Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.5.2012 o 15:05 hod.

RSDr.

Vladimír Faič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.9.2015 19:54 - 19:55 hod.

Vladimír Faič Zobrazit prepis

192.
Ďakujem, ďakujem za slovo.
Pán poslanec, zaujali ma, samozrejme, tie vaše návrhy na riešenia. Mal by som takú otázku na vás. Hovorili ste o tých príčinách a že sa zveličujú. Máte pocit, že príčiny, pre ktoré vznikla utečenecká kríza, pominuli a že sa potencionálne neformujú ešte väčšie skupiny na emigráciu z krajín, odkiaľ prichádzajú imigranti sem? Ak je to tak a vyzývate k tomu, aby sme spoločne so silnými a veľkými štátmi Európskej únie riešili túto krízu, viete, akú má Európska únia koncepciu riešenia tejto najväčšej krízy po druhej svetovej vojne v Európe? Ja o nich neviem.
Ďakujem.

Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2014 16:30 - 16:30 hod.

Vladimír Faič Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán kolega, keď začneš rozlišovať, obvinil si nás z nejakého aktu agresivity alebo agresie, keď začneš rozlišovať, aký je rozdiel medzi ústavným a zákonným postupom, čo sa týka procedúry vo vzťahu k agresii, tak, samozrejme, tým pádom budú aj hodnovernejšie tvoje názory.
A keďže si tak agresívne, ja to musím povedať celkom otvorene, mňa sa to dotklo, keď si v úvode povedal, že sme agresori, 83 poslancov SMER-u. Keď sa budeš venovať témam, ktoré zaujímajú slovenskú spoločnosť, verím, že raz budeš aj ty veliť osemdesiattrojke v parlamente.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 29.10.2013 18:05 - 18:06 hod.

Vladimír Faič
Pán predseda, chcem poprosiť do protokolu uviesť, že pri hlasovaní o tlači 693, to je správa o zahraničných Slovákoch, som hlasoval za, zariadenie mi označilo, že som hlasoval proti.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2013 14:49 - 14:51 hod.

Vladimír Faič Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Mikuš, asi len tým, že si sa nedostal k správnym informáciám, ti umožnilo hovoriť, že koncepcia decentralizácie verejnej správy z rokov 1999 - 2002 bola niekedy prerokovaná v nejakom relevantnom orgáne, a to je vláda alebo parlament, pretože nikdy sa tak nestalo, a ja poviem aj, prečo sa tak nestalo.
Koncepcia bola síce na papieri spravená, ale nebola ani vo vláde, ani v parlamente nikdy prerokovaná a už vôbec nie schvaľovaná, pretože v tejto koncepcii sa uvažovalo napr. s 12 až 16 župami, ale koaličný partner vtedajší, SDĽ-ka, mala návrh na 3 až 8. Nebola tam, bola tam časť miestnej štátnej správy, kde sa absolútne neuvažovalo s tým, žeby bola atomizácia, a absolútne sa neuvažovalo s tým, že by boli rušené okresné úrady. Ďalej decentralizácia kompetencií nebola ničím verifikovaná, ničím, bola jednoducho ako akt schystaná, že je treba decentralizovať a decentralizovať skoro všetko. Ani náznakom neboli jasné ciele, čo sa týka komunálnej reformy, a, samozrejme, kompetencie išli na všetky obce. A čo sa týka celej reformy, tak celá reforma išla len cez jednotlivé zákony.
Ešte raz opakujem, nikdy nebola koncepcia prerokovaná ani vo vláde, ani v parlamente. Máš zlé informácie, hoci si celé svoje vystúpenie postavil na tomto fakte. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.11.2012 13:41 - 13:42 hod.

Vladimír Faič
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.9.2012 17:43 - 17:44 hod.

Vladimír Faič
Ďakujem za slovo, pán predseda. Pán poslanec Frešo, len veľmi stručne. Z vášho vystúpenia vyplynulo, že v čase nevoľníctva sa po lesoch preháňali celé rodiny nevoľníkov na koňoch. Poprosil by som vás, pretože zjavne disponujete nejakými štatistickými údajmi, koľko asi vtedy mali nevoľníci koní a bicyklov. Pokúste sa nám to povedať. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18.9.2012 11:27 - 11:29 hod.

