32. schôdza

17.6.2021 - 2.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

1.7.2021 o 11:10 hod.

Mgr.

Marián Kéry

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:44

Vladimír Baláž
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja v zásade ako personálne, ja Vladimír Baláž, chápem snahu o zvýšenie percenta zaočkovaných ľudí na Slovensku za cieľom zabezpečiť nejakú komunitnú imunitu. Avšak to, že sa zlyhalo počas tých dlhých mesiacov, ktoré tu žijeme už s touto infekciou, tá kampaň, ktorá, ani neviem v zásade, či dobre prebieha, či vôbec neprebieha, je absolútne bezzubá, nemá žiadny, žiadny, žiadny zmysel.
Bude veľmi zaujímavé zistiť aj to, že koľko vlastne kampaň stále, čo nám to vôbec prinieslo. Tak teraz do zákona, ktorý v zásade mal dobrý úmysel odškodniť cestovné kancelárie, sa usadil prílepok, ktorý sa mi zdá, ako keby partia ľudí vymyslela jeden večer. Takto by to asi nemalo celé existovať. Z toho tak či tak vznikne strašne veľké množstvo problémov, ktoré tu už mnohé boli spomenuté. V takomto stave, ako ten pozmeňovací, obidva pozmeňovacie návrhy boli prednesené, žiaľ, nebudeme môcť podporiť tento zákon.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 10:44 hod.

MUDr. PhD.

Vladimír Baláž

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:46

Peter Kremský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán kolega Maroš Viskupič, ďakujem za tvoje vystúpenie, konečne to bolo aj niečo vecné v tejto rozprave, nielen krik a panika.
Rozumiem tvojim pochybnostiam. Samozrejme, že sa treba zamýšľať nad verejnými financiami, ale myslím si, že okrem toho, že uvažujeme nad nákladmi na takého opatrenia, ktoré určite sú nejaké, treba sa zamýšľať aj nad tým, čo by sa stalo, ak by sme vlastne to, tú motiváciu očkovania nepodporovali.
Ja som človek, ktorý si veľmi váži slobodu. Práve preto som rád, že štát nenúti ľudí očkovať sa, ale ich chce motivovať očkovať sa. Aby proste sami išli, sami sa prihlásili, prehovorili ďalších. Myslím si, že to je správna cesta. Ak by sme to nerobili, tak vlastne nárast počtu infikovaných, nárast počtu ľudí v nemocniciach na kyslíku, na umelej pľúcnej ventilácii by spôsobil obrovské náklady a okrem toho by tu boli aj náklady v ekonomike.
A všetky tieto náklady, neviem, či niekto z vás spočítal. Kolega Martin Čepček tu hovoril o nejakých 100 mil. eur. Dosť pochybujem o tomto čísle, ale myslím si, že bolo by dobré spočítať aj čísla, ktoré hrozia ekonomike. Za tie mesiace, ktoré sme tu mali koronu, vieme, že tu boli pomerne veľké straty firiem. Mnohé z nich štát musí sanovať a to sú stovky miliónov eur, to sú stovky miliónov eur, ktoré štát platí podnikateľom. Ide to do miliárd. Čiže myslím si, že toto treba veľmi zvažovať a tieto náklady by sme tu nemali, ak by sme lepšie zvládli tú druhú vlnu pandémie. A takisto, myslím si, že nikto z nás opäť nechce zažiť štyri mesiace zatvorených obchodov, mnohých služieb a tak ďalej. Takže to je to, proti čomu bojujeme.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 10:46 hod.

Mgr.

