83. schôdza

1.2.2023 - 17.2.2023
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

15.2.2023 o 10:55 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie v rozprave 10:48

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené pani poslankyne, páni poslanci, máme tu teda takú zaujímavú debatu, ale treba si v prvom prípade povedať, že každý jeden ľudský život, ktorý prišiel márne na stratu, si musíme uvedomiť, že prečo sa to stalo a je to veľmi smutné, či už išlo o takého človeka alebo o iného, o slušného alebo menej slušného, je to odsúdeniahodné, ale treba si povedať, že aj táto vražda sestričky Eriky nám ukázala, že akým smerom sa to všetko uberá a vidíme, že tie trestné činy naberajú. Ale nemôžme hovoriť, že tie trestné činy sú iba páchané jedným etnikom.
Povieme si áno, sú aj také vraždy, aj také vraždy, ale musím tu zareagovať aj niektorých tých pánov poslancov, čo tu rozprávajú, pretože pán Benčík, ako sme zvykli, hneď zastáva toto etnikum. Ale v tomto tu nejde o odsúdenie vraždy za to, že to spáchal nejaký miestny cigán z osady, ale ide o to, že bola spáchaná vražda, ktorú odsudzujeme. Povedali ste na margo tých Michaloviec. Ja som tam osobne bol. Povedali ste, že tam bolo pár ľudí a potom Kotleba z tade ušiel, pretože tam prišli miestni cigáni a viete, ako to bolo. Prosím vás, keď niečo hovoríte, hovorte o faktoch, ktoré ste zažili alebo priamo ste tam. Lebo vy ste už ako televízia Markíza. Vy to prekrútite z minúty na minútu a popri tom tam bolo tisíce ľudí, tisíce ľudí a nielen z Michaloviec, ale aj z okolia a cigáni, ktorí tam boli navození, sa vyhrážali nám zabitím. Vyhrážali sa nám cez facebook, cez sociálne siete.
Pán Benčík, keby toto vám niekto urobil, tak priletí vrtuľník, NAKA a neviem aká každá policajná zložka, aby vás ochránili. Nám, keď niečo vypisujú, tak nebudeme nariekať, ale ideme to riešiť. Išli sme tam, postavili sme sa za slušných ľudí, postavili sme sa za to, aby tí ľudia konečne sa mohli bezpečne cítiť, aby sa dokázali spojiť. Pretože ja som v tých Michalovciach bol viackrát a to nieže táto vražda sa tam stala. Tí miestni z osady tam otravujú ľudí už pri obchodných domoch, žiadajú o peniaze, páchajú kriminalitu a záhada to je, že z kade tí ľudia peniaze na tieto všetky činy majú, keď dokážu chodiť po krčmách, dokážu hrať automaty, tak, samozrejme, je to aj z dávok a je to aj z úžery. Pretože mnohí tí Rómovia, ktorí sú v tých osadách, tak sú na PN, ale nie sú na PN na Slovensku, lebo sú na PN v Anglicku. Z tade ich organizovaná skupina prevezie do Belgicka a z tade do Holandska. Čiže oni dokážu poberať PN z viacerých štátoch naraz a potom na Slovensku ešte majú tú drzosť žiadať dávky od sociálnej poisťovne.
Ďalšou vecou, pozor drogy. V tých osadách sú strašne rozšírené drogy. Úžerníci cez svojich ľudí tam distribuujú drogy, na ktorých zarábajú. Títo ľudia sa dostanú do takého kolobehu a potom nevedia sa z toho dostať a darmo my tu môžme robiť rôzne projekty, rôzne kadejaké centrá na to, aby sme to zmenili, ale to sa zmeniť jednoducho nedá. Pretože tí ľudia, ktorí sú v tých osadách, tak oni sú nezamestnateľní. Takých ľudí, ktorých nedokážete zamestnať v normálnom zamestnaní, tak darmo im budete robiť projekty cez Európsku úniu a utopíte tam milióny eur, keď takéhoto človeka nedokážete zamestnať. Čiže pre takýchto ľudí treba urobiť taký projekt, kde sa dokážu zamestnať. Čiže najjednoduchšie práce, ktoré môžu vykonávať, čiže výkopové práce, stavebné práce a takéto jednoduché práce, na ktorých naozaj by získali tie návyky. Pretože tí ľudia, ktorí generácie nemajú pracovné návyky a nemajú to klasické fungovanie a zodpovednosť, tak takých projektami cez Európsku úniu a cez komunitné centrá nenaučíte pracovať. Čiže na tomto si treba, k tomuto si treba sadnúť a vymyslieť jednotný projekt, aby tí ľudia, ktorí naozaj ten intelekt nemajú na to, aby vykonávali iné roboty dokázali tie najjednoduchšie práce robiť.
