48. schôdza

19.10.2021 - 12.11.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:42 hod.

Peter Krupa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:41

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Peťo, ako si povedal, celoplošné testovanie bola fatálna chyba. No oni si stále myslia, že to bola nejaká najlepšia bomba v tom ich fanatickom šialenstve. Celoplošné očkovanie – ďalšia fatálna chyba, aj tak si to nepriznajú. Vymýšľajú hlúposti namiesto liečenia chorých. Terorizujú zdravých a o toto všetko ide. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:41 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:42

Peter Krupa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Tak ja by som ešte podotkol jednu vec, aby som zdôraznil túto dvojtvárnosť tejto liberálno-fašistickej vlády, keď sa tu včera preberal zákon o pomoci tehotným ženám, vtedy sa tí prašiví liberáli oháňali tým, že je to proste, čo zasahujeme do nejakých práv ženy, že to je, proste to je ženy právo, prečo jej máme zasahovať do jej tela, ale dneska už, keď sa tu ide preberať vakcína, tak už to telo ženy neni. Pravda, pani ministerka? Už to telo ženy neni, už nás to nezaujíma, ideme jej naprášiť neoverenú vakcínu do tela a nech si potom s tým robí, čo chce.

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, máte reagovať na predrečníkov a hlavne k téme.

Krupa, Peter, poslanec NR SR
No však. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:42 hod.

Peter Krupa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 13:43

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážení kolegovia, vážení občania, celý deň, celý deň môžte počúvať realitu o tom, čo tu vláda na vás chystá. Ja musím to znova zdôrazniť, lebo je to skutočne nevídané.
Bez očkovania a bez testov sa nedostanete do práce. Bez očkovania a bez testov sa už do práce po novom nedostanú ani vojaci, policajti, finančáci, siskári a neviem kto všetko v štátnych službách. Bez očkovania a bez testov sa po prijatí tohto balíku jednoducho Slovensko rozdelí veľmi výrazne na ľudí slobodných a na ľudí tých, ktorí budú odsunutí nie na druhú, ale na štvrtú koľaj. Po prijatí tejto novely zamestnanci stratia svoje základné právo na spravodlivú mzdu, pretože keď sa previnia tým, že nebudú mať očkovanie alebo test, nie tým, že by zlyhali v práci, nie tým, že by si neplnili pracovné úlohy, ale tým, že nebudú očkovaní a nebudú mať test, tak dostanú voľno, neplatené voľno, takže pôjdu mimo prácu, mimo výplatu na neurčitý dlhý čas.
Toto všetko nás čaká, ak bude táto totalitná, neľudská, absolútne cynická novela schválená. Neprináša nič o skvalitnení zdravotnej starostlivosti. Neprináša nič o tom, že by vláda konečne sa začala zaoberať ľuďmi, ktorí sú reálne chorí, ani tými, ktorí sú v ohrození možno života, ale prináša len ďalšie dôvody na zvýšenie všeobecného stresu na Slovensku, na ďalšie dôvody toho, aby sa ľudia báli o to, čo bude zajtra, čo bude o týždeň.
A preto, vážení občania, vás chcem vyzvať, už nemôžme byť ľahostajní. Už nemôžte byť ľahostajní. Všetci zamestnanci, bez ohľadu na prácu, bez ohľadu na to, v akom sektore pôsobia, všetci zamestnanci budú po tejto novele ohrození. Všetci zamestnávatelia budú tlačení do pozície, aby boli predĺženou rukou štátu, aby namiesto štátu začali šikanovať svojich zamestnancov, aby firmy začali šikanovať okrem zamestnancov aj svojich klientov a jednoducho, aby každý na každého donášal. Za všetko hovorí citát: „Budete bez očkovania a bez testu obslúžení v reštaurácii, volajte políciu.“
Kde sa to ideme dostať?! A preto znova z tohto miesta ako zhrnutie celodennej debaty k tomuto hroznému návrhu zákona a viacerých zákonov vás vyzývam, príďte všetci na protest 17. novembra do Bratislavy a hlavne vyzývam odbory, nájdite konečne v sebe odvahu na vyhlásenie generálneho štrajku. Len skutočný generálny štrajk dokáže zamávať s touto vládou. Len zastavenie prevádzok, zastavenie Slovenska im dokáže ukázať, že sa viac nenecháme otročiť, že nenecháme zo seba robiť otrokov, skláňať hlavy až po zem. Nič iné, nič iné ich nezastaví. Nič iné ich nezastaví.
Ak by v pondelok ľudia neprišli do práce, ak by v pondelok odborári povedali, dnes to začína. Máme utorok, v stredu je sviatok. Vo štvrtok, vážení občania, by vláda hrala úplne inú pesničku. Vo štvrtok by títo zradcovia národa hrali úplne inú pesničku. By vás prosili, aby ste prišli do práce. Nieže by sa vám ďalej vyhrážali, že bez očkovania, bez testu nemôžte nikam ísť, ani do svojej vlastnej roboty a že vás vyhodia, ale by vás prosili, aby ste prišli do práce, bez ohľadu na pandémiu, bez ohľadu na ich vymyslené štatistiky. Zrazu by vás potrebovali v robote, zrazu by potrebovali každého jedného človeka.
Odborári, máte to v rukách. Ak nie ste kúpení, ak neslúžite tejto vláde, vyhláste od pondelka do stredy generálny štrajk a zrazu sa to tu všetko zmení. Uvidíte, ako veľmi rýchlo sa bude dať úspešne meniť a manažovať táto pandémia, ako veľmi rýchlo a úspešne začnú liečiť ľudí v nemocniciach, ako veľmi rýchlo vláda pochopí, že vyhadzovať ľudí z práce nie je riešenie. Ale o tom nemôžme rozhodnúť my, opoziční politici. O tom musia rozhodnúť odborové zväzy. A naozaj, ak chcete plniť svoju úlohu, ak ste naozaj stále zástupcami zamestnancov, naberte odvahu a vyhláste dnes alebo zajtra od pondelka do stredy generálny štrajk, ktorý je jediným liekom na túto vládnu a mediálnu pandémiu, ktorá na Slovensku začne valcovať a ničiť prácu a životy čoraz väčšieho počtu obyvateľov.
Ďakujem pekne.
A, odborári, do vás sa vkladá naša dôvera, do vás sa vkladá dôvera ľudí na celom Slovensku, že sa skutočne za tých zamestnancov konečne postavíte.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.11.2021 o 13:43 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:49

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Kolega Kotleba, vynikajúce zhrnutie toho, aké následky bude mať tento totalitný zákon pre Slovákov, pre Slovensko a ja sa tiež pripájam k tej výzve tvojej záverečnej na to, aby odborári sa zapojili do tohto boja proti tejto vláde, pretože musí sa to dotýkať každého, komu záleží na zamestnancoch, komu záleží na zamestnávateľoch, na podnikoch, jednoducho na všetkých občanoch nášho štátu.
Ja si len dovolím pripomenúť ešte jeden taký následok, ktorý tento zákon bude mať, o ktorom sa hovorí už menej, a myslím, že ani v rozprave to nebolo až tak spomínané, a to je konkrétny článok 7 bod 11 druhá veta, ktorá hovorí, ja to odcitujem: „Ak fyzická osoba podnikateľ alebo právnická osoba opakovane neplní povinnosti podľa § 52a ods. 1 a 2, považuje sa to za porušenie podmienok ustanovených týmto zákonom závažným spôsobom.“ Pritom je tam ale odkaz na živnostenský zákon a na ustanovenia živnostenského zákona, ktoré hovoria o tom, že živnostenský úrad zruší živnostenské oprávnenie.
To znamená toľko, že tie podniky, ktoré budú mať otvorené svoje prevádzky pre všetkých bez rozdielu, či sú zaočkovaní, alebo nie sú zaočkovaní, a nebudú jednoducho dbať na tieto opatrenia, nebudú chcieť alebo dajme tomu aj zaplatia pokutu, ale budú naďalej otvorení, aj keď im ten podnik prídu zavrieť na tých 30 dní, tak vláda pristúpi, alebo teda živnostenský úrad pristúpi ešte k ďalšiemu opatreniu, a to tak, že im priamo živnostenské oprávnenie zoberie, a tým ich zlikviduje na mesiac, tým ich zlikviduje úplne definitívne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:49 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:51

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marian, správne si pripomenul, že zamestnávatelia budú predĺženou rukou štátu. Áno, oni budú robiť blbcov či nejakých šikanátorov namiesto štátu. Keď to nebudú robiť, pokuty. Ďalšie rozoštvávanie občanov toto je. Veru, je to rozvrat, ďalší rozvrat už aj tak rozvrátených medziľudských vzťahov.
Mne to čiastočne pripomína vojenskú základnú službu za socializmu. Totižto dôstojníkom sa nechcelo veľmi fungovať a všetko to nechali na tzv. mazácku vojnu. Čiže oni boli tí mazáci a supráci boli predĺžená ruka dôstojníkov a tí potom dusili holubov a polročákov. To úplne toto mi to pripomína.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:51 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:52

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Kotleba, ja úplne chápem tomu, že vy sa takto radikalizujete. Ja chápem úplne vašu nervozitu, lebo však v podstate preferencie sú tam, kde sú. Veľmi dobre si uvedomujete, že Robert Fico začal loviť vo vašom košiari vašich voličov. Začal sa radikalizovať. Vy veľmi dobre viete, že Robert Fico, akonáhle začal loviť v niekoho košiari, tak vlastne eliminoval tú stranu, tak ako to bolo SNS, teraz si našiel ĽSNS. A vy viete, že toto je vaše posledné volebné obdobie. Síce sa tvárite, že s Robertom Ficom ste kamaráti, ale vy si veľmi dobre uvedomujete, že on vás proste vie alebo vie vašich voličov. A vy sa snažíte úplne maximálne robiť psie kusy a je vám to zbytočné, lebo už sa len strápňujete.
Takisto, čo predviedol aj váš kolega Medvecký s tou maskou, tak ste na smiech celému internetu a tieto vaše vystúpenia ničomu nepomáhajú, len sa viac a viac strápňujete. Tak buď si zachováte aspoň ako-takú tvár alebo skončíte v histórii ako čisto fašistická strana, ktorá už tu strieľala od buka do buka. Držím vám palce.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:52 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:53

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Dobre, Marian, si im povedal, len by som ťa chcel ešte, k tomu povedať, že pri každej jednej vlne títo tu blázni, fašistickí blázni okliešťujú základné ľudské práva a slobody. Len kvôli ich neschopnosti, že jednoducho nevedia, čo robia. Ja neviem, či pri 34. vlne alebo 56. vlne, neviem, koľko ich príde, ich neschopnosti ešte bude. Či budú vlastne mať ešte čo zobrať tým ľuďom, pretože táto novodobá diktatúra smeruje len k tomu, že ľudia už nebudú ani len otroci. Za chvíľku Slovensko ani nebude existovať a týmito vašimi zákonmi a opatreniami robíte len zle slovenskému národu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:53 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:54

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja som len teda veľmi zvedavý, že keď v doložke vplyvov je o tomto zákone napísané, že bude mať kladný vplyv na podnikateľské prostredie. Vážení kolegovia, ako môže mať tento zákon kladný vplyv na podnikateľské prostredie? Akým spôsobom? Veď vy dávate opäť všetkým podnikateľom robotu navyše, kde bude musieť všetkých svojich zamestnancov kontrolovať, či sú očkovaní, alebo prekonali, alebo sa testujú pravidelne, čiže opäť väčšie náklady. A keď napríklad nejaká malá prevádzka niekde v meste s pár zamestnancami urobí nejakú chybu, tak policajný orgán jej môže dať pokutu 5 000 euro, v správnom konaní 7 000 a nakoniec môžu takúto prevádzku aj zatvoriť. Nikde nie je presne napísané, o aké porušenia pôjde. Lebo aj ten úradník z hygieny alebo aj ten policajt je každý jeden individuálna osobnosť a môže to poňať po svojom.
Čiže toto by ste mali presne definovať v tom zákone. Nenechávať všetko otvorené a potom sa môžme o nejakých takýchto veciach baviť. Ale tento zákon je opäť len ušitý na taký spôsob, aký vám bude vyhovovať v danej situácii.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:54 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:55

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ako reakciu na znôšku nezmyslov a klamstiev či výziev na masové šírenie COVID-u na zhromaždeniach pár faktov. Za včerajší deň pribudlo 6 843 pozitívne testovaných osôb PCR testmi a 1 964 pozitívne testovaných osôb antigénovými testmi. Už aj tak v značne preťažených nemocniciach, kde zdravotnícky personál, lekári, sestričky či sanitári doslova melú z posledného, pribudlo 62 hospitalizovaných pacientov. Celkovo v nemocniciach leží 2 594 pacientov nemocných na COVID-19, z toho 227 pacientov je na jednotkách intenzívnej starostlivosti a 231 pacientov je na pľúcnej ventilácii. Ako vieme, z týchto značná časť neprežije.
Podiel nezaočkovaných a zaočkovaných je takýto: 79,7 % sú pacienti, ktorí nie sú zaočkovaní alebo nie sú zaočkovaní obidvomi dávkami.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:55 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:56

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem všetkým na, za teda faktické poznámky.
Pán poslanec Benčík, keby vaša vláda skutočne mala záujem a zlepšovala by dostupnosť lekárskej starostlivosti a liečila by ľudí, tak by ste sa tu nemuseli oháňať nejakými číselkami. A v podstate vaša reakcia hovorí len za jedno, že skutočne vaša vláda potrebuje zažiť generálny štrajk, že generálny štrajk naštvaných ľudí, ktorí odmietnu robiť na vašu vládu, odmietnu si platiť perzekúcie sami proti sebe, by s vašou vládou zamávala a veľmi rýchlo by ste pochopili, veľmi rýchlo by ste pochopili, že vláda nemôže ísť cestou šikanovania, buzerácie, likvidácie a prenasledovania vlastných občanov a firiem, ale musí ísť cestou zodpovednosti a musí začať tú ťarchu za vedenie štátu brať na svoje plecia. Ale to vy asi nikdy nedokážete pochopiť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 13:56 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video