32. schôdza

17.6.2021 - 2.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:42 hod.

PhDr.

Ľuboš Krajčír

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:19

Richard Nemec
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda.
Pán Suja, nemohli by ste požiadať pána Uhríka, že by ste vy vystúpili s takýmito plamennými výstupmi v Európskom parlamente? Vy tu kričíte, že nemáme dáta, to, čo prinášajú iné krajiny, ostrovy. Ostrovy majú zaočkovaných 60 %, áno. COVID odtiaľ nezmizol, COVID odtiaľ nezmizne, ale neplnia sa ľudia v nemocniciach a nezomierajú. Veď to je jasné, že tu COVID zostane, len ide o to, aby sme tých ľudí dokázali nejak motivovať, aby tá kolektívna imunita sa dosiahla, čo najrýchlejšie.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:19 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:20

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Škoda, že týmto predloženým návrhom pozmeňujúceho návrhu zákona, ktorý tu bol dnes do pléna predložený, že v podstate sa zničí tá pomoc pre tie cestovné kancelárie.
Kolega, Miro Suja, ja si nemyslím, že si kričal. Keď tu hlasno nerozprávaš v tomto pléne, nemusíš sa toho obávať, sú tu kolegovia takí, ktorí tu spia alebo tu vôbec nie sú. Takže ten zvýšený tón vôbec mi nevadil, ale čo mi vadí a veľmi mi prekáža, tak to je zase tých ďalších 100 mil. eur, ktoré my sa chystáme a máme ich naplánované vyhodiť pre nejakých dílerov alebo agitátorov. A na zvýšenie platov lekárov a zdravotných sestier nemáme. Pred dvoma týždňami sme tu mali predložený poslanecký návrh zákona, ktorý tuná riešil nejaké zvýšenie odmien pre lekárov, zubárov, konkrétne stomatológov, že v službe dostanú 7 alebo 3,50 až 12 eur. My tu pre nejakých agitátorov ideme vyhadzovať 60, 90 eur, prosím vás pekne. Však to je dehonestácia nášho zdravotníctva.
Tie platy zdravotných sestier, zdravotníkov sú otrasné, sú trápne. Lekár za zaočkovanie, za výkon dostane 7 eur a díler dostane 90 eur. No tak potom tí lekári nech robia radšej dílerov, lebo sa im to lepšie oplatí v Slovenskej republike, ako robiť naozaj tú záslužnú službu, ktorú robia.
Nehovoriac o tom, ako si to spomínal, štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Száz tuná mesačne tuneloval štátny rozpočet, 600-tisíc eur. On naďalej je štátnym tajomníkom, lebo pánovi ministrovi Lengvarskému to nevadí, že on to tuneloval a my takýmto spôsobom vyhadzujeme peniaze na všetky strany. Ale na mzdy pre lekárov a zdravotné sestry nemáme. Pani Kavecká, jak si to spomenul, čo robí preto, aby sa to zmenilo?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:20 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:22

Magdaléna Sulanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Suja, ja by som chcela nadviazať na vaše vystúpenie a chcela by som poukázať na jednu stránku tohoto problému. Každý výrobca, ktorý dáva svoj výrobok na trh v Slovenskej republike, je povinný dva roky ručiť za svoj výrobok. Vyplýva to zo zákona o ochrane spotrebiteľa. Ten už tu platí od roku 2007 a teraz tu máme tento problém, že prišli na náš trh vakcíny, kde výrobca v príbalovom letáku píše, že za účinky, teda za účinky vakcíny, teda za svoj výrobok, neručí. Tak ja sa teraz pýtam, že ako je to možné. Je to 100-percentne v rozpore so zákonom o ochrane spotrebiteľa. Oni to chcú obísť tým, že dajú podpísať informačný súhlas. To znamená, že ten spotrebiteľ alebo občan sa vzdáva nároku na reklamáciu, ale tým, to, že sa on dobrovoľne vzdáva, to neznamená, že podľa zákona môže obchádzať takto tento výrobca zákon. Bolo by sa treba na to popravde pozrieť, áno, možnože tu bude veľmi zaujímavá situácia. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:22 hod.

