezidenta Kovaříka na výbor, interpelovať ho, pýtať sa ho. Nikto sa netvári, že všetko je dokonalé, nikto sa netvári, že tu nie sú problémy. Ale tvrdiť a účelovo tu vyťahovať nejakú časť správy, ktorá tu bola prednesená, že tu je politická objednávka, že táto koalícia politicky zatvára ľudí, je donebavolajúca hlúposť.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:10 hod.

Mgr.

Juraj Šeliga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:13

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Na úvod poviem, že zastupujem stranu, ktorá má viacej percent ako kolega poslanec Šeliga. Tak to by sme mali, to by sme mali na začiatok.
A najprv sa pozreme, najprv sa pozreme, že kto iniciuje odvolanie ministra Mikulca. Ministra Mikulca iniciujú strany, ako je SMER a HLAS, teda môžme povedať SMEROHLAS. Dôvody odvolania, aké máme dôvody odvolania ministra? Nevinní za mrežami alebo politickí väzni, politickí väzni alebo vojna policajtov a SIS.
Vždy sa treba pozrieť, kto hovorí takéto slová. Najhlasnejšie kričí, samozrejme, Robert Fico a jeho dlhoročný poskok Peter Pellegrini a sluha, ktorí boli architektami ukradnutého štátu. Bohužiaľ, aj právneho. Nechali sprivatizovať políciu, nechali sprivatizovať Poľnohospodársku platobnú agentúru, cez ktorú, vieme, tečie najviac financií do pôdohospodárstva, ale aj Finančnú správu, kde, vieme, utekali rôzne milióny kade-tade. Snažia sa znova skriviť pravdu a vlastne z obetí urobiť páchateľov a z páchateľov obete, tak ako je to známe z dlhoročných praktík tejto hlasostrany. Dokonca sa trojnásobný bývalý premiér nehanbí dehonestovať politických väzňov z čias totality. A týmto, vlastne takýmto pomenovaním označuje ľudí, o ktorých nikto z nás asi nepochybuje, ako menom Kičura, Jankovská, Kováčik alebo Bödör. Generálnu prokuratúru riadil Ficov sused Kočner cez jeho nasadeného trojského koňa Trnku. Sledovali vtedajších opozičných politikov. Neštítili sa použiť všetky zbrane, či to bol Igor Matovič, či to bol Daniel Lipšic, Gábor Grendel, ale aj novinárov. Takýmto hnusným spôsobom zastrašovali opozíciu.
Oligarchovia na čele s Výbohom, Širokým, Brhelom, Bödörom riadili štát cez svoje biele kone Fica a Kaliňáka na piatom poschodí hotela Hilton. Toto sú všetko známe fakty... (Reakcia z pléna.) Ďakujem, pán kolega, na deviatom, som rád, že máte prehľad.
No a teraz Robert Fico, ktorý podľa vlastných slov už od roku 2014 nie je v politike a ktorý sa vysmieval expremiérovi Mikulášovi Dzurindovi, že on si v živote nesadne ako bývalý premiér do poslaneckej lavice, a teraz v tomto období zvoláva každý deň tlačovku, vykrikuje z poslaneckej lavice, dáva procedurálne návrhy a snaží sa odvolávať pracovitých a čestných ľudí. Nič iné mu však nezostáva, veď z mafie sa dobrovoľne neodchádza. Chudák, nemôže si ani vlastný byt kúpiť, lebo peniaze, ktoré má, reálne nemôže ani priznať. On, bohužiaľ, musí so svojimi konkubínami prespávať v rôznych kaštieľoch, ktoré vlastnia jeho kamaráti oligarchovia, po všelijakých akože prenájmoch.
Teraz si pozrime, čo, budem citovať slová tohto politika: „Pod zodpovednosťou politika rozumiem predovšetkým stanovenie si reálnych cieľov. Na ich dosiahnutie však treba použiť legitímne prostriedky. Ak sme si v našom tíme povedali, že chceme vyhrať voľby, tak zároveň vieme, že jedinou cestou na dosiahnutie tohto cieľa sú parlamentné voľby. Samozrejme, zvíťaziť a dosiahnuť dobrý výsledok je jedna vec a druhá vec je tento výsledok pretaviť do zodpovedného správania sa po dosiahnutí výsledku. Poznáte moje vyjadrenie, za ktorým si stojím, ak SMER nebude úspešný a nedosiahne svoj cieľ, to znamená byť pri zostavovaní vlády a dostať do kabinetu i celkovej politiky čo najviac ľudí, Robert Fico z politiky odíde. Týmto chcem dať najavo, že politik musí prijímať osobnú politickú zodpovednosť za úspech alebo neúspech. Ak príde úspech, som pripravený kandidovať aj na post predsedu vlády. Ak sa dostaví neúspech, odchádzam. Mávať z televíznej obrazovky nebudem, no všetkým sa poďakujem a ihneď sa vzdám funkcie predsedu strany.“
Toto vyjadrenie, myslím si, že netreba personifikovať, že kto to vyjadril. Klamstvo za klamstvom, ako sme zvyknutý pri predsedovi strany SMER Robertovi Ficovi.
Ďalšie vyjadrenie: „Som predsedom vlády Slovenskej republiky a mojou povinnosťou je chrániť svojich ľudí,“ na obhajobu Miroslava Lajčáka, ministra zahraničných vecí, ku kauze zvýhodnenia Agentúry EVKA počas slovenského predsedníctva Európskej únie.
„Miera sebareflexie v SMER-e je nastavená tak vysoko, že pokiaľ ide o prípadné zlyhanie, ani nepotrebuje kontrolné orgány.“ Všetko vyjadrenia predsedu strany SMER, ktoré sú, bohužiaľ, veľmi smutné.
Porovnajme si teda prácu súčasného ministra Mikulca a ministra, najlepšieho ministra v histórii, tak ako ho označuje strana SMER, pána Kaliňáka. Pán minister Mikulec sedem rokov čelil krivému obvineniu z neoprávnenej manipulácie s utajovanými skutočnosťami, keď mu policajti za Kaliňákovej éry v roku 2013 podhodili do auta USB kľúč s utajovanými skutočnosťami. Nakoniec však bol zbavený všetkých obvinení a dokázalo sa, že išlo o spravodajskú hru a snahu o diskreditáciu človeka, ktorý upozornil na tunelovanie Vojenskej spravodajskej služby za prvej Ficovej vlády. Štátna moc sa snažila Mikulca zničiť a Kaliňák na druhej strane neváhal použiť silu voči prokurátorovi Špirkovi, ktorý začal odkrývať trestnú činnosť, v ktorej pán minister, vtedajší minister Kaliňák, profitoval.
Dáme si ďalší citát, aby sme boli konkrétni. „Všetci skončíme v base.“ No hádajme, kto to povedal. Bol to, bol to sused možno aj vášho priateľa Roberta Fica v komplexe Bonaparte, keď... (Reakcia z pléna.)
Pán Suja, ja vám neskáčem do reči, keď vy vystupujete, aj keď veľakrát tliachate. (Zaznievanie gongu. Reakcia poslanca.) No, dobre. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Páni poslanci, prosím, ukľudnime sa, nech môže pán poslanec pokračovať.