Pán Pollák, na vás osobne, proti vám nič nemám. Ja som za to, ak budeme riešiť problémy tejto skupiny, ale ja som navštívil, možno mi to neuveríte, ale viaceré tie osady a ja som sa bavil aj s tými ľuďmi, ktorí sú tam v osadách, lebo niektorí sú tam naozaj normálni a, bohužiaľ, osud to zariadil tak, že sa tam narodili. Ja som sa s nimi bavil, lenže oni niektorí si aj uvedomujú, že tie peniaze z Európskej únie, ktoré boli vyčlenené na riešenie tohto problému, sa len ukradnú. Zneužili a tie peniaze, ktoré, teraz je momentálne na riešenie tohto problému vyčlenených 900 mil. eur a 500 mil. je priamo na splnomocnenca vlády pre rómsku komunitu. Čiže ak vy tieto peniaze dokážete použiť na to, aby sa nezamestnateľní ľudia stali opäť zamestnateľnými, tak ja som za. Lenže oni si dobre uvedomujú, že či už to bol váš otec alebo to boli iní splnomocnenci, tak jednoducho tieto peniaze len ulievali takým smerom a nedostalo sa to priamo k tým ľuďom.
Táto vražda, ktorá bola expresne rýchlo vyšetrená, tak jednoducho týmto ľuďom život nevráti a nesmieme si predtým zatvárať oči. Keď som bol v televíznej debate, tak tam ma upozornili na to, že percentuálne nie je možné a je to zakázané uverejňovať, aká je kriminalita podľa etnika. Čiže nemôže žiadny denník, žiadna, žiadny úrad zverejňovať to, koľko percent sa stalo kriminality, či už to boli cigáni, či už to boli bieli, či už to boli Rusíni, to je jedno aká menšina. Nemôže sa to uverejňovať, ale pre všetkých, ktorí tu budú hovoriť o tom, že ako tu v skutočnosti je, že nie je tak, ako sa nám tu snažia nejakí extrémisti nahovoriť, tak urobme poslanecký prieskum, pán Benčík. Poďte, pôjdeme spolu, urobme poslanecký prieskum a poďme sa pozrieť do výkonu trestu. Poďme sa pozrieť do Ilavy, poďme sa pozrieť do Leopoldova, poďme sa pozrieť do iných väzníc a keď tam priamo budeme, tak ja som zvedavý, či niekto z vás si povie, že naozaj toto etnikum nemá väčšie percento páchania kriminality. Ak ste za, ja budem veľmi rád. Každý jeden poslanec, ktorý bude ochotný urobiť poslanecký prieskum, navštíviť takéto výkony trestu, tak potom nech reprodukuje, čo tam videl, pretože aj niektorí ľudia, ktorí priamo sú v tých výkonoch trestov, tak zažívajú to priamo aj tam.
Riešili sa tu väzby, rieši sa tu výkon trestu, teraz tam budú ďalšie komisie, lenže tak ako policajti si neodvážia v dnešnej dobe otvoriť ústa, ani takýto problém riešiť, tak takisto si to už ani referenti, ktorí sú vo výkonoch trestoch ako zamestnanci, sa tam už aj boja pracovať. Pretože nie, že niekomu len niečo by povedali, ale nebodaj že by niečo ešte museli zasiahnuť, tak ich vyrieši inšpekcia a po novom ich vyrieši aj Európska komisia.
Čiže, vážení poslanci, ak chceme tento problém riešiť, nemôžme si predtým zatvárať oči, nemôžme teraz otvárať nové komunitné centrá, robiť krásne projekty, ale musíme sa snažiť urobiť to, aby sme tých nezamestnateľných ľudí, ktorí naozaj nemôžu ísť do možno normálnej práce, aby sme im dokázali dať prácu najjednoduchšiu, aby sme ich naučili pracovným návykom a verte mi, že ak takýto ľudia budú mať svoju prácu, budú mať svoj príjem, tak je to určite lepšie, ako keď budú sedieť niekde v osade a špekulovať, ako idú prežiť ďalší mesiac.
Ak budú pracovať, budú normálne platiť odvody, budú normálne žiť, môžu vychovávať svoje deti a dokážu sa začleniť do spoločnosti. Ale ak bude opäť len kradnutie peňazí z Európskej únie a peniaze štátu, nevyrieši sa nikdy nič.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

