Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2019 o 17:40 hod.

Mgr.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2020 10:39 - 10:40 hod.

Boris Kollár
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.2.2020 11:06 - 11:08 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem. Si ma predbehol. Takže keby to naozaj ten SMER myslel vážne už v roku 2019, keď sme predložili tento 13. dôchodok, mohlo to platiť, ale vtedy nezahlasovali, pán Tomáš. Vtedy ste nehlasovali, lebo vy ste to nechceli. Vtedy ste mali ešte 20 %, ešte ste boli spokojní. Dneska je to podstatne horšie a v panike ste spustili túto korupciu.
Cez to všetko vám musím povedať, áno, neotvorili sme a my sme dopredu povedali, lebo dobre viete za štyri roky všetci naprieč celým politickým spektrom, že keď raz Kollár niečo povie, tak to dodrží. A keď som povedal, že otvorím tú schôdzu, tak by som vám tie hlasy dal, keby ste splnili tieto dve podmienky. Tým dôchodcom, čo ste ich desať rokov klamali a podvádzali, že by ste povedali prepáč. Nič, len jedno prepáč. Ja sa viem ospravedlniť. Keď som bol hrubý na vás, pán Tomáš, tak sa vám tu pred všetkými ospravedlňujem. Pán Tomáš, prepáčte mi. Ja sa viem ospravedlniť, ale váš šéf sa ospravedlniť nevie!
Keď ste tuná spomínali mafiu. Tak viete, kto je najväčšia mafia na Slovensku? Váš šéf, lebo, lebo Kočner volal šéfa - aj s Bödörom - koho? No pá..., vašeho pána Fica. Takže akože buďme normálni, tak buď pôjdeme do tejto roviny, tak zase skĺzneme do osobnej, a to nebude veľmi pekné.
Takže ešte raz. Ja sa vám ospravedlňujem, lebo ja sa ospravedlniť viem. Mrzí ma to, keď som sa vás dotkol, pán Tomáš. Ja za tie, za tento zákon zahlasujem, zahlasujem aj za všetky tie sociálne opatrenia. Nezahlasujem jedine za ten nezmysel, za ten idiotizmus s tými známkami. Ale za všetko ostatné môžete s nami stopercentne počítať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 20.2.2020 10:54 - 11:01 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Pán Tomáš, keď ste si to vypýtali, ja som chcel normálne zmierlivo, ale museli ste si kopnúť, proste vám to nedá. Tak si kopnem aj ja. (Reakcia z pléna.) Áno, cez dôchodky, presne cez ne.
Pozrite sa, strana SMER sľubovala 13. dôchodok v roku 2010. Už vtedy oblbovala ľudí, v roku 2010. Klamala ich desať rokov. Desať rokov ich klamala a ten 13. dôchodok nedostali. Dostali len takú náhradu, keď im veľmi tieklo do topánky, tak dostali náhradu ako taký vianočný príspevok. Ale to nebol 13. dôchodok. To bol len taký pinac. Taký malý pinac. Ale ten bol veľmi draho zaplatený. Museli sa postaviť dôchodci a byť spokojní a čapkať a voliť. To bolo len taká, také vianočný darček. Budete počúvať, dostanete ten darček. Nebudete počúvať, ten darček vám veľký SMER nedá. Ešte požadovali, mali takú drzosť a požadovali, aby tí ľudia boli vďační za tento darček! Tú drzosť mali. A pritom to nie sú peniaze SMER-u ani tejto vládnej garnitúry, to sú vaše peniaze, ľudia. To sú, dôchodci, vaše peniaze. A vy ste ešte mali byť vďační týchto desať rokov za každý darček od tejto strany? A vykupovať to volením tejto kleptokracie?
Ale aby som bol objektívny. Bolo by veľmi zlé, keby sme túto kleptokraciu vymenili za psychiatriu, čo sme boli tuná svedkami. Ani to nie je správne. Rovnako som proti tomu, aby sme tu robili cirkusy, aby sme tu ukazovali ľuďom, akým spôsobom sa nemá Národná rada správať. Za to sa tiež hanbím. Ale hanbím sa aj za týchto ľudí, ktorí tuná desať rokov oblbovali dôchodcov
Keby tak strašne chceli ten 13. dôchodok zrealizovať, tak ho už dávno urobili. Tak ho urobil Fico pri prvej voľbe, a to v roku 2012. Neurobil to. Neurobil to. A vládol sám. Upozorňujem, vládol sám, mohol to urobiť. Prečo to nespravil? Lebo nechcel, lebo nepotreboval. A dnes, keď mu tečie do topánok a keď zistil, že nemusí zostaviť vládu, tak v panike zvolali dva týždne pred riadnymi parlamentnými voľbami, v panike, v skrátenom konaní. Prečo to neurobili pred rokom? Tak v panike rýchlo došli a nasilu rýchlo, rýchlo, rýchlo poďme, aby nás ešte nejakým spôsobom tí dôchodci zachránili.
