71. schôdza

13.9.2022 - 13.9.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2022 o 16:10 hod.

PhDr.

Ľubica Laššáková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

15:55

Neznámy Rečník
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly

13.9.2022 o 15:55 hod.

Neznámy Rečník

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

15:55

Neznámy Rečník
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly

13.9.2022 o 15:55 hod.

Neznámy Rečník

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

15:55

Neznámy Rečník
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly

13.9.2022 o 15:55 hod.

Neznámy Rečník

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

15:55

Neznámy Rečník
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly

13.9.2022 o 15:55 hod.

Neznámy Rečník

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

15:55

Neznámy Rečník
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly

13.9.2022 o 15:55 hod.

Neznámy Rečník

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:55

Matúš Šutaj Eštok
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, ale aj, vážení páni noví ministri, ktorí tu už dnes nie ste, Káčer, Hirman a najviac mi je ľúto pána Karasa. Chcem sa vás opýtať takto na diaľku, ako sa vám sedí v novej vláde? Či ste pyšní na svojho kolegu Igora Matoviča, ktorý tu dnes predniesol svoje mentálne splašky a uviedol stanovisko vlády Slovenskej republiky, v ktorej aj vy sedíte, aj vy, pán Káčer, aj Hirman, aj pán Karas. Hovoril aj za vás. Už ste hrdí, s akou bandou ste sa to spolčili? A ste hrdí na Matovičovu bábku, toho neviditeľného vraj premiéra Eduarda Hegera? Karikatúru premiéra, ktorá vám vraj garantuje politickú podporu. To akože ten Heger, ktorý dnes ani nemal tú odvahu, aby vystúpil za týmto pultom a poslušne prenechal miesto svojmu chlebodarcovi a šéfovi Igorovi Matovičovi alebo psychovi, ako ho už zvykne volať slovenský národ.
Už ste pochopili, vážení páni noví ministri, v koho vláde sedíte? Tak ešte raz vám to zopakujem. Ako sa cítite vo vláde Igora Matoviča? Ste pripravení zakrývať svojím odborným a dlhými rokmi budovaným menom tieto zvratky, ktoré tu predniesol a zanechal jeden vážne psychicky chorý, narušený jedinec?
A čo vaši ďalší kolegovia? Ten zbabelec, ktorý tu dnes ani nie je, keď ho dnes odvolávame, alebo jeho druhý kolega, ku ktorému má evidentne blízko pán Naď. Aj na ich vystúpenie ste boli hrdí? Aj pod to sa chcete podpísať? Pretože dnes ste tomu ešte ušli, ale nabudúce budete aj vy musieť v parlamente poslušne obhajovať svojich kolegov, svojich nových kamošov, týchto neschopných ministrov, ku ktorým ste si prisadli. Neviem, či ste to domysleli do dôsledkov, ale prajem vám veľa psychických síl. Aj takto na diaľku, keďže tu nie ste. A prajem vám ich aj preto, že psychické sily dnes definitívne došli skutočnému premiérovi Igorovi Matovičovi. Pretože to, čo tu dnes predviedol za týmto pultíkom, si vyžadovalo okamžitý zásah mobilnej záchranárskej jednotky. Pán Matovič tak zúfalo kričal o pomoc pri svojom narušenom zdraví, ale, žiaľ, nebol vyslyšený pánom predsedom parlamentu. Mrzí ma to aj zaňho.
Dámy a páni, musím sa vrátiť k tomuto, čo tu dnes Igor Matovič predviedol. Dnes sme videli priamy dôkaz, kam sa dostala na Slovensku demokracia. Jeden psychicky chorý, vyšinutý a narušený človek narozprával v parlamente toľko lží a urážok, že sa to naozaj nedalo spočítať. Samozrejme, že nemal odvahu, pretože je zbabelec, vystúpiť v rámci rozpravy, kde by sa naňho dalo reagovať. Ale ako posledný zbabelec zneužil právo predniesť stanovisko vlády namiesto svojej bábky Hegera. A namiesto stanoviska vystúpil s výplodmi svojho chorého mozgu, ktoré mu jeho kolegovia pročkovci tak nadšene tlieskali v stoji. Že sa nehanbíte.
