Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie

19.4.2016 o 12:42 hod.

Mgr.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.4.2016 11:57 - 11:58 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem.
Pán Poliačik, my sme v politike noví, ale určite budeme iní ako vy, ako štandardné politické strany. A to je hlavne v tom, že ak sa na niečom dohodneme, tak to aj dodržíme. Ja som na tom grémiu bol spolu s vami. A tam sme sedeli všetci a tam sme sa dohodli na rozdelení postov. Ja som dal slovo, a teda to dodržím. Aj ja a my, celá strana sme slovo dodržali ako už veľakrát predtým. My sme proti fašizmu, sme proti extrémizmu, ale rovnako extrémistické je nedodržiavať dohody, nedodržiavať dané slovo. My budeme iní. My sme iní. A takto sa budeme správať v tej politike, keď raz dáme slovo, ho dodržíme.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.4.2016 9:55 - 9:55 hod.

Boris Kollár
 

Vstup predsedajúceho 20.4.2016 17:42 - 17:43 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Áno, ďakujem, ja by som sa chcel pani poslankyni poďakovať. Mala veľmi pekný príhovor, ja so všetkým súhlasím a nechápem, prečo tuná pán kolega Poliačik každého poúča a vlastnú... (Reakcia z pléna.) Dobre, budem reagovať. Áno, každého poúča a skáče každému do reči a vlastnú politiku proste chce presadzovať aj týmito faktickými poznámkami a každého znevažovať. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Pán poslanec...

Kollár, Boris, poslanec NR SR
Viem, že to nemám robiť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.4.2016 16:45 - 16:47 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Teraz ma pán poslanec pobavil. Dobre, ja by som chcel reagovať na pani poslankyňu. Chcem povedať, že som strašne rád, že sa vyjadrila hlavne k tej téme tých daní. Pochádzam z podnikateľského sektora a musím skutočne povedať, že zníženie o 1 %, to je, to je, to je ako naliať kvapku vody skutočne do mora a ten podnikateľský sektor to, tomu to ani nepomôže, ani nenaštartuje a ani si to nevšimne. Je to len, dá sa povedať, ďalšie "check" alebo odčvaknutie proste nejako v nejakej, v nejakej v rovine, v nejakom programovom vyhlásení vlády, že splnili sme si aj zníženie daní. Ale skutočne sme nič neznížili.
Ja si tuná pomôžem výrokom jedného kolegu, ktorý povedal, že, že Robert Fico je ako, ako zlodej v noci, dôjde, vykradne špajzu a ráno dôjde a donesie vám jeden džem, váš džem. Takže takto ja vnímam tie daňové licencie. Proste najprv nám ich dá, všetkých nás tým zaťaží a potom nám to blahosklonne odobere tesne krátky čas pred ďalšími voľbami a povie, fajn, tak sme vám priniesli, zrušili sme vám tie, tie hrozné licencie.
Takže ja len krátko som chcel na toto reagovať. Skutočne, keď vláda má záujem znížiť daňové zaťaženie, naozaj rozbehnúť ten podnikateľský sektor, tak by to mala robiť tak, aby to naozaj pocítil. A nielen kozmeticky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.4.2016 18:54 - 18:56 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne pani Remišovej. Ja som strašne rád, že spomenula tie hracie automaty. A som veľmi rád, že tu vidíme aj pána ministra, pána ministra financií. Ja som takisto podpísal tú petíciu proti tým hracím automatom. Mne strašne veľa ľudí píše a hovorí mi proste, hlavne z východu, ako to rozvracia rodiny. Máme tie automaty rozsiate ako taký hnusný plevel po celom Slovensku, v každej jednej krčme, v každej, na každej benzínke to je. Po jednom, po dva kusy. Tí ľudia tam odnesú celú výplatu a rozvracia to rodiny. A my sa na to všetko pozeráme. Pre mňa je neprípustné, aby štát dával niekomu sociálne dávky a kľudne sa na to pozeral, jak ten idiot to odnesie do kasína alebo do nejakého hracieho stroja. To je, to je pre mňa neprípustné. Vlastne štát to takto podporuje. Ja si myslím, že keď niekto poberá sociálnu dávku, je nezamestnaný, berie nejaké dávky od štátu, tak nemá právo vstúpiť do kasína a ísť to tam obúchať. Na toto by sme si mali dať pozor a urobiť tuná v tomto poriadok. To je jedna vec.
A tie kasína by mali byť dislokované na nejaké konkrétne miesta, veľké herne, kde by boli jasne kontrolované. Aj vstup do nich. Kto berie sociálne dávky, kto je nezamestnaný, proste tam nemá čo hľadať. Pokiaľ štát mu prispieva, on nemá čo tie peniaze dávať na hazard. To je všetko.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.4.2016 16:05 - 16:07 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Áno, ďakujem, ja by som sa chcel v prvom rade poďakovať pani poslankyni, alebo vlastne pani podpredsedníčke parlamentu, pani Nicholsonovej, za jej zmysluplné vyjadrenie sa k programovému vyhláseniu vlády, lebo ste presne pomenovali problémy bez invektív, bez nadávok, bez hašterenia, ale vecne, jasne. Ja sa vám osobne veľmi pekne chcem poďakovať. Je cítiť, že ste predĺžená ruka občana tu v parlamente. To je jedna vec.
Druhá vec. Cez to všetko si dovolím s jednou drobnou vecou trošku nesúhlasiť. Pani poslankyňa, je veľmi nešťastné hovoriť, že chcete vidieť v base konečne jedného podnikateľa, ktorý čerpá eurofondy a dal úplatok. Viete, úplatok nie je príčina, ale to je dôsledok. Príčina je to, že ho niekto pýta. Že to bez neho nejde. Ja by som veľmi uvítal nastaviť systém tak, aby sme už nemuseli pachtiť po, proste pachtiť po nejakom zavretom podnikateľovi, ale aby sme eurofondy prideľovali tak, aby za úplatkami, aby sa tie úplatky nedali pýtať. Viete, nikto nechce tieto úplatky platiť, ale, bohužiaľ, veľakrát to bez toho nejde a tento systém je úplne zle nastavený. Proste sa to rozkráda, proste tunak vidíte, vieme, že v najbližšom plánovacom období sa tuná má, má tu prebehnúť okolo 15 mld. a všetci v tom vidíme minimálne ukradnutého 1,5 miliardy. A to je to zlé, že proste ten systém. Viete, ľudia sú, ľudia sú od prírody hrabiví, áno? A hamižní. To znamená, že keď je možnosť kradnúť, tak asi kradnúť budú. To znamená, že treba nastaviť systém tak, aby sa nekradlo. Ale vidieť zrovna podnikateľa v base len preto, že inak sa nedalo a niekto ho donútil, keď vôbec sa chcel zachrániť alebo chcel niečo urobiť, vybudovať, a proste pachtiť sa po tých podnikateľoch, že treba rýchlo ich všetkých pozatvárať, ja by som skôr sa pozrel na tých politikov, ktorí tie eurofondy rozdávajú, lebo tam vzniká ten prvotný trestný čin.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 19.4.2016 12:42 - 12:42 hod.

Boris Kollár
Ja by som chcel len na pána poslanca Poliačika reagovať. Odpoviem vám na "môžete mi veriť, nie som politik". Áno, ja som strašne rád, že štandardní politici nám dali krásnu prezývku neštandardná politická strana. Áno, som neštandardný politik a takým chcem ostať celé štyri roky. Neštandardný politik to je taký, ktorý keď niečo povie, tak to aj dodrží. Keď niečo sľúbi, tak to splní. Dobre? Tak to je všetko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 19.4.2016 12:33 - 12:37 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Vážený pán predseda Národnej rady, vážený pán podpredseda vlády, vážení členovia vlády Slovenskej republiky, dámy a páni. Ďakujem pánovi Jarjabkovi, že mi nahral na smeč tým, že spomenul nejaký zdrap papiera tunak. Ja tu dnes a hlavne včera vidím, že parlamentná kultúra je úrovni štvrtej cenovej skupiny. A preto sa vám prispôsobím, aby ste ma lepšie, aby ste ma lepšie pochopili.
Môj politický život sa ráta na mesiace, môj parlamentný na hodiny, ale som presvedčený o jednej veci, že napriek tomu že výsledky volieb boli pred niekoľkými týždňami, mnoho ľudí bolo šokovaných. Ja vidím jednoducho, ja vidím jednoducho opäť, tak ako sa to stalo aj v minulosti, názorovú hluchotu a slepotu. Čiže ak budú voľby, o tom som pevne presvedčený, o rok či o štyri roky, ten výsledok bude taký, že všetci, ako tu sme, budeme z neho naozaj šokovaní. Keď budete hľadať príčiny, tak ako tu spolu sedíte, či tam alebo tam, a to sa bavíme teraz o štandardných stranách slovenskej politiky, tak sa láskavo pozrite do zrkadla, tam uvidíte príčinu. To, čo ste tu predviedli včera a dnes, invektívy, hádky, hašterenie, urážanie, tým ste len vyslali signál voličom, že ste buď nič nepochopili, alebo zámerne ignorujete varovný prst, ktorý vám voliči ukazujú už niekoľko rokov.
A teraz k Programovému vyhláseniu vlády Slovenskej republiky. Pôvodne som rozmýšľal a mal som pripravených asi 20-stránkový elaborát, že to rozoberiem, jednotlivé časti, vyjadrím sa k nim. Myslím, si však jednu vec, že v tomto prípade, a to naozaj platí do bodky, nie je podstatné, čo ste tam napísali, ale kto tam to napísal, to je podstatné. Nepozerajme na to, čo sa hovorí, ale kto to hovorí. A toto je podstatné. Včera som mal možnosť vidieť, akým spôsobom to tu funguje. Aj napriek tomu, že ste tie signály jasne dostali, drvivá väčšina našej spoločnosti už toho má naozaj po krk. A keď vidím, ako to tu naozaj opäť narazilo na hluchotu a slepotu, tak chcem povedať jednu vec, že toto programové vyhlásenie vlády nemá absolútne zmysel nejakým spôsobom komentovať, pretože je to presne tak, ako to bolo kedysi za vlády Fica I, Fica II alebo za vlády Dzurindu. Proste je to jeden zdrap papiera, s ktorými si môžeme doslova a dopísmena vytrieť riť.
Neviem si predstaviť, že by ste dostali jasnejšie signály od našej spoločnosti, od ľudí, ktorí tu žijú, že už stačilo. Keď vidím, akým spôsobom tu opäť narazilo na tú vašu hluchotu a slepotu, všetci, ako tu sedíte, takzvaní štandardní politici, od ľava doprava, zhora, zdola, tak som presvedčený o jednej veci, že keď dostanete výsledky budúcich volieb, bez ohľadu na to, či budú o pol roka, o tri alebo o štyri roky, tak budete všetci v šoku. Ak budete hľadať príčinu prečo, tak sa pozrite do zrkadla.
Na záver chcem povedať ešte jednu dôležitú vec všetkým ľuďom, ktorí majú záujem ma trošku počúvať. Môžete so mnou súhlasiť, môžete so mnou aj nesúhlasiť, ale budete mať u nás jednu istotu, ktorú môžem sľúbiť, vždy dodržíme to, čo sme sľúbili a povedali bez ohľadu na to, komu sme to sľúbili. Toto sme robili a budeme robiť. Na to sa môžete spoľahnúť.
Ďakujem za pozornosť. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18.4.2016 17:29 - 17:30 hod.

Boris Kollár
Vážení členovia výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj, budeme sedieť v priestoroch v kancelárii č. 147. Poprosím vás ihneď po prerušení schôdze.
Skryt prepis