Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.6.2016 o 12:43 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11.10.2016 17:25 - 17:25 hod.

Ľuboš Blaha
Dovoľte iba pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že zajtra ráno o 8.00 hod. máme výbor v miestnosti č. 149.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 20.9.2016 11:22 - 11:22 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Dovoľte pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o dvanástej máme výbor k TTIP v miestnosti číslo 149. V našej miestnosti. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 7.9.2016 11:11 - 11:11 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem. Dovoľte pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o 12.00 máme v miestnosti č. 149 výbor, budeme posúvať odôvodnené stanovisko voči kvótam, tak poprosím o plnú účasť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2016 16:30 - 16:32 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Tak, prepáčte, ale toto je niečo neuveriteľné, že takýto prejav bez jediného argumentu, bez jediného politického niečoho, proste toto bolo čisté osočovanie nejakej nedospelej osoby v škôlke, ktorá potrebovala naložiť svojmu spolužiakovi Robovi, lebo jej niečo zlé spravil. Toto bolo tak strašne patetické a trápne, pani kolegyňa. Vy ste podpredsedníčka Národnej rady? Toto sa nehanbíte, za tento výkon? Jediný argument, nič, len nadávať na iného človeka, len si na ňom proste zgustnúť, kopať doňho, že, viete, čo naňho hovoria iní ľudia?
Viete, čo na vás hovoria naši voliči SMER-u? Že ste mali podvodníka za asistenta. A viete prečo to hovoria? Lebo ste mali. Viete, čo hovoria naši voliči SMER-u? Hovoria, že napriek tomu, že ste bola štátna tajomníčka ministerstva práce a dneska ste podpredsedníčka Národnej rady, nemáte na to adekvátne vzdelanie. Vy nemáte žiadne adekvátne vzdelanie! To hovoria naši voliči o vás. Pretože ho nemáte! (Potlesk.)
A potom takto vyzerajú aj tie prejavy! Bez akéhokoľvek základu, bez ničoho! Nedospelé, detinské! Bahno, absolútne bahno!
Viete, keď hovoríte o tom, že pán Kaliňák sem, pán Kaliňák tam, prečo sa nepozriete na vlastných kolegov? Prečo toto nerozprávate Sulíkovi, ktorý sa stretával - s kým? S Kočnerom. Prečo toto nehovoríte Galkovi, ktorý odpočúval vlastnú sekretárku? To sa vám páčilo? Prečo nepoviete Galkovi, že by sa nemal vyjadrovať od premiérky, v ktorej ste bola i vy členkou vlády, že nie je dobrá osoba? Prečo nepoviete a nevysvetlíte vášmu kolegovi, bývalému kolegovi Miškovovi, že pán Galko nie je psychicky narušený? Asi tušíte, že je! (Smiech a potlesk v sále.)
Pani kolegyňa, mali by ste mať rovnaký meter na všetkých. Tak na Sulíka, tak na Galka a hlavne - na seba!
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2016 16:17 - 16:19 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pani kolegyňa, opäť žiadne argumenty, iba emócie, iba nadávky a je veľmi smutné, kam až klesla slovenská opozícia.
Viete, keď hovoríte o predsedníctve Slovenskej republiky v Rade Európskej únii a keď hovoríte, že politickú situáciu na Slovensku pozorne sledujú a vyhodnocujú diplomati z celej Európy, no oni už vás vyhodnotili. Tak vyhodnotili už SaS-ku, tak vyhodnotili OĽANO. Veľmi dobre vieme, akú má povesť Richard Sulík v Európe, váš šéf. Veľmi dobre vieme, čo si myslia o partii OĽANO. Títo ľudia vás neberú vážne, lebo vy sa vážne brať nedáte.
Jednoducho takéto niečo, čo robíte vy, že keď pred predsedníctvom odvolávate ministra vnútra, ktorý je našou hlavnou vlajkovou loďou v Európe v boji proti kvótam, tak to je niečo neuveriteľné. To je niečo neuveriteľné! (Reakcie z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Páni poslanci.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
Vy mu podkopávate nohy a tým podkopávate nohy celému Slovensku, pretože je v záujme Slovenskej republiky, aby sme v Európe vyhrali boj proti kvótam. Robert Kaliňák bojuje už niekoľko mesiacov tento boj aj za nás a vy ho podrážate. To je práve to, čo robíte.
Zneužívať tému slovenského predsedníctva na takéto trápne politikárčenie, to dokáže naozaj urobiť iba taká opozícia, aká je na Slovensku, a možno maximálne, presne ako vravíte, pani kolegyňa, v nejakých banánových republikách. Lebo vy ste banánovou opozíciou.
A ja vám poviem príklad z Holandska. Wilders, čo je krajný pravičiar, extrémista, sa dohodol s vládou Holandska, že nebude vyťahovať žiadne kauzy, žiadne škandály a žiadne takéto podobné politikárčenie v čase holandského predsedníctva. Extrémista to dokázal! Extrémista! A nič také nerobil, lebo vedel, že by poškodil dobré meno Holandska.
Vy, vám nevadí vôbec, že poškodzujete dobré meno Slovenska. Vy spravíte čokoľvek, aby ste sa zviditeľnili. Vy ste horší než extrémisti! To ste.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2016 15:15 - 15:17 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pán kolega Rajtár, hovorí sa, že opakovaný vtip už nie je vtipom, a vy ste naozaj nepovedali prakticky nič iné ako to, čo tu už odznelo pred dvoma týždňami. Načo je toto dobré, mi povedzte? Už to dokonca nebaví počúvať ani vašich kolegov z opozície. Kolegovia z opozície, kde ste? Kde ste? Kde je Lipšic, kde je Matovič? Kde sú? Ako je možné, že vy ste zvolali schôdzu a vy tu nie ste ochotní sedieť a počúvať... (Reakcie z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Páni poslanci, poprosím o kľud v sále.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
... prvý príhovor vášho kolegu Rajtára. Ako je toto možné? Kde ste? Sedia tu akurát tak kotlebovci a sedí tu zopár vás z OĽANO, traja, štyria? Zo SaS piati, šiesti? Je toto vôbec možné? Pozrite sa na SMER! SMER tu sedí. (Reakcia z pléna.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa!

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
Ako je toto možné, pani kolegyňa? Ste absolútne demoralizovaní, absolútne demoralizovaní a toto je jasný dôkaz. Nie ste schopní ani sedieť a počúvať vlastného kolegu. Vlastného kolegu, ktorý rozpráva iba tie isté veci, ako je napríklad kauza vratiek z roku 2011. Opäť to potvrdil. Z čias vašej vlády, on vlastne obviňuje vládu Ivety Radičovej! Takisto ako minule obviňoval Sulíka za styky s Kočnerom.
Tento pán kolega, mali by ste si naňho možno dávať pozor, ide po vás viac než po nás, lebo je úplne očividné, že ide o vaše kauzy. Ide o vaše kauzy. (Potlesk.)
Pán kolega Rajtár, jedna jediná vec sa zmenila za tie dva týždne, jedna jediná, že váš asistent spáchal trestný čin. To je jediná vec, ktorá sa zmenila. A viete, čo mňa desí? Že on tento trestný čin, neverí nikto na Slovensku, že páchal z vlastnej vôle. Každý vie, že tam muselo byť prepojenie s vašou osobou. Toto vie každý. Prosím vás, priznajte sa, nebuďte zbabelec, lebo je podlé zneužívať vlastného asistenta na takúto špinavú robotu. On pôjde sedieť za to, aby ste mali vy päť minút slávy! S týmto chcete žiť?! Pán kolega, ruku na srdce, vedeli ste o tom, že ide páchať trestný čin alebo nie? Povedzte nám.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2016 14:40 - 14:42 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Páni kolegovia a pani kolegyne, zajtra, zajtra začína predsedníctvo Slovenska v Rade Európskej únie. Zajtra budeme na čele Európy. Žiadna opozícia ani v Mozambiku by si nedovolila takto škodiť dobrému menu vlastnej krajiny. Naozaj.
Ubližujete Slovenskej republike touto schôdzou a robíte to kvôli štyri roky starej kauze. Keby sa niečo stalo predvčerom, poviem si, v poriadku. Nemôžeme kvôli kauzám teraz, kvôli predsedníctvu teraz ignorovať nejaké kauzy. Štyri roky starú kauzu. Štyri roky!
A teraz, keď tu niektorí kolegovia vyzývali, že majme rovnaký meter. No tak sa zamyslime. Iveta Radičová, ako spomínal aj pán premiér, Iveta Radičová a kauza jej poradcu. Iveta Radičová dala dotáciu daňovému podvodníkovi. Dotáciu! Ona s ním nerobila obchod. Lebo to je dôvod, prečo tu dneska sme. Že Kaliňák robil obchod s človekom, o ktorom síce ešte nevedel, ale neskôr sa ukázalo, že je podozrivý z daňových podvodov. Ona dala dotáciu už usvedčenému daňovému podvodníkovi! Ako to je možné, pán Lipšic, že ste ju neodvolávali?! Nie, vy ste jej tlieskali ako minister jej vlády. Ako je to možné?
To isté ďalší prípad. Sulík. Sulík si vypisoval chrumkavučké esemesky s Kočnerom, ktorý je podozrivý z daňových podvodov. Opäť daňový podvodník, opäť kontakt. Ako to, že ste Sulíka neodvolávali?! Ako to? (Reakcia z pléna.) Boli ste spolu s ním v jednej koalícii, so Sulíkom. Ako je toto možné, že mu tolerujete, že je naďalej na čele SaS, ako je to možné, kolegovia zo SaS-ky, s Kočnerom stretávali sa naozaj ako takí zaľúbenci. Ako je toto možné?
Ďalej Matovič, tam dokonca ani nie je to, že by on niekomu dával, nejakému daňovému podvodníkovi, peniaze, on sám je daňový podvodník. On sám! Ako to, že je na čele... (Potlesk.) Ako to, že je na čele opozičnej strany?
Títo páni nám idú dneska niečo hovoriť?! Sulík, Lipšic, Matovič? Títo? Galko, ktorý odpočúval vlastnú sekretárku?!
Toto je naozaj trápne, páni kolegovia, hanba vám! (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 15.6.2016 11:13 - 11:13 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem. Dovoľte mi pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o dvanástej máme dneska rokovanie na našej miestnosti 149 k dohode TTIP a dvom ministerským radám. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 7.6.2016 21:14 - 21:15 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Dovoľte mi iba informovať kolegov z európskeho výboru, že zajtra ráno o 9.00 hod. máme výbor k Rade JHA s pánom ministrom Kaliňákom. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.6.2016 12:43 - 12:45 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Viete, ak niekomu bola odpustená pokuta, samozrejme, ide o niečo zlé, nesprávne, arogantné a treba to odsúdiť. Len tu vám chýba trošku výrokovej logiky, pán kolega Lipšic. Keď poviete, ak jeden vyšetrovateľ pochybil, z toho nevyplýva logicky, že všetci vyšetrovatelia sú automaticky súčasťou organizovaného zločinu a robia obrovské, miliónové podvody. Vy z tých stopäťdesiat euro neviete vyvodiť ťažký zločin, to už je demagógia. Minule nejaká predavačka v potravinách hovorila, že ukecala policajta, aby jej nedal pokutu, lebo prekročila rýchlosť. A čo to bola teraz hlava nejakej hydry mafiánskej? Hlava organizovaného zločinu? Nie, ukecala. Stane sa. Pochybenie sa stane, ale z toho neviete vyvodzovať takéto logické uzávery. V tom je váš problém, že vy žijete v niečom, čomu sa v psychológii nazýva stihomam.
Ja vám ho vydefinujem: "Stihomam označuje pocity prenasledovania, podozrievavosť, vzťahovačnosť a vytváranie predstáv, ktoré nezodpovedajú realite. Objavuje sa pri niektorých psychických ochoreniach alebo po požití niektorých psychotropných látok. Výnimočne sa objavuje aj u psychicky zdravého jedinca, napríklad pri veľkej vyčerpanosti alebo v náročnej životnej situácii." Pán kolega, oddýchnite si, prosím vás. Stihomam je naozaj nebezpečný a keď vidíte v každom policajtovi, v každom prokurátorovi, v každom vyšetrovateľovi zločinca, tak to je naozaj stihomam.
Viete, všetci sú zločinci, všetci sú gangstri, jeden jediný archanjel Daniel je tu svätý, ktorý zachráni celé Slovensko pred organizovaným zločinom. Viete, kde je problém? Že vy ste mali tú možnosť, vy ste boli minister vnútra, mohli ste vyšetriť Gorilu, nevyšetrili ste. Mohli ste vyriešiť tieto veci, ale práve za vašej éry Bašternák dostal tie vratky. Nie, pán kolega, vy nič nevyšetrujete. Vy ste len obyčajný táraj a trpíte stihomamom. To je váš problém.
Vďaka.
Skryt prepis