Tento zbabelec sa skrýva za parlamentný pult a za svoju imunitu, vďaka ktorej nemusí čeliť trestnoprávnej zodpovednosti za svoje choré výroky. Ale my vieme, že nemá zmysel ho žalovať, pretože nebudeme robiť zbytočnú prácu vyšetrovateľom na NAKA, on potrebuje péč a zodpovednosť od vyšetrovateľov na psychiatrickej jednotke.
Každého normálneho človeka musela obchádzať hrôza, keď dnes Matovičov prejav v parlamente sledoval, pretože táto krajina je v rukách šialenca a nemá žiaden nástroj, aby sa ho konečne zbavila. Slovenskí občania sú rukojemníci jedného chorého človeka, ktorý nás každý jeden deň presviedča o svojom pokračujúcom duševnom úpadku. Nestačí, že musel pred rokom a pol odstúpiť z postu premiéra, pretože nezvládal svoju funkciu. Nestačí, že z ústavnej väčšiny 95 poslancov sa dopracoval k 70 poslancom a musí teraz kupčiť aj s fašistami, aby bol, získal podporu pre jeho menšinovú vládu.
Najhoršie na tom je, že je nedotknuteľný. Pýtam sa, zaznel dnes v tejto Matovičovej stoke aspoň jeden jediný argument na obhajobu jeho neschopného ministerského kolegu pána Mikulca? Zaznelo niečo iné ako vedrá špiny a nenávisti? Skúste si to pozrieť sami a sami si odpovedajte, či to tak bolo. Je to strašné, že 5,5 mil. občanov Slovenskej republiky je rukojemníkom jedného, zopakujem to zase, šialenca, ktorý nezvláda ani vládu nad vlastnou psychikou, nieto ešte vládu nad Slovenskom. Igor Matovič dobre vie, prečo tu dnes vypustil tieto obludné splašky. Potrebuje hocičo, čím prekryje svoju zúfalú neschopnosť pomáhať ľuďom na Slovensku. Potrebuje hocičo, čo vykonávateľa jeho príkazov Romana Mikulca udrží vo funkcii. A potrebuje hocičo, čím by pošpinil najsilnejšiu opozičnú stranu, ktorá tento spôsob politiky absolútne odmieta a ponúka namiesto toho jasnú alternatívu voči týmto bláznom.
Namiesto reakcií na tieto odporné lži, naopak, vyzývam ľudí, pozrite si, prosím, dnešné vystúpenie ministra financií Matoviča a majte stále na pamäti, že tento chorý človek dnes má v rukách celé Slovensko. A my nemáme žiadnu možnosť, ako sa voči tomu brániť.
A teraz sa môžme venovať predmetu dnešnej schôdze, ktorú tu Igor Matovič tak úspešne zahmlil a o nič iné mu ani nešlo.
Určite si spomeniete, ako sme tu odvolávali ministra Mikulca pred pol rokom. Odvolali sme ho, lebo fatálne nezvládol utečeneckú krízu a za svoje zlyhanie, ako obyčajne, prehadzoval zodpovednosť na iných svojou aroganciou voči tým, ktorí na rozdiel od neho urobili maximum pre to, aby pomohli utečencom. Ale pánovi Mikulcovi nestačilo brýzgať na samosprávy a na dobrovoľníkov. On sa rozhodol, že si z vlastného prúseru spraví dobrý stranícky biznis. Namiesto štátu poveril manažovaním utečeneckej krízy súkromnú firmu, o ktorej sme tu už viackrát počuli, firmu Dustream. Ale k tejto firme neprišiel v nejakom transparentnom výberovom konaní alebo verejnom obstarávaní. Ako nám títo tzv. bojovníci proti korupcii, ktorí tu dnes sú priamo traja, pred voľbami sľubovali. Kdeže! Túto firmu odporučil ministrovi Mikulcovi podnikateľ Július Slovák priamo spojený so schránkovou firmou OĽANO. Tento pán Slovák je osobný priateľ Igora Matoviča a Eduarda Hegera, ktorému dokonca pred voľbami v roku 2020 robil tento pán Slovák osobnú kampaň. Osobnú kampaň v schránkovej firme OĽANO mu z peňazí, ktoré mal od štátu, teda od nás všetkých, zaplatili oľaňáci vo výške 100-tisíc eur za politickú kampaň. A tento pán zrazu sa zjavil na ministerstve vnútra a priateľsky poradil tomuto neborákovi, ktorý tu dnes mal sedieť, Mikulcovi, aby na manažovanie utečeneckej krízy zazmluvnil eventovú a svadobnú agentúru Dustream, no a, samozrejme, pohotovo potom nakráčal do firmy Dustream a robil tam subdodávku, aby tie peniaze prišli priamo k nemu, k Eduardovi Hegerovi a k Igorovi Matovičovi. Pekná zlodejina, ale dosť lacná.
Minister Mikulec skrátka zabil dve muchy jednou ranou, svoju zodpovednosť hodil na súkromnú firmu a za milióny eur z našich spoločných peňazí a ešte aj nakŕmil kamaráta podnikateľa totálne prepojeného so schránkovou firmou OĽANO Hegerom a priamo Matovičom. Korupčníci. Ministrovi však predsa len po tomto škandále tieklo do topánok, a tak klamal ostošesť, všetci si to pamätáme, čo tu v parlamente prednášal, ako mu firmu odporučil, odporučili skauti, maltézski rytieri, Mickey Mouse, Včielka Maja a podobné lži v priamom prenose. A verejne sľuboval, že peniaze pre podnikateľa Slováka zaplatí osobne z vlastného vrecka. Tak sa teda pýtam tuná v Národnej rade, pán minister, koľko ste do dnešného dňa z vlastného vrecka zaplatili pánovi Slovákovi priamo naviazanému na Matoviča a Hegera? Ukážte nám, prosím, faktúru, dôkaz, hocičo, len sa netvárte, že o tom neviete.
Ale ako som už spomenul, minister vďaka celej koalícii aj vďaka SaS-ke, aj vďaka SME RODINA, aj vďaka tej neexistujúcej strane ZA ĽUDÍ prežil a na všetko sa zabudlo. Ale čo sa zrazu nestalo? Úrad pre verejné obstarávanie po kontrole tejto škandalóznej a bez verejného obstarávania uskutočnenej zákazky konštatoval, že ministerstvo vnútra porušilo zákon a chce mu uložiť pokutu. Pán Mikulec, samozrejme, reagoval podľa komunikačného manuálu schránkovej firmy OĽANO. Obvinil úrad z protizákonného rozhodnutia a odvolal sa. To odvolanie bude posudzovať Rada ÚVO, v ktorej priamo sedia zhodou okolností dvaja zamestnanci ministerstva vnútra, ktorí budú aj pozerať na toto verejné obstarávanie. Skúsim si teraz tipnúť, ako to len môže dopadnúť, keď tam máte vašich ľudí.
Tak si to teda skúsme ešte zhrnúť. Podnikateľ Slovák je priateľom Hegera a Matoviča. Dodal OĽANO predvolebné práce za 100-tisíc eur, ním dodaná firma Dustream, ktorej robil subdodávateľa, zinkasovala už za tú, v pochybnej zákazke takmer 900-tisíc eur. A nielen Mikulec, ale aj Matovič a Heger čušia ako také vši pod chrastou. Počuli ste ich, že by tu niečo povedal Matovič, Mikulec alebo ich podržtaška Naď? Ani pol slova. A preto, vážení pročkovci, to je to "ne-krad-ne-me"? Ako hovorí váš Igor? To je tá kultúra úcty, ako hovorí kazateľ Eda? To je presne rovnaký "boj proti korupcii", ako bola trnavská firmička Igora Matoviča pri plošnom testovaní za jednu miliardu, dotácia na jednu sviňu 4 500 eur, na jednu sviňu, upozorňujem ešte raz, či milión eur zo štátnych peňazí do vrecka dvorného advokáta Miškoviča. Ak by OĽANO myslelo svoj boj proti korupcii vážne, Mikulec by dávno odstúpil a nemohol by sedieť na svojej stoličke. Ale je tam prilepený rovnako ako všetci ministri, ako Heger, Matovič a ďalší, pretože sa boja.
Dámy a páni, celá táto kauza by úplne stačila nie na demisiu jedného ministra, ale na odvolanie ministra priamo nekompetentným premiérom, ktorého dnes máme. Pravdaže to by nemohol byť spolupáchateľ. A dnes ten premiér je jeho spolupáchateľom. A dôvody v každom jednom z doterajších štyroch odvolávaní pána Mikulca by boli absolútne dostačujúce. No pán minister vnútra má zvláštny a zvrátený talent, poviem to takto, vždy dokáže pridať ďalšie dôvody, ktoré opäť stačia aj na tri demisie. A ja dnes spomeniem len jeden dôvod, ktorý však bohato stačí. Rozhovor s bývalým šéfom operatívcov NAKA Jánom Kaľavským, ktorý vyšiel minulý týždeň, a po prečítaní tohto článku nielenže mi behal mráz po chrbte, ale bolo mi z neho na zvracanie. Na zvracanie z praktík, ktoré pročkovci a vy tu všetci, ktorí sa usmievate, aj tento právny elév pán Baránik podporujete. A ak je len polovica pravdy toho, čo hovorí pán Kaľavský, tak nežijeme v demokracii, ale v čistej diktatúre a v policajnom štáte. A vy, Matovičove ovce, to veselo tolerujete a z tohto miesta vám hovorím, že ste spoluzodpovední za všetky tie svinstvá, ktoré vám teraz prečítam.
Je to z rozhovoru pána Kaľavského, ktorý vyšiel minulý týždeň, citujem: "Nezačali na Slovensku zomierať aktéri káuz, ktoré vyšetruje NAKA? Balvan sa obesil, Polóny zastrelil, Böhm sa zastreli, Mikulca našli mŕtveho, akože na úteku, kvôli nemu sme falšovali úradné záznamy. Mikulcova žena potom obviňovala z jeho smrti NAKA, nuž a nejaký chlap prerazil bránu a zastrelil ju." Počúvajte dobre, zastrelil ju. "Advokát takáčovcov Almáši náhle zomrel cestou na súd. Mne ide o život." Končí Kaľavský.
Ďalšia citácia: "Vybrali sme vymyslené úradné záznamy, že niekto má zbrane, že sa vyhráža susedovi, že je nebezpečný. V skutočnosti to bola hlúposť, ale papier znesie veľa. Úradný záznam vložil vyšetrovateľ do spisu a na jeho základe požiadal o nasadenie Lynx Commanda. Ráno o piatej sme vďaka tomu s veľkým krikom vtrhli k niekomu do domu, nad strechou hučal vrtuľník, len aby človek bol od začiatku zlomený, aby sme ho váľali po zemi, aby bol na neho nátlak." Počúvajte dobre, Matovičove ovce, toto ste spoluzodpovední za toto všetko.
Posledná citácia, hovorí Kaľavský: "Volal som Čurillovi v súvislosti s neskôr obvineným kolegom Kučerkom a Čurilla mi povedal: Neboj sa, čoskoro budeš mať možnosť ísť k nim domov a môžeš mu zastreliť deti."
Že sa nehanbíte! Vy ste konzervatívci?! Vy ste kresťania?! Toto všetko tolerujete. Pani Záborská je kde?! Čítala tento rozhovor?! Odporúčam jej to.
Tak ešte raz, Matovič, Heger, Mikulec, Lipšic, Hamran a všetci vaši sluhovia, ktorí tu sú. Toto je tá vaša spravodlivosť? Pýtam sa. Toto je tá spravodlivosť, ktorú ste na Slovensku chceli? Toto je tá vaša očista? Toto je ten váš právny štát? Aj z tohto rozhovoru budete tak citovať na všetkých vašich tlačovkách a vo vystúpeniach, ako tak radi citujete všetkých tých kajúcnikov? Vy ste urobili zo Slovenska jeden policajný štát, ak nie niečo horšie. A jediné, čo dokážete, je trepať nonstop nezmysli o mafii, tak ako tu predo mnou trepal ten chorý človek Igor Matovič. A keď si tento rozhovor, ktorý vyšiel minulý týždeň, prečítajú ľudia, pochopia, kto je na Slovensku skutočná mafia a ja to tu poviem veľmi otvorene. Skutočná mafia na Slovensku je Igor Matovič, Roman Mikulec, jeho asistent Heger, ich poskok Hamran a ich šéf Lipšic. Toto je skutočná mafia na Slovensku a dôvody na odvolávanie ministra vnútra sú dokonalým obrazom podvodu, ktoré sa OĽANO - schránková firma dopustilo pred voľbami. Pretože pred voľbami sľubovali boj proti mafii, sľubovali boj proti korupcii, sľubovali transparentnosť. Dnes nedokážu poslať zo stoličky jedného neschopného ministra, ktorý kryje korupciu, netransparentne rozhoduje o štátnych peniazoch a nesie plnú zodpovednosť za vyčíňanie skutočnej mafie, ktorú vy všetci, ktorí nebudete hlasovať za odvolanie ministra Mikulca, podporujete. A preto vám posielam jeden odkaz od ľudí. Že stačilo, dosť, pobaľte sa a zmiznite.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

13.9.2022 o 15:55 hod.

Mgr.

Matúš Šutaj Eštok

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:10

Peter Kremský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán odborný gigant Šutaj Eštok, so záujmom som si vypočul aspoň záver vášho príhovoru. Porozprávali ste nám o tom, ako ste zvracal a podobne. No neviem, či na toto sme naozaj zvedaví. Ja som veľmi prekvapený, že ste tak nezvracal, keď ste robil pre pána Kičuru, ktorý si zbieral zlaté tehličky. Som veľmi prekvapený, že ste tak nezvracal, keď zabili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú a vy ste slúžil tejto, tomuto režimu, ktorý to spôsobil, ktorý pustil mafiu na najvyššie miesta polície. Čudujem sa, že ste tak nezvracal, keď sa tu vypaľovali podnikatelia vedením Finančnej správy, keď sa oligarchovia cez svoje firmy dostávali ako dodávatelia IT systémov do najväčších štátnych organizácií a špičky SMER-u a teraz HLAS-u za to brali provízie, ktoré sa teraz objavujú. Čudujem sa, že vtedy ste tak nezvracal, vtedy ste bol veľmi spokojný. Viete prečo? Lebo ste z toho ťažil, lebo ste na tom zarábal takisto jak všetci ostatní. A jedna vec čo sa vám podarila. Naučiť sa v SMER-e v takom tom mladom veku, teda musíte byť pomerne učenlivý, ste sa naučil urobiť z čierneho biele a z bieleho čierne. To je veľké umenie, to vedeli kedysi komunisti, vedeli to fašisti, vedeli to všetci extrémisti, že svoju propagandu postavili na tom, že biele je čierne a čierne je biele. To vám teda gratulujem. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2022 o 16:10 hod.

Mgr.

Peter Kremský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:10

Ľubica Laššáková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci.
Matúš, ja by som k tvojmu skvelému prejavu dodala zopár vetičiek. Keby občania v tejto chvíli boli prítomní v rokovacej sále Národnej rady Slovenskej republiky, mali by úplný obraz o tom, ako vláde a koalícii a koaličným poslancom záleží na ľuďoch. Dvaja, v tejto chvíli traja poslanci celej koalície počúvajú argumenty pri odvolávaní, pardon štyria, už prišiel jeden, áno, kolega, takže štyria sedia v tejto sále a počúvajú.
Ja viem, že ťažko sa počúva, lepšie je sedieť niekde mimo sály a opýtala by som sa tak, ako sa svojho času opýtal Hviezdoslav, že kto zapríčinil tento úpadok mravov? No a my máme aj odpoveď. Tento úpadok slušnosti, absenciu logiky, totálny nedostatok nejakej elementárnej sebakritiky, tak to je vláda Slovenskej republiky v roku 2022 a jej vizitkou je katastrofa, ktorá sa na väčšinu obyvateľov tejto krajiny valí.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2022 o 16:10 hod.

PhDr.

Ľubica Laššáková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:10

Denisa Saková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo, pán predsedajúci.
Matúš, absolútne si to vystihol s pasážou, kedy si povedal, že podržaním ministra Mikulca vo funkcii absolútne nepomôže tejto situácii, v ktorej sa Slovensko momentálne nachádza, a že tento sen o tej antikorupčnej vláde sa im absolútne rozpadá.
Ja by som dodala, že nielen sen o antikorupčnej vláde, ale celkovo sen o vládnutí sa im rozpadá, a keď už by sme mali dať prídavky tejto vláde, ktorá dnes ešte momentálne vládne na Slovensku, tak by bola určite okrášlená tými prídavnými menami ako devastujúca, zničujúca a jedna bezcharakterná neľudská vláda.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2022 o 16:10 hod.

Ing. PhD.

Denisa Saková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:10

Ján Blcháč
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci.
Milý kolega Matúš Šutaj Eštok, naozaj si pomenoval veci veľmi pravdivo vo svojom príhovore a keď si spomínal o tých rôznych číslach, ktoré sa tu uvádzali smerom k tým argumentom, ktoré svedčia o odvolávaní pána ministra Mikulca, tak musím povedať, že trošku je to možno zavádzajúce. Ja som v priebehu našich terajších prázdnin počúval rôzne vyjadrenia rôznych koaličných, vtedy ešte koaličných politikov a zapamätal som si jednu takú zaujímavú, zaujímavé spojenie slovné, lebo viete, stále sa tu hovorí o nejakom kradnutí dve miliardy ročne, tri miliardy ročne, ja neviem, kde tie peniaze sú, ak teraz nikto nekradne. No ale vysvetlenie som dostal v tom videu, kde sa povedalo, že áno, to všetci predtým kradli, teraz sa nekradne, teraz sa len tak trošku rozplytváva. Neviem, či ste si to všimli, ja by som chcel na to upozorniť verejnosť, teraz sa nekradne, teraz sa rozplytváva. Takže takto sa momentálne pomenuváva to kradnutie, ktoré nie je kradnutie, ale rozplytvávanie pre oživenie tejto debaty. A naozaj si pomenoval veci, ako sa majú. A tie dôsledky v podobe vyhasnutých životov rôznych ľudí, ktorí sa s týmto stretávajú, sú naozaj mementom, ktoré by sme mali mať stále na pamäti.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2022 o 16:10 hod.

Ing. PhD.

Ján Blcháč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video