63. schôdza

30.3.2022 - 30.3.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 13:22 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:54

Zita Pleštinská
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci.
Pán minister, ako si vo svojom príhovore povedal, vládna koalícia dostala do vienka pandémiu. Ešte sme sa z nej ani nespamätali a prišiel ešte horší úder – vojna na Ukrajine a s ňou spojená utečenecká kríza. Zvládnuť túto situáciu, ktorú sme si ani vo sne nevedeli predstaviť, že ju zažijeme, je snáď nad ľudské sily. Napriek tomu eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové riadenie Janez Lenarčič, ktorý bol na hranici, vyzdvihol Slovensko spomedzi nárazových krajín za najlepšie zabezpečenú starostlivosť o vojnových utečencov.
Pri takejto ťažkej a nárazovej kríze musíme držať všetci za jeden povraz. Veľká vďaka patrí dobrovoľníkom, mimovládkam, polície, polícii, hasičom, vojakom a samosprávam. Je preto pre mňa nepochopiteľné, že opozícia v tejto ťažkej situácii zvoláva schôdzu na odvolanie ministra rezortu, ktorý je snáď v tejto situácii najviac skúšaným. Skôr by som si vedela predstaviť pomocnú ruku, aby sme spolu ustáli túto zložitú situáciu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 12:54 hod.

Ing. arch.

Zita Pleštinská

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:55

Jana Majorová Garstková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo.
Myslím, že všetci veľmi dobre vieme, že Slovenská republiky nebola pripravená na nápor utečencov pred, cez schengenskú hranicu a bolo to z jednoduchého dôvodu, pretože nikto na začiatku konfliktu nevedel, čo bude nasledovať a čo sa bude reálne diať.
Náplň, nápor na hranici by nebolo možné zvládnuť bez ľudí, ktorí sú deň a noc na mieste a snažia sa hľadať stále možnosti na vylepšenie zvládnutia celej náročnej situácie. Sú to ľudia z polície, finančnej správy, migračného úradu, okresných úradov, samospráv, vojaci, dobrovoľníci či hasiči, ktorí majú pravdepodobne najlepšie skúsenosti pri riešení krízových situácií.
Ja osobne som sa bola pozrieť na hranici a všetci zainteresovaní, ktorí tam boli prítomní, išli na plnú, na plné obrátky. V behu sa vylepšovali veci a stále sa vylepšujú. Pretože sa musia všetci prispôsobovať aktuálnej a neustále sa meniacej situácii. A ja týmto chcem práve všetkým poďakovať, ktorí, ktorí sú na tej hranici a pomáhajú zvládnuť túto náročnú situáciu.
Ďakujem pekne
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 12:55 hod.

Mgr.

Jana Majorová Garstková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:57

Ľubomír Vážny
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem.
Pán minister, nielen ministerstvo vnútra, ale aj ostatné rezorty majú stovky ľudí, ktorí sa zaoberajú krízovým manažmentom. V náplni práce majú nielen celkovo krízový manažment, ale aj proces evidencie a transportu. Takisto tam majú zostavenie dokumentácie krízového manažmentu. Toto všetko má robiť štát. A vy to zabezpečujete externými službami? To je minimálne na zamyslenie.
Ďalší postreh, ten najcitlivejší problém, proces evidencie transportu a starostlivosti Dustream production za dva a pol milióna eur. Existuje právoplatné rozhodnutie Národného inšpektorátu práce za vašej vlády z 09/2020 s postihom, finančným postihom za nelegálne zamestnanie. To znamená, táto firma tam nemala čo robiť. A vy sa obhajujete tým, že riadne ste zverejnili?
To znamená, že keď porušíte zákon, vyžehlíte to tým, že sme to riadne zverejnili? Tak takúto argumentáciu som ešte nezažil. Samozrejme, že neobstojí tá argumentácia.
Potom som chcel ešte posledné povedať to, že naozaj samospráva plus dobrovoľníci urobili obrovský výkon, za čo im patrí veľká vďaka, ale aj odmena. To znamená, nielen refundácia nákladov samospráve, nielen refundácia nákladov dobrovoľníkov, ale skúste hľadať aj cestu ako odmeniť tých ľudí. Pretože ozaj vynaložili veľký kus práce a vy ste ich suplovali, teda suplovali vás a vy ste len potom chytali za chvost celú tú situáciu a vďaka nim by Slovensko dostalo oveľa horší kredit, ako má teraz.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 12:57 hod.

Ing.

Ľubomír Vážny

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:58

Ladislav Kamenický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Bolo tu povedané, že sa nevedelo, čo sa tu stane. Ja poviem jednu vec, pán minister. Minister Naď už od októbra 2021 tvrdil, že vedel, vie, čo sa tu bude diať a aká je situácia a vy tvrdíte, že sme sa nevedeli na to pripraviť, a že nevedeli sme na to rýchlo zareagovať. No poviem otvorene, nebyť starostov a primátorov okolitých obcí, tak situácia by sa nezvládala. Nebyť dobrovoľníkov, situácia by sa nezvládala. Keď sa, samozrejme, situácia už ukľudnila, tak bol čas na to, poďme urobiť nejaký kšeft. Takže dohodíme to nejakému, nejakému najbližšiemu známemu, však máme na to priestor.
Viete, miešať guľáš, máme tu pána premiéra Hegera, ktorý mieša guľáš, na ktorý nedal ani jeden cent, tak to je veľká hanba. Ja to považujem za absurdné. Ak si pripomenieme niektoré tie kšefty, o ktorých sa bavíme, bol tu kšeft pána Krajčoviča s firmy Eurolab Lambda. Je zaujímavé, že je tam prepojenie na Igora Matoviča.
Keď si pripomenieme právnika Miškoviča, ktorý, na ktorého sa išlo dať milión euro za právne služby, je zaujímavé, že opäť je tu prepojenie na Igora Matoviča a Eduarda Hegera.
Keď si pripomenieme pána Kaňku, ktorý prihadzuje kšefty aj napríklad Fun rádiu, tak a dokonca je podozrivý z karuselových obchodov, opäť je tu prepojenie na Igora Matoviča a pána Hegera. A teraz tu máme pána Slováka a opäť prepojenie na Igora Matoviča a Eduarda Hegera.
Prepáčte, vy už si nemôžete hovoriť, že ste protikorupčná strana.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 12:58 hod.

Ing.

Ladislav Kamenický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 13:02

Juraj Blanár
Skontrolovaný text
Teraz o slovo požiadal v zmysle rokovacieho poriadku mimo poradia člen vlády, podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič. Pán minister, nech sa páči, máte 20 minút k dispozícii.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

30.3.2022 o 13:02 hod.

Ing.

Juraj Blanár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 13:02

Igor Matovič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, kolegovia, kolegyne, ono zo strany ľudí možno sa to zdá, že vážna téma, ale teraz, keď som si tu tak ako počúval tie drísty, keď Blaha začal a podobní, že oni sú asi dosť zúfalí chlapci. Snažia sa chytiť akejkoľvek slamky, len teda aby niečo, aby nejakým spôsobom mohli zaujať médiá. A z 2 000 eur zákazky, štátnej zákazky, ale ako subdodávky ešte pre vlastne toho, čo robí na tých hraniciach, z 2 000 eur, ktoré idú človeku, ktorý áno, robil na volebnej kampani OĽANO, oni tu robia najväčšiu korupčnú kauzu v histórii Slovenska.
Ľudia, ktorí rozkrádali jak po nebohom, 30 mld. eur, títo vagabundi zo SMER-u, z HLAS-u rozkradli, o fašistoch nemusím hovoriť, tí sa k moci nedostali, tí kradli iba vtedy, keď boli v Banskobystrickej župe. A 30 mld. eur títo vagabundi tu rozkradli, Fico, Pellegrini a ich banda. V štátnych hmotných rezervách mali byť tie stany, čo tu Roman Mikulec musel objednávať od súkromnej firmy. Ale nie, tam Ficov a Pellegriniho kamarát, buzerant posratý, plný trezor zlatých tehál miesto stanov pre utečencov. Toto bolo vaše manažovanie krízy a chystanie sa na krízu. Rozkrádanie každého jedného eura, ku ktorému ste sa priblížili.
Miesto toho, aby v štátnych hmotných rezervách boli stany, ktoré v takejto situácii zoberieme a namontujeme ich tam na tie hranice. Miesto toho – vaši kamaráti plné trezory zlatých tehál. A vy máte Boha pri sebe, ešte tu moralizovať, rozprávať, ako ste z toho zhrození, čo sa to jaká strašná korupcia deje. Že my musíme objednať súkromnú firmu, lebo ten štát ste rozkradli. Na to, aby dala stany, ktoré mali byť v štátnych hmotných rezervách. Áno, nachystané na túto situáciu.
Áno, keď vy ste vládli, vaša Saková, či jak sa volá ministerka vnútra. Aký plán urobila? Krízový plán prechodu utečencov cez ukrajinskú hranicu na 600 ľudí denne. Len zrazu ich bolo 13-tisíc, páni a dámy, 22-krát viac. A v takej situácii je úplne normálne, keď vy ste nachystali plány na 600 a zrazu je to 22-krát viac alebo o 2 000 % viac, že musíte asi, alebo aj ten štát nemá tie schopnosti a musí, a hlavne platí to, čo som povedal na začiatku, keď plné vaše trezory zlatých tehál miesto stanov v štátnych hmotných rezervách, že musíte osloviť kohokoľvek, kto jednoducho tie stany má.
A na tom stretnutí v tých Sobranciach, kde sa o tom rozhodovalo, bola väčšina vašich ľudí, lebo čo sa... (Reakcia z pléna.) Čo si povedal, Vážny? Že som blbec? To hovoríš ty? (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanec, poprosím vás, neskáčte do reči pánovi ministrovi.

Matovič, Igor, podpredseda vlády a minister financií SR
To povedal ten vagabund, čo celé Slovensko oklamal s tým, že teraz nebojte sa, mýtny tender za 700 mil. eur, to my si posplácame a potom to bude za euro naše. Tento vagabund! A potajomky potom podpísal zmluvu, že to euro je 500 mil. (Reakcia z pléna.) A teraz ten SkyToll, musíme si kupovať znova a znova mýtny tender. Tento, ktorému pusipajtáša a asistenta robil kto iný ako Peter Pellegrini? A robil špinavú prácu. A predkladal tu pozmeňováčiky pre oligarchov. Tento človek, ktorý tuneloval výstavbu diaľnic. On tu má Boha pri sebe ešte hovoriť a meditovať. Choď si tam vypiť radšej do bufetu dozadu, dobre? Tam ti bude lepšie!
Čiže to, čo sa tu deje a to, čo sa na hraniciach dialo, je len a len dôsledok nenažranosti týchto ľudí, ktorí miesto toho, aby do štátnych hmotných rezerv kúpili stany, si napakovali zlaté tehly zo svojich trezorov. A potom, keď ten vagabund Kičura je v base, tak Fico, čo je stranícky šéf napríklad Vážneho, tak potom ide na tlačovku a na každej druhej sa zavzdušňuje, že ten čestný človek Kajetán Kičura, nevinný to človek, je v tej väzbe, dokedy tam bude? Ja pevne verím, aj keď tam medzičasom nie je, že nakoniec spravodlivý rozsudok ho pos... dočká a v tej base si to užije. Tie zlodejiny, ktoré tu páchal, miesto toho, aby chránil verejný záujem a chystal nás na krízu, ste si pakovali súkromné účty. Že vám nie je hanba! A že vám nie je hanba potom moralizovať až človeka, ktorý tam od prvého dňa robil dobrovoľníka, hovorím o tom Júliusovi Slovákovi, o mene, ktoré predtým Slovensko nepoznalo a s ktorým ja osobne som sa stretol tak pol roka pred voľbami naposledy, tak potom z neho robíte nejakého strojcu podvodu, korupčníka, lebo, jéj, 2 000 eur si vyúčtoval, za ktorých vyplatil päť dobrovoľníkov. Jéj, to je strašná to korupcia! Nie tie zlaté tehly vo vašich trezoroch, nie tie rozkradnuté štátne hmotné rezervy, nie tie chýbajúce stany, ktoré potom si štát musí v takejto kritickej situácii prenajímať od súkromnej firmy. Jasné, že aj mňa to mrzí, že to nerobí štát. Jasné, že ma to mrzí, že tie stany si nemôžme takto zobrať z tých Štátnych hmotných rezerv, ale tam sa pozerajte do vlastného zrkadla, páni a dámy.
Saková. Videl som, že je tam prihlásená do rozpravy. Ja tu už potom nebudem, ale aby som vám teda povedal o nej, že čo táto žena bola schopná robiť, ako je to maličkosť relatívna pri tých zlodejinách za stovky miliónov, čo robili, ale si predstavte, že čo táto ženská bola schopná spraviť. Povedala si, že však teda do riti, na čom by sme ukradli niečo? No na opaskoch a na rukaviciach pre policajtov. Vyhlásila verejné obstarávanie, že rukavice, opasky, jasné, že tak parametre, aby teda správna firma REMPO, vopred vybraná, vyhrala. To je tá firma, čo potom s jej spoločníkom Drucker si záhadne kupoval pozemky a lukratívne pozemky v Bratislave a pri Špačinciach, čo nevedel vysvetliť a písal to na svoju manželku, tak Saková si spraví tender na opasky, rukavice pre policajtov, jasné, však bohumilá vec, nech je policajtom teplo v rukavičkách, nech im gate nepadajú, a jako spraviť, aby teda vyhrala tá vopred vybraná firma. V tom čase sa už o firme REMPO hovorilo, že to je taká Druckerova, Kaliňákova firmička, na ktorú jednoducho tie biznisy robia. Tak radila sa, radila sa sama so sebou, zrejme aj s Kaliňákom, že jak to spraviť, aby to vyhralo REMPO, ale oficiálne, aby to nevyhralo REMPO. Tak zrazu, keďže boli na mieru našité podmienky, prihlásili sa dve firmy do tej, do tej súťaže, jedna REMPO a druhá firma, že Port 7 sa to volá alebo 7 Port, jedno alebo druhé. A tak bežnému človeku sa javí, však dve firmy súťažia, prebehla elektronická aukcia a nevyhralo to REMPO, čudujte sa, čuduj sa svete. A vyhrala to firma Port 7. A potom, keď sa pozriete, že kto je konateľom firmy Port 7, tak zistíte, že to je obchodná riaditeľka vo firme REMPO a že spoločníkom firmy Port 7 je Klára Dvorecká, ktorá je konateľkou vo firme REMPO. Inak povedané, dve firmy, ktoré patria de facto tej istej žene, len teda aby sa to javilo, že to nevyhrala REMPO, tak súťažili akože dve firmy. Čiže si to predstavte, ešte aj elektronická aukcia prebiehala, že v jednej kancelárii pani generálnej riaditeľky pani Kláry Dvoreckej súťažilo sa za REMPO a vo vedľajšej kancelárii, v kancelárii vedúcej obchodného úseku, pani, teraz som zabudol to meno, pozrite si to, v pohode, ktorá figurovala vo firme Port 7, sa súťažilo za firmu Port 7. Oni, božechráň, oni tam mali aj stráž medzi tými dvomi miestnosťami na chodbe, aby sa náhodou nedozvedeli, akú ponuku si navzájom tam dávajú, a teda v tejto čestnej to elektronickej aukcii a verejnom obstarávaní vyhrala, no, jednoducho vedúca obchodného úseku vo firme pani Dvoreckej, ktorá teda zastupovala tú druhú firmu. Zákazka za viac ako milión eur, hovorím, hovorím to iba ako takú maličkosť, ale aby sme vedeli, akým hulvátskym spôsobom títo ľudia si mysleli, že naozaj sú bohovia na zemi, Slovensko im patrí, Slovensko sú oni a verejné statky a verejný majetok, to je ich majetok.
My sme tí, či poslanci, alebo členovia tejto vládnej koalície, ktorí verejný majetok strážime. V skutočnosti som hrdý na to, že za dva roky neexistuje žiadna reálna korupčná kauza tejto vlády. Žiadna reálna korupčná kauza.
A to, že tu jak úchyláci každý mesiac odvolávajú Romana Mikulca, je pochopiteľné z ich strany. Potrebujú spochybniť človeka, ktorý je pre nich stelesnením zla, lebo im siahol na ich životné istoty. Siahol tým, že rozviazal ruky policajtom a každý čestný vyšetrovateľ dnes vie, že môže ísť po zločine a neexistuje politika našich ľudí. Či kriminálny skutok spáchal člen OĽANO alebo ktorejkoľvek koaličnej strany, alebo člen nejakej opozičnej strany, alebo člen žiadnej strany, je to úplne jedno. Dnes na polícii neexistujú zoznamy ľudí, na ktorých sa nemôže siahnuť a každý vyšetrovateľ, ak chce, môže ísť po zločine ako po údenom. To sme ľuďom pred voľbami sľúbili, to sme do bodky splnili a vykonávateľom, strážcom tohto pravidla a garantom tohto pravidla je práve Roman Mikulec, a preto skorumpovaným vagabundom ako Peter Pellegrini alebo Robert Fico presne leží v žalúdku.