Žiak, Miroslav, poslanec NR SR
Povedal to, bol to, bol to verný sused a obhajca Marian Kočner, ktorý to vyjadril aj v Threeme. (Reakcia z pléna.)
Pán Galis, máte faktickú, prihláste sa faktickou, môžte reagovať. No veď máme, sme fair play, ste bývalý futbalista, tak, prosím vás, neskáčte mi do reči, dobre?
Viete čo, nazývať takýchto ľudí politickými väzňami môžu len bezškrupulózni klamári a cynici Robert Fico a jeho sluha Peter Pellegrini. Rúca sa im svet, a tak sú schopní všetkého. Politickými väzňami boli, skutočnými politickými väzňami boli Krčméry, Jukl, Rudolf Dobiáš, a nie Jankovská a Kičura. Skutočnými obeťami dvanásť rokov vládnutia strany SMER sú Ján Kuciak a Martina Kušnírová, nie Kočner a Zsuzsová. Nevhodným ministrom bol klamár a podvodník Kaliňák, ktorý dal stíhať prokurátora Špirka, ktorý mal toľko odvahy a dokázal sa postaviť Strapatému. Hlavou gangu, ako bolo včera ministrom financií, capo di capo tutti (capo di tutti capi, pozn. red.) povedané, bol Robert Fico a Peter Pellegrini, nie Matovič, Heger alebo Mikulec.
Viete, zdochýnajúci kôň najviac kope a pravda zostane pravdou, že Slovensko si zaslúži konečne spravodlivosť. A ja si myslím, že Roman Mikulec, aj keď nie je dokonalý vo svojej veci, očistil políciu a rozviazal im ruky, tak ako sa tu SMER snažil rozväzovať ruky dvanásť rokov a vieme, ako to, všetci, dopadlo.
Ďakujem veľmi pekne.
Pán minister Roman Mikulec má moju plnú podporu a ja verím, že to so Slovenskom dopadne dobre.
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