Ing.

Magdaléna Sulanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:24

Ľuboš Krajčír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Pán kolega, ešte raz vám zopakujem to, čo som hovoril v predošlej faktickej. Nepochopenie faktu, že sa naša civilizácia nevie inak brániť proti šíreniu vírusového ochorenia COVID-19 a jeho nových mutácií, je naozaj lotériou. Ale lotériou, v ktorej ide oveľa viac ako o nejaké výhry, tu ide o ľudské životy. Ja vám ešte raz spomeniem, ako je to v tej Moskve, lebo teda vám tie západné krajiny častokrát hovoríme ako príklad alebo Ameriku, tak sme tu obviňovaní, že je to nejaké sprisahanie.
Moskva je tak zamorená, že jediná cesta ako von z tejto katastrofálnej situácie, je očkovať v čo najvyššej miere, a preto napríklad aj v Moskve pristúpili nielen k motivácií ľudí rôznymi výhrami, tam nejaké automobily vyhrávajú a nejakú finančnú hotovosť, ale aj povinnosti očkovania zatiaľ v určených odvetviach. U nás bez zvýšenia motivácie, nehovorím povinnosti, ale motivácie, nedosiahneme zaočkovanosť v takej miere, aby sme si poradili s príchodom oveľa agresívnejšej forme tohto zmutovaného vírusu COVID-19.
Napríklad USA, Poľsko, Rusko a mnoho, mnoho, mnoho naozaj iných krajín sa snaží maximálne takýmto spôsobom motivovať občanov k zaočkovaniu.
Pán kolega, ale toto je taký bežný vývoj, lebo naozaj donedávna ľudia hľadali seniorov, aby teda nejako nejakým spôsobom sa dostali k tomu rýchlejšiemu poradiu sa zaočkovať a momentálne naozaj je časť populácie, ktorá teda nejakým spôsobom sa zaočkovať nechcela, žiaľbohu, ale aj vďaka vám, lebo ste ich mnohokrát odhovárali, aj keď tu tvrdíte, že nikoho neodhovárate. Napríklad váš kolega pán Kollár, Marek Kollár, ktorý povedal, ja ho budem citovať: "Kto nás normálnych bude chrániť voči zaočkovaným?" Tak ja si myslím, že toto nie je asi motivácia ľudí očkovať alebo... (Prerušenie vystúpenia časomerom. Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:24 hod.

PhDr.