15.2.2023 o 10:48 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:55

Peter Pollák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda.
Pán kolega Kotleba, ja som takisto bol v Michalovciach a bol som tam tiež niekoľko dní, aj deň predtým, než ste mali ten protest, kde sa zúčastnili, áno, aj Rómovia, ale aj, aj deň potom sme boli v Michalovciach. Aj treba povedať, že tí ľudia, ktorí prišli aj počas vašej tej akcie, kde ste iba takto kamuflovali a kde nie ste a napokon ste aj neboli pozvaní na ten protest, ale vyskytli ste sa tam, že prišli si uctiť pamiatku Eriky a prišli zapáliť tú sviečku. To podstatné ste nepovedali a takisto deň predtým prišli všetci tí rómski ľudia, lídri, ktorí odsúdili túto vraždu, prišli zapáliť sviečku a jednoducho prišli položiť kvet a oplakať vlastne to miesto činu, kde zomrela ich rodáčka. Lebo to oni sami povedali, to oni sami povedali, že, bohužiaľ, áno, zomrela ich rodáčka rukou beštiálneho vraha. A veľa slušných Rómov tam bolo medzi tými protestujúcimi, ktorí tam prišli, áno, boli tam dva tábory, ale ja som nemal ten pocit, že by tam vznikla nejaká mela alebo nejaký chaos alebo nejaký problém, však koniec-koncov tam bola aj polícia a ja nemyslím si, že polícia tam mala veľa roboty.
A zároveň áno, súhlasím s vami, že tých nezamestnateľných alebo teda nezamestnaných v osadách treba zamestnať. Ja ešte predtým, než som vlastne prišiel do parlamentu, tak som sprostredkoval prácu za rok nejakým 750 Rómov a to boli ľudia, ktorí boli 10, 15, 20 rokov na úrade práce bez nejakých pracovných skúseností, zručností, bez nejakého pracovného návyku, že treba sa ráno zobudiť a predstavte si, že dnes robia na linkách niekde v Lozorne, v Stupave sú ubytovaní, presťahovali si tam rodiny a jednoducho sa integrovali.
A ja chcem vyzdvihnúť aj prácu Maroša Saloňa, kedy aj spolu s mojím otcom v roku 2013, 2014 naštartovali niekoľko projektov, či to bolo budovanie škôl, škôlok, komunitných centier, zaradenie pracovných pozícií ako TSP, MOPS a kopec vecí. Bohužiaľ, sa v tomto nepokračovalo, a tak ako stále... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.2.2023 o 10:55 hod.

Mgr.

Peter Pollák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:55

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Kolega Kotleba, ja oceňujem, že si nenasadol na tú vlnu politickej korektnosti, ktorú predviedli niektorí iní poslanci, ktorí vystupovali pred tebou. A ja sa musím k tebe naozaj pridať v tom, že povedzme si to jasne a otvorene, že cigánska kriminalita ako taká je naozajstný fakt, je to skutočnosť a kto si preňho zakrýva oči, tak klame sám seba. Nikto, samozrejme, netvrdí, že cigánska kriminalita sa týka všetkých, že ju pácha každý jeden Cigáň, to, samozrejme, nikto netvrdí, ale faktom je, že v Michalovciach sestričku Eriku zavraždil cigánsky asociál, teda človek, ktorý pochádzal z cigánskej komunity. A keď to povie niekto otvorene, keď to poviem ja otvorene alebo niekto iný, tak to jednoducho nie je žiaden rasizmus, je to pouhé konštatovanie faktu, či sa to už niekomu páči, alebo nie. A ja vám kašlem na nejakú naozaj na nejakú politickú korektnosť, pretože ak chceme riešiť tento špecifický typ kriminality, tento špecifický typ duch kriminality, ktorí poznajú kriminalisti alebo tí čo sa zaoberali alebo vyšetroval zločiny na území Slovenska už niekoľko storočí, tak nám nepomôže, keď si budeme pred týmto zatvárať oči, keď sa budeme tváriť, že tento problém neexistuje alebo ak tieto veci nepomenujeme pravým menom. Tu nestačí len zavrieť nejakého jedného vraha, ktorý takéto niečo spáchal, pretože, takéto, takéto zločiny sa budú potom opakovať. Ak nevyriešime jadro tohto problému, tak sa na Slovensku naozaj nič nezmení.
A už tu dneska zaznelo, že takto to vnímajú aj títo ľudia v Michalovciach, ktorí sa boja za bieleho dňa vychádzať na ulicu. Keby to brali ako nejaký čin, ktorý sa dotýka len nejakého jednotlivca, že stačí, že ho zavrieme a ten problém zmizne, tak potom by sa nebáli chodiť na ulicu, ale oni sa boja, pretože vedia, že toto je proste problém, ktorý má omnoho širší rámec a vedia, že tá cigánska kriminalita reálne existuje.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.2.2023 o 10:55 hod.

