35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:04 hod.

Peter Krupa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:48

Ján Blcháč
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Áno, ďakujem pekne všetkým kolegom, ktorí reagovali. Ja by som chcel tiež poďakovať, že budeme mať nejakých 15 minút na nádych po skončení tejto rozpravy, aby sme mohli sa skonsolidovať k hlasovaniu, a ďakujem dopredu všetkým, ktorí budú hlasovať za tento pozmeňovací návrh, aby sa ďalej o tejto novelizácii zákona nerokovalo.
V prípade, že by naozaj neprešiel, tak potom, samozrejme, budeme asi všetci svorne za, teda proti, proti prijatiu v prvom čítaní tohto návrhu zákona. Tie nedorozumenia, ktoré vznikli včera, naozaj bolo to hlasovanie veľmi, by som povedal, hektické. Bolo to pripravené hneď po nejakej rozprave, ktorá mala ešte pokračovať. Nuž stalo sa, ale to neznamená, že, že včera to bolo hlasovanie iba o skrátenom konaní.
Takže ešte raz, ďakujem všetkým kolegom aj z opozície, ale dúfam, že aj z koalície, pretože sa, snažíme sa argumentovať a tie argumenty sú úplne jasné. Pokiaľ naozaj by tento návrh zákona prešiel, hrozí nám to, čo som povedal, a preto je dobré, keby sme tento, pokračovanie v rokovaní o tomto zákone zastavili.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 15:48 hod.

Ing. PhD.

Ján Blcháč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:50

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Ja vítam, že v takýchto okamigoch bude, alebo teda dúfam, že tá opozícia bude jednotná, a je úplne jedno, kto z akej strany je, a že aj v koalícii sa nejakí poslanci prebudia a budú vidieť, že, alebo teda vedia, čo by tento zákon mohol spôsobiť, aj keď v tom zákone je to nie úplne jasné.
Vítam aj doplnenie alebo teda žiadosť pána Blcháča, ktorý chce prerušiť, ale musím povedať, že pre nás by bolo jednoznačne lepšie, keby tento, o tomto zákone sme hlasovali a tento zákon by neprešiel, tak to by bolo také naše malé víťazstvo. Ale však uvidíme, ako sa k tomu postavia jednotliví poslanci.
Ja ďakujem aj pánovi generálovi, ktorý tu sedí a dokáže tu sedieť celý deň, lebo vidím, že je to naozaj vojak profesionál, že ho sem povelili, sedí tu úplne v kľude, bez nejakého stresu, stačí stlačiť gombík a vypustí torpédo, ale, bohužiaľ, Slovensko nemá žiadne lode ani ponorky, takže bolo by to asi niečo iné. Ale v každom prípade obdivujem, pretože naozaj vidno, že je to vojak profesionál.
No ale ja by som sa chcel pozrieť konkrétne na ten zákon hlbšie, lebo už sme tu počuli o tom, aké je to očkovanie škodlivé, či to je dobré, či to nie je dobré, ako to bude šikanovať, ale z legislatívnej stránky ten zákon má veľmi krátke znenie a ten zákon je ako mnoho ďalších zákonov úplne nejednoznačný a v minulosti to aj sám prezident Gašparovič takéto zákony odmietal podpisovať, pretože na základe tohto zákona môže si vydať vyhlášku úrad, alebo teda Mikasov úrad, na základe ktorej bude môcť perzekvovať ľudí, a v zákone bude mať oporu, pretože v tomto zákone, ako sa píše, ide o dočasné podmieňovanie vstupu do prevádzok priestorov zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb a vstupu na hromadné podujatie preukázaním sa vstupujúcich osôb, potvrdením.
Čo je to dočasné? Koľko je to dočasné? Týždeň? Dva? Rok? Dva? Päť? Koľko je to? Veď podľa tohto zákona absolútne nevieme, čo to je dočasné. To isté, ako keby ste povedali, že to bezodkladne riešime. To môže znamenať, bezodkladne to riešime tak, že sme to neodložili do šuflíka. To je asi tak toto dočasné riešenie.
Do prevádzkových priestorov zariadení. Akých prevádzok? Bude to upravovať vyhláška, ale to nikto nevie, čo v tej vyhláške bude. To, ale ako sme si mohli všimnúť, tak niektorí poslanci už teraz vedia, aké bude znenie tej vyhlášky, aj keď ešte nie je zákon schválený. Čiže do akých prevádzok? Do potravín? Do kina? Do posilňovne? Na plaváreň? Do akých prevádzok? V ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb. Však k zhromažďovaniu osôb dochádza aj v Národnej rade, aj v potravinách, aj v kine. Je to úplne nejasný zákon, ktorý by prezidentka nemala ani podpísať.
A vstupu na hromadné podujatia preukázaním sa vstupujúcich osôb potvrdením o absolvovaní očkovania proti ochoreniu COVID. Akého očkovania? Jednou dávkou? Dvomi dávkami? Tromi? Štyrmi? Piatimi? Koľkými dávkami? Alebo od akej spoločnosti? Vyhláška si to môže určiť, že budú sa môcť ľudia očkovať iba jednou značkou alebo na striedačku, alebo trikrát, päťkrát. Koľkokrát? Veď Mikas bude mať takú právomoc v tomto zákone, že keď si tam aj určí 10 očkovacích látok, tak ľudia sa môžu postaviť aj na hlavu. Tak hádam toto nechceme schváliť. Buď to úplne odmietneme, alebo to aspoň pozastavíme.
Alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID alebo potvrdením o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19. Prosím vás, nebuďme už smiešni. Všetci sú tu odborníci na to, ale keď prokuratúra vydá uznesenie o tom, na základe znaleckých posudkov určí, že testovaním antigénovými testami a PCR testami absolútne nie je možné určiť, či ten dotyčný pozitívny je, alebo nie je. Bohužiaľ, tu pán Dostál nie je momentálne, ale však aj on to sám povedal, že je to jednodňový alebo dvojdňový, alebo aký test. Lenže my nevieme ani v tú danú hodinu určiť, či pozitívny je, alebo nie je, lebo je to iba orientačné. A nie je to možné použiť vôbec ako nejaký trestný základ v konaní úradu proti občanom. A tento úrad keď zasielal pokuty, posielal pokuty na základe nejakej vyhlášky, ktorú si, ktorú ani nieže si Mikas zmyslel, ale ktoré mu, nejakému Mikasovi niekto nariadil na vláde. A vláda je zložená z odborníkov, preto na pandemickú nejakú tú komisiu chodí buď Heger, alebo Matovič ako veľkí odborníci. Ja nehovorím o sebe, že som odborník, ale snažím sa vychádzať z údajov, ktoré sú verejne dostupné.
Vy sa tam nesmejte, ale verím, že vy ako vládny poslanec úplne ignorujete nejaké dáta zo Štatistického úradu. Je to pravda, alebo to nie je pravda, čo uvádza Štatistický úrad? Vy ste vo vládnej strane a vy spochybníte údaje, ktoré boli podpísané na vláde o počte úmrtí na COVID-19. Tak potom trpíte schizofréniou, alebo ste mali, alebo ste v zlej strane, alebo? Potom neviem, o čo tu ide. Keď spochybníte Štatistický úrad, vlastné rozhodnutie vlády, tak už potom čo si my o tom máme myslieť? A nielen my, ale aj tí ľudia, ktorí sedia doma kvôli tomu, že ste im pozatvárali prevádzky, kvôli tomu, že nemôžu chodiť deti do škôlky, pretože sa odmietajú, dajme tomu, testovať testami, ktoré nemajú riadnu výpovednú hodnotu, a takto idete ľudí šikanovať naďalej. Takto chcete dať oporu Mikasovi do zákona, ktorý si bude vydávať vyhlášky, aké len chce. Jedného dňa si zmyslí, že sa musíte zaočkovať, inak vás nepustia, ja neviem, do potravín, ale vy teraz svorne poviete, že nie, že to tak nebude. Ale či to tak bude, alebo nebude, sa rozhodne on, a keď sa tak rozhodne, tak bude mať oporu v zákone a ľudia sa môžu sťažovať jedine tak na lampáreň. Toto je tá vaša vláda.
Vy tu hovoríte o slobode, o demokracii, ale pod zámienkou takýchto opatrení proti COVID-u všetkých šikanujete, zatvárate, nútite ich očkovať, testovať, chodiť po kadejakých tzv. vyšetreniach, alebo ako by som to nazval, tie výtery z nosa, to je všetko v poriadku.
A pozrime sa na našu mládež. Aké, aké vyhlášky vydá Mikas o tom, že nebudú môcť deti, ktoré nebudú testované, chodiť do školy? Desaťroční, dvanásťroční? Pozrime sa, čo urobí z našich detí počas jedného roka. Obmedzili im vyučovanie. To sa nedá nazvať ani dištančným vzdelávaním, to, čo tu bolo doteraz, lebo to vôbec o dištančné vzdelávanie nešlo. Tie deti sa absolútne nevzdelávali. Na prvom stupni základnej školy v prvej triede mali až jednu hodinu denne, kde im učiteľka svorne niečo vysvetlila, zadala im domáce úlohy a mohli sa samovzdelávať. A rodičia, ktorí museli chodiť do práce, ktorí robili na smeny, prišli aj o svoje zamestnanie, o svoje živobytie a trpela kvôli tomu celá rodina. A ako to idete urobiť teraz? Čo urobíte s tými ľuďmi, ktorí sa, ktorí nebudú chcieť dávať svojim deťom šprtať do nosa? Čo im zakážete ústavné právo na vzdelávanie? Alebo ako to spravíte? Ale verím, že vaše múdre hlavy sa stretnú, spoja a opäť vymyslíte nejaký spôsob na to, aby ste rodičov aj s deťmi šikanovali.
Keď sa nebude chcieť dať rodič očkovať ani testovať, tak čo urobíte? Čo spravíte? Čo s takýmito ľuďmi? Odveziete ich niekde do lágru? Alebo čo s nimi urobíte? Toto mi, prosím vás, vysvetlite. A ja prosím všetkých poslancov, ktorí majú zdravý rozum, naozaj z opozície držme teraz spolu v takýchto momentoch, ukážme ľuďom, že za nimi stojíme, že chceme za to bojovať, chceme bojovať za budúcnosť a chceme bojovať za naše deti.
A prosím vás, aj vy, niektorí koaliční poslanci, ktorí máte aspoň trochu zdravého rozumu, tak hlasujte proti takémuto zákonu, ak chcete sa postaviť na stranu ľudí, chcete im pomôcť, nechcete ich nechať šikanovať, tak naozaj toto hlasovanie si veľmi dobre rozmyslite.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.7.2021 o 15:50 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:00

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Áno, veľmi správne to povedal na záver svojeho alebo svojej rozpravy Marek Kotleba, že ako opozícia by sme teraz mali držať spolu a neútočiť na seba, tak dúfam, že si všetci zapamätáme tieto slová, lebo neverím, že nejaký tu prítomný opozičný poslanec, ktorý bude pri hlasovaní, by zahlasoval ináč ako proti tomuto zákonu. My by sme mali svoje sily sústrediť na koalíciu, na vládu a vyvíjať tlak na nich a nevybíjať sa tu navzájom, ak to nie je účelové, a nebol niekto s niekým dohodnutý. Ale verím, že to tak nie je.
Viete, ako správne si povedal, Marek, menia sa tu termíny. Bolo dohodnuté, že Národná rada bude v štvrtok. Na základe čoho sa to zmenilo? Vedeli, že opozícia je nachystaná na štvrtok, tak zrazu sa to zmenilo na piatok.
Včera sme sa tu pýtali, vážení kolegovia, kedy sa bude odvolávať Mikulec. Všetci ste to počuli - v stredu. Ak klamem, opravte ma. V stredu. Znova bola opozícia pripravená na stredu, zľakli ste sa, že vás je málo, nás bude dosť, tak zrazu je to dneska. (Reakcia z pléna.) Čiže za to je v nedeľu. Ale Kollár nám hovoril, že to bude v stredu. Kollár nám včera povedal... a predsedajúceho, že to bude v stredu, vážení kolegovia.
Takže beriem to tak ako nefér, aj keď čo je tu fér, povedzme si na rovinu, nemáme si tu čo darovať, ale preto o to viac by sme my ako opozícia mali spojiť sily a dať to tejto koalícii vyžrať. Nemôže im to len tak prejsť. Tak ako tí ľudia bojujú za nás, za všetkých, a držia nám stránku vonku naprieč politickým spektrom, je im to jedno, kto z akej strany je, aj napriek tomu by sme tu mali teraz spoločne potiahnuť nielen opozícia, ale myslím, že aj väčšina koaličných poslancov, ktorí tu ostali, že by sa mohli pridať k ľuďom.
Lebo, vážení kolegovia, váš jediný koaličný partner tu nesedí medzi vami, ale sedí vonku a stojí vonku a bojuje za národ. To je koaličný partner každého poslanca, ktorý tu sedí. Nie nejaká koaličná zmluva, zdrap papiera, ľudia, občania Slovenskej republiky sú naši koaliční partneri. A tým skladáme účty. Tak... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:00 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:02