Ľuboš Krajčír

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:26

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán poslanec Krajčír, ja neviem, kto je Kollár a ani koho je to kolega, ale dobre, dobre. V pohode tak potom (reakcia z pléna), keď myslíte Kotlebu, čo to trieskate mne, pán poslanec, no a dobre.
Ako sa brániť, keď nemáte dáta, to je pre pána Krajčíra, Nemca, pročkovcov a aj toho debila, čo sa ozval. Osemdesiatpäť percent je na Seycheloch zaočkovaných, 85 %, pán Nemec, ja viem, možno ako mäsiar to ťažšie pochopíte, mne je to jedno, ale ako športovec by ste mohol vedieť, kedy sa máte ozvať a kedy nie. Plnia sa nemocnice, preto je tam lockdown, tak nehovorte, že zaočkovanosť vedie a že sa nemám k tomu vyjadrovať, že nie sú dáta. Dáta sú, Izrael viac ako 60 % a plnia sa nemocnice, tak nehovorte, že pomáha očkovanie, pán poslanec Nemec, keď sa do toho nevyznáte, toto nie je vykosťovať mäso alebo smečovať na sieti, hoci ako volejbalistu si vás veľmi vážim, veľmi vážim ako volejbalistu, ale to je všetko, tam som skončil pri vás.
Viete, pán poslanec Kuffa, ale Kavecká nerobí absolútne nič, to je samozrejmé, že Kavecká nerobí nič, o tom sa nemusíme rozprávať.
Teraz neviem, kto reagoval na organizovanú skupinu, áno, úžera to je organizovaná legálna vec, ktorú im teraz vláda posvätila, aby mohli zarábať na tých ľuďoch v osadách, samozrejme.
A pán poslanec Kazda, on mi niečo ide hovoriť o odbornosti, ten, čo povedal, že citrusy sú základné potraviny. Preboha, SaS-ka, máte Kazdu alebo Gazdu, či kto to je, on tu hovorí, že citrusy sú základné potraviny a mne tu ide hovoriť o odbornosti. Však ja som povedal, že toto nie je moja silná stránka, ale na to mám asistentov a ľudí, kde sa poradím. Je nie som Veronika Remišová, že viem všetko. Ja sa to nehanbím priznať, ja neviem všetko, ja nie som Pročko a podobní. Vy pročkovci viete všetko, ale Kazda a citrusy, základná potravina, mne ide vyčítať, že niečo neviem. Preboha, pán poslanec, vy ste taký tragéd ako celá ta vaša SaS-ka.
A ešte jedna vec. Mutácia. Jediná mutácia, ktorá tu je, tak to je Matovič, keby tu nebol ten, tak tu je všetko v poriadku.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:26 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 11:29