Že by mohol robiť niektoré veci inak? Každý z nás by mohol robiť niektoré veci inak, dupľom v takýchto kritických situáciách, kedy je doba vypätá, sa chyby podaria. Ja osobne, čo by som Romanovi vyčítal (povedané so smiechom), tak vyčítal by som mu presne to, v čom ja mám problém. Ja som za pätnásť rokov vo firme nevyhodil žiadneho človeka, lebo som, mi bolo tých ľudí ľúto. A Roman ich mal vykydať lopatou, tých Kaliňákových poskokov, ktorí tam sú pozašívaní ešte na ministerstve vnútra mnohí a áno, aj na sekcii krízového riadenia, ktorá by túto krízu mala viesť. Dávno ich mal odtiaľ vykydať lopatou. Neurobil to, možno teda si myslel, že sa preonačia a zrazu sa v nich objaví nejaký talent manažovať krízu, to je chyba, ktorú Romanovi Mikulcovi ako ministrovi vnútra vyčítam, že mal sa vysporiadať s týmito ľuďmi, ktorí tam veľakrát boli dosadení len za zásluhy a iba tak ako odložení, jak do nejakého múzea, takže sa s týmito ľuďmi nevysporiadal a mal s nimi nejakú takú božskú trpezlivosť, ale ktorá svojím spôsobom potom v takýchto kritických situáciách sa prejaví, že nám tí ľudia chýbajú pri reálnom manažovaní tej krízy.
Ale ešte raz, pre ľudí, ktorí s týmto návrhom prichádzajú, je Roman Mikulec tým človekom, ktorým najviac leží v žalúdku preto, lebo ohrozuje ich pobyt na slobode. Ohrozuje ich systém našich ľudí, že nebolo dovolené ísť po zločinoch našich ľudí, ale bolo dovolené šikanovať, terorizovať opozičných poslancov, bolo dovolené sledovať novinárov, bolo dovolené zabíjať novinárov a ich snúbenice. Svet, ktorý si títo ľudia vybudovali, a svet, ktorý kartu po kartičke z toho domčeka z karát, ktorý si tu stvorili, Roman Mikulec ako minister vnútra postupne rozoberá aj s tými čestnými vyšetrovateľmi a čestnými prokurátormi, ktorí zločinu po krku postupne idú.
Čiže je to síce pre nich ľúbivé, populistické a populárne rozprávať tu o zlodejinách tejto vlády. V skutočnosti žiadna zlodejina v tomto prípade spáchaná nebola, lebo sa nakupovali alebo objednávali stany, ktoré istý Kajetán Kičura mal mať na sklade v štátnych hmotných rezervách, kde mu tento poskok Šutaj Eštok robil asistenta a miesto toho, aby boli stany, si futrovali trezory so zlatými tehličkami. O tomto je v skutočnosti toto ich zavzdušňovanie, toto odvolávanie a možno bude aj budúci týždeň a potom znova a potom znova, ale verte, my sa nepoddáme. Bude to ťažké, ťažká doba nás čaká, za dva roky sme vyfasovali šesť kríz v rade, ale pevne verím, že to zvládneme. Verím, že Ukrajina každému z nás skalibrovala rebríček hodnôt a o to viac si uvedomujeme, že musíme držať spolu práve preto, lebo tá najväčšia katastrofa, ktorá by sa Slovensku mohla stať v rade tých šiestich, by bola tá siedma, ak by ste sa vy vrátili k moci.
Osobne sa nazdávam, že ak takú chybu urobíme, tak na Slovensku normálnemu človeku sa nebude dať žiť. Bude to horší režim ako Putinov režim. Bude to horší režim ako akéhokoľvek diktátora, ktorého poznáme, lebo tí ľudia už nebudú chcieť urobiť tú chybu, že budú riskovať svoj pobyt na slobode. Preto tu stojím, aj keď to možno nie je populárne, a hovorím, že Roman Mikulec je správny človek na správnom mieste, možno veľakrát zbytočný dobrák a zbytočný dobrák na ľudí, ktorých dávno mal vyraziť z ministerstva vnútra, ktorých si tam dlhé roky dosadzoval Kaliňák so Sakovou a spol.
Preto Romana Mikulca podporujem a budem rád, ak ho podporia aj ostatní poslanci v koalícii. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