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Marek, toto bol výborný prejav, výborný prejav, dobre podaný, dobre zhrnutý, nebolo tam slabé miesto ani argumentačne a videl som, že mnohí boli prekvapení, keď si spomínal prezidenta Gaspa... Gašparoviča. Prezident Gašparovič určite nebol bezchybný, ale treba povedať, že oproti súčasnej kráske v Prezidentskom paláci to bol pán prezident s veľkým P. Pán prezident s veľkým P. V tom čase strážca štátnosti. (Reakcia z pléna.) No tak oproti kráske z paláca určite. A my keďže vieme, že v paláci, prezidentskom, by tento zákon, ak bude schválený, bol podpísaný... (Reakcia z pléna.) Pán podpredseda, poprosím, nech mi tento panáčik stále neskáče do reči. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím pokoj. Rešpektujte sa, páni poslanci.
Pán poslanec, môžete pokračovať.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Ďakujem pekne. Keďže vieme, že ak bude tento zákon tu v parlamente schválený, tak v paláci bude podpísaný, tak je naozaj našou psou povinnosťou robiť všetko tu na tomto mieste a v tomto čase na ochranu národa, na ochranu ľudí, na ochranu tých, za ktorých prišli protestovať ľudia z celého Slovenska, ktorí tam vydržali celú noc a sú tam už od včera. Ľudia, ktorí cítia, intuitívne cítia, že toto bude len začiatok kolotoča, ktorý sa už tak skoro nezastaví, kolotoča, ktorý zomelie nielen ich firmy, nielen ich živobytie, ale aj ich životy a, žiaľ, ktorý zomelie ich deti.
My sme tu na to, aby sme to zastavili, my sme tu na to, aby sme otvárali oči aj tým koaličným poslancom, ktorí chcú rozmýšľať, aj keď ich možno nie je veľa. Ale je to našou úlohou, nesmieme v tejto veci mať žiadne výhovorky a musíme ísť jednoducho preto, že to je dnes otázka prežitia.
Takže ešte raz vďaka, Marek, za tvoj prejav.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:02 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:04

Peter Krupa
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Kolega, spomínal si vo svojej rozprave odpálené torpédo, ja by som ťa troška poopravil, pán minister by bol najradšej, keby zmačkol tlačítko a pichol vakcínu rovno každému do zadku. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:04 hod.

Peter Krupa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:04

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marek, výborne, zrozumiteľne si to povedal. Super. Veľmi sa mi to páčilo. Ale pán minister zdravotníctva vo funkcii generála, keby bol vojak základnej služby pred 30 rokmi, už by mal naparených 4 týždne väzenia v posádkovej väznici. Prečo? Trikrát meškal do služby - rozpravy. Raz desiatky minút, dvakrát kratší čas. To znamená, že by som mu ako veliteľ útvaru naparil dvakrát po týždni basy a raz dva týždne. A ako bonus rajóny na buzeráku, zametanie lístia a rajóny na štábe.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:04 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:05

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Marek, pýtal si sa, že čo to znamená v tom návrhu zákona dočasné. Dočasné obmedzenie vstúpi do prevádzok. To je to isté ako pri tom núdzovom stave. Pri tom núdzovom stave, ale vtedy aspoň sa, alebo teda je v zákone napísané, že je to, musí trvať maximálne niekoľko dní, sú tam nejaké zákonné limity, tu neexistuje ani žiadna, žiaden zákonný limit, 90 dní, rok, jednoducho nie je to tam spomenuté, nič, ale aj pri tom núdzovom stave to nebolo ani o vláde, aby sa to neustále predlžovalo, samozrejme, parlament na to, aby to odsúhlasil, tá väčšina sa tu vždycky našla.
No a dočasné v praxi, tak ako si to táto vláda predstavuje, v podstate to je len to, že to bude pokračovať dovtedy, tie, tie opatrenia alebo tie vyhlášky, ktoré sa na základe tohto potom vydajú, dokým jednoducho nepodplatia a nezastrašia každého jedného človeka tu na Slovensku, každého občana Slovenskej republiky, aby sa dal zaočkovať. Alebo teda maximum spomedzi občanov Slovenskej republiky.
No a ešte k tej osobe hlavného hygienika, ktorej, ktorému dáva vlastne tento zákon doslova diktátorské právomoci, tak je to naozaj na zváženie, či táto jedna osoba, ktorá v podstate nie je volená ani priamo ľuďmi, dokonca nie je volená ani zástupcami ľudí, teda poslancami v parlamente, ako môže mať takéto kompetencie diktátorské, to je niečo, čo v podstate nemali ani v antickom Ríme (povedané so smiechom), v antickej Rímskej republike, lebo tam síce boli, mali tí vrcholní predstavitelia antickej republiky Rímskej diktátorské právomoci, ale len v čase vojny, ale nie v čase mieru, v akom sa nachádzame teraz.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:05 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:06

Ján Szőllős
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Bol tu zmienený ten zákon, ktorý znie:
V § 48 ods. 4 za písmeno y) vkladá nové písmeno z), ktoré znie: „dočasné podmieňovanie vstupu do prevádzkových priestorov zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb a vstupu na hromadné podujatia preukázaním sa vstupujúcich osôb s potvrdením o absolvovaní očkovania proti ochoreniu COVID-19 alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19, alebo potvrdením o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19.“
Toto je to znenie zákona, o ktorom tu už druhý deň alebo tak diskutujeme. Keď si prečítate ten § 48 z toho zmieneného zákona, toto mal byť bod z), predtým je teda celá abeceda, kde sú veľmi rôzne veci, čo môže Úrad verejného zdravotníctva zakázať a urobiť, napríklad: e) zákaz alebo obmedzenie v prevádzke zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb. Prečo nediskutujeme, ktorých zariadení, ktorých prevádzok?
A mohol by som čítať zaradom všetky body od a) po y), kde sa pridáva z), tak potom, vážení kolegovia, zrušte celý zákon na ochranu verejného zdravia, lebo o 10, minimálne 10 z tých bodov od a) po y) môžme takisto diskutovať ako o tom bode z) a vykladať si, čo to všetko môže znamenať, čo to všetko môže byť zrušené, tak potom navrhnite zrušenie celého zákona o ochrane verejného zdravia, lebo všetky tie body sú takéhoto charakteru.
Prečo to nenavrhnete? Nie ste konzistentní!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:06 hod.

RNDr. Mgr. CSc.

Ján Szőllős

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:08

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Marek, dobre si to povedal, tu si musíme uvedomiť jednu vec, že jednému človeku tu dávame neobmedzenú moc. Krôčik po krôčku zavádzajú novodobú tretiu ríšu. A nič iné. To novodobí fašisti. Jedinakších ich ani nazvať nemôžem. Novodobá diktatúra, rozdeľovanie občanov, už vám chýbajú len koncentračné tábory.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:08 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:09

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Som rada, že ste prečítali o tých vstupoch do prevádzok, ktoré sa nedefinujú, a ja teraz poviem, ja som prišla s jednou vecou, kde mi písali vojaci, a pustila som to vonku, že išli na výberové konanie na misiu. Nikto ich neupozornil a teraz sa musia očkovať. Ak sa nezaočkujú, tak jednoducho... a Johnson & Johnson si musia dať, tak ich nikam nezoberú a prídu o prácu. Teraz týmto vojakom zavolali, že vlastne nemusia sa očkovať, ale šéf generálneho štábu ich môže vyradiť. No ja si vypýtam zoznam, ktorých ľudí vyradil, ako poslankyňa Národnej rady.
A teraz vám prečítam niečo iné, lebo ľudia mi veľa píšu, aby ste vedeli, že ešte aj bez vašej vyhlášky, ako diskriminujú ľudí v zamestnaní. Tak si to vypočujte. Lebo oni sú si istí, že to môžu robiť, veď prečo nie, keď to robí hygienik Mikas. Firma Egotex, s. r. o., prijala za účelom obmedzenia šírenia COVID-19 tieto opatrenia. S účinnosťou od 9. 8. 2021. Pri vstupe do objektu spoločnosti zamestnávateľ bude vyžadovať od každého zamestnanca preukázať sa potvrdením o očkovaní COVID-19 minimálne prvou dávkou, ktorý sa nepreukáže potvrdením o očkovaní, musí sa preukázať PCR trestom. To kde sme? To kde sme, vážení? A toto je zneužívanie a títo ľudia mi píšu, že prichádzajú o prácu. To kde sme?
Čo vy tu rozprávate o akých vyhláškach? Veď tí ľudia, čo tam vonku stoja, ich obdivujem. Na tej horúčave. Veď prichádzajú o robotu a vy sa tu smejete, máte 5-tisíc plat a chechotáte sa, proste, vakcína je úsmev, no úsmev pre vás a pre vaše biznis firmy.
Ešte že si povedzme. A Svätý otec, pri všetkej úcte, som veriaca, prináša jeho návšteva na toto územie len rozbroje a nepokoje. Miesto toho, aby prinášal kľud a vieru pre ľudí, a ešte niečo poviem, keď som sa dneska dočítala, že vakcinačné centrá už budú na farách, tak sa nehnevajte na mňa, a v obchodných, a v obchodných reťazcoch, tak to čo teraz má znamenať. Nevykrikujte na mňa, kolega, otočte sa dopredu! Ste drzý ako opica! A dlhodobo! Takže jednoducho chcem, chcela... (Prerušenie vystúpenia časomerom a ruch v sále.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:09 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video