Peter Kremský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:48

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Ja začnem od konca.
Pán kolega Kremský, ďakujem pekne za faktickú. Áno, je moja úloha venovať sa práve tej finančnej stránke, to je moja úloha. Určite súhlasím aj ja, v tomto sa veľmi zhodneme, pozitívna motivácia je tá správna cesta a taká tá dobrovoľnosť. A vlastne moje vystúpenie bolo o tom, že volám po analýze, po presne tom, čo si povedal, teda aby sme si pozreli, ukázali alternatívy, dali na papier ich prínosy, dali na papier ich náklady a vlastne z toho teda by bolo vidieť, že čo je to najprínosnejšie, čo nám to dáva, čo nám to berie.
Pán kolega Suja, odpoviem, veď koniec koncov je to verejné, viete si pozrieť, nepodpísal som ten pozmeňovák.
Čo sa týka pána Tarabu, pána kolegu Tarabu, áno, myslí ten pozmeňovák na to, je tam vlastne 50, 50 tých sprostredkovateľských bonusov ako to maximum, aby teda takáto nejaká situácia nešla do extrémov.
A ďakujem pekne za všetky, za všetky ostatné pripomienky. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 10:48 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 10:49

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Môžem? Vážené kolegyne, kolegovia, minister financií Matovič, predkladatelia tohto zákona, Matovič a jeho vláda najprv zrazí cestovky na kolená, zrazí ich na kolená alebo niektoré zlikviduje, dosť veľkú časť nezanedbateľnú a teraz sa tvári, ako ich záchranca a ide im pomáhať týmto zákonom.
Samozrejme, ten zákon by sme boli potvrdili a podporili, nebol by problém. Ale tak jemu ide o dobro tých cestoviek, že k tomu chytí a šupne nejaký prílepok, len aby ten zákon neprešiel. Takže takto Matovič a jeho pročkovci idú podporovať cestovné kancelárie a podnikateľov. Ja neviem, či Kremský, či kto tu podotkol, že miliardy išli podnikateľom. Ale ktorým podnikateľom išli miliardy? Ja som nepočul, že by nejaký podnikateľ, koho som stretol, nejako významne pocítil pomoc. Kde sú tie miliardy? Áno, podnikateľom vašim, trnavskej firmičke a podobne. Tam išli miliardy, vážení kolegovia, kolegyne, ale normálnym živnostníkom, podnikateľom išla tak figa borová alebo minimum. Takže odpustite si takéto drísty, že tu dávate miliardy, aby ste podporili podnikateľov a ich zamestnancov.
Viete, ja neviem, ako sa tento človek z Trnavy môže pozrieť do zrkadla, čo tak rád hovorí. Na jednej strane sa tvári, že chce pomôcť cestovkám a na druhej strane tam niečo dá, čo nedostanú. A on sa teda normálne pozerá do zrkadla. Ja neviem, či to v tom Wagnerovom ústave učia alebo čo.
Teraz druhá vec. Idete dávať ľuďom peniaze za to, že sa idú očkovať. Tak najprv ste dostali väčšinu ľudí na kolena, na kolená, že ostali bez financií, že minuli všetky finančné úspory a teraz víťazoslávne im ponúkate, viete čo, milí ľudia, dám vám 90 eur, dám vám 30 euro, ak sa pôjdete zaočkovať, lebo viem, že len toto na vás funguje a len kvôli tomu, že som vás najprv zodral a dostal na kolená. Takže takto vy pomáhate ľuďom a očkovaným. Nejde vám o nič iné len o biznis, o biznis. Najprv zničíte ľudí a teraz im pekne na ruke ukazujete, aký ste vy kráľ, môžte dostať 90 euro.
Odmena za sprostredkovanie. Vážení kolegovia, kolegyne, odmena za sprostredkovanie. A aby to náhodou nebolo zneužívané, tak maximálne 50 ľudí, maximálne 50 ľudí. Správne ste podotkli, že takto ich donútite. Donútite, to tu zaznelo z úst, neviem či nie Gyimesiho. Donútite starých rodičov, ľudí, ktorí sa nechcú, donútite. Viete, čo ste urobili? Úžerníci výskajú od radosti, výskajú od radosti. Vy ste legálne im dovolili vydierať ľudí a nútiť ich sa ísť očkovať a ešte im za to platíte. Beztrestnosť bude a budú zarábať. Veď to je sen každého úžerníka, čo ste vy teraz urobili.
Jasné, že ten úžerník je jedináčik, sám žije, že on len 50 ľudí môže spraviť. On nemá 20 dospelých detí, on nemá ďalších poskokov, ženu a príslušníkov, ktorí nebudú môcť, ďalších 50 detí a ďalších 50 detí, ktorí budú brať za každých 50 ľudí toto sprostredkovanie. Veď to je taký biznis zasa pre niektoré skupiny obyvateľstva, že to nie je možné. A len pre jednotlivcov z týchto skupín, kolegovia.
Priamo tu v pléne Národnej rady vyzývate vnukov, aby zarábali na svojich starých rodičoch. Veď to už je jaký hyenizmus. Ja si neviem predstaviť, že môj najstarší syn Gabriel by išiel za svojou starkou 80-ročnou a povedal by, starká, poď sa zaočkovať, lebo potrebujem 80 eur na diskotéku alebo 90 euro na drogy alebo na alkohol, alebo čo. Záleží ako ten vnuk, ktorý na čo trpí, vážení kolegovia, kolegyne. Si predstavte, že on takto donúti starého rodiča kvôli 90 evrom, ktorý sa nechce ísť očkovať, aby sa išiel, lebo tí starí ľudia sú niektorí izolovaní a nepotrebujú sa chrániť, lebo sú doma, nehrozí im absolútne nič. A na základe tohto mu zomre starká alebo starký. Ako tento vnuk bude celý život žiť? A keby aj nezomrel na následky tej vakcíny, že zomrel len na starobu v krátkom čase, stále tam budú tie výčitky. Aha, ja som zapredal život mojej starkej za 90 euro od pročkovcov na čele s Matovičom. Za 90 eur od judáša Pročka s Matovičom. Toto si budú tie vnúčatá vyčítať do konca života, keď sa takéto niečo stane.
Chcete znížiť alebo zvýšiť zaočkovanosť, aby sa zvýšila nejaká kolektívna imunita. Ale mnohí z vás alebo mnohí z nás nechcú túto ochranu od vás, nechcú, aby ste ich, nás takto chránili, nechcú. A viete prečo? Lebo štáty, napríklad taký Izrael, kde má zaočkovanosť väčšiu ako 60 %, čo sa tam deje? Si myslia, že sú v pohode, no nie. COVID tam veselo šarapatí ďalej, delta si tam robí s nimi, čo chce. Áno, je možno pravda, že oni zabudli zavolať Matovičovi, Igorko, prosím ťa, zavolaj COVID-u, že my máme už nad 60 %, tak nech u nás nešarapatí. Na to asi zabudli. Tak potom aká kolektívna imunita? Aká? Lebo nevidel som žiadne dáta, že niekde by ukazovali, že keď máte nad 60 % zaočkovanú populáciu, že by tam nebol problém. Je tam problém naďalej. Tak aké sú benefity? Prečo nútime niekoho?
Vy keď chcete, tak sa dajte zaočkovať, koľko chcete. Nikoho nenútime. Ja som nepočul žiadneho opozičného poslanca povedať, nesmieš sa dať zaočkovať, nesmieš sa dať zaočkovať. Je to na dobrovoľnosti, vážení kolegovia, kolegyne. Každý by mal mať dobrovoľne vo svojich rukách svoje zdravie, svoj život. Ak zomrie, že sa nedal zaočkovať, je to jeho vina. Ale ak zomrie, že sa dal zaočkovať, koho je to vina? Vás, ktorí nútite ľudí, aby sa dávali očkovať! To je vaša vina! To je vina pročkovcov a Matoviča!
