Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.9.2012 o 10:25 hod.

Ing.

Béla Bugár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.1.2013 9:55 - 9:56 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán minister, trošku viac pokory by vám nezaškodilo. Ja som vás pozorne počúval, samozrejme, máte právo na to, že nesúhlasíte s opozičným poslancom, ale to vás ešte nijak nesplnomocňuje na to, aby ste urážali poslanca, ktorý má iný názor. Vaše videnie je videnie z pozície moci, samozrejme, je iné. Vy ste kritizovali a spomenuli napr. pána poslanca Gála, ktorý kritizuje nový kontrolný orgán. No, viete, ale to je absolútne v poriadku. Však máme skúsenosti s vašou kontrolou, kontrolou a la SMER. Videli sme, ako ste obsadili ÚVO, Úrad pre verejné obstarávanie. Ako sa snažíte znemožniť, aby opozícia mala a mohla kontrolovať cez NKÚ, takže sa nečudujte, že sú tu kritické stanoviská. Ale to ešte neznamená, že musíte sa pozerať na opozičných poslancov ako na nepriateľov.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.12.2012 10:19 - 10:20 hod.

Béla Bugár
Pani predsedajúca, nehnevajte sa, ale ja som ešte za tých 23 rokov, čo som v politike, nezažil prvoaprílový žart v decembri. Paragraf 28 hovorí o tom, že, samozrejme, aj členovi vlády hocikedy sa udelí slovo do rozpravy a § 33 hovorí o faktickej poznámke.
Ale pán minister nie je poslancom, keď chce byť poslancom, nie je problém, môže odstúpiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.12.2012 14:53 - 15:06 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem, pani podpredsedníčka. Viete, pán minister, nikto netvrdí, že za všetko môžete vy. To keby niekto tvrdil, no tak, samozrejme, minimálne sa mýli. A nechcem použiť tvrdšie slovo, ale viete, je to aj o signáloch. Ak vy odstránite a odstránili ste tých troch sudcov zo Súdnej rady, ktorí kritizovali pána Harabina, vyslali ste signál. Možnože ste to nechceli, ale vyslali ste signál iným sudcom, ktorí poprípade kritickým spôsobom alebo kritickými očami sa pozerajú na to, čo robia ich kolegovia, že aby ste sa báli, lebo aj vy môžete nasledovať.
To znamená, keby ste sa postavili povedzme za to zlo, čo vidíme dennodenne v súdnictve. A toto je vaša zodpovednosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 13.12.2012 16:56 - 17:00 hod.

Béla Bugár
Ďakujem pekne. Pani predsedajúca, chcem vás vyzvať, aby ste upozorňovali poslancov na to, že nemôžu porušiť rokovací poriadok, ak nereagujú na predrečníka. To, že chce niečo povedať pani poslankyňa Nachtmannová, nech sa páči, môže sa prihlásiť do rozpravy, ale nemôže reagovať na pána ministra spôsobom, ako reagovala.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.12.2012 16:43 - 16:44 hod.

