Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

10.6.2010 o 10:28 hod.

JUDr.

Pavol Hrušovský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 3.8.2010 14:19 - 14:19 hod.

Pavol Hrušovský
Pán poslanec Jarjabek.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 10.6.2010 10:28 - 10:35 hod.

Pavol Hrušovský Zobrazit prepis
Ale ak kolegyne, kolegovia vznikali aj v Národnej rade Slovenskej republiky isté pochybnosti, či sú alebo nie sú splnené podmienky na prerokovanie návrhov zákonov v skrátenom legislatívnom konaní, je to snáď prvýkrát kedy bol naplnený zákon o rokovacom poriadku, a podmienky na prerokovanie zákonov v skrátenom legislatívnom konaní naozaj sú splnené.
Slovensko zastihla pred týždňom a možno aj trošku ďalej jedna živelná pohroma, ktorá v očiach, ale aj v pocitoch ľudí vyvolávala strach a obavu.
Sám kolegyne, kolegovia, som sa zúčastnil v mojej rodnej obci osobne práve v čase kedy zhodou okolnosti bol prítomný na rokovaní obvodného krízového štábu aj pán premiér vlády Slovenskej republiky, aj pán minister obrany Slovenskej republiky tohoto stretnutia, a naozaj sa mi v jednej chvíli roztriasol hlas.
Nie z toho čo som tam počul, ale čo som tam videl a z pocitov ľudí, ktorí sa ocitli z minúty na minútu v svojom životnom ohrození a zmenil sa im obraz o živote, a všetci ako sme tam boli prítomní, tak sme sa vo chvíli zamýšľali ako týmto ľuďom môžeme pomôcť.
Pozerali na nás ako na politikov, od ktorých očakávali okamži
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 10.6.2010 10:28 - 10:35 hod.

Pavol Hrušovský
Ďakujem prekne.
Vážené pani poslankyne, páni poslanci, pán podpredseda, vážený pán minister, iste nebýva zvykom aby tak krátko pred konaním parlamentných volieb sa zvolávalo rokovanie najvyššieho zákonodárneho orgánu.

Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.5.2010 10:59 - 11:15 hod.

Pavol Hrušovský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán predseda, ja na rozdiel od vás nemôžem súhlasiť s argumentáciou a s výkladom tak ako ste ho podali vy. Námietku som už vzniesol na rokovaní poslaneckého grémia.
Pani poslankyne, páni poslanci, táto schôdza nie je zvolaná v súlade s rokovacím poriadkom. Včera sme dostali pozvánku na rokovanie dnešnej schôdze aj s bodmi programu, ktoré navrhla skupina poslancov prerokovať, hoci vláda Slovenskej republiky rokuje o návrhoch zákonov až dnes. Teda nedá sa navrhnúť na rokovanie schôdze niečo, čo ešte neexistuje. Preto pán predseda, namietam spôsob, akým bola táto schôdza zvolaná. Rešpektujem vaše právo podľa Ústavy Slovenskej republiky zvolať schôdzu kedykoľvek, nemôžem však súhlasiť s tým, aby ste ako naj....
Skryt prepis
 
  • << First
  • 1
  • Last >>