Ja som nepočul, vážení kolegovia pročkovci, hlavne tí jednoduchší, čo tu radi vystupujú a budú na mňa reagovať, ja som nepočul od týchto jednoduchých pročkovcov ani raz, že by povedali plusy aj mínusy. Nielen mínusy, plusy aj mínusy očkovania. Ja som nepočul, že by ste aspoň raz, pročkovci, zaplatili v televízii reklamu, kde sa povedia plusy aj mínusy očkovania. Spravili ste to aspoň raz? Aspoň raz ste dali prečítať ten príbalový leták, že aké sú tam riziká? Nie! A čo vás k tomu vedie, kolegovia pročkovci? Čo vás k tomu vedie, že ľudí nechcete informovať? Áno, ja som za to, aby ste hovorili plusy, keď ste presvedčení. Ale netvárte sa, že tam nie sú aj mínusy, ako to bolo mnohokrát spomínané, zápal srdcového svalu, zrazeniny a podobne. Ľudia majú právo vedieť, čo sa môže stať, čo im hrozí a majú právo sa rozhodnúť sami. Nikto z vás nemá právo týchto ľudí nútiť, že sa majú zaočkovať pod rôznymi podmienkami.
Ja vám niečo poviem. Keby ste ľuďom neobmedzili cestovanie, tak sa vám, s prepáčením, 90 % z tých, čo sú zaočkovaní, na tú vašu vakcínu vykašle. Len kvôli tomu sa 90 % z tých, čo sú zaočkovaní, keď sa ich pýtam, je 90 %, aby mohli cestovať, aby mohli ísť do práce. Kvôli ničomu inému, kvôli ničomu inému, je im to jedno. Chcú cestovať a hotovo. Keby táto podmienka nebola, tak tu nemáte na úrovni 30 %, ale na úrovni, ja neviem, možno 5 % zaočkovanosť.
V prvej vlne ste čo robili s ľuďmi? V televíznych reláciách tuto ten blázon z Trnavy, tamto čo sa tvári, že ma nepočuje, v televízii vykrikoval, budete prekračovať tisícky mŕtvych na chodníkoch, nebudeme ich stíhať zbierať na nákladných autách. Takto ste strašili ľudí. Áno, v televízii O päť minút dvanásť a podobne. Pročkovci sa tvária, že nič. Ale tak sa nečudujme, sú takí jednoduchší. Toto ste ľudí strašili v prvej vlne. V druhej vlne ste čo spravili? Zabili ste 12-tisíc ľudí kvôli tomu, že ste ich nahnali milióny na nepresné testovanie, nepresné testovanie. Vážení kolegovia, kolegyne, len aby ste sa nahrabali, len aby ste zarobili miliardu, tak ste ľudí nahnali ako ovce na porážku na nepresné testovanie. A výsledok? Sme topka v úmrtnosti na milión ľudí na svete. Keď porovnávame so severskými štátmi, kde tých ľudí rádovo o desiatky percent menej zomrelo a s nami, tak to nie je možné, pritom majú rovnaký počet obyvateľov. Toto je tá vaša atómová zbraň. A teraz prídete s niečím iným a zas si myslíte, že ako vy to radi hovoríte, pán Matovič, aby ste ma počul, že naši voliči žerú seno. No ani vaši nežerú seno a keď ich trikrát, štyrikrát oklamete za mesiac, tak si myslíte, že teraz, keď prídete, že vám znova uveria?
Viete, ako vám môžu veriť, keď ich naženiete, ľudí, sa testovať. Váš štátny tajomník zarába 600-tisíc euro mesačne, 600-tisíc euro mesačne. To je už v pohode. Sestre Kaveckej to nevadí, že sestry nemajú peniaze, lekárom, čo tu sedia, nevadí, že nemajú peniaze. Však štátny tajomník legálne zarába 600-tisíc euro mesačne. To je úplne v poriadku. Vy ste tí iní. Áno, ste iní, ale tak iní, že to tu ešte nebolo. Sedem a pol eura dáte lekárovi a deväťdesiat euro dáte úžerníkovi, keď donúti niekoho sa testovať. Tak toto je vrchol, vážení kolegovia a kolegyne, toto je už vrchol. Nestihol som všetko, ani vodu minúť.
Skryt prepis