Béla Bugár
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.10.2012 10:40 - 10:42 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán poslanec Poliačik, nezdá sa vám, že ste urazili veriacich ľudí? Mňa osobne ste urazili. Ako môžte také niečo tvrdiť: keby tu sedel pán Ježiš Kristus, že by hlasoval za tento zákon?! (Reakcia poslanca.) Viete, čo by urobil? Zobral by bič, čo už raz urobil podľa Biblie. Vy ste citovali dokonca Bibliu, toto vaše tvrdenie fakticky ste hneď aj vyvrátili, lebo ste hovorili, že v Biblii homosexualita, vás citujem: "Homosexualita je chápaná ako necnostné správanie sa." A vy si myslíte, že pán Ježiš Kristus by podporoval necnostné správanie sa?
Pán kolega, ten problém alebo vôbec tá otázka, ktorú tu už druhý deň diskutujeme, z tej otázky vy robíte problém. Ja poznám pár, homosexuálny pár, len nedávno som sa dozvedel, že žijú spolu a že sú homosexuáli a dvadsať rokov, ale to sú ľudia, ktorí nepotrebujú vyzývavo to dať najavo každému. A pritom hovoria, že nepotrebujú taký zákon. Ak potrebujú, aby ten druhý napríklad mohol dediť, tak idú, samozrejme, za notárom a píšu závet, ak potrebujú, aby ten druhý mohol v jeho mene konať, tak idú za notárom a, samozrejme, napíšu splnomocnenie.
Takže, pán kolega, to, čo ste tu aj teraz, aj včera, ešte predpokladám, že aj budúci týždeň budete robiť, to je len pár ľudí. Vy a pár ľudí robíte z malého problému veľký problém. Dva dni nič iné nerobíme, len vaše témy rozoberáme a oveľa dôležitejšie nám stoja.
Takže neurážajte aspoň tých, ktorí veria, keď ste neveriaci.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.9.2012 10:25 - 10:26 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No pán poslanec Gál má absolútnu pravdu. Návrh zákona je diskriminačný, lebo síce chce opraviť súčasne platný zákon, ale spôsobom, že selektuje ľudí, lebo reaguje tiež na Orbánov zákon, to znamená, že vytvára skupinu, kde patria tí, ktorí teda žiadajú o maďarské štátne občianstvo. A tým, samozrejme, treba zobrať slovenské občianstvo, ostatným nie. A pritom zabúda na to, že čl. 5 ods. 2 Ústavy Slovenskej republiky hovorí: „Nikomu nemožno odňať štátne občianstvo Slovenskej republiky proti jeho vôli.“ Ani jeden nevyjadril vôľu, že chcem stratiť slovenské štátne občianstvo.
Ale, pán kolega, ja si myslím, že ste mali pripomenúť ešte aj ďalšie záležitosti pánovi poslancovi Matovičovi. Jeho skoršie argumenty boli oveľa tvrdšie. Hovoril o tom, že no čo keď potom budú viesť kampaň maďarské politické strany z Maďarska na Slovensku. No, pán poslanec, stalo by sa to isté ako v prípade, povedzme, OĽaNO. OĽaNO tiež vedie kampaň napr. v Rajke. Stačí si prečítať aj v slovenskom jazyku, aj v maďarskom dokonca, samozrejme, aj ten bilbord, ktorý máte v Rajke, že aj tam žijú obyčajní ľudia, vaša farba a tak ďalej. Takže nič by sa nestalo, len stalo sa v tomto momente to, či sa z toho dá vytĺcť politický kapitál. A pán poslanec Matovič vie, že áno.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.9.2012 17:34 - 17:35 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem, pani predsedajúca. Pán poslanec Pollák, súhlasím s vami, že návrh je pomýlený, ale ja si myslím, že argumentovať s tým, že toto sa týka hlavne Rómov, tiež je pomýlené. Aj keď ja viem, že pani poslankyňa Nicholsonová to povedala. Lebo ja poznám veľa takých ľudí, ktorí vôbec s rómskou komunitou nemajú nič spoločné, neskončili deväťročnú základnú školu a vodičák urobili.
Ale je vôbec pomýlené nejakým spôsobom naviazať na skončenie základnej školy možnosť získať vodičák. Však musí urobiť jednoznačne skúšobnú jazdu, musí testy a viete, že tam to je dosť prísne. Pokiaľ funguje systém, to znamená, že nemáte možnosť, prepáčte, to kúpiť, no tak to je absolútne jedno, aj keď by som to nemal povedať, či má ukončené základné teda vzdelanie, základnú školu, alebo nie. Preto ja si myslím, že takýto návrh podporiť sa ani nedá.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18.9.2012 17:08 - 17:09 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda. Ja chcem informovať aj ostatných, aby vedeli, že práve na dnešnom zasadnutí výboru pre ľudské práva a menšiny sme sa dohodli, že kvôli tým informáciám zavoláme práve dvoch spomínaných ministrov, aby sme sa aj my dostali teda bližšie k problematike, a zároveň vykonáme aj poslanecký prieskum na dotyčnom centre. To znamená, že ja by som doteraz to nesilil na plénum, nech výbor urobí to, čo výbor môže urobiť, a na základe toho poprípade sa môžeme rozhodnúť možnože oveľa fundovanejšie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.9.2012 16:27 - 16:28 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani podpredsedníčka. Pán Simon, pán poslanec Simon, ja si myslím, že opakovanie je matka múdrosti, jednak ste sa pomýlili, to nie je to, čo ste citovali na 175. ale na 173. strane knihy pána Nicholsona. Ja viem, že vy ste reagovali na to, čo pán Matovič z rečníckeho pultu povedal, ale, samozrejme, on hovoril o tom, že to je záslužná práca pána Nicholsona, s čím sa dá súhlasiť. Pán Nicholson dokonca cituje aj pána Matoviča, že: "v poriadku, nemám záujem", ale hovorí aj to: "Nie je to nič, s čím sa treba ponáhľať. Myslím, že budeme mať kopec času na reakciu, keď vaša kniha vyjde." A tá kniha vyšla až po voľbách a tie reakcie povedzme pána Matoviča aj tu v parlamente boli také, aké boli, ale keď už hovoríme o záslužnej činnosti povedzme pána Nicholsona, tak treba povedať, že on napríklad napísal o stranu skôr aj napríklad to, že si začal uvedomovať, akým, a citujem: "akým veľkým pokušením bude pre nových politikov spis Gorila v predvolebnom boji. Nemajú čo stratiť, ba naopak, môžu len získať a potom by pokojne sedeli a tešili sa z nepríjemností, ktoré by postihli ich rivalov." Takže máte pravdu, pán kolega Simon, že jednoznačne spolitizovanie tohto prípadu oveľa, oveľa zhorší to prostredie a možnosť vyšetriť a dokončiť vyšetrovanie tohto prípadu.
Skryt prepis