30.3.2022 o 13:02 hod.

Mgr.

Igor Matovič

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:18

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Matovič, normálny človek, keď vás musí počúvať, tak sa mu naozaj zdvíha žalúdok. Vy ste stelesnenie primitíva, ktorý sa nedokáže ani na malú chvíľku správať normálne. Váš primitívny slovník, vaše neustále urážanie všetkých ľudí a potom zbabelý útek, ako ste to teraz predviedli s vašimi podržtaškami, s Hegerom a s Mikulcom, sú dokonalým obrazom tejto vlády. Nadávať tu ľuďom do nejakých buzerantov z pozície ministra financií je podľa vás tá politická kultúra a transparentnosť, ktorú ste chceli v rámci vašej reformnej vlády Slovenskej republike priniesť? Priniesli ste úbohosť! Priniesli ste absolútny úpadok, zadlženie, zničenie životnej úrovne ľudí a dnes vidíme, že ste taktiež priniesli korupciu, zlodejiny, podvody a absolútne ľudské pokzlosti, ktoré by sa normálnemu človeku naozaj maximálne tak hnusili.
Ako si vy vôbec dovoľujete povedať, že tu vraj neexistuje systém vašich ľudí a že čestní a spravodliví vyšetrovatelia tu vyšetrujú ľudí spravodlivo bez ohľadu na to, akú majú politickú alebo akúkoľvek inú príslušnosť! Veď všetci na celom Slovensku videli tie prepisy odposluchov tých vyšetrovateľov, za ktorých sa vy tak hrdo staviate! Vyšetrovateľov, ktorých otvorene kryjete! Vyšetrovateľov, ktorí chceli žene zapaľovať auto, ktorí ju chceli kopať do pohlavného orgánu! Vraj neexistujú zoznamy ľudí na likvidáciu? Vo vašej polícii je toto normálna, bežná prax! Vy ste z NAKA urobili doslova nástroj teroru voči ľuďom, ktorých považujete za nepriateľov a mne je úplne jedno, či sú z minulej vlády, či sú najväčší zlodeji, každý si zaslúži spravodlivý súdny proces a nie to, čo vaša vláda predvádza!
Ako si vy dovoľujete hovoriť o čestných vyšetrovateľoch a prokurátoroch?! Ako je možné, že neustále utekajú obrovské množstvá dôkazového materiálu priamo zo spisov rovno do Denníka N?! To sú čestní prokurátori? To je čestná prokuratúra Daniela Lipšica, že dôkazové materiály zo dňa na deň neustále unikajú priamo do jedného konkrétneho média?! Vy sa môžete hanbiť! Vy nie ste protikorupčná, ale korupčná vláda! (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 13:18 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:20

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Matovič, vy ste zbabelec a klamár. Zbabelec, ktorý tu nabrýzga urážky bez toho, aby čokoľvek zdôvodnil, čokoľvek vyargumentoval, a potom sa zoberie a ujde červený v tvári dozadu za túto stenu so štátnym znakom, kde sa skrývate ako doslova potkan, inak sa to nedá povedať, pretože s urážkami ste v dnešnej diskusii, pán Matovič, začali vy. Vy ste dnes túto nízku úroveň Národnej rady ponížili ešte o hodný, hodný kus.
A, pán Matovič, veľmi nešťastne ste začali, veľmi nešťastne, keď ste hovorili o rozkrádaní, pretože vaša vláda je symbolom neskutočného rozkrádania a zadlžovania štátu. Vaša vláda je symbolom navyšovania štátneho dlhu o 6,5 mld. eur ročne. A je to tak, pán Matovič, aj na úrovni VÚC-iek. Vy mne idete niečo hovoriť, pritom súčasné vedenie Banskobystrického kraja aj s podporou OĽANO, vašej strany, je to, ktoré zadlžilo kraj už viac ako 50 mil. eur.
A pán Matovič, vy nehovorte, už nikdy nehovorte o nejakej diktatúre, o tom, že sa ľudia boja, že by sa vrátila diktatúra, pretože vaša vláda veľmi úspešne vybudovala na Slovensku diktatúru. Boli ste to vy, kto sa vyhrážal ľuďom vyhodením z práce, ak sa nedajú očkovať. Bola to vaša vláda, ktorá hovorila o tom, že ak sa ľudia nedajú očkovať, nebudovať mať tie smiešne covid potvrdenia, nebudú nosiť rúška a respirátory, tak ich budete vyhadzovať z práce, zo štátnej služby, z verejnej služby aj zo súkromných firiem.
Takže, pán Matovič, nehovorte vy nič o diktatúre, pretože fašizmus a diktatúra je dnes v mysliach ľudí stotožnená s vašou vládou.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 13:20 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:22