Vystúpenie

1.7.2021 o 10:49 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:10

Marián Kéry
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo, pán predseda. Chcem len pripomenúť členom zahraničného výboru, že výbor sa uskutoční dnes 12.05 v miestnosti 149. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

1.7.2021 o 11:10 hod.

Mgr.

Marián Kéry

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:10

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Miro, veľmi dobré vystúpenie. Ja si myslím, že dať tu úžerníctvo ako základný syst... (Ruch v sále. Rečník stíchol.)
Miro, chcel by som oceniť tvoje vystúpenie, pretože presne to trafilo do logiky toho, v akej absurdnej dobe teraz žijeme, že na 100 mil. euro, keď sme chceli vyčleniť peniaze, aby bolo na platy lekárov a zdravotníckeho personálu, ktorý počas pandémie bol naozaj tri dni v kuse v týždni v nasadení, tak na to peniaze neboli. Keď teraz ide o to, aby vytvorili systém vyslovene legalizovaného úžerníctva, že tu budú za 90 euro si niektoré osoby evidovať, že vybavili niekomu očkovanie, pričom 7,50 euro platia lekárom za to, aby niekoho zaočkovali. Tak to je absurdné, je to absurdné mrhanie finančnými zdrojmi všetkých daňových poplatníkov a osobne by som veľmi rád chcel vedieť, že čo vlastne potom budú robiť s tými ľuďmi, ktorí už v minulosti prehovorili. Tak tí nemôžu dostať tých 90 euro? Z akého dôvodu nemôžu dostať 90 euro potom tí, ktorí niekoho prehovoria, aby mal zdravý životný štýl, aby nepil sladké nápoje, aby nejedol mastné jedlá? Tam netreba chrániť zdravotníctvo, tam netreba odbremeniť zdravotníctvo, zdravotný systém, keď je dokázané, že aj títo ľudia vytvárajú nápor na zdravotný systém, takže toto je vyslovene, oni nevedia nič iné, len ľudí buď strašiť, alebo potom korumpovať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:10 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:13

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predseda. Presne ako ste povedali, tí, ktorí majú chuť, nech sa venujú práci v Národnej rade. Bohužiaľ, je nás tu v tej Národnej rade málo takých, ktorí máme chuť, a väčšina má len chuť zahlasovať za to, čo im predseda ich klubu ukáže, lebo na to tu sú.
Miro, čo sa týka tvojho vystúpenia, je potrebné podotknúť jednu zásadnú vec. Keď sa tu hovorí o vakcíne, ako o nejakom fakte, o nejakej akceptovanej skutočnosti, že to musia ľuďom nanucovať, musia prísť s lotériou. Veď za tie vakcíny neručia ich výrobcovia. Opomínate tento fakt. Za tie vakcíny neručia ich výrobcovia a všetkú zodpovednosť a možné negatívne dôsledky hodili na štáty a Slovenská republika nijak neodškodňuje ľudí, ktorí boli vakcináciou poškodení. A jasné, že ľudia sa potom nechcú očkovať v mnohých prípadoch, pretože to nechcú riskovať. Veď to je úplne to isté, ako keby som si išiel kúpiť do obchodu auto, pri ktorom výrobca povie, že možno na ňom nejdú brzdy. A keď na ňom nepôjdu, no tak ja ti neručím za dôsledky toho, čo si na tom aute môžeš urobiť. Či sa zabiješ, alebo si ho len rozbiješ. Bohužiaľ, kupuješ ho s tým vedomím. Rovnako je to s týmito vakcínami. Preto tá vakcinačná lotéria je čisté šialenstvo a z toho hľadiska, že oni teraz, Miro, nájdu 100 mil. eur na to, aby tu zorganizovali vakcinačnú lotériu, aby tu zabezpečili sprostredkovanie zaočkovania a predtým nás tu od rána do večera klamali, že nemajú peniaze na obedy, nemajú na minimálnu mzdu, nemajú na dôchodcov, nemajú na dôchodky, nemajú na slobodné mamičky, na OČR, no na nič nemali, ale na vakcinačnú lotériu, na Igorkove koleso šťastia a sprostosti na to majú. Na to majú! Veď ich už nemôže brať vážne nikto. A na základe tohto, samozrejme, že ľudia neveria ani ich rečiam o vakcínach.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:13 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:15