JUDr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:55

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Marek Kotleba, výborne si to rozobral a ja by som dodal, že, žiaľ, pri niektorých naozaj zaostalých osadách je takáto skúsenosť. Deti začínajú fetovať toulén a iné riedidlá už šesť-, sedemročné. Preto v 25 sú totálne rozožraté entity, tak telesne ako aj duševne, nikdy sa nezamestnajú. Úrady nekonajú, polícia nič. Akurát včera som riešil takýto problém, predstavte, že mne, kotlebovcovi, zavolal cigánsky starosta jednej obce, ktorý sám nevie riešiť ani s úradmi, ani s políciou jednu asociálnu rodinu. Prípad sa dlhodobo ťahá a ťahal, žiaľ, pani zo sociálky mi vysvetlila, kde je pes zakopaný. Chyba je v štáte, v zákonoch a predpisoch. Treba radikálny rez.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.2.2023 o 10:55 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:55

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem.
Pán Kotleba, vy ste tu predviedli to, čo, to, čomu sa hovorí argumentačný faul, tzv. boj so slameným panákom, pretože vy ste tuná reagovali na veci, ktoré som ja vôbec nepovedal. Ja som hovoril o niečom úplne inom, ja som hovoril o tom, že extrémistické strany zastúpené tu v parlamente permanentne zneužívajú trestné činy istej komunity na vlastnú propagáciu a získavanie voličov. A musím v tom pokračovať, hoci s pánom Ďuricom máme korektný vzťah a oceňujem, že v parlamente vystupuje slušne a kultivovane, má za sebou svoju minulosť, od ktorej sa nikdy nedištancoval. A keď pán Ďurica predkladá taký návrh uznesenia, treba mu pripomenúť, čo spieval kedysi ako frontman neonacistickej skupiny Biely odpor v skladbe "Hriechom proti rase". Napríklad spieval: "Potrestáme každého zradcu rasy, tento dotyk bude osudný, kto sa nám postaví, okúsi pach smrti. Stavajme šibenice, onedlho príde náš čas. Deň odplaty sa blíži, už počujem nepriateľov plač, vyhlásme im neúprosný boj každým nádychom, musia trpieť. Hriech proti krvi a rase si zaslúži ten najukrutnejší trest, najťažší trest." Alebo v skladbe "Obraz hanby" sa vyhráža gejom: "Odporný zvrhlík v ženských šatách, pre mnohých človek, pre mňa úchylák, krysa bez hanby, čo nikdy nenájde svoju tvár, dopadá ruka hnevu na tvoju tvár, tvoj úsmev na mňa neplatí, zostal si sám pre túto noc budeš len môj, dnes ucítiš v tvári svoju vlastnú krv." Pokiaľ sa pán Ďurica od tejto svojej minulosti verejne nedištancuje, nemá morálne právo predkladať žiadne uznesenie, v ktorých odsudzuje trestné činy, aj odporné trestné činy iných.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.2.2023 o 10:55 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:55

Jana Majorová Garstková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo.
Ja by som chcela začať tým, že každá vražda je odsúdeniahodná. Pán Kotleba, pomenovali ste niektoré problémy v rómskych komunitách, tiež pochádzam z regiónu, kde je vyššie zastúpenie rómskej komunity. V Kežmarskom okrese je už zhruba 53 % Rómov. Všetci vieme, aká je situácia v osadách, je tam úžera a je tam neporiadok, deti fetujú, všetci vieme, ako to tam je. Máme rôzne skúsenosti, že ale ak s rôznymi komunitami, preto som proti tomu, aby sme hádzali všetkých do jedného vreca.
Môj manžel napríklad zamestnáva vyššie percento Rómov vo fabrike a naučil ich pracovným návykom a skutočne oni, keď sa zamestnajú, naučia sa tomu, tak je to veľmi dobré a dajú sa využiť vlastne v pracovnom procese. Hovorili ste o tom, že sú dobrí na výkopové práce, áno sú, ale v súčasnej dobe je nevyhnutné ich práve učiť jemnej motorike, pretože vo fabrikách chýbajú ľudia a myslím si, že na Slovensku je dostatočná nezamestnanosť, aby práve týchto Rómov sme naučili jemnej motorike, aby sme si zobrali dobré príklady z praxe a aby sme vlastne využili ten potenciál, ktorý tu je.
Ďakujem pekne za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.2.2023 o 10:55 hod.