16.6.2021 o 15:13 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:21

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Žiak, takže vojna policajtov. To tvrdia, asi každý denník, každá televízia, každý reportér, kto stojí teraz dole v Národnej rade, že tu je vojna policajtov. Tak mali by ste sa na to spýtať ich a vynadať im, že klamú. Vy jediný nevidíte, že tu je vojna policajtov.
Viete, že chceme skriviť pravdu. Takže správa SIS, ktorá tu bola čítaná, je skrivenie pravdy. Kollár, keď čítal správu SIS, ktorú potvrdil Aláč, takže Kollár skrivil pravdu. Pčolinský, keď vystúpil a poukázal na nezrovnalosti, skrivil pravdu podľa vás. A to sú všetko vaši ľudia. Pčolinská, ktorá radšej ani nevystúpila, tak aj tá skrivila pravdu.
Mikulec, ktorý klame, že o ničom nevie, Pčolinskému do očí, že nevedel o jeho bratovi, ten skrivil pravdu, lebo sa mu pozeral do očí a je schopný sa pozerať jeho manželke do očí, že o ničom nevie, tak ten skrivil pravdu.
Viete, vy ste perfektný replikátor. Štyrikrát sme tu dneska počuli, vy ste síce tu nebol, čo všetko Fico povedal. Presne ste to odcitovali. Tak sme to od vás počuli piatykrát. Originál nadšenia predsedníctva SaS-ky. Trikrát sme počuli o USB kľúči u Mikulca. Zasa sme počuli štvrtýkrát niečo. Ak som vás povýšil, tak sorry. Štvrtýkrát niečo sme od vás počuli, zase USB kľúč. Ale nič ste nám nepovedal niečo na jeho obhajobu a na to, čo sa mu kladie za vinu.
Ale zase ste spomenul Kočnera. Ale akosi ste zabudol Kočnera spomenúť v súvislosti so Sulíkom. V SaS máte čo, amnéziu pamäti? Sulík nechodil s Kočnerom na raňajky, pán poslanec Žiak?
Vy ste taká postavička v tej SaS-ke zábavná. Ja sa čudujem, že tam ešte niečo robíte. Ale potrebuje možno niekoho takého jednoduchšieho na takú špinavú robotu a na to ste vy ideálny, na to ste vy, pán poslanec Žiak, ideálny. Takže Kočner so Sulíkom vám nevadí. Paráda.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:21 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:23

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Žiak, ja, len jedna vec ma zaujala v tom vašom vystúpení. Odvčera, odvčera tu niektorí kolegovia poslanci vyťahujú Trnku, že teda Dobroslav Trnka, že ako slúžil na ovládanie štátu. Ale keď vo funkcii generálneho prokurátora podal podnet na rozpustenie vlasteneckej politickej strany a táto aj rozpustená bola, vtedy ste mu vy alebo vám podobní ľudia tlieskali a nevedeli ste ho vynachváliť, že aký je on etalón zákonnosti a ochrany demokracie a neviem čoho všetkého, a dnes je symbolom korupcie.
Čiže vidíte, že ako rýchlo sa, ako rýchlo sa vedia tie váhy spravodlivosti otočiť. Ako rýchlo sa vie zmeniť tá paradigma, ako sa na nejakého človeka v nejakom postavení, v nejakej funkcii nahliada, ako sa tento človek hodnotí.
A ja si myslím, že, ja si myslím, že tá história postupne dá odpoveď na všetky otázky a na všetky úlohy jednotlivých politikov. Aj na to, či boli zapletení do nejakých spravodajských hier, alebo neboli, či ich konanie bolo motivované dobrým úmyslom a dopadlo zle, alebo bolo motivované naozaj špinavosťou a nejakým, nejakým nekalým, nekalým zámerom.
Ale cieľom tohto môjho, mojej faktickej na vaše vystúpenie bolo poukázať naozaj na to, ako jedného chválite a prejde pár rokov a už je to ten najhorší na svete.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:23 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:25

