Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.5.2010 o 11:49 hod.

Ing.

Miroslav Jureňa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.6.2010 14:55 - 14:56 hod.

Miroslav Jureňa Zobrazit prepis
Vypočul som si vystúpenie pána Mikuša a mám k tomu takú poznámku, že nebolo to pravdepodobne predvolebné vystúpenie. Bolo to asi úprimné, úprimná snaha riešenia veci, ale zároveň by som bol teda rád, že môžme prijať jeho návrh, ale bolo by dobré, keby on potom teda, okrem toho poslaneckého platu pridal aj ten županský plat, lebo by, myslím, že keď sedí na dvoch stoličkách, že by to bolo dobre. Lebo podľa toho poslaneckého ten výkon sa aj tak odvíjal. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.6.2010 11:40 - 11:42 hod.

Miroslav Jureňa Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Niekedy mi to pripomína, keby vláda nekonala a parlament nekonal, tak určite by ste hovorili, že nekonáme, keď konáme, tak zase hovoríte, že je to politická predvolebná kampaň a na koniec už by som aj tak čakal tak trocha, že sme si to počasie aj objednali a že možno aj ten maďarský zákon o dvojitom občianstve, že všetko sme si to ako keby objednali, aby sme mohli si robiť politickú kampaň. Takže niektoré veci, ktoré ste tu prezentovali naopak, naopak sa snažíte vy zviditeľniť a mohli by ste vedieť, že ak odškodní poisťovňa, už nemôže odškodniť štát. Čiže to je asi logika a ak niekto nemá poistenie, zrejme ste si ten zákon ešte dobre nedoštudovali. Ja viem, že je krátkosť času, že ten zákon vláda prijala len včera, že je to horúce, ale zároveň musím zdôrazniť jednu vážnu vec. Ak hovoríte, že máme to nechať na novú Národnú radu, to nikto nepovedal, že nová Národná rada nemôže konať. Veď nová Národná rada, ktorá vzíde z týchto júnových volieb, kľudne môže konať, môže veci poopraviť, môže veci usmerniť, môže prísť s novými návrhmi, takže podsúvať tuná také ako že počkajme až na nový parlament, je to všetko, všetko je to taká zmiešanina takého určitého populizmu.
A tak isto ste hovorili, že niekto chodí s kufríkami. To je tiež určitá demotáž, pretože ak niekto chodí, tak ponúka alebo vypláca zálohy. Zálohy, mohli by ste si to pozorne pozireť a nerobiť takúto dezinformačnú kampaň. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.5.2010 11:49 - 11:49 hod.

Miroslav Jureňa
Ďakujem za slovo. Pán kolega, Trianon bol v roku 1920, včera to tu zaznelo a je to nakoniec aj v uznesení uvádzané a teraz hovoriť o tom v tejto vážnej situácii, predkladať tu úvahy o momentálnej politickej moci v Slovenskej republike a porovnávať ich s týmto veľko-maďarským pohybom a s týmito záujmami je trošku, by som povedal, na takej nižšej úrovni. Pretože si myslím, že tá vážna situácia je úplne niekde inde. 
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 25.5.2010 14:14 - 14:29 hod.

Miroslav Jureňa
.... to kam patrí. Takže to treba pripomenúť. Ďakujem.
Skryt prepis
 

25.5.2010 13:59 - 14:14 hod.

Miroslav Jureňa Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Brocka, vystupoval za klub KDH. Ja si myslím, že vystúpenia za jednotlivé kluby v Národnej rade je preja demokracie, je to prejav dohody, je to prejav demokracie. Čiže tieto kluby zastupujú konkrétne občanov a sú tu potom tí, ktorí už zastupujú len  samy seba. Musíme hovoriť aj o tom, o konkrétnych postojoch jednotlivých politických subjektoch. Je to situácia veľmi vážna a bola to Ľudová strana HZDS, ktorá bola pri vzniku Slovenskej republiky a bolo to KDH, ktoré nebolo za vznik za Slovenskej republiky. Čiže  v takto vážnych situáciách sa politické subjekty historicky už viackrát mali možnosť preukázať a prejaviť. Určite, že je veľmi dôležitá jednota slovenských politických subjektov  a táto situácia si ju v skutočnosti vyžaduje. Lenže žiaľ pán Brocka, boli sme svedkami vášho vystúpenia za klub KDH, ktorý v skutočnosti skĺzol nie k téme, k  vážnej téme, ale skĺzol do niektorých úplne nepodstatných záležitostí. Ja vám len pripomínam, ak hovoríte o tom, kto čo mal robiť, tak je to zmluva, ktorá existuje medzi Gyulom Hornom a Vladimírom Mečiarom, ktorá je platná a treba v uznesení sa na ňu odvolávame, čiže treba ju pripomínať, kto čo robil a treba pripomenúť, čo ste i vy robili za 8 rokov, keď ste kolaborovali s pánom Csákym, ktorý nám tu dnes jasne svojim postojom preukázal svoju aroganciu, to, kam patrí. Takže to treba pripomenúť. Ďakujem.
Skryt prepis
 
  • << First
  • 1
  • Last >>