Mgr.

Jana Majorová Garstková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 10:55

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Pollák, treba si povedať, že každá jedna vražda je odsúdeniahodná a pred tým si nezatvárajme oči. Kto to spácha, samozrejme, každá jedna vražda, ale veď my máme v podstate takú istú agendu, lebo ak vravíte, že vy ste ich zamestnali, však to isté chceme aj my. Pretože ak budú nezamestnaní, fetovať, vysedávať, popíjať niekde v osadách, tak život sa im nejako nezmení a takýto ľudia práve potom vymýšľajú, ako idú získať prostriedky, potom páchajú tú kriminalitu. Čiže ak ich začleníme do nejakého pracovného procesu najjednoduchších prác, tam vieme, že ich môžme zamestnať niekoľko tisíc, pretože nemusia nám výkopové práce robiť rôzne rakúske firmy, keď máme dostatok nezamestnaných.
Pán Benčík, veď sám ste povedali trestný čin istej komunity, ja som vravel o každom jednom trestnom čine a každej jednej vražde, že je odsúdeniahodná. Ale vy ste povedali trestný čin istej komunity. Potom a ja som reagoval na to, čo ste porozprával o tých Michalovciach, lebo ja som tam bol, fyzicky som sa tam zapojil a videl som, ako to tam naozaj bolo, nie tak, ako ste to povedali.
Pani Garstková, na toto jednoducho musí byť komplexné riešenie, pretože deti nemajú výchovu v tých osadách a my sme v minulosti hovorili o internátnych školách, ktoré by mohli takýmto deťom pomôcť. Lenže potom vznikla veľká vlna odporu, pretože tí rodičia by nedostali dávky na tie deti, ktoré by boli v internátnych školách.
A ďalšia vec je, my ich musíme zamestnať, ale sú tam ľudia, ktorí sú naozaj nezamestnateľní, ktorých jemnej motorike by ste učili veľmi dlho a práve takýchto by sme chceli použiť na tú najjednoduchšiu pracovnú činnosť, ktorú by dokázali vykonávať okamžite.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

15.2.2023 o 10:55 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:10

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne, pán predseda.
Na základe žiadosti dvoch poslaneckých klubov SaS a SME RODINA by som chcela poprosiť krátku, stačí aj päťminútovú prestávku pred hlasovaním, aby sme informovali poslaneckú snemovňu o hlasovaní k tlači 1263.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

15.2.2023 o 11:10 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:10

Richard Vašečka
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda.
Na základe dohody klubov OĽANO, SME RODINA, SaS navrhujem, aby sa rokovalo o číslach parlamentných tlačí 1317, 1183, 1345, 1346, 1348 a 1347 v tomto poradí zajtra vo štvrtok od 8.30 h. Poviem, čo to je. Je to návrh pána poslanca Kremského, ktorý sme pôvodne terminovali na deviatu zajtra, takže na 8.30 h., aby začal. A potom ide o zákon pána poslanca Vetráka o osobitnom odvode a všetky zákony vrátené pani prezidentkou.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

15.2.2023 o 11:10 hod.

Mgr.

Richard Vašečka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:10

Robert Fico
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda.
V mene troch poslaneckých klubov navrhujem preložiť rokovanie o bode... (Ruch v sále. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Kollár, Boris, predseda NR SR
Prosím vás pekne, nevykrikujte! Mám tunák procedurál, je to v mene SMER, SME RODINA a OĽANO. Presúva sa. Nech sa páči, pán poslanec, máte slovo.

Fico, Robert, poslanec NR SR
Ďakujem pekne. Navrhujem preloženie rokovania o bode návrh skupiny poslancov na prijatie uznesenia Národnej rady k opatreniam k odstráneniu zlyhávaní hospodárskej, sociálnej, bezpečnostnej a ďalších verejných politík zakladajúcich riziká úpadku Slovenska, tlač 1388, na ďalšiu riadnu schôdzu so začiatkom 14. marca 2023. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

15.2.2023 o 11:10 hod.

doc. JUDr. CSc.

Robert Fico

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video