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Vážené kolegyne, vážení kolegovia, tento návrh zákona, ktorý nám tuná predkladá ministerstvo financií prostredníctvom pána Matoviča, je jedným bohapustým oklamaním celého pléna Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré naozaj v dobrej viere v utorok podporilo návrh na to, aby sme ochránili cestovné kancelárie, ochránili sme zájazdy, čiže financie občanov Slovenskej republiky a tento génius, ktorého nemôžem nazvať inak ako agitátora roty PTP, to boli kedysi pomocné technické prápory, len sa to teraz preklopilo na vládu Slovenskej republiky, tento vojak Matovič jednoducho tuná príde s tým, že v pondelok sa asi zle vyspal a ráno si povedal kurnikšopa, ja musím urobiť lotériu. Ja musím urobiť lotériu, ja musím minúť nejakým spôsobom peniaze, ja sa musím zasa nejakým spôsobom odprezentovať. Čiže táto jeho myšlienka sa zhmotnila do pozmeňujúceho návrhu zákona, ktorý tuná prichádza v skrátenom legislatívnom konaní, a ide žiadať plénum Národnej rady Slovenskej republiky o to, aby tento jeho paškvil, túto jeho hlúposť posvätilo. Posvätilo takým spôsobom, že za to zahlasujú. Ja hneď na začiatku musím apelovať a poprosiť všetkých zdravo a samostatne uvažujúcich poslancov a poslankyne Národnej rady Slovenskej republiky, aby túto hlúposť zmietli spoločne s nami, pretože hnutie REPUBLIKA tento návrh zákona v žiadnom prípade nemôže podporiť.
Kolektívna imunita je taká iba chiméra, je to iba taký mýtus, pretože pri COVID-e-19 v žiadnom prípade nemôžme dosiahnuť ani ako slovenská populácia, ani ako svetová populácia žiadnu kolektívnu imunitu, pretože tento vírus mutuje tak rýchlo, že to nestíhajú registrovať ani top odborníci a vyjadrujú sa o tom už takto, nedokážeme si vybudovať kolektívnu imunitu ani premorením, ani očkovaním. Tohto vírusu sa, vážené kolegyne, vážení kolegovia, nezbavíme. Nie som lekár ale naozaj podrobne študujem všelijaké analýzy, všelijaké články a odborníci svetového formátu sa vyjadrujú naozaj takto. Zvlášť v tejto téme sa veľmi orientuje WHO a tvrdí to isté.
Na Slovensku máme iba 37-percentnú zaočkovanosť, ale čuduj sa svete, vláda Slovenskej republiky netvrdí, že jej nekompetentnosť, jej amaterizmus a jej nedostatočné prezentovanie očkovania ako nejakého pomocného orgánu, ktorý dokáže jednoduchým spôsobom bojovať proti tomuto vírusu, je chybou. Ale chybou je to, že opozícia, nezodpovedná opozícia, podľa slov predrečníkov, ktorí v rozprave rozprávali takýmto spôsobom, je zodpovedná za to, že iba 37 % je zaočkovaných jednou alebo dvoma dávkami vakcíny. Toto je maslo na hlave vládnej koalície.
Opozícia, vážené kolegyne, vážení kolegovia, nevládne, vládne vždy vládna koalícia. Vládna koalícia má 95 poslancov a vládna koalícia by nemala byť len hlasovacím automatom, ale mala by dôsledne tlačiť a dôsledne kontrolovať vládu, pretože to je, vážené kolegyne, vážení kolegovia, z vládnych lavíc vaša úloha.
Tento chaos, ktorý tuná spôsobil bývalý premiér a terajší minister financií, je iba výsledkom naozaj úbohého a neschopného riadenia ministerstva, na ktoré iba jednoduchým spôsobom prešiel po výmene figúrok na šachovnici.
Slabá zaočkovanosť sa ide prezentovať ako nedostatok a tento nedostatok ideme odstrániť očkovacími prémiami, sprostredkovateľskými bonusmi a ideme tu nejakým zázračným spôsobom odmeňovať ľudí, ktorí sa majú podieľať spoločne s touto neschopnou vládou, s týmto neschopným ministerstvom, s týmto neschopným ministrom na týchto zverstvách a jednoducho za smiešne judášske groše donútiť, ako tuná bolo povedané, kolegovia, ktorí možno budú tvrdiť, že splietam, tak si to viete pozrieť zo záznamu, tuná za rečníckym pultom bolo povedané, ideme donútiť vnukov, vnučky, synov, dcéry, aby svojich rodičov, svojich starých rodičov doniesli, dotiahli, odprevadili na toto očkovanie a podľa veku budú patrične odmenení. Ale ja sa chcem spýtať, ktorý zodpovedný syn, ktorá zodpovedná dcéra, ktoré vnúča bude konať takto nezodpovedne, pretože tento spôsob konania je vrcholne nezodpovedný a v žiadnom prípade to nemôžem podporovať.
Dochádza tu k zaujímavej spolupráci medzi ministerstvom financií, Národným centrom zdravotníckych informácií a vakcinačnými centrami, tzv. začarovaný kruh sa nám tuná udeje. Osoby a obsadenie pri tejto vakcinačnej stratégii, ktorá sa naozaj nám preklopila a stala sa z nej taká obyčajná fraška, taká obyčajná one-man show opäť podľa vzoru Igora Matoviča, pretože je to jeho nápad, si uzákonili, resp. si zmysleli, že jedna jediná osoba bude môcť sprostredkovať toto očkovanie až 50 ľuďom.
Predrečník, kolega Suja, v rozprave poznamenal veľmi zaujímavý fakt, veľmi zaujímavú, zatiaľ v úvodzovkách, hypotézu, ale táto hypotéza a tento fakt sa naozaj stane realitou. Máme v spoločnosti určité skupiny obyvateľstva, ktoré podliehajú tzv. organizovanej a legálnej úžere. Táto legálna úžera spôsobí iba to, že títo občania, ktorí sú týmito úžerníkmi zdieraní o svoje sociálne dávky, resp. sú možno aj otrocky zdieraní prácou v zahraničí, sa dostanú ešte do väčších ťažkostí a väčších problémov. Čiže týmto návrhom zákona, ak títo podnikatelia z osád počúvali pána Matoviča, tak ja si myslím, že tam nastalo proste nejaké apokalyptikum, tam nastala taká radosť, tam nastalo také, také úžasné nejaké prostredie, ktoré, oni nevedia sa teraz prestať asi tešiť z toho, čo sa stane.
Koleso šťastia, bola taká jedna relácia, ktorá kedysi fungovala nejakých 20 rokov dozadu, Igor Matovič to asi nejakým spôsobom videl cez YouTube kanál, tak si povedal, toto bude Koleso šťastia 2 a jednoducho občania, ktorí už majú jednu dávku vakcíny, dostanú jednu prihlášku do súťaže každý týždeň, občania, ktorí majú dve dávky vakcíny, dostanú dve prihlášky do súťaže a jednoducho všetci budeme dúfať, všetci sa budeme tešiť, ako Igorko rozkrúti koleso a ako nám vyžrebuje vecné ceny v hodnote 600, 1 000 eur až 1,5 mil. týždenne. Čiže ak by to nebolo jednoducho také smiešne, tak je to skutočne až do plaču, pretože takýmto spôsobom, ako povedali kolegovia niektorí, že idete motivovať občanov, ktorí sa jednoducho nechcú dať zaočkovať, toto nie je motivácia. Toto je jednoducho podplácanie ľudí, resp. hádzanie odrobiniek spoločnosti, ktorú táto vláda zničila.
Táto vláda zničila podnikanie, zničila podnikateľov, zničila drobné rodinné firmy, zničila zamestnancov a ja mám veľký strach v očiach, že títo občania, ktorí sa naozaj ocitli na prahu nejakej finančnej únosnosti, môžu týmto smiešnym peniazom podľahnúť.
Čiže na záver chcem ešte raz apelovať na plénum Národnej rady Slovenskej republiky, na všetkých príčetných a samostatne uvažujúcich poslancov Národnej rady, prosím vás veľmi pekne, nepodporme tento návrh zákona, pretože tento návrh zákona je zlý, nesystematický a chorý.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

1.7.2021 o 11:29 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:38

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Edo, je veľmi smutné, že keď chceš ako poslanec Národnej rady vystupovať a hovoriť normálne svoje názory k týmto šialeným návrhom, ktoré tu táto vláda dáva, tak proste nejaký asi nadrogovaný poloblázon tu proste bude stále vykrikovať, vrieskať po každom, hádzať sa tam o zem proste, ukazovať, že nie je mentálne zdravý a že patrí do ústavu, kde by ho mali liečiť, myslím tým Joža Pročka, že skrátka nemôžeš ako poslanec normálne vykonávať svoj mandát, lebo nestačil do tohto pléna jeden Matovič, proste tu potrebovali dotiahnuť ešte aj Pročka, aby to bolo kompletné v otázke bláznov.
No a čo sa týka toho nezmyselného šialeného nápadu s tou ich očkovacou lotériou a s tým obrovským rozhadzovaním peňazí daňových poplatníkov Slovenskej republiky, aby tak mohli úžerníkom, svojim vlastným voličom, tí, ktorí im cez Polláka organizovali tie voličské zástupy, ktoré ich potom volili v jednotlivých osadách, zabezpečovať lukratívny biznis. No ako to presne asi dopadne? Presne jak sme tu hovorili o tom sprostredkovaní. Oni to nechcú počuť, lebo nedokážu si tieto veci ani len predstaviť. Proste každý ten úžerník ich tam postaví do radu, zabezpečí to, aby sa tam očkovať išli, oni budú šťastní, spokojní, slovenskí daňoví poplatníci zaplatia tomu úžerníkovi nový mercedes a všetko bude skvelé, no nie? A OĽANO takisto bude spokojné, lebo veď si udrží tieto svoje voličské hlasy.
Ale keď občania napríklad v Žehre zúfalo prosili o pomoc napríklad Jožka Pročka, tak ten sa im vyjadril v maili, som videl tú odpoveď, že nebojte sa, naši páni poslanci Herák a Pollák sa o to postarajú. No Herák sa už postaral, ale o malé dievčatká, takže už tu nie je a z tohto dôvodu, Edo, musíme jednoznačne odmietnuť akékoľvek z týchto snáh, pretože idú od chorých ľudí, chorých ľudí, ktorí by nemali reálne riadiť ani ZRPŠ v základnej škole a nie ešte Národnú radu a celý štát.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:38 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:40

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Presne Edo Kočiš to pomenoval úplne presne, že vakcína nezabráni, aby sa COVID nešíril, akurát sa nahrabete na tom niektorí a veľmi dobrú poznámku povedal, že budeme sa musieť s tým naučiť žiť. Áno, vážení kolegovia, budeme sa s tým musieť naučiť žiť, lebo keď tento štát pročkovci na čele s Matovičom zadlžia tak, že už nám nikto nepožičia nič, tak potom sa už nebude očkovať a budeme sa s tým musieť naučiť žiť. Lebo podľa tejto vakcíny by sme sa mali dávať očkovať každý rok, ja neviem, či je to dobrá vakcína, keď každý rok naženie päť a pol milióna ľudí, aby sa išli očkovať alebo štyri milióny, lebo nepôjdu sa asi všetci, budú nejaké výnimky, takže asi tak.
Ale ani jeden politik z týchto pročkovcov, ani jeden nepovedal vedľajšie účinky, ani jeden. Ani Krčméry, Jančuško, Mikas, nikto nepomenoval vedľajšie účinky. Všetci len lobujú za farmaceutické firmy a za svoje vlastné vrecká. Len za to. A jediné čo ich teraz trápi, aby vybavili Herákovi beztrestnosť, lebo už nevedia zniesť, ako všetci na nich ukazujú, že je to banda pedofilov. Tak teraz sa snažia ovplyvniť vyšetrovanie, podplatiť tie baby, aby Herák nevyšiel ako pedofil a on s ním a oni s ním ako celá strana pedofilov, všetci pročkovci. Môžte sa hanbiť, vážení kolegovia, kolegyne, že ste sa znížili až k tomuto! Vám nejde o tie deti, čo ich zneužil ten váš kolega? Ešte to takto chcete zamiesť pod koberec? (Výkriky v sále.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:40 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:42

Ľuboš Krajčír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo.
Kolegovia, ozaj tieto vaše prejavy by ste si mohli vyriešiť niekde mimo sály. Tisícky mŕtvych, mnoho pacientov dodnes s komplikáciami, mesiace zamrznutá ekonomika, deti bez adekvátneho vzdelania. Ja ešte raz ďakujem obetavosti všetkým lekárom, celému zdravotníckemu personálu, naozaj, ktorí zachraňujú životy, nie ako naši kolegovia z opozície, ktorí na tejto pandémii iba hnusne vytĺkajú politický kapitál, žiaľbohu, na úkor nešťastia životoch ľudí, ale, žiaľbohu, aj vašich voličov.
Kolegovia z opozície, hlavne ĽSNS, ja sa až divím, koľko je medzi vami odborníkov, že absolútne na všetko, absolútne na všetko. Žiaľ, jediné, čo sme od vás počuli napríklad o tejto pandémii, ako by ste to teda vyriešili, bol ten váš už preslávený Bromhexin s vodkou. Asi toľko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 11:42 hod.

PhDr.

Ľuboš Krajčír

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:43

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Ja mám v prvom rade procedurák, pán podpredseda, ale tá faktická. Koleso šťastia. Naozaj dá sa povedať, že... (Výkriky v sále. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec Suja, kľud. (Reakcia z pléna.) Pán poslanec, kľud, je mimo sály. Pokračujte, pán poslanec.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Môžem vás poprosiť o čas, pán podpredseda?
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

1.7.2021 o 11:43 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video