51. schôdza

23.11.2021 - 14.12.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

24.11.2021 o 9:22 hod.

RNDr. Mgr. CSc.

Ján Szőllős

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Uvádzajúci uvádza bod 18:55

Alojz Baránik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Presne tak, ako povedal múdro pán kolega Šeliga, v druhom čítaní. Avšak nie úplne so všetkým, čo povedal pán Šeliga, čo povedal dnes, sa dá súhlasiť. Totižto selektívne vyberá ods. 10 § 2 Trestného poriadku, ktorý uvádza zásady trestného stíhania, pretože sú tam aj iné zásady a tie, samozrejme, tak ako sa to hodí pánovi Žilinkovi a všetkým okolo, tak tie nespomína.
Pán Šeliga by mal tiež uviesť to, že v ods. 5 sa uvádza: "Prokurátor v trestnom konaní zastupuje štát." Teraz pozor! Dôležitá myšlienka, nezastupuje obvineného, zastupuje štát, prokurátor. (Reakcie z pléna.) Ale, ale generálny prokurátor (zaznievanie gongu) je tiež prokurátor, to ste tu buď chýbali, alebo ste si zavreli uši, keď som to hovoril už možnože aj dvakrát. Čiže o tomto to celé je. A to je tiež zásada trestného stíhania. Generálny prokurátor zastupuje štát, nie obvineného. A na toto sa veľmi rado zabúda. A to je tiež zásada. (Reakcie z pléna.) Aj som to povedal... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Kolegovia, poprosím vás, aby ste sa neprekrikovali!

Baránik, Alojz, poslanec NR SR
Paragraf 2 odsek 5. Prokurátor v trestnom konaní zastupuje štát.
A teraz, prokurátor je povinný stíhať všetky trestné činy, o ktorých sa dozvie. (Reakcie z pléna.) A to podotýkam, že aj generálny prokurátor, aj generálny. Nie oslobodzovať! To je úloha advokátov. Tí nech si oslobodzujú, koľko chcú, nech tvrdia to porušenie zákona a nech dokladajú všetky možné rozhodnutia vysokých súdov. Je potom na súde, ktorý o tej veci bude pojednávať, aby rozhodol, ktorá z týchto dvoch, a to je ďalšia zásada, rovnocenných strán, rovnocenných strán má pravdu. To znamená, že nieže sú to dve strany, kde jedna zo strán je zastupovaná na jednej strane obhajcom a tiež pomáha generálny prokurátor.
Toto, kolegovia, snáď, to sú elementárne veci. Ako naozaj si myslím, že popri všetkom tom, že popri, však, kolega Šeliga, ja keby som vedel, ja by som ťa pribral na toto, len som sa bál, že keď to nie je, keď to nie je tvoja iniciatíva, že by si to stopil. Takže nie je toto ani o Šeligovi, ani o Baránikovi, a to môže byť prekvapivé, je to o tom, či Slovensko bude mať nádej na to, že sa stane právnym štátom, alebo nie. A, samozrejme, môže sa niekto, kto je mladý, môže sa mu zdať, že máme dosť času na to, aby sme za tých 10-20 rokov ten právny štát vybudovali. Však ja to stihnem, ešte budem plný, pri plnej sile. Iní, ktorí sú starší, na to pozerajú trochu inak. Nie, nemáme ani desať, ani pätnásť rokov, máme len toto volebné obdobie a potom príde niečo oveľa horšie.
Takže prihováram sa veľmi za to, aby ste tento návrh zákona podporili. Každopádne vám ďakujem veľmi pekne za účasť v tejto podnetnej debate (reakcie z pléna) a budete (zaznievanie gongu) mať možnosť reagovať v druhom čítaní.
Prosím, zaslúžte sa o to, aby nejaké bolo.
Ďakujem.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

23.11.2021 o 18:55 hod.

JUDr.