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci.
Čelní predstavitelia vlády, čelní predstavitelia v tomto prípade ministerstva financií nás tu prišli presviedčať o tom, že iba táto zlá opozícia spôsobila to, že na Slovensku je príliš vysoká a príliš veľká nedôvera voči vakcinácii, voči vakcínam ako takým, ale v žiadnom prípade s týmto nejakým jednoduchým pohľadom na túto problematiku nemôžem súhlasiť, pretože táto vláda už vyskúšala naozaj všetko. Vyskúšala hercov, vyskúšala športovcov, vyskúšala politikov, vyskúšala kadejaké organizácie, ktoré by mali túto vakcinačnú stratégiu propagovať, ale stal sa pravý opak. Keď raz je v spoločnosti voči vláde tak vysoká nedôvera, ako momentálne v Slovenskej republike nedôvera je, či už voči bývalému premiérovi, terajšiemu ministrovi financií alebo celkovej vláde ako inštitúcii, tak nemôže táto vláda urobiť naozaj nič iné, iba zvrtnúť a preklopiť sa do obyčajného chaosu, do obyčajného bulváru, do obyčajnej šou, akou bude táto "vakcinačná lotéria". Televízne programy, ktoré by mali túto vakcinačnú lotériu alebo vakcinačné bonusy propagovať, denníky, týždenníky, médiá, ktoré budú neustále omieľať jednu pesničku, dones dedka, dones babku, zachrániš život. Jednoducho to už je tak hraničiace ako až s nezdravým rozumom, že toto sa už nedá pomenovať nejako inak, iba obyčajné a prachsprosté šarlatánstvo. Tridsať, 50, 90 to budú nové miery modeliek asi v Slovenskej republike namiesto 90, 60, 90.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:15 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:17

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Miro, ja ťa trošku doplním, možno si to nestihol, možno si len chcel byť taký trošku korektnejší, ale treba na rovinu úplne povedať, že tá hrana tých sprostredkovateľov, tam nejde o nič iné, ako o to, že Matovičko a OĽANO si zase chcú posilniť cez vybraných jedincov svoje postavenie v osadách našich tiež občanov. Lebo vieme veľmi dobre, že ten poplatok za to sprostredkovanie sa teraz zvrhne do organizovanej úžery, kde jednoducho sa rozbehne osadnícka pyramídová hra na základe financovania zo štátneho rozpočtu. Toto bude výsledok tej vašej geniálnej, geniálnej úpravy, ktorú teraz navrhujete, a ktorú nikto príčetný a normálny schváliť nemôže.
No, ale bez ohľadu na to, čo si teda myslíme o tomto celom, tak využijem opäť priestor vo faktickej poznámke na to, aby som upozornil na to bé, ktoré tu vládni predstavitelia, poslanci celý deň a dlhodobo zamlčiavajú a nerozprávajú, a síce že s lotériou k očkovaniu občania získajú aj neplodnosť, vysoký krvný tlak, krvné zrazeniny, poruchy nervovej sústavy a zvýšené riziko rakoviny.
Takže, milí občania, je to na vás, či sa rozhodnete pre 60 euro alebo preto, že za dva roky na rakovinu z vás bude iba zombi.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:17 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:18

Radovan Kazda
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Suja, tak vám sa tu podarilo zdemolovať ušné bubienky naše celodenným kričaním k tejto téme. Myslím, že už ste vystúpili asi päťkrát vo faktickej a teraz ste sa dúfam dostatočne vykričali už k tejto téme aj v rozpravnom príspevku.
Mňa to len tak veľmi zaujalo, že ste vystupovali k tomuto návrhu z ministerstva financií, pretože minulý týždeň ste povedali tuto v jednej faktickej, že vy vlastne nemáte blízko k ekonomike a že vás vlastne tá téma vôbec nezaujíma a teraz ste sa tu pokúšali nejaké čísla hovoriť, hoci tá téma vás vôbec nezaujíma a nemáte k nej blízko.
Takže chcem vás poprosiť, že nabudúce skúste sa vyjadrovať k niečomu, čo vás zaujíma alebo čomu aspoň rozumiete.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:18 hod.

Ing.

Radovan Kazda

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video