Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.10.2018 o 13:52 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.11.2018 17:38 - 17:40 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Natálka, musím povedať, že táto časť tvojho prejavu po prestávke alebo po hlasovaní, kde si hovorila o tom, že paradoxne práve vďaka tomuto uzneseniu a tomuto tlačeniu na pílu sa môžu rozbehnúť nejaké negatívne nálady, je asi najdôležitejšie z toho všetkého, čo si povedala.
Pretože nikto tu reálne na Slovensku žiadny antisemitizmus nevnímal, žiadne také nejaké obete, útoky, nič sa nedialo a práve naopak, toto tu vzbudzuje vášne. A ja mám pocit, že ako keby predkladateľ chcel týmto krokom tie vášne vzbudiť, tie negatívne emócie u ľudí vybičovať. A len nerozumiem tej motivácii, nerozumiem tomu dôvodu. A potom keď to takto povieš, tak človek musí na to zareagovať a spýtať sa, že čo môže byť ten dôvod predkladateľa, že vie dobre, musí si byť vedomý toho, že to vyvolá emócie, vyvolá to negatívne nálady, vyvolá to bičovanie možno nejakých vzťahov. A napriek tomu do toho ide, napriek tomu to tlačí. A potom sme tu svedkami všetkých týchto vecí, ktoré tu dnes prežívame a ktoré, ako niektorí kolegovia povedali, naozaj neprinesú zlepšenie životnej úrovne, ani nič podobné pre ľudí.
Jednoducho je to zase zbytočné divadlo, ktoré ale nemôžme odignorovať, pretože môže mať tak ďalekosiahle následky, že si to možno dneska aj niektorí ešte ani nevedia uvedomiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.11.2018 16:41 - 16:43 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán Danko, neviem, či ste počúvali kolegov, keď rozprávali. Aj Schlosár, aj Mazurek hovorili o tom, že vy v tomto návrhu uznesenia chcete chrániť, na tom by nebolo nič zlé, že chrániť, ale chcete chrániť len Židov. Prečo nechránite Slovákov, Čechov, Maďarov, Rusov, alebo menšiny Rusínov, alebo akékoľvek iné národy a národnosti, ale iba selektívne Židov? A vlastne, veď neviem, či si uvedomujete, ja teraz úplne vecne rozprávam, ani vás neurážam, ale ani nikto z kolegov to nemal za úmysel, ale to nie je žiadny antisemitizmus, že kolegovia sa dožadovali iba toho, aby na všetkých platili rovnaké pravidlá. Že keď chcete chrániť Židov, v poriadku, tak ich chráňte, ale treba chrániť aj všetkých ostatných, lebo, a možno sa vám to bude zle počúvať, ale Židia naozaj nie sú nič viac ako ostatní ľudia. Ak si myslíte, že sú niečo viac, tak to povedzte nahlas. Nie, oni nie sú menej, ale nie sú ani viac. Všetci ľudia sú si rovní, pán Danko, tak keď chcete týchto ľudí chrániť, tak ich chráňte všetkých.
A ak za to, že vravíme, aby aj ostatní ľudia mali nárok na Slovensku, v demokratickom štáte, alebo aspoň štáte, ktorý sa za demokratický pokladá, za právny, aby mali nárok na rovnakú právnu ochranu. Ak za to podľa vás sme fašisti, antisemiti, tak potom v poriadku, potom sme, áno, potom sme. Ale nevidím na tom nič amorálne, neľudské ani nespravodlivé, ak nahlas hovoríme, že je tu takéto uznesenie, ale rozšírte ho na všetky národy, alebo ho rozšírte aspoň na Slovákov, štátotvorný národ. Ale predsa nie je možné, aby vy ste pred práva štátotvorného národa vo vlastnom štáte postavili nejakú, akúkoľvek menšinu. Ak si to myslíte, tak to povedzte nahlas a nehanbite sa za to.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.11.2018 16:14 - 16:15 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Tak, Rasťo, ja som chcel povedať to, že ty si vo svojom prejave povedal jednu veľmi vážnu vec, zároveň otázku a bolo by naozaj potrebné ju tu dnes v rámci debaty o tomto návrhu, nech si každý myslí, kto chce, zodpovedať, a síce, či to boli skutočne Židia, ktorí žiadali ukrižovanie a zabitie Božieho syna Ježiša Krista. A ak to boli, tak či pripomínanie si tejto skutočne jednej z najdôležitejších udalostí histórie a pre kresťanov zvlášť dôležitej, či aj toto bude považované v zmysle tohto uznesenia za nejakú neprípustnú kritiku alebo jednoducho za antisemitizmus. A ja by som bol rád, keby dnes v priebehu rokovania o tomto bode, však na to tie rokovania tu v pléne sú, sme na toto dostali úplne jasnú odpoveď, pretože ak všetky ostatné veci, či Izrael a podobne môže hodnotiť politicky, tak na túto jednu jedinú otázku sa musíme pozrieť z pohľadu biblického, z pohľadu kresťanského. A ak táto otázka bude súčasťou upravovania v nejakom trápnom politickom uznesení, tak to bude veľmi, veľmi vážne.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.11.2018 16:13 - 16:13 hod.

Marian Kotleba
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.11.2018 14:21 - 14:23 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Miňo Mazurek, možno si vo svojom vystúpení použil trošku tvrdšie výrazy, ktoré sa tu niektorým kolegom nemuseli páčiť, ale jednoducho si to povedal tak, ako si to cítil a povedal si to asi správne a dobre. No a z môjho pohľadu je pozoruhodné to, že na tvoj príspevok krátky a na skutočne tému, ktorá sa netýka nejakej celospoločenskej, myslím, otázky existenčnej alebo úrovne, životnej úrovne teda, ale vyslovene aktivity politickej, tak nakoniec reagovali toľkí poslanci z klubu SNS ako ešte nikdy na žiadny opozičný návrh. Čiže naozaj si asi trafil do čierneho a naozaj poslanecký klub SNS jednoducho na túto hru vládnej koalície úplne naskočil a robí tú špinavú robotu za všetkých. A vidíme, že dnes nielen my a nielen opozícia a nielen ľudia v krčmách a v kaviarňach, ale aj v robote sa na tej politike SNS zabávajú, ale už asi aj ich vlastní koaliční kolegovia.
Čo je na tom všetkom smutné, je to, že tá zábava je za hrozne strašné peniaze, pretože za každý jeden mesiac účasti tejto takzvanej Slovenskej národnej strany vo vláde budú ľudia platiť miliardy, miliardy, dlhé roky za kšefty, za nákupy, za biznis, za jednoducho provízie zo všetkého na všetkých rezortoch, kde táto strana dala svoje ruky. A toto je to obrovské nebezpečie. Ale, Miňo, inak, čo sa týka politických strán, si to úplne vystihol a ja ti ďakujem za prejav.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.11.2018 10:31 - 10:32 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Kollár, ja si myslím, že ste to dal celkom fajn, ale v konečnom dôsledku to bola tragédia, to vaše vystúpenie. A viete prečo? Lebo celý čas tu sedel predseda poslaneckého klubu SNS po vašej pravej ruke a ani nepípol na to, ani sa nepokúsil obhájiť svojho šéfa, lebo vedel, že to, čo sa hovorí, je jednoducho pravda, že tieto maniere, ktoré nemajú miesto ani na strednej škole, sa jednoducho dotiahli na najvyššie pozície Národnej rady. A toto je tá tragédia, že aj na oprávnenú kritiku, na to, keď tu niekto použije možno aj trošku emotívnejšie vyjadrenia, ale úplne namieste, tak sa nikto ani len nepokúsi povedať nejaký kontraargument.
Môžte hádzať rukou, pán kolega, ale veď o tom by mala byť parlamentná diskusia. Že keď vám niekto niečo povie, tak ak máte vôbec snahu to obhájiť, tak by ste sa mali o to pokúsiť. Ale vy viete, že vy ste tak hlboko v defenzíve, lebo jednoducho klamstvo sa obhájiť nedá, a to, čo tu bolo povedané, s tým nemôžte nič robiť.
Ďakujem, pán Kollár.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.10.2018 23:14 - 23:16 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Milé kolegyne, vážení kolegovia zo štandardnej opozície, mali sme možnosť tu doslova skoro dve hodiny počúvať o tom, akí sme fašisti, aké je to tu všetko také fašistické a ako sa všetci dali dokopy, a všetky tie obvinenia, ktoré neukázali nič iné len to, akí ste vy všetci urazení, že jednoducho nie ste vy dnes tí, ktorí sú vo svetle reflektorov, že nikto za vami neprišiel na kolenách, že jednoducho vaše hlasy sú dnes ako hlasy doslova štatistov, a neviete sa s tým vyrovnať. Neviete sa vyrovnať s tým, že tá sláva sa na vás nejako dnes nevylieva, pán Dostál, ani na vás osobne. Ale veľmi si, veľmi beriete do... (Ruch v sále a prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Pán poslanec Dostál.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
A ja vám musím všetkým povedať, kolegovia, kolegyne, po tých vašich múdrych a tvrdých vyhláseniach, my vždy za každý návrh v tomto pléne hlasujeme jedine podľa toho, či ho považujeme, alebo nepovažujeme za dobrý a výhodný pre Slovensko, za dobrý a výhodný pre obyvateľov Slovenskej republiky. My sa naozaj nebudeme rozhodovať v našom hlasovaní podľa toho, čo si o tom myslíte vy, podľa toho, ako veľmi nás urazíte, podľa toho, ako veľmi na nás budete útočiť a za čo všetko nás budete označovať.
Ja som len veľmi prekvapený, že ani po takej dlhej dobe, ktoré, ktorú teda spolu s vami tu sme, ste toto nepochopili. Že je úplne zbytočné nám nadávať, je úplne zbytočné nás obviňovať zo všetkého možného, pretože to, že budeme vždy hlasovať za Slovensko, vy nedokážete zmeniť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.10.2018 13:52 - 13:54 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Rasťo, ja len doplním jeden príklad, poviem to pre všetkých, ktorí to tu ešte počúvajú, aj pre tých, ktorí si to možno pozrú z archívu, pretože čo len jeden človek, ktorý sa tomu vyhne, tak jednoducho to za to stojí.
Rodina z Ladomerskej Viesky pri Žiari nad Hronom, ktorú sme tiež spoznali v rámci našej sociálnej pomoci alebo programu sociálnej pomoci našej strany, takmer do veku troch rokov bojoval otec dieťaťa s jeho mamou, normálne manželia, len bojoval, bojoval, že nedá, nedá toho chlapca očkovať. Nakoniec ho tá jeho manželka zlomila, takmer v troch rokoch ho očkovať dali a v priebehu jedného týždňa sa u chlapca vyvinulo ľahké postihnutie, s ktorým bojujú do dnešného dňa, aj keď teda sme radi, že sa im to zvláda nejako naprávať a tá, tá vyhliadka je dobrá.
Ale chcem tým povedať toľko, že aj v takomto pokročilom veku, detskom, jednoducho to očkovanie prináša dnes so sebou obrovské riziko a netreba to zľahčovať, netreba to prehliadnuť, lebo potom, keď nastanú takéto negatívne reakcie, tak potom, ako som už spomínal, tí rodičia ostávajú s tým problémom úplne sami a štát dáva od toho ruky preč. A tí, ktorí ich doteraz alebo dovtedy presviedčali, že aké je to úžasné a prospešné a bezproblémové a bezpečné, tak tí zrazu sú ticho a vravia, no asi bola chyba vo vašom dieťati, asi malo nejakú predispozíciu a tak ďalej atď.
Al, ale tie príklady z tej praxe, žiaľ, smutné príklady, hovoria jasnou rečou, že dnes už očkovanie nie je to, čo bolo dakedy, a práve preto sa treba k tomu postaviť veľmi zodpovedne a práve preto štát nesmie nútiť ľudí, aby dávali túto chémiu do svojich detí, a to ešte pod hrozbou pokút.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.10.2018 13:39 - 13:41 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Martin, ja chcem ešte pripomenúť pre tých, ktorí to náhodou ešte tesne pred skončením schôdze počúvajú dnes, že čo je veľmi zlé na súčasnom nastavení tohto, nazvem to, očkovacieho systému, je to, že štát na jednej strane chce nútiť rodičov tých detí podstúpiť očkovanie pod hrozbou pokút, ktoré sú pre mnohých ľudí dosť vysoké, pretože môžu zachádzať do 166 eur a pre ľudí, ktorí sa potácajú niekde na hranici životného minima alebo jednoducho nevedia tie príjmy získať vyššie, aj keď sa snažia, tak 166 eur je dosť silný peniaz na to, aby ich to donútilo dať tie deti očkovať. A tá obrovská nespravodlivosť je v tom, že na jednej strane štát donúti rodičov detí dať ich očkovať a na druhej strane nenesie absolútne žiadnu zodpovednosť za prípadné následky.
A v našom programe sociálnej pomoci vidíme, že tých následkov na deťoch, ktoré po očkovaní zostali rôznym stupňom postihnuté, je naozaj veľa a naozaj ten štát tým rodičom tých detí potom neponúka absolútne žiadnu pomoc, pomocnú ruku, nejakú, nejakú mieru, nazvem to, že spoluúčasti na tom utrpení a tí rodičia sú v tom úplne sami. Ale donútil ich do toho štát, lebo musíte očkovať, lebo keď nebudete očkovať, dáme vám pokuty. Pre vás možno likvidačné, pre niektorých možno symbolické.
To mi príde v dnešnej spoločnosti, ktorá sama seba nazýva ako demokratickú a slobodnú, ako absolútne nespravodlivé.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.10.2018 13:29 - 13:31 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Stano, ja len, že nemusíme po tie príklady chodiť do Anglicka alebo kdekoľvek za hranice, lebo, žiaľbohu, tých príkladov máme každý rok dostatočne veľký počet aj tu na Slovensku, kde jednoducho sa dejú prípady, ktoré sú nakoniec vo finále tou spravodlivosťou alebo, nazvem to skôr, slovenskou spravodlivosťou dotiahnuté do takých, do takých smiešnych koncoviek a páchatelia naozaj aj brutálnych trestných činov dostávajú také smiešne tresty, že to podvedome motivuje tých ďalších a ďalších ľudí, ktorí zvažujú, že sa dajú na takúto kriminálnu dráhu, k tomu, aby jednoducho do toho išli. Lebo keď uvidia, že za znásilnenie sú tie podmienky alebo, ako ty si hovoril, za dokonca organizovanú trestnú činnosť formou organizovanej zločineckej skupiny sú doslova smiešne tresty, tak prečo by to neskúsili. Prečo by to neskúsili, keď majú za to dostať podmienku alebo možno tak 2-3-ročný trest za mrežami a stanú sa, nielenže si splnia ten svoj cieľ, ale ešte sa aj stanú v tej svojej komunite aj hrdinami. Potom je jasné, že to nefunguje, že to nefunguje.
A to, že samotný poškodený, ktorého život, zdravie a majetok je vlastne zákonom chránený predmet, zákonom chránený, alebo teda cieľ, ktorý je zákonom chránený, a nemá právo sa v celom trestnom konaní k tej výške trestu a k tým procesným otázkam v podstate ani vyjadriť okrem náhrady škody, tak to je naozaj na smiech. To je na smiech. A ak máme hovoriť o právnom štáte, tak si myslím, že ak niekoho treba chrániť, tak to sú v prvom rade tí poškodení.
Skryt prepis