Tak ja vám niečo poviem. My sme tento 13. dôchodok predložili. My ho máme v programe. A ja budem zaňho bodova..., bojovať. A je mi úplne jedno, že sa na mňa nasere celá opozícia. Mne je to jedno, lebo keď raz niečo mám v programe, tak za to budem bojovať. A keď tam mám 13. dôchodok, tak zaňho budem aj hlasovať. Áno, tunák vyhlasujem, že budem za túto vašu špinavú korupciu hlasovať. Ale nie preto, aby som podporil vašu špinavú korupciu, ale pretože myslím na tých ľudí srdcom, preto, lebo som dvakrát predložil.
A teraz sa spýtajte, milí dôchodcovia, či to strana SMER podporila?! No nepodporila! Oni, ten váš 13. dôchodok už mohol platiť, keby ho podporili. Ale neurobil to Robert Fico ani pán Tomáš. Neurobil to, nepodporil tento 13. dôchodok a mohol už platiť rok. V roku 2019 som to predložil. Oni na vás kašľú, oni vás len využívajú. A toto je čistá volebná korupcia. Viete, oni o pár mesiacov môžu skončiť v base. A bolo by veľmi dobré, keby sme zriadili jeden veľmi dôležitý úrad, Úrad boja proti korupcii politicky exponovaných osôb. A budeme trvať na tom, aby sme toto zriadili. A bude sa tento úrad hlavne venovať politikom do budúcnosti, ale aj do minulosti. Ale nie len tejto garnitúre, ale kľudne ešte aj tej Dzurindovej, lebo rozkradli tunák verejné financie. A vy na ten 13. dôchodok máte nárok! My to máme v programe a budeme za to bojovať.
A keď sa tak oháňate, pán Tomáš, všetkými tými sociálnymi vecami, tak pred chvíľkou mi písali ženy, ženy, ročník ’58, ’59, ’60. Oklamali ste 110-tisíc žien a vy máte tú drzosť sa tu postaviť a tváriť sa, že vy ste ten sociálny?! Prosili sme vás o to. Dokonca sme museli podať návrh na Ústavný súd, aby to prešetril. Vy kašlete na tých ľudí, vy kašlete na tie ženy, vám ide len o vaše zadky, vaše prdele, aby ste neskončili v base, čo ste tu dorobili! Rozkradli ste tento, tento štát! Tam vaši michelovia si kupujú jachty, kupujú si lietadlá, žerú kaviár. To robíte a oni nemajú čoho jesť?! Tristoeurové dôchodky! Sa nehanbíte?! Ľudia mi píšu: Pán Kollár, ja mám 300 dôchodok, 270 vyplatím všetky povinnosti a z 30 euro sa mám najesť. A rozmýšľam, či si kúpim tie blbé lieky, alebo jedlo! Zatiaľ čo vaši pucipajtáši si kupujú vily na, na riviérach! To je krásna vizitka vašej sociálnej vlády. A máte na hod..., na ruke hodinky za 50-60-tisíc. Vy máte tú drzosť sa zaštiťovať dôchodcami?! Sa máte hanbiť! Už desať rokov to malo platiť! Budem rád, keď vás konečne už vystriedame, takúto hnusnú kleptokraciu.
Tunák vyhlasujem, že za ten 13. dôchodok hlasovať budem, aj keby čo bolo. Tí dôchodci si to zaslúžia. A tie ročníky ’58, ’59, ’60 taktiež, ktoré ste podviedli. Tečie vám do topánok. To je jediné, prečo ste tu! Keby ste to chceli riadne urobiť aj s pánom ministrom, ste to mohli pripraviť v prvom roku vašej vlády. Áno, nie sú na to peniaze, ja to všetko, všetko tomu rozumiem. Ale keď to nespravíme, tak na ne nikdy nenájdeme tie peniaze! A preto aj vyzývam celú opozíciu, celú koalíciu, všetkých, aby ste tento návrh zákona, aj keď je to korupciou, aj keď je sprosté kupovanie si hlasov, aby sme to podporili, lebo tu teraz kašlime na to, kto, čo, aké má záujmy, ale pozrime sa na tých ľudí. Pozrime sa na tých dôchodcov, pozrime, ako živoria. Teraz je jediná, jedinečná príležitosť, lebo ste falošní farizeji. Takisto ako ste hlasovali za, za zrušenie tých Mečiarových amnestií. Držali ste, kryli ste toho Mečiara. Celý čas ste kryli. Až keď vám tieklo do topánok, až vtedy ste to pomohli zrušiť! A toto isté robíte teraz! Sa môžete hanbiť!
Ja za tých dôchodcov hlasovať budem nie preto, že mi horí riť, že ma zavrú po týchto voľbách alebo že idem vypadnúť z parlamentu, ja idem za nich hlasovať, lebo to tak cítim! A preto to tak spravím.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 21.1.2020 16:05 - 16:05 hod.

Boris Kollár
Ja vám chcem len všetkým poďakovať za tieto štyri roky, za celé hnutie SME RODINA, vidíme sa asi poslednýkrát. Bola to veľmi veľká skúsenosť a chcem vám veľmi pekne poďakovať. Nevieme, či sa tu zídeme po voľbách všetci takto a či tam my budeme, ale cez to všetko, ďakujem za štyri roky. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2019 17:40 - 17:41 hod.

Boris Kollár
Ďakujem. To som urobil pre kolegu Zlatka, tak som ho chcel potešiť, lebo musí si to tuná odtrpieť. Vážení kolegovia, ďakujem vám za faktické a za veľmi milú rozpravu. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 5.12.2019 17:31 - 17:37 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Ďakujem, pán predkladateľ, poslanec Zlatko, a chcel by som vám k tejto veci povedať, že ma veľmi mrzí, že dnes dnešné plénum je tuná absolútne prázdne, hlavne keď to predkladala strana SMER a máme tuná len Zlatka a máme tuná len jedného, dvoch poslancov.
Ja nebudem ani osobný, už ide vianočná nálada, ja ju mám dobrú. Chcel by som ale cez to všetko povedať, že toto je iba marketingový ťah SMER-u preto, lebo keby sme sa nad tým zamysleli a boli naozaj pragmatickí, tak si povedzme, že my tu nemusíme zachraňovať slovenské zlato pred zlým Angličanom. Ja by som tunak skôr zachraňoval toto zlato pred terajšou kleptokraciou, ktorá nám vládne.
Bohužiaľ, Slováci majú nejak v genetickej výbave každý zlatý poklad ukradnúť. Čiže pre mňa za mňa, keby som chcel bojovať za to zlato, tak by som na vašej strane bojoval za to, aby sme to možno ešte posunuli ďalej, najlepšie možno za Antarktídu a tam by sme to mohli pred Slovákmi ochrániť. Mali sme tunak zbierku na slovenský poklad, sme sa raz zbierali na Alweg. No kde sú tie peniaze, kde je to zlato? No nikde, fuč. Potom sme sa znova zbierali na, Matici slovenskej. Keď otvoríte ten trezor, zase je to fuč. A ja sa obávam, že pri tejto vláde, keď to doveziete, že jedného dňa sa na to pôjdeme pozrieť a bude to znova fuč, no lebo v tomto ste výborní.
Takže, priatelia, poďme späť od žartov k pragmatizmu. My nemáme žiadne investičné zlato, my máme len monetárne a máme zlato, ktoré proste dneska je uložené v Bank of England a guvernér Národnej banky alebo vlastne Národná banka s tým obchoduje. Slovenská republika má z tohto výnos okolo 5 mil. ročne, 5 mil. eur ročne. Za desať rokov je to 50 mil. euro a týchto 50 mil. euro kľudne môže pokryť lieky pre deti, matky s deťmi do šesť rokov, pre dôchodcov na jeden rok to môže vykryť tieto lieky zadarmo. Nie, vy neposkytnete tým matkám s deťmi zadarmo, nedožičíte tým chudákom-dôchodcom lieky zadarmo, ale beriete od nich poplatky a kľudne to zlato stiahnete späť. Ale vy s tým nenaobchodujete, pred vami to zlato treba uchovať a nejak uchrániť, lebo keď začnete s ním vy obchodovať, tak naozaj raz ten trezor otvoríme a nebude tam ani gram toho zlata. To znamená, že Slovenská republika s tým obchoduje a má z toho ročne 5 mil. euro. Idete to populisticky doniesť na Slovensko, mňa mrzí, že proste takýto zákon predloží strana SMER a ten predkladateľ tu nesedí, nesedí tu ani jeden váš poslanec a nikto z vašich sa tu neprihlási do rozpravy a neobhajuje tento nezmysel.
Osobne si myslím, že je to absolútne absolútna hlúposť. Len návrat tohto zlata, technická, bude stáť niečo medzi 1 a 2 mil. euro bude stáť návrat. A potom to znova budeme za 1 až 2 mil. euro, keď sa zmení vláda, zase to transportovať späť do toho Anglicka, alebo to budeme dávať to toho Frankfurtu, mne to je úplne jedno. To zlato je najhoršie, keď ho máme doma a neobchodujeme s ním, a potom to láka zase niekoho ukradnúť. No máme s tým takú skúsenosť, bohužiaľ.
To znamená, že vráťme sa, prosím vás pekne, k tomu pragmatizmu. Päť miliónov euro ročne. Môžeme to dať na lieky deťom, na doplatky liekom deťom, matkám s deťmi do 6 rokov. Môžme to dať na doplatky liekov dôchodcom, alebo na akékoľvek zmysluplné iné využitie. Táto vec je čistý populizmus. My sa tu nemusíme chrániť pred Anglickom. Anglicko nám nevyhlasuje vojnu, Anglicko nám nechce ukradnúť naše zlato. Je toto v kompetencii guvernéra Národnej banky a mal by o tom rozhodovať guvernér Národnej banky a nie tuná pred Vianocami si vymyslieť zástupnú tému, lebo nám tečie do topánok cez Threemu. Takže ja by som doporučil skutočne nechať veci na guvernéra Národnej banky. Je veľmi, veľmi nešťastné, že tu dnes nemôže túto vec obhajovať pán Kažimír. A možnože aj preto sa to práve tak narýchlo urobilo, aby náhodou nemohol niečo zmysluplné povedať, lebo pokiaľ viem, tak Národná banka nie je veľmi tým nadšená.
Rovnako treba si uvedomiť, že sa to nedá doviesť hneď. Preto, lebo cez toto zlato sa robia rôzne repo obchody, sa robia rôzny biznisy na ktorých ten štát zarába, a tú tie, je to zlato viazané v nejakých obchodoch. Aj keď guvernér, mám informáciu, že už dal pokyn, pokyn dal úradníkom, aby začali vystupovať z tých zmlúv, aby začali uzatvárať tieto obchody, aby bolo, keby sa, myslím, tak hlúpo v tomto parlamente rozhodli, aby bolo schopné, aby sme boli schopní toto zlato dostať domov.
Takže v prípade, že to prejde, budeme ho mať doma, štát príde za desať rokov o 50 mil. euro a ja vám naozaj, skutočne zatlieskam. A chcem upozorniť dôchodcov, chcem upozorniť matky s deťmi na túto hlúposť, že práve vám SMER zobral 50 mil. euro v jednom v 10 rokoch na biznise so zlatom a môžete sa rozlúčiť aj s tými doplatkami za lieky a doplatkami pre dôchodkov a deti, matky s deťmi do šesť rokov. To znamená, že nebudeme to mať, z čoho kryť a ja vám naozaj skutočne za takýto populistický krok tlieskam.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 25.9.2019 11:43 - 11:44 hod.

Boris Kollár
Pán Kotleba, ja som v tomto konzistentný a u nás máme etických otázkach voľnú ruku.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.9.2019 10:32 - 10:34 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ja sa nebudem opakovať, lebo Peter to už povedal, takže s tou jednou časťou rovnako nesúhlasím s vašou rozpravou, lebo už Peter to povedal, nebudem sa opakovať, naozaj ste tu neboli. Takže vtedy, keď ste tu nastúpení, vtedy o tom hovoriť je také veľmi populistické. Dobre.
A teraz tou druhou časťou, určite tento návrh zákona podporíme, preto lebo si myslíme, že konečne s tými mimovládkami treba urobiť poriadky. Rozhodne si nemyslím, že tieto mimovládky, hlavne tie, ktoré sa snažia robiť politiku, keď chce niekto robiť v tomto štáte politiku, nech si založí politickú stranu a nech ide otvorene do boja. Ale nie, že to bude robiť spoza bučky bohvieakým spôsobom. Takže takéto mimovládky, ktoré chcú robiť na Slovensku politiku, nevidíme dôvod na to, aby ešte ich aj financoval štát a budú tuná rozvracať čokoľvek, čo sa zmyslí ich zahraničných donorom, a my ešte k tomu prilievame. S týmto absolútne súhlasím, treba tie peniaze, sú to milióny, milióny eur, ktoré dostávajú. Tieto peniaze treba dať radšej našim deťom, treba radšej opraviť požiarne zbrojnice, vyrobiť, teda zabezpečiť možno detské ihriská, prípadne škôlky, absolútne s týmto súhlasíme a treba už konečne s tým urobiť poriadok.