Vladimír Faič Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani predsedajúca. Pán poslanec Chren, áno, mali ste pravdu, ja som sa zúčastnil tvorby dvoch verzií zákona o obchodných reťazcoch. Ste ale šikovný manipulátor, pretože ste sa snažili vzbudiť v tejto snemovni dojem, že len poslanci strany SMER alebo že len strana SMER sa zaoberala týmto zákonom. Je to hrubé prekrútenie faktov, pretože keby ste si len trošku ťukli na internet, tak zistíte, že v roku 2002 počas prvej Dzurindovej vlády som v mene skupiny poslancov predkladal pôvodný, a teda komplexný zákon o obchodných reťazcoch, ktorý definoval pre účely toho zákona aj jednotlivé ustanovenia ako zneužívanie ekonomickej sily, ako zastúpenie slovenských výrobkov v obchodných reťazcoch a iné. A na vaše počudovanie asi za tento zákon hlasovali vtedy z toho zoskupenia SDK, ktoré bolo súčasťou prvej Dzurindovej vlády, a bolo vlastne základom, Peter Muránsky, Mária Sabolová, hovorím o treťom čítaní z februára 2002, Pál Farkas, László Hóka, Pčolinská Marcela, Budaj Ján, Záborská Anna, Béla Bugár, Mikloško František, Palko Vladimír, Rakús Alojz. To znamená, tá manipulácia z vašej strany je v tom, že to len ten zlý SMER reagoval na nástup obchodných reťazcov. Nie, na srdci to ležalo aj mnohým iným z vtedajšej prvej Dzurindovej vlády.
Ten druhý návrh zákona, ktorý predkladal Robert Fico. Tak z toho ste najprv... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.9.2012 17:51 - 17:53 hod.

Vladimír Faič Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda. Pán kolega, ja som identifikoval až potom, keď ste začali hovoriť, že vy ste vlastne prvý, pretože vystupujete za poslanecký klub SDKÚ, ktorý sa pokúsil zdôvodniť neskutočnú atomizáciu a zlikvidovanie miestnej štátnej správy v roku 2004. Priznám sa, že takýto pokus som nepočul, pretože to išlo veľmi rýchlo, jednoduché opatrenia, ktoré viedli k tomu, že miestna štátna správa zanikla. Dnes neexistuje. Neskutočná atomizácia, ktorá sa uskutočnila v roku 2004, neprehľadnosť úradov tak na okresnej, a tak na krajskej úrovni. Dnes si treba položiť otázku, že či pre občana sú nevyhnutné špecializované úrady na krajskej úrovni a, samozrejme, ak ideme ďalej a hovoríme na väzbe na ESO, či sú skutočne dôležité a potrebné aj na tej okresnej úrovni. Pretože okres dnes nereprezentuje žiadny orgán miestnej štátnej správy, len ta tabuľa, ktorá je na začiatku okresu. A druhá vec, pretože tým ste začali, viete prečo nie je uskutočnený audit verejnej správy, tak ako to bolo uložené týmto parlamentom vláde Ivety Radičovej? Pretože to uznesenie, ktoré vláda Ivety Radičovej prijala 22. februára, ak sa nemýlim, nie je vnútorne previazané a má rozpory vo vecnej aj organizačnej rovine. Pretože najskôr uloží, že sa má uskutočniť audit do konca, myslím, do konca júla a potom je tam úloha, že sa spracuje postup a vecná stránka toho auditu, ktorá ale je uložená, že sa má spraviť do 15. septembra. To znamená, že sa nevytvorili predpoklady... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2012 15:05 - 15:21 hod.

Vladimír Faič Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani poslankyňa len vecne, určite sa zhodneme na tom, že programové vyhlásenie akejkoľvek vlády je politický dokument, a pri jeho analýze je nevyhnutné jednotlivé kategórie alebo pojmy aspoň sa priblížiť k istej objektivite. Vy ste použili strategické vládnutie alebo ste označili strategické vládnutie ako za vznešený cieľ. No je treba povedať celkom na rovinu, že strategická dimenzia vládnutia nie je žiadnym cieľom, ale je prostriedkom. Tak ako je prostriedkom aj v zameraní prípravy nového programovacieho obdobia, myslím tým eurofondov, strategické programovanie, ktoré tiež nie je cieľom, ale je prostriedkom v procese celej prípravy a jej realizácie. Ďakujem.
Skryt prepis
 
  • << First
  • 1
  • Last >>