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Utečenec Matovič, už ste zdrhol. Váš prejav bola štvrtá cenová skupina nebezpečného, ale naozaj nebezpečného maniaka, v ktorom je prepojená celá škála deformácií, diagnóz, polús, skratov, či nebodaj priameho zásahu 220V tesne pred prejavom. Výrazy, také výrazy, ako ste použili, citujem: „Buzerant posratý, úchyláci, gate im nepadajú, do riti, pusipajtáši“ a tak ďalej v prejave prepojiť ešte aj s Bohom? To je naozaj úžasný výkon! To bolo teda naozaj no. Uf, uf, povedal by náčelník kmeňa Hogo Fogo: „Buď naším šamanom, drahý Matovič.“ A to v minulosti robili novinári, novinári vašeho ideového razenia. Cirkus s Mečiarom, chudákom, keď použil také nevinné expresívne slovíčka – „gágaji, prďúsi, táraji,“ to bol škandál a vulgarizmus najväčšieho zrna, čo naňho vtedy, to sa mesiace ťahalo.
Povedali ste, že Ukrajina nás kalibrovala v hodnotách. No tak, pán Matovič, ale na základe mimoriadne vulgárneho prejavu, vás treba prekalibrovať. Toto skalibrovanie treba prekalibrovať a poriadnymi odborníkmi. A keďže ste už odišiel, len dúfam, že do centrálnej Afriky ku stratenému kmeňu Hogo Fogo.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 13:22 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:23

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pán minister Matovič, no škoda, že ste stadeto ušiel, lebo hovorí sa, že ste zbabelec. Ja si nemyslím, že ste zbabelec, však vy nepotrebujete ochranku, vy nepotrebujete pancierové autá, vy si chodíte normálne domov sa vyspať, nemusíte sa skrývať kade tade v zahraničí, takže asi toto. Nie ste vy zbabelec, podľa mňa vy ste zrelý na ambulantnú liečbu po tom, čo ste tu predviedol, ale chcel by som sa spýtať alebo získať odpoveď na jednu otázku. Vy ste tu spomenul alebo povedal: „Buzerant jeden posratý.“ Ale spomenul ste tri mená, ja by som rád vedel, koho ste tým myslel, alebo teraz myslíte, podľa vás, tých buzerantov, že sú všetci zlodeji. Dovoľujem si nesúhlasiť s vami, lebo ja mám priateľov, známych, čo sú homosexuáli a sú to slušní ľudia, tak veľa by som si vyprosil, aby ste takto nadával do buzerantov a všetkých hádzal, že sú to zlodeji. Mohol by ste na to odpovedať.
A vy si tu hovoríte, že za vašej éry má polícia rozviazané ruky. Tak ako mi vysvetlíte, ako môže mať policajt rozviazané ruky, keď má vyšetrovať vlastného šéfa ministra, keď vidí, čo stvára, za to že zobral stotisícový úplatok a svedčí naňho priamo človek. Tak ako môže mať policajt rozviazané ruky? Mal by vtedy, keby ste ho postavili mimo službu, nie že mimo službu, ale odvolali a vymenovali svojho vlastného ministra, iného z vašej strany. Tak vtedy by ten policajt mohol mať rozviazané ruky, ale pri vašich psychických problémoch dosť pochybujem, že by sa niekto odvážil čo slovkom niečo na vás povedať, lebo by rýchlo skončil ako vyšetrovateľka Santusová. Toto sú tie rozviazané ruky? Ja sa pýtam, prečo Mikulec nebol stíhaný normálne za tých 100-tisíc euro za úplatok. Proti ktoré sa, čo sa tu verejne hovorí, čo je priamo svedok naňho. Toto sú tie rozviazané ruky, pán minister Matovič?
A ako som povedal, vy ste jeden odvážny človek, ktorý stadeto by v živote neušiel, ktorý nepotrebuje ochranku, nepotrebuje pancierovú limuzínu a bežne môže chodiť medzi ľudí.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.3.2022 o 13:23 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video