Marián Saloň
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Žiak, ja sa chcem poďakovať za vaše hodnotové vystúpenie. Fakt myslím si, že to bude nieže v top trojke, to je, to je jednotka za tie dva dni, čo tu rokujeme, a minimálne klub SaS by sa mal zamyslieť nad tým, že by vás, že by pani Zemanovú ako odborníčku na obranu a bezpečnosť v našom výbore mal nahradiť vami, lebo vy si to určite viac zaslúžite. Je vás škoda tam, kde ste.
A, viete, keby nebolo Fica, tak vy ani nemáte v podstate o čom hovoriť. Celý váš príhovor bol o tom, lebo Fico. (Reakcia z pléna.) To neni, to je Bohu dík, lebo preto Fico zostal v politike, viete prečo? Presne kvôli takým, ako ste vy.
Keď ste chceli vystúpiť a ste chceli obhajovať pána ministra, tak ste mali vystúpiť vecne a obhajovať ho vecne. Ale zase obhajovať pána ministra tým, že lebo Fico, veď to už nepomáha ani samotnému ministrovi. Čo pán minister má z toho, že vy tu ho budete obhajovať tým, že sa tu budete stále oháňať Ficom?
Tak skúste sa pripraviť na vaše vystúpenie, konštruktívne vystúpte a povedzte k veci, k tomu, čo sa tu argumentuje, a nie tu budete stále vymýšľať nejaké sprostosti a stále dookola a dookola to isté točiť. Myslíte si, že minister je z toho nadšený, že tu sa oháňate, lebo Fico?! (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:25 hod.

Ing. PhD.

Marián Saloň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:27

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán podpredseda. Pán kolega Žiak, dnes je 16. júna, 15.27 hodín, tak ako som to povedal pánovi kolegovi z klubu OĽANO, pánovi Šefčíkovi, doobeda, jednoducho vy ste si buď pomýlil opäť miesto a čas vášho výkonu funkcie, alebo ste sa vrátil nejakých pár rokov dozadu. Dnes odvolávame z funkcie ministra vnútra Romana Mikulca. Ešte raz vám zopakujem, dnes odvolávame z funkcie ministra Romana Mikulca, nie poslanca Národnej rady Roberta Fica.
Vo vašej veľmi chabej, chaotickej osemminútovej rozprave ste na obhajobu pána Mikulca naozaj nepovedal zhola nič, nepovedal ste jedinú vetu, prečo by tento pán mal zostať a zotrvať na poste ministra vnútra, ale, naopak, jediný argument, ktorý ste na jeho obhajobu spomenul alebo nejakým spôsobom vytiahol, bolo to, že v nejakom roku mu niekto hodil do auta USB kľúč s nejakými kompromitujúcimi materiálmi. Tak ako to povedal kolega Suja, toto sme tu už počuli ani neviem koľkokrát.
To znamená, že ak týmto spôsobom chcete argumentovať, že na základe tohto skutku alebo na základe tohto činu niekoho je pán Mikulec vhodný ako minister vnútra, tak je to nieže chabá úvaha, ale je to úplne scestná myšlienka z vašej strany. No ale u vás nejaké veľké myšlienky čakať nemôžme.
Tak ako povedal pán kolega Saloň, úplne ste sa pomýlil v čase, čo vlastne tuná chceme dnes robiť alebo kvôli čomu už druhý deň odvolávame v rozprave, či už v písomnej, alebo v ústnej, pána ministra Mikulca. Jednoducho vy tu prídete ako veľká voda, spustíte všetko, lebo Fico, lebo SMER, ja nebudem obhajovať ani Fica, ani SMER, ale jednoducho, ak chcete vystupovať, vystupujte k veci, korektne a nie v bludoch.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:27 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:29

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Žiak, ako človek ste veselá kopa. Tak aj pri takejto neúnosne tragickej udalosti, ako je riešenie neúnosnej situácie v polícii a orgánoch činných v trestnom konaní, vám to poviem odľahčene, aby ste sa spamätal. Vy ste ako malý chlapec, ktorý sa bráni spôsobom: „Ja som nechcel ukradnúť autíčko, to Jožko mi kázal a on ich zobral tri, bú, mamička, prepáč.“ Toto prirovnanie som použil aj včera. Ináč sa to nedá povedať, pretože citovať a rozoberať špinu za ušami Kaliňáka či Fica, keď sa jedná o pána Mikulca a jeho maslo na hlave, je nemiestne. Tu sa jedná o ministra Mikulca a nerozoberáme eseje či literárne dielo o Ficovi, Kaliňákovi či Strapatom.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.6.2021 o 15:29 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video