Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.6.2023 o 12:02 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.6.2023 12:02 - 12:04 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Tomáš, mňa zaujalo, keď si povedal, že nebudeš svoje deti učiť veciam, ktorým nerozumieš a že, že to nebudeš teda robiť. Ja som hlboko presvedčený, že ich nebudeš učiť jadrovú fyziku. Ale také ako sexuálne výchova určite s tými deťmi budeš komunikovať o tom. A je to veľmi citlivá téma. Ja som za to, aby sexuálna výchova bola na školách, ale aj mňa niektoré nové progresívne metódy výučby sexuálnej výchovy veľmi iritujú. A keď som videl aj tú učebnicu aj ja, tak sa mi prevrátili panenky. Takže verím, že sa zhodneme na to, že tá sexuálna výchova by mala byť zdravá a normálna. Nemala by byť ovplyvnená, či už je to LGBT propaganda, či je to už kresťanská propaganda, žiadnou propagandou. Ale to, čo tam je, to čo tam, čo sa tam deje a čo ja tam vidím, tak prečo by si nemohol rodič, rodič vybrať či chce, aby mu učili propagandu, s ktorou on nesúhlasí. Čo je na tom, čo je na tom, Tomáš, zlé. Keď si chceš ty svoje deti vychovávať na základe toho, čo si ty získal zo skúseností, čo si ty získal od svojich rodičov, čo si ty získal na základe vedomostí, tak prečo ti majú deti učiť sexuálnu výchovu tomu, čo nesúhlasíš ty. Si liberál, to znamená, že keby si dal decko do, do školy, kde sú moslimovia, tak ti budú učiť, že zákon šaría je v poriadku. To chceš? To by si chcel?
Ešte raz, Tomáš, nechajme rozhodnúť rodičov, ktorí si myslia, ktorí si myslia, že deti by mali vychovávať ako chcú oni. To je liberálne, to je liberálne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2023 10:36 - 10:38 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No celé vaše vystúpenie bolo zase o obhajobe, o tom, aby sme dali zisk tým poisťovniam, pretože ony, tie poisťovne vlastne sa zaviažu, že budú lepšie a že budú vracať všetko. Ja... to vôbec nie je pravda. Vy ste pochválili, vy ste obrátili ste sa na nás a pochválili ste nás, že nekradneme, ale vzápätí ste povedali, že potom niekto príde a ukradne. Celý čas ste spomínali, spomínali ste SMEROHLAS, aký, ak, čo to tu, ako tu zbačovali, ale ono to je... Ono je, viete, čo je smutné pani Cigániková? Pani Cigániková, viete, čo je smutné? Pani Cigániková, viete, čo je smutné? Nepočúva. Janka Bittó Cigániková, viete, čo je smutné?! Nepočúva, pretože teraz rieši niečo, hladká tam moju kolegyňu. Je smutné, že vy nemáte problém prísť na chodbe za tým, o ktorom rozprávate, že, že tu raboval, za Pellegrinim. Váš šéf nemá problém prísť za Pellegrinim, váš šéf nemá problém prísť za Ficom. Toto je smutné! Celá vaša strana nemá problém, keď som počul Osuského, aký je Peter Pellegrini, že s ním pôjdeme spolupracovať, veď to je choré. To je choré.
Ja som hlboko presvedčený a nie, nie som sám, že by poisťovne nemali vytvárať zisk. Na našom zdraví, na našich chorobách sa nemá zarábať. Ja by som bol rád, keby tu bola jedna poisťovňa, ktorá bude poisťovať ľudí s tým, že tie peniaze, ktoré dajú do tej poisťovne, pôjdu na ich zdravie, a nie na kšefty, nie na to, čo vy tu, čo ste tu polhodinu rozprávali, a o ničom ste nerozprávali, celé to vy a vaše vystúpenie bolo len o tom, ako obhajujete oligarchov, aby sme im dali tie zisky. Veď oni to možno niekedy vrátia. Veď my ich prinútime vrátiť. Ako ich prinútite vy vrátiť? Tým, že vrátia vám? Vám to, Janka, vrátia? Vám to vrátia tým, že budete mať PR články u Haščáka?
A ja opakujem, má byť jedna zdravotná poisťovňa a nemá sa zarábať na zdraví. Poisťovne nemajú vytvárať zisk, aby bohatli... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.6.2023 16:21 - 16:22 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja, ja by som ti ešte, Juraj, chcel doporučiť, aby si povedal potom Cmorejovi, že každý poslanec má právo podávať návrh aj, aj poslanecký návrh, aj, aj, aj rôzne pozmeňováky, každý má na to právo, tak nech liberál Cmorej nikomu neberie to, keby si mu to potom povedal.
Juraj, bál si sa, že kde sa nájdu peniaze, no keď sa bude vládnuť tak, ako sa vládlo doteraz od skončenia Ficovej, teda Pellegriniho, to je jedno, Fico-Pellegriniho vlády, tak sa tie peniaze nájdu a ty to dobre vieš, že sa nájdu. A naozaj keď sa nekradne, tak tie peniaze zostávajú, ja neviem, či si počul, koľko miliárd nechala, nechali sme úradníckej vláde, 1,5 miliardy nechal Fic.... Pellegrini, Fico a my nechali vyše 8 miliárd, takže tie peniaze sa nájdu. OĽANO je čiste sociálne, naozaj sociálne, pretože tam nejde nám o to, či sa pomôže LGBT alebo či sa pomôže kresťanom, či sa pomôže malým, či sa pomôže veľkým, jednoducho tá spravodlivosť musí byť. A ja, ja som veľmi rád, že toto sa tu deje, Juraj, takže ja si tiež myslím, že trošičku si tam dal takú emóciu, ktorá tam nemala byť, lebo ja nie som sviniar, pretože idem pomáhať ľuďom a rodinám. Ešte by som ťa chcel poprosiť, keby si Kočišovi potom niekedy povedal, že pomáhať, pomáhať je dobré a oni to majú v tom svojom republikovom názve, že by mali pomáhať, len oni, žiaľbohu, sa chcú spájať s Ficom aj s Pellegrinim, čo je, žiaľbohu, katastrofa pre Slovensko. Ďakujem ti, Juraj, povedz mu to niekedy.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.6.2023 12:47 - 12:49 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pani Cigániková, zase ste klamali. Ten zákon ste do vlády, už to povedal aj Marek, ale všetci sme o tom vedeli, ten zákon cez Lengvarského ste do vlády pretlačili vy. Zase ste klamali, že to je náš. Nie, to ste cez Lengvarského tam pretlačili vy. Klamete, klamete a klamete! Cigániková, povedali ste si, že no veď ja, ja, ja, pozrite sa na moje účty, ja nič nemám. Sedemnásť článkov som našiel len počas tohto, o vás, piár, ktoré sú v médiách, Haščákových, jaká ste skvelá, jedinečná, ako máte, toto je tá korupcia! Toto je tá prostitúcia, ktorá, ktorá, ani mne sa nepáči, že sa človek takýmto spôsobom dá, ja vás neurážam, vy nie ste prostitútka, ale to, čo robíte, je, sa dá prirovnať k prostitúcii. Duchovnej. Vy sa tu vyviňujete celý čas, používali ste whataboutizmus, že a ten Matovič čo urobil, a ten Matovič, a ten Matovič, a ten Matovič. Vy ste, vy ste tu predviedli klasický ruský whataboutizmus a ačohentizmus, to bolo neskutočné. Vy ste, priznali ste sa, že ste kontroverzná osoba, priznali ste sa, že obhajujete Haščáka a celý čas ste ho tu obhajovali, celý čas ste rozprávali, že vlastne aj tí, aj tí Američania vlastne, veď to nebolo dokázané, aj ten, veď ten Haščák je chudáčik. Celý čas nepočúvate, čo vám tu rozprávame, vy nepočúvate, vy rozprávate, že by sme mali kritické myslenie, no my ho máme. A každý kriticky uvažujúci človek nechce, aby, aby ľudia boli okrádaní zdravotnými poi.... ja ešte vystúpim v rozprave, zdravotnými poisťovňami, ale vy, vy, pani Cigániková, celý čas, odkedy som sa dostal sem do parlamentu, nerobíte nič iné len lobujete pre, pre Pentu. Nič iné nerobíte. A vy tu rozprávate a rozprávali tu vaši kolegovia o správaní? No tak ako keď ukážete prostredník, vy, žena, prostredník teraz v rozprave? Je... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 22.6.2023 12:44 - 12:44 hod.

Jozef Pročko
Ja by som chcel poprosiť o dvojminútovú prestávku vzhľadom k tomu, že by sme chceli povedať pani Cigánikovej naše faktické poznámky. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.6.2023 10:51 - 10:53 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Naozaj nič nie je horšie ako keď si nechá politik zaplatiť za svoje služby mediálnym priestorom. Dialo sa to, deje sa to, máme krásny príklad, ako očisťujú Petra Pellegriniho napríklad v Denníku N, ako z neho robia záchrancu Slovenska, ako sa z Pellegriniho, ktorý bol kedysi pravá ruka Roberta Fica, vedel o všetkom, stáva záchranca, tak Igor Matovič teraz presne poukázal na to, ako sa dá krásne nechať si zaplatiť za to, že ja idem, pripravím zákon, ktorý dá nejakej firme, spoločnosti, nejakému oligarchovi stovky miliónov, no a zaplatí mi za to tým, že napíše o mne, aké mám krásne telo, aká som inteligentná, aká som skvelá zdravotníčka, aká som odborníčka na zdravotníctvo. Najdôležitejšia veta, čo tam Igor Matovič povedal, bola pre mňa to, že naozaj zarábať na chorých ľuďoch je odporné svinstvo. Ja vystúpim ešte aj v rozprave, ale toto každý jeden z vás, čo tu sedíte, máte v rodine niekoho chorého. Určite neexistuje rodina, ktorá by nemala niekoho chorého. A každý ten jeden chorý človek potrebuje lieky, potrebuje pomoc od lekárov. A každý jeden ten človek potrebuje, aby zdravotná poisťovňa dávala peniaze na jeho zdravie a nie, aby tá zdravotná poisťovňa dávala peniaze do nejakého plátku, ktorý napíše o tom, že Janka Bittó Cigániková, ktorú volajú Penta Cigániková, má krásne telo, aká je ona skvelá, jedinečná poslankyňa, aká je to najlepšia poslankyňa na svete, ktorá má tak krásne telo, že keď to pozriete, musíte ju voliť do parlamentu. Toto je choré, odporné a svinské.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.6.2023 17:18 - 17:19 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Musím povedať a chcem reagovať na pani Garstkovú, že si vážim to, čo pán Petras robí a naozaj takých ako on je, sú desiatky, ba stovky.
Dnes pán Petras dal status na sociálnu sieť, v ktorom napísal, že dnes sa bude hlasovať v druhom kole o zmene zákona. ´OĽANO a priatelia zmenili názor a sú za znárodnenie chaty. Klement Gottwald by mal z nich radosť.´
Chcem pánovi Petrasovi povedať, že naozaj si to vážim, ale nič nechceme znárodňovať, pretože tá chata je v štátnom, je to štátny majetok. Ja som za to, aby sme pánovi Petrasovi dali do prenájmu túto chalupu, pretože naozaj tam vybudoval veľa vecí, ale tak ako on, vybudovali veľa vecí stovky podnikateľov, ktorí podnikajú v takýchto chatách. A keď spravíme to, že mu, teda súhlasíme s tým, aby si to mohol odkúpiť, tak potom to musíme spraviť každému jednému podnikateľovi na Slovensku, ktorý podniká v takomto majetku.
Takže keď chceme byť spravodliví, poďme to robiť takto. Ja teda som za to, aby sme mu to prenajali na tých 15 rokov, nech to má, lebo naozaj zveľadil to a vážim si jeho prácu. Ale nie je pravda, pán Petras, že vám chceme niečo znárodniť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.6.2023 12:54 - 12:56 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja neverím, že v tej SaS-ke sú naozaj všetci takí ako vy, Janka Bittó Cigániková, ktorú volajú Penta Cigániková. Ja neverím, že aj Lehotský, ktorý predo mnou vystupoval, je človek bezcharakterný, je to človek zmanipulovaný, ktorý nevidí, že tento zákon je naozaj o zisku, o zisku pre oligarchov, ktorí zarábajú na zdraví.
Vy ste, ako ste vystúpili, Janka Bittó Cigániková, ktorú volajú Penta Cigániková, vy keď ste vystúpili, tak ste klamali od začiatku až do konca. Nič z toho, čo ste tu tie vaše veľké rečičky rozprávali, nie je v tom zákone. Nič z toho. Vy ste klamali. Ten zákon je o niečom inom, čo ste vy tu rozprávali. Už ste to počuli dnes viackrát, že naozaj vám Haščák dáva priestor a opisuje vás, aká vy ste zdravotní... aký ste vy guru zdravotnícky, aký ste vy etalón zdravotníctva. Ale okrem toho, že naozaj sa snažíte nahrabať zisky pre oligarchov, ja som nič, ja som od vás, okrem toho, že ste naozaj deštruovali tie výbory, zdravotnícke, nič dobré pre slovenské zdravotníctvo od Janky Bittó Cigánikovej, ktorú volajú Janka Penta Cigániková, nič som od vás nevidel, čo ste vy urobili. Žvásty, ktoré vy rozprávate a potom tie žvásty, ktoré Haščák uverejňuje v tom svojom plátku o vás, to je čistý populizmus. To je vďaka za to, že mu naozaj robíte nadprácu, že robíte nadprácu pre Pentu a pre tých, ktorí zarábajú na zdraví ľudí. Ja tiež vystúpim v rozprave, ale vy ste klamárka. Z toho, čo ste povedali tam, za tým pultíkom, v tom zákone nie je nič! A na vašom mieste by som teda, ak ste taký charakter, to stiahol a prepracoval!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.6.2023 11:19 - 11:21 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Aj toto bola faktická poznámka, ktorá vôbec nesúvisela s tým, čo hovoril Marek. Absolútne Viskupič klame, pretože, tak ako Aktuality, pretože všetko sa zverejňuje transparentne, ale toto je ich propaganda. Počuli ste aj o tom zdravotníctve. A ja chcem poprosiť ministra zdravotníctva, prosím vás, keď za vami príde JBC, tak si dávajte na ňu veľký pozor a to, čo bude chcieť, veľký pozor, prosím vás pekne, lebo naozaj ten Marek Krajčí to zdravotníctvo robil spôsobom a všetci robili spôsobom takým, buďte ticho Viskupič, spôsobom takým, ktorý naozaj bol čestný. Fakt toto, ja vás chcem poprosiť, tak ako hovoril, milá nová úradnícka vláda, tak ako hovoril Marek, tak ako som hovoril včera, prosím vás, buďte čestní. Naozaj buďte čestní, zachovajte si česť a morálku. Nedajte sa stiahnuť do predvolebného boja rôznymi denníkmi, rôznymi stranami. Zachovajte si tú svoju česť a, a ja vám držím palce, nech tie štyri mesiace, keď budete odchádzať, odídete čestní a spravodliví, tak ako ste tam prišli. To je veľmi dôležité. Toto, čo tu počúvate od Viskupiča, tajtrlíka, ktorý klame, zavádza celý čas a od celej SaS-ky, to je niečo neskutočné. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.6.2023 18:54 - 18:56 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No, už odchádza, oni sú takí, pán Ódor, pozrite sa, on sa zodvihne, on tu nakydá, on je ako Fico, nakydá, teraz ide dozadu, tam si neviem, či šľahne niečo, ale ide dozadu, nejakého barana tam ide pozrieť alebo čo, ide dozadu a to je, to sú oni, to sú oni.
Ale počuli ste, to bolo krásne, keď teraz povedal pred chvíľočkou, že už sme to prehodnotili. My už nedávame tomu Sorosovi. Oni to prehodnotili. Oni vždycky prehodnotia situáciu, ako sa im hodí. Teraz sa im hodí kydať na Sorosa. Keď znovu by sa dostali hore, no tak znovu bude Fico aj Blaha chodiť za Bidenom. Teraz my, vlastne tá ukrajinská armáda, počuli ste, je preto taká zlá, lebo jednoducho ten Západ, Západ tam a to USA tam robia zle. Viete, kde chodili, s kým sa bratríčkovali, objímali, bozkávali, dali si jazýčkové? S Bidenom, s Obamom. Teraz nie, ale to príde. Oni zase, keď to skončí, tak zase Blaha bude trčať z análu USA, tak teraz nie, teraz už nie, teraz je to opačne. Takže nerobte si z toho, keď, viete, dúfam, že nie ste hlúpi a dali ste si dobre zaplatiť od toho Sorosa, lebo to je dôležité. A keď nie, tak dáva Soros, dobre chleba pečie. Ja dostávam od neho chleba. Oni sú čistí magori, čistí!
Skryt prepis