A tak isto chcem vyzvať všetkých poslancov aj vládnej koalície, aby za tento návrh zákona zahlasovali, aby sme urobili už konečne na Slovensku poriadok.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.9.2019 9:34 - 9:35 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ja by som chcel len upozorniť na fakt, že ak štát je schopný nakupovať americké stíhačky za miliardy eur, ak štát, tento štát je schopný nakupovať rôzne transportéry, ak je schopný podnikateľom, ktorí principiálne si vedia ten život zariadiť raz lepšie, raz horšie, ale určite si žijú nad priemer ostatných občanov Slovenska, ak im vieme dať, znížiť dane, ak vieme rozdávať rôzne poukážky lyžiarske – a ja nehovorím, že sú zlé –, tak ja si myslím, že sme banánovou republikou, pokiaľ nevieme sa postarať o matky s deťmi a o siroty, hlavne o siroty. Je absolútne tragédia počúvať tuná, že nebolo to valorizované, je tu 21-tisíc sirotských dôchodkov a štát na nich kašle. My nemáme problém nakupovať stíhačky, my máme problém sa postarať o naše vlastné deti, o našu budúcnosť. Pokiaľ nebudeme mať deti, tento národ nemá žiadnu budúcnosť.
Poprosím všetkých kolegov o podporu tohto návrhu zákona. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.9.2019 9:59 - 10:01 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Pán kolega, vy naozaj neviete asi, čo je to dusná atmosféra. Lebo toto je jedna veľmi príjemná rodinná atmosféra a môžete byť absolútne šťastný, lebo tunák nikto do vás neútočí. Sme na jednej lodi tunák a chceme tým matkám pomôcť. Takže vy fakt nebuďte taký útlocitný, lebo to neni veľmi úplne správne na tomto mieste. Tu nikto neútočí. To by ste si mohli zažiť v budúcnosti, ale potom to by ste asi nezvládli. Dobre.
Takže, viete, mňa mrzí to, že vy nič nerobíte na sto percent. Aj stropovanie dôchodkov diskriminuje ročníky ´58, ´59 a ´60. Tu idete teraz zase limitovať a riešiť len 90 % poberateľov výživného. A tunák ukazujete, že tuná keď niekto má 1 500, že ako keď sme tak slabý štát, že sa ideme pokakať z jedného 1 500-eurového výživného, tak to tuná zabaľme, lebo sme jedna banánová republika, keď jeden štát nevie nahradiť jedno výživné niekomu 1 500 eur. Tak to tu rovno zabaľte a nasypte si popol na hlavu, lebo ste neboli schopní zvládnuť financie a ekonomiku štátu. To znamená, že týchto poberateľov tých 1 500-eurových môžeme ich narátať na jednej ruke. Môže byť tých rozsudkov možno 10 alebo 20 v republike. Ale to sú bohatí ľudia, ktorí sú zodpovední a platia si tie deti, takže tam tie matky určite to náhradné výživné brať nebudú.
Teraz, reagoval by som ešte na váš podnet, že, že je tuná veľa odporcov. Ja som, pevne, pevne verím, že ste sa, dúfam, vysporiadali s odporcami v SNS, lebo napríklad pani Kuciaňová, vaša koaličná, takisto tunák predtým, keď sme to predkladali, bojovala za to, že čo si to tuná dovoľujeme robiť náhradné výživné, ktoré vy tu teraz predkladáte, lebo sa môže stať, že to sa prenesie na bremeno štátu, že čo si to tuná dovoľuje Krištúfková toto predniesť. A toto tuná vystupovala pani Kuciaňová. Takže som veľmi; teda som presvedčený, že ste si toto hlavne vo svojich vlastných radoch vysporiadali.
Ale musím vás aj pochváliť, že naozaj súhlasím s vami, že tie matky veľakrát sa boja podať to trestné oznámenie. Musíme tento zákon spolu prijať a musíme ho podporiť. My ho podporíme... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis