Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2017 o 14:21 hod.

Mgr.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2017 14:21 - 14:22 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Mazurek, prečo zavádzate a klamete? Prečo vyvolávate dojem, že Slovensko a slovenské je len ĽSNS? Je to blud a klamstvo. Rovnako sa ohradzujem a nesúhlasím s vašou paušalizáciou, že celá opozícia je proti Matici a že tu chce túto Maticu zrušiť. My zo strany SME RODINA sme to nikdy, ale nikdy nepovedali. A nič také sme nevyriekli a Maticu zrušiť nechceme, tak buďte taký láskavý a nepaušalizujte!
Tieto polopravdy šírite asi systematicky, lebo na vašich mítingoch sa často sťažujete, že ste v Národnej rade osirotení, osamotení, že nikto za vaše návrhy nezahlasuje. Tak vás chcem upozorniť, že naša strana za 70 % vašich návrhov hlasuje, tak buď šírite polopravdy, alebo systematicky si vymýšľate.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2017 6:34 - 6:34 hod.

Boris Kollár
Ja, ja by som len chcel zložiť pani poslankyne Remišovej kompliment. Napriek tomu, že tu sedela v pléne celú noc, sedela a sedela a odvolávala Richtera, je tu asi jediná čerstvá a svieža plná energie tu v pléne o 6.32 hod., lebo ja už padám na hubu. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2017 3:35 - 3:36 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
To máte ľahké, vás nikto nepozná. Ja Vás prvýkrát počujem. (Smiech v sále.) Viete...
A na záver, ja by som ešte pánovi Ficovi odkázal, my keď budeme vo vláde o 3 roky, tak ja nevyhodím celý personál, ako ste to urobili vy, ja si slečnu Troškovú nechám, lebo očakávam, že už bude zapracovaná. (Smiech v sále.) A zas tu bude jeden veľký rozdiel, ja nebudem musieť klamať, pretože ja nemám žiadnu manželku, a nebudem musieť tvrdiť, že mám radkyňu, dokonca hlavnú a štátnu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 7.4.2017 3:22 - 3:31 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Pani predsedajúca, vážené dámy, vážení páni, už sme všetci tuná uťahaní z toho, ale ešte chvíľku asi budeme musieť vydržať.
Do tejto kauzy som bol nechtiac namočený aj ja. A som neštandardný politik, ale keď sa niečo udeje, nemám problém dôjsť a veci vysvetliť. Nemusím nič skrývať, a preto nemusím klamať. A keď sa udial tento problém, tak som prišiel, zvolal som tlačovku a doniesol som tie esemesky, tie správy a zverejnil som ich. Ja s tým nemám problém. Takto sa chovám aj v politickom živote. Proste keď niečo nemusíte schovávať, keď nemusíte tajiť, tak nemusíte klamať. Áno, tie správy neboli v poriadku. Ale nebol som vtedy v politike. Z tých správ môžete jasne vidieť, že som nevedel, koľko má Simona rokov, a nevedel som, že je v nejakom resoce. Ale dobre. Nebol som v politike, stalo sa. Podľa tých fotografií, ktoré Simona mala zverejnené na Facebooku, som mal predstavu a som bol presvedčený, že má 19-20 rokov. Z tohto pohľadu, nemala tam napísané vek, som neurobil chybu. Ale dnes si priznávam, že by som sa lepšie cítil, keby som tie správy neurobil. Keď som niekoho urazil tým, sa ospravedlňujem.
Ale keďže nemusím si vymýšľať a klamať a môžem dôjsť a povedať pravdu, tak niečo také podobné by som očakával aj od pána ministra, ktorý tuná, bohužiaľ, nie je, a mal by tu sedieť, keď my tu všetci sedíme. Áno, my tu sedíme. Ja tu zase vidím len stoličky.
A možno by som očakával od pána ministra, aby rovnako reagoval a povedal pravdu, čo je za týmto celým. Máme tu kauzu Čistého dňa. Jedno grotestné zariadenie, ktoré urputne chránia špičky SMER-u. Pán minister sociálnych vecí pán Richter zriadi komisiu, zriadi komisiu, ktorá je skutočne zložená zo slobodných odborníkov, ktorí posúdili toto zariadenie a doporučili pánovi ministrovi odňať licenciu. A čo spravil pán minister? No neodňal ju. A mal na to nárok, mal na to právo, je minister. A ja sa pýtam, prečo to nespravil. Čo je za tým? Čo je za tým, keď vlastná komisia, ktorú on vytvoril, ktorú on k tomuto delegoval, neurobil to?
Potom tunák máme ďalšieho vysokého, vysokopostaveného smeráka. Pravá ruka Roberta Fica Erik Tomáš. Ten dokonca dáva konzultácie, ako komunikovať, na úrade vlády. Proste on si tam pozve tých ľudí a na úrade vlády, ja nechcem veriť, že o tom premiér nevedel, on na úrade vlády dáva konzultácie. On dokonca tuná sa ide za to pobiť s pánom kolegom Baránikom, robí tuná divadlá na balkóne, nechá si posielať správy, číta falošné vyjadrenia, ktoré boli sfalšované, listy tuná číta apoštolské. Ja sa pýtam, čo je za tým. Ako chcete mi povedať, že takéto špičky SMER-u chránia takéto grotestné zariadenie, ktoré porušilo snáď všetko, čo sa porušiť mohlo?
Dokonca ešte aj prezident Policajného zboru Gašpar to chráni. Jako? No normálne. Nehnevajte sa, keď zamestnanec resocializačného zariadenia má sex so 14-ročnou, nie písať si, sex so 14-ročnou, zamestnanec, a nikoho neobvinia. No čuduj sa svete, až keď tunák pani Blahová spustí krik, tak generálny prokurátor to znova otvorí. A čo robila dovtedy polícia? To nevadilo? Sex na rozlúčku nikomu nevadí v tomto pléne?! Ale vadia vám moje esemesky?! Sa nehanbíte?! Farizeji! To vám nevadí? (Reakcia z pléna.) Keď vy budete vystupovať, môžete kričať vy. (Povedané so smiechom.)
No a nakoniec úplná čerešnička na torte. Dneska som bol milo prekvapený, sa mi nechcelo veriť vlastným očiam. Sám premiér prišiel bojovať za Čistý deň! Nechápal som. Čo to musí byť, vážení, čo za tým je? Sú vydieraní? Čo za tým môže byť? Myslíte, že boli tie deti zneužívané niekým iným? Sú nejaké videá alebo čo to môže byť, že ešte aj premiér dôjde chrániť Čistý deň? Čo to môže byť? Predviedol tu pán premiér hysterické divadlo nehodné premiéra tejto krajiny. Ale na druhej strane ho chápem. Lebo kôň, ktorý skapíňa, kope. A ten najviac kope.
No a teraz si povedzme, aký je rozdiel teda medzi tými štandardnými politikmi a tými neštandardnými. Pozrite sa, ja som neštandardný politik, ja teda nemusím nič tajiť. Mne je to jedno, ja všetko poviem tak, ako to je. Ale pozrime si tunák toho štandardného, napríklad vašeho šéfa strany, premiéra našej krajiny. To je typický štandardný politik. Áno? Typický štandardný politik. Ako začínal tento typický štandardný politik? No tak hlas, sme si vypočuli hlas podobný Robertovi Ficovi, nám oznámil, všetkým v tejto krajine, že vlastnou hlavou hneď zarobil 50 mil. Potom tunák sme zistili, že za ním stoja rôzni oligarchovia, ktorí sú spoluzakladatelia strany, Široký, Pór, Brhel, Výboh, má svojich oligarchov. A čo musí robiť? No musí to všetko tajiť. Nemôže dôjsť a takto jak ja povedať veci na priamo. Nie, on to musí tajiť, a keď musí niečo tajiť, musí klamať. On nemôže ľuďom povedať, viete čo, najprv musíme nechať nažrať tých našich oligarchov, potom trošku do toho vlastného vrecka ten alobal z tých Hornonitrianskych baní musíme podostávať, no a potom, keď niečo do nejakej pinác ostanú, tak potom dáme ľuďom. A toto môže, myslíte, povedať? Nemôže. On musí klamať. A dokonca ešte dôjde sem a začne moralizovať, začne sa vyjadrovať ku mne.
Tak sa pozrime, ako sa tento štandardný typ politika správa vo svojom vlastnom súkromnom živote. Tak si otvorím noviny a pozriem Nový čas a vidím fotku Roberta Fica na viedenskom letisku, stiahnuté gate, objíma frajerku, objíma milenku. Ale ja mám pocit, že on je ženatý chlap. Myslíte, že môže doma povedať manželke, tak ja som tam bol s nejakou milenkou? No nie, musí klamať, aj v tom súkromnom živote musí klamať!
Ale poďme do súčasnosti. Poďme do súčasnosti. Máme tu takú modelku šteklivých pánskych magazínov, dodnes, ešte pred chvíľou tuná ukazovala prsia, riťku na celé Slovensko, liepala sa holá po traktore a dneska je na úrade vlády! Štátna radkyňa! Milenka pána Fica. A myslíte, že on môže domov povedať, že toto je moja frajerka?! No nemôže, on musí klamať aj v tom súkromnom živote! Ja nemusím. Ale on musí. Toto je typický štandardný politik. Klame v súkromí, klame v politike, klame stále. Nič iné mu neostáva.
No ale vráťme sa teda k tej téme. Prečo takýmto grotestným spôsobom takéto grotestné zariadenie chránia najväčšie špičky tohto štátu? Za tým musí byť niečo veľké.
No a skončím tým, čím som začal, že keď ja niečo mám na srdci alebo nejakí s niečím za mnou prídete, ja som ten neštandardný typ politika, ja dôjdem a poviem, ako to je. Nemusím nič skrývať, a preto nemusím klamať. Takto to budem robiť aj naďalej, aj keď sa vám to nepáči. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.4.2017 15:11 - 15:11 hod.

Boris Kollár
Pán poslanec, len chcem podotknúť, že máte absolútne pravdu v tom, že nie všetci moslimovia sú teroristi. V tom máte pravdu, ale musím vás sklamať, všetci teroristi, ktorí spáchali atentáty v Európe, sú moslimovia. To si zapamätajte.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.4.2017 14:58 - 14:59 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Pán poslanec Klus, vaša obhajoba neobhájiteľná. Vaše zapálené obhajovanie moslimov miesto toho, aby ste obhajoval našich ľudí, ma skutočne veľmi mrzí.
Ja by som vám chcel len jednu vec povedať. Tento váš postoj vás jasne, bohužiaľ, vás jasne diskvalifikuje vo vašej kandidatúre na post župana v Banskobystrickom kraji. Tieto vaše postoje vás nikdy nespravia, bohužiaľ, vás nikdy nespravia šéfom Banskobystrického samosprávneho kraja. A som presvedčený, že aj kvôli týmto postojom vás ľudia nebudú voliť. Je to veľká škoda.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.4.2017 11:10 - 11:11 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Pán Kotleba, vitajte v politike! Buď sa budete celý život sám, buď tu budete celý život sám a nikdy v živote nič nepresadíte, a teda nikdy ľuďom nepomôžete, alebo občas budete musieť robiť kompromisy. Politika je umenie možného a len tak môžete presadiť aj vaše dobré návrhy. Bez spolupráce to nedokážete, to si musíte uvedomiť.
Osobne sa ohradzujem aj voči vašemu vyjadreniu, že nás všetkých niekto riadi. No ja za seba môžem povedať, že mňa riadi len jeden človek a to je Boris Kollár. No a takisto sme mali podmienku. Mali sme podmienku zrušiť všetky milosti, ale nám to neprešlo. Rovnako sa ohradzujem voči, voči vašemu vyjadreniu, ja a všetci moji kolegovia zo SME RODINY sme hlasovali za návrh Gábora Grendela, kde sme jasne chceli zrušiť všetky milosti. Keby sa k tomu pridali ostatné politické strany, boli by zrušené. Takže nezavádzajte, že sme podporili len návrh hlúpo koaličných poslancov. Nie, chceli sme zrušiť všetky milosti. A som za to, že by sa mali zrušiť všetky milosti. Mali by všetci stáť pred súdom.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2017 11:53 - 11:54 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani predsedajúca. Ja sa chcem rovnako stotožniť s rozpravou pani poslankyne Blahovej. Nebolo to ani z našej strany veľmi jednoduché rozhodnutie, nakoľko tá nedôvera z jednej, z druhej strany je veľká. Ale dnes si uvedomujeme, že ak naozaj chceme zrušiť Mečiarove amnestie, asi pravdepodobne to je jediná možnosť, ako sa dohodnúť naprieč celým spektrom. Určite všetci za to hlasovať nebudú, ale ak máme vyslať ľuďom nejaký signál, a teraz ja tu úplne kašlem na celého Mečiara, ale nejaký signál pre ľudí, že konečne chceme naprávať a odstraňovať dvojkoľajnosť takzvanú a tú nespravodlivosť toho rovného a rovnejšieho a vyslať signál aj, aj niektorým politickým banditom, ktorí si myslia, že tá beztrestnosť bude navždy fungovať, tak toto je ten signál, aby si boli istí, že aj keď dnes, možno v minulosti boli pri moci a vedeli sa zabetónovať takýmto spôsobom, že tá beztrestnosť tu nebude a že ich tá spravodlivosť raz dostihne. Toto je veľmi dôležitý signál smerom pre ľudí, aby si každý mohol uvedomiť, že naozaj tu začíname niečo pre tých ľudí robiť a že túto dvojkoľajnosť rovný, rovnejší ideme odstraňovať. Pani Blahová, veľmi pekne ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 30.3.2017 9:29 - 9:30 hod.

Boris Kollár
Vážený pán predsedajúci, v mene troch poslaneckých klubov žiadam zvolať poslanecké grémium, ihneď. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.3.2017 9:29 - 9:30 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne pani poslankyni. Súhlasíme, že je nelogické, aby si podnikatelia mali ešte dávať rozbory pitnej vody, ktorá má byť logicky kontrolovaná už u odberateľa pitnej vody.
Musím upozorniť, že za desať rokov vlády SMER-u ste podobnými nezmyslami značne skomplikovali život podnikateľom, zahrnuli ste ich množstvami nezmyselných povinností i dodatočných daní a svojou politikou voči podnikateľom ste na Slovensku urobili pre podnikateľov prostredie rovnajúce sa prechádzkou Danteho peklom. Spamätajte sa, prosím. A upravte, pán minister, aj tento bod. Inak, mimochodom, tento návrh zákona vašeho chceme podporiť, ale bude dobré, keď naozaj niektoré momenty odtiaľ vypadnú von.
Ďakujem.
Skryt prepis