Alojz Baránik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 18:58

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja už nebudem vecne hovoriť, bola to zaujímavá debata. Takto o 18.59 by som chcel už povedať iba toľko, že tiež verím, že v tejto zaujímavej debate budeme pokračovať v druhom čítaní a aj na ústavnoprávnom výbore, kde si na to vyhradíme dostatočný čas, aj potom v pléne a dúfam, že sa kolegovia aj pán poslanec Kyselica, aj pán poslanec Šeliga, ale určite aj pán poslanec Susko prihlásia opäť aj písomne a potom prípadne aj ústne.
A chcel by som zároveň ako spravodajca oznámiť, že o tomto návrhu budeme hlasovať v posledný deň rokovania tejto schôdze.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

23.11.2021 o 18:58 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
51. schôdza NR SR - 2.deň - A. dopoludnia
 

Uvádzajúci uvádza bod 9:05

Štefan Holý
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Áno. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, tento vládny návrh zákona bol vypracovaný s cieľom zaviesť zmeny, ktoré zabezpečia zrovnoprávnenie postavenia subjektov vykonávajúcich overovanie určených meradiel, uvoľnenie trhu v rámci regulácie výkonu overovania druhov určených meradiel a zavedenie štatistickej kontroly určených meradiel na predĺženie času platnosti overenia určených meradiel.
Vládnym návrhom zákona sa tiež precizuje spôsobilosť v oblasti metrológie v rámci výkonu overovania určených meradiel, úradného merania, opravy a montáže určených meradiel alebo balenia a dovozu označených spotrebiteľských balení.
Zároveň sa za účelom zníženia byrokratickej záťaže upravujú ustanovenia zákona o metrológii, týkajúce sa autorizácie na výkon overovania určených meradiel, výkon úradného merania a registrácie na opravu alebo montáž určených meradiel a autorizácie na balenie alebo dovoz označených spotrebiteľských balení. Súčasťou návrhu zákona je aj racionalizácia podmienok metrologického dozoru vo vzťahu k ukladaniu pokút.
Vládnym návrhom zákona sa má dosiahnuť aplikácia takých legislatívnych zmien, ktoré budú odrážať aktuálny stav, ako aj zmeny, ktoré si vyžaduje aplikačná prax. Zavedú pluralitu trhu v rámci vytvárania priaznivých podmienok pre podnikateľské prostredie a zabezpečia zníženie byrokratickej záťaže podnikateľského prostredia v nadväznosti na Programové vyhlásenie vlády Slovenskej republiky na obdobie rokov 2020 až 2024.
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľujem si vás požiadať o podporu predloženého návrhu.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

24.11.2021 o 9:05 hod.

Mgr.

Štefan Holý

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 9:08

Vojtech Tóth
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti ma určil za spravodajcu k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 157/2018 Z. z. o metrológii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 198/2020 Z. z. (tlač 759). V súlade s § 73 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku podávam v prvom čítaní spravodajskú informáciu o predmetnom návrhu zákona.
Konštatujem, že uvedený návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a Legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Zo znenia návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prejde, prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady Slovenskej republiky navrhujem, aby návrh zákona prerokovali výbory: Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. Odporúčam, aby sa výbory, aby výbory predmetný návrh zákona prerokovali do 28. januára 2022 a gestorský do 31. januára 2022.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

24.11.2021 o 9:08 hod.

MBA

Vojtech Tóth

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 9:11

Štefan Holý
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vládny návrh zákona bol vypracovaný s cieľom zamedziť riziku obchádzania zákona, keďže doterajšia aplikačná prax v ojedinelých prípadoch ukázala komplikácie pri vynucovaní zákonných a zmluvných povinností niektorých vybraných podnikateľov, s ktorými bola uzatvorená zmluva o zabezpečení udržiavania núdzových zásob.
Vládnym návrhom zákona sa tiež precizuje proces hlásenia údajov z Finančného riaditeľstva Slovenskej republiky pre Agentúru pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov, tak aby bol tento postup v súlade s ostatnými právnymi predpismi v oblasti správy daní. Rovnako vládnym návrhom zákona dochádza k zmene termínu pre nahlásenie evidencie núdzových zásob Slovenskej republiky v Európskej komisii v súlade s platným znením smernice Rady č. 209/119 Európskeho spoločenstva zo 14. septembra 2009, ktorou sa členským štátom ukladá povinnosť udržiavať minimálne zásoby ropy a... alebo ropných výrobkov.
Vážený pán predseda, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľujem si vás požiadať o podporu predloženého vládneho návrhu zákona.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

24.11.2021 o 9:11 hod.

Mgr.

Štefan Holý

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 9:12

Radovan Kazda
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážený pán predsedajúci, predkladám spoločnú správu výborov Národnej rady Slovenskej republiky o výsledku prerokovania vládneho návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 218/2013 Z. z. o núdzových zásobách ropy a ropných výrobkov a o riešení stavu ropnej núdze a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 688) v druhom čítaní.
Národná rada Slovenskej republiky uznesením č. 1055 z 27. októbra 2021 pridelila predmetný návrh zákona na prerokovanie týmto výborom: ústavnoprávnemu výboru a výboru pre hospodárske záležitosti. Výbory prerokovali návrh zákona v lehote určenej uznesením Národnej rady Slovenskej republiky.
Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol návrh zákona pridelený, neoznámili gestorskému výboru v určenej lehote žiadne stanovisko k predmetnému návrhu zákona. Návrh zákona odporučili Národnej rade schváliť: ústavnoprávny výbor uznesením č. 401 z 18. novembra 2021, výbor pre hospodárske záležitosti uznesením č. 244 z 22. novembra 2021.
Z uznesení výborov Národnej rady Slovenskej republiky uvedených pod bodom III tejto správy vyplýva jeden pozmeňujúci a doplňujúci návrh. Gestorský výbor odporúča tento návrh schváliť.
Gestorský výbor na základe stanovísk výborov k predmetnému návrhu zákona vyjadrených v ich uzneseniach uvedených pod bodom III tejto správy a v stanoviskách poslancov gestorského výboru vyjadrených v rozprave k tomuto návrhu zákona odporúča Národnej rade Slovenskej republiky vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 218/2013 Z. z. o núdzových zásobách ropy a ropných výrobkov (tlač 688) schváliť v znení pozmeňujúceho a doplňujúceho návrhu uvedeného v tejto spoločnej správe, ktorý gestorský výbor odporúčal schváliť.
Spoločná správa výborov Národnej rady Slovenskej republiky o výsledku prerokovania návrhu zákona v druhom čítaní bola schválená uznesením výboru pre hospodárske záležitosti č. 258 z 23. novembra 2021.
Týmto uznesením ma výbor zároveň poveril predložiť návrhy v zmysle príslušných ustanovení rokovacieho poriadku Národnej rady Slovenskej republiky.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

24.11.2021 o 9:12 hod.

Ing.

Radovan Kazda

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

9:12

Radovan Kazda
Skontrolovaný text
Hlasovať budeme dnes o 11.00 hod.
Skryt prepis

24.11.2021 o 9:12 hod.

Ing.

Radovan Kazda

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 9:16

Štefan Holý
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, tento vládny návrh zákona bol vypracovaný s cieľom nahradiť doterajší zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 216/1995 Z. z. o Komore geodetov a kartografov z znení neskorších predpisov, ktorý nedostatočne reflektuje zmeny v slovenskej legislatíve a v legislatíve Európskej únie.
Vládnym návrhom sa transponuje smernica Európskeho parlamentu a Rady 2005/36 zo 7. septembra 2005 o uznávaní odborných kvalifikácií v platnom znení a smernice Európskeho parlamentu a Rady 2006/123 z 12. decembra 2006 o službách na vnútornom trhu do našej legislatívy.
Vládnym návrhom zákona sa dopĺňajú ustanovenia o spôsobe uznávania odbornej kvalifikácie, registrácie hosťujúcich autorizovaných geodetov a kartografov, kompenzačných opatreniach a ustanovenia o spolupráci s registračnými orgánmi iných členských štátov Európskej únie. Rovnako dochádza k doplneniu a precizovaniu značného množstva pôvodných ustanovení doterajšieho zákona, ktoré spôsobovali nejednoznačnosť v aplikačnej praxi.
Vládny návrh zákona spresňuje spôsob vedenia zoznamu autorizovaných geodetov a kartografov, práva a povinnosti členov komory, definíciu bezúhonnosti člena komory, ustanovenia o povinnom poistení autorizovaných geodetov a kartografov, ustanovenia o pozastavení činnosti a vyčiarknutí zo zoznamu autorizovaných geodetov a kartografov, spôsob financovania komory, organizáciu a činnosť orgánov komory a jej odborných komisií a postup disciplinárneho konania.
Vládny návrh zákona ďalej dopĺňa ustanovenia o verejnej a neverejnej časti zoznamu a registra v zmysle právnej úpravy ochrany osobných údajov, ustanovenia o nezaplatení členských príspevkov do komory a jeho dôsledkoch, ustanovenia o opätovnom zapísaní do zoznamu a jeho podmienkach a ustanovenia o ochrane odmietnutých uchádzačov o členstvo v komore na súde.
Vážený pán predseda vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľujem si vás požiadať o podporu predloženého návrhu.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

24.11.2021 o 9:16 hod.

Mgr.

Štefan Holý

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 9:18

Miriam Šuteková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne a páni poslanci, vážení prítomní, Národná rada Slovenskej republiky uznesením č. 1056 z 27. októbra 2021 pridelila vládny návrh zákona o Komore geodetov a kartografov (tlač 689) na prerokovanie týmto výborom: ústavnoprávnemu výboru, výboru pre financie a rozpočet, výboru pre hospodárske záležitosti, výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Za gestorský výbor určila výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Výbory prerokovali predmetný vládny návrh zákona v lehote určenej uznesením Národnej rady. Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému vládnemu návrhu zákona.
Výbory Národnej rady, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, zaujali k nemu nasledovné stanoviská: ústavnoprávny výbor uznesením č. 395 z 18. novembra 2021 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pripomienkami, výbor pre financie a rozpočet uznesením č. 253 z 18. novembra 2021 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pripomienkami, výbor Národnej rady pre hospodárske záležitosti uznesením č. 245 z 22. novembra 2021 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pripomienkami, výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie uznesením č. 168 zo 16. novembra 2021 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pripomienkami, výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj o predmetnom vládnom návrhu dňa 18. novembra 2021 nerokoval, nakoľko podľa § 52 ods. 2 zákona o rokovacom poriadku Národnej rady nebol uznášaniaschopný.
Výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie ako gestorský výbor o návrhu spoločnej správy výborov o prerokovaní vládneho návrhu zákona o Komore geodetov a kartografov nerokoval, pretože podľa § 52 ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov nebol uznášaniaschopný. Uznesením výboru č. 152 zo 14. októbra 2021 som bola poverená v súlade s § 80 zákona č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku v znení neskorších predpisov za spoločnú spravodajkyňu, ktorá predloží predmetnú informáciu a bude predkladať návrh na ďalší postup.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

24.11.2021 o 9:18 hod.

Mgr.

Miriam Šuteková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 9:22

Ján Szőllős
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážený pán predsedajúci, vážení prítomní, dovoľte mi predniesť pozmeňujúci a doplňujúci návrh k zákone o Komore geodetov a kartografov.
Odôvodnenie je to, že sú tam niektoré ešte spresňujúce, doplňujúce ustanovenia, ktoré bolo potrebné teda spresniť a doplniť, aby to vystihovalo zámer zákona. Takže prečítam pozmeňujúci a doplňujúci návrh.
Pozmeňujúci a doplňujúci návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Milana Vetráka, Dominika Drdula a Jána Szőllősa k vládnemu návrhu zákona o Komore geodetov a kartografov (tlač 689).
Vládny návrh zákona o Komore geodetov a kartografov sa mení a dopĺňa takto:
1. V čl. I v § 2 písm. c) sa slová
mimo územia Slovenskej republiky nahrádzajú slovami na území iného členského štátu ako Slovenskej republiky.
2. V čl. I § 6 ods. 1 písm. c) znie:

c) zloží kvalifikačnú skúšku pred komorou alebo preukáže osobitnú odbornú spôsobilosť na výkon činnosti autorizovaného geodeta a kartografa osvedčením 4), alebo ukáže uznanie odbornej kvalifikácie získanej v členskom štáte alebo v tretej krajine, alebo úspešne absolvuje preskúšanie podľa § 11 ods. 9 alebo § 12 ods. 5 druhej vety..
3. V čl. I v § 6 ods. 1 písm. d), § 7 ods. 2 písm. a) v 6. bode g) sa vypúšťa slovo „zo“ a v § 13 ods. 2 písm. g) sa slová „byť poistený zo zodpovednosti za škodu“ nahrádzajú slovami „mať poistenie zodpovednosti za škodu“.
4. V čl. I § 6 ods. 2 posledná veta znie:
„Výpis z registra trestov, alebo listina, ktorá ho nahrádza, musia byť opatrené osvedčením im podľa medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná
,6) a predložené spolu s osvedčeným prekladom do štátneho jazyka, ak osobitný predpis alebo medzinárodná zmluva, ktorou je Slovenská republika viazaná, neustanovuje inak, na listiny vydané v Českej republike sa povinnosť predložiť preklad do slovenského jazyka nevzťahuje.
5. Čl. I v § 6 ods. 6 sa slová na žiadosť komora neprihliada nahrádzajú slovami komora rozhodne o odmietnutí zapísať fyzickú osobu do zoznamu.
6. V čl. I v § 6 ods. 7 posledná veta znie:
Ak komora v lehote podľa prvej vety nerozhodne o odmietnutí zapísať fyzickú osobu do zoznamu, má sa za to, že komora fyzickú osobu do zoznamu zapísala dňom uplynutia lehoty. Proti rozhodnutiu o odmietnutí zapísať fyzickú osobu do zoznamu je prípustné odvolanie, o ktorom rozhoduje predstavenstvo..
7. V čl. I § 6 ods. 8 a 9 znejú:
(8) Správny poriadok sa vzťahuje na rozhodovanie o
a) neumožnení fyzickej osobe vykonať kvalifikačnú skúšku,
b) odmietnutí zapísať fyzickú osobu do zoznamu alebo registra
c) pozastavení činnosti fyzickej osobe,
d) vyčiarknutí fyzickej osoby zo zoznamu.
(
9) Fyzická osoba, ktorá tvrdí, že spĺňa podmienky podľa tohto zákona, má právo domáhať sa ochrany na súde proti rozhodnutiam komory podľa ods. 8.
8. V čl. I § 6 ods. 17 sa druhá, tretia a štvrtá veta vypúšťajú.
9. V čl. I v § 7 ods. 2 písm. b) znie:
b) pri predĺžení času hosťovania, alebo pri opakovanom hosťovaní toho, kto spĺňa požiadavky podľa písm. a) 2., 3. a 6. bodu, a ktorých splnenie komora preverí.

10. V čl. I § 7 ods. 4 druhá veta znie:
Ak komora v lehote podľa prvej vety nerozhodne o odmietnutí zapísať uchádzačov do registra, má sa za to, že komora uchádzača do registra zapísala dňom uplynutia lehoty, proti rozhodnutiu o odmietnutí zapísať uchádzača do registra je prípustné odvolanie, o ktorom rozhoduje predstavenstvo.
11. V čl. I § 7 ods. 5 sa vypúšťa prvá veta.
12. V čl. I v § 11 ods. 1 písm. b) sa za slovo činu vkladajú slová súvisiaceho s výkonom povolania.
13. V čl. I v § 16 ods. 4 písm. d) v 2. bode sa za slovo o vkladajú slová neumožnení fyzickej osobe vykonať kvalifikačnú skúšku, odmietnutí zapísať fyzickú osobu do zoznamu, alebo registra.
14. V čl. I v § 23 ods. 1 sa slová sa považuje za komoru nahrádzajú slovami je komorou.
15. V čl. I v § 23 sa slová zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 216/1995 Z. z. o komore geodetov a kartografov v znení zákona č. 512/2007 Z. z., zákona č. 136/2010 Z. Z. a zákona č. 125/2016 Z. z. vo všetkých tvaroch nahrádzajú slovami doterajší zákon v príslušnom tvare.
Zároveň žiadam vyňať na samostatné hlasovanie body 3, 4 a 5 z informácie.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.11.2021 o 9:22 hod.

RNDr. Mgr. CSc.

Ján Szőllős

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video