Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

6.10.2015 o 11:21 hod.

PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.11.2015 17:18 - 17:19 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán predseda, tento rok uplynulo 170 rokov od založenia prvého úverového družstva na európskom kontinente Samuelom Jurkovičom (slovenským rodákom) v roku 1845 v Sobotišti (okres Senica). Dovoľujem si vás pri tejto príležitosti, páni kolegovia poslanci a poslankyne, pozvať na zajtrajšiu konferenciu o družstevníctve na Slovensku, ktorá sa uskutoční od 9.00 hodiny do 13.30 hodiny v kinosále Národnej rady Slovenskej republiky. Záštitu nad touto konferenciou prevzal predseda Národnej rady pán Peter Pellegrini. Budeme sa na nej venovať sociálnej ekonomike v Európskej únii a družstevníctvu na Slovensku. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.11.2015 11:25 - 11:25 hod.

Ľuboš Blaha
Pán poslanec, vy nekomentujte, keď tak budem komentovať aj ja, nabudúce keď si vy, opoziční poslanci, zvoláte dve mimoriadne schôdze na odvolávanie ministra, tak si príďte do roboty a hlasujte si za ich odvolanie. (Potlesk.)Pán predseda Blaha.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 12.11.2015 11:49 - 11:49 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Dovoľte mi pripomenúť, že o pol jednej máme výbor k migrácii, tak isto na stoštyridsaťdevine. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11.11.2015 11:25 - 11:25 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Dovoľte mi iba pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o 12.00 hodine máme rokovanie v našej zasadačke, stoštyridsaťdevine. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.10.2015 13:19 - 13:21 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán minister, chcel by som oceniť vecný príhovor, že ste sa venovali faktom a nie emóciám. Lebo o tomto by mala byť diskusia. A tu cítim aj ten rozdiel medzi kolegami, ktorí hovoria za SMER a za vládu Slovenskej republiky, a kolegami z opozície. Na jednej strane argumenty, na druhej strane osobné útoky. A ubezpečujem vás, páni kolegovia, že keď budete vy osobne útočiť, tak budeme aj my osobne útočiť. A preto vám vždy rád pripomeniem, že ste pentolízači, lebo ste pentolízači.
Ďalšia vec. Veľký rozdiel, my chodíme do terénu. Pán premiér minulý týždeň vám povedal, choďte do terénu, nezvolávajte schôdze, choďte do terénu. My chodíme to terénu. Akurát vy ste to očividne nepochopili, lebo pre vás je jediný terén parlamentný bufet. Spamätajte sa, choďte medzi ľudí, choďte do terénu a nezdržujte nás všetkých tým, takýmito zbytočnými a nezmyselnými schôdzami, ktoré naozaj nemajú žiaden zmysel.
Tretia vec. Na jednej strane táto vláda ponúka sociálne balíčky, zatiaľ čo vy ponúkate, všimnite si, iba balíky špiny. Iba vylievate kýble špiny na túto vládu. A to je slabé a to nestačí!
Poďme sa baviť o programoch. Slovenská vláda, sociálnodemokratická vláda ponúka program sociálnej demokracie. Legitímny program, kde naozaj zdravie nemá byť na predaj, kde naozaj štát má byť ten garantom toho zdravotníctva, a nie súkromné skupiny, nie finančné skupiny, nie pentolízači, opakujem. Toto je len programový, naozaj programový cieľ. A o tom sa poďme baviť. O pozitívnych veciach, ako hovoril pán minister Čislák. O tom sa poďme baviť. To, čo sa urobilo, to, čo sa ešte môže spraviť, to sú pozitívne veci. Naozaj, nebavme sa iba o tom, aby ste hádzali kýble špiny.
Čiže, páni kolegovia, jediný a zásadný rozdiel alebo najzásadnejší rozdiel medzi nami je v tom, že my vieme reagovať na pochybenia. Ak sa stane chyba, tak dotyčný človek odchádza. Viackrát sme to potvrdili a potvrdila to aj aktuálna kauza. Keby ste vy takto reagovali v prípade pána Pentlia..., á, Uhliarika v prípade kauzy, ktorá sa, pamätám, volala Pfizer - že, pán poslanec Uhliarik? -, tak by tu nesedel ako poslanec, on by nesedel ako minister, on by nesedel ako nikdy nič. Už nikdy nič. To... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.10.2015 12:09 - 12:10 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Nadviazal by som na pána premiéra s tým, že tak koncom leta tu bola kauza Forai, potom pán Forai odišiel a naša slávna opozícia sa prebudí na dušičky a ide odvolávať ministra za kauzu Forai. Tomu sa, páni kolegovia, nedá veriť! Buď ste tak strašne spomalení, alebo tu ide o niečo úplne iné. A ja si myslím, že oboje platí, že, áno, ste trošku spomalení, ale napriek tomu ide úplne o niečo iné, a to, že Penta sa chce cez vás pchať do zdravotníctva, tak ako za Uhliarika, alebo ako by to rada robila za pána Faktora, ktorý je dnes jej zamestnancom. To si povedzme. Alebo cez pána Procházku, ktorý bol jej bývalým právnikom. To si povedzme. Prepojenie Penty a slovenskej pravice je do očí bijúce. A tu je ten pes zakopaný.
Čiže na toto pán premiér veľmi jasne upozornil. A my tu dneska nečelíme naozaj odvolávaniu naozaj pána Čisláka preto, že urobil nejaké chyby v zdravotníctve, ale len preto, že nepustí Pentu do zdravotníctva, tak ako si to predstavuje, a Penta dneska využíva svojich agentov v pravici a svoje mediálne impérium, aby útočila na vládu. Toto je boj Penty a štátu. Boj pravice a štátu, boj pätolizačov finančných skupín, boj pentolízačov, akými ste vy. O toto tu ide. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 6.10.2015 11:21 - 11:22 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Dovoľte tiež pripomenúť, že budeme mať eurovýbor k parlamentnej dimenzii predsedníctva v Rade Európskej únie v miestnosti č. 30 o jednej a chcel by som pozvať aj poslancov z iných výborov. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.9.2015 11:14 - 11:14 hod.

Ľuboš Blaha
Takisto mi dovoľte pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o jednej máme rokovanie v našej miestnosti. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 22.9.2015 17:24 - 17:24 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Iba mi dovoľte pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že naše stretnutie s premiérom Ficom sa presúva z devätnástej na osemnástu hodinu v miestnosti č. 30 k zajtrajšiemu summitu o migrácii.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 22.9.2015 11:47 - 11:48 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem. Dovoľte kolegom z eurovýboru pripomenúť, že o dvanástej bude čakať autobus, ktorý nás odvezie na ministerstvo zahraničných vecí, kde máme pracovný obed.
Ďakujem.
Skryt prepis