Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

31.7.2012 o 16:00 hod.

Ing.

Béla Bugár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.8.2012 18:04 - 18:05 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Vašečka, viete tu vyzývajú hlavne z opozičných radov viacerí poslanci, aby sme sa dohodli. Ale aj vy sám ste povedali, aby sme sa dohodli, že tento zákon prerokujeme nie v skrátenom, ale v normálnom legislatívnom procese. Ale to asi sa ťažko dohodneme, lebo práve poslanci za stranu SMER alebo vláda chce čo najrýchlejšie toto prerokovať. Môžeme hľadať tú dymovú clonu, ale jednoznačne faktom je dovolenkové obdobie a snaha čo najrýchlejšie schváliť takéto zákony. A obávam sa, že to, čo ste navrhli, že ten spôsob dosiahnutia dohody by mal fungovať tak ako v prípade voľby pápeža, že potom, keď ho nezvolia jeden deň, tak znižujú dávky potravy. Ja si myslím, že by sme zomreli od hladu, lebo aj tak by sme sa nedohodli.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.7.2012 16:00 - 16:01 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani podpredsedníčka. No chcem upozorniť na to, čo aj kolega Mihál povedal, že tie hroziace hospodárske škody nevyplývajú z prerokovania skoršieho alebo neskoršieho prerokovania tohto zákona. O aké škody sa jedná? Však jednoznačne aj pán premiér hovoril, menší výber daní a samozrejme väčšie verejné výdavky. Ako súvisia tieto škody s týmto zákonom? Neskoršie prijatie tohto zákona teda nespôsobuje tieto škody, preto nie je dôvod na skrátené legislatívne konanie. A preto chcem povedať, že samozrejme náš klub, poslanci za MOST - HÍD hlasovať za skoršie prerokovanie, teda za prerokovanie tohto zákona v skrátenom legislatívnom konaní určite nebudú.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.7.2012 11:40 - 11:41 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predseda. Pán poslanec, viete, ja keď počúvam, že náš rokovací poriadok je sto rokov za opicami, tak trošku ma to uráža. Viete, u vás, ktorí nemáte, prepáčte, nejaké znalosti, ako sa tvorí rokovací poriadok alebo hocičo v Národnej rade, mi vadí práve to, že vy si myslíte, že my sme prišli do Národnej rady pred dvadsiatimi rokmi a niečo nám padlo do lona. My si rokovací poriadok vylepšujeme. V každom volebnom období sú určité snahy, to, čo nám vadí, odstrániť a to, čo vylepšuje našu prácu, samozrejme, tam dať. Ale ja si nemyslím, že tento návrh vylepšuje rokovací poriadok.
Viete, hovoriť o tom, že to bude lepšia kontrola. To môže povedať len človek, ktorý tomu absolútne nerozumie. Koľko poslancov napríklad má svoju kartu v hlasovacom zariadení tak, že si tam nechá aj na druhý deň. To znamená, že je tu, v Národnej rade? Takže tento návrh nieže vylepšuje rokovací poriadok, ale obchádza iné možnosti.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.6.2012 10:31 - 10:32 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pripájam sa k výzve pána poslanca Paľa Hrušovského, aj v mene klubu. Ja si myslím, že stiahnuť tento návrh je najlepšie riešenie. Totiž, treba si uvedomiť, že manželstvo je sľub, sľub, že dvaja ľudia budú žiť aj dobrom, aj v zlom. A vy navrhujte tak zjednodušiť celý systém, že stačí, keď sa pohádajú dvakrát, trikrát, no a na základe tohto rozhodnutia, a toto rozhodnutie možnože robia v afekte tí ľudia, tak dôjde k tomu, že, že sa bez problémov títo ľudia rozídu na základe vôle.
Viete, možno, že vy ste šťastný, že tak ste sa rozviedli, ako ste sa rozviedli. Ja som šťastný, že skoro tridsať rokov žijem s tou istou ženou, ktorá je mi oporou, a pritom aj my sme mali ťažké chvíle. Ak si myslíte, že manželstvo je len o tom, že hurá, hurá, lietame v oblakoch, to určite nie je pravda. Ale nikdy by som nevymenil povedzme tento vzácny vzťah za nejaký voľnejší.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.6.2012 15:44 - 15:45 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani predsedajúca. Pán poslanec, viete, čiastočne môžte mať pravdu. Ale problém je v tom, že nemôžte úplne, dá sa povedať celospektrálne zatracovať tých ľudí, ktorí cez politické strany sa dostali k rôznym, povedzme do rôznych funkcií. Lebo, tak ako nie je pravda, že každý, ktorý je nominantom niektorej politickej strany, musí byť absolútne zlý a nie je odborník, tak nie je pravda ani to, že je povedzme ten, ktorý je čisto občianskym kandidátom, určite všetkému rozumie a je dobrý kandidát. Mali sme možnosť sa presvedčiť v minulosti, že to tak nie je a dokonca, neviem, či ste sledovali predchádzajúce prezidentské voľby. No boli tam rôzni občiansky kandidáti, ktorých nakoniec ani jedna strana, a pritom oni sa hlásili k stranám, ani jedna strana nebola ochotná ani len nominovať. Práve preto, lebo, lebo povedzme ich poznali. Takže bol by som veľmi opatrný a neviem, možnože vy máte, poviem to tak, nejaké riešenie a bol by som rád, keby ste to povedali, lebo už týždeň prebieha mediálne cvičenie okolo teda prezidentského kandidáta, že ako sa dostať k človeku, ktorý bude občiansky kandidát a zároveň, dá sa povedať, vie zabezpečiť väčšinovú podporu. Tá podpora nepríde len tak, že on povie, že ja som občiansky kandidát, kandidujem a podporte ma.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.6.2012 15:25 - 15:26 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec, ja by som len súhlasil s tým, aby tí, ktorí sú nominovaní, aby sa tu predstavili, aby ste sa mohli aj vy alebo hocikto pýtať.
Problém je v tom, že si neviem predstaviť, že by povedzme vás taký človek presvedčil, a to na konkrétnej skúsenosti. Znovu ste spomínali pána Végha z jedného materiálu. Predtým ste povedali, že napríklad pán Šefčovič nerobí hanbu. Ja tvrdím a v tomto je medzi nami rozdiel, že pán Végh nikdy nerobil hanbu ani republike, ani strane, ktorá ho nominovala. Dokonca ako jediný nominant stranícky hlasoval napríklad proti predaju PPC. Takisto bol proti privatizácii Východoslovenských železiarní, takže keby bola pravda, to čo tvrdíte vy, tak asi by hlasoval ináč.
No ja som vás nevedel presvedčiť, trikrát ste sa pýtali a tretíkrát potom som už použil posunkovú reč, aby ste to pochopili.
Skryt prepis