Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

11.10.2017 o 10:22 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.10.2017 11:55 - 11:56 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Hovoril ste o personálnom krágľovaní. Aj teraz sa personálne krágľuje, nielen v 90. rokoch. Dokonca sa krágľuje aj politickým gestapom NAKA, súdmi, vyšetrovateľmi. Aj vo vašom tzv. mečiarizme sa nekrágľovalo tak ako teraz. Nezatvárali sa ľudia za názory a nedostávali pokuty za názory dokonca v parlamente. A podotýkam, Mečiara som nemusel, aj môj starý otec bol politický väzeň, no a pravdepodobne budem aj ja politický väzeň.
A k tej pani Nvotovej, ona by mohla urobiť film aj o svojej podarenej rodinke.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.10.2017 10:22 - 10:23 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Táto debata je scestná a trápna! Toto je čistý chaos. Toto trápi občanov Slovenskej republiky? Toto trápi občanov Slovenskej republiky pri súčasnej mizérii, ktorá tu vládne? A teraz zopakujem to, čo som povedal včera pri debate o vyznamenaniach. Prezident Kiska nemá čo vracať na opätovné prejednanie! Nemá na to morálne právo! Keď má niečo vrátiť, tak nech vráti sám seba na pumpu do USA.
A pán Dostál, čo ste vraveli, že narastá extrémizmus. Áno, narastá extrémizmus takých zahraničných agentov, ako ste vy, pán Dostál.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.10.2017 16:31 - 16:32 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Táto debata je naozaj trápna a scestná. Debatu o vyznamenaniach beriem, debata je debata preto, lebo sa debatuje, a táto debata má ale chorý začiatok. Prečo má chorý začiatok? Lebo ju inicioval prezident Kiska, ktorý už nemá čo vyčítať, nemá čo vracať na prerokovanie. Keď má niečo vrátiť, tak nech vráti sám seba na pumpu USA.
A čo sa týka pán Danka, nech si vymyslí hoc aj cenu zelenej výložky, takto sa už devalvovalo udeľovanie vyznamenaní u nás.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.9.2017 11:04 - 11:05 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Osuský, na začiatku ste hovoril o demokracii u nás. Na rozdiel od vás si myslím, že u nás je pseudodemokracia, vládne tu oligarchia a tretí sektor.
Potom ste hovoril o náckoch. No, splnila sa predpoveď, že najväčší fašisti budúcnosti budú antifašisti. Keď si predstavím nácka, tak ste to vy. Ste bitkár, bijete novinárov, máte rázne vystupovanie, uniforma by vám sekla, poprípade by vám sekla aj uniforma českého četníka a hor sa strieľať robotníkov do Volkswagenu, keď štrajkujú.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.9.2017 10:43 - 10:44 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Natália, ešte by som rozšíril tvoju reč. Niektorí poslanci, jeden sedí tam dole s tou bielou briadkou, zabúdajú na vraždy robotníkov, ktorí štrajkovali za svoje práva, a ešte stále žijú vnuci zatváraných robotníkov v Tisovci a v iných mestách. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 14.9.2017 18:05 - 18:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani predsedníčka, vážení prítomní, pozorne som si prečítal návrh zákona poslancov Gröhlinga, Jurzycu, Galeka, Zemanovej. No jedna vec ma zarazila, nevidel som tam ani jedného učiteľa a tento návrh zákona sa týka školstva. Tento zákon pojednáva o alternatívnych vzdelávacích programoch. Vidím tu hneď zvláštnu kombináciu, experimentálne overovanie alternatívnych vzdelávacích programov. No experiment bude overovať experiment. Máte tam všetko, čo tam má byť, hej, ciele, hypotézy, garanta, harmonogram, metodiku, licencie a tak ďalej a tak ďalej. Našiel som tam položku – experimentálne overovanie trvá 9 školských rokov. To je dosť dlhý čas na pokusy s ľuďmi a chráň Boh, aby experimentálne overoval Poliačik. To by bol koniec. Alternatívne vzdelávanie, pretože sa touto témou zaoberám, môžu tam byť rôzne formy, hej. Tak napríklad skupinové samostatné učenie, čo sa bežne robí, potom, že môžu učiť dvaja až traja učitelia v jednej triede. Neviem, z kadiaľ by sme nabrali kapacitu na to v našom školstve. Integrácia funkcií v škole, škola sa prispôsobuje žiakom. No neviem si predstaviť kolektív, kde by boli dvaja žiaci neprispôsobiví, ako by, čo by sa potom dialo, hej. Žiaci si volia vyučovacie tempo. No, pri mentalite drvivej väčšiny súčasnej mládeže si to neviem ani predstaviť. Žiaci si sami vyberajú z ponúk, čo sa chcú učiť. Rodičia spolupracujú pri tvorbe vyučovacích plánov. Domáce úlohy si žiaci dávajú sami, ale nemusia ich splniť dokonca. Neexistuje pevný čas vyučovacej hodiny. Desiaty si robia žiaci vo forme švédskych stolov sami pre seba. No hygiena, neviem, čo by na to povedala.
Myslím si, že výsledok toho, že sa škola prispôsobuje žiakom, vyslovene by bol cirkus. Varianta taká, že žiaci si zvolia vyučovacie tempo, výsledok by bol asi žiadne vyučovanie. Domáce úlohy si môžu dať žiaci sami, ale nemusia ich splniť, to som čítal, to sú normálne štúdie, to normálne človek sa za hlavu chytá, čo alternatívni experimentátori vymyslia. Toto sú nezmysly vhodné pre slovenské školstvo. Toto môže byť vhodné iba pre kaviarenskú elitu a ich detičky. Mimo Bratislavy je to pasé. Na Slovensku sa rozbíja model tradičnej rodiny, propaguje gender, LGTB. Teraz tu máme ďalší pokus rozbiť aj tak rozbité školstvo. No a tento nápad nám dávajú ľudia zo SaS-ky, čo podporujú dúhové pochody. Tak neviem, čo si mám o tom myslieť.
Ďakujem zo slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.9.2017 17:50 - 17:50 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Poliačik, vidno, že ste produkt experimentálnej školy. Chráň Boh Slovensko od množstva takých škôl. A je zvláštne, že sa vám páči reforma nominanta SNS pána Plavčana. Ďakujem za slovo. Akurát vám.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.9.2017 17:41 - 17:42 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Mali ste pravdu, pani Zimenová, s Mikolajom. Ale ja by som rozšíril vašu reč. Všetci ministri školstva od roku 1989 boli hotová katastrofa. Začal to Ladislav Kováč. Bol odporca slovenskej štátnosti a obdivovateľ Uhorska. Pani Slavkovská, ktorá napríklad nainštalovala do Košíc, na vlastnej koži som to zažil, do Košíc čudné Čudo-judo, pána Švidroňa. Potom bol vami spomínaný Mikolaj a nakoniec to skončilo s predposledným Plavčanom, ktorého školská reforma bola výkvas z toho najhoršieho treťosektorového balastu. A tento návrh nový je kladivo v lebke slovenského školstva. A naozaj vzniklo by možno aj desať alternatívnych systémov. Pre mňa to je iba a iba chaos. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2017 16:19 - 16:20 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pani Verešová, kde tu máte slobodnú a demokratickú krajinu? Aj keď si dám okuliare, teda mám štyri oči, vidím tu len ekonomické otroctvo, sociálne samovraždy, úžeru, prenasledovanie politických oponentov, plus dúhových šialencov a mladí ľudia určite nebudú utekať zo Slovenska kvôli Ústavu pamäti národa, ale kvôli nezamestnanosti.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2017 15:21 - 15:22 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Heger, druhé Božie prikázanie znie: „Nevezmeš meno Božie nadarmo.“ V tomto humornom kontexte ste ho bral do úst nadarmo, aspoň si to myslím.
Potom ste sa čudoval, že je tu menej ľudí ako na rokovaní o dlhovej brzde. Ja si myslím, že rokovanie o dlhovej brzde bol určite vyšší level.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis