Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

13.3.2018 o 15:10 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 13.3.2018 15:10 - 15:12 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážené kolegyne a kolegovia, toto je ďalší vlastizradný zákon z dielne ministerstva vnútra. Celý tento návrh zákona je len ďalšia legizá..., legalizácia ukotvenia cudzencov, cudzincov z tretích krajín na území Slovenskej republiky. Keď hráte divadlo, že na, že Slovensko môže získať kvalifikovanú pracovnú silu, tak to môžte hrať. Tento váš návrh zákona, ministerstva vnútra, ktorý tu prezentujete, je len obchádzanie a súčasne plnenie kvót pre migrantov, ktoré odsúhlasili aj vaši vlastizradní poslanci v Európskom parlamente. Tento návrh zákona je úplne čitateľný. Tento návrh zákona nie je o našich bratoch Srboch alebo Ukrajincoch, tento návrh zákona je o prísune moslimského afrického elementu na Slovensko. A od toho musí dať každý slušný Slovák, Maďar, Rusín ruky preč.
Preč ruky od ďalších aplikácii európskych šialených požiadaviek, ktoré nám dáva!
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.2.2018 17:02 - 17:03 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Žarnay, viete, že keď sa týka škôl, čo sa týka školských zákonov, tak zahlasujem za váš návrh či za návrh pani Smolíkovej, alebo aj dokonca za pána Gröhlinga, s ktorým sa naozaj veľmi nemusím. Som z učiteľskej rodiny, všetci sme vlastne učitelia a môj otec bol napríklad 30 rokov riaditeľom škôl a nikdy som za tých 30 rokov nezistil, že by nejak bol vyhorený alebo že by robil nejaký bosing. Z toho usudzujem, že stále boli učitelia z jeho školy u nás na posedeniach a tak ďalej, debata, dobrá nálada. Nie každý jednoducho riaditeľ môže byť vyhoretý, vyhorený a robiť bosing. Jednoducho to by som povedal pol na pol, a preto vám poviem, že podľa mňa tu paušalizujete všetkých riaditeľov, čiže v prípade tohto vášho návrhu sa zdržím.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 14.2.2018 16:39 - 16:41 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, v súlade s § 73 zákona o rokovacom som bol určený Výborom Národnej rady pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona. Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport, za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona v druhom čítaní výbory prerokovali do 12. marca 2018 a v gestorský výbor do 13. marca 2018.
Prosím, pán predsedajúci, otvorte všeobecnú rozpravu, ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.2.2018 16:06 - 16:07 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Pamula, poviem vám tak vecne.
Vidíte, pán Pamula, vy ste šťastný človek. Mal ste rozhovor v košickej televízii. Toto je rozdiel medzi nami. Ja som Košičan a 20 rokov bývam na strednom Slovensku. Kamarátka Košičanka, redaktorka, chcela urobiť so mnou rozhovor. Redakcia jej to odmietla. Toto je ten diametrálny rozdiel medzi nami. No a tie pamätné slová, že islam nebude nikto popierať a vysmievať sa mu a tak ďalej, patrili predsa vášmu predsedovi Dankovi. No komu to povedal? No Mizíkovi a Mazurekovi. Aj to povedal, že na ĽSNS nezostane nitka suchá. Verím, že ja som celý mokrý, s tisícstranovým vyšetrovacím spisom.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.2.2018 15:43 - 15:44 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo, doplním ťa, prečítam tebe aj poslancom niečo z internetu. Poukazuje to na hlúposť, ba priam tuposť západoeurópskych vlád, mimovládok a slniečkárov.
Žiadateľ o azyl v Taliansku Awelima Lucky, ktorý rozštvrtil telo mladej Talianky Pamely Mastropietro žil v štvorhviezdičkovom hoteli Montecassino v blízkosti Maceraty, ináč toto mestečko poznám. Viac ako rok bol hosťom talianskeho štátu, hoci už predtým mu bol pobyt zo strany územnej komisie zamietnutý. 27-ročný azylant bol tiež označený za nelegálneho migranta, vyladil, vylodil sa na brehoch Augusty v októbri tisíc..., 2016. Žil v luxusnom hoteli, hydromasážne vane, no totálny luxus a potom toto africké zviera dievča rozštvrtí a zje mu srdce. Okrem toho Taliansko na takéto zvieratá vykladá do 5 mld. eur.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.2.2018 15:26 - 15:27 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Našim poslancom asi nezáleží na ochránení hraníc, lebo nie sú v sále. Niektorí sú tam, niektorí tam a niektorí preberajú ocenenia Japonského cisárstva. Fíí, to som nevedel.
Na Slovensku je to tak, ako hovoríš. Keď som vo faktickej poznámke pred vyše rokom a pol povedal pani Zemanovej, je tu, tak preto to spomínam, že je to riadená moslimská ekonomická migrácia, tak sa začudovala a islam.sk a niektoré ďalšie média si na mne zgustli. A teraz už aj Fico hovorí, že tu nepustí žiadnych ekonomických migrantov, a hľa, zrazu 70 migrujúcich turistov, migrantov ekonomických chytili naši. Koľko ich už prišlo? Koľko je zašitých v Bratislave v moslimských komunitách a domoch?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.2.2018 15:04 - 15:05 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Marián, s tou sci-fi si mal pravdu. Podobne ja som zažil, keď som ešte učil. Kolegovia mi neverili, keď som hovoril o filozofii gender a teraz sa už pchá do škôl o ideológii gender. A tie zástavy, čo si vravel to je celkom dobrý nápad, budem o tom dnes večer uvažovať.
Pán Farkašovský, my sme si mysleli, že s návrhom o hraní hymny vyjdete vy prví. No keďže vy ste to neurobili, urobili sme to my.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 14.2.2018 14:57 - 14:59 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, štátna hymna Nad Tatrou sa blýska je štátny symbol, je to náš štátny symbol. Pokiaľ sa nemýlim, hymna sa má používať v praxi a prax sa má aplikovať kde inde, ako v prvom rade v zákonodarnom zbore Slovenskej republiky. Iste je dôležité použiť ju aj na športových podujatiach, ale Národná rada je podľa mňa väčšia priorita. Tento náš návrh zákona dávame preto, lebo v minulosti sme už raz dali tento návrh v rámci procedurálneho návrhu. Bolo to zamietnuté. Zamietla to aj SNS, ktorá má v názve slovo slovenská. Aké divotvorné uvažovanie vtedy mali jej poslanci, to nevie nik. Dokonca nič slovenské na nej nenachádzala ani ich bývalá členka Anna Malíková, dokonca jej bývalá predsedníčka. Dúfam, že im moje slová otvoria oči. Dokážte, že ste vlastenci a že sa Anča Malíková mýlila. O poslancoch slovenskej arabskej strany nepochybujem, oni majú radšej modrú handru so žltými hviezdičkami. Boli by najradšej, keby im k tej modrej handre hrala americká hymna, a potešil by ich svojou prítomnosťou americký prezident v zastúpení pre Slovensko Andrej Kiska, náš lietajúci Čestmír. Je smutné, že ma nemôžu počuť, myslím tým hlavne extrémistov v prvom rade.
Vážení poslanci, oslovujem tých, ktorí majú v sebe slovenské srdce a ctia si štátne symboly, aby zahlasovali za náš návrh. Obraciam sa dokonca na normálnych členov SMER-u, SNS a OĽANO. Nepolitikárčite, teraz sa ukáže, kde máte srdce. Teraz to bude alfa a omega obsahu vášho myslenia.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.2.2018 12:00 - 12:00 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Správne si pomenoval, že teraz je ten čas, aby sa štát začal správať normálne, keď sa darí. Dobrý ekonóm musí rátať s tým, že vo vývoji svetovej ekonomiky krízy prepukajú. Dobrý ekonóm musí brať do úvahy do možného potencionálneho rizika aj takého krízy a mať pripravenú eventuálnu kapacitu vytvorený, vytvorenú z rôznych pák, aby takéto skutočnosti mohol eliminovať. Ako prvý som v parlamente som v parlamente, tuším prvý, som hovoril o nešťastnej štruktúre slovenského priemyslu jednostranne orientovaného, že to môže skončil ako Detroit.
Vyrovnaný až prebytkový rozpočet, to je práve jedna z pák, ktorá v prípade veľkej krízy vie zmierniť dopady tejto krízy.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.2.2018 11:42 - 11:43 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Stano, správne si pomenoval to, čo si mal pomenovať, a dovolil by som si rozšíriť ešte tvoju reč.
Príčiny rozpočtového deficitu sú vnútorné aj vonkajšie. Bežne je to vládny populizmus a u nás s ním spojené aj rozkrádanie, cenová nestabilita, expanzia fiškálnej politiky. Čo sa týka vonkajších príčin, je medzi nimi aj kríza, ktorú si spomínal. Ja dlhodobo sa zaoberám, je to taká moja záľuba, akciovými trhmi v Amerike, Ázie, Európe. Sledujem akciové indexy na dennej báze, a to tiež, ako sa to premieta do ekonomík EÚ, a tiež zvlášť v krajinách V 4. Všímam si tiež makroekonomické ukazovatele, ako je inflácia, nezamestnanosť, HDP-čko, obchodná bilancia. Všímam si ako menšie ekonomiky reagujú na globálne procesy.
Tento návrh zákona rieši to, aby bol vyrovnaný alebo prebytkový rozpočet, a toto nás ochráni aj pred